Foto
Inhoud blog
  • Postzegelkwis april 2020
  • Vrouwtje op pensioen
  • Carnaval en sport
  • Leuke dingen
  • Een kort berichtje
  • Op reis met Paul
  • Eerste van het jaar 2020
  • Drank en spijzen
  • Wat een geweldige week!!!
  • Sportieve week
    Zoeken in blog

    Verhaaltjes van een ...
    ... actieve gepensioneerde
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd onderweg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van huis zijn is altijd een beetje (of helemaal) vakantie. Vorig weekend 3 dagen in "Le pays des collinnes" (https://plus.google.com/photos/108550527885156830577/albums/5872163922625914049?banner=pwa) en vanaf dinsdag naar de Belgische kust, het is maar een kleine stap.
    Mijn schoonouders, worden bijna 80, nemen elk jaar voor 2 maanden een appartement in Blankenberge en onze taak bestaat er in om hen daar zo goed mogelijk af te leveren. Wij maken van de gelegenheid gebruik om enkele dagen ter plekke te blijven. 
    Eindelijk het zonnetje gezien, maar de kustwind was nog bitter koud. Toch was het aangenaam vertoeven. We hebben wat wandelingetjes gemaakt (woensdag, donderdag, vrijdag) een paar keer een loopje ondernomen (in de Uitkerkse polder), regelmatig een drankje (vooral duvel) genomen en een eerste keer lekker gaan eten (http://www.restovictory.be/historie). Een steak om u tegen te zeggen en een heerlijk dessertje om af te sluiten, overgoten met enkele duveltjes van prima kwaliteit. 
    Een nieuw hemdje gekocht, een Boss, mijn schoonzoon zal tevreden zijn. Nieuwe schoenen waren ook aan de orde maar ze hadden maar tot 44,5, wat klein voor mijn tere voeten. Eigenlijk onbegrijpelijk, schoenen van een nederlandse ontwerper, in Nederland zijn nog meer "grote" mensen dan bij ons, maar ja, geen schoenen dus.
    Op de dijk hebben we ons regelmatig neergevlijd in de zachte kussens van de Buddha Bar (https://www.facebook.com/pages/Buddha-Bar/101744143248075).  "Lekker chillen in het reefcafé", dat zijn de woorden van mijn vrouwtje, geen idee waar ze dit vandaan haalt, laat staan wat ze betekenen.  
     Tijdens het weekend was het wandeltweedaagse in Blankenberge (44ste editie) (http://www.2daagse.be/nl/latest_news). Zaterdag hebben we 15km mee gestapt, heerlijk zonnetje, prettige ambiance, veel volk, een ideale wandeldag. Een stukje Blankenberge gezien dat we nog niet kenden. En waar voor je geld, peperkoek, J. de Strooperwafeltjes, een flesje bier  , boterhammetjes met kaas en  pladijsfilet, kortom "goe gesoigneerd".  
    `s Avonds gaan eten in de Oesterput (http://www.oesterput.com/index4.php#/restaurant/bezoekje++waard) om duimen en vingers af te likken. Een kreeftje (voorgerecht) en een zeevruchtenschotel waar je enkele tijd zoet mee bent. Alweer met de nodige duveltjes (lust absoluut geen champagne). Genieten!!!
    Spijtig genoeg werd het zondag, inpakken nog iets gaan drinken met bomma en bompa en terug naar huis. onderweg 18° in de auto, in Lier nog 16° (rond 3 uur???). Is de warmte van onze stad dan toch stilaan aan het verdwijnen?
    Vandaag een vergaderingetje en dan ga ik me mentaal voor bereiden. De laatste maal (30st editie) Ronde van België (voor lopers)(http://users.belgacom.net/joggingganshoren/de_ronde.htm) en ik zal er bij zijn. Van woensdag tot zondag kan je me ergens onderweg in ons landje vinden maar waar dat is de vraag.    


    In zee

    Wat een schotel???




    06-05-2013 om 08:14 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De (Nieuwe) Snaar
    "Je wordt ouder papa", natuurlijk worden we ouder en sentimenteler (???) maar ook anderen worden ouder. Maar ...
    ... een tekstje schrijven over een groepje waarvan je de mensen (sommigen en niet echt persoonlijk) al van je jeugdjaren kent is wel echt teruggaan in de tijd.
    Eind jaren zestig, Chiro St. Gummarus en Chiro Duffel (Oost en West geloof ik), samen spelen met nog enkele andere regionale chiro`s bracht ons in contact. 
    Begin jaren zeventig ontstaan van "De Snaar"  bracht ons opnieuw (niet persoonlijk) in contact. Optredens allerhanden (oa skifflefestival in Hove als ik me niet vergis) ik was er regelmatig bij. Twee lp`s en wat groepswisseling later, De Nieuwe Snaar, en getracht van alle optredens, alle shows, toch één keer mee te pikken. 
       
    Ik dacht dat we alles gezien en gehoord hadden maar er blijkt ooit een show geweest te zijn met Hugo Mathijssen, en Jean Blaute oa, die hebben we dan gemist. Maar de anderen allemaal van begin tot het nu aangekondigde einde.
    Wij hebben er van genoten, vrijdag in Lier, ondanks dat we alle trukjes en liedjes kennen, was het een fantastische show. Meer dan 2u alles geven om een enthousiast publiek te laten genieten.

    Ik heb vernomen dat Nekka 2014 (http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/muziek/130420_Nekka-Nacht_NieuweSnaar) (Hans Mortelmans en Groep!!!)  in het teken zal staan van het (definitieve) Snaar-einde. We gaan er alles aan doen om ook daar nog aanwezig te zijn. 

    Ben even snel mijn archieven ingedoken en heb nog enkele altijd-bijgehouden-prullaria (inkomtickets, foto, platen) gevonden.



    Laatste optreden in Lier

    Tijdens "Boterhammen in het park" aandachtig toeschouwer

    22-04-2013 om 12:27 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stille Kempen
     De vakantie is alweer voorbij. Onze dochter en schoonzoon naar Tenerife en wij naar Mol, dogsitting. Het weer was gene stoef maar van vriesweer werd het stilletjes aan toch wat aangenamer. Alle dagen stond een stevige wandeling op het programma. Meestal in de voormiddag en onze 2 honden, Sado en Lex, genoten in de namiddag van de algehele rust. Lex is de deugniet in huis, maar wandelend heb je met hem geen problemen, af en toe wat snuffelen en eens een plasje doen tegen een boom. Sado is de rust in huis maar o wee als je een stap buitenzet. Snuffelend, schietend van links naar rechts en vice versa, 100 plasjes per wandeling, kortom één blok energie. 
    Dinsdag zijn we in Mol naar de wekelijkse markt geweest en `s middags in De Onthaasting (http://www.deonthaasting.be/) een lunchke gaan eten. En zo was het vrijdag voor we het wisten. Via 4 files, plensende regenbuien, zelfs hagel zijn we na 1,5u (tegen 30km/u) toch heelhuids thuisgeraakt. Als afsluiter, het was tenslotte mijn verjaardag, lekker gaan eten in Den Draaiboom (http://www.draaiboom.be/). Aspergeroomsoep, paling in `t groen en een muzikaal (luide happy birthdaymuziek) tiramisudessert en dat alles overgoten met de nodige duveltjes. 
    Wat een rustig weekendje moest worden eindigde nog verrassend in het ziekenhuis. Onze dochter was niet echt gezond van Tenerife weergekeerd en heeft een weekendje ziekenhuis doorgebracht. Met het kindje alles ok, maar zij had een tekort aan kalium. Maar met wat baxters en de nodige medicatie is dit, of wordt dit, opgelost. En ze is terug thuis.  
    Gisteren eindelijk mooi weer en mijn vrouwtje was niet te houden. Om half twee zaten we al op een terras op het Zimmerplein en 3u later zaten we er nog, ondertussen gevuld met de nodige tripple hop Duvels (eerste keer gedronken en echt lekker). Als afsluiter van een heerlijke vakantie kan dit tellen. En binnen 2 weken zijn we alweer weg.
    Groetjes en veel ... genot en plezier

