Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    30-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen doden 50 konijnen en kippen op kinderboerderij

    Vandalen doden 50 konijnen en kippen op kinderboerderij

    (archieffoto)

    Op een Engelse kinderboerderij hebben vandalen een vijftigtal dieren gedood en een reeks andere beesten vrijgelaten. Opzichters vonden een vijftigtal dode konijnen en twintig dode kippen. De vandalen lieten verder een heleboel kaketoes, cavia's, lemuuraapjes en chinchillas uit hun kooien. De dieren zijn nog steeds vermist.

    Slachting
    "Het is een absolute slachting," zegt eigenares Marion Holness van de dierentuin bij Lowestoft in Suffolk. "Het personeel kon zijn tranen niet bedwingen en we voelden ons alsof we moesten braken. Het is moeilijk te beschrijven."

    Konijnen gebruikt als voetbal
    "De konijnen waren gewend om geaaid te worden door mensen, maar ze werden gewoon gebruikt als voetbal", zegt de teneergeslagen Holness. De aanval gebeurde vorige week, maar geraakte nu pas bekend, meldt de Daily Mail.
     
    (sam) bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carjackers stelen Mercedes met luipaard in koffer


    Carjackers stelen Mercedes met luipaard in koffer

    Dieven hebben in Sint-Petersburg een Mercedes gestolen met in de koffer van de wagen een luipaard. volgens de eigenaar van de wagen gaat het om een zeldzaam exemplaar.

    Michail Barakin werd het slachtoffer van carjackers. De Rus stopte nog snel het dier in de koffer want hij wilde zijn lieveling niet laten lopen. De man looft de vinders van het dier een beloning uit van 70.000 euro. "Ik wil vooral mijn luipaard terug, de wagen interesseert met niet", zegt hij. Volgens hem is de viervoeter 270.000 euro waard.

    (vsv) bron; HLN.be


    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babygorilla gered

    Babygorilla gered


    De gorilla die uit handen van handelaars is gered.

    NAIROBI (ANP/RTR) – Autoriteiten in de Democratische Republiek Congo hebben een zeldzame babygorilla in beslag genomen. Criminele handelaars wilden het diertje verkopen.

    Ze hadden het vrouwtje van ongeveer twee jaar verborgen onder kleding in een tas. De autoriteiten ontdekten de kleine gorilla op een vliegveld bij de Oost–Congolese stad Goma.

    De inbeslagname volgde op een undercoveroperatie van drie maanden. Een verdachte is gearresteerd. Het diertje leed aan oververhitting en uitdroging en had enkele wonden.

    Volgens de directeur van een nationaal park in Congo waar tweehonderd berggorilla’s leven, is er de laatste maanden sprake van een beduidende toename van de smokkel van babygorilla’s. Een exemplaar kan tot 20.000 dollar opbrengen. Voor de vangst zijn waarschijnlijk enkele andere gorilla’s gedood.
     
    bron; Reformatorisch Dagblad.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader Knut valt in slaap tijdens seks


    Vader Knut valt in slaap tijdens seks
     
    Ook ijsberen vallen wel eens in slaap tijdens de seks.



    Het werd Lars (15), de vader van de beroemde ijsbeer Knut, even teveel.

    Tijdens de seks met ijsbeer Katjuscha (23) viel hij pardoes in slaap.

    Tot juni is de paartijd van de ijsberen.

    bron; DeTelegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelboer vangt Rüppelsgier op Bildt


    Aardappelboer vangt Rüppelsgier op Bildt

     

    Aardappelboer Alco de Jong heeft zaterdag bij zijn boerderij op de Nieuwebildtdijk een Rüppelsgier gevangen. Het uitgeputte dier aasde bij de familie De Jong op iets te eten. In plaats daarvan gooide de boer een regenjas over de Afrikaanse vogel en stopte hem in een doos.

