Inhoud blog
  • Havesdonckhoevefeesten Wintam
  • Havesdonkhoevefeesten 2016
  • Volkoremet Lichtaart
  • Jaarlijkse rommelmarkt in Wemmel
  • Gouden huwelijks jubileum van Guy en Anita
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben De Warre
    Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
    De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
    Folklore en nostalgie
    De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
    02-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggenhout bosmarathon groot succes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag 22 september 2013 organiseerde VZW Samen in samenwerking met de gemeente Buggenhout reeds voor de vierde keer de bosmarathon in ten voordele van 4 Buggenhoutse VZW's: vzw Eindelijk, vzw Blijdorp, vzw Avalon en vzw Samen.

     

    Ik zou vooreerst de organisatoren en ALLE vrijwilligers die hebben geholpen tot deze mooie organisatie willen BEDANKEN, want VELE handen zijn er nodig om dit vlekkeloos te laten verlopen, PROFICIAT!

     

    De Warre was ook uitgenodigd samen met zijn draaiorgel “ Den Steenen”, tante Stans en zijn aapje Pitje, natuurlijk niet om te lopen maar om leuke deuntjes te draaien op zijn draaiorgel en de kinderen aan te sporen om mee muziek te maken op verschillende zelf gemaakte instrumenten, ik hoef jullie NIET vertellen waar de “place too play music” was voor de kinderen groot en klein. Kinderen die wenste konden ook zelf aan het orgeldraaien met de leukste deuntjes voor papa of mama, of voor de grootouders, daarna ontvingen zij een “ echt” draaiorgeldiploma uit handen van de Warre en FIER dat iedereen was, het eerste diploma van het nieuwe schooljaar. De orgeldeuntjes klonken van ouden Jordaan medleys tot K3 en kabouter Plop. Alsook voor de liefhebbers van de jive In the mood, ja zelfs country deuntjes, voor ieder wat wils zoals u kan lezen.

     


    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Warre uitgenodigd in Wainscot Kent UK
    Beste bezoeker, vriend, vriendin, ik hoef U niet te vertellen waar men de Warre overal vraagt voor optredens, verjaardagen enz.. van 10/09/2013 tot 15/09/2013 was de Warre op uitnodiging van een Engels gezin met Vlaamse roots naar Wainscot Kent getrokken om een verjaardag ( 86 jaar) te vieren, een HEEL grote verrassing voor de jarige. Voor de niet kenners, het graafschap Kent is de groenten en fruittuin van Engeland. Het was voor de Warre een hele trip,  eerst naar Calais dan overzetten naar the White cliffs of Dover, vervolgens over Canterbury via Faversham naar Wainscot. Daar heeft de Warre met zijn accordeon-matic en toverkunsten de familie, gasten en pub bezoekers een ONVERGETELIJKE avond bezorgd.
    De Warre heeft ook nog een bezoek gebracht aan Leeds ( Kent) castle, het Bodiam castle, antiek stadje Rye en de gerestoreerde hop droogplaatsen van Frant.
    Het was een VERMOEIENDE, maar een HEERLIJKE trip daar in UK.

    Enkele fotos
















    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 jaar worden wat een feest!!!!
    Ja beste in Berlaar was Luc V.R. jarig hij wordt 60 jaar, dit mag zeker NIET ongemerkt voorbij gaan vonden zijn vrienden, buren en NOG ZOVEEL meer mensen. Luc is in Berlaar een Bekend personage, NIET negatief maar POSITIEF Luc staat altijd voor IEDEREEN paraat voor jong en oud, dit was ook te zien in de zaal, jongeren en ouderen op de dansvloer echt zoals het hoort.

    De Warre was ook uitgenodigd voor muziekale en luchtige momenten.
    De Warre zorgde voor een aangename tekst om de Luc zijn geboorte te laten herinneren samen met vader Abt een meter en peter, het " wijwater" spatte alle kanten op. daarna zorgde de Warre op vraag van de organiserendeploeg voor Heimat en Tiroler deuntjes, omdat Luc een liefhebber is van Tiroler polka, ik hoef U niet te vertellen hoe jong en oud samen met Luc op de dansvloer genoten zowel van de polka's als polonaise als de Sneuwwals.














    28-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkten en gluhweinfeesten
    De Warre kan U meer bieden dan ontspanning met zijn draaiorgel en
    J a f f i aapje. De kinderen kennen de Warre meer dan voldoende als hij ergens aan het draaien is, maar bij de Warre is meer te beleven dan men zou vermoeden men kan De Warre begeleiden op oude zelfgemaakte slag-instrumenten, men kan er een " echt" draaiorgeldiploma behalen door zelf aan het orgelwiel te draaien.

