Zoeken in blog

Foto

REGEL VAN DERDEN

De regels:
Inzendingen voor de dieptelessen mogen NIET BEWERKT worden.
Wij verlangen de foto zoals je die trok, daarna slechts verkleind tot 1.024 pixels aan de langste liggende zijde, maximaal 800 pixels hoog (benut die!) en maximaal 450 Kb zwaar.
Er mogen geen randjes/kaders rond geplaatst worden, want die moeten door de leraar verwijderd worden wat extra werk geeft.

Inzendingen voor dieptelessen mogen indien nodig wél verscherpt of rechtop gezet worden, er mag wat meer of minder helderheid/kleur worden gegeven en ook je naam of logo mag er (niet ál te opvallend) op geplaatst worden.

Waarom mogen inzendingen niet bijgeknipt worden?
Omdat het de bedoeling is, dat je hier leert om na heel goed te zoeken en te kijken, met 1 druk op de knop de juiste compositie te gebruiken om veel diepte aan je foto toe te kennen en dit niet later in de 'doka' thuis te doen.

Bij Compositie (1e lessenreeks voor beginners) leerde je hoe je die foto's in zijn algemeenheid zo sterk mogelijk maakt door de regel van derden of de gulden snede toe te passen.
Ook bij Ritme & Struktuur (2e lessenreeks) lees je nog vaak, dat je de foto's meer aan kracht kunt meegeven door het kiezen van een goede/betere compositie.

Bij de daarna volgende lessenreeksen te beginnen vanaf Diepte (3e lessenreeks) willen we het eigenlijk niet meer over de compositie van de foto's moeten hebben, doch slechts over dieptewerking, licht, beweging en portretfotografie.
Daarom het gehamer op ''betere compositie'' door middel van de regels van derden/gulden snede.
Bijna altijd bij het nemen van een foto, moet je die compositieregels in gedachten hebben en uitvoeren, uitzonderingen daargelaten.
Bewust ga ik niet in op de technische instellingen van je toestel.
Lees je handleiding voor nadere info, pak je toestel er bij en oefen dat wat je leest, dan kom je het verste om je toestel te leren kennen en foto's te maken zonder op automaat te gaan.

Klik hier en
Ga naar het archief
DIEPTE

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).
Foto
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.
Foto
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!
Foto

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Foto
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hierboven en hieronder wat voorbeeldjes met veel dieptewerking van diverse fotovrienden.
Dank jullie allen vriendelijk voor de toestemming tot gebruik!

Hierboven, de Pier over het blauwe spiegelende water is van Jos, de prachtig gedekte tafel is van Metallo.

Verder hieronder zie je een foto (zeer speciaal) gemaakt door Dushi, onderlangs een bankje en een specialleke van Leike, bloeiende lupines. Door te spelen met de diafragma kreeg hij een losstaande bos bloemen tegen een wazige achtergrond.

De foto van de donkere tunnel met de 2 personen die het licht bereiken is ppl gemaakt door Leike en die van de 2CV's op rij is van de hand van Omaatje Lieljan.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Gouden verhouding/Gulden snede
(geen regel van derden)
Dieptewerking in een foto
Foto's maken waarin diepte te zien is
Digitale fotografie: Perspectief geeft diepte in je foto door gebruik te maken van de diagonale(n lijnen). Stuur altijd recent materiaal in voor de bespreking.
13-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merie50
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, ik vrees dat ik je moet teleur stellen. Dit is geen goede dieptefoto. Ik begrijp je opstelling maar de uitwerking is niet ok. Moest je nu meer van de ingang van de koker laten zien en met wat meer scherpte vooraan dan was het wel ok. Doordat alles bijna onscherp is en de viooltjes en de muur scherp haal je die vooruit en krijg je geen dieptegevoel.
Probeer diezelfde opstelling eens opnieuw. De ingang van de koker mag de volledige foto vullen maar de rand moet duidelijk te zien zijn. Zet je diafragma op f8 of nog kleiner (experimenteer er mee). Neem iets meer of iets minder afstand. Leg de koket nog verder van de viooltjes af zodat je bv maar 1 bloem door de koker ziet. Dit zijn allemaal mogelijkheden om te experimenteren.
Succes,
Digiwill

03-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een mooie foto getrokken vanop de Kaasmarkt te A'pen. Je vroeg je af of het rioolputje niet hinderde. Je hebt er een 2e foto bijgedaan waar je het rioolputje hebt weg gekloond. Je weet dat het in deze les om onbewerkte foto's moet gaan dus heb je die 2e foto er maar ter info bijgedaan.
In je foto zit zeker diepte. de rand van de stoep neemt je oog mee recht naar de het Schoon Verdiep, het stadhuis. Het rioolputje hindert mij helemaal niet. Dit hoort bij het stadsbeeld. In je 2e foto ben je meer naar achter gegaan en creëer je nog meer diepte. Ook door een laag standpunt in te nemen leg je de nadruk op de te volgen lijn in de foto. Goed gedaan dus.
Op dan maar naar de volgende opdracht:
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels).


