Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe ontsnapt uit slachthuis in New York City


    Koe ontsnapt uit slachthuis in New York City

     

    Een koe is ontsnapt uit het slachthuis van New York City. De viervoeter liep gewoon de straat op achterna gezeten door de politie. De agenten konden het beest vangen en hebben het naar een opvang gebracht.

    De koe rende voor haar leven in Queens. Een uur na haar geslaagde vluchtpoging konden agenten haar opnieuw vangen. Ze brachten haar naar een opvang waar ze prompt de naam Molly kreeg. Als niemand haar komt opeisen dan krijgt ze een nieuw leven in een dierenopvang. Het is niet de eerste keer dat een koe ontsnapt aan de dood. In 2002 sprong een koe over een hoog hek naar de vijheid in Ohio. Het dier liep tien dagen rond in een park in Cincinnati en kreeg er de bijnaam 'Cinci Freedom'.
    (vsv) bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongestoord in vogelnestjes kijken


    Ongestoord in vogelnestjes kijken
     

    Liefhebbers van vogels kunnen dezer dagen via een webcam kennismaken met het broedgedrag van acht verschillende inheemse vogelsoorten. Het initiatief gaat uit van Vogelbescherming Vlaanderen. De webcams werden geplaatst voor het broeden.  belga


    Het gaat om de ijsvogel (foto boven), de steenuil, de lepelaar, de grote stern, de slechtvalk, de ooievaar en de koolmees.

    Ook bij het nestje van een torenvalk stond aanvankelijk een webcam, maar het mannetje verongelukte eind april, waarna ook het vrouwtje de wijk genomen heeft. Enkele holenduiven huizen nu in het nest.

    De livebeelden op de website van vogelbescherming Vlaanderen zijn 24 uur op 24 te bekijken. De webcams werden geplaatst voor het eigenlijke broeden begon, zodat het broeden niet verstoord werd.

    Vogelbescherming Vlaanderen waarschuwt nog dat het zelf filmen of fotograferen van vogels bij hun nest bij wet verboden is. Hun beelden zijn hier te bekijken

    bron;deredactie.be

    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht open op marter in Tiel


    Jacht open op marter in Tiel

     

    Steenmarter.

    Steenmarter.

    Steenmarters, boommarters. Het Natuur-Wetenschappelijk Centrum (NWC) uit Dordrecht wil weten hoeveel van deze dieren er in Tiel zijn. Het NWC werkt aan natuurinventarisaties in Tiel-Oost en in het Stationsgebied. De inventarisatie is nodig omdat in alle gebieden bouw- dan wel vernieuwingswerk op stapel staat.


    Daarvoor moet ook de aanwezigheid van dieren worden geturfd. Het bedrijf is op zoek naar de aanwezigheid van steenmarters en boommarters. Omdat marters zich niet snel laten zien, roept het NWC inwoners van de Tielse wijken op om eventuele waarnemingen van marters te melden. Het gaat om de gebieden Tiel-Oost, Het Ooy, de Bomenbuurt, de Vogelbuurt, de Batauwe, langs het spoor of elders in het stationsgebied. Verder zijn meldingen van eekhoorns of de verblijfplaatsen van vleermuizen welkom.
    Melden kan bij het NWC op 078-6219321. foto Rollin Verlinde/Vildaphoto 
    bron: deGelderlander.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enige varken van Afghanistan in quarantaine geplaatst


    Enige varken van Afghanistan in quarantaine geplaatst

     

    Het voor zover bekend enige varken in Afghanistan, dat rondloopt in de dierentuin van de hoofdtsad Kaboel, is in quarantaine geplaatst. Bezoekers vreesden voor besmetting met de Mexicaanse griep. Het dier is opgesloten in zijn winterverblijf. Het eten van varkensvlees is verboden in het streng-islamitische land.

    Paniek
    "De meeste mensen weten niets over de Mexicaanse griep en bezoekers raakten in paniek toen ze het varken zagen uit vrees voor besmetting", aldus de directeur van de dierentuin. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft laten weten dat het eten van varkensvlees of contact met varkens geen besmettingsgevaar oplevert.