    Haal voor Uw Kersmarkten en of gluhweinfeesten de Weihnachtsmusic en  heimatmelodiën  uit Tirol,  deze leuke sfeer melodiën tovert De Warre uit de accordeon-matic naar Uw activiteiten, indien gewenst aangevuld met draaiorgel in aangepaste kledij. Voor de Kerst en gluhweinmarkten is de Warre vergezeld door het  " danspaar  Billy en Tilly" zij weten vele bezoekers zowel kinderen als volwassenen te bekoren tot  het wagen van een danspasje. 







    10-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie en of wat is Gavioli?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geslacht Gavioli?

    Anselmo Gavioli is de pionier en uitvinder van het boekorgel. Hij kwam voort uit een geslacht van draaiorgelbouwers dat oorspronkelijk uit Modena kwam en zich in 1845 in Parijs vestigde.Omstreeks 1850 begon Ludovico Gavioli (1807-1875), zoon van Giacomo Gavioli, kleine draaiorgels te bouwen die de voorlopers waren van de latere kisten - en straatdraaiorgels. Deze werkten met een cilinder waarop stiften zijn geplaatst. De firma Gavioli is een van de  oudste orgelfabrieken in Frankrijk en is steeds toonaangevend in deze branche geweest.

    Enkele data en voorname personen van het geslacht Gavioli
    Reeds Giacomo Gavioli (1786-1875), wonend in Modena- Italia, hield zich o.a. bezig met de ontwikkeling van vele automatisch spelende muziekinstrumenten, v.b. ,,Panharmonico'', een voorloper van het draagbare buikorgel.

    Zijn zoon Ludovico Gavioli I (1807-1875) heeft samen met zijn vader aan de verdere ontwikkeling van het draaiorgel gewerkt. In 1845 was de orgelwerkplaats reeds van Italia naar de handelsstad Parijs overgeplaatst.

    Zijn zoon, Anselmo Gavioli, nam in 1892 een patent op het boekorgel, een draaiorgel dat werkt met een draaiorgelboek ( kartonnen vouwboek met gaatjes). Dit was goedkoper en en beter aan de behoefte van de tijd aangepast, men kon ook veel langere muziekwerken spelen. Anselmo had niet zozeer het draaiorgelboek, als wel een pneumatisch aftastsysteem voor het uitlezen van een dergelijk boek, uitgevonden.

    Het Gavioli-orgel werd een succes en niet alleen werden bestaande orgels op dit systeem omgebouwd, maar Gavioli richtte ook een aanvankelijk succesvolle firma op, Gavioli & Cie, 175bis Rue de Bercy, Paris, die draaiorgels vervaardigde en in vele landen gevestigd was. Er werden filialen opgericht in Manchester, Barcelona, New York en in Waldkirch (1898).

    In 1912 werd de -toen noodlijdende- firma overgenomen door concurrent Limonaire Frères.


    05-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkoremet te Lichtaart
    De Lichtaartsekloppers voor te stellen hoeft nietmeer, deze groep die het oude boerenleven in ere houden zijn tot ver over onze grenzen bekend en graag geziene gasten.
    De eerste zondag van augustus is het groot feest in Lichtaart dan organiseren de Lichtaartsekloppers hun allom geprezen en gekende " Volkoremet".

    Dit jaar onder een ZON overgoten Lichtaart was het de 19 de Volkoremet met meer dan 140 standhouders van oude ambachten, artisanale gerechten en bereidingen, tot ver uitgegroeide hobby's.
    Men komt ogen en oren tekort om van het uitgebreide aanbod te genieten.
    Optredens op het grote podium is centraal gelegen achter de kerk.

    De straatmuzikanten en orgeldraaier de Warre had een primeur dit jaar zijn bijna levend aapje " Pitje" werd aan het grote publiek voorgesteld, ik hoef U niet te vertellen dat deze in de smaak viel zowel bij kinderen als volwassenen, de jongeren konden ook dit aapje waarderen omdat hij bij dit zeer warme weer voor een "beetje verkoeling" zorgde, de Boerkes van Beerse en zeker niet vergeten Sus Cavo werken graag mee met de Lichtaartsekloppers om dit feest tot een hoogdag te maken.

    Bent U er nog nooit geweest? zeker noteren zondag 3 augustus 2014 U moet dit ooit gezien hebben.










