Pastasaus van zomertomaten, kruiden en zuiderse groentenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
800gr Roma tomaten, 5 basilicumblaadjes, 1 teentje look, 1 kl rozemarijn, thijm, oregaan, 2 sl olijfolie extra vierge, 40gr parmigiano kaas (vlokken). 100gr aubergines, 100gr paprika, 100gr courgetten.
Teentje look persen en fruiten in de olie, de in blokjes gesneden tomaten, fijn gesneden basilicum, rozemarijn, thijm en oregaan toevoegen en aan de kook brengen.
Vuur zachter zetten en ongeveer 25 min laten koken, kruiden met zout&peper.
xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />De aubergines, paprika, en courgetten in blokjes snijden en fruiten in olijfolie, kruiden met zout&peper en aan de saus toevoegen.
Pastaroomsaus met champignons & spek
1 ui fijn hakken en champignons naar keuze in reepjes snijden en bakken in olie & boter.
Uit de pan halen en in het bakvocht de spekreepjes bakken, ui en champignons toevoegen, flamberen met een weinig whisky.
Een weinig water en ΒΌ kippenblokje of een weinig kippenpasta toevoegen, goed roeren.
Room toevoegen en laten inkoken
Eventueel enkele zongedroogde tomaten en enkele halve kersttomaatjes toevoegen.
Kruiden met peper&zout.
Pasta koken en dan serveren, strooi gehakte bieslook en kaas over de saus.
|