De nieuwe raad van elf De Klinge heet u van harte
Foto
Foto

Zoveel bezoekers waren hier al

Onze mascotte
Foto
Foto
Al onze muziek wordt verzorgd door onze eigen dj 'SPIKEY'
Foto
Keigoede muziek. Ambianche verzekerd!
Ons huidig bestuur
Foto

De voorzitter

Foto
Secretaresse/penningmeester
Foto
Bestuurslid
Foto
DJ "Spikey"
Telenet nodig? Klik op onderstaand logo.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE
Nieuws over onze carnavalvereniging!
Omdat we niet altijd nieuws hebben over onze carnavalvereniging zullen hier ook andere berichtjes te lezen zijn. Geef deze site voldoende tijd om te laden als je ons bezoekt. Want door de vele foto's zou de laadtijd even op zich kunnen laten wachten. Bedankt en veel lees- en kijkgenot!
20-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap


Pic_20060802_074518_1
Vriendschap.

Iedereen heeft er allicht zijn eigen mening over. Maar vriendschap bestaat en jammer genoeg te weinig. Volgens ons is iemand zonder vrienden heel eenzaam. Vrienden zijn er steeds voor elkaar, troosten en steunen elkaar wanneer dat nodig is. Vrienden zijn goud waard, maar helaas niet iedereen heeft het geluk om over dit goud te beschikken.

20-09-2007 om 06:23 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Stille waters, diepe gronden

Al jaren kleeft Vlaanderen elke zondagavond aan de buis voor misdaadfictie van eigen bodem. Dit seizoen nog trok Witse pieken van 1.8 miljoen kijkers. Filmmakers kunnen van zo’n cijfers alleen dromen. De Zaak Alzheimer was een doorslaand succes, maar lokte toch “slechts” 750.000 kijkers naar de zalen. Met dat aantal kreeg Witse meteen zijn ontslag. Maar kijkcijfers zijn voor creatieve zielen gelukkig niet heilig. Het witte doek is artistiek aanlokkelijk en biedt mogelijkheden die het tv-scherm niet heeft.

Maar goed dat mensen als Ward Hulselmans dat beseffen. Hij schreef in totaal meer dan honderd afleveringen van series als Niet voor Publicatie, Bex & Blanche, Heterdaad, Stille Waters en Witse. Toen kwam hem een verhaal ter ore dat te groot was voor het kleine scherm. Hulselmans pitchte het idee bij regisseur Frank Van Mechelen en producent Eric Wirix, met wie hij samen de kwaliteitsserie Stille Waters had gemaakt. Het triumviraat kwam snel tot een vergelijk en Hulselmans ging aan het pennen. Twee jaar later drongen drie gelouterde tv-makers met hun bioscoopdebuut nieuw terrein binnen.

In de proloog van De Indringer maken we kennis met Tom Vansant (Koen De Bouw), arts in een Brussels ziekenhuis. Hij is knap, intelligent, vlot en bovendien, na de scheiding van zijn vrouw, opnieuw vrij. Toms leven draait echter volledig om zijn 14-jarige dochter Louise. Wanneer zij op een dag verdwijnt, stort zijn wereld letterlijk en figuurlijk in. Achttien maanden later zwerft hij ’s nachts door de straten van Brussel, nog steeds hopeloos op zoek naar zijn dochter. Het is tijdens zo’n zwerftocht dat hij kennis maakt met de 16-jarige Charlotte (Maaike Neuville). Zij blijkt 18 maanden voordien, in dezelfde periode als Louise, van huis weggelopen te zijn. Op een foto herkent ze Louise.

Hoewel Charlotte blijkbaar is dichtgeklapt en niks wil vertellen, wordt ze verenigd met haar familie in het Ardense dorpje Bergmont. Tom gelooft heilig dat Charlotte iets meer moet weten over de ontvoering van Louise en reist haar achterna. Bergmont blijkt echter een volkomen vreemde, gesloten en bovendien vijandig gezinde gemeenschap waar iedereen elkaar kent en in bescherming neemt. Vooral de lokale boswachter Roland Dunewolt (Filip Peeters) wil niet dat er naar het verleden van Charlotte gegraven wordt.