    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorte van een unieke aap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste bezoeker, wij hebben GROOT nieuws te melden, De Warre en tante Stans ( pleegouders) willen U graag de "geboorte" melden van hun "Pleegaapje" Pitje, Pitje is een "bijna levend" aapje,bedankt de bezoekers door beleefd zijn hoed af te nemen, beweegt armen, draait met de ogen, pinkt naar de mooie meisjes, en steekt zijn tong uit als hij boos wordt, is wel een beetje ongemanierd, durft "pie pie" te doen naar al te opdringerige toeschouwers die een foto willen nemen.
    Pitje zal zeker samen met tante Stans de lieveling worden van de kinderen tijdens onze voorstellingen.

    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolfeest in de gemeentelijke basisschool Schransdries
    Naar aanleiding van 100 jaar Schransdries en voor het schoolfeest van de gemeentelijke basisschool Schransdries op 25 mei 2013 was De Warre met zijn draaiorgel uitgenodigd. De weersvoorspelling waren niet gunstig,  maar velen hadden misschien eitjes naar de Kolotientjes gebracht, het was een STRALENDE zon met af en toe een wolkje.
    De kleutertjes konden onder een stralende zon hun danspasjes tonen aan papa en mama en aan de fiere grootouders, MOOI, MOOI, MOOI. de leerlingen van het lager onderwijs brachten natuurlijk moderne dansen waar IEDEREEN FIER mag op zijn.
    De school had naar mijn gevoel ontelbare activiteiten voorzien van oude volksspelen, verkeerstraject, ringsteken vanop de fiets enz..

    De Warre had buiten zijn draaiorgels "De Steenen" en " t'Fluitje" ook zelfgemaakte en oude instrumenten bij, tijdens het draaien van het orgel werd hij begeleid door het " Nieuw Beerse orkest", ik hoef U niet te vertellen hoeveel plezier IEDEREEN had.
    Het was een geslaagd SCHOOLFEEST voor groot en klein.

    Bedankt directie, leerkrachten, oudercomite en vrijwilligers van de Gemeentelijke basisschool Schransdries Beerse voor de PRACHTIGE namiddag die ik mocht meemaken.






    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.36 ste Vis en folklore te Mariekerke aan de Schelde

    36e Vis & Folklorefestival 2013

    22 - 23 juni (van 12u tot 20u)

    De weersvoorspellingen waren NIET gunstig, zaterdag de eerste dag van van het vis en folklore week-end, regelmatig motregen, het ongure "herfstweer" bleef uit, iets minder dan vorige edities maar toch vrij veel bezoekers en genieters van het gastromisch aanbod. Veel belangstelling was er voor de folkloristische stoet die het verleden deed herleven en de visverkoop zoals vroeger. De Verse vis ging deze 2 daagse vlot van de hand. Zondag de 2de dag bij een stralende zond wel veel wind maar DUIZENDE bezoekers het was een feest om te zien. Iedereen was vrolijk en genoot van het aanbod van de organisatoren, zowel de rommelmarkt, oude ambachten, straatmuzikanten, orgeldraaiers als de eet - en drankstandjes van de VELE verenigingen. Het was een waarlijk feest daar in Mariekerke aan de Schelde, het vissersdorp van weleer herleefde kompleet.



    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adje verjaart
    Ja beste bezoeker de Warre wordt ook gevraagd als verrassing voor verjaardag en speciale gelegenheden zoals deze. Ik tracht dan een persoonlijke toets toe te voegen aan het feestelijk gebeuren. Hier was het een verjaardag van een goede vriend en collega.


    Adje  vijfenzestig jaar 23/04/1948

     

    Beste vrienden hier allen te samen

    ‘t wordt vandaag een groot festijn

    t‘is voor den Ad dat we hier naartoe kwamen

    Anders zouden we hier niet zijn

     

    Want den Ad heeft iets te vieren

    Ja die mens wordt vijfenzestig jaar

    Als g’hem zo ziet zitten zoude zeggen

    ’t kan niet zijn, dat is niet waar

     

    Hij heeft heel veel kwaliteiten

    Altijd is hij goed gezind

    Ja dat mogen we wel zeggen

    Das een pluim die hij verdient

     

    Als ge kloek en fit wil blijven

    En dat wenst iedereen beslist

    Kun je den Ad als voorbeeld stellen

    Wees in ’t leven optimist

     

     Ad, nu stoppen met pensioensparen

    Oh, daar is iets dat ‘k nog vergat

    Proficiat en nog vele jaren

    En kom nu maar met dat gratis vat

    De Warre


    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de draaiorgelfestival te Vlassebroek
    Tijdens het week-end van O.H. Hemelvaart van 9 /05/2013 tot 12/05/2013 ging aan Huize Geertrui te Vlassebroek het 2de draaiorgelfestival door. Spijtig voor de organisatoren van dit treffen " HET WEER", we zijn nu 11 mei 2013 REGEN? WIND? EN 9°C, veel te koud voor de maand mei. Draaiorgels van groot naar klein, Waalse en Vlaamse vrienden onder mekaar.

