Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstige herten


    Herfstige herten

    De eerste herfstdagen met kille, mistige ...

    De eerste herfstdagen met kille, mistige ochtenden zijn achter de rug. Dat is rillen voor de mensen, en vooral voor fotografen die deze prachtige natuurbeelden konden vastleggen.

    De eerste herfstdagen met kille, mistige ...



    De eerste herfstdagen met kille, mistige ...



    De eerste herfstdagen met kille, mistige ...



    De eerste herfstdagen met kille, mistige ...



    De eerste herfstdagen met kille, mistige ...

    © getty
    bron; hln.be


    Categorie:Foto's
    Tags:herten,
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doping in paarden voor consumptie


    Doping in paarden voor consumptie

    De politie en inspecteurs van de voedselveiligheid zijn binnengevallen op de renbaan van Bergen. Er zijn aanwijzingen dat er serieus hormonen gespoten wordt in het paardencircuit.

    De inval in de hippodroom van Bergen in Ghlin dateert van maandag. In augustus zou er ook een inval gebeurd zijn in Ruiselede op het 'klein spel', de zogeheten paardenkoersen voor amateurs met dieren die afgeschreven zijn voor grote wedstrijden. De acties gebeurden samen met de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Voedselagentschap, omdat de sportpaarden na hun pensioen vaak in de voedselketen terechtkomen.

    De politie voerde het aantal controles op na een inval in 2010 op een paardenmeeting in Langdorp, waarbij twaalf paarden positief testten op producten 'die een reëel gevaar vormen voor de volksgezondheid'. 'Zo kunnen we inschatten hoe groot het probleem is', zegt Jan Van den Boeynants, coördinator van de Hormonencel van de federale politie.

    Officiële resultaten van de invallen in Bergen en Ruiselede zijn er nog niet.

    Bron: belga
    Auteur: jdb
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Paarden,
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje gered van rots na val van veertig meter


    Hondje gered van rots na val van veertig meter





    Aan de kust van het Engelse Swanage is een hondje gered nadat hij veertig meter diep van een klif was gevallen. Het mag al een wonder heten dat de collie die val heeft overleefd, maar zijn redding is op zijn minst even miraculeus.

    Zijn baasje was in de buurt aan een zoektocht begonnen nadat de eenjarige Ben was verdwenen. De zoektocht leidde ook naar de klippen aan de kust van Swanage, maar Ben bleek onvindbaar.

    Toeristen
    Het hondje werd uiteindelijk opgemerkt door een groepje toeristen dat een boottrip maakte. Ben bleek geduldig te wachten op zijn baasje. Het dier zat op een rots, veertig meter lager dan de klif waar hij was afgetuimeld. Een boot van de kustwacht rukte uit om Ben uit zijn benarde situatie te redden. Vermoed wordt dat de hond een hert achternazat en zo van de klif is gevallen. (eb)

     
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Hond,
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoornbevalling live op webcam


    Neushoornbevalling live op webcam

    neushoornbevalling live op webcam

    Over enkele weken zal in de zoo van Amersfoort de Indische neushoorn Saar bevallen. Vanaf dinsdag kunnen geïnteresseerden live naar de aanloop en de bevalling zelf kijken via een webcam. Het cameraatje werd verstopt in de 'kraamkamer', die speciaal ingericht werd voor de bevalling van de neushoorn.

    Aangezien er in totaal nog maar een kleine 3.000 Indische neushoorns rondlopen en neushoorns een draagtijd van maar liefst 480 dagen hebben, kan de nakende geboorte van een neushoornjong als speciaal beschouwd worden. En iedereen kan dat moment vanaf 18/10/2011 dus meemaken via het internet.

    Foto: Photonews
    bron; gva.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Neushoorn,
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend honden ontsnappen aan de kookpot


    Duizend honden ontsnappen aan de kookpot

    Dierenrechtenactivisten in China zijn er zaterdag in geslaagd om duizend hondenlevens te redden. De dieren waren bestemd voor restaurants, maar de activisten kochten de honden over zodat ze niet in de kookpot belandden.

    Dankzij een oproep op het internet konden zo'n 200 militanten in het zuidwesten van het land drie vrachtwagens met honden tegenhouden, aldus het persbureau Nieuw China.