De Indringer is wellicht de juiste film op het juiste moment. Het succes van De Zaak Alzheimer ligt nog vers in het geheugen en nooit scoorden de Vlaamse misdaadseries beter op televisie. De moed van regisseur Van Mechelen, schrijver Hulselmans en producent Wirix om de stap van tv naar het grote doek te zetten blijft echter lovenswaardig. Qua sfeer leunt De Indringer het dichtst aan bij het op zich al erg filmische Stille Waters. Van Mechelen heeft veel gevoel voor sfeer en opbouw en houdt het tempo van zijn film traag. Met een grauwe kleurenfilter vangt hij een Ardense sfeer vol tristesse. Voortdurend heb je het gevoel dat er iets te gebeuren staat, dat er een groot Shyamalaniaans geheim leeft in de gesloten village. De unheimliche soundtrack van Steve Willaert (ook al Stille Waters) versterkt dat vermoeden.

De tweede serie van Witse (zonder Hulselmans) bewijst hoe moeilijk het is om goede (misdaad)scenario’s te blijven verzinnen. Al te vaak vervallen de scenaristen in makkelijke trucjes die het geoefende publiek stilaan doorheeft (zoals: de eerste verdachte heeft het nooit gedaan). Met De Indringer heeft Hulselmans echter een stevig verhaal in handen. Minstens twee keer weet hij de toeschouwer totaal op het verkeerde been te zetten en komt hij op de proppen met een verhaalwending die kan tellen. Pas helemaal op het einde kom je de ware toelichting te weten en die is, naar Vlaamse normen, toch redelijk groots.

In de aanloop naar zijn release werd De Indringer wel eens De Zaak Alzheimer II genoemd, maar die vergelijking gaat niet op. Wellicht dat de aanwezigheid van Koen De Bouw in beide films voor die wat geforceerde link zorgde. De Bouw beet zich naar verluidt met erg veel gretigheid in zijn rol van ontroostbare vader vast. Hij zit erg goed in zijn moeilijke rol. De rest van de cast is prima. Voor Hulselmans en Van Mechelen is er geen plaats voor belachelijke cameo’s of BV-navelstaarderij. Filip Peeters is de boswachter-met-een-geheim, Els Dottermans mag met Koen De Bouw het bed in en Axel Daeseleire speelt een bevriend politieman van De Bouw. Maaike Neuville deed de eerste dag auditie voor de rol van Charlotte en palmde meteen de casting in. Ze werd gekozen uit veertig andere meisjes. Neuville heeft met haar lange blonde lokken en mooie, grote ogen enorm veel uitstraling.

Elk verhaal heeft recht op het beste medium en in het geval van De Indringer is dat zeker de bioscoopzaal. Het verhaal is té doordacht voor een zondagse Witse, maar anderzijds te rechtlijnig om er een hele serie a la Matroesjka’s aan op te hangen. Met een mooie fotografie, een gedegen regie, prima acteerprestaties en een verhaal dat zich verrassend ontplooit, verdient De Indringer vast en zeker zijn plaats in de bioscoop. Als alle Witse-kijkers hun luie krent uit de tv-zetel hijsen, wordt De Indringer driemaal zo succesvol als De Zaak Alzheimer

19-09-2007 om 17:10 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist je dat...

... er in Nederland ook slangen leven?

AdderDe adder komt nog op verschillende plaatsen voor in Nederland. Op de Duurswouderheide in Friesland komt nog een flinke populatie aan adders voor. Dat loopt in de honderden zonder dat de mensen zich daar bewust van zijn (gelukkig maar misschien).

Het zijn totaal onschuldige dieren die snel vluchten voor de mens. Bij aanraking kunnen ze bijten. Ze hebben naalddunne giftanden die zich in de prooi slaan en de prooi na korte tijd verlammen of doden. Het geurspoor wordt gevolgd en daarna wordt de prooi verorberd met de kop naar voren. Voor de mens is het gif meestal ongevaarlijk al zijn er uitzonderingen.

18-09-2007 om 04:58 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet a.u.b. !
    Opgelet a.u.b.

De quiz die we aanvankelijk hebben aangekondingd op vrijdag 21 september gaat NIET door vanwege te weinig belangstelling. Sorry, voor dit ongemak en onze excuses hiervoor. Bedankt voor uw aandacht.

16-09-2007 om 11:32 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe het hem na...

Zo jong enne...


al zo sportief!