    eigen fotomateriaal : https://plus.google.com/photos/108550527885156830577/albums/5865922590763209105/5865922665566049634?banner=pwa     





    15-04-2013 om 09:19 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu hoort u het ook eens van een ander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Beste Rony,
     
    Het heeft ons enorm veel deugd gedaan . Lier is een plezant mooi stadje, het was voor ons zelfs een hele ontdekking.De stad heeft een aantal troeven.We hebben op die 2 dagen veel gezien en beleefd , ' t Begijnhof vonden we zeer tof , ( ik had al veel boeken gelezen van Timmermans en Claes ) De Zimmer toren en ... zijn plein,de markt ,de winkel - wandelstraten, we gingen 2 maal naar de Refuge,goed adres,gezellig , g'hebt de groeten van de waard ,we gingen ook naar bistro ' Zuster Agnes',dat was wel heel goeie meevaller , t stadhuis ,belfort, een aantal oude mooie woningen, ook kennis gemaakt met inwoners en ' t Glazen Huis. Jammer dat wat kerken,het museum  en het Timmermans gisteren en vandaag gesloten waren,
    Omdat er weinig volk op de been was wegens de kou ,kwamen de dingen zo tot ons. Geweldig. Van namiddag waren de terrasjes dan weer vol met zonnekloppers.
    Bedankt om ons op te pikken, en nog eens gefeliciteerd met uw initiatief (ontbijtjogging).  Soetemin is 'n heel goed adres, we hadden daar een heel ruime kamer en alle comfort, vriendelijke mensen, jammer is dat  ze aan een soort industriegebied liggen. De stad durft blijkbaar niet kiezen voor totaal autovrije  zone;naast de laatste vernieuwing- inspanningen :het zou nochtans niet zo moeilijk moeten zijn om het verkeersluw gebied helemaal verkeersvrij te maken behalve voor ambulances en senioren -taxi's. Enz.
    We hadden ook veel geluk met de bussen,telkens we er een wilden nemen ,kwam die aangereden en konden we mee. Oubollig station.
    Enfin, BEDANKT Rony.  Doe ook de groeten aan uw vrouw. 
    De beste groeten van Rosita en Boudewijn.

    04-04-2013 om 10:06 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtjogging 2013
     Om 7u liep de wekker af, alles in de auto geladen en op weg naar D`Open Poort. Cathy en haar man waren al in de weer met tafels en stoelen en stilaan kwamen de andere "Lotgenoten" (http://www.lotgenoten-vlaanderen.be/) binnen om een handje toe te steken. Even later werden, via Traiteur Familia (http://familia-nijlen.be/), alle benodigdheden geleverd om er een lekker ontbijt van te maken. Spek en eieren bakken,  eitjes koken, koffie zetten, tafelpapier leggen, borden, kopje sen bestek klaarzetten en voor iedereen een chocolade ei (het was tenslotte Pasen) en cava en fruitsap voor de binnenkomers klaarzetten.
    Ondertussen waren mijn vrouwtje en ik op weg naar de piste om de lopers en wandelaars welkom te heten. Met een 25-tal lopers en een 15-tal wandelaars op weg om de ochtendkoude te trotseren. Een rustig jogtempo  werd aangehouden en in groep arriveerden we onder de brug van de ring waar onze dochter met Tom klaarstonden met  cava, fruitsap en paaseitjes. Welke jogging kan zeggen dat hij dit in zijn assortiment heeft en dan nog onderweg?
    Iedereen had de kans een douchke te nemen en dan op weg voor een heerlijk ontbijt. 
    Er was al volk aanwezig en stilaan vulde de zaal zich. In totaal 112 ontbijters droegen hun steentje bij voor het goede doel. Geprobeerd met iedereen een babbeltje te doen (is me helaas niet gelukt, waarvoor sorry). Sommigen bleven nog een pintje drinken anderen hadden nog Paasverplichtingen en koersambities. 
    Met de Lotgenoten eerst samen wat gegeten, alles opgeruimd  en nog een na-vergaderingetje. Iedereen op weg naar huis en ik de laatste 30km Ronde van Vlaanderen nog bekeken. Alles in ons Combootje geladen en netjes terug afgeleverd in Nijlen en onze 5de ontbijtjogging zat er op.
    Er zal ongeveer 1400 euro overblijven om aan het goede doel te schenken. Wat betekent dat ik op 5 jaar tijd ongeveer 7500 euro in het bakje heb gebracht voor het goede doel (4 x voor Kanker, 1 x voor een project van onze dochter). Velen babbelen er over maar doen uiteindelijk niets en diegene die commentaar heeft mag het me altijd (persoonlijk) zeggen.

    Hopelijk mag ik jullie volgend jaar (maar niet meer op Paasdag) terug verwelkomen voor een 6de fantastische 'Ontbijtjogging'

    Foto`s : https://plus.google.com/photos/114823277687787326069/albums/5861538427006095201/5861539547376178066?banner=pwa (eigen materiaal)



    02-04-2013 om 00:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtjogging Terugblik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de 5de keer organiseer ik dit jaar de "Ontbijtjogging".
    Waar de eerste jaren joggen een belangrijk deel uitmaakte van het geheel, is er de laatste jaren ook een wandeling bijgekomen en mensen komen ook eten zonder sportief te zijn.
    Normaal gaan de opgebrachte centen naar "Kom op tegen Kanker" (in 2009 ganse dag gevolgd door een camera van VRT, daarna ook op tv geweest), maar vorig jaar was het geld voor een project opgezet door onze dochter (met haar leerlingen). Zij namen deel aan de "Trein der duizend" en hebben een bezoek gebracht aan Auschwitz.
    Dit jaar is de opbrengst opnieuw voor kankeronderzoek en hopelijk zijn jullie massaal aanwezig.

    Een overzicht van de vorige jaren (raar maar waar van 2010 heb ik niets teruggevonden???)
      