    Na onderhandelingen werden de honden voor 9.000 euro teruggekocht door twee dierenrechtenorganisaties. Sommige dieren hadden de rit echter niet overleefd of waren gewond of ziek, aldus de in Hong Kong gebaseerde ngo Animals Asia.

    Het bewustzijn in China om dieren te beschermen botst nog steeds met de culturele traditie, vooral in het zuiden, om honden en katten te eten.

    Bron: afp
    Auteur: mtm
    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Honden,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminele


    Criminele" pinguïn op heterdaad betrapt

       criminele pinguin op heterdaad betrapt

    Een Britse filmploeg heeft een stelende pinguïn op beeld vastgelegd. Bij het bouwen van de nesten loerde de "criminele" pinguïn naar het nest van zijn buurman en telkens deze vertrekt om nieuw materiaal voor zijn nest te zoeken, komt de luie dief een steen voor zijn eigen nest stelen.

    De beelden werden door de BBC geschoten op Ross Island op Antarctica. Mannetjes pinguïns bouwen nesten met stenen om de eitjes van hun partner te beschermen, ondermeer tegen wegspoelend smeltwater. Mannetjes met het beste nest, zijn aantrekkelijker voor de vrouwtjes. Steentjes zijn dus kostbaar materiaal in een pinguïnkolonie.

    Geniepigaard

    Het is grappig om te zien hoe de luie pinguïn letterlijk over zijn schouder de gangen van zijn ijverige buurman gadeslaat en telkens snel toeslaat. De makers van de beelden zeggen dat ze weet hadden van deze praktijken bij pinguïns. Wat ze zo bijzonder maakt is de gelijkenis met geniepige mensen.

    "Er waren 250.000 pinguïns nesten aan het bouwen, daartussen liepen dan nog eens de jongen. De pinguïns lijken wel festivalgangers met teveel cafeïne op. Ze zijn agressief en hyperactief", aldus Jeff Wilson, de leider van het BBC-team.

    De beelden worden uitgezonden tijdens het programma 'Frozen Planet' op BBC One op 26 oktober om 22 uur.

    bron; hbvl.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:pinguïns,
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle hengst is 600 Ferrari's waard


    Snelle hengst is 600 Ferrari's waard


    Prijsbeest Frankel.


    Hengst Frankel is het duurste paard ter wereld. Amper drie jaar oud, maar nu al 600 Ferrari's of 116 miljoen euro waard. Nooit eerder werd een racepaard zo duur geschat.

    De volbloed galoppeert met een snelheid van 64 km/uur en liep tot grote vreugde van zijn baas -de Saudische prins Khalid Abdullah- alvoor een miljoen euro prijzengeld bijeen.

    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Paard, Hengst,
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht


    Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht


    Dieren in asielcentra vinden niet altijd een thuis omdat velen hier tal van vooroordelen over hebben. We ontkrachten de voornaamste mythes over honden en katten in opvangcentra.

    Gedumpt omdat ze slechte huisdieren waren
    Het is niet omdat een hond in een asielcentrum zit, dat het iets verkeerd heeft gedaan. Door de crisis kunnen bijvoorbeeld heel wat baasjes zich geen huisdier meer veroorloven.

    Ze hebben bindingsproblemen

    Hoewel sommige dieren er vroeger verwaarloosd werden, geldt dit niet voor alle honden en katten. Ook heb jij nu de kans om dat goed te maken, door hem op te vangen met liefde.

    Ze zijn misbruikt

    Ga er niet van uit dat het dier mishandeld werd door zijn vorig baasje, praat met iemand van het centrum over het verleden van je dier. 

    Slechte medische toestand

    Je krijgt geen garanties bij een hond uit het asiel, maar dat heb je ook niet bij een kweker. De meeste centra laten de dieren medisch controleren en zorgen ervoor dat ze de nodige inentingen krijgen.  

    Straathond

    Dieren in asielcentra zijn niet noodzakelijk straathonden. Ze kunnen ook weggelopen zijn of achtergelaten zijn, deze honden en katten werden dus wel opgevoed door een baasje. 

    Niet getraind

    Sommige centra hebben vrijwilligers die de dieren opvoeden en bij de kweker weet je ook niet zeker of je hond zindelijk is.