16-09-2007 om 08:25 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooktip

Nasi met Kipfilet

Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen personen
Wat heeft u nodig
300 g snelkookrijst (Super)
400 g kipfilet
150 g prei
150 g wortel
4 stengels bleekselderij
250 g paksoi
3 eetlepels arachideolie
100 g boemboe voor Nasi Goreng
2 eetlepels vissaus
4 eetlepels sojasaus
zout en peper
Bereidingswijze
  • Kook 300 g snelkookrijst (Super) volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat deze afkoelen
  • Snijd 400 g kipfilet in reepjes
  • Maak 150 g prei, 150 g wortel, 4 stengels bleekselderij en 250 g paksoi schoon en snijd ze in hele fijne reepjes of blokjes 
  • Verhit 3 eetlepels arachideolie met 1 eetlepel sesamolie in een wok en roerbak de kipreepjes ca. 4 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm
  • Roerbak de groenten behalve de paksoi in het achtergebleven vet en roer er 100 g boemboe voor Nasi Goreng (kuipje, Conimex) en 50 ml water door
  • Schep de rijst door de groenten en roerbak ca. 5 minuten 
  • Voeg 2 eetlepels vissaus, 4 eetlepels sojasaus en de paksoi toe aan de nasi. Verwarm de nasi nog even door en breng eventueel verder op smaak met zout en peper

16-09-2007 om 07:43 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jou naam
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik heb jou naam
in het zand geschreven,
maar de golven
hebben die uitgeveegd.

Ik heb jou naam in een boom gegrift,
maar de schors is afgevallen.

Ik heb jou naam
in het mrmer gegrift,
maar de steen is gebroken.

Ik heb jou naam
in mijn hart geborgen
en de tijd heeft die bewaard.

 


 

16-09-2007 om 06:45 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

Wij wensen iedereen een :

14-09-2007 om 16:57 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Napoleon op paard   Napoleon portret

 

Frans militair en keizer. Bezet Egypte in 1798.

 

·            Geducht vanwege zijn imperialistische politiek in Europese gebieden.

·            Maakt de weg vrij voor emancipatie van de Europese joden.

·            Napoleon wordt op 15 augustus 1769 geboren.

·            Al op tienjarige leeftijd gaat de jonge Napoleon naar een militaire school.

·            In augustus 1794 valt in Frankrijk het bewind van Robespierre. Napoleon is aanhanger van dit bewind en wordt daarom gearresteerd.

·            Vlak daarna wordt hij onschuldig bevonden en vrijgelaten.

·            Twee jaar later trouwt hij met Joséphine Beauharnais.

·            In datzelfde jaar leidt hij de Franse veldtocht naar Italië, die een succes wordt.

·            In 1798 trekt de Fransman Egypte binnen. In 1799 doet hij een staatsgreep in Frankrijk.

·            Een moordaanslag op Napoleon mislukt in 1800.

·            De militair wordt in 1804 tot keizer gekroond.

·            Een jaar later is hij tevens koning van Italië.

·            Dat jaar worden tevens de Spanjaarden overwonnen en trekt de Franse keizer Berlijn binnen.

·            Hij ontmoet Maria Walewska in 1807. Zijn huwelijk wordt in 1809 ontbonden.

·            Op 2 april 1810 trouwt Napoleon met Marie-Louise.

·            Op 9 juli 1810 wordt Nederland geannexeerd bij het koninkrijk.

·            Overal waar Napoleon voet aan de grond zegt herorganiseert hij de bestaande maatschappijen.

·            Dit brengt belangrijke veranderingen meer voor de joodse gemeenschappen in die gebieden. Deze krijgen vaak voor het eerst in de geschiedenis dezelfde rechten als andere burgers.

·            De bepalingen die gelden voor de getto’s waar de joden wonen worden door Napoleon ongeldig verklaard.

·            Dit houdt bijvoorbeeld in dat joden niet langer uit bepaalde beroepen geweerd worden.

·            In 1807 wordt bepaald dat het jodendom in Frankrijk, naast de bestaande religies als het Rooms-katholicisme en het protestantisme, een officiële godsdienst is.

·            Ook heeft Napoleon een joodse staat in Palestijns gebied voorgesteld.

·            Vanaf 1812 zet zich het verval van Napoleons rijk in. De Russen stellen hem een ultimatum.

·            Napoleon trekt Rusland binnen, maar besluit het eigenlijk meteen weer te verlaten.

·            In 1813 verklaart Pruisen Frankrijk de oorlog. Oostenrijk volgt.

·            Bij de slag bij Leipzig in oktober dat jaar verliest Napoleon zijn Duitse gebied.

·            In november wordt ook Nederland onafhankelijk.

·            In maart 1814 raakt hij de controle kwijt over Parijs en een maand later doet Napoleon afstand van de troon. Napoleon wordt verbannen naar Elba.

·            In 1815 ontsnapt napoleon en vertrekt hij weer naar Frankrijk.

·            Hij overwint bij Ligny, maar wordt daarna in de slag bij Waterloo definitief overwonnen door een leger onder leiding van Wellington.

