Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
2009 staat in het teken van Darwin en is dus het ideale moment voor een cruise naar de Falklandeilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Meer dan zevenhonderd eilandjes op ongeveer 450 kilometer van Zuid-Amerika vormen het decor. Tegenwoordig zeilen meer dan 35 cruiserederijen door dit gebied. Vaak hebben ze experts aan boord die gespecialiseerd zijn in de natuur en de geschiedenis van deze eilanden. Het gebied wordt aangedaan door expeditieboten die doorvaren naar Antarctica, maar evengoed door kleinschalige cruisers die zich alleen op de Falklandeilanden focussen. (Debbie Pappyn) bron; demorgen.be
BRUGGE - In de zeehondenlagune van het Boudewijn Seapark zijn twee zeehonden Celia en Tag bevallen. De twee babyzeehondjes zijn nu in het park te bewonderen. Moeders en baby's stellen het bijzonder goed. Vader van beide zeehondjes is Pepper. (rso) bron; nieuwsblad.be
Waddenbezoekers kunnen eilandhoppen
Waddenbezoekers kunnen eilandhoppen
AMSTERDAM- Bezoekers van de Waddeneilanden kunnen deze zomer kennismaken met het zogeheten eilandhoppen. Het gerestaureerde zeilschip Willem Jacob uit 1889 vervoert dan elke dag toeristen tussen Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland. Dit maakte de organisatie donderdag bekend.
Van deelnemers aan de overtocht wordt verwacht dat ze meehelpen met het besturen van de zeilboot. Na de reis kunnen ze overnachten op het schip, op een camping of in een hotel. Naast de gewone dienstregeling zijn er ook dag- en nachttochten gepland.
Het zeilschip vaart van 6 juli tot en met 21 augustus tussen de Waddeneilanden. bron; telegraaf.nl
Schildpadden watchen in Orissa
Schildpadden watchen in Orissa
greenpeace
Al wekenlang hadden we druk overlegd met Greenpeace India. Op welke stranden aan de Bengaalse Golf hadden de "Olive Ridley" zeeschildpadden deze lente eieren gelegd, hoeveel en wanneer precies?
Dredging zegt dat het dat doet in opdracht van opdrachtgever Tata - jawel, het bedrijf van de Nano en een icoon in India - en dat het samen met Tata alles doet om schade aan de schildpadden en het natuurgebied te voorkomen. Volgens Greenpeace is dat niet voldoende: het probleem is dat er nooit een grondige milieu-impactstudie geweest is en dat de haven gewoon veel te dicht bij het kwetsbare natuurgebied komt.
Maar goed, wij hopen dus dat we het uitkomen van de eieren kunnen filmen. De BBC gaat in dat geval 3 weken aan het strand kamperen met een regisseur, productieassistenten, twee camerateams, een eigen kok en een schildpaddenspecialist, maar de VRT moet het met bescheidener middelen stellen.
En dus trekken wij - één cameraman, een geluidstechnicus, een radiojournalist en een tv-journalist - op goed geluk naar het strand. Laat op de avond, want de schildpadden verkiezen het diepste van de nacht om uit hun ei te kruipen. Twee mensen van Greenpeace India, Anish en Angkur, gaan met ons mee. Lokale medewerkers liggen al wekenlang op de loer en kunnen elk ei op het 20 kilometer lange strand lokaliseren.
En dus beginnen wij aan onze lange nacht "schildpadden watchen". Geladen met camera, statief en een zaklamp wandelen we kilometers langs de kust. Het is aardedonker, er staan alleen enkele vissershutjes aan de rand van het strand, elektriciteit of water hebben de bewoners niet. Op het strand zien we tientallen schilden - schildpadden die zijn omgekomen in de netten van illegale vissersboten, zegt Anish -, we zien resten van eieren die enkele dagen geleden zijn uitgekomen, en uiteindelijk enkele tientallen nesten. We gaan naast de eieren zitten in de hoop dat ze deze nacht zullen uitkomen.