    Gedood door beer
    Afghanistan kreeg in 2002 twee varkens van China om de dierentuin in Kaboel weer wat leven in te blazen. Het andere varken en de nazaten van de twee werden gedood door een aanval van een beer.

    Bevriend met geit
    Desondanks is het 'laatste varken van Afghanistan' niet eenzaam. Hij is volgens de directeur bevriend geraakt met een geit. (anp/eb) 
    bron; HLN.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parende inktvissen lokken duikers naar Oosterschelde
     

    Parende inktvissen lokken duikers naar Oosterschelde




     

    Duikers staan in de startblokken om de komende maanden in de Oosterschelde een glimp op te vangen van een sepia, een tienarmige inktvissoort. Het water van de Oosterschelde schommelt rond de 13 graden, waardoor het broedseizoen van de sepia's van start kan gaan. Dat meldt de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), die een ware duikgekte verwacht.

    Goed te benaderen
    Volwassen sepia's uit de Atlantische Oceaan zwemmen de Oosterschelde in om te paren, eieren af te zetten en er - in het geval van de vrouwtjes - uiteindelijk te sterven. De sepia's, ook wel zeekatten genoemd, leven tijdens het broedseizoen dicht onder de oppervlakte en zijn volgens de bond goed benaderbaar. De eetbare nachtdieren kunnen tot een halve meter lang worden en van kleur verschieten.

    De bond verwacht deze en volgende maand grote aantallen sportduikers uit binnen- en buitenland om het schouwspel te zien. (novum

    bron; Demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees verbod op handel in zeehondenbont


    Europees verbod op handel in zeehondenbont


     

    De invoer en commercialisering van zeehondenbont en andere afgeleide producten wordt binnenkort in de hele Europese Unie verboden. Het Europees Parlement heeft het handelsverbod vandaag in Straatsburg bezegeld.

    Ruim twee jaar nadat België als eerste Europese land de import van zeehondenproducten verbood, bereikte het Europees Parlement met de lidstaten een akkoord dat de handel tegen het jachtseizoen van 2010 in de hele Europese Unie aan banden moet leggen. Het verbod werd in het halfrond goedgekeurd met 550 tegen 49 stemmen.

    bron; DeMorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip probeert zelfmoord te plegen na affaire met haan


    Kip probeert zelfmoord te plegen na affaire met haan

     

    In China heeft een kip geprobeerd om zelfmoord te plegen uit liefdesverdriet. De eigenaar van het dier had een haan bij in het hok gezet om de kip gezelschap te houden. De twee konden het zo goed met elkaar vinden dat ze een 'relatie' begonnen.

    Na verschillende klachten over het lawaai van de haan, besloot de eigenaar het dier af te maken. Sindsdien weigert de kip te eten en heeft ze al verschillende zelfmoordpogingen ondernomen door met haar kop tegen de muur te lopen.

    "Vroeger legde ze elke dag een ei, maar sinds de haan er niet meer is, doet ze dat ook niet meer", aldus de eigenaar. (adv) bron;HLN.be

    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.World Press-prijs voor natuurfotograaf

    Vulkaan schiet raak

    World Press-prijs voor natuurfotograaf

    Ron Peereboom Voller

    Natuurlijk is de Chileense natuur- en reisfotograaf Carlos Gutierrez blij met z’n eerste prijs in de categorie Natuur van de World Press Photo 2009, maar toen hij zijn bijzondere foto had geschoten wist hij al dat hij iets moois in handen had.

    Carlos Gutierrez met zijn winnende foto's op de Telegraaf-redactie. Foto: Cris Toala Olivares

    „Bij die vulkaanuitbarsting bij het dorpje Chaiten in Patagonië waren namelijk nogal wat fotojournalisten aanwezig, maar toen ik mijn foto op m’n laptop zette en iedereen dat zag, raakten ze allemaal chagrijnig. Ze wisten dat ik dé plaat had”, lacht de 33-jarige fotograaf, die speciaal voor de uitreiking deze week naar ons land kwam en een bezoekje bracht aan de fotoredactie van De Telegraaf.