·            Wederom doet de Fransman afstand van de troon. Dit keer wordt hij verbannen naar Sint-Helena.

·            Daar overlijdt hij op 5 mei 1821.




13-09-2007 om 16:58 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag mensen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zoals jullie merken plaatsen wij al een poosje andere berichtjes buiten onze carnavalberichten. Dat komt doordat carnaval een periodiek gebeuren is en wij dus niet altijd over carnaval kunnen schrijven. Vandaar al die andere berichten er even tussendoor gemixed. Maar dat is eens zowat anders en dat maakt het hier misschien ook wel aangenamer om lezen. Het zou kunnen zijn dat onze site een beetje yijd nidig heeft om te laden. Nu ja, dat zou mede de oorzaak kunnen zijn van al de fotos op onze blog. Dus, als je nog eens op bezoek komt, wacht dan geduldig tot de site geladen is. Bedankt en nog veel leesplezier op onze site.

13-09-2007 om 16:55 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje geschiedenis

 

Geschiedenis duivelsteen   

Pre-psychiatrische zorg voor de geesteszieken

In de Middeleeuwen beschouwt men waanzin niet als een ziekte op zich. Men schrijft de ziekte toe aan een te grote aanwezigheid van één der lichaamssappen en beschouwt ze dus als een somatische ziekte.


Of de krankzinnige is bezeten door de duivel of een boze geest en dus niet ziek. Of de geesteszieke is gewoon onnozel of zot. De nar of zot is een algemeen maatschappelijk verschijnsel in de Middeleeuwen en een belangrijk thema in de volkscultuur. Het schilderij Het Narrenschip (1490-1500) van Jeroen Bosch toont hoe krankzinnigen verbannen werden op een schip.

Vaak is het de familie die de zorg voor de geesteszieke op zich neemt, zolang deze niet te veel overlast berokkent. De kwaliteit van deze familiale zorg is echter zeer twijfelachtig. 

Rond 1200 ontstaat de stedelijke zorg onder de vorm van gasthuizen. Deze zijn vooral bedoeld voor de arme zieken. Men maakt een onderscheid tussen zieken en arme bejaarden enerzijds en dollen (krankzinnigen) en lijders aan lepra en andere besmettelijke ziekten anderzijds. Voor de dollen maakt men aparte dolhuisjes. Dit zijn een soort verplaatsbare isoleerkamers voor mensen die tijdelijk afgezonderd moeten worden zoals zware dronkaards, nachtverstoorders en onrustzaaiers.
Daarnaast richt men echte dolhuizen op voor agressieve krankzinnigen. Het oudste in Europa is Sint-Jan-ten-Dullen of Sint-Jan-in-de-Olie in Gent, opgericht in 1191.
Belangrijk is de kerkelijke en kloosterlijke zorg. In de abdijen staat men aanvankelijk nogal weigerachtig tegenover het opnemen van geesteszieken, omdat men vreest daardoor de duivel binnen de muren te nemen. In de 13de eeuw komt de armoedebeweging op gang, als reactie tegen het georganiseerde religieuze leven van de benedictijnen en de cisterciënzers. Er ontstaan bedelorden waarvan de bekendste wel de dominicanen en de franciscanen zijn. Verschillende religieuze ordes beschouwen van dan af de zorg voor de geesteszieken als één van hun taken.
Heiligen als St. Joannes de Deo en St. Vincentius a Paulo hebben een grote invloed gehad op de caritas in het algemeen en op de zorg voor geesteszieken in het bijzonder.
Joannes belandt na een bewogen leven in de krankzinnigenafdeling van het gasthuis in Granada en opent er na zijn ontslag een huis voor arme zieken. Zijn voorbeeld krijgt navolging wat resulteert in het ontstaan van de orde van de Broeders van Joannes de Deo.
Vincentius a Paulo zet zich in voor de minstbedeelden en is de mede-oprichter van de Dochters van Liefde.
Tot aan de Franse revolutie is in Vlaanderen een groot deel van de armenzorg én de zorg voor de krankzinnigen in handen van de Kerk.



 



 

12-09-2007 om 06:36 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze quiz op 21 september
Beste quizliefhebbers,

U hebt nog 4 dagen de tijd om u in te schrijven voor onde quiz van 21 september. Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan onze crnavalsvereniging. Je moet wel een team vormen van 4 personen om te kunnen deelnemen.  Voor meer inlichtingen, nog vlug even e-mailen aan ons bestuur waarvan je het adres vind in de rechter marge.

Alle quizliefhebbers, wees paraat ! Het word een gezellige quiz-avond met heel wat verassingen.