    Foto`s 2009 :
    https://plus.google.com/photos/108550527885156830577/albums/5379054026778003089?banner=pwa
    Verslag blog : http://www.bloggen.be/ronyvo/archief.php?startdatum=1251756000&stopdatum=1254348000 (6 sept. 2009)

    Foto`s 2011 :
    https://plus.google.com/photos/114823277687787326069/albums/5860301459192614785/5860301740275932146?banner=pwa
    Verslag blog : http://www.bloggen.be/ronyvo/archief.php?ID=1123329
    http://www.bloggen.be/ronyvo/archief.php?startdatum=1298934000&stopdatum=1301608800

    Foto`s 2012 :
    https://plus.google.com/photos/114823277687787326069/albums/5860304866297677713?banner=pwa
    Verslag blog : klik op 03/2012 : http://blog.seniorennet.be/dagboekrony/archief.php?startdatum=1330556400&stopdatum=1333231200

    28-03-2013 om 10:25 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurloop nr. 50
    Wie had ooit gedacht dat de Natuurlopen van AC Lyra zouden uitgroeien tot het huidige succes? Ik denk niemand, maar ondertussen zijn er al 50 lopen de revue gepasseerd. 
    Gisteren was het dus een beetje feest.  En een wedstrijd door de binnenstad. De commentaren die ikzelf vernomen heb waren allen even enthousiast, spijtig van het weer, maar een schitterend parcours. En dankzij de vele vrijwilligers en de stadsdiensten (als het goed is mag je het ook zeggen) lag alles sneeuwvrij. Merci vanwege alle lopers!!! 
    Voor de eerst keer heb ik alle 5 natuurlopen meegedaan, weliswaar zonder training (dat zit er echt niet in) maar terend op mijn "slecht" karakter. En ik ben er supergelukkig mee.
     Gisteren heb ik er zelf een speciaaltje van gemaakt. Langs de kant staan vele fotografen maar zij trekken kiekjes van hun voorbijlopende favorieten maar wat ziet de loper nu zelf? En vanuit dat standpunt, heb mijn toestelletje meegenomen tijdens het lopen, heb ik een klein reportage gemaakt. Hopelijk kunnen jullie er ook van genieten!!!
    https://plus.google.com/photos/114823277687787326069/albums/5859179942854617857/5859179944235160770?banner=pwa

    De winnaar geïnterviewd door RTV
    http://www.rtv.be/artikels/sport/sport-op-zondag/2013032415560035_koude-overheerst-halve-marathon-van-lier

    http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130324_00515849

    Na het lopen huiswaarts, een douchke genomen en een stevige klepper gaan drinken. Volgens mijn vrouwtje werden het meer dan dat eentje. Maar af en toe jezelf eens laten gaan geeft een extra stimulans voor de verdere dagen. 
    In november staat de 11de reeks voor de deur, dus begin al maar te trainen, zeg nu niet dat je niet verwittigd was. Dank aan iedereen die er voor gezorgd hebben dat alles weer optimaal werkte.

    Tot een volgend schrijfsel en amuseer jullie nog!!!   


    De supporters hebben er lol in!

    In de Begijnhofstraat

    25-03-2013 om 12:23 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker, lekker
    Wat doet een man alleen thuis, met buiten regen die met bakken naar beneden valt? Vandaag zijn er 2 mogelijkheden. Ofwel kijk je naar de inauguratie (what`s in a name!!!) van de paus, maar als compleet atheïst is dit geen optie, ofwel ga je "proberen" iets lekkers te koken voor je vrouwtje. 
    Vanmorgen echte verse kippenbouillon getrokken. De start van een groot culinair avontuur!
    Van een gedeelte heb ik verse soep  gemaakt. Een naam kan ik er niet zo direct voor bedenken maar ik heb ze (voor)geproefd, ik leef nog en ja ze is superlekker. Ajuin, selder en in minder mate prei en venkel en daarbij die verse bouillon, het is nog net niet een engeltje (om in de sfeer te blijven) dat op je tong plast.
    Van de rest heb ik "getracht" gentse waterzooi  te maken. Een verse kip, ui, prei en selder, grote stukken aardappel en een beetje room (ben geen roomfan!). Resultaat een goed gevulde stoofpot  klaar om straks verorberd te worden. Het is zeker voor 4 of 5 personen en vermits we maar met ons tweetjes zijn, mogen er 2 "kome eten" (hahaha).
    Voor vanmiddag (sta nog een beetje op dieet) heb ik koude groentjes  versneden en koude aardappelen met verse peterselie en een beetje mayo.
    En als kers op de taart of liever zalm op de toast,  als voorgerecht kan dit tellen. Toast met groene pesto in de oven, een plak gerookte zalm met bovenop verse eiersla. Om te vervolmaken enkele blaadjes rucola.
    Smakelijk eten en tot één dezer...  

    Ach ja opruimen moet ook nog!!! Met de ideale song "Naakt doe ik de afwas" van Jelle Cleymans op de achtergrond. Wat heeft een mens toch weinig nodig om gelukkig te zijn!!!








    19-03-2013 om 13:13 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelweek
    Dinsdag was het nationale vergadering van de groene senioren en dus wij op weg naar Brussel. Onderweg een babbeltje met een bekende Lierenaar maar in Brussel Noord liep het fout. De trein stopte en we moesten overstappen om verder naar Zuid te reizen. Van de trein, op de trein bleek dit dezelfde trein te zijn waar ik net voordien van weggevlogen was! Algehele hilariteit en niemand wist van iets, chaos ten top. Ondertussen was ik tot de vaststelling gekomen dat ik een sms-je had ontvangen. "Vergadering geannuleerd", maar ik was al in Brussel. Dus opnieuw trein af en naast mij (allee het spoor er naast) stond een trein richting Turnhout (eerst even navragen?) en die stopt ook in Lier. Drie uur onderweg voor niets nu ja ik heb een goede babbel gemaakt, mijn krantje gelezen en een koffietje gedronken. Er zijn erger dingen in het leven.
    Elke week ga ik naar de kine voor een lymfedrainage en ik had me voorgenomen, ik ga te voet, doe nog een heerlijk wandelingetje en ga ergens een koffietje drinken. Maar dat was zonder de waard of liever gezegd zonder het weer gerekend.  Zonnig vertrokken in een goede dikke trui maar onderweg sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Dus zo vlug mogelijk naar huis want doornat (mijn trui woog 50 kilo denk ik!!!). 
    Elke week vrijdag is het "sport-over-dag" wandelen, maar vermits ik meestal met mijn vrouwtje ga lunchen ga ik niet meer mee (vroeger dinsdag was voor mij beter). Maar ditmaal moest mijn schatje werken en ik dus profiteren van de situatie om mee te gaan. Samenkomst aan de kerk van Ranst voor een leuke wandeling in en rond het Zevenbergenbos (http://users.telenet.be/natuurpuntzevenbergenbos/home.htm?opennatuurdag2013.htm). Twee uurtjes in de natuur, gezondheid opsnuiven en dan een fris pintje consumeren want wil een mens nog meer.
    De laatste winterwandeling stond in Lier geprogrammeerd met vertrek aan de Oude Lier. Wij met ons tweetjes, op de fiets er naar toe voor een 13km lange hoevenwandeling. 

