Foto
Inhoud blog
  • Postzegelkwis april 2020
  • Vrouwtje op pensioen
  • Carnaval en sport
  • Leuke dingen
  • Een kort berichtje
  • Op reis met Paul
  • Eerste van het jaar 2020
  • Drank en spijzen
  • Wat een geweldige week!!!
  • Sportieve week
    Zoeken in blog

    Verhaaltjes van een ...
    ... actieve gepensioneerde
    23-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed, beter, best

    Beste vrienden, 

    Mea culpa, mea maxima culpa.  Het is meer dan een maand geleden dat ik mijn blogje nog eens heb aangevuld. Maar dit is een primeur. Mijn eerste blogartikel in ons bijna-één-maand-oude-nieuw-huis. 

    Verhuizen heeft toch een inpakt. In principe gebeurd alles in één dag maar dat is de waarheid geweld aan doen. Na een maand raken we stilaan op onze plaats, tenminste de goederen die we overgebracht hebben. Wij zaten al na 24 uren op onze plaats. 

    Mijn vrouwtje ws tijdens de paasvakantie ook thuis en dat heeft het allemaal wat makkelijker gemaakt. Nu ja niet altijd want het heeft me soms wat stress-momenten bezorgd, hahaha!!! Ikea bezocht, verlichting gaan aanschaffen, Gamma's en Hubo's onder de loep genomen, op jacht naar gordijnen (die we niet vinden!!!), kortom alles is wel even aan bod geweest. Maar grotendeels zijn we gesteld geraakt. 

    Vandaag wordt het hier nog een drukke dag om nog wat "kleinigheden" aan te passen of aan te brengen. Ook de man van de verlichting komt vanavond nog een kijkje nemen, beneden mag het van een iets betere design-kwaliteit zijn , niet. Onze nieuwe zithoek wordt pas binnen enkele weken geleverd. Maar traag maar zeker komt er orde in de chaos.

    Maar er was nog tijd voor ontspanning. Met de kids op amusement naar de Beekse Bergen  en naar Circus Bruul, gaan wandelen maar vooral veel gaan eten. Misschien wel iets te veel. Goed voor mijn 'strakke' lijn was het niet echt. Ik ga er niet verder over uitwijden. Zij die mijn FB-pagina (https://www.facebook.com/rony.vanoosterwijck) volgen weten al genoeg. 

    Hier ga ik het maar bij houden. Blijf net als ik genieten van alles wat op je afkomt en ik beloof dat mijn blogje terug wekelijks een beetje zal aangevuld worden. 


    Verjaardagsfeestje Lud 60 jaar

    Mac Donalds met de kids


    23-04-2019 om 07:19 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles rustig in Mol

    De week van de verhuis, een beetje sport en veel rust. 

    Na een prachtige vakantie hebben we onze kindjes nog eens mogen vastpakken. Wij blij, hopelijk zij ook. Spijtig genoeg hebben we door het barslechte weer weinig kunnen doen. Maar dat gaan we de volgende weken ruimschoots goedmaken. 

    Wandelen is er deze week niet van gekomen. Hoofdoorzaak, het archi-slechte weer maar ook een beetje uit gemakzucht ik geef dat toe. Maar daar komt straks verandering in. Het zonnetje schijnt al. 

    Veel sport gekeken, vooral wielrennen maar ook het WK-biathlon in Östersund (Zweden). Voor het eerst een Belgische dame  (54) aan de start gezien. De mannen dat zijn we ondertussen al gewend, zelfs na het stoppen van Roesch vinden ze er nog 4 om ook de estafettes mee te doen. 

    De belangrijkste bezeigheid van deze week stond in het teken van onze verhuis. Op 25 maart is het zover. Vanaf dan nemen we definitief onze intrek in de Muysertstraat 14 in Mol-Sluis. Ons appartement staat hier vol dozen en ook de garage in onze nieuwe woonst is volgepropt met dozen en aanverwanten. Vanaf vandaag is de schilder op post, het is dan enkel nog de tuin die moet aangelegd worden. 

    Geniet er nog van en waarschijnlijk zal het volgende verslagje opgemaakt worden in de Muysertstraat.  




    Overal, zelfs in de Tirenno, kennen ze mij. 

    18-03-2019 om 09:07 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms loopt er iets fout

    Ook bij mij loopt er al eens een kleinigheidje fout, maar echt maar een klein nietig detail hoor. 