Succes,
Digiwill

Bijlagen:
Ricgard5-2a.jpg (369.5 KB)   


30-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB-Pierre
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alvorens je foto te bespreken toch een kleine opmerking. In deze lessenreeksen moet je werken met onbewerkte foto's. Het is de bedoeling dat mensen, zeker in deze lessenreeks, leren om te zien door de zoeker en zo de juiste uitgekaderde foto te nemen. Je hebt je foto gespiegeld. Ok dat kan ik nog tolereren omdat je zelf ziet dat het zo beter is. Dat is ook een leerproces, maar je hebt er dan ook nog een bijna vierkante foto van gemaakt. Je bent dus gaan uitsnijden en een andere vorm aan je foto gaan geven. Dat is er net iets over. Het staat ook in de kantlijn op het blog dat dit niet mag.
Je schrijft dat je de foto van links naar rechts doorloopt en dan bij de zwaan terecht komt. Dat is waar.  Die staat wel, spijtig genoeg, op de rand van de foto en je leid het oog zo langs rechts uit de foto. Beter was geweest, als je de zwaan als richtpunt wilde nemen, om die op een sterk punt te zetten.
Als je de foto bekijkt volgt het oog de rand van linksonder naar het trapje waarna het oog de weg erboven volgt. Daardoor krijg je wel diepte. Op zich was de foto wel goed maar ik vermoed dat je dat zelf niet hadgezien.
Op dan maar naar de volgende opdracht:

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons

Succes,
Digiwill



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieke5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom in deze lessenreeks. Je eerste foto is direct een goede met heel wat diepte. De golfbreker loop weliswaar midden in de foto, maar dat mag in dit geval en versterkt de foto. Ook goed is dat er bovenaan de golfbreker nog een stukje zee te zien is. Quid compo en diepte zit je dus goed. De belichting had ik persoonlijk iets onderbelicht. Je zou dan een  helderder beeld krijgen. Je moet eens proberen, bij het nemen van dergelijke foto's, om eens een stop onder- en over- te belichten. Je zult merken dat dit soms veel betere foto's geeft. De regel is bij veel donker -> onderbelichten en bij veel lichte delen -> overbelichten. Probeer het maar eens uit voor jezelf;
En dan naar de opdrachten:
Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).

Succes,
Digiwill

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merie50
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerst en vooral, wat mijn opmerking vorige keer ivm dpi betreft, vergeet die maar. Je vorige foto staat wel degelijk op 240dpi. De fout zit volledig bij mij door het gebruik van een ander programma dat niet correct ingesteld was en ik een verkeerde interpretatie deed. Je kent het: haast en spoed...Mijn excuses dus voor de verwarring.

Wat deze foto betreft, dit is een mooie met heel wat diepte. De bank vooraan op een sterk punt zorgt voor evenwicht in de foto. Sterk is dat de rand van het water bovenaan ok op een sterke lijn staat en dat boven de bank het water in de verte achter de bomen verder loop. Dit versterk nog het dieptegevoel. Goed gedaan dus en op weeral naar de volgende opdracht...

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!


Succes,
Digiwill.


24-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MTB-Pierre
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, welkom in deze lessenreeks.
Doe roltrap in de voetgangerstunnel in A'pen is een dankbaar onderwerp. Goed gedacht met al die invoerende lijnen die naar de persoon op de trap leiden. dat creëert diepte.
Persoonlijk had ik toch een iets andere compo genomen. Ofwel had ik me volledig op die ene roltrap gefocust door een stapje meer naar links te zetten. De roltrap in het midden van de foto. Beter was nog een stapje naar rechts. Daardoor stonden de beide trappen er op en krijg je een veel sterkere foto.
Kijk eens naar de tegellijn boven de kaders. Rechts vertrekt die perfect vanuit de hoek, links ergens bovenaan. Kijk ook eens naar het bordje 'noodstop'. Dat staat op een sterk punt en trekt daardoor de aandacht van de persoon bovenaan een beetje weg. Dat zjjn alemaal punten die een foto kunne maken of afbreken.
Op dus naar de volgende opdracht:
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes,
Digiwill