    OMWALDE HOEVEWANDELING. LIER . ZONDAG 17 MAART 2013
    Het neusje van de zalm, door een variëteit aan historie en natuur, één van de mooiste wandelingen rond Lier. De 13 kilometer lange wandeling (zeker goed schoeisel voorzien) leidt je van de Nazarethhoeve via de Nazarethdreef naar de omwalde hoeven: Karthuizershof, Jezuïetenhoeve en Hertog Janshoeve, door het natuurgebied “de Musha
    ag” om te eindigen aan het fort van Lier. Hierna keer je terug naar het beginpunt via het Netekanaal.
    In de Oude Lier een snackje gegeten, het taartje was gratis en een Hopus van `t vat, hmmmmm.
    Een leuk weekend en een rustige nieuwe week tegemoet.

    Volgende zondag is het de laatste Natuurloop van deze reeks en alle lopen gaan door de stad. Ik zou zeggen iedereen op post (http://aclyra.com/documents/2012/natuurlopenaffiche.pdf).
    Vergeet ook niet in te schrijven voor mijn eigenste ontbijtjogging (of wandelen of gewoon komen ontbijten kan ook) (https://www.facebook.com/events/121307151385329/)(http://sport.lier.be/Sportactiviteiten/Volwassenen/Ontbijtjogging_en_wandeling?fb_action_ids=10200735734824940&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210200735734824940%22%3A224666431005916%7D&action_type_map=%7B%2210200735734824940%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D)  

    Groetjes en tot één dezer...   







    18-03-2013 om 08:49 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fier een babyboomer te zijn!!!
    Ik heb er mijn buik van vol. Als pensioengerechtigde volg ik een beetje dit zeer moeilijk onderwerp. En dat het fout loopt daar zal ik de laatste zijn die dit tegnspreekt.
    Maar dat iedereen, of toch de meesten, die hun zeg hierover kwijt willen, de babyboomers telkens als schuldigen aanwijzen daar heb ik genoeg van. 
    Zaterdag was het katern "WeekendPlus" gedeeltelijk gewijd aan "Is er straks nog geld voor onze pensioenen?".De heer Peersman, ekonoom aan de Universiteit Gent, haalde krachtig uit naar de babyboomers. 
    In al mijn frustratie en inderdaad naïviteit heb ik een brief geschreven naar bovengenoemde prof. Enkel een A4-tje want ik heb nog een hoop tekst die ik hem in de toekomst ook wel eens wil laten lezen, omdat dit onderwerp me sinds lang interesseert.
    Hieronder de brief die ik op amper enkele minuten tijd op mijn pc-tje heb geformuleerd :


    Brief aan de heer Peersman, Universiteit Gent
     

    Geachte Heer,

     

    Mag het dat ik me stoor aan een man, die waarschijnlijk tien keer slimmer is dan ik, die zegt te  spreken in naam van de huidige generatie? Mag het dat ik me stilaan begin te ergeren, om als babyboomer, de schuld te krijgen van alle ellende?

    Ik heb ooit een film gezien “Soylent Green” (met Ch. Heston) waarin ouderen (60-jarigen) naar een laatste rustplaats gevoerd worden om nog een keer, via een film, te genieten van de pracht van onze aarde. Een aarde, die in deze film, leidt aan een ongelooflijk voedseltekort. De ouderen krijgen een spuitje om in schoonheid te sterven en worden dan, luguber maar waar, tot groene koekjes omgevormd om de nog levenden te voederen.

    Misschien, mijnheer Peersman, moeten we onszelf opofferen om de pensioenen betaalbaar te houden?

    Waarom moet het steeds benadrukt worden dat wij, de babyboomers, de schuld van alle ellende zijn?  

    Ten eerste is het niet de man in de straat die hiervoor gezorgd heeft maar de politiek uit het verleden. U geeft dit deels toe maar u verwijt ons deel uit te maken van het systeem, ja u beweert dat wij het zijn die dit systeem in leven willen houden. “Als de 50-ers en 60-ers van nu tenminste al eens bereid zouden zijn om tot de wettelijke pensioenleeftijd te werken, zouden ze kunnen meewerken aan een oplossing voor het probleem dat ze mee geschapen hebben”, dat zijn letterlijk u woorden (GVA zaterdag 9 maart)!  

    Het is wel deze generatie die een land uit de blubber van de Tweede Wereldoorlog heeft gehaald. Het is wel deze generatie die met “hard” werken er voor gezorgd heeft dat onze kinderen nu al meer reisjes hebben ondernomen dan wij ooit zullen ondernemen. Het is wel deze generatie die er mee voor zorgt dat onze kinderen aan kant-en-klare woningen kunnen denken nog voor ons eigen huisje afbetaald is. Niets is ons in de schot geworpen, met vallen en opstaan hebben we bereikt wat er nu voorhanden is. Dat telt tenminste voor mezelf en mijn vriendenkring (en daar zitten geen ekonomen, hoogwaardigheidsbekleders of politici tussen, maar simpele arbeiders en bedienden)

    Het is ook deze generatie die eerst aan de deur wordt gezet als er een herstrukturering plaatsvindt. Het is deze generatie die bij een ontslag, als 50- of 60-jarige, niet meer aan de bak komt omdat hij te “oud” is. Er zij er voldoende die hun steentje willen bijdragen, maar je moet wel de mogelijkheden hebben of tenminste krijgen.

    Het is wel de jongere generatie die geijverd heeft om er eens een jaartje tussenuit te knijpen. Wij zijn gaan werken vanaf 18 jaar, hebben het beste van onszelf gegeven, nooit de kans gehad om even op adem te komen. Als wij 58 jaar oud zijn hebben wij al 40 jaar gewerkt, daar zullen vele van de huidige jongeren niet eens toe komen. Laat staan de politici die na enkele politieke dienstjaren al mogen profiteren van een pensioen (en een “goed” pensioen). Is het dan niet logisch dat zij langer moeten werken?

    Dat iedereen nu elk moment van de dag bereikbaar moet zijn, met alle gevolgen vandien is zeker niet de schuld van de babyboomers, zij hadden geen gsm`s, geen i-pods en pads. De jongere generatie klaagt dat ze door hun “bazen” niet meer gerust gelaten worden, stress is het nieuwe “codewoord”, is dat onze schuld?

    Daarbij komt nog wie zorgt voor de kleinkinderen, de babyboomgeneratie! Wie houdt, als vrijwilliger, clubs en verenigingen in leven, de babyboomers! Als onze generatie deze taken niet meer wil opnemen, wie gaat dit wel doen en ja wie gaat dit betalen. Het is een “gratis bijdrage” aan een inderdaad vernieuwde maatschappij.

    Maar geachte heer Peersman, u moet geen generatieconflict kweken neen u moet er mee voor zorgen dat alle generaties hun steentje bijdragen om deze wereld leefbaar te maken.

