In Bomal, een deelgemeente van Durbuy, vindt er elke zondag een markt plaats waar veel volk op afzakt: zowel plaatselijke bewoners, als toeristen van de nabijgelegen campings en andere.
Eén van de kramen die altijd veel volk trekt is het kraam met braadkippen.
Als iemand het heeft over "Le Sanglier" of "Le Sanglier des Ardennes" dan besef je meteen dat hij het heeft over het stadje Durbuy en het gerenomeerd etablissement.
Om een beetje in die sfeer te blijven heb ik volgende foto een klein beetje bewerkt. Hopelijk bevalt het resultaat jullie.
By the way, in het oude gebouw huist nu "La Brusserie" met chefkok Wout Bru.
La Canette is één van die horecazaken in het oude centrum van Durbuy dat veel klanten trekt en ook een etablissement dat vele amateurfotografen als dankbaar onderwerp gebruiken.
Hierna zien jullie waarom: het houten vakwerk en de rustieke gevel.
Deze foto heb ik gelet op het triestige weer vandaag in een zwartwit jasje gestoken.
In de stenen bak voor de pomp hebben ze plantaarde gedaan om er in de zomer planten of bloemen in te zetten. Dit wellicht omdat de gaten in de zijkant van de bak niet toelieten van er water in te bewaren
In Durbuy komen er veel toeristen langs en zodus wordt er continu de aandacht gevestigd op het feit dat afval niet thuis hoort langs de weg. Recycleren is de boodschap.
Het toerismekantoor van Durbuy vind je in het centrum. Je kan er terecht voor veel gratis en/of betalende documentatie en veel goeie raad. Het personeel die er werkt is uitermate vriendelijk.
Naast het kantoor kan je ook geld uit de muur halen, enkel met een bankkaart natuurlijk
Ik ben Erik , en gebruik soms ook wel de schuilnaam de toerist.
Ik ben een man en woon in Galmaarden (België) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 26/09/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, fotograferen, tuinieren, reizen, lekker uit eten gaan, enz..
De Ardennen zijn onze favoriete bestemming en in het bijzonder Durbuy, de parel van de Ardennen.