    (ep) bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Hond, Dieren,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasbeertjes worden levend gevild om namaak ugg-laarsjes te maken


    Wasbeertjes worden levend gevild om
    namaak ugg-laarsjes te maken


    De schapenwol die verschillende fabrikanten van uggs gebruiken in hun laarzen, is in werkelijkheid de pels van levend gevilde wasbeerhonden uit China. Dat meldt dierenrechtenorganisatie The Humane Society International, nadat het verschillende kledij onderzocht op het gebruik van pelsen.

    De wasbeerhond (nyctereutes procyonoides) is een soort die oorspronkelijk in het wild leefde in in Oost-Azië (maar tegenwoordig leven er ook verwilderde exemplaren in Europa). De diertjes worden in China, maar ook in Finland bijvoorbeeld, op grote schaal gekweekt om hun pels.

    Op twee jaar oude beelden (OPGELET: GRUWELIJKE BEELDEN !!) van een Zwitserse dierenwelzijnorganisatie is te zien hoe de dieren in China op een gruwelijke manier gevild worden, waarna ze nog enkele uren een pijnlijke dood tegemoet gaan. De pels wordt nadien zonder problemen in Australië ingevoerd.

    The Humane Society International ontdekte nu dat verschillende kledingfabrikanten de wasbeerhondenpels gebruikt. Onder hen ook verschillende makers van de populaire ugg-laarzen. Volgens de dierenrechtenorganisatie wordt de pels aan de man gebracht als schapenwol. Ze roept de Australische regering op meer gerichte controles uit te voeren en de invoer van de pels te verbieden, maar volgens de regering is dat voorlopig geen prioriteit.

    Slecht daglicht
    Volgens Lena McDonald, directeur van Ugg Australia, plaatsen fabrikanten die de wasbeerhondenpels gebruiken, de hele ugg-industrie in een slecht daglicht. "Wij gebruiken enkel Australische schapenwol om de kwaliteit van onze laarzen te garanderen. Helaas stellen we vast dat er ongeveer dertig tot veertig andere fabrikanten zijn die de naam 'ugg' ook gebruiken en met pelsen werken. Velen van hen zijn niet eens Australisch en toch verkopen ze hun laarzen als 'van Australische schapenwol gemaakte uggs'."

    Het probleem met ugg
    "Ugg" wordt door de Australische wetgeving gezien als een generische merknaam, dus eerder om een bepaald type van laarzen aan te duiden dan een echt merk. Hoe kerken je dan echte? Makkelijk is het niet, want veel van de nagemaakte lijken echt als twee druppels water op de echte. Ten eerste: de prijs. De goedkoopste modellen kosten al gauw 160 euro (de lage Classic Mini's). Voor echte, hogere Ugg-laarzen moet je rekenen op 200 euro voor de soberste modellen (de Classic Shorts).

    Echte Uggs zijn gemaakt van schapenleer en schapenbont. Ze ruiken ook natuurlijk, terwijl de namaaklaarsjes vaak een verfgeur hebben. 

    Katten en honden
    Australië voerde in 2004 een verbod in op de invoer van katten- en hondenpelsen, nadat gelijkaardige beelden waren opgedoken. Voorlopig wil het echter niet overgaan tot een verbod op de pels van wasbeerhonden. "We willen eerst meer informatie vergaren over de materie vooraleer we hierover een officieel standpunt innemen", klinkt het.

    bron; hln.be
    (hlnsydney/sps/mvl)

    Categorie:Weetjes- Dieren
    Tags:Wasbeer,
    09-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mollen zijn opvallend vroeg en vooral met veel

    De mollen zijn opvallend vroeg en vooral met veel


    www.natuurbeleving.be

    Er zitten opvallend veel mollen in de grond, en de diertjes zijn al vroeg op het jaar begonnen aan hun gangenstelsel. Dankzij het warme voorjaar konden de mollenjongen bij comfortabele temperaturen opgroeien. Tijdens de natte zomer waren er ook veel wormen, het lievelingseten van de mol.

    Dankzij de voor mollen gunstige weersomstandigheden hebben meer mollen dan anders de zomer overleefd. Elk jaar stijgt de populatie mollen in ons land. Dat komt omdat de natuurlijke vijanden van de mol, roofvogels en vossen, in ons land met te weinig zijn om het mollenbestand op dezelfde hoogte te houden.

