ANDIJVIEQUICHE MET SPEKJES.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 fijngesnipperde ajuinen, 1 grof gesneden andijvie, 3 eetlepels olie, xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl room, Peper&zout (pezo) en muskaatnoot, 1 taartbodem van bladerdeeg, 150 g gerookte spekblokjes, 75 g geraspte kaas, 3 eieren.
Stoof de ajuin in de olie en voeg de andijvie toe. Dek af en laat ± 6 minuten op een zacht vuur garen. Roer alles om en laat alles nog 3 minuten verder garen. Klop de eieren met de room los en breng op smaak met pezo en nootmuskaat. Doe het deeg in de taartvorm en prik de bodem goed met een vork. Doe de andijvie in een vergiet en laat het overtollige water uitlekken. Schep de andijvie in de taartvorm, giet de eieren erbij en verdeel er de spekblokjes over. Bedek het geheel met geraspte kaas en plaats het geheel in een voorverwarmde oven van 180° voor ongeveer 20 minuten en dien op.
|