Zoeken in blog

Foto

REGEL VAN DERDEN

De regels:
Inzendingen voor de dieptelessen mogen NIET BEWERKT worden.
Wij verlangen de foto zoals je die trok, daarna slechts verkleind tot 1.024 pixels aan de langste liggende zijde, maximaal 800 pixels hoog (benut die!) en maximaal 450 Kb zwaar.
Er mogen geen randjes/kaders rond geplaatst worden, want die moeten door de leraar verwijderd worden wat extra werk geeft.

Inzendingen voor dieptelessen mogen indien nodig wél verscherpt of rechtop gezet worden, er mag wat meer of minder helderheid/kleur worden gegeven en ook je naam of logo mag er (niet ál te opvallend) op geplaatst worden.

Waarom mogen inzendingen niet bijgeknipt worden?
Omdat het de bedoeling is, dat je hier leert om na heel goed te zoeken en te kijken, met 1 druk op de knop de juiste compositie te gebruiken om veel diepte aan je foto toe te kennen en dit niet later in de 'doka' thuis te doen.

Bij Compositie (1e lessenreeks voor beginners) leerde je hoe je die foto's in zijn algemeenheid zo sterk mogelijk maakt door de regel van derden of de gulden snede toe te passen.
Ook bij Ritme & Struktuur (2e lessenreeks) lees je nog vaak, dat je de foto's meer aan kracht kunt meegeven door het kiezen van een goede/betere compositie.

Bij de daarna volgende lessenreeksen te beginnen vanaf Diepte (3e lessenreeks) willen we het eigenlijk niet meer over de compositie van de foto's moeten hebben, doch slechts over dieptewerking, licht, beweging en portretfotografie.
Daarom het gehamer op ''betere compositie'' door middel van de regels van derden/gulden snede.
Bijna altijd bij het nemen van een foto, moet je die compositieregels in gedachten hebben en uitvoeren, uitzonderingen daargelaten.
Bewust ga ik niet in op de technische instellingen van je toestel.
Lees je handleiding voor nadere info, pak je toestel er bij en oefen dat wat je leest, dan kom je het verste om je toestel te leren kennen en foto's te maken zonder op automaat te gaan.

Klik hier en
Ga naar het archief
DIEPTE

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad, een weg die ver doorloopt of een trap naar boven of beneden.
(Onthoudt: pas bij álle opdrachten de compositieregels toe geleerd in het eerste lesblok).
Foto
Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.
Foto
Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!
Foto

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.

Foto
Opdracht 5:
Kies zelf een aantrekkelijk onderwerp waar veel dieptewerking in zit en maak 'n foto waar je trots op kunt zijn, dit is je eindopdracht.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Hierboven en hieronder wat voorbeeldjes met veel dieptewerking van diverse fotovrienden.
Dank jullie allen vriendelijk voor de toestemming tot gebruik!

Hierboven, de Pier over het blauwe spiegelende water is van Jos, de prachtig gedekte tafel is van Metallo.

Verder hieronder zie je een foto (zeer speciaal) gemaakt door Dushi, onderlangs een bankje en een specialleke van Leike, bloeiende lupines. Door te spelen met de diafragma kreeg hij een losstaande bos bloemen tegen een wazige achtergrond.

De foto van de donkere tunnel met de 2 personen die het licht bereiken is ppl gemaakt door Leike en die van de 2CV's op rij is van de hand van Omaatje Lieljan.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Gouden verhouding/Gulden snede
(geen regel van derden)
Dieptewerking in een foto
Foto's maken waarin diepte te zien is
Digitale fotografie: Perspectief geeft diepte in je foto door gebruik te maken van de diagonale(n lijnen). Stuur altijd recent materiaal in voor de bespreking.
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MJV 1e opdracht [spoor]weg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo MJV, welkom bij deze reeks die gaat over diepte in je foto.

Een klassieker, deze spoorwegfoto met betonnen bilzen/dwarsliggers. Ik vind hem heel aantrekkelijk, zo'n foto met die prachtige blauwe lucht doet het altijd goed, het is een stille verwijzing naar verre oorden, spanning en avontuur.

Er zit zeer veel dieptewerking in je foto en het stoort mij absoluut niet, dat het verdwijnpunt van de rails zowat in het midden van de foto ligt; dat komt omdat er sprake is van een bepaalde symmetrie. 'n Mooie en goede oefening!

Ohja, ik zie dat je de foto hebt bijgesneden. Dat mag bij deze reeks juist niet, om reden dat je goed door de zoeker moet kijken om een goede compositie met veel dieptewerking in 1 keer vast te leggen. Recht op zetten, verscherpen, oplichten/verdonkeren mag wel, maar niet bijsnijden.