    Heel wat mollen zijn zich al aan het nestelen, dat is vroeger dan andere jaren. "In de zomer zwerven mollen rond, maar eigenlijk zijn ze erg territoriaal aangelegd", vertelt mollenvanger Luc Belmans van Exit Mol uit Geel in Het Nieuwsblad op zondag.

    "In het najaar vestigen ze zich in een domein van zo'n 400 vierkante meter. Daar bouwen ze een gangenstelsel uit en het teveel aan aarde duwen ze naar boven, vandaar de molshopen. Dit jaar zijn ze er opvallend vroeg bij."

    bron; deredaktie.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Mollen,
    08-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Californië verbiedt handel in haaienvinnen


    Californië verbiedt handel in haaienvinnen

    In de Amerikaanse staat Californië wordt de handel in en verwerking van haaienvinnen verboden. De wet die vrijdag door de Californische gouverneur ondertekend werd, zal in 2013 in werking treden, zo meldt het dagblad San Francisco Chronicle.

    "Het is wreed om de vinnen van nog levende haaien af te snijden, en de dieren dan levend opnieuw in zee te gooien", aldus gouverneur Jerry Brown.

    Het afsnijden van haaienvinnen is in Californië al verboden. Met de nieuwe wet wil men echter ook de import een halt toeroepen. Soortgelijke wetgevingen vindt men eveneens terug in Hawaii, Oregon en Washington. Haaienvinnensoep geldt vooral in de Aziatische keuken als een delicatesse

    bron;nieuwsblad.be
    dpa
    hrt


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Haaien,
    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthutste kinderen zien hoe zoo giraffenjong aan leeuw voedert


    Onthutste kinderen zien hoe zoo giraffenjong
    aan leeuw voedert


    Voor de ogen van ontzette kinderen hebben parkwachters van een dierentuin in Rusland een dood giraffenjong aan een leeuw gevoederd. De kinderen zijn compleet getraumatiseerd. De Russische media citeerden vandaag de geschokte ouders.

    Het dierenpark in de stad Kaliningrad verontschuldigde zich voor het incident. Dierentuinen over de hele wereld zouden net gestorven dieren als voedsel gebruiken. De bewakers hadden in elk geval de huid van het giraffenjong moeten stropen en het karkas versnijden.

    Het is niet de eerste keer dat de zoo van Kaliningrad in opspraak komt. Afgelopen zomer kwamen er zeven kangoeroes en een dwergnijlpaard blijkbaar wegens de slechte hygiënische omstandigheden voortijdig aan hun einde. Daarop werd de directrice van het dierenpark ontslagen.

    (belga/eb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Giraf, Kangeroes, Dwergnijlpaard, Leeuw,
    06-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie verdwaalde orka Morgan gelokaliseerd dankzij dialect


    Familie verdwaalde orka Morgan
    gelokaliseerd dankzij dialect

    © reuters

    De jonge orka Morgan, die eind juni voor de kust van Nederland verdwaald raakte, kan binnenkort herinigd worden met zijn familie. Dankzij het bestuderen van zijn roepgeluiden wisten onderzoekers uit te vissen waar de orka vandaan komt. Blijkt dat hij het 'orkadialect' spreekt dat gangbaar is in Noorse wateren.

    Morgan wordt al enkele maanden verzorgd in het dolfinarium van het Nederlandse Harderwijk. De groep 'Orca Coalition' wist voor de rechtbank in Amsterdam te verhinderen dat het dier naar een dierentuin op Tenerife zou verhuizen en stelde samen met een team van experts een plan voor om Morgan terug bij zijn familie te brengen.

    Nu blijkt dat negen roeptypes die Morgan hanteert gelinkt werden aan groepen orka's die voor de kust van Noorwegen leven. Dat betekent dat nu op zijn minst ongeveer bekend is waar zijn familie zich ophoudt. De resultaten nog verder geanalyseerd te worden, maar vast staat dat de orkafamilie waar Morgan aan gelinkt wordt, al de voorbije zes maanden in hetzelfde gebied verblijft. Het is nog niet bekend wanneer Morgan naar zijn familie zal teruggebracht worden. Het is van vitaal belang voor zijn rehabilitatie dat dit zo snel mogelijk gebeurt.