    De Warre met zijn draaiorgel Benjamin en tante Stans waren ook aanwezig, samen met draaiorgel Consertina uit Lokeren, draaiorgel De Kroon uit Perk, Andre uit Hannut was aanwezig met 3 draaiorgel, mooi, mooi, mooi.

    Ondanks het ZEER SLECHTE WEER , trachten de orgeldraaiers er nog het beste van te maken, zongen en dansten op de tonen van deze wonderbare muziek.
    De gastvrouw en gastheer bezorgde de orgeldraaiers toch nog een mooie dag, BEDANKT!!
      
    Wie doorheen dit dorp, gelegen aan de Schelde, rijdt, langs een uitgebreide reeks   fabrieken en een onafgebroken lintbebouwing, vermoedt nauwelijks dat zich in dezelfde gemeente een groot stuk natuurgebied bevindt, een unieke parel in het Scheldeland.

    Vlak bij de St.-Ursmaruskerk (1779-1830), met haar geklasseerde toren daterend uit 1677, kan men op de veerboot stappen en zich laten overzetten naar Moerzeke-Kastel, waar men vanop de Scheldedijk een enig uitzicht heeft op Baasrode en Vlassenbroek.
    Het gehucht Vlassenbroek is niet alleen bekend als kunstenaarsdorpje en zijn unieke ligging aan het natuurgebied







    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeur Stedelijke handelsschool Turnhout
    Zondag 21 april 2013 was het opendeur in de stedelijke handelsschool te Turnhout. Hoe ondernemend ben jij? Dit en veel meer kon U ontdekken tijdens het bezoek aan de school. De Warre met zijn draaiorgel "Benjamin" en tante "Stans" waren ook uitgenodigd. Sta mij toe U te vertellen dat VELE " jonge " ondermers van de school het " machientje" van de Warre niet kende. Maar het respect, beleefdheid en de dicipliene die ik hier zag van de jongeren zowel tegenover mij, met mijn "niet alle daagse muziek", tegenover de bezoekers, leerkrachten en mede studenten verdient zeker een pluim, PROFICIAT!
    Men kon bij de Warre een "draaiorgeldiploma" behalen ZONDER te studeren.

    Bedankt Turnhout voor Uw onthaal en de mooi dag die ik mocht meemaken.








    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs Culturele verdienste 2012
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Orgeldraaier Warre wint de Prijs voor de Culturele Verdienste 2012

    De gemeente Boechout reikt elk jaar een ‘Prijs voor de Culturele Verdienste’ uit. Dit jaar gaat de prijs naar orgeldraaier Warre (Eduard Meerbergen). De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 6 februari om 19.30 in Theater Vooruit, Sint-Bavoplein 17 in Boechout.

    Sinds enkele jaren voert de gemeente Boechout een actief cultuurbeleid. Niet alleen door bekende en minder bekende artiesten uit te nodigen in zaal Theater Vooruit, maar ook door lokale kunstenaars een hart onder de riem te steken.

    Met de prijs voor de culturele verdienste wil de gemeente een persoon of organisatie uit Boechout in de bloemetjes zetten, die tijdens het voorbije jaar een opmerkelijke culturele prestatie heeft geleverd. De cultuurraad, waarin kunstenaars, vertegenwoordigers van culturele organisaties en culturele geïnteresseerden zitten, kiest de winnaar uit een lijst van laureaten. Voor het jaar 2012 waren dat er negen.

    Warre kreeg de meeste stemmen. Met zijn draaiorgeltje " Den Steenen" en  ‘Benjamin’ is hij een graag gezien figuur op vele dorps- en folklorefeesten. Ook won hij op 1 april, op de Grote Markt in Turnhout, de titel van ‘Kampioen van de Provincie Antwerpen’. Zijn orgeltje brengt deuntjes van toen en smartlappen van nu. 