    Vrijdag was het weer koken met de "mannen"  en ik was verantwoordelijk voor het dessert (bosvruchtenbavarois met een bodem van ijshoorntjes en witte chocolade). Alles verliep smoothly tot het tijd was om het op te eten. De bavarois  was verre van opgesteven, te weinig tijd, en viel als een 'pudding' in mekaar. Maar de smaak was wel lekker dat viel nog mee. 

    Onze wandeling in Stabroek was, op zijn zachtst uitgedrukt, geen succes. Amper 7 deelnemers trotseerden het uiteindelijk nog best mooie weer, 2 kleine buitjes waren ons deel. De "Leeuw van Vlaanderen" (http://www.deleeuwvanvlaanderen-zandvliet.be/)  was onze middagstop. De toast champignon viel wat tegen, amper 1 toastje voor teveel geld. 

    Voor de rest staat alles hier in het teken van onze verhuis  binnen exact 14 dagen. Nog een hoop kleinigheden moeten geregeld worden maar we gaan ons niet laten opjagen. Volgende week is de oplevering, pidpa (???) moet nog langskomen, de gasleiding om te kunnen koken moet nog aangesloten worden, we hebben een nieuwe brievenbus besteld. Kortom het einde of moet ik zeggen het nieuwe begin is nabij. 

    Het was ook een week zonder kleinkinderen, die zich in Hongarije fantastisch geamuseerd hebben. We hebben ze wel gemist maar een weekje zonder heeft ook zijn leuke kant. Alle aandacht naar mijn vrouwtje en dat was superleuk.

    Geniet er nog van, ik ga me klaarmaken voor een namiddagwandeling in ons eigen Mol. 




    11-03-2019 om 13:09 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles kits in Mol

    Wat was het weer een heerlijke week met ook nog een goed-nieuws-bericht. 

    Na 6 weken achter elkaar doktersbezoeken ben ik (bijna) goed bevonden voor om mijn leven voort te zetten (hahaha!!!). Longen ok, kanker stabiel en mijn nieren zijn lichtjes verkalkt, de bloedvaten er naartoe tenminste. Moet wel wat op mijn gewicht letten meer dan 100kg mag het echt niet worden. 

    Maandag en donderdag gaan wandelen in stralend weer, in aangenaam gezelschap met af en toe een drankje en wat eten. Deze week 2 keer Nederland onveilig gemaakt, Eersel en Reusel. Ooit heb ik daar nog halve marathons gelopen. Ik verspeel wel een deel calorieën maar door drank en spijzen worden die snel terug aangevuld. Voel ik me daar schuldig bij, niet echt?

    Het hoogtepunt van de week was ons 40-jarig huwelijk, smaragd of robijnen-huwelijk. Leuke dag samen, wel naar de koers gekeken en 's avonds lekker gaan eten in de Verandering (http://www.deverandering.be/).  

    De kids en hun ouders zitten ondertussen in Hongarije en genieten daar van een verdiende vakantie. Een weekje kleinkinderloos het mag van ons ook eens. 

    Geniet er nog van en deze week hou ik het iets rustiger. Alhoewel er zal al veel verhuisd worden, nog 3 weken te gaan.  

    05-03-2019 om 10:08 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken een sport?

    Wat was het weer een heerlijke week, niet enkele een kwestie van mooi weer maar ook al de rest. Bezoek gehad van mijn goede vriendBruno die mijn pensioencado van mijn werkmakkers bij had. Alles in het teken van den Duvel . En afspraak gemaakt om in de zomer ons zoveelste Na Fir Bolg-festival te bezoeken. 

    Onze kids waren deze week omnipresent. Spijtig genoeg had de kleinste een oorontsteking waardoor hij het grootouderfeest moest missen. Ik had er echt compassie (???) mee. Maar zijn broer heeft dat schitterend gedaan. 

    Wandelen was deze week ook aan de orde, drie keer zelfs. Maandag op het Zilvermeer een stevige wandeling, donderdag in Geel Bel  de Belse bossen en zondag naar Peer met mijn vrouwtje. Superleuk, aangenaam gezelschap een uitmuntend weertje moet er geen zand zijn!!!

    Nog een beetje mijn kookkunsten (hahaha!!!) bovengehaald. Voor mijn vrouwtje lekker gekookt en voor het eerst een taart  in elkaar geknutseld. De buren hebben mogen meegenieten en waren razend enthousiast. Ze zullen me missen als we binnen een viertal weken verhuizen. 