    De uitbarsting in mei 2008 was wereldnieuws. De vulkaan was al duizenden jaren slapende, tot het tot een enorme explosie kwam en duizenden mensen moesten worden geëvacueerd. „De nacht ervoor had ik bevingen gevoeld en de volgende ochtend kon ik met de Chileese luchtmacht naar het gebied toe. De foto heb ik op zo’n twintig kilometer afstand gemaakt. Wat je ziet is de uitbarsting en als de askolom de koudere luchtlagen bereikt krijg je een electrische ontlading, en dat zijn die bliksemschichten die je daar weer doorheen ziet.”

    Carlos’ foto heeft inmiddels ook al de National Geographic gesierd, waar het hem ook een top tien-plaats opleverde en het Amerikaanse NBC beloonde hem met een mooie prijs voor zijn bijzondere foto… bron; DeTelegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levende vlinders als moederdagcadeau


    Levende vlinders als moederdagcadeau

    Door ANGELIQUE MULDERS
    Met moederdag komende zondag in aantocht wordt de strijd om de consument weer om het hardst gestreden.
    afbeelding vergroten 
    De distelvlinder, met oranje vleugels en zwarte en witte vlekken.
    Intratuin in Rhoon denkt met de verkoop van levende, inheemse vlinders een mooie slag te kunnen slaan.

    De Dierenbescherming is niet blij met de verkoopstunt en spreekt van 'geleur met dieren'.

    Alleen zaterdag 9 mei heeft de tuingigant een in een 'diervriendelijk geschenkdoosje' levende distelvlinder in de verkoop. Voor 6,99 euro kan het insect mee naar huis. Wie er vijf euro bovenop legt, krijgt er een lavendelplant bij waar de vlinder bij blijft rondhangen.

    "Al kunnen we natuurlijk niet garanderen dat de vlinder eenmaal vrijgelaten in de tuin bij de lavendel blijft. Maar de plant staat op dit moment in bloei, bevat nectar en daar voeden de vlinders zich mee,'' vertelt Wanda van Hennik-Quarré van het Rhoonse groencentrum.

    Van Hennik-Quarré zegt aan de verkoop te zijn begonnen omdat vlinders op dit moment 'hot' zouden zijn. Verder is het weg laten fladderen van vlinders volgens haar een oude traditie van Amerikaanse indianen; iedere keer als zij een vlinder loslieten, mochten ze een wens doen. "Daarmee heeft het een mooie symbolische waarde. Bovendien dragen we zo een steentje bij aan het op peil houden van de vlinderpopulatie, want die is achteruitgegaan door aantasting of het verkeerde beheer van biotopen die juist voor deze insecten goed zijn.''

    Behalve vlinders verkoopt de winkel ook rupsen die zich na verpopping omtoveren tot distelvlinder. Van Hennik-Quarré beschouwt het als een leerproces voor kinderen. Thuis rustig bekijken hoe de rups een pop wordt en vervolgens een vlinder die dan snel moet worden vrijgelaten. bron; AD.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(Zebra) streepje voor


    (Zebra) streepje voor


     
    Foto: Copyright Rob Doolaard - IZP /

    Hoe verzorgen neushoorns hun jongen? En, hebben de kinderen van jachtluipaarden net zo'n band met hun moeder als mensenkinderen dat hebben? Op Moederdag zet het wildlife park alle mama's in het Afrikaanse zonnetje. Ook de moederdieren worden getrakteerd. Tijdens de voederpresentaties worden zij natuurlijk extra verwend.
    bron; telegraaf.nl

    www.beeksebergen.nl


    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzekonijn en minivarken worden beste vriendjes


    Reuzekonijn en minivarken worden beste vriendjes

    reuzekonijn en minivarken worden beste vriendjes

     In een Engelse kinderboerderij werd de laatste dagen een opmerkelijk koppeltje gespot. Reuzekonijn Charles en big William spelen dagelijks met elkaar, ook al is Charles twee keer zo groot als het kleine biggetje.