    Een beetje meer respect voor een “grijze kop” zou zeker op zijn plaats zijn en met zijn allen aan hetzelfde zeel trekken om een schitterende toekomst te bewerkstelligen voor iedereen.

    Op dit kleine A4-tje heb ik getracht, in al mijn naïviteit, waarvoor sorry, een beetje neer te schrijven dat niemand schuld moet pleiten, niemand zich schuldig moet voelen maar dat enkel door “solidariteit” er nog een fantastische toekomst voor iedereen is weggelegd.  

     

    Met vriendelijke groeten

     

    Rony Van Oosterwijck, 58 jaar, vader en toekomstig grootvader   

    Vandaag is mijn blogje tekstueel iets langer dan normaal, maar dank aan diegenen die de moeite hebben gedaan om het te lezen. En reageren mag ditmaal absoluut!!! 
       

        

    11-03-2013 om 08:24 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen
    Als je alleen thuis zit heb je tijd om na te denken. Zo ook sinds vanmorgen maar meer dan anders.
    Mijn gedachten dwalen af naar vroeger, jeugdherinneringen steken bij de vleet de kop op. En één rode draad loopt door al deze sequentele herinneringen, mijn moeder. 
    Mijn moeder is niet meer en elk jaar zijn er wel momenten dat ik aan haar denk, verjaardag, moederdag, overlijdensdag, ergens zomaar. Maar vandaag dat ietsje meer, net iets anders. Mijn moeder zou namelijk 80 worden vandaag. Het zou een dag kunnen geweest zijn van feesten en plezier. 
    Misschien is het dat ook wel, maar op een andere manier.
    Mijn moeder, mijn bron van inspiratie, mijn vrijheid die ik kreeg, mijn respect voor anderen, mijn sociale geëngageerdheid, mijn levenslust, mijn overleving in moeilijkere tijden.
    Zij sleurde me door alles heen, geen vraag was haar teveel. 
    Reeds vroeg leerde ze mij op eigen benen staan. Mijn doen en laten stond niet strikt neergeschreven, ze nam het op voor mij als ik eens buiten de lijntjes kleurde. Ze was, zoals velen het al hebben voorgezegd, streng maar rechtvaardig.
    En daarom moeder, gelukkige tachtigste verjaardag en klinken doe ik op jou gezondheid!!!
    Het ga je goed mijn moeder, wherever you may be.

    vroeger, wat is vroeger
    vroeger zijn herinneringen
    een tijd van zoveel mooie dingen
    maar die komen nooit meer terug
    ze passeerden ons, vliegensvlug
    het verleden toen wij nog samen waren
    het waren zulke mooie jaren
    jij en ik, vroeger  
           

    07-03-2013 om 09:21 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwdag
    Verleden week 2 keer mijn loopsloefen aangebonden en telkens een dikke 50 min. gelopen. Zo fier als een gieter. Probeer nog enkele malen in de loop van de volgende weken en dan kan ik met een happy gevoel deelnemen aan de laatste Lyra-natuurloop van deze editie. Een feesteditie, 10 jaar natuurlopen in Lier. Het parcours, door de stad, van deze loop kan je opvragen op de website van AC Lyra (http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1024324).
    Vrijdag en zaterdag op weekend naar Leuven. Mijn vrouwtje en ik zijn ondertussen al 34 jaar gelukkig getrouwd (zij gelukkig, ik getrouwd hahaha). En elk jaar maken we er een feestje van, meestal een weekendje ergens heen. 
    Om 8u11 zaten we op de trein, bestemming Leuven, want om 10u werden we verwacht voor een stevig ontbijt in restaurant Zoff (vanwaar ken ik die naam???)(http://www.zoff.be/). Na een bezoek aan het VVV-kantoor wij op weg voor een stevige wandeling door de stad. Wat ons wel opviel, het aantal kerken in Leuven. Zouden die nog allemaal in gebruik zijn? Iets na de middag terug aangekomen op de Markt, een kleinigheidje gegeten en terug op weg (deel 2). Een mooi "Groot Begijnhof",
    majestueuze Universiteitsgebouwen, onnoemlijk veel cafés
    en eethuizen, Leuven op zijn best.
    Rond 18u ons hotel opgezocht en na een korte rustpauze toch maar besloten om ter plaatse te blijven eten (http://www.lodge-hotels.be/lodge/brasleuvenindex.jsp). En dat bleek achteraf geen slecht idee. Na een moeilijke nacht en een overheerlijk ontbijt wij op weg voor een shopping-day-in-Leuven. Dat viel al bij al wat tegen en zo kwam het dat we iets na de middag al terug op de trein richting Lier zaten. 
    Foto`s : (eigen materiaal) : https://plus.google.com/photos/108550527885156830577/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/108550527885156830577/albums/
    5851055042875362273/5851055220633451826

    Zondagmorgen iets later uit de veren en in de namiddag een wandelingetje gemaakt langs onze Lierse vesten. Veel volk, vooral toeristen denk ik. Eventjes halt houden in Den Eycken Boom, daar hebben ze Hopus (hmmm lekker!!!). Op de Zimmerplein kwamen we een bekend koppeltje tegen en pas om 19u30 de terugweg naar huis aangevat. We gingen eventjes een wandelingetje maken!!! Ja dag Jan.
    Een veel te kort weekend is alweer voorbij. 
    Morgen, dinsdag, nog eens een doktersbezoek en vrijdag ga ik naar Eupen (nog nooit geweest).
    Veel lees- en kijkgenot en tot ...     





    04-03-2013 om 08:52 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets meer Groen