    Zo kunnen we aan een nieuwe (superplezante) week beginnen en blijven genieten van de kleine en grote dingen die zich op onze weg voordoen. 

    Ah ja heb ook nog eens in de krant gestaan dat was lang geleden.  


    met dank aan Lierinbeeld


    met dank aan Lierinbeeld

    25-02-2019 om 08:04 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw huis

    Ons nieuwe huis  is nu zo goed als af. Begin maart komt de schilder, men komt de voortuin aanleggen met de oprit en klaar is kees. Nog 4 weken en we verhuizen en dat we er op uit zijn. 

    Vorige week zijn de laatste werken uitgevoerd, de chauffages zijn aangestoken, in de slaapkamers is er laminaat gelegd en de plinten geplaatst. Voor de rest nog wat kleine details o.a. het werkblad in de keuken en op het keukeneiland moet nog voorzien worden. Onze kids zijn superblij want ze krijgen hun eigen kamer  en wij kijken uit naar de definitieve verhuisdatum, 25 maart. 

    Wandelen was deze week mijn favoriete bezigheid. Maandag Mol, dinsdag Eupen en donderdag Meerhout allemaal leuke aangename wandelingen. 

    Spijtig genoeg is er ook een negatief kantje. Voor de 4de week op rij moest ik op dinsdag naar of de dokter of het ziekenhuis en dat zal de volgende 2 dinsdagen niet veranderen. morgen voor mijn longen en volgende week het definitieve verdict ivm mijn nieren. Afwachten en het beste verhopen. Maar dit weegt niet op tegen de superleuke activiteiten die ik de rest van de week onderneem. 

    Zaterdag werd ik zelfs nog even VIP tijdens de natuurloop van AC Lyra. Heb het startschot voor de lopen mogen geven, de eerste keer een echt pistool in mijn hand en er nog mogen mee schieten ook. En ik mocht de 50 000ste aankomer in de prijzen zetten. Bedankt AC Lyra dat ik dit mocht doen, echt een teken van appreciatie. 

    Een nieuwe week komt er aan dus blijf genieten met volle teugen. 

    Nog een evenement vergeten. Gisteren met de kleinkinderen gaan ontbijten in de Bosmier in Balen. Eén van de scholen waar onze dochter als leerkracht actief is. Lekker gegeten in aangenaam gezelschap, ook dat was genieten.  

    Gileppe

    Groepsfoto Vl@s

    18-02-2019 om 09:07 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in de Ardennen

    Na donderdag een stevige wandeling gemaakt te hebben in en om Lommel, met een fikse regenbui  als toemaatje, hebben we gisteren een ommetje tussen Mol en Meerhout gemaakt. 

     Vertrek aan "Het Safloerke" (lekker eethuis!!!) vervolgens een tijdje langs betonwegen gewandeld maar dan de bossen en de weiden in. Als extraatje weer verwend met een stevige regenbui en ook de wind liet zich soms van zijn stevigste kant zien. Na wat onvoorziene bosdoorkruisingen (deze niet-weg paste volgens mij niet in het wandelplan) en wat weidegehuppel (veulens hadden er niet aan!!!) bereikten we na een 9-tal km terug ons vertrekpunt. En dan was het tijd voor een stevige duvel, nietwaar?

    Nu sta ik geheel en al klaar voor een stevig Ardennen-offensief. Met de auto naar Eupen en dan via Membach en Goe (http://www.trekkings.be/gr15eupenspa.html) richting La Gileppe en Jalhay (loopsentiment!!!). In Hotel de Lion (ik denk dat ik hier met enkele Ronde van België-vrienden zelfs al eens gegeten heb???)  gaan we middagmalen. En in de namiddag wandelen we via de stuwdam en door de bossen terug naar Eupen. 





    12-02-2019 om 07:05 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lederhösen en Dirndl's

    Wat was dit een superweek, waaaaaaaaaaaauuuuuuuw!!!

    Profiteren van wat verse sneeuw, ik weet dit is niet leuk voor iedereen maar wij gaan er niet over klagen. Voor het zoveelst jaar op rij een gedichtje geschreven, of althans moeite gedaan tot, op gedichtendag. Af en toe wat lekkers klaargemaakt voor mijn vrouwtje en ook enkele keren buitenshuis gegeten. 

    Maar ...

    ... de 2 leukste dingen deze week waren een muzikaal optreden en een Tirolerverjaardagsfeest. 