    "Wanneer ze samen buiten zijn, zoekt Charles een rustig plekje in de zon. William gaat hem dan onmiddellijk achterna om met hem te kunnen spelen", aldus Chris Murray, mede-eigenaar van de kinderboerderij.

    "William ziet de vriendschap meer zitten dan Charles, maar het konijn is tolerant, zelfs als hij zijn eten moet delen."
     
    bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen is de vuilste stad, Brussel de saaiste van Europa


    Londen is de vuilste stad, Brussel de saaiste van Europa

    Voor de romantiek moet je naar Venetië. 

    Voor de romantiek moet je naar Venetië.
    Wie aan een citytrip naar Londen denkt, kan er misschien best nog een nachtje over slapen. De stad scoort bijzonder slechte punten in een rondvraag bij Europese toeristen. Londen is de vuilste en de duurste stad van Europa en ook op culinair vlak scoort de stad bedroevend slecht.

    Vuilste stad
    Het is het tweede jaar op rij dat Londen de titel van vuilste stad van Europa toegemeten krijgt. De studie werd uitgevoerd door TripAdvisor bij 2.376 Europese toeristen. Londen bleek zelfs met ruime voorsprong (36 procent) de vuilste stad te zijn. Parijs, de grote tegenhanger van Londen, staat met 9 procent op de tweede plaats. Toch heeft Londen volgens de toeristen ook sterke punten. Vooral de parken van Londen behoren tot de mooiste van Europa. Ook voor het nachtleven en op het vlak van gratis attracties doet de Britse hoofdstad het uitstekend.

    Brussel is saai
    Ook Brussel kaapte een weinig benijdenswaardige prijs weg. Onze hoofdstad zou de saaiste stad van Europa zijn. Kopenhagen is de meest propere stad, in Praag kan je de beste koopjes doen en Dublin is de vriendelijkste stad. In Parijs is de bevolking een stuk minder vriendelijk, maar ze lopen er wel het best gekleed over de straat. De stad heeft ook de beste keuken. Voor romantiek moet je in Venetië zijn en de lelijkste gebouwen staan in Warschau.

    Wie de vaste waarden onder de city trips beu is, kan misschien een van de drie meest onderschatte steden uitproberen. Brugge geniet er het gezelschap van Krakow en Edinburgh.
    (gb)bron; HLN.be 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesië in het groen


    Tunesië in het groen

    tunesie in het groen 2

    Dat Tunesië ook een heel groene streek heeft, lijkt bijna niemand te weten. Toch is het zo. Noord-Tunesië is even groen dan België, maar zoveel mooier! Op een afstand van 50 km landinwaarts reis je als het ware van de Côte d’Azur door Zwitserland met zijn bergen naar Toscane met zijn typische gemaaide korenvelden.

    Paradijs voor duikers

    Tabarka vormt een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Het koraalrif behoort tot de mooiste van Afrika en Europa. Een boot van één van de vijf duikclubs brengt je in tien minuten naar de rotsen, die omgeven worden door rood koraal. Iets verderop liggen magnifieke onderwatertunnels, -grotten en -spelonken. Het warme zeewater (in de winter 18°, in de zomer 28°) en het strenge natuurbeleid zorgen ervoor dat het rond het rif krioelt van de vissen en ander zeeleven.

    “Onze duiklocaties - we hebben zo’n 15 sites waar we heen kunnen - bevinden zich in zeer goede staat, zoals het er elders 40 jaar geleden uitzag”, vertelt één van de duikinstructeurs. “De sites zien er allemaal totaal anders uit en hebben een verschillende moeilijkheidsgraad.” Roche Merou is het populairst: daar kunnen duikers tussen vissen in alle kleuren van de regenboog zwemmen. Het tunnelrif La Tunnelle omvat een complex van grotten en spelonken op zo’n kleine 20 m diep
    Info: http://www.bonjour-tunisie.com
    bron; GVA.be


    03-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard met snor is opmerkelijke verschijning


    Paard met snor is opmerkelijke verschijning

    paard met snor is opmerkelijke verschijning

    Een Engels paard houdt er een opmerkelijke look op na; de 10-jarige Alfie heeft een snor en denkt er niet aan die te laten afscheren.