Je mag nog wat meer gaan oefenen voor de 2e opdracht, neem je tijd, want ik ben wegens vakantie pas weer in staat om foto's te bespreken omstreeks 2 augustus.
Fijne tijd toegewenst!

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.

Groeten Cijbra



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloeber 3e opdracht boog
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja Sloeber,

Het boompje hád op het sterk punt kunnen staan, dan was de foto mogelijk iets sterker geweest......, maar het is geen wet van Meden en Perzen.
Ik vind je foto beslist niet onaardig, ook al zit je boog exact in de middelste ruimte van je foto. Dat komt, omdat het plafond en de oude kinderkopjes op de grond zo aardig zijn om te zien, de boog is zeer oud en daardoor zeer fotogeniek.

Je mag door naar de 4e opdracht, maar je hebt daar ruimschoots de tijd voor want ik ga eerst 2 maandjes vakantie vieren. Omstreeks 2 augustus zullen de nieuwe besprekingen volgen.

Opdracht 4:
Maak een close-up foto van dingen op een rij, zoals bijvoorbeeld knikkers, poppetjes, suikerklonten, wasknijpers, potloden of eieren ... ál wat je wenst.


Veel fotogenoegens en mooi weer toegewenst.

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compo 2e opdracht water
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Compo, van harte welkom bij deze reeks besprekingen, foto's met diepte.

De eerste opdracht, heel goed uitgevoerd is eigenlijk opdracht 2. Je koos een mooi standpunt en legde veel diepte in je foto, op de juiste plaats eindigend. 'n Perfect plaatje, zeer fraai en aangenaam om naar te kijken.

Je mag rap de eerste opdracht gaan maken, helaas wordt de bespreking even uitgesteld tot na mijn vakantie omstreeks 2 augustus. Je leest het goed, dus je hebt ruim 2 maanden de tijd om op zoek te gaan naar een nieuw onderwerp:

Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad of een weg die ver doorloopt (onthoudt bij álle opdrachten de compositieregels).

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opa Achiel 2e opdracht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Opa Achiel,

De tweede opdracht moet eigenlijk niet moeilijk zijn, je maakte immers al de 1e opdracht die vrijwel hetzelfde is.
Toch maakte je bij deze inzending een foutje, nl. je hebt het 'verdwijnpunt' wat te veel in het midden van de foto gelegd.
Je ziet op de bewerkte foto - daar waar ik een stuk hemel afknipte - dat er meer dieptewerking in je foto komt. Het verdwijnpunt van de diagonalen ligt hoger, meer naar de bovenste sterke horizontale lijn toe.

Probeer de volgende opdracht maar eens uit, je hebt er ruim 2 maanden de tijd voor om heerlijk aan het oefenen te gaan. Veel plezier toegewenst. De bespreking zal wegens vakantie plaatsvinden omstreeks 2 augustus.

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Groeten Cijbra

17-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opa Achiel 1e opdracht straat
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Opa Achiel,
 
Je bent al weer snel terug onder mijn hoede, dit maal voor besprekingen van dieptewerking in je foto's. Welkom.
 
Deze foto van de straat is er eentje die zich niet direct conformeert aan het voorbeeld hier op het blog. Daar ben ik blij mee, je bent creatief bezig geweest en hebt nadrukkelijk in alle hoeken en gaten van Roermond gezocht naar diepte.
Goed gelukt is het je trouwens, kijk maar eens naar de bewerkte foto waar ik de diagonale dieptelijnen over heen trok.
Jammer is dat je de foto niet een tikje recht op kon zetten. Zoek eens op internet naar een simpel fotobewerkingsprogramma om je foto's mee recht op te zetten, bijv. Picasa. Het is gratis te downloaden.

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn voor als je inspiratie nodig hebt.
Ohja, voor ik het vergeet, je mag NIET bijsnijden. De volgende foto moet alleen verkleind zijn; het is juist de bedoeling bij dieptewerking dat je goed kijkt, de diepte ziet en vastlegt, dus zo uit je toestel. Je mag wel altijd even verscherpen, oplichten, verdonkeren of rechtop zetten.
Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leoke 1e opdracht bospad
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Leoke,

Welkom in de nieuwe schoolbank, dit maal diepte om de diepte weergave van je foto's te bespreken.
De ingezonden foto van het bospad gelijkt sterk op die van dit blog die links in de kantlijn als voorbeeld dient. Enorm veel diepte, mooie kleuren, de lijnen lopen zeer goed naar de kruising der sterke lijnen rechtsboven.
Zo te zien heb je het al helemaal door... van wat de bedoeling is.
Je mag rap verder naar de tweede opdracht, succes he!