    Sindsdien wordt het dier, Hakuna genaamd, verzorgd bij opvang De Fûgelhelling in Ureterp. Zijn baasje, de valkenier Andy Vandendries uit het Vlaamse Wechelderzande, is onderweg om hem op te halen. Twee weken terug was Hakuna hem ontvlucht.
    bron; Leeuwardercourant.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur in de war door koude winter en warme lente


    Natuur in de war door koude winter en warme lente



    De natuur is "helemaal in de war geraakt" door de lange, koude winter en de daaropvolgende extreem warme aprilmaand stellen natuurwaarnemers en wetenschappers vast. Bomen en struiken bloeien uitbundiger maar korter, vlinders die al jarenlang niet meer zijn gezien, duiken ineens op en in de Scheldemonding is sprake van een explosie van roze sterslakken.

    Uitbundige bloei, maar korter
    Bomen en kruiden bloeien uitbundiger maar korter en ruim twee weken vroeger dan normaal. Door de droogte zijn minder dan 50 procent gewone padden overgezet dan in 2008. Mezen missen mogelijk een deel van de rupsenpiek. Er worden opvallend veel exemplaren van de vlinder oranjetipje gezien, ook op plaatsen waar ze al meer dan tien jaar niet zijn waargenomen. En in de Zeeuwse delta wordt een ongekend groot aantal jonge zeepokken en een explosie van rose sterslakken gezien.

    De gemiddelde temperatuur in april 2009 zou bijna drie graden hoger liggen dan normaal. Alleen april 2007 was nog warmer. Ook is er weinig neerslag gevallen. Na de koude winter en de vrij zachte maart worden planten en dieren plotseling geconfronteerd met extreem hoge temperaturen.

    Trend
    De natuur is na de trage start in het begin van 2009 inmiddels ruim twee weken vroeger dan twintig jaar geleden. De trend van de voorgaande jaren wordt hiermee weer opgepakt. Daslook, scherpe boterbloem, brede orchis en tal van andere soorten die doorgaans pas begin mei bloeien waren in de tweede helft van april al volop te zien.

    Padden desastreus

    De paddentrek kwam door de aanhoudende vrieskou pas laat op gang maar de trek lijkt alweer voorbij. Sommige paddenwerkgroepen spreken van een desastreus jaar en halen nog geen 35 procent van het aantal padden dat zij in 2008 van de ene naar de andere kant van de weg hielpen.

    Mezen missen rupsen
    Volgens ornithologen zijn veel in ons land overwinterende vogels door de relatief koude winter in een niet al te beste conditie het broedseizoen begonnen. Door de extreme versnelling van de natuur hebben ze niet die kans gehad. Omdat veel mezen nu pas gaan nestelen, missen ze waarschijnlijk de rupsenpiek die weer afhankelijk is van de groei van het blad.

    Vlinders
    Vlindersoorten hebben wel baat bij de hoge temperaturen in april. Het oranjetipje bijvoorbeeld verschijnt van oudsher voor het eerst rond 1 mei. De vlinder wordt echter al volop gezien en het zijn er ook veel meer dan normaal. Zelfs op plekken waar de soort al tien jaar niet of nauwelijks wordt gezien, wordt de vlinder dit voorjaar gemeld. Meer rare vaststellingen zijn verzameld op de site natuurbericht.nl.
    (mvl) bron; HLN.be

    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luisterwandeling in het Zwin

    Luisterwandeling in het Zwin

    Het Zwin, een van de laatste stukjes ongerepte natuur aan onze kust, kan je nu ook met een luisterwandeling bezoeken. De tocht die je gratis downloadt op een mp3-speler leidt je langs de interessantste plekjes van het gebied. De uitleg gaat niet alleen over geschiedenis en landschap, je krijgt ook natuurgeluiden te horen. Downloaden kan zowel thuis als ter plekke. Overigens is in het reservaat nu ook het Zwincafé weer open. Je kan er terecht voor een koffie en een kleine maaltijd. De Vlaamse regering besliste onlangs het Zwin met 120 hectare uit te breiden om verzanding tegen te gaan.bron; HLN.be

    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame hop duikt op in Reetse tuin


    Zeldzame hop duikt op in Reetse tuin

    zeldzame hop duikt op in reetse tuin

    “Hij was zo groot als een duif en viel op door zijn mooie kleuren en kuif”, zegt Marc Van Bulck. “Een hele dag scharrelde de vogel hier rond. Ik stuurde de foto door naar Natuurpunt en die wisten me te zeggen dat het om een hop ging.”