11-09-2007 om 06:27 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is lekker !
Moet je ook eens proberen.

10-09-2007 om 17:01 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij gebrek aan carnavalnieuws....

Carnaval is een periodiek gebeuren en daarom hebben wij er niet altijd nieuws over. Maar ondertussen zitten we niet stil en worden er voorbereidingen besproken. Wanneer er nieuws isover onze carnavalvereniging dan laten wij u dat zeker weten. Ondertussen schrijven we dan maar andere dingen, zoals hieronder:

Waarom op bedevaart naar Santiago de Compostela?

Het geloof van de middeleeuwen was uit één stuk en weinig kritisch. Een restje van het lichaam van een heilige reliek, oefende op hen een enorme aantrekkingskracht uit. Het was heel belangrijk voor je geloof in de buurt van zo'n reliek te komen of nog beter, om het aan te raken.

Veel pelgrims gingen dus op weg uit pure vroomheid en bezochten onderweg zoveel mogelijke heiligdommen, waar relieken bewaard werden. Sommigen gingen op bedevaart als penitentie voor een begane zonde, anderen gingen om genezing of om een speciale gunst te verkrijgen voor zichzelf of voor een familielid. Dikwijls veroordeelde een rechtbank een misdadiger tot een zogenaamde strafbedevaart.

En dan waren er natuurlijk de avonturiers, mensen, die eens uit de dagelijkse sleur wilden breken om een stukje van de wereld te zien en nieuwe vrienden te maken. Al met al een bont gezelschap, die pelgrims.

Maar met welke motivatie onze middeleeuwse christen ook op weg ging, hij beschouwde zijn hele leven als een bedevaart naar zijn echte vaderland, een weg die door een tranendal naar zijn eeuwig thuis zal leiden.

Hoeveel onze beschaving te danken heeft aan deze bedevaart naar Compostela is niet te achterhalen, maar zeker is het, dat alleen al op het gebied van de kunst deze pelgrimstocht een belangrijke rol heeft gespeeld.

Ook vandaag de dag nog zijn er altijd pelgrims op de Jacobsweg, mensen met voldoende geloof, interesse voor kunst of liefde voor de natuur. Allemaal redenen om op weg te gaan volgens een aloude traditie.

 

 
 

10-09-2007 om 16:46 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdriet en pijn



Soms moet een mens heel wat verwerken,
is het beter omdat niet alleen te doen.
Praat erover met iemand
zoals je beste vriend,
die je vertrouwen kunt.

09-09-2007 om 09:20 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar foto's van carnaval in verschillende steden

Carnaval Ninove (N.K.V. Allé Baja)

Carnaval Ninove (N.K.V. Allé Baja) Carnaval Ninove (N.K.V. Allé Baja)
Carnaval Ninove (N.K.V. Allé Baja)

Carnaval Denderleeuw (De Primeurkes)

Carnaval Denderleeuw (De Primeurkes)

Carnaval Dendermonde

Carnaval Dendermonde


Carnaval Aalst ( OLG Gien Gedacht)

Carnaval Aalst OLG Gien Gedacht arnaval Aalst OLG Gien Gedacht

09-09-2007 om 05:49 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer weekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De dagen vliegen voorbij! Voor de meesten van ons vijf werkdagen op rij. De dagelijkse verplichting van de meeste mensen. En dan  "J O E P I E" het weekend! Maar wat is een weekend? Twee dagen waarop sommige mensen nog moeten werken. Gelukkig is dat niet ieder weekend het geval. Ach ja, we kunnen klagen en zeuren zoveel we willen, het leven gaat verder.

Een aangenaam weekend voor iedereen!

07-09-2007 om 16:37 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rebus

Probeer de rebus te ontcijferen. Zet uw hersencellen aan 't werk. Helaas zijn er geen prijzen te winnen. Maar wij zijn alvast benieuwd wie het kan. Zet de oplossing in ons gastenboek en we laten je binnenkort weten, hoeveel mensen de rebus opgelost hebben. Veel succes!

07-09-2007 om 06:05 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische mosselgerechten
Mosselspiesjes in gazpacho



Ingrediënten

1 l gazpacho
1 kg mosselen
3 stengels selder
1 ui
cayennepeper

Bereiding

Maak de gazpacho volgens het basisrecept en laat goed koelen.
Kook de mosselen met de gesneden selder en ui tot ze gaar zijn. Kruid flink met cayennepeper.
Haal de mosselen uit hun schelp en laat ze afkoelen. Snij de limoenen in dunne plakjes.
Rijg de mosselen, afgewisseld met plakjes limoen, op houten spiesjes.
Serveer de goed gekoelde gazpacho in hoge glazen met een mosselspiesje.

