Inhoud blog
  • Belastingsvriendelijke gemeente
  • Gratis kinderopvang
  • Tegen de onderhoudsplicht
  • De Lijn op dieet
  • Met Bos naar Disneyland
    Archief per maand
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
    Zoeken in blog

    Verder-werken-aan-Schelle
    Leven in een verkiezingsjaar
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorzettingsvermogen
    Vrijdagavond was het dus, zoals in een vorig bericht aangekondigd, de viering van de sportlaureaten door het gemeentebestuur. Sporters van een verschillend pluimage kwamen aan bod. Zowel voetballers als volleyballers, judoka's, gymnasten maar ook individuele sporters als atletiekers en zwemmers. Een ding hadden ze allen gemeen: doorzettingsvermogen.

    Je haalt dat hoogste schavotje niet zonder een gezonde dosis ambitie en zonder het karakter om er ook daadwerkelijk voor te gaan. Dat weerspiegelt zich niet alleen in de sport.
    Zo was een van de gehuldigde sportlaureaten een hardloopster die slechts een tweetal jaar geleden de uitdaging had opgenomen en nu al tot de top in haar discipline behoort. Daarnaast is ze in het dagelijkse leven medewerkster van ons gemeentebestuur en nog wel op twee Diensten. Wanneer ik de motivatie en de doorzettingskracht zie waarmee ze dagdagelijks de uitdagingen aanpakt en daarnaast haar sportieve prestaties, dan kan ik enkel maar verheugd zijn dat zovele sporters in Schelle de top in hun categorieën bereiken: er lopen in onze gemeente heel wat supergemotiveerde mensen rond, de toekomst is verzekerd.

    De demonstratie van de tumblinggroep Creativa was adembenemend. Ook daar een groep geëngageerde jongeren die met volle inzet hun passie aan de buitenwereld willen tonen. Chapeau!

    Het actieterrein van de lokale sporters is er een waar nog geen grootse belangen mee verbonden zijn. Eer en zelfvervulling staan nog hoog in het vaandel. Hier kan je een parallel naar de lokale politiek trekken...

    Akkoord, ook op lokaal vlak zijn politieke spelletjes schering en inslag. Maar toch is iedereen er zich van bewust dat je best samen werkt aan dat grote project dat je dorp is. Het dorp is voor iedereen dichtbij en samen kunnen we er allemaal van beter worden. Dit is een boodschap die althans wij aan de bevolking duidelijk willen maken. Om "The Scene" te parafraseren: de gemeente is van iedereen en iedereen is van de gemeente. We kiezen er dus voor om niet op de man te spelen maar om het positieve in het daglicht te stellen. Naarmate de verkiezingsdag volgt, zal dit in de wervelwind van de grote maar ook van de kleine kantjes van alle campagnes moeilijker en moeilijker worden. Maar we zullen volharden. Wij zijn dan wel geen topsporters, aan doorzettingsvermogen ontbreekt het ons alvast evenmin. Samen verder werken aan Schelle, die vlag zal onze lading blijven dekken.

    Vandaag neem ik nog een keer de dossiers door voor de wekelijkse maandagochtendvergadering van het College van Burgemeester en Schepenen en vanavond straalt onze gemeente weer als thuisbasis voor de Eurosong-preselecties.
    Wat zo'n Collegevergaderingen inhouden, dat spaar ik nog even op want ik kreeg de constructieve opmerking dat de dagelijkse "ontboezemingen" vaak lang om lezen zijn. Een nieuw goed voornemen: de deadlines halen en knopt maar toch volledig zijn.

    Fijn weekend verder.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!