    Vrijdagmiddag wordt er regelmatig in onze gemeente een "Broodje Mol" voorgeschoteld. Een leuk optreden en we worden gevoed met enkele lekkere boterhammen. Roel Van Bambost, Erik Van Neygen en Hans De Booy  waren dit keer de sterren op het podium. Terug naar de ouwe tijd, mag al eens nietwaar, en genieten van liedjes die in mijn geheugen gegrift staan. Er was maar één liedje bij dat ik niet helemaal kon meezingen. Ik had wat in mijn platencollectie liggen neuzen en wat vinyl verzameld om ter plaatse  te laten tekenen. En of ze het gedaan hebben. Ze stonden zelf verbaasd dat ik dat in mijn bezit had en ze maakten ook tijd voor een rustige babbel. Leuke momenten om even te koesteren. Mijn vrouwtje werd al ongerust dat ik zo lang wegbleef. 

    Zaterdag naar Lier, vrouwtje naar de kapper, ergens iets gaan eten en een bezoekje aan bomma en bompa in het WZC en 's avonds ??? 's Avonds Tiroleravond !!! Geweldig, fantastisch, ongelooflijk goed geamuseerd. Ik ben niet zo de man die zich graag verkleed maar dit konden we niet nalaten. Ludo, het feestvarken  , had gevraagd om in aangepaste Tiroler-kledij te komen en wij hebben dat gedaan. In Lommel, vrijdag, een pak gaan huren en wij klaar voor de festiviteiten. Gedanst  , gegeten en goed gedronken alles wat zulk partijtje je kan voorschotelen. Buiten de verjaarder en zijn vrouw en kinderen kenden wij daar niemand maar dat kon er ons niet van weerhouden om met de hoop mee te doen. 

    Hier ga ik het bij houden er ligt weer een drukke week voor de boeg maar we blijven standvastig genieten is de boodschap.

    Mijn vrouwtje met de vrouw des huizes




    En ik met het feestvarken


    04-02-2019 om 09:16 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw leuk!!!

    Fantastische week met een hele hoop verschillenden ingrediënten. 

    Maandag en donderdag gaan wandelen, in de Kempen en in Nederland, zonder en met sneeuw. Op en langs de Keiheuvel een leuke wandeling van een tweetal uurtjes. In Goorle 21km gestapt constant in de sneeuw, een prettige ervaring. De wereld ziet er ook anders uit. Men was al aan het schaatsen, die Nederlanders toch, als het een beetje vriest zijn ze niet meer te houden. 

    Woensdag heb ik mijn allerlaatste werkdag volbracht. Ben afscheid gaan nemen, met pizza, van mijn oud-collega's in Terbeke (het magazijn van de GZA). Het was een aangenaam weerzien, sommigen had ik al jaren niet meer gezien, wel via FB (daarvoor vind ik het wel een leuk instrument) maar nu alive and kicking. 

    Ons huis begint hoe langer hoe meer op een echt huis te lijken. Gas en electriciteit zijn nu aangesloten, deuren en trap zijn geplaatst. De keuken  heeft zijn opvallende plaats in het geheel ingenomen. Nog eventjes geduld maar d-day komt stilaan dichterbij. 

    Zaterdag nog eens een bezoekje aan Lier gebracht. Mijn stamcafé nog eens bezocht en veel bekenden tegengekomen. En in de namiddag gaan kijken naar een volgende natuurloop (16 jaar bezig en op weg naar de  50 000ste deelnemer). Ook daar weer veel bekenden gezien en gesproken. Velen komen me nog bedanken dat het dankzij mij is dat zij deze lopen kunnen doen. Dat streelt uiteraard mijn ijdelheid, je zou voor minder.  

    Zondagmorgen, regenweer, geen wandeling maar wel naar een kickboks-demonstratie  van onze dochter gaan kijken.Net als de papa vroeger, zij is een beest, een trainingsbeest. Schitterend. 

    Een nieuwe week kondigt zich aan, hopelijk weer een superleuke waar we heerlijk kunnen van genieten.   




    Oude grafheuvel



    Legerhelikopters in aktie, zwaar bewapend





    28-01-2019 om 08:39 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ups en downs

    Was het een ups en downs-week? Eigenlijk wel.

    Mijn bezoek aan mijn oncoloog was niet echt wat je noemt een daverend succes. Maar ook dat zal wel weer opgelost worden zeker. Volgend doktersbezoek op 5 februari, de nefroloog. Het weer zat vorige week ook niet mee, dus geen wandeling op maandag en donderdag. Mijn lymfedrainage heb ik moeten laten vallen omdat er iemand naar de vaatwasmachine kwam kijken, die al 2 weken stuk was. Als klant heb je eigenlijk weinig tot geen inspraak, 'zij' bepalen wanneer 'zij' je komen verder helpen. En dat mag je nog blij zijn als 'zij' zich aan de afspraak houden. 