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie50
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, welkom in deze lessenreeks.
De gedachte achter deze foto is niet slecht. Een doorkijkje met een pad dat naar achter loopt. De uitvoering is echter iets minder. De scherpte lijkt volledig op de rode muur te zitten en daar achter lijkt het minder scherp. Een en ander heeft te maken met de kleur van de muur. Rood is een warme kleur en trekt de aandacht. Door een minder doordachte compo krijg je rechts een groot stuk muur waar het oog steeds naar toe wordt getrokken. De bamboe links op de foto trekt ook nog extra de aandacht naar zich toe. Dat alles maakt dat het dieptezicht eigenlijk een beetje verloren geraakt.
Persoonlijk had ik de doorkijk in het midden van de foto geplaatst. Daardoor wordt het stuk muur kleiner.
Ook merk ik dat je foto's neemt op 72 dpi. Als je camera de mogelijkheid heeft zou je beter werken op 100dpi. Dat komt de uitvergroting ten goede.
Op naar de volgende opdracht.

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts


Succes,
Digiwill

04-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richard5
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, welkom in deze lessenreeks.
Dit is een mooie intro. Een goede foto met veel diepte. De rand van het water links, de daken van de huizen en de brugleuning vormen invoerende lijnen en die nemen het oog mee naar achter, de diepte in. Goed gedaan dus. Daarbij komt dat de foto mooi belicht is. Goed gedaan dus. Hier hoeft geen verdere commentaar op gegeven te worden en je kan dus naar de volgende opdracht.
Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.

Grts, Digiwill

04-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zit diepte in deze foto! De rand van de bomen rechts en de rand van het beekje dat linksonder in de hoek vertrekt nemen je mee de verte in. Goed gedaan dus. Enkel de brugleuning staat iets te sterk in beeld en vraagt teveel de aandacht. De bovenste is er m.i. teveel aan. Daardoor zwakt het dieptezicht af.
Toch goed gedaan en je kan weer al verder naar je volgende opdracht.

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief,

Grtz.
Digiwill.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anneliesk
Hallo,

In deze foto zit diepte. Als je door de gaten onder de brug kijkt wordt je blik mee in de verte genomen. Het onderwerp van deze foto is de brug. Ons oog gaat, normaal gezien steeds van links naar rechts door de foto. Doordat de brug nu links van klein naar groot (rechts) loopt krijg je een averechts effect. Het breekt de diepte in je foto min of meer af. Als je de foto nu horizontaal draait krijg je een heel ander effect. Zie je het verschil?
Al bij al is het toch goed en rekening gehouden met je vorige inzendingen denk ik wel dat je het item 'diepte' onder de knie hebt en mag je door naar de volgende lessenreeks nl. Portret.
Succes,
Digiwill.





16-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anneliesk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie foto met diepte! De kaarsjes lopen van linksonder mooi diagonaal. Ook heb je goed met de kleuren gewerkt (licht kaarsje dan donker enz.).
Er zit wel een klein foutje in en dat is dat de scherpte tussen het eerste en het tweede kaarsje zit. De voorste rand van het eerste kaarsje is niet echt scherp. Je ziet het ook aan de wiek. De achterste rand van het eerste kaarszje is veel scherper dan de voorkant.
Nog een verbeteringspuntje, en dan ben ik nu echt aan het muggenziften, de wieken van de kaarsjes neigen allemaal naar links. Alleen de laatste niet.
In iedergeval een mooie foto, mooi belicht met warme kleuren.
Op weeral naar je laatste opdracht:

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.


Groeten, Digiwill.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maxi23
Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom in deze lessenreeks.
Je stuurt een foto in waar diepte in zit. Alleen krijg ik het gevoel dat de foto scheef staat. Dit is niet zo want de weg loopt blijkbaar links naar beneden naar het water.
De compo van deze foto is niet ok. De weg vertrekt mooi vanuit de linker benedenhoek en neemt het oog mee. De weg draait dan links naar beneden en neemt het oog daar mee uit de foto.
Het was beter geweest om iets meer naar links te richten waardoor het water beter in beeld komt. Zodoende zou het ons oog meegenomen hebben naar rechts, in de verte, achter de bomen. Ook het gevoel dat de foto scheef staat zou dan wegvallen en, wat het doel van deze les is, het dieptegevoel zou versterken.
Toch een goede poging vind ik en hier is je volgende opdracht:

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.


Groeten, Digiwill.




26-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anneliesk
Hallo,
Goed bekeken. Een niet al te lange tunnel waarachter nog een watertje doorloopt. Dat creëert diepte! Je had echter iets dichterbij moeten gaan. De lucht en de reling bovenaan trekken het oog weg van het onderwerp en dat is het einde van de tunnel en wat er achter ligt.
Ik heb een iets andere uitsnede gemaakt.
Zie je het verschil? De foto wordt ineens veel sterker.
Toch goed gedaan en op naar je volgende opdracht:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.