    (lb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Orka,
    05-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bronstig hert zaait paniek in Londens park


    Bronstig hert zaait paniek in Londens park

    Londen is wereldberoemd om zijn vele prachtige parken, maar die zijn niet allemaal even veilig. In Bushy Park zaait een bronstig hert al een tijdje paniek. Een vijftiger werd er aangevallen door het rendier dat de man met zijn gewei tegen de grond ramde. Eerder werden ook al een vrouw, een jong meisje en een zwaan aangevallen door het losgeslagen beest dat door de bewoners omgedoopt werd tot 'The Beast of Bushy'

    •                    Deze zwaan moest het ontgelden omdat ze te dichtbij kwam tijdens een 'gevecht onder mannen'.
                      Deze zwaan moest het ontgelden omdat ze te dichtbij
                      kwam tijdens een 'gevecht onder mannen'.
    Bushy Park is het op een na grootste Koninklijke Park in Londen. Het uitgestrekte park ligt in Richmond, in het zuidwesten van de wereldstad. Bushy Park is onder meer gegeerd bij wandelaars voor de idyllische beelden van herten.

    Meisje in ziekenhuis
    In de herfst is het echter paartijd voor de herten. De bronstige mannetjes kunnen dan weleens agressief uitpakken in hun poging vrouwtjes te verleiden. Bij 'The Beast of Bushy' worden mensen blijkbaar het doelwit. Vorige week moest een vrouw op de vlucht slaan voor een aanval van het hert, een jong meisje belandde zelfs in het ziekenhuis. Ook een zwaan moest het ontgelden toen ze te dichtbij kwam bij een gevecht onder bronstige mannetjes.

    In shock
    De aanval van het hert op een vijftiger gebeurde zondag. Vanop tientallen meters afstand zetten het bronstige rendier de aanval in en smakte de man tegen de grond. Gelukkig konden omstaanders ter hulp snellen en het hert wegjagen. De man was in shock, maar werd gelukkig niet ernstig gewond.

    Foto
    William Harvey, een 22-jarige student en verwoed natuurfotograaf, legde de scène vast op de gevoelige plaat. "Ik zag eerst twee bronstige mannetjesherten met elkaar in de clinch gaan. Ze waren heel agressief, maar na een kwartier gingen ze elk hun eigen weg. Plots stormde een van hen op een man af, vanop wel 70 meter afstand. De man hoopte nog dat het beest hem zou negeren en bewoog aanvankelijk niet. Het hert schurkte eerst al tegen hem aan, waarna de man zich verplaatste. Toen liep het mis, want het hert zette de aanval in en 'tackelde' met zijn gewei de benen van de arme man die op zijn rug viel. Gelukkig kwam er dan snel hulp om het hert weg te jagen."

    Waarschuwing
    Het Bushy Park is 445 hectare groot en herbergt 320 herten. Er zitten enkele grote exemplaren met een imposant gewei tussen. Een woordvoerder van de Royal Parks waarschuwt: "Herten zijn wilde dieren en moeten voorzichtig benaderd worden. Bezoekers moeten op afstand blijven, minstens op 20 meter." De man die zondag werd aangevallen stond zelfs verder weg, maar had toch prijs.








    •   
    (kh)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Herten,
    03-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golfclub willen dassenplaag bestrijden met olifantenmest


    Golfclub willen dassenplaag bestrijden met olifantenmest

    © photo news

    Een Nederlandse golfclub wil op een originele manier een dassenplaag bestrijden. Uitwerpselen van olifanten moeten de beestjes voortaan op een afstand houden.

    Het lumineuze idee komt van een clublid, schrijft De Gooi- en Eemlander. De man haalde inspiratie uit een wijdverbreid volksgeloof dat stelt dat uitwerpselen van tijgers, katten weghouden. Omdat mest van roofdieren in Nederland niet vervoerd mag worden, wil de golfclub het nu proberen met poep van olifanten.

    De olifantenmest, afkomstig uit Dierenpark Amersfoort, ligt aan de rand van het golfterrein. De vraag is nog maar of de stank niet nefast is voor de concentratie van de spelers.