    Erik De Keersmaecker zegt dat het om een heel zeldzame waarneming gaat. “Het is een van die kleurenvogels die vorige eeuw uit onze regio verdwenen. Oorzaak was het gebrek aan grote insecten zoals loopkevers en veenmollen. Door het gebruik van meer selectieve insecticiden, warmere zomers, het toenemend aantal natuurgebieden met hagen, houtkanten en poelen keren die grote insecten langzaam terug. En dus volgen ook de kleurenvogels.”

    Ondertussen werd ook net over de Nederlandse grens en in Waregem een hop gespot. Volgens De Keersmaecker zou het om dezelfde vogel kunnen gaan.

    JW bron; GVA.be


    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodillen aan boord zorgen voor turbulente vlucht


    Krokodillen aan boord zorgen voor turbulente vlucht

     

    Scar en Goldie, twee zoutwaterkrokodillen uit respectievelijk het Australische Darwin en Cairns, maakten het een beetje bont op hun vlucht naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Het duo bleef niet stilliggen en deed het Herculesvliegtuig serieus schokken en beven, toen ze halverwege de trip zich van hun bekharnas konden ontdoen. Bekijk hier de foto's van de voorbereidingen voor het vervoer van Scar.

    Drogeren
    John Dowsett, directeur van de nieuwe thuis voor de kroko's, Auckland's Butterfly Creek Zoo, zei dat het er heftig aan toeging aan boord. "We drogeerden hen om hen te kalmeren en dat lukte gelukkig. Maar wat waren ze agressief!"

    Dé attractie
    De krokodillen zijn allebei mannelijk, ongeveer veertig jaar oud, zo'n vier meter lang en wegen elk meer dan een halve ton. Ze dragen nu de titel van 'gevaarlijkste vleesetende roofdieren van Nieuw-Zeeland'. Maar ze zullen ongetwijfeld ook snel dé attractie van de zoo in Auckland worden.
     (jv)bron; HLN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde en tamme wilde eenden


    Wilde en tamme wilde eenden

    Hangingbasketeend. foto Dirk Schaap ;Het prachtkleed van het mannetje van de wilde eend heeft maar één doel: indruk op vrouwtjes maken. Vooral het metaalachtige groen aan de kop maakt hem tot een ware schoonheid.foto Otto Faulhaber


    Er zijn wilde en tamme wilde eenden. De tamme zijn vaak gebastaardeerd met gedomesticeerde eenden. Als ze erg bont van kleur zijn, noemen we ze soepeenden. Soms houden ze de wildkleur, maar als ze de eieren in een hangingbasket uitbroeden, weten we genoeg.

    De rust in onze vijvers, na het vertrek van de familie nijlgans waar ik vorige week over schreef, is maar van korte duur geweest. Nu zijn het wilde eenden die de boel op de kop zetten. Dat doen ze door zelf ook op de kop te gaan staan. Het achterlijf steekt dan recht uit het water omhoog en door roeibewegingen met de poten te maken, kunnen ze die positie lang handhaven. Met de zeefsnavel wordt de bodem op voedsel afgetast. Deze wijze van fourageren wordt grondelen genoemd. Duikeenden, zoals de kuifeend, duiken naar de bodem om voedsel te bemachtigen.

    Drie dagen nadat de nijlganzen ons terrein hebben verlaten, ligt er al een eendenei in de knotwilg.

    Natuurlijk is het leuk als je in je eigen paddenpoel een paartje wilde eenden hebt. Maar dat wordt anders als ze tijdens het grondelen je waterplanten uittrekken. Daar komt bij dat we ook onder de heg een eendennest hebben en… regelmatig ploffen er, meestal 's avonds laat, vrijgezelle mannen in het water. En dat is echt een beetje te veel eend!