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of 'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn voor als je inspiratie nodig hebt.

groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yelle 5e opdracht vrij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Yelle,

Wat een leuk idee van je om in de parking een foto voor de opdracht diepte te maken. Deze foto is zeer goed geslaagd om diepte aan te geven, dat komt omdat je handig gebruik gemaakt hebt van de dikke zuil links op de voorgrond, de diepte ingaande kleinere zuilen, de lijnen op de grond van de parking alsmede de railing, de strepen op het plafond.
Ook het donkere deel van de voorgrond en naar achteren toe de lampjes en het 'gat' van de uitgang versterken de diepte nog eens.

Je hebt gewoon alles opgeslagen in 1 foto op je schijfje wat de dieptewerking kan versterken.
Een uitstekende oefening was dit, heel goed opgemerkt van je, applaus.
Applaus ook, omdat je geslaagd bent voor alle opdrachten en je door mag naar de volgende groep onder leiding van Digiwill voor licht.
Neem je een kijkje op het blog?

www.blog.seniorennet.be/licht 

Van harte gefeliciteerd met je promotie. Groeten Cijbra




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograafke 2e opdracht waterloop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Fotograafke,

Knappe foto zeg, met heel veel dieptewerking. Je hebt dit onderwerp zeer goed onder de knie.
Je blijft goed uit het midden van de foto, waardoor de dieptelijnen / diagonalen bijna helemaal aan het eind van de foto en goed bovenin samenkomen. Dit is een mooie klassieke foto maar heeft toch net ietsje meer doordat je zowel de groenstrook, als ook het wegje én het water mee laat spelen.

Opdracht 3 mag je gaan maken, 
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Groeten Cijbra

10-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloeber 2e opdracht waterweg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Sloeber,

Tsja, hier hoef ik niets verder over te vertellen he? De foto is gewoon goed, vertoont zeer veel diepte, is mooi scherp en helder, aangenaam om naar te kijken (een leuke vakantieherinnering), alle lijnen komen rechts aan het eind samen en gaan daar gezamenlijk de hoek om, naar andere verre oorden waar je al nieuwschierig naar wordt.
Je had wat deze foto betreft gerust het bordje weg mogen cloonen hoor. Ik ken de situatie ter plekke niet en het zou mijn absoluut niet opgevallen zijn als je dat weggecloond had.

Je mag aan de volgende opdracht beginnen.

Opdracht 3:
Maak een foto van een boog in een poort of gebouw of van een tunnel, dat kan zelfs van een closetrol, glas of een beschuitbus zijn. Het gaat er om dat je de 'wanden' van de boog/tunnel/buis toont alsmede natuurlijk de diepte. Houdt rekening met het verdwijnpunt, dat mag nl. voor het effect diepte NIET in het midden van de foto liggen (denk ook hier weer aan de compositieregels). Wees creatief, verras ons!

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotograafke 1e opdracht weg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Fotograafke,
fijn dat je doorzet en verder gaat met foto's in te sturen voor besprekingen, welkom bij diepte!

De foto die je inzond is een zeer klassieke en het is ook nog eens een perfect schot in de roos. Hier hoeft niets aan toegevoegd of gewijzigd te worden.
Het is een ware knaller met zeer veel dieptewerking en alles staat/ligt prima op de goede plaats, dat kun je zien aan alle groene streepjes die ik over je foto trok.

Je mag gelijk een nieuwe foto gaan trekken voor de tweede opdracht, veel succes!

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.


Groeten Cijbra

04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Make 2e opdracht waterloop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Make, welkom bij besprekingen dieptewerking in foto's.

Met deze eerste inzending komt de dieptewerking niet volledig uit de verf en dat komt omdat de waterloop wat bot is (niet slank en weglopend in de diepte).

Bekijk de foto eens: je ziet dat ik jouw foto wat bijgeknipt heb zodat de compositie beter tot zijn recht komt.
De groene strepen zijn de originele lijnen van de regel van derden, de oranje lijnen trok ik er over nadat de foto bijgeknipt was. De horizon in je foto komt nu dichter op de bovenste sterke lijn te liggen, je foto wordt sterker.

De dieptelijnen (de diagonale oranje strepen) die ik trok, tonen aan, dat er niet zo veel diepte aanwezig is.... echter, door gebruik te maken van een 'doorkijkje' ontstaat er toch een zeker dieptegevoel.

