Inhoud blog
  • Quiche
  • Gegratineerde kabeljauw
  • Heerlijke mosseltjes
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    thomas
    blog.seniorennet.be/thomas
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan.
    Welkom op mijn blog, hopelijk beleeft u er veel plezier aan. Victor
    Archief per maand
  • 02-2009
  • 05-2008
  • 08-2007
  • 07-2007
    De kookgek
    hobbykok
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde kabeljauw

    Gegratineerde kabeljauwmoten met Dillesaus (2 pers.)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    2 moten kabeljauw, 1 el citroensap, 2 theelepels mierikswortel (uit een potje),

    25 gr zachte boter, 25 gr broodkruim, 1 el peterselie (gesnipperd), 1 kleine zoetzure augurk (fijngesnipperd), 1/8 liter zure room, 1 el dille (gesnipperd), pezo.

     

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de vismoten met citroensap en bestrijk de bovenkant met mierikswortel. Vet een kleine lage ovenschaal in met de helft van de boter en leg de vismoten erin. Meng het broodkruim, de peterselie en wat zout en peper door elkaar en verdeel het mengsel over de vismoten. Verdeel de rest van de boter over de vis. Bak de vis in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Meng de augurk met de zure room en de dille en breng het sausje op smaak met wat zout en peper. Serveer de vis met het sausje en gekookte patatten.

     

    Mierikswortel: het gebruikte deel van de plant is de wortel. Verse mierikswortel is moeilijk te verkrijgen. De geraspte versie in potjes kan je bijna in alle supermarkten vinden. Mierikswortel smaakt scherp en bijtend. Versgeraspte mierikswortel ruikt zo scherp dat je ogen ervan kunnen tranen. Gebruik dit kruid dus best niet teveel. Bij gevoelige mensen kan het zelfs de maag, darmen en nieren irriteren. Mierikswortel wordt vooral gebruikt bij rundvlees, vis en soepen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/05-01/06 2008
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!