    Tot hier de downs maar er waren ook veel ups. 

    Vrijdag nog eens een bezoekje gebracht aan onze nieuwe woonst en alles staat klaar om één van de volgende dagen de keuken 

     te installeren. Vrijdag heeft men onze trap komen plaatsen dus we kunnen nu ook een bezoekje brengen aan onze bad- en slaapkamers. 

    Gisteren zijn we eindelijk nog eens samen kunnen gaan wandelen. Onze buurgemeente Lommel was de plaats van vertrek en het weer was een aangename medespeler, koud maar een zalig zonnetje. 

    Een nieuwe week in het verschiet waarschijnlijk eentje met weinig tot geen downs. Dus genieten we volop van de ups in ons leven, hopelijk jullie ook. 







    21-01-2019 om 09:36 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken een kunst?

    Was mijn eerste kookles een succes dan was de 2de les al heel wat minder. Met drie waren we verantwoordelijk om soep te koken, opdracht broccolisoep . Nu weet ik van mezelf dat ik niet de gemakkelijkste mens ben maar als anderen het beter weten dan pas ik meestal. Zo ook vrijdag en van ons drieën waren er zelfs 2 die het beter wisten. Ik deed het water te vroeg bij de ui en de look, mijn manier van groenten snijden was niet ok, kortom veel goeds heb ik niet gedaan. Ik ga van de veronderstelling uit dat mijn 2 kookmakkers er vanuit gaan dat ik op kookgebied een absoluut oen ben. Nu ja je kan dat veronderstellen maar eigenlijk weet ik wel beter. 

    Dat wil niet zeggen dat ik me niet geamuseerd heb, jawel. Maar als het de volgende keer op hetzelfde resultaat uitdraait dan hoeft het voor mij niet meer. Laten we er van uit gaan dat dit een éénmalige belevennis was. Het resultaat was lekker  maar een iets te dikke soep naar mijn mening (teveel aardappelen???). 

    Mijn weekend was superrustig. Veel sport op tv gekeken en vooral alle legowerken nog eens op punt gezet want onze kleinkinderen hadden er een boeltje van gemaakt. Maar dat mag hoor zij afbreken, ik herstellen. 

    Deze week wordt een drukke week maar kies je daar niet zelf voor? Niet altijd!!!

    Geniet er van en dat is ook elke week mijn zelfde boodschap.   







    14-01-2019 om 09:12 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in Brabant (Ned.)

    Vandaag met Vl@s gaan wandelen in de buurt van Esbeek, samenkomst in café "In de Bockenreyder" (http://www.indenbockenreyder.nl/). Een koffietje en een lekker kruidenlikeurtje warmde me al stevig op.  

     

    Bossen, velden, heide alles kwam aan bod. Onderweg een gedenksteen tegengekomen van een verongelukt oorlogsvliegtuig. Tijdens de wandeling was er genoeg tijd om fylosofische en sportieve gesprekken te voeren. 10km verder en iets meer dan 2u later was het tijd om wat voedingsstoffen op te nemen. Ik had een 'simpele' uitsmijter  besteld maar tot mijn grote verbazing was het wel iets meer. Alles weggespoeld met een tripel van La Trappe en we konden terug op weg voor ons namiddag-gedeelte. Eventjes tijd gemaakt om een toren (122 treden)  te beklimmen. Met een totaal van iets meer dan 20km hadden we onze caloriën weer verbrand. Afgesloten werd er met een drank naar ieders keuze. Voor mij een koffietje met hetzelfde kruidenlikeurtje van vanmorgen. 

    En nu is het weer tijd voor mijn kooklessen om dat daarna lekker samen op te eten. 

    Geniet nog van jullie dag en iedereen een aangenaam weekend gewenst









    zicht vanuit de Toren

    10-01-2019 om 00:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar het normale

    Vanaf vandaag valt het nieuwe jaar terug in zijn normale plooi. Terug aan de arbeid, terug naar school en voor mezelf terug alleen thuis. Is dat leuk? Ja en neen, het leven met anderen is een leuke bezigheid maar ik hou evenzeer van de rust en stilte om alleen te zijn. 