 

Zuiderse mosselhapjes



Ingrediënten

16 gekookte mosselen
16 plakjes chorizo
20 g pesto
5 cl olijfolie extra vierge
mini-trostomaatjes
verse rozemarijn
peper uit de molen

Bereiding

Halveer de tomaatjes, vermeng ze met een theelepel gehakte rozemarijn en de olijfolie. Breng aan de kook. Neem meteen van het vuur en laat afkoelen.
Prik de mosselen en de chorizo op een houten prikker.
Lepel de tomatensaus en de pesto in borrelglaasjes. Zet er de mosselspiesjes in. Kruid met peper uit de molen.
 

Mosselspiesjes met kerriedressing



Ingrediënten

8 gekookte mosselen
2 sneetjes gedroogde ham
handjevol rucola
1 eetlepel parmezaanschilfers
5 cl room
5 cl kookvocht van de mosselen
1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

Snij de ham in reepjes. Leg op elk reepje een blaadje rucola, een beetje parmezaanschilfers en een mossel. Rol stevig op.
Breng de room aan de kook met het kookvocht van de mosselen. Laat een paar minuten stevig doorkoken. Roer er het kerriepoeder door.
Prik de mosselen op een pipetje en zuig het vol met kerriedressing.

Tip

Kleine pipetjes (zoals op de foto) vindt u bij de apotheker.

 

Toast met roerei en mosselen



Ingrediënten

4 sneetjes wit brood
12 gekookte mosselen
2 eieren
20 g ansjovisfilets in olie
1 eetlepel melk
boter
verse bieslook

Bereiding

Snij de korsten van het brood, rooster het.
Laat een nootje boter smelten in een pannetje. Breek er de eieren in, schenk er de melk bij en maak een roerei. Voeg er dan de fijngesneden ansjovisfilets aan toe.
Verdeel het roerei over de toasts. Leg er de mosselen bij. Werk af met een paar sprietjes bieslook.

 

Mosselen met Vlaamse botersaus

Ingrediënten
 
Voor 4 á 6 personen: 3 - 4 kg verse mosselen; 4 dunne zomerpreitjes; 12 (platte) bladpeterseliestelen, grof gesneden; 250 gram (boeren)boter, bij voorkeur licht gezouten; 2 1/2 dl droge witte wijn; 1 eetl. droge witte vermouth (Noilly Prat); 3 eetl. crême fraiche of slagroom; 1 mespunt fijne Franse mosterd; zout; witte peper uit de molen; 1 eetl. fijngehakte (platte) bladpeterselie; 1 eetl. fijngesneden bieslook.

Bereiding

Spoel de mosselen onder stromend koud water. Kijk ze stuk voor stuk na. Neem openstaande mosselen, die zich na een lichte tik op de schelpen niet sluiten, weg. Maak de preitjes schoon. Snijd ze in vingerbrede repen.
Laat in een hete hoge pan 50 gram boter smelten. Leg de rest van de boter op de koudste plek in de koelkast.
Schep de preirepen en de peterseliestelen door de boter. Leg het deksel op de pan en temper het vuur. Laat alles 10 minuten zachtjes smoren. Schep alles goed om. Leg de mosselen in de pan. Schenk de wijn er over en breng alles, met het deksel op de pan, aan de kook. Laat de mosselen zolang koken tot de schelpen zich hebben geopend (ca. 8 minuten). Schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer.
Schenk het kookvocht van de mosselen door een (passeer)doek in een pannetje. Laat het vocht tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid indampen. Neem de mosselen uit de schelpen en houd ze warm.
Voeg vermouth, crême fraiche, mosterd en (weinig of geen) zout en wat peper aan de reductie van het kookvocht toe. Roer alles krachtig door en houd alles aan de kook.
Verdeel de rest van de (inmiddels ijskoude) boter in vijf stukjes. Klop ze een voor een met een garde door de hete reductie. Voeg een volgend stukje pas toe wanneer het voorgaande geheel in de saus is opgenomen. Neem het pannetje met de saus tijdens het kloppen van het laatste stukje boter van de warmtebron. Blijf hierna nog 20 tot 30 seconden kloppen.
Verdeel de mosselen over voorverwarmde borden. Schep de saus er over en bestrooi de gerechten met peterselie en bieslook.
Geef er een eenvoudige groene salade en (veel) warm en knapperig, zelf afgebakken, bruin of wit stokbrood bij.