    's Morgens merk je aan de bepoederde en enigszins oliehoudende plekken op het water dat er die nacht flink gerotzooid is. Het water aan de oever is troebel en hier en daar drijft een veertje: verloren bij het toilet maken of tijdens schermutselingen. Het effect op het ecosysteem is in kleine vijvers altijd negatief. Door het woelen in de bodem en het poepen komen er veel voedingsstoffen in het water en daar varen algen wel bij.

    Met het probleem van de wilde eenden kan ik nog leven, zolang de eenden er tenminste ook 'wild' uitzien. De bonte boereneenden – bastaarden van de wilde eend met de witte loopeenden – jaag ik weg. Ik wil niet discrimineren, maar dat zooitje ongeregeld moet maar terug naar de eerste de beste parkvijver waar het zich vol kan vreten met brood en ander onnatuurlijk spul.

    Bastaardering met gedomesticeerde witte en bontgekleurde eenden – die overigens van de wilde eend afstammen – komt steeds vaker voor. Zolang deze halftamme vogels in parken, dus in de omgeving van de mens blijven, vind ik het niet zo erg. Het vervelende is dat een aantal van hen zich weer vermengt met echte wilde eenden. Zelfs in de Oostvaardersplassen – toch een natuurgebied van allure – kom je deze boereneenden tegen.

    Ook echte wilde eenden worden met name in nieuwbouwwijken in waterrijk gebied steeds tammer. Overal zoeken ze naar nieuwe mogelijkheden om te broeden. Normaal gesproken broeden de vogels in dichte vegetatie op de grond of op hoogte in knotwilgen en oude kraaiennesten. Eendenkorven werden vroeger al benut, maar de 'hanging basket' is van deze tijd. Van de ruim honderd soorten eenden die op aarde voorkomen, zijn er slechts twee gedomesticeerd. Deze tot huisdier geworden soorten zijn de wilde eend en de muskuseend.

    De meeste vogels ruien één keer per jaar. Veel eendachtigen kennen een tweede rui. Vrouwelijke wilde eenden dragen het hele jaar door een onopvallend gekleurd verenpak. Een dergelijke camouflage houdt in, dat alleen de dames de eieren uitbroeden. Omdat de woerd niet broedt, loopt hij veel minder gevaar dan zijn eega. Alleen in het rustkleed dat hij zich tijdens de grote slagpennenrui eind juni aanschaft, ziet hij er sober uit. In september wordt opnieuw geruid. De dekveren van het rustkleed maken plaats voor die van het prachtkleed. In het najaar, als de man op z'n mooist is, vindt de verloving al plaats. Wilde eenden zijn elkaar dan de hele winter trouw. Vroeger heb ik wel eens geschreven dat de woerd van een wilde eend een ware casanova is. Zodra de dame op eieren zit, laat de macho haar zitten en gaat opnieuw achter de vrouwen aan. Ik las dat in de literatuur. Inmiddels weet ik beter. Wilde eenden zijn trouwer dan men denkt, ook tijden het broeden. De twee woerden op ons terrein houden zich ook nu dag en nacht in de directe omgeving van het nest op.

    Als de dames het nest even verlaten om wat te eten of een bad te nemen, worden ze liefdevol door de woerden verwelkomd. Zodra er echter jongen zijn, houden de heren het voor gezien. Kennelijk willen ze geen gejengel van een kinderschaar aan hun kop. Ze gaan dan op zoek naar een nieuwe vlam waarvan het broedsel om de een of andere reden mislukt is. Geen vrouwelijke eend is dan voor de woerd veilig. Vaak scheren de heren uren door de lucht achter zo'n opgejaagde dame aan. Ook in het voorjaar kunnen we die wilde jachten in de lucht waarnemen. We zien dan meestal twee woerden achter één eend aanvliegen. En…de mannen mogen dan mooier zijn, de vrouwtjes zijn sneller. Uiteindelijk zal zij bepalen of het wel of niet tot een copulatie komt.

    bron; deGelderlander.nl Gerrit Jansen


    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyborrel voor nieuw babyolifant op Koningin Astridplein
     

    Babyborrel voor nieuw babyolifant op Koningin Astridplein

    babyborrel voor nieuw babyolifant op koningin astridplein 

    Op 14 juni organiseert de Zoo op het Koningin Astridplein een babyborrel voor de babyolifant K van de Antwerpse Zoo.