    Gisteren is mijn vrouwtje met haar vriendinnen op bezoek geweest bij de Kaasboerin in Postel en het was puur amusement, ook lekker gegeten, zei ze. Alleen het publiek was nog een generatie ouder dan zijzelf. Ik heb me neergevleid in mijn zetel en heb 'sportief' genoten, Tour de Ski (langlaufen), cross (eentonig) en volleyball. 

    Onze Antwerpse solden-shopping-dag was een maat voor niets. Heb enkel een trui gekocht, die niet eens soldengeprijsd was, maar wel een lekker lunchke in 't stad. 

    Onze uitstap naar Trainworld met de mama en de kids was wel een succes. Al was het voor mijn kleinkinderen iets te weing Lego. Was er zelf nog nooit geweest maar we vonden het wel de moeite. We hebben nog een italiaantje  veroberd en zijn eens langs geweest bij de koninklijke familie  maar die gaven niet thuis. Leuke B-dagtrip.  

    Vandaag is het 'Verloren maandag' (ik hoop dat ze hem snel terugvinden!!!) dus eten we worstenbrood en appelbollen. Ik mag ze gaan eten bij mijn nieuwe seniorenvereniging in Mol. En vanavond nog eentje samen met mijn vrouwtje. Het kan niet op.  

    Nog veel plezier en geniet er nog van!!!





    07-01-2019 om 09:05 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van oud naar nieuw

    Beste lezersvrienden, 

    Mijn bedoeling was om een nieuwjaarsbrief te schrijven aan "al" mijn (en onze) vrienden maar... 

    ... mijn inspiratie is wat zoek

    ... iedereen heeft ondertussen al alles aan iedereen gewenst

    ... een deel van al die wensen komen toch nooit uit

    ... dus hou ik het simpel en wens iedereen alles wat zij/hij 'zichzelf' toewenst

    Ons feestje van oud naar nieuw was supergeslaagd. 's Morgens met Marina en Roger alles voorbereiden, eten klaarmaken, drank koelen, tafel dekken. Vanaf 18u zijn we er traag maar zeker tegenaan gegaan. Warme en koude hapjes vergezeld van een aperitiefdrankje, voorgerecht van gerookte paling, mangosorbet en een groentebouillonsoepje met balletjes. Ondertussen lekker keuvelen en vooral veel lachen onder elkaar. 

    Onze hoofdschotel was wild getint, everzwijnsteak,  enokki-champignons, raapjes en wildsaus. Was superlekker al zeg ik het zelf. Nog een stevige bavarois en wat snoepjes en de klus was geklaard. Natuurlijk alles overgoten met de nodige dranken (voor mij duvel). Het was top eten, drank, gezelschap  een 20-jarige gewoonte die we absoluut willen verder zetten. 

    Voor iedereen nog een fantastisch 2019 en blijf genieten van alles wat je op je weg tegenkomt.








    02-01-2019 om 00:00 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 Jaar jong

    Gisteren was een speciale dag vooral voor mijn vrouwtje, 60 jaar oud of jong, je komt het niet alle dagen tegen. Van 's morgens vroeg stond de gsm al op volle sterkte en de berichtje bleven maar toestromen. Mijn vrouwtje heeft geen FB-pagina maar ik had op de mijne een kleine melding gemaakt. Ook daar bleven de wensen toestromen. En dan nog de nodige verjaardagskaartjes, wensen al om dus. 

    Om 9u verdween mijn vrouwtje naar het fitness-centrum om de nodige calorieën weg te werken. Eventjes jezelf laten gaan het kan nooit kwaad. 

    Iets na de middag kwamen de kids en hun mama en papa om hun verjaardagswensen over te brengen en ook om voor de nodige cado'tjes  te zorgen. Met zijn allen naar de bowling  om ons een uurtje geweldig te amuseren. Wie heeft gewonnen? Dat was het minst belangrijke. Te voet naar de Wok (http://fusionwokmol.be/) om onze beentjes onder tafel te schuiven. Lekker en veel gegeten en wat gedronken en dat in het beste gezelschap, meer moet dat niet zijn. 

    Afsluiten deden we met het voorlezen  van de nieuwjaarsbrieven  en de kids bleven dan lekker bij ons slapen. Voor mijn vrouwtje werd het een supermooie dag, simpel maar leuk. 

    En nu op weg naar het volgende feestje, geniet er maar van. 







    29-12-2018 om 09:44 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming

    Een beetje een verwarrende titel maar toch. De dagen van meestal 'overvloedig' eten zijn in aantocht en daarom heb ik me vorige week een beetje etensgewijs opgewarmd. 