    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstfeest Ziekenzorg
    Zoals de traditie het wil wordt het jaarlijks Kerstfeest voor zieken en familie van ziekenzorg Ekeren gevierd de woensdag voor Kerstmis, dit jaar was het niet anders daarom woensdag 19 december 2012 GROOT Kerstfeest, gezellig samen zijn, een babbel met elkaar, even voor sommige uit het alleen zijn. De tafels waren  feestelijk gedekt voor het Kerstmaal.  E. H. pastoor opende de namiddag met een mooi Kerstverhaal, de zaal was muisstil. Daarna was het de beurt aan de Warre & Lotje om iedereen in de Kerstsfeer te brengen. De Warre had een MOOI niet alledaags Kerstprogramma samengesteld allen met een Vlaamse tekst. Alle aanwezigen konden de liedjes meer dan waarderen en zongen mee met volle overtuiging. De reacties nadien waren vol lof over het muzikale gedeelte van dit Kerstfeest. Hopelijk tot ziens.






    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas geschenk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden ik ben fier U mijn draaiorgel " Den Steenen" dat verwijst naar de windmolen van Boechout te mogen tonen. Sinterklaas heeft mijn draaiorgel voorzien van " echte" molenwieken, de kleintjes zullen in de toekomst de molenwieken kunnen laten draaien.
    Geloof mij, plaatsen waar ik jaar na jaar terugkom kijken de kinderen uit naar het aapje Pipo, tante Stans en de Warre zijn draaiorgel om zelf een deuntje te draaien, nu met de molenwieken zullen ze zeker staan opkijken.

    Beste bezoeker mag Ik U reeds een  Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar wensen, dat AL Uw wensen mogen vervuld worden in 2013.

    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaasfeest

    Enkele maanden geleden had de Warre een brief uit Spanje ontvangen van Sinterklaas en zwarte Piet. Op de vooravond van zijn naamdag en het zware werk dat hem te wachten stond om ALLE brave kindjes en grote mensen wat lekkers en mooi te brengen, vroeg Sinterklaas aan de Warre of hij met Lotje liedjes wou komen spelen en zingen in het woonzorg en revalidatiecentrum de Dennen. De bewoners van dit centrum hebben een voetje voor bij Sinterklaas, ieder jaar maakt hij tijd vrij om hier langs te komen.


    De bewoners en Lotje verwelkomde de Sint op mooie Sinterklaasliedjes, Sinterklaas kon ervan genieten maar ook de bewoners. Zwarte Piet deelde lekkers uit en kon het niet laten om gekke toeren uit te halen, hij wou zelfs de Warre in de zak steken maar Sinterklaas greep in en zei “ Piet hier zijn geen stoute mensen gedraag U.


    Nadat Sinterklaas en zwarte Piet vertrokken om aan hun grote taak te beginnen zorgde de Warre en Lotje voor zang en muziek, de muziek werkte aanstekelijk de aanwezigen dansten en zongen mee uit volle borst. Het was een geslaagde namiddag.      Bedankt !!!








    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensvriendschap Wim & Kris
    Ja hoe mooi kan het zijn, ook  na 10 jaar samen lief en leed te delen. Wim en Kris wilden dit klein jubileum vieren met familie en vrienden, iedereen mag het weten hoe gelukkig zij zijn in hun samenleven.
    De Warre met zijn draaiorgel " Den Steenen" en tante Stans mochten de vele genodigden verwelkomen op de nostalgische tonen van het draaiorgel. Heel het huis en de tuin was in een romantische sfeer ondergedompeld met vuurkorven en windkaarsen van de straat tot in de tuin, buffettafels en drankjes wachten op liefhebbers. Het was een geslaagde warme, gezellige dag.

    De Warre had een klein aandenken voor  een  " oud" dorpsgenoot gemaakt ter herinnering aan deze mooie dag.

    01/12/2012  Wim & Kris 10 jaar

    Wij komen allemaal in Schoten  tesamen

    Wij zijn allemaal in schoten g’ inviteerd.