    Het werd een min of meer politieke week maar ook amusement ontbrak niet. Over de finale begroteing van onze stad zal ik het in een later artikel nog over hebben maar deze week twee maal naar Brussel. Een dagje federaal parlement en een dagje vlaams parlement.
    Maandag na de bib een koffietje gaan drinken met mijn broers waar hij vertelde dat zijn zoon een rake klap in het aangezicht had gehad van een Tsjetseen. Zonder reden, elkaar tegenkomen en baf, kloppen maar. Tegenwoordig hoor je niets anders, niemand ligt er blijkbaar ook nog van wakker. Je zou zeggen dat het normaal is. Heeft iemand zich al eens afgevraagd hoe dat komt? De verzuring van de maatschappij wordt door een bepaald soort mensen in stand gehouden en zelfs nog aangemoedigd. Maar o wee als je daar tegen ageert.
    Dinsdag een "politieke" dag in het federaal parlement. Met stevige discussies tot gevolg. Ouderen hebben en moeten een mening hebben maar soms is die toch verschillend van anderen. Maar door discussie en compromissen kom je ver (neen wij slaan elkaar niet in elkaar). Uitleg door  Stefan Van Hecke (vooral over de NMBS), uitleg door  Elisabeth Meuleman en door  Mieke Vogels (over wonen). Voor 55-plussers interessante materies en aanluiding tot bovenvermelde discussies. 
    Mijn goede vriend Bruno heeft me een bezoek gebracht en we hebben er samen een zeer, zeer, aangename dag van gemaakt. Wat eten, een wandelingetje in onze stad, iets gaan drinken wat moet een mens nog meer.
    Vrijdag naar het federaal parlement voor een colloqium "Publieke ruimte ook voor senioren" (http://www.groen-plus.be/activiteitenkalender/Publieke%20ruimte%20ook%20voor%20senioren.pdf). Een verslag zal nog volgen op onze website, www.groen-plus.be.
    Vlug naar huis en wat eten want het was "Nacht van de Sport" (verslag zie onderstaand artikel).
    Lopen is eigenlijk niet meer aan mij besteed, maar "mijn" natuurlopen kan of wil ik niet missen. Dus stond ik, zoals 750 anderen, aan de start van de 4de loop in de 10de reeks.  De wind was ijzig en ik was blij dat ik mezelf goed gelaagd had, ik heb niet echt kou gehad. Snelheid heb ik totaal niet meer (heb ik die trouwens ooit gehad???) en mijn uithouding is ook niet meer je dat maar ik heb het 10km volgehouden. Thuisgekomen en gedoucht en ik was alweer een tevreden man. Mijn vrouwtje had verse soep bereid en daar bekomt een mens helemaal van. 
    Zondag ging mijn vrouwtje met haar vriendinnen op stap en ik zou er een aangename sportnamiddag (beperkt tot kijken!!!) van maken. Bij gebrek aan wielrennen (buiten de veldrijders) heb ik naar langlaufen, Noordse combinatie (voor de leken onder jullie dit is een combinatie van schansspringen en langlaufen) en biathlon gekeken. Om 6u op weg om naar de Chiro-spaghetti-avond te gaan. Lekker gegeten in aangenaam gezelschap (!!!) en naar huis om een hoop nichtjes op te vangen die met onze dochter een weekendje Disneyland hadden bezocht.
    De nu op gang getrokken nieuwe week zal iets rustiger zijn, amper één vergadering op donderdag. Maar dan starten de weg-van-huis-zijn-weekends, te beginnen met Leuven.
    Groetjes aan ieder dit de moed heeft om mijn artikeltjes te blijven lezen.
    En misschien tot ergens ten velde. 

    foto`s : eigen materiaal en AC Lyra



    We hebben lekker gegeten in het Fed. Parlement

    25-02-2013 om 09:12 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de Sport 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 13de editie "Nacht van de Sport"
    Ook al ben ik sinds enkele jaren geen lid meer van de Lierse Sportraad, toch worden ik en mijn vrouwtje vriendelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn. Dit jaar was niet anders. Vorig jaar werden we nog in de bloemetjes gezet en bedankt voor bewezen diensten (wow wat een uitdrukking).Na een ganse namiddag vergaderen in het Vlaams parlement was dit een aangename afwisseling. Sport is en blijft uiteindelijk mijn ding.
    Ons Nellytje liet zich verontschuldigen maar tegen 20u zat de CC De Mol goed gevuld (450 aanwezigen???) met meestal sportievelingen. Na het welkomswoord van sportraadvoorzitter Jo Docx en de maidenspeech van onze splinternieuwe schepen van Sport, de heer Andries, was het tijd om met de huldiging van start te gaan. 
    Johan Van Rooy was "speaker" van dienst en riep alle provinciale kampioenen op het podium. Ik moet toegeven dat was redelijk goed gevuld.
    De pers reikte zijn prijs uit aan de Struifvogelmaatschappij, die 40u aan één stuk gespeeld hadden en hun 60ste verjaardag vierden. De opbrengst hiervan, zijnde 4000 euro, werd geschonken aan Palliatieve Zorgen van het H. hartziekenhuis in Lier. Een zeer verdiende sportpersprijs.
    Alle Vlaamse en Belgische kampioenen werden afgeroepen en op het podium ontvangen door onze schepen en de sportraadvoorzitter. Zij mochten allen een Lierse sporttrofee komen afhalen. In het verleden was het al eesn anders maar dit jaar mochten we 5 internationale kampioenen begroeten. 3 Europese (atletiek, bodybuilding en jeugdjumping), 1 wereldkampioen (wielrennnen masters) en 1 paralympische kampioene (Marieke Vervoort is aangesloten bij AC Lyra).
    Geen enkele sportclub kan leven zonder vrijwilligers en ook die werden (meer dan verdiend) in de bloemetjes gezet. Annie (vrouw van mijn goede vriend Jean) is al meer dan 20 jaar in de weer voor AC Lyra, René Baeten, vrijwilliger met het meeste dienstjaren bij SK Lierse en een posthume huldiging van Leon Gysbrechts van Kanoclub Lier, spijtig genoeg vorig jaar op 66-jarige leeftijd overleden. Zijn kleinzoon kwam met trots de prijs in ontvangst nemen. 
    Jongere van het jaar werd de 13-jarige Europees jeugdjumpingkampioene Louise Van Laer.
    De 2 andere genomineerden komen uit het basketbalwereldje en werden, wegens matchverplichtingen, vertegenwoordigt door hun beider vaders. De prijs werd uitgereikt door de vorige winnaar Mathias Broothaerts, verspringer bij AC Lyra.
    De trofee voor "Sportlaureaat recreatie", een trofee die me zelf zeer nauw aan het hart ligt, zelf liefst 5 keer in ontvangst mogen nemen, werd uitgereikt door "mezelf". Ja inderdaad een taak die normaal voor burgemeester en schepenen voorzien mocht door mij persoonlijk uitgereikt worden. Her minste dat ik hier van kan zeggen is dat het mijn ijdelheid absoluut streelt. En zoals het betaamt : " De winnaar is ... Remi Neyens". Remi  is 73 en zwarte dan jiu-jitsu. Een unicum in België en RTV had er zelfs aandacht voor. Op het podium ook nog mijn opvolger (organisator van de Natuurlopen) Rony Becquet en duikschool Atlantis. 
    het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Sporttrofee van de stad Lier door onze kersverse burgemeester. Het zal niemand verbazen dat Marieke Vervoort  deze trofee mee naar huis mocht nemen. Zij is absoluut een charmante, begeesterende dame met ongelooflijk veel moed en inzet. Veel "normale" sporters zouden hiervan een lesje kunnen nemen. Spijtig voor Eurpees 4x400m kampioen Yente Bouckaert want in elke voorgaand jaar had hij zeker de prijs gekregen. 
    De turnkring van Lyra had, als afwisseling, enkele nummers ten berde gebracht en afgesloten werd met een diabolo-circusact. 
    Een meer dan geslaagde avond, dankzij de vrijwillige inzet van de sportraadwerkgroep en de sportdienst, werd uitgewuifd met een receptie in de foyer van het cultureel centrum.


    foto`s : http://www.lierinbeeld.com/ 


       


           

