Inhoud blog
  • Quiche
  • Gegratineerde kabeljauw
  • Heerlijke mosseltjes
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    okrahever1
    blog.seniorennet.be/okrahev
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan.
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan. Victor
    Archief per maand
  • 02-2009
  • 05-2008
  • 08-2007
  • 07-2007
    De kookgek
    hobbykok
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke mosseltjes

    Een heerlijk mosselgerecht, voor 2 personen: 

    3 kg mosselen, 1/2 fles droge witte wijn, klein takje verse tijm, 1 grote ui,  enkele selderstengels,  enkele takjes lavas (maggikruid), beetje kervel, bieslook, gehakte peterselie, boter, peper, zout.


    Smelt een klontje boter in een diepe kookpot en voeg er de in ringen gesneden ui en het fijngesneden wit van de selderstengels aan toe, zachtjes laten stoven, niet laten bruinen. Doe er de tijm bij. Hou het seldergroen apart. Giet vervolgens wat wijn in de pot, doe er de mosselen en wat peper bij en giet er de rest van de wijn over. Kook de mosselen, maar schuld ze regelmatig op. Hak ondertussen het seldergroen, de lavas, kervel en het bieslook fijn. Als de mosselen gekookt zijn, giet je het mosselvocht door een zeef in een kleinere pan. Bind het vocht met een roux en breng zachtjes aan de kook (moet wel nog vloeibaar zijn). Strooi er de fijngesnipperde groenten overheen, roer nog even, maar laat niet meer koken, kruid naar smaak met p&z. Verdeel de mosselen in diepe borden en giet er de saus over. Garneer met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op. Serveer met stokbrood.

     

    Om deze saus/vocht te binden gebruik je een blonde roux =  1/3 boter - 2/3 bloem

    Smelt de boter in een pan, niet laten bruinen (=bruine roux) en voeg onder voortdurend roeren met een klopper, op een laag vuur, beetje bij beetje de bloem toe, tot je een gladde massa bekomt, nog even onder voortdurend roeren, op het vuur laten, om bloemsmaak te verwijderen.

    De roux laten afkoelen, u kunt deze in de frigo wel even bewaren voor volgende bereidingen.

    Opgelet: roux altijd beetje bij beetje toevoegen aan uw warme sauzen, tot gewenste dikte!

     

     

    24-08-2007 om 12:14 geschreven door Victor

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/05-01/06 2008
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!