Mosselen met Hoegaarden Witbier



Duur: 30 min

Ingrediënten
4 kg mosselen, 2 flessen Hoegaarden Witbier, 4 selderstronken, 4 uien, peterselie, laurier, peper, boter.

Bereiding
De selder en de uien in fijne stukken snijden en aanfruiten in hoeveboter. De mosselen toevoegen samen met Hoegaarden Witbier, laurier en vers gemalen peper. Na +/- 5 minuten de mosselen opschudden en verder laten gaarkoken tot alle mosselen mooi geopend zijn. Ter afwerking vers gehakte peterselie toevoegen.


Rijst met mosselen op zijn Belgisch



Ingrediënten
250 gr rijst, 100 gr boter of margarine, 1 kommetje ui op ringen gesneden, 1 kg mosselen, het sap van een citroen, 1 kommetje witte wijn, 100 gr spek op blokjes, 1 prei op stukjes, paprika, 1 mespuntje lookzout, zout en peper

Bereiding
De rijst koken in veel gezouten water. Door een vergiet gieten en laten afkoelen onder koud stromend water, om te vermijden dat de rijstkorreltjes niet aan elkaar plakken.
De rijst laten uitlekken. Laat de boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Voeg de rijst toe en laat eventjes stoven.
Was de mosselen zorgvuldig.
Doe de mosselen in een grote pan, voeg de wijn en het citroensap toe. Zet een deksel op de pan.
Laat 5 min koken op een hoog vuur, zodat alle mosselen goed open gaan.
Haal de mosselen uit hun schelp. Kruid ze met zout en paprika.Doe de mosselen bij de rijst. Laat sudderen op een laag vuurtje. Voeg het lookzout toe, de blokjes spek gebakken in boter, en de stukjes gekookte prei.

Dit gerecht wordt opgediend met een salade of met prei met vinaigrette.
Drank : bier, schnaps of witte wijn.

 

Smakelijk !

 

06-09-2007 om 06:44 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overal carnaval

Van de Gilles in Binche tot de samba in Rio

 Carnaval is oud. De Grieken en de Romeinen hadden al feesten die op onze carnavaluitspattingen leken. Het idee was en is dat de wereld even op zijn kop gaat. De boef wordt koning. Hij mag plaatsnemen op een troon en wordt in triomf op een wagen meegevoerd. Na drie dagen is zijn rijk echter uit... Maar er is meer. In landbouwstreken hangt het carnavalfeest samen met de terugkeer van de zon na een lange, donkere winterperiode. Het masker dient om boze geesten te verdrijven. De boeren dansen en stampen met hun voeten op de grond om de aarde vruchtbaar te maken. In onze contreien betekent vastenavond lekker eten en drinken alvorens veertig dagen te vasten. En zo is er overal ter wereld wel iets speciaals te melden rond carnaval. Een overzichtje van de belangrijkste plaatsen.

De Gilles van Binche

De vruchtbaarheidsdans, de Carolle van de Gilles van Binche, is een danspas waarmee zij de aarde uit zijn winterslaap willen halen. Op Mardi Gras (vette dinsdag) vanaf drie uur in de ochtend, start in Binche dit jaarlijks ritueel. De trotse moeder, echtgenote of zus kleden hun Gilles met zorg en stoppen zijn kleurrijk plunje vol met stro tot het pakje en de bochel bol staan. Vanaf vijf uur begint het bizarre tromgeroffel, worden de Gilles thuis afgehaald en dansen zij hele dag de Carolle, later op de dag in het gezelschap van trommelaars en muziekgroepen, tot hun aankomst op de Grote Markt. In de namiddag worden de grote hoofddeksels met struisvogelveren opgezet en verdwijnen de droevige maskers. Een indrukwekkende stoet trekt dan door de straten van Binche terwijl de Gilles gul sinaasappeltjes gooien.
De Blanc-Moussi van Stavelot is een andere bekende figuur. Wie hem met zijn varkensblaas en confetti aan het werk wil zien en de traditie errond wil kennen, moet wachten tot Halfvasten. Dan trekken De Blancs-Moussis hun witte pij aan en zetten zij hun masker met rode puntneus op.

Voile Jeanetten van Aalst

Aalst Carnaval gaat ook terug op een eeuwenoude traditie. De stoet die er zondag trekt, is een optocht met uitsluitend Aalsterse groepen die een humoristische en persoonlijke visie geven op de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Politici en vip's krijgen er een veeg uit de pan. Maandag om 15 uur is er de Ajuinenworp en de Aalsterse Gilles dansen dan hun bezemdans. De Voile jeanetten en travesties trekken dinsdagnamiddag door de stad.