    (vsv) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Olifant,
    30-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil slaat 's nachts plots oranje uit


    Krokodil slaat 's nachts plots oranje uit


    De opzichters in de zoo van het Australische Geelong (nabij Melbourne) keken 's morgens raar op toen een krokodil van bijna drie meter plots oranje zag. Eerst dachten ze dat het beest een akelige ziekte had opgelopen, maar uit onderzoek bleek er minder aan de hand. 'Snappy' slaapt in een speciaal verwarmd bassin 's nachts. Het beest had zitten bijten aan de leidingen en had zo de filter beschadigd. Daardoor was de zuurtegraad van het water zo gestegen dat de krokodil er oranje van uitsloeg. Ook enkele rode algen waren zo in het water gesukkeld en kunnen de kleurverandering mee verklaren.

    (kh) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Krokodil,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haag van kamilleplantjes houdt neushoorns tegen


    Haag van kamilleplantjes houdt neushoorns tegen


    Het Nepalese Tharuvolk, dat aan de voet van de Himalaya woont, heeft eindelijk een oplossing gevonden voor te opdringerige neushoorns. De beesten blijken de geur van kamille te haten, waardoor de bevolking hun dorpen nu afbakent met de plant.

    De Indiase neushoorns ruïneren al generaties de gewassen van het Tharuvolk. Dankzij de haag van kamilleplantjes blijven de neushoorns nu op afstand. Met een beetje geluk levert de vondst de inwoners van het dorp Suryapattuwa nog meer voordeel op. De Britse omroep BBC heeft hen namelijk genomineerd voor een duurzaamheidsprijs, die de stamleden 20.000 dollar (14.700 euro) kan opleveren.

    (afp/sg) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Neushoorn, Kamilleplantjes,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis aangetroffen in veld op 800 meter van Britse kust


    Walvis aangetroffen in veld op 800 meter van Britse kust

    © ap


    In het noorden van Engeland is in het midden van een veld op 800 meter van de kust een dode walvis aangetroffen. Volgens experten gaat het om een vrouwelijke Noorse vinvis die vast kwam te zitten nadat ze door een abnormaal hoog tij de monding van de Humber in Yorkshire was opgezwommen.

    Het tien meter lange dier lag in een plas water van ongeveer 1,2 meter bij 1,6 meter. Eerder deze maand kwam een gewone vinvis ook al in gelijkaardige omstandigheden om het leven in de monding van de Humber, schrijft The Times. En de voorbije dagen werd er nog een andere, reeds overleden walvis gespot, maar die moet nog aanspoelen.

    (hlnsydney/sps)
    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Walvis,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond met heimwee neemt metro naar huis


    Hond met heimwee neemt metro naar huis



    Omdat ze het blijkbaar niet zag zitten in haar nieuwe dagverblijf, heeft de vierjarige labrador Eira de metro naar huis genomen. De hond ontsnapte aan de aandacht van haar oppassers in de buurt van Stockholm, liep naar het metrostation en stapte zes haltes verder uit om naar het huis van haar baasje te lopen. Dat meldt de krant Dagens Nyheter.

    Geduldig wachten op perron

    Nadat ze uit haar kennel was ontsnapt, liep Eira een kilometer ver naar het station van Hökarängen. Daar wachtte de zwarte labrador geduldig tussen de andere pendelaars tot er een treinstel aankwam. Zes haltes verder stapte Eira uit in het station van Gullmarsplan.

    Politie
    Daar werd het dier opgevangen door personeel van het openbaar vervoer. Eira liet zich de aandacht welgevallen en bood geen weerstand. Zoals de procedure het voorschrijft, werd de politie op de hoogte gebracht. Die ontfermde zich over de hond en verwittigde haar baasje, een zeker Caroline.

    Zeer pootje
    De vrouw kwam haar hond afhalen in het politiebureau. "Ik ben er zeker van dat Eira aan mijn deur had gestaan indien ze haar niet hadden opgevangen", sprak Caroline. Het dier had wel een zere poot overgehouden aan het avontuur, maar dat was snel opgelost na een behandeling met ijs.

    (eb) bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Tags:Kat, Poes,
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignon met slak en parende Libellen en een mooie ranke Paddestoel




    Champignon met slak






    Een mooie ranke Paddestoel






    Twee parende Libellen.



    Categorie:Foto's
    Tags:champignon, Libellen, Slak,



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    londen
    blog.seniorennet.be/londen

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!