    Het paard laat niet toe dat de verzorgers in zijn stallen komen om de snor af te scheren.

    "Alle inspanningen om de snor af te scheren zijn al tevergeefs geweest," zegt Justine Greenslade. "Hij is duidelijk nogal trots op en maakt dat hij wegkomt als hij denkt dat we zijn snor gaan trimmen."
    bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radar beschermt vogels tegen windmolens


    Radar beschermt vogels tegen windmolens

    radar beschermt vogels tegen windmolens


    Een windpark in de VS is als eerste uitgerust met radartechnologie om vogelzwermen te detecteren. De windmolens stoppen automatisch met draaien als grote zwermen in aantocht zijn.

    De aanleg van nieuwe windmolenparken zorgt vaak voor controverse onder milieubeschermers. Hoewel goed voor de strijd tegen de klimaatverandering, eisen windmolens vaak een zware tol onder vogels en vleermuizen de in botsing komen met de snel draaiende wieken. Verschillende windmolenparken zijn daarom al geannuleerd omdat ze op een belangrijke trekroute waren gepland.

    Radar

    Maar het Peñascal windmolenpark in Texas, dat pal op zo’n belangrijke trekroute ligt, heeft mogelijk een oplossing gevonden. Het maakt gebruik van radartechnologie om de zwermen op te sporen tot op zes kilometer ver. Het radarsysteem wordt al jaren gebruikt door de Amerikaanse luchtmacht, en ook de NASA nam het in gebruik nadat een buizerd de lancering van de Discovery in gevaar bracht.

    Het systeem bekijkt de grootte van de zwerm en de route, en analyseert de weersomstandigheden en de zichtbaarheid. Op basis van die gegevens berekent het of de zwerm in de windmolens terecht kan komen. Als dat risico bestaat, worden de turbines stilgelegd en pas weer opgestart als de vogels veilig en wel gepasseerd zijn.

    Goedkoop

    Voor het windpark is het een relatief goedkope oplossing: het zou in totaal naar schatting veertig tot zestig uur stilgelegd moeten worden in het trekseizoen.

    Niet alle milieubeschermers zijn wild over het idee. Ze vinden nog steeds dat windmolenparken ver weg van de migratieroutes geplaatst moeten worden, en dat de radar geen reden mag zijn om kritiek van natuurbeschermers weg te wuiven. Bovendien worden de molens nog vaak gebouwd op belangrijke nestplaatsen of biotopen, en daar kan een radar niets aan verhelpen, zeggen ze.

    bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Notenkraker is een fantastische vogel


    De notenkraker is een fantastische vogel. Zijn snavel is lang en indrukwekkend, hij heeft een korte staart met zeer opvallende witte toppen. Zijn proporties en ook zijn vliegbeeld doen wel wat denken aan een gaai, maar zijn verenkleed is geheel anders. Het verenkleed is donkerbruin met witte vlekken.

    .

    bron; freewebs.com


    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat legt verzameling sokken aan


    Kat legt verzameling sokken aan

    kat legt verzameling sokken aan

    Het gezin Brandon in het Britse Loughborough staat voor een raadsel. Hun kat steelt namelijk sokken maar hoe hij eraan komt, is nog niet duidelijk.

    De kat Henry heeft al 57 sokken verzameld. Elke dag komt hij wel thuis met een sok in zijn mond.

    Eigenares Louise Brandon weet niet waar hij de sokken vandaan haalt: "Volgens mij vindt hij wel altijd een sok in de buurt. Het is best beschamend, onze buren moeten vast elke week nieuwe sokken gaan kopen."

    Om de sokken terug te bezorgen, heeft het gezin een folder gemaakt en die in de buurt uitgedeeld. Wie zijn ontbrekende sok erin terugvindt, kan contact opnemen met het gezin.
    bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse konijntjes doen aan showjumping


    Britse konijntjes doen aan showjumping

    britse konijntjes doen aan showjumping

    Een Brits gezin heeft een speciale activiteit gevonden voor zijn konijnen. De diertjes doen aan showjumping.