Je moet nog de eerste opdracht maken:

Maak een foto van een straat, bospad of een weg die ver doorloopt (onthoudt bij álle opdrachten de compositieregels).

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloeber 1e opdracht weggetje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Sloeber,

Alvorens tot bespreking over te gaan moet 'juf' je wijzen op de volgende regel: inzendingen voor dieptewerking mogen niet bijgesneden zijn. Deze opdrachten zijn er juist om je te leren goed te kijken, nauwkeurig op te letten op de dieptewerking in samenhang met de compositie.
Dus zo uit je toestel; verkleinen mag (moet), rechtzetten mag, wat oplichten/verdonkeren mag, maar niet bijknippen.

We gaan het eerst eens hebben over de compositie in je foto (eventjes in gedachten terug naar het eerste lesbankje).
Zoals je ziet, ben je een beetje de regels van derden, om eerst een goede compositie in je foto te leggen, vergeten.
Een goede compositie krijg je door zo veel als mogelijk is, de horizon op de sterke bovenste/onderste horizontale lijn te leggen.
Je verdeelt je foto in 9 vlakken en op de rand van het middelste vlak, daar waar de vertikale lijn door loopt (kruising) ligt het verdwijnpunt van de waterloop of de weg.
Als deze gedachtengang optimaal in je foto terug komt, is het al een goede compositie.
Let wel, het zijn richtlijnen, geen verplichting.

Welnu, als er dan ook nog sprake is van diagonale strepen/lijnen, dan is je foto perfect.
Je had dus een bijna perfecte foto voor de eerste opdracht en je mag snel door naar de 2e opdracht.

Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts. Bekijk de voorbeeldjes hieronder/in deze kantlijn.

Groeten Cijbra

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Blackbird 5e opdracht boom
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Super BB,

Hiermee ben je aan het eind van de besprekingen voor dieptewerking gekomen, deze inzending is prima in orde, goed gezien van je!
Een 'bosmens' zoals jij bent, die vaak dagen achtereen de bomen aanschouwt, weet als geen ander een mooie fotogenieke boom uit te kiezen. Zoals je zelf al aangaf: 2 weken geleden met minder naalden, dus méér doorkijk naar boven.
Een hele goede compositie legde je in de foto, een dikke proficiat waard! Prachtig die volmaakte diagonale lijn van links onderin tot rechts bovenaan!
Gefeliciteerd en veel leergenot bij Digiwill voor de fotobesprekingen 'licht'...

Groeten Cijbra

http://blog.seniorennet.be/licht/

19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buff 1e opdracht landweg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Buff,

Dé klassieke foto, een landweg recht vooruit.
Er zit heel veel dieptewerking in je foto, maar je vergat een echte compositie te maken, want de horizon op je foto ligt precies in het middelste vak, net als het verdwijnpunt van de weg.

Om je foto kracht bij te zetten heb ik er een stuk vanaf geknipt. De horizon ligt nu op de bovenste sterke lijn, het verdwijnpunt uit het midden op de kruising van de sterke lijnen.
Je ziet duidelijk het verschil in diepte.

Je mag met wat ik hierboven schreef in gedachten, je tweede opdracht maken.

Opdracht 2:
Maak een foto waar water op staat wat ver naar achteren (de diepte in) doorloopt zodat je de diepte in je foto optimaal weergeeft met een foto van bijvoorbeeld een kanaal met een railing of  'n watertje/gracht met een brug, een plas met een plankier enzovoorts.

Succes, groeten Cijbra
ps wegens voorjaarsverlof zal de volgende bespreking pas op woensdag 4 mei a.s. kunnen plaatsvinden.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloeber 5e opdracht vrije keus
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Sloeber,

Het is weer een goede krachtige binnenkomer voor je deelname aan de nieuwe lessenreeks! Wat dacht je, 'ik neem maar gelijk opdracht 5 ter hand'....?

Ja ik weet 't, je bent beslist geen beginneling en je maakt graag foto's op jouw manier, jouw wijze en met deze binnenkomer bewijs je eens te meer dat je inzicht in dieptewerking hebt.

Mogelijk lees je dit pas over een paar weken, je bent heerlijk met je camper/mobilehome aan het rondtrekken. Mogelijk heb je een laptop bij en plug je af en toe eventjes in. Laat mij even -liefst privé- weten of je bereid bent foto's in te blijven zenden voor besprekingen dieptewerking.
Zo ja, dan zie ik graag de 1e opdracht tegemoet....
Opdracht 1:
Maak een foto van een straat, bospad of een weg die ver doorloopt (onthoudt bij álle opdrachten de compositieregels).