Venetië in een sprookjeswereld

Het Carnaval van Venetië is het oudste en levendigste van Europa. En toch bestaat het in zijn huidige vorm nog maar een jaar of twintig. De Vola della Colomba of de 'duivenvlucht' waarbij een acrobaat afdaalt van de klokkentoren op San Marco betekent het begin van een feest dat twaalf dagen en nachten duurt tot Vette Dinsdag of Martedi Grasso. Vanaf het einde van de jaren zeventig verschenen de kleurrijke kostuums met de glans van weleer weer in het straatbeeld. Dankzij de toeristen bloeit het prachtige Venetiaanse carnaval als nooit voorheen. De bekende vermommingen die men er draagt dateren uit de glorietijd van de Commedia dell' Arte, het klassiek Italiaanse volkstoneel: de pierrot met zijn witte pak en de traan in zijn oog, de harlekijn en uiteraard de prachtige versierde maskers.

Am Rosenmontag

Mainz, Keulen, Aken: in Duitsland storten de feestneuzen zich tot Ashermittwoch of Aswoensdag in een feestroes. Prachtige stoeten met duizenden deelnemers trekken door de straten. Voor de zotskap, die zelfs beweert dat hij op Rosenmontag geboren is, is het uiteraard hoogdag op verloren maandag. Je kunt gaan proeven van de Duitse sfeer in Aken of Keulen maar ook in de Oostkantons vind je deze typische ambiance. Kelmis en Eupen steken elkaar de loef af op verloren maandag met stoeten met meer dan honderd prachtige groepen.

Rio in stomende hitte

Suzana Werner, ex-liefje van Ronaldo

Wie liever warme oorden opzoekt om de feestneus op te zetten, kan naar het bloemencarnaval van het zuiderse Nice, naar Tenerife of uiteraard naar Rio de Janeiro (Brazilië). Deze mega-carnavalhappening is alleen maar te vatten in superlatieven en indrukwekkende cijfers. Achttien deelnemende samba-scholen (van vijf tot tienduizend deelnemers per school) betwisten elkaar iedere avond, op de 'Sambadrome' voor honderdduizenden kijkers, de eer van de mooiste groep, de beste uitbeelding. De traditionele Mangeuira Samba School defileert bijvoorbeeld met loodzware praalwagens getrokken en geduwd met mensenkracht, vijfduizend dansers en muzikanten in prachtige plunjes. Bloedmooie meisjes met prachtige hoofddeksels, zijn eerder schaars gekleed maar je moet weten dat de thermometer er in deze periode van het jaar de dertig graden overschrijdt.

Bonte Störm ook onder de kerktoren

Maastricht

Onze Noorderburen hebben duidelijk kaas gegeten van carnaval. Drie dagen lang zetten de feestneuzen er, bijvoorbeeld, Maastricht op stelten. Het straatcarnaval kent hoogdagen en op zondag trekt de Bonte Störm door Wijck en de Maastrichtse binnenstad. Maandag trekt de familieoptocht, op vette dinsdag toeteren de hermenniekes. Maar wie echt carnaval wil vieren maakt liefst geen al te lange reizen. Het plezier, de vrienden en de gezelligheid vind je immers best in je eigen stad, onder de eigen kerktoren.

06-09-2007 om 06:25 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)



Welkom op het blog van de nieuwe raad van elf De Klinge. Veel leesgenot op onze blog!
Foto

Gastenboek
  • Signal Carnaval Online krant voor Carnavalisten
  • Groetjes van Clara en Silvain
  • kiekeboe
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlo.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    e-mailen kan naar: n.r.v.e.deklinge@hotmail.com


    Archief per maand
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007

    Het weer


    Foto

    Klik op logo voor de weersvoorspellingen


    Foto

    Woon jij in de omgeving De Klinge en ben je een plezant en actief iemand, die ook van knotsgekke carnavaltoestanden houd? Word dan lid van ons bestuur!
    Foto

    Voel jij je geroepen voor deze aanbieding, contacteer ons.
    Foto

    Foto

    U kan steunend lid worden van onze carnavalgroep door een steunkaart te kopen. Voor meer informatie stuurt u ons een e-mail.
    Foto

    Foto

    Geen oneerlijke praktijken, geen eigen belang, maar eerlijke praktijken ten voordele van onze carnavalvereniging
    Foto

    Foto

    Telenet-tv? Klik op onderstaand logo.
    Foto

    Foto

    Klik op button


    Foto

    Foto

    Foto


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!