    ’t Is niet om te werken, maar ’t is om te feesten

    Dan weet g’al op voorhand dat niemand mankeert

    Ge ziet vele vrienden aan de Brechtsebaan staan dringen

    Ze drinken op het koppel dat hier jubileert

    De Wim en de Kris worden aanhoudend

    Door de vrienden gefeliciteerd


    10 jaar zijn  jullie te samen

    Maar  denk soms nog aan die eerste dag

    Toen jullie malkander op straat tegenkwamen

    Wat zijn de jaren voorbij gevlogen

    En het is altijd heel goed gegaan

    Nooit geen hard woord en das niet gelogen

    jullie hebben malkander altijd goed verstaan

     

    ‘k wil jullie gewoon feliciteren

    De ode is kort, gebrek aan tijd

    Want ‘k  moest nog mijn draaiorgel instaleren

    Ik wens jullie nog een eeuwigheid

     

    De Warre draaiorgelman

     


    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 18 november 2012 9 de marathon te Kasterlee
    De Warre met zijn draaiorgel " Den Steenen", tante Stans en aapje Pipo zijn zondag 18/11/2012  ook aanwezig op de marathon van Kasterlee in het provinciaal domein Prinsenpark, maar niet om te lopen.

    HORST PREISLER komt naar Kasterlee voor zijn 1800ste

    Mister Marathon, HORST PREISLER, komt zondag zijn 1800ste marathon lopen in Kasterlee.

    Een paar feiten op een rij:

    • 77 jaar
    • 222.279.013km gelopen (trainingen en wedstrijden)
    • Gelopen in 70 landen
    • 2de deelname in Kasterlee

    We zijn dan ook enorm vereerd dat Horst bij ons aanwezig zal zijn.

    U komt toch ook een kijkje nemen zondag???


    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Maarten 11 november 2012 Olenjaarmarkt
    Er was eens..... een " Olens-boerke", U weet wel de gemeente Olen (waar Keizer Karel op bezoek kwam en wijn werd aangeboden in een beker met " 3 oren") aan het vissen, plots zag hij zijn dobber bewegen, hij had beet maar het was GEEN vis er hing een " GOUDEN lepeltje" aan zijn vislijn. Het "boerke" rolde het lepeltje in zijn " rode bollekes" zakdoek en bezocht enkele herbergen om zijn wonderbaarlijk verhaal te doen. Na wel wat diep in het glas te hebben gekeken trok hij huiswaarts om zijn " schat" te tonen en mogelijk ergens te verzilveren, nu was hij rijk dacht hij! Maar hij had helemaal niets meer bij, waar is het " GOUDEN lepeltje".....?
    Dit was een van de acties die op touw was gezet om Olenjaarmarkt 2012 in de kijker te plaatsen, wie het goudenlepeltje vond kreeg een ballonvaart aangeboden. Olenjaarmarkt daar wil IEDEREEN bij zijn, dit jaar mooi droog- en s'middags zonnig weer, aangename temperatuur. De kinderjaarmarkt met verschillende oudercomités aan kop wordt jaar na jaar meer een VOLTREFFER, Proficiat.
    De Warre met zijn draaiorgel kreeg hoog bezoek, Prinses Verena 1 in hoogst eigen persoon draaide enkele deuntjes met het draaiorgel, haar hofdames, peter en meter legden alles met de camera vast voor het jaarboek.

    In de spiegeltent kon men de nostalgische sfeer van vroeger herbeleven, het was  feesten, dansen zingen zoals het hoort.

    De carnavalvereniging De Daa Oeëre met gevolg, de Dans Mariekes, Sus Cavo, De Geelse Troubadours, De Warre  voor IEDEREEN was het een geslaagde dag en een mooi feest.              Bedankt OLEN 

    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekenzorg Sint Maria Oudenhove
    Zaterdag l.l. organiseerde Ziekenzorg Sint Maria Oudenhove een gezellig samenzijn voor de chronisch zieken en hun familie. Zaal Isola Bella mooi versierd de tafels gedekt voor de gasten die kwamen. De Warre met zijn draaiorgel " Benjamin" en tante Stans waren ook uitgenodigd, zij mochten zorgen voor de muzikale en nostalgische sfeer. Muziek uit de tijd van toen, GEEN casetten, CD, GEEN "elektriek", maar draaien aan het orgelwiel, HOE MEER WIND HOE MEER MUZIEK was het motto. De gasten genoten van het draaiorgel, zongen en dansten mee. Velen waagden zich om ook een deuntje te draaien aan het draaiorgel en namen hun " echt draaiorgeldiploma" fier in ontvangst als een mooie herinnering aan deze dag.
    Bedankt voor de mooie namiddag en hopelijk tot ziens.








    Archief per week
  • 22/08-28/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 16/11-22/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 15/11-21/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    De Warre en tante Stans bedanken U voor het bezoek op de blog
    Reserveer NU voor UW Kerstmarkt.

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!