    23-02-2013 om 08:41 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek Machariuswijk Gent
    Naar wekelijkse gewoonte vrijdagmiddag, lunchtime met mijn vrouwtje. Amper 300m van onze deur verwijderd is Dijk 34 (http://www.dijk34.be/master.php?lang=nl) gevestigd, en omwille van het dichtbijzijn, zijn we er samen nog nooit gaan eten. Hoog tijd voor "verandering". We hebben beide een "salade Dijk 34" genomen, Nelly de kleine versie, ik de grotere en het was superlekker. Minpuntje de prijs voor een salade vonden we toch redelijk boven de middelmaat uitsteken. 
    Zaterdag is marktdag en we kregen van "de" Vlaamse familie (heb vandaag in de krant een nieuwe betekennis van hun naam gelezen "Niet Voor Arbeiders", ik kan er mee leven) een laat Valentijnchocolaatje. Groentjes en fruit kopen en dan socializen in café Refuge. Mijn vrouwtje moest naar een babyborrel en ik heb sportief genoten van biathlon (ben een beetje verliefd op die sport) en veldrijden. Het wordt tijd dat het seizoen gedaan is want de (meeste) helden zijn moe. Volgende week nog en we kunnen ons volledig concentreren op het wielrennen. 
    zondagmorgen een treintje genomen naar Gent, waar Lieve ons aan station Dampoort kwam ophalen. De auto parkeren, een klein wandelingetje in de binnenstad en dan een heerlijke maaltijd bij Pizza Gulhan (http://blog.jerrevds.be/content/pizza-g%C3%BClhan). Zeer eigenaardige vaststelling gedaan, nog nooit meegemaakt. Ik bestel een soep (pensensoep) en de Turks-Gentse (allochtoon mag je in Gent niet meer uistpreken) ober verteld doodleuk dat die soep niet te eten is. Stel hem driemaal dezelfde vraag en zegt driemaal "soep alleen voor Turken, niet lekker". Ik durfde (of dierf???) ze niet meer nemen en heb turkse kippensoep en een fantastisch stoofpotje gegeten. Ons Nellytje een mezze (daar is ze zot van) en Lieve een pizza met spinazie. Na wat opzoekingswerk blijkt dat het een soep op basis van melk, citroen en ingewanden is. Misschien gelukkig maar dat ik geluisterd heb want ik lust absoluut geen melk. Maar toch raar dat men in een restaurant zegt dat jet "iets" niet moet nemen.
     Samenkomst in Herberg Macharius (https://www.facebook.com/pages/Herberg-Macharius/217600491647957), een kort speechke door de heer Voorzitter  en dan onder de bevoegde leiding van John Vandaele  een bezoek aan de St. Baafsabdij en aanverwanten. Het was een leuke rondleiding (ongeveer 1,5 uurtje) en we weten nu dat dit de oudste wijk van Gent is. Er was nog een optreden voorzien in de Herberg maar wij zijn vrienden gaan bezoeken die ook in Gent wonen. Een stevige babbel, een fris Gents biertje, Gruut (http://www.gruut.be/info-nl.html), en enkele leuke, lekkere hapjes later hebben we een treintje terug naar Lier genomen.
    Alweer een leuk weekend was veel te vlug voorbij. Op naar een nieuwe week, een drukke maar een fijne week. Groetjes en tot ... .  


    http://www.burenvandeabdij.be/  


    Jacob van Artevelde

    In de abdij

    18-02-2013 om 09:19 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leven als Lierenaar
    Wat doet een Lierenaar buiten zijn werktijden? Eten, drinken, zich amuseren, we worden niet voor niets "Lierke plezierke" genoemd.
    En vermits ik mezelf absoluut als Lierenaar beschouw (??? is dat wel zo, in deze tijd) doe ik mijn uiterste best om dit waar te maken. Zoals de gewoonte het al voorschrijft vrijdag een lunchke gedaan bij "Brasserie Louis"  op het Zimmerplein. (http://www.brasserielouis.be/) Ik had zin in erwtensoep met spek en korstjes maar dat bleek niet meer voorradig te zijn. Een brasserie waar geen soep te verkrijgen is, raar maar waar. Dan maar rundscarpaccio genomen en mijn vrouwtje zalmcarpaccio. Lekker. Mijn schatje had als hoofdschotel blinde vinken met kroketjes (zonder groenten!!!) en ik gentse waterzooi met vis. Lekker. Een duveltje en als afsluiter nog een koffietje we hadden het weeral gehad. Nog wat rondgedwaald in ons stadje en nog een drankje genomen in onze stamcafé, Réfuge. `s Avonds was onze dochter op bezoek en ik had "quiche" gebakken, ik denk voor de eerste keer. Met zalm en courgette en het liet zich eten. 
    Op zaterdag gaan Lierenaar naar de markt, dus ik ook. Nog een koffietje, voor het sociaal contact, gaan drinken. Kip gegeten en naar het veldrijden gekeken. Niels Albert was outstanding. 
    In café Réfuge was een optreden gepland van Hans Mortelmans en groep (http://www.hansmortelmans.be/) en wij er naartoe.  Wat Django Rheinhardt, wat Wannes Van de Velde, wel alles in het Antwerps maar het was leuk. En ondertussen wat bijkeuvelen met mensen die je al een tijdje niet meer gezien hebt.
    Zondag stond helemaal in het teken van onze "Valentijnsbrunch" (http://www.zuid-west.be/Home.htm). Met bomma en bompa, dochter en schoonzoon en mijn vrouwtje en ik samen eten van 10u30 tot 14u30. Wat wil een mens nog meer. Daarbij wat duveltjes achterover geslagen en met een voldaan gevoel naar huis. 
    Nog een uurtje van het Nys-moment genoten en voor de rest van de dag luilekker in de zetel. Zoals het iets oudere mensen past.
    Het zal een superrustige week worden, enkel vanavond een bijeenkomst in Duffel en that`s it.
    Groetjes en tot een volgend ...

    http://www.youtube.com/watch?v=47Ha7Vc01KE           

    11-02-2013 om 10:04 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leuke wandeling in en om onze stad
    Een stralend zonnetje aan een heldere hemel, hoog tijd om een wandelingetje te maken. Langs mijn broertje geweest maar die had er geen zin in, dus alleen op weg. Via de wandelknooppunten
    9, 10, 7, 98 en 97 langs de jachthaven van Emblem (http://www.jachthavenemblem.be/Jachthaven_VVW_Emblem/Welkom.html) richting dorp. Onderweg kan men links het Netekanaal  verlaten en via de Spoorweglei (Emblem) komt men aan het fietspad Lier-Broechem. Plots autogetoeter, wie kent mij hier? Mijn oude basketvriend Willy met zijn vrouwtje, natuurlijk eventjes tijd genomen om een babbeltje te doen.  Vervolgens richting Lier tot aan de Ring. Rechts loopt de Mulderweg (wie heeft hier al ooit van gehoord???) een straat waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. En ik die dacht dat ik mijn stad nu stilletjesaan wel kende. Via Hagenbroek-Noord en de Hagenbroeksesteenweg tot aan de Lispersteenweg. Daar kom je door over te steken in de Rivierstraat terecht. Vervolgens via de wandelknooppunten 6, 90 (Lispersteenweg overweg), 4, 8 en 9 terug naar de Merelstraat. Ondertussen hadden  donkere wolken zich boven ons stadje opgestapel, maar dit mag je letterlijk nemen. 
    Met een voldaan gevoel, toch 2,5 uur stevig doorgewandeld, terug thuisgekomen. Voor vandaag heb ik mijn beweging wel gehad.    


