- Camera + lens + sluitertijd + diafragma + ISO + brandpuntsafstand
Camera:
Nikon D7000
Lens:
TAMRON 18-400mm F3.5-6.3 Di II VC HLD B028N Shot at 400 mm (35mm film equiv: 600mm)
Exposure:
Auto exposure, Aperture-priority AE, 1/320 sec, f/6.3, ISO 250, Compensation: +1/3
- Geplande opname of eerder een lucky shot
Geplande opname. Heb deze winter verschillende Webinars gevolgd en daar geleerd om eens een ander standpunt in te nemen en wat overbelichten om een zachtere kleur te bekomen. Dat heb ik ook hier geprobeerd.
- Welke nabewerking en met welke software
Ik fotografeer in raw.
Heb deze opname gemaakt met de telelens om de vlinder niet te storen. Heb in photoshop Cloud raw bestand een beetje bijgesneden en de hooglichten wat teruggebracht. Ook contrast en een beetje textuur toegevoegd en daarna verscherpt.
- Bedoeling van de foto
Net zolang mijn positie veranderd tot ik de vlinder frontaal in beeld kreeg.
Gelukkig bleef het lang genoeg zitten.
Comment admin:
Hoe een beeld interessant maken.
Als hobbyfotograaf gaan we bij het fotograferen van dieren en insecten al zeer tevreden zijn als we het dier of insect kunnen tonen met zijn meest in het oog springende kenmerken. Dat op een zo scherp en kleurechte manier.
Daarom lijken deze foto’s dan ook meestal op elkaar. Nu we wat verder staan als fotograaf en onze technieken, kunnen we ook eens kijken hoe we een foto meer in het oog kunnen laten springen.
De foto van Maxi23 toont ons dat een wijziging van de positie t.o.v. het onderwerp, de voorgrondscherpte en een aanpassing van de belichting een beeld oplevert dat er zal uitspringen tussen de andere klassieke foto’s van een oranjetipje.
Nabewerking met cc ,niksoftware; hebt ook gebruikt gemaakt om verschillende verlopen op de foto te gebruiken. Ik werk bij deze foto’s met verschillende lagen
- Bedoeling van de foto
Bedoeling van de foto is om te laten zien wat er digitaal mogelijk is en tot welk resultaat je kan komen met een beetje bewerking en wat fantasie
Comment: Henlo
We staan altijd vol bewondering voor schilderijen van bv Van Eyck als we zien welke fijne details hij in zijn werk steekt. Dikwijls horen we hierbij: “het lijkt wel een foto”. Hier krijgen we een omgekeerd fenomeen waarbij we gaan zeggen: “het lijkt wel een schilderij”. En dit is precies het boeiende aan dit soort foto’s. De fotograaf beperkt zich hier niet tot het technisch perfect vastleggen van een werkelijkheid maar voegt er een extra dimensie aan toe. Registratie wordt perceptie.
Daarom is het leuk om even stil te staan bij de wijze waarop het tot stand kwam zeker als we weten dat het niet louter in digitale donkere kamer gebeurde. Maar zelfs als men beschikt over alle nodige tools is het realiseren van zo een werk niet aan iedereen gegeven vrees ik. Tot spijt van wie het benijdt.