Iedereen kent deze appel- en perensiroop nog wel en was in de 1950s een vast onderdeel van de dagelijkse voeding. Kinderen kregen het op de boterham voor ontbijt of op de pannenkoek en moeder gebruikte het volop in de keuken voor de gehaktballetjes in Luikse saus. Dit regionaal product wordt gemaakt volgens de traditionele methode en is nog overal verkrijgbaar.
Luikse siroop in blik 1960s
Reacties op bericht (5)
27-03-2025
Dag Fred ,,
Ja dat ken ik wel Luikse siroop ,, maar toen zat het nog een een mooi potje ,, nu is het wat gewoner geworden , maar het blijft zeker wel eens lekker ,,
Een hele mooi donderdag vandaag ,, dat wens ik u toe met een vriendelijke groet
van mij erbij Ingrid .
27-03-2025 om 09:00
geschreven door Ingrid
26-03-2025
Luikse stroop
Jammie !!! Wij hebben nog altijd Stroop in huis, veelal voor op de pannenkoeken. Deze versie in blikken dozen herinner ik me niet.
Grt.
Pol
26-03-2025 om 22:30
geschreven door Pol Schrijvers
Die kende ik niet Fred. Wel die van Borgloon.
26-03-2025 om 21:15
geschreven door eddy meuris
Zoetebek
Klopt, Fred, deze herinner ik mij nog levendig.
By the way, proficiat, je bent serieus aan het stijgen in de rangschikking!
Gr
Erik