    Maandag hadik bezoek van mijn beste vriend Bruno (één van dé) en in gezelschap aan tafel zitten is altijd aangenamer dan alleen. Woensdag had ik mijn superboys belooft om naar de Mc Donalds  te gaan en dat waren zeker niet vergeten. Ook de mama en de papa gingen met plezier mee. Donderdag had ik een aangenaam dagje Lier. Eerst bij Jan en José een kopje koffie en mijn postzegels ophalen en rond de middag afgesproken met mijn beste vriend Paul (ook één van dé). Een etentje is dan nooitver weg en we kozen voor de Rosario. 

    Vrijdagavond is het voor mij en mijn vrouwtje gezeliige hapjesavond 

    (een echt vegetarisch hapje!!!) en dat was deze week niet anders. Zoals u merkt lekker eten en aangenaam gezelschap is de basis van goede vriendschappen. 

    Wandelen heb ik dus deze week wat verwaarloosd maar gisteren zijn we toch naar Beringen-Koersel gereden voor een 10km wandeling. Het werd een pijnlijke bedoening. Na iets meer dan een halfuurtje begon mijn rechterkuit op te spelen. En het ging van kwaad naar erger. Ik heb me naar het einde gesleept, bijna letterlijk en heb gans de namiddag in de zetel gezeten met ijs op die kuit. 

    En nu ga ik me voorbereiden op vanavond, een saunatje en een heerlijk douchke en wat hapjes maken. Het wordt, volgens mijn bescheiden mening, mijn allereerste kerstavond met mijn vrouwtje alleen. maar ook dat nodigt uit tot opperste gezelligheid. 

    Aan iedereen prettige kerstdagen en geniet van alles wat op jullie weg komt.     


       

    24-12-2018 om 09:51 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kookles

    Koken ik doe het toch zo graag. Maar ken ik er iets van? Neen, ik ben op zoek en probeer uit, maar echt koken kan ik niet. Dus op zoek naar een vereniging waar men kookt en die heb ik hier in Mol gevonden. Koken enkel voor mannen. 

    Vrijdag was mijn eerste bijeenkomst en we moesten al direct voor onze vrouwen koken, 2 keer per jaar mag dat. We werden onderverdeeld in groepjes, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert en in ieder groepje was er een verantwoordelijke. Toeval wil dat er een paar koks het lieten afweten en ik werd meteen verantwoordelijke voor het dessert. Nu heb ik zelf een hekel aan desserts maken, ik eet er ook zelden van. Maar wat moet dat moet (was dat ook niet onze leuze toen ik in het leger was???). 

    Bavarois van platte kaas met chocolade en sinaasappel, nog nooit gemaakt! Maar ik heb het glansrijk voor mekaar gekregen, uiteraard with a little help from my friends. En zelfs mijn vrouwtje vond het resultaat meer dan bevredigend.  

    Het werd een meer dan heerlijke maaltijd, enkele leuke hapjes en een voorgerecht, witloofsoep met witbier en kabeljauw met puree en zeekraal. De dames waren zeer tevreden dus wij ook. Een geslaagde eerste kookles op naar meer. 

    Zaterdag was het kerstfeest in het WZC waar bomma en bompa tegenwoordig verblijven. Onze dochter en de 2 kids mee op weg naar Lier. Het werd een superleuke dag vooral bomma  heeft zich geweldig geamuseerd en onze 2 boys hebben mee bingo gespeeld maar spijtig genoeg niets gewonnen. 

    Zondag was een dag van rust en sportief bezig zijn. Nu ja sport bekijken is het hoogst haalbare. Maar ik heb genoten van biatlon, langlaufen, een beetje veldrijden (???) maar vooral van onze hockeyers. Eindelijk hebben ze een gouden medaille en of het verdiend is. 

    Groetjes en geniet van alles wat op jullie weg komt. 



    17-12-2018 om 08:53 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spriet

    Gisteren samenkomst aan de Blauwe Kei in Lommel voor een wandeling van iets meer dan 9km. 

    Na een ganse morgen telefoneren, je word er gek van wat er allemaal moet geregeld worden, was het hoog tijd om mijn zinnen te verzetten. 

    Een deel van de wandeling had ik al eens gedaan met mijn vrouwtje en de kleinkinderen. maar het 2de gedeelte was alweer nieuw voor mij en ik heb weer bijgeleerd. Spriet, neen niet van gras ook geen sprietatoom maar wel de geologische opvolger van turf is spriet. Het dient als verwarming en is, in zijn tijdsbestaan, gelegen tussen turf en bruinkool. Het ligt hier dus vol sprietputten.  