    In navolging van de live-uitzending van de geboorte van de baby-olifant wil de Zoo Antwerpen een babyborrel organiseren om de geboorte van de olifant te vieren.

    Dit zal zowel in de Zoo als op het Koningin Astridplein gebeuren, om iedereen de kans te geven deze primeur te kunnen beleven.

    Programma:

    14.00 tot 18.00 uur: doorlopend volksfeest met een dansvloer op het Koningin Astridplein
    17.00 tot 18.00 uur: bal populaire met optredens op het Koningin Astridplein
    Bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B&B voor hond en baas


    B&B voor hond en baas

     

    Domaine du Chien is een Ardense B&B waar ook honden welkom zijn. De vier kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel: boxspringbed, douche of bad en hondenbed plus water- en etensbak. Domaine du Chien ligt in het dorp Devantage, boven de vallei van de Ourthe. La Roche ligt op tien minuten rijden, Durbuy op twintig minuten. Ook workshops voor honden staan op het programma. Devantage ligt op 120 km van Brussel.
    www.domaineduchien.be,
    Bron;HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han


    Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han

     

    Aan de uitgang van de grotten van Han zijn twee nieuwe voetgangersbruggen ingewijd. Ze vervangen de bootjes die de bezoekers gedurende bijna honderd jaar vervoerden.

    De verandering kwam er door de Europese wetgeving. De bootjes beantwoorden niet meer aan de veiligheidsnormen.

    Met de loopbruggen, die respectievelijk 28 meter en 70 meter lang zijn, kunnen de grotten het hele jaar open blijven en verloopt het komen en gaan van bezoekers vlotter.
    (belga/edp)
    Bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lichaamstaal van de hond

    De lichaamstaal van de hond

    Hondje (foto:R. van der Niet)
     
    Een speciale campagne moet ertoe leiden dat minder mensen door honden worden gebeten. Met de campagne 'Minder hondenbeten, daar zetten we onze tanden in' worden hondenbezitters opgeroepen hun dier nog beter in de gaten te houden.

    Jaarlijks worden 150.000 mensen in Nederland door een hond gebeten. Het gaat in de meeste gevallen om kinderen thuis.

    Lichaamstaal
    In meer dan 90 procent van de gevallen wordt het slachtoffer gebeten door een bekende hond. Vaak kan worden voorkomen dat een hond bijt, als de lichaamstaal van het dier wordt herkend. Dus daar moet meer aandacht voor komen, vinden de initiatiefnemers van de campagne.

    Bron; NOS.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen op strand van IJmuiden

    Vossen op strand van IJmuiden

    Vossen op strand van IJmuiden

    AMSTERDAM/IJMUIDEN- Op deze ongebruikelijke plek tussen de keien van een grote strekdam op het strand in IJmuiden heeft deze vossenmoeder twee jongen gekregen. 's Nachts struint het gezin het strand af en gaat tussen de huisjes opzoek naar een lekker maaltje. De moeder staat bekend op het pikken van schoenen die dan vaak in het duin weer gevonden worden. Het is de tweede keer dat ze haar jongen tussen de stenen opvoedt.Bron; tiscali.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse hanen mogen niet meer kraaien

    Franse hanen mogen niet meer kraaien

    franse hanen mogen niet meer kraaien

    Een dorpje in de Franse Pyreneeën heeft een bijzondere maatregel tegen geluidsoverlast. De hanen mogen er niet meer kraaien.
    Het stadsbestuur wil de rust van zijn bewoners garanderen. Daarom is er een nieuwe maatregel: hanen mogen niet meer kraaien. Als een haan dat toch doet, krijgt de eigenaar een boete van 68 euro. Voor wie niet binnen de 45 dagen betaalt, wordt de boete verhoogd tot 180 euro.