Succes,
Digiwill





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tinneke van Elzas
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,

Mooie foto met diepte! Je zit dus op het goede spoor. Het spoor boven op het talud neemt je mee, helemaal naar het huis in de verte. Ik krijg zin om er heen te wandelen. Ook de zee rechts en de lage wolkenslierten versterken dit gevoel. Goed gedaan dus.
Persoonlijk had ik een stapje naar links of rechts gemaakt zodat de donkere wegen vanuit een hoek vertrokken. Dat zou je foto sterker gemaakt hebben.
Je hebt al je opdrachten volbracht en kan dus door naar volgende lessenreeks nl. Portret.
Succes, Digiwill.



15-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aneliesk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie, warm belichte, foto en er zit diepte in. Goed gedaan!
Bovenaan mocht er nog een stukje van de lucht af. De horizon komt dan op de bovenste sterke lijn te liggen wat de foto nog steviger zou maken.
Dit is een foto waarbij ik weinig of geen commentaar hoef te geven. Goed dus en op naar de volgende opdracht.

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!


Succes,
Digiwill.


03-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anneliesk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
Mooie intro met een foto waar zeker diepte in zit. De wegrand vertrekt mooi in de linkerbenedenhoek en maakt een soort 'S' bocht om te eindigen op de onderste sterke lijn. De bomejn en de huizen begeleiden het oog naar achter. Goed gedaan dus.
De belichting is niet eenvoudig door de grote impact van de heldere lucht met het schuine tegenlicht, volgens de schaduwen, van rechts . Normaal is de voorkant van de huizen veel donkerder. Zover ik kan zien is er geen belichtingscompensatie gebeurt in de camera. Ook lijkt me het wit in het meest rechtse huis, vooral de dakrand en de ramen, heel onnatuurlijk. Ik heb sterk het vermoeden dat dit via nabewerking tot stand is gekomen. Doordat het late zonlicht van achter het huis komt kan dit nooit zo wit zijn.
In ieder geval heb je gevoel voor diepte en kan je naar de volgende opdracht.

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.


Succes,
Digiwill.





26-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tinneke Van Elzas
Dit is een mooie. Helemaal in de huidige sfeer en er zit diepte in. Op deze foto heb ik eigenlijk weinig toe te voegen. Ze is goed gemaakt. Mooi belicht. In de donkere partijen zie je nog voldoende structuur. OK dus.
Enkel had ik ze persoonlijk iets anders uitgesneden zodat de lichtjes vanuit de linker onderhoek vertrekken en het is spijtig dat het laat(ste vlammetje afgesneden is. Dat had de foto nog veel beter gemaakt.
Goed gedaan dus en op naar de volgende opdracht.

Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.



Succes,
Digiwill





04-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mooie diepte in de foto.Scherp waar het moet en de invoerende lijnen komen netjes uit de hoek. Goed gedaan. Alleen met de belichting heb ik het een beetje moeilijk. Vooral de linker bovenhoek is bijna volledig zwart. Je hebt al een stop onderbelicht maar dat was niet genoeg. Natuurlijk zit je met het probleem dat, als je nog meer gaat onderbelichten, de lichtere tonen achteraan kunnen uitbranden. Dit is geen gemakkelijke opgave. Meerdere opnamen met verschillende instellingen maken en kijken welke de beste is, is hier de beste leerschool. Ook het lichtje bovenaan neemt een beetje de aandacht. Een stapje meer naar voor en het stond er niet mee op...In ieder geval toch goed gedaan en op naar de volgende.

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.



Groeten,
Digiwill.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.g.debrandt
Klik op de afbeelding om de link te volgen Goed belichte foto. Hier zit diepte in. Het spel van de opeenvolgende poorten  neemt je mee naar achter. Goed gezien! Persoonlijk had ik iets frontaler en een stapje naar links gaan staan zodat er ook nog een symetrie in de poorten zat maar dat heeft niets meer met 'diepte' te maken. Het maakte de foto nog beter.Goed gedaan dus en op naar de volgende opdracht:

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.



Groeten,
Digiwill.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.g.debrandt
Klik op de afbeelding om de link te volgen De intentie van deze foto is goed. Diep genoeg om onder de brug door te kijken. De gebogen waterrand neemt je ogen mee. Goed belicht.
De scherpte zit echter niet juist. De brug zelf is haarscherp en het gedeelte achter de brug onscherp. Daardoor neemt de brug de bovenhand en gaat het diepteeffect een beetje verloren. Spijtig want het was goed bedoeld. Je gebruikte als meting 'gemiddelde meting'. Hier was spotmeting, meer nar achter, beter geweest.

Groeten,
Digiwill




Archief per jaar
  • 2022
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!