Groeten Cijbra
ps De volgende bespreking zal wegens ons voorjaarsverlof pas verschijnen op woensdag 4 mei a.s.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Blackbird 4e opdracht 2e poging kurken op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Super Blackbird,

Wees niet boos op jezelf of teleurgesteld over jezelf wanneer iets niet in 1 keer lukt, wij allemaal moeten leren, leren van onze fouten en leren inzicht te krijgen.

Je nam de kurken nu vanuit een iets andere positie op de korrel en zie hoeveel diepte je creëerde door het standpunt van je camera te wijzigen, goed he!?! De mooie sobere achtergrond is er perfect bijgekozen, goede kleur en het bloemetje maakt het geheel helemaal áf.
Hier heb ik verder niets aan toe te voegen, er zit reusachtig veel diepte in!

Je mag de laatste (5e) opdracht gaan maken, het staat je volledig vrij een onderwerp te kiezen waar veel diepte in zit. Succes!

Groeten Cijbra
ps Wegens ons voorjaarsverlof zal de volgende bespreking pas op 4 mei a.s. zijn.

12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super Blackbird 4e opdracht kurkjes op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Super BB,

Een leuk idee van die kurkjes op rij. De losse kurk met het bloemetje erop geven het geheel net iets meer cachet.
Ik wil je vragen deze foto opnieuw te maken, ook weer met de kurken en het bloemetje..... maar dan proberen door een ander standpunt met de camera in te nemen, meer dieptewerking in de foto te leggen.

In de bijlage heb ik een gefigneerde foto met veel dieptewerking gestoken; kijk daar eens even naar, zo iets is nu de bedoeling, maar dan met je kurkjes.
De achtergrond die je koos, is nog al wild uitgevallen, het neemt de aandacht weg van de kurken. Een rustige achtergrond versterkt het dieptegevoel.

Veel succes hoor! Heb je vragen, stel ze mij en ik zal proberen je verder op pad te helpen, je kunt het!

Groeten Cijbra

Bijlagen:
princiepe dieptewerking.jpg (72.4 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghkamp 5e opdracht vrij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Ghkamp,

Met deze 5e (vrije) opdracht van de lichtmast naast het voetbalveld bewijs je dat je het thema diepte werking in een foto goed onder de knie hebt. Je mag gerust wat meer paal en minder hemel laten zien, nu komt de struise paal wat ieletjes over. Een beetje draaien met de camera levert een totaal ander plaatje op.

Ik weet dat het zeer moeilijk is om een paal van deze soort op een creatieve wijze en dan ook nog duidelijk weer te geven, je hebt naar beste kunnen de foto gemaakt en ik verklaar je met deze foto graag geslaagd voor diepte, gefeliciteerd hoor.

Met veel genoegen geef ik je door aan Digiwill voor zijn kundige besprekingen voor licht. Veel plezier en succes toegewenst.

Groeten Cijbra
http://blog.seniorennet.be/licht/

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinde 5e opdracht vrij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Belinde,

Dit is weer zo'n regelrechte wauw-foto. 'n Erg mooie lucht, de oude houten paal met alle groeven en afgebladderde verf in diverse tinten steekt er schitterend tegen af.... de kromme spijker.
Het is knap van je hoe je deze foto tot stand hebt gebracht, exact volgens de richtlijnen van een goede compositie, want "het haantje" bovenin de top zit precies op de juiste plek in de kruising der sterke lijnen.
Is het zo'n paal wat men noemt voor gaaischieten? 

In elk geval een schot in de roos, je bent geslaagd en mag door naar de volgende bank bij Digiwill voor 'licht'.
Van harte gefeliciteerd.

Groeten Cijbra
http://blog.seniorennet.be/licht/

05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yelle 4e opdracht uien op rij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Oei, hallo Yelle, de tranen springen mij spontaan uit de ogen bij het zien van je foto, niet omdat die slecht is gelukkig, maar vanwege de uiengeur

Ik zie hier levensechte uien, prachtig op een rij. De andere foto (de laatste uit je serie) vond ik eerlijk gezegd nóg sprekender, wegens de heldere kleur en het uiensap, zo glanzend en fris.

Alez, je foto is gewoon erg goed, leuk dat je er aan dacht een hele ui naast de rij te plaatsen, dat maakt de foto áf! Trouwens, die gestreepte ondergrond is een goede vinding om nog meer diepte(lijnen) mee te geven.

Je mag de laatste diepte opdracht gaan maken, de keuze is volledig aan jou. Veel succes.

Groeten Cijbra




Archief per jaar
  • 2022
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!