    Landelijk

    De bewoners zelf vinden de maatregel maar belachelijk. Volgens hen zorgt een haan net voor het landelijke gevoel.

    De maatregel telt alleen voor hanen, andere dieren mogen nog naar hartenlust lawaai maken.
    Bron GVA.be


    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NoordoostpolderRecord-aantal deelnemers Tulpenronde
    NoordoostpolderRecord-aantal deelnemers Tulpenronde

    Record-aantal deelnemers Tulpenronde

    De Tulpenronde die zaterdagmorgen in Marknesse en Urk van start gaat heeft dit jaar een record-aantal deelnemers. Vorig jaar hadden zich 250 fietsers ingeschreven voor de toertocht maar dit jaar rekent Fietsclub Marknesse op 400 inschrijvingen.

    De 105-kilomer-lange tocht is uitgezet langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder, het natuurgebied De Weerribben en de plaatsen Urk, Blokzijl en Vollenhove.

    Een groot deel van de opbrengst van de Tulpenronde wordt besteed aan KWF Kankerbestrijding. Omroep Flevoland zal op radio en televisie verslag doen van de
    Tulpenronde.

    Bron; Nieuws flefoland.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuik werd zeehond fataal


    Fuik werd zeehond fataal

    (Novum) - Zeehond Seppe is in een fuik terechtgekomen en verdronken. Dat vermoedt zeehondencrèche Lenie 't Hart op basis van de sectie op de zeehond die ruim twee maanden geleden ontsnapte uit de opvang in Pieterburen en afgelopen vrijdag dood werd gevonden in het Sneekermeer.

    Fuik werd zeehond fataal

    Seppe heeft zich de afgelopen weken volgens 't Hart goed kunnen redden in de Friese wateren. Het zoogdier bleek niet afgevallen te zijn. Verder had hij een goed gevulde maag en nog een speklaag van drie centimeter. Ook zijn er geen uitwendige verwondingen aangetroffen die zichtbaar zouden moeten zijn geweest als hij door een scheepsschroef gedood zou zijn.

    Seppe, die op Valentijnsdag samen met twee andere zeehonden ontsnapte, is waarschijnlijk in een zogenoemd voorzetnet verstrikt geraakt. Zo'n net laat vissen door en houdt zeehonden tegen. Verdrinking is nog niet officieel als doodsoorzaak vastgesteld. Diverse organen, waaronder de sterk aangetaste longen, worden nog nader onderzocht. Ook zal aan de hand van de maaginhoud worden geconstateerd welke vis Seppe heeft verorberd.

    Bron;Nieuws.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen smelten voor elkaar


    IJsberen smelten voor elkaar

     

    Liefde op het eerste gezicht tussen ijsberen Bill (rechts) en Lara in de Erlebniswelt Zoo in het Duitse Gelsenkirchen. Bill is uit een dierentuin in Tsjechië gehaald als mogelijke partner voor Lara.
    (Foto AP/Martin Meissner) Bron;Leeuwardercourant.nl


    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijn van 200 kilo valt vrouw aan in tuin


    Everzwijn van 200 kilo valt vrouw aan in tuin

    (archieffoto)
    (archieffoto)

    Een Amerikaanse wou toch even een kijkje gaan nemen in haar tuin. Er zou een groot everzwijn rondlopen. De 26-jarige ging naar buiten en stond meteen oog in oog met het 200 kilogram zware beest. Het dier ging achter haar aan en tijdens haar vlucht liep ze een snijwonde op aan haar linkerbeen.

    Ze kreeg thuis verzorging en een jager kon het varken vangen en naar het dierenziekenhuis brengen van Pinellas om het te laten screenen op ziektes. (vsv)
    Bron; HLN.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sheila
    blog.seniorennet.be/sheila

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!