Als na enkele uren de sterren beginnen te verbleken, moeten we ook die hoop laten varen: zelfs een optreden in het VRT-journaal kan de schildpadden niet verleiden om uit hun ei te komen. Gelukkig heeft Greenpeace een mooie dvd gemaakt. En op de radio klinkt een schildpad die uit haar ei komt naar verluidt helemaal hetzelfde als een kuiken dat uitkomt. bron; deredactie.be
Surfer redt kangoeroe van verdrinkingsdood
Surfer redt kangoeroe van verdrinkingsdood
Australië mag dan te veel kangoeroes hebben, de gemiddelde Australiër waagt nog steeds zijn leven voor het springende dier. Zoals de 46-jarige Neil McCallum en zijn zoon Jazz.
Recht de zee in De twee waren op ochtendwandeling op het strand in Kirra Beach toen een jonge kangoeroe hun pad kruiste. Het beestje hupste de golven in en begon te zwemmen. Omdat de laatste dagen enkele hamerhaaien in het gebied waren gespot, hielden vader en zoon de kangoeroe enige tijd in het oog.
Geen hond "Er kwam een man naar ons die zei: 'Jeez, je hond zwemt wel erg ver in de zee'. Ik antwoordde: 'Dat is geen hond, maar een kangoeroe.'" Op dat moment begon het de Australiër te dagen dat het dier gauw in de problemen zou komen. Hij ging thuis zijn surfboard halen en schoot het dier te hulp.
Worsteling "Hij was erg bang toen ik hem eindelijk bereikte. Ik probeerde hem bij de rug te grijpen, maar het schudde af zoals een wild beest. Samen worstelden we een tijdje, tot ik hem op mijn surfboard kreeg. Hij vond het moeilijk om er op te blijven." Maar de missie slaagde en man en kangoeroe landden veilig op het strand. "Hij had een tijdje nodig om te herstellen, en hupste dan weg."
Niets speciaals denkt u? Toch wel, want het gebied heeft normaal gezien geen kangoeroes. De meest voorkomende dieren in Kirra Beach zijn boskalkoenen en koala's. (hlnmontreal/edp) bron; hln.be
Iedereen krijgt geboortekaartje olifant
Iedereen krijgt geboortekaartje olifant
ANTWERPEN - Alle Belgen zullen een geboortekaartje ontvangen van het olifantenkalfje dat binnenkort in de Antwerpse zoo wordt geboren. Bedoeling is een wereldrecord te vestigen.
De Post sponsert de 4,8 miljoen kaartjes. Aan elk kaartje hangt een antwoordstrookje om een felicitatie terug te sturen. 'Zo hopen we een wereldrecord te vestigen voor het aantal felicitaties bij een geboorte', zegt een woordvoerster van De Zoo in de kranten van De Persgroep.
Om mensen te motiveren neen kaartje terug te sturen is er een wedstrijd aan verbonden. De inzenders maken kans op de zogenoemde 'olifantenstoel', een designmeubel.
Voor het ontwerp is beroep gedaan op scholen. Er kwamen meer dan duizend inzendingen binnen, waarvan er nog drie overblijven. foto;pol de wilde bron; nieuwsblad.be
Britten vinden vis die hallucinaties veroorzaakt
Britten vinden vis die hallucinaties veroorzaakt
Voor de kust van Groot-Brittannië is een vis gevonden die bij consumptie hallucinaties veroorzaakt.
De vis, een soort brasem (Latijnse naam: sarpa salpa), leeft normaal in de Mediterraanse en Zuid-Afrikaanse wateren.
Slechts drie maal eerder werd de vis aangetroffen in Britse waters.
"Deze vis vind je voor de kusten van Tenerife, Malta of Cyprus en het is heel zeldzaam dat je hem zo noordelijk aantreft. Het zou om een enkel exemplaar kunnen gaan, maar het zou ook kunnen dat er nog meer zijn", aldus bioloog James Wright.
Hallucinaties
Visser Andy Giles haalde de vis binnen. "We zagen de gestreepte vis in het net en hadden geen idee om welk soort het ging. Ik had deze vis nog nooit gezien en liet enkele experts hem onder de loep nemen."
De vis kan volgens experts hallucinogene stoffen afgeven. De effecten zouden na enkele minuten al voelbaar zijn en kunnen dagenlang duren.
Foto Telegraph bron; gva.be
Onvergetelijk: Een walviscruise in Canada
Onvergetelijk: Een walviscruise in Canada
De beluga toont trots zijn staart, vlak voor hij duikt.
Tadoussac, uitzicht op de Saint-Laurent.
De witte dolfijn is een zeer sociaal dier.
