Inhoud blog
  • Quiche
  • Gegratineerde kabeljauw
  • Heerlijke mosseltjes
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    snapscan
    blog.seniorennet.be/snapsca
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan.
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan. Victor
    Archief per maand
  • 02-2009
  • 05-2008
  • 08-2007
  • 07-2007
    De kookgek
    hobbykok
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Mousselinesaus met Citroen: ingrediënten steeds op kamertemperatuur 
    Ingrediënten: xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl water - 1 dl azijn - 1 citroen - 2 sjalotjes - 1 laurierblad - 4 eidooiers - 300 gram boter -1/2 dl slagroom - 5 gekneusde peperkorrels

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

    Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Laat het water met de azijn, de peperkorrels, de sjalotjes, het laurierblad en het sap van de citroen inkoken totdat er enkele eetlepels vocht over zijn. Passeer het vocht door een neteldoek. Laat het wat afkoelen. Smelt de boter, maar laat ze niet te warm worden. Klop de eidooiers met de enkele lepels vocht au bain marie tot ze gaan binden. Voeg dan langzaam gesmolten boter toe, onder voortdurend kloppen, totdat er een dikke saus verkregen is. Vlak voor het gebruik kloppen we de slagroom stijf en mengen, niet kloppen, deze door de saus. Let op de temperatuur van de bain marie, opdat de saus niet schift. De saus moet fijn zuur smaken. Wanneer dit niet het geval is voegen we nog een scheutje azijn toe. Lekker op asperges en daar een varkenshaasje en gekookte pataaten bij !

    Kalfslapjes met asperges

    Ingrediënten: 4 kalfslapjes - 100 gram boter - 1 kilo asperges - 1 eidooier - 1/2 dl slagroom - 1 citroen - maizena - zout, peper


    Schil de asperges en breek het harde uiteinde af. Snij ze schuin op dezelfde lengte. Zet ze op in ruim koud water, zout en een koffielepeltje suiker en kook ze in ± 12 minuten gaar. Smelt ondertussen de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes 5 minuten aan elke kant, kruid met zout en peper. Doe de eidooier in een steelpan en doe er een koffielepeltje maizena bij. Klop het goed los en doe er de room bij en twee eetlepels van het vocht van de asperges. Doe er ook wat citroensap bij. Haal de kalfslapjes uit de pan en houd ze warm. Het eimengsel al roerend verwarmen op een zacht vuur, doe er de jus van het vlees bij. Laat het voorzichtig dikker worden en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal. Laat de asperges uitlekken en leg ze om de kalfslapjes. Schenk er de saus over en serveer met gekookte aardappelen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/05-01/06 2008
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!