    De Nete aan de Nazarethsedreef



    06-02-2013 om 16:33 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig, niet te druk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste kern-vergadering van GroenPlus in dit nieuwe jaar is achter de rug. Ik denk dat ik veel aan het woord ben geweest want ik kreeg er wat commentaar op. Ja, je bent jong en je wil wat!Een noodzakelijk bezoek aan het containerpark werd wegens de archislechte weersomstandigheden uitgesteld tot nader order. Met een kleine autoverplaatsing zijn we gaan lunchen in Schoon Lier, Mechelsesteenweg. Een dagmenuutje leek interessant, soep, vispannetje met puree en koffie (14,50 euro). De soep, preisoep, was heerlijk het vispannetje daarentegen. Er zat vis in, puree was vervangen door aardappeltjes in de schil en naar de rest mocht je raden (nogal veel ajuin en look). We zeggen dit niet al te dikwijls maar dit was een echte tegenvaller, niet voor herhaling vatbaar. 
    Zaterdagmorgen was mijn vrouwtje al vroeg in de ban van haar "dropping". Veel was niet genoeg, kledij voor 4 dagen, eten voor een gans regiment. Ben maar wijselijk naar de markt gefietst en nog enkele koffietjes gaan drinken (met beide broers). Bij thuiskomst was de rust weergekeerd en heb me opgemaakt voor een heerlijk avondje cyclocross. Van der Poel en Vos maakten hun favoriete rol meer dan waar, Wietse Bosmans is de meest domme renner die ik ooit bezig gezien heb (zijn commentaar in de krant dat Van Aert achter hem reed is bullshit). Twee keer op dezelfde plaats (aan de aankomstlijn) plaatste Theunissen een demarrage. Wat zat Bosmans aan zijn broek te friemelen bij de 2de demarrage? En weg was hij, de vogel gaan vliegen. En was het dan van niet meer kunnen of niet meer willen? Gelukkig was er Sven Nys. Jongens wat heb ik weer genoten, slim, slim, slim. Wachten tot de anderen fouten maken. Ik heb het al (misschien zelfs meerder keren) herhaald, de enige sportman (in mijn leven) waar ik mijn hoed voor afdoe is Sven Nijs. Zo leef je voor je sport en zo maak je reclame voor je sport. Daar kunnen er nog veel een puntje aan zuigen, ook uit andere sporten. Bedankt Sven voor die heerlijke momenten.
    Gistermorgend naar een CD-voorstelling geweest. "Potgrond" (http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2013020313112287_cd-voorstelling-potgrond-met-dorps-en-stadsliederen) een hulde-cd aan dorps- en stadsliederen uit onze provincie. Met een Liers lied en een Liers koor, Adagio maar zonder Lierse aanwezigheid. Blijkbaar heeft ons stadbestuur geen interesse in muzikaal erfgoed want ze schitterden door afwezigheid. Van de andere dorpen en gemeenten was of de burgemeester of één der schepen aanwezig, uit Lier niemand. Maar waarom verbaasd me dit niet. In hun nieuw aan te leggen alfabet zijn ze nog niet aan de M (muziek) gekomen. Enkel de A (afschaffen) en de B (besparen) staan er in vermeld. Nu, ik was er wel en heb genoten van de muziek (echte volksmuziek), de speeches waren iets te lang maar ach daar kunnen we mee leven. En dat ere-gedeputeerde Helsen kon zingen was een aangename verrassing.   
    Hier hou ik het voor gezegd.
    Hopelijk wordt het iets beter weer en kan ik eens een loopje ondernemen. 
    De groetjes en tot een volgende.          

    04-02-2013 om 09:20 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtendag 2013

    Confrontatie

     

                                                                 `s morgens

                                                                                      bij het opstaan

                                                                   even voor de spiegel staan

                                                                   is dit nu “het”

                                                                                             waarvan ik droom

                                                                   gedacht  en zonder schroom

                                                                   confrontatie

                                                                                           netjes uitgebeeld

                                                                   mezelf, mijn eigen spiegelbeeld

                                                                   tsjaka

                het codewoord                                                                    ik ben de man

    zorgt dat mijn treintje niet ontspoord                             die zichzelf spiegelen kan


    Een gedicht waarvan het einde tweeledig is, ik laat jullie de keuze welk van de twee jullie best verteren!!!
    Jullie mogen gerust reageren met een eigen gedicht. Tenslotte is het vandaag
    GEDICHTENDAG 

    31-01-2013 om 07:38 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder titel
    Geen speciale zaken gebeurd deze week, ik kan zelfs geen titel bedenken voor mijn artikeltje.
    Maar het was wel en leuke week. 
    Het muzikaal gedeelte (zie hieronder) was vrijdag al beschikbaar, supergoed.
    Vrijdag ben ik nog een keertje gaan wandelen  met de sportdienst. De wandeldag is verzet van dinsdag naar vrijdag en daardoor ga ik normaal gezien niet meer mee. Quality time met mijn vrouwtje is toch nog even belangrijker, mijn mening natuurlijk. Maar als ze toch moet werken dan kan ik er nog eens van profiteren. De eerstvolgende 4 weken zal er niet gewandeld worden, toch niet in groep.
    De laatste recepties zijn achter de rug, vrijdagavond Mechelen en zaternamiddag in mijn eigenste stadje Lier. Op beide recepties was niet al te veel volk, maar diegene die er waren maakten het wel aangenaam vertoeven. En zoals ik ergens op FB gelezen heb, nu op weg naar de "lente"kriebels en "zomer"BBQ`s.
    Ach ja de sneeuw is ook verdwenen, maar door hevige regen en niet als sneeuw voor de zon. We nemen het weer zoals het is gelukkig kunnen we daar niets aan doen. Wie weet wat sommigen anders uit hun mouw zouden schudden.
    En het beste heb ik voor het laatst gehouden. Maandag bezoek aan mijn oncoloog, altijd een beetje spannend. Supergoed nieuws alles is stabiel en onder controle, ik kan er alweer 6 maanden tegenaan. Hij vondt zelfs dat ik er "goed" uitzag. Mijn vermageringskuur (8kg) heeft blijkbaar toch zijn steentje bijgedragen. En ik verzorg me (en wordt goed verzorgd) opperbest, ik leef met andere normen, tijdig veel rust inbouwend en dat past helemaal in mijn kraam. Al dat drukke gedoe, het kan ook zonder en je voelt je er prima bij. Misschien een tip voor alle "drukdoeners", laat de rust in jezelf even wederkeren en je zult begrijpen wat ik bedoel.
    Ik ga stoppen (zeker met moralizeren, wie ben ik trouwens) en tot een volgend artikeltje.



    28-01-2013 om 08:49 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mol
  • Toerisme Lier
  • Bruno

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!