Inhoud blog
  • Quiche
  • Gegratineerde kabeljauw
  • Heerlijke mosseltjes
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    muziekdoos
    blog.seniorennet.be/muziekd
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan.
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan. Victor
    Archief per maand
  • 02-2009
  • 05-2008
  • 08-2007
  • 07-2007
    De kookgek
    hobbykok
    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Haantje in rode wijnsaus (4 pers.)

    4 haantjes (piepkuiken), 1,5 dl olie, 5 dl gevogeltefond, zout&peper.

    Voor de marinade: 1 liter rode wijn, 100 gr uien, 100 gr sjalotten, 100 gr selder, kruidentuiltje( tijm, laurier, peterselie), 10gr geplette peperbolletjes, 5 cl cognac, 1 dl olie, 1 teentje look.

    Garnituur: 150 gr gerookt spek, 400 gr kleine uitjes, 400 gr champignons, 150 gr boter, 75 gr griessuiker.

     

    Marinade: maak de marinadegroenten schoon en snij ze in grote stukken, voeg er de wijn en de andere ingrediĆ«nten aan toe behalve de olie. Snijd de haantjes in twee en leg ze 48 uur in de marinade. Haal de haantjes uit de marinade, dep ze droog en bak  ze in de olie. Haal de ingrediĆ«nten uit de marinade en bak ze kort aan. Zet de haantjes en de groenten in een braadpan met dikke bodem en giet er de vloeistof van de marinade en de gevogeltefond bij en laat met een deksel op ongeveer 30 min sudderen. Haal de haantjes uit de pan.

    Saus: laat het resterende kookvocht inkoken en druk door een zeef.

    Garnituur:  snijd het spek in reepjes en blancheer even in water en bak dan kort aan in boter, haal de spekreepjes uit de pan en bak in dezelfde pan de in plakjes gesneden champignons, voeg er ook de schoongemaakte uitjes toe en strooi er de suiker over en laat zachtjes garen en voeg zout&peper toe.

    Schik het spek, champignons, uitjes op een bord en leg er de haantjes op, drapeer er de saus over. Serveer met puree.

    27-07-2007 om 18:18 geschreven door Victor

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/05-01/06 2008
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!