    De 15-jarige tweeling Mathew en Thomas trainen hun zes konijnen elke dag in hun eigen tuin. Daar zetten ze obstakels neer waar de konijntjes dan overspringen. Vaak zijn ze er zeven uur of langer mee bezig.

    De jongens vonden het een leuk idee nadat ze het in een internetfilmpje hadden gezien. Nu maken Bubbles, Lilac, Cuddles, Apple, Muffin en Beefy kans om een talentenjacht voor dieren te winnen.

    "We vinden het fantastisch dat we tot in de finale zijn geraakt. We hopen alleen dat de konijnen geen plankenkoorts krijgen", aldus Mathew.
    bron; GVA.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjesachtige Amaryllissen en Orchideeën

    Sprookjesachtige Amaryllissen en Orchideeën

    Sprookjesachtige Amaryllissen en Orchideeën
    2
    De Amaryllistentoonstelling is een ode aan de jaarlijkse wedergeboorte van de natuur en zal alle zintuigen van de liefhebbers van bloemenpracht strelen. De Prinsen de Ligne openen de deuren van hun kasteel voor 3000 bloemen die door Geert Pattyn in samenwerking met de studenten van de Floral Masterclasses van Green Academy Belgium en mevrouw Marie Marichal op prachtige wijze werden verwerkt.
    34

    'Sprookjesachtige Amaryllissen en Orchideeën'

    Plaats: Château

    Adres:Rue du Château 11, 7970 Beloeil

    Tarief: € 9 (met kortingsbon € 7), kinderen tot 6 jaar gratis, combinatieticket met Amaryllissen € 14 (kortingsbon € 12)

    Internet:
    http://www.chateaudebeloeil.com

    Open: van 10 tot 18 uur

    van 1e tot 10 mei
    bron; wattedoen.be

    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monde Sauvage Safari Parc

    Monde Sauvage Safari Parc

    Monde Sauvage Safari Parc
    2
    3
    Het park bestaat uit 6 delen

    In het eerste gedeelte, bewegen de dieren zich in halve vrijheid. Deze sectie wordt bezocht met de wagen of met een treintje (gratis voor groepen). Giraffen, struisvogels, nijlpaarden, zebra's, dromedarissen, kamelen, gnoes, neushoorns, antilopen, olifanten.

    Het tweede gedeelte wordt te voet bezocht, te midden van een weelderige plantengroei. Men ontdekt er de meest fantastische dieren uit de vier hoeken van de wereld (tijgers, poema's, lynxen, zeeleeuwen, beren, gibbons, chimpansees, bizons, halfapen, orang-
    oetangs.).

    Het derde gedeelte is zeeleeuwenland. Daar kan U de spelvaardigheid en de ongelooflijke leerfaculteit van onze 7 zeeleeuwen ontdekken , in een spektakel enig in Belgïe !

    Het vierde gedeelte bestaat uit de kinderboerderij en ligt ingesloten in een immense speeltuin.

    Het vijfde gedeelte van het park is samengesteld uit een restaurant, een self-service en een exotische volière, waar men de meest gevarieerde sprekende vogels uit de vier hoeken van de wereld kan bewonderen.

    Het zesde gedeelte is het rijk der roofvogels, arenden, gieren, uilen, valken, caracaras in een verbazend showspel, waar de vogels in volledige vrijheid heersen over een uniek panorama.


    '
    Plaats: Aywaille

    Adres:Fange de Deigné, 3, 4920 Aywaille

    Internet: http://www.mondesauvage.be

    Open: Alle dagen vanaf 10:00 uur van maart tot november inbegrepen ... Wij raden U aan om 3 tot 4 uur te voorzien om het park volledig te bezoeken.V
    Toegankelijk voor mindervaliden

    van 15 april tot 15 november
    bron; wattedoen.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kes
    blog.seniorennet.be/kes

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!