    Ook bunkers , zogezegd om de Duitse inval vanuit Nederland tegen te houden, zijn hier massaal aanwezig. Na een ietwat slijkerig en vettig gedeelte kwamen we aan de "Steen der 7 Heerlijkheden". (https://nl.wikipedia.org/wiki/Steen_der_Zeven_Heerlijkheden). Om tenslotte terug aan de Blauwe Kei aan te komen. Afgesloten werd er met een drankje, ik nam een Gauloise blonde (niet echt lekker), om dan terug huiswaarts te keren. Met de auto, was met iemand kunnen meerijden, ik had dit keer de fiets op stal gelaten.  

    Morgen is het kidsdag en heb ik in Lier vergadering ivm Cultureel Erfgoed, sport. 

    Geniet er nog van en tot één dezer. 



    11-12-2018 om 09:58 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustweekend

    Voor de 2de keer dit seizoen naar "Broodje Mol", de toepasselijke naam voor een optreden en een belegde boterham. Na de koers met Vandegoor nu muziek met Frimout (http://www.frimout-band.be/), een Nederlandstalige band met vooral covers maar ook eigen songs. Het klonk wel luid maar was best aangenaam zeker omdat ze veel door ons gekende nummertjes speelden (Het Goed Doel, Doe Maar, Johan Verminnen enz...). En van hun eigen nummers was er zelfs eentje bij dat ze al eens op de radio durven draaien. 

    Ons nieuwe huis begint ook stilaan zijn vaste vorm te krijgen. Alle bezettingswerken  zijn achter de rug, de chauffages zijn gelegd, alle elecrticiteitsmateriaal is geplaatst en de vloertegels lagen klaar om gelegd te worden. Vandaag komt Telenet om de buitenaansluiting te regelen. Volgende week hebben we een afspraak met iemand die onze voor- en achtertuin wil aanleggen.Nu is het vooral geduld hebben met de nutsvoorzieningen, Pidpa is ok maar Eandis en Co dat is andere koek. 

    Maar we hebben er goede moed op. Nog een drietal maanden geduld en dan zullen we wel onze intrek kunnen nemen in ons eigen, nieuwe huisje. 

    Tot een volgend blogje en geniet er van!!! 





    10-12-2018 om 09:40 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen

    Om de 14 dagen is er bij de Vl@s een dagwandeling en donderdag kon ik met Paul meerijden om een wandeling te maken in Poppel. Een stukje busrit tot net over de grens ging onze wandeling vooraf. Langs Brabantse velden, door Staatsbossen,  soms goed begaanbaar soms wat slijkerig, kortom een wandeling met alles er op en er aan. Iets meer dan 11km in de voormiddag was ons doel om te eindigen in het Schuttershof in Esbeek (https://cafeschuttershof.nl/). Een zogenaamd 'gemeenschaps café' dat deels teert op vrijwilligers werd een aangename kennismaking met een gedreven man die alles daar in goede banen leidt. Esbeek, vooral zijn bewoners, had net weer gemeenschapsgeld samengebracht en lieten momenteel 300 zonnepanelen plaatsen. Iets waar we in België enkel van mogen dromen. 

    Het namiddag gedeelte bestond gedeeltelijk uit een kunstwandeling die verband heeft met Andreas Scholten. Een kunstenaar die in het bovengenoemde Schuttershof zijn museum (https://cafeschuttershof.nl/andreas-schotel-museum/) heeft. Ditmaal kwam er wel wat regenwerk bij te pas al beperkte het zich tot wat muggenpis. Na nogmaals een dikke 11km kwamen we terug aan de kerk van Poppel, waar onze auto's geparkeerd stonden. Na nog 2 duveltjes was het tijd om terug af te zakken naar Mol. Een superleuke wandeling in zeer aangenaam gezelschap wat wil je nog meer. 

    Ik heb zelfs veel bijgeleerd wat op mijn leeftijd op zich al opmerkelijk is. Maar er lopen nu éénmaal veel slimmere en intelligentere mensen dan ik op deze wereld rond. 

    Mijn opperbeste groetjes aan iedereen en geniet van de volgende dagen die er aan komen.  



    08-12-2018 om 09:58 geschreven door Rony

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mol
  • Toerisme Lier
  • Bruno

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!