De dwergvinvis leeft het liefst alleen.
De vinvis eet indrukwekkende hoeveelheden vis.
De meest spectaculaire walvis is de bultrug, bekend om zijn sprongen.
Het grootste zoogdier ter wereld: de blauwe vinvis.
De orca wordt maar zelden waargenomen op de Saint-Laurent.
De grijze zeehond is een graag geziene gast in Tadoussac.
De witsnuitdolfijn.
Walvissen zijn niet alleen de grootste zeezoogdieren ter wereld, velen ervan zijn ook bedreigd. Een van de beste manieren om deze reusachtige dieren nog levend te zien is een walviscruise. Dit soort cruises worden op verschillende plekken in de wereld aangeboden, maar één van de beste plaatsen om ze te zien is de Fleuve Saint-Laurent in het oosten van Canada.
Uitzonderlijk voedzaam De rivier is een uitzonderlijk voedzame plaats voor walvissen, mede dankzij de samenkomst van zoet en zout water. De Saint-Laurent is zowel lang (3260 kilometer) als breed (2 tot 100 kilometer) en diep genoeg zodat walvissen zich hier vrij kunnen bewegen.
Langs de hele rivier zijn dorpjes van waaruit walviscruises vertrekken. De bekendste is Tadoussac, een klein dorpje in de provincie Québec dat leeft van het walvistoerisme.
Het seizoen Het walvisseizoen loopt grosso modo van mei tot en met oktober, al is dat wel een beetje afhankelijk van het weer. De beste periode om walvissen te zien is juni, juli en augustus omdat dan veel van de walvissen toegekomen zijn in de Saint-Laurent.
De koning van de Saint-Laurent: de beluga De eerste en meest gespotte walvis in Tadoussac is de Saint-Laurent beluga of witte dolfijn. Dit opvallende, witte dier is een niet-migrerende walvis en het beschouwt de Saint-Laurent als zijn thuis. In de winter, wanneer de rivier quasi volledig dichtvriest (november tot april), verhuizen de beluga's tot de plek waar zoet en zout water samenstromen of tot de monding van de Saint-Laurent. Eens ze terug gezien worden in Tadoussac, weten de bewoners dat het walvisseizoen weer is begonnen.
De beluga wordt 4 tot 6 meter lang en weegt gemakkelijk een ton. Ze zijn het gemakkelijkst te herkennen aan hun opvallende witte kleur, al zijn de kleintjes wel eerder grijs. Een beluga krijgt eens per drie jaar een kalfje dat twee jaar gevoed wordt door de moeder. Ze worden als 'bijna bedreigd' beschouwd.
De meest voorkomende: dwergvinvis Een tweede belangrijke walvis in de Saint-Laurent is de dwergvinvis. In tegenstelling tot de beluga, die in troepen zwemt, is dit een solitaire walvis. Hij kan 8 tot tien meter groot worden, en weegt 6 tot 8 ton. Ook zijn ademspuit is niet erg zichtbaar, maar eens dicht genoeg wel goed hoorbaar.
De dwergvinvis krijgt elke twee á drie jaar een kalje, dat 8 tot tien maand gezoogd wordt. Ze zijn het gemakkelijkst te herkennen aan hun hoekige rugvin. Deze soort is niet bedreigd. Vinvis Ook de vinvis, gemakkelijk dubbel zo groot als zijn dwergcollega, wordt gespot in de Saint-Laurent. Zijn gewicht is nog indrukwekkender: 50 tot 60 ton, of tot tien keer het gewicht van een volwassen olifant.
Deze vinvis leeft alleen of in een kleine kudde, maar groepeert zich om te gaan jagen. Ook deze walvis krijgt elke twee á drie jaar een kleintje, dat tot 7 maand gevoed wordt. Elke walvis eet drie ton voedsel per dag, waaronder krill, plankton en kleine visjes.
De spectaculairste: de bultrug Daarin verschilt de vinvis niet van de bultrug, hoewel dit dier toch een pak kleiner (tot 12 meter) en lichter (30 ton) is. Het is wellicht de meest indrukwekkende walvis, wegens zijn spectaculaire sprongen en de vinslagen op het water. Ook deze walvis leeft solitair en groepeert zich om te jagen. In de hele wereld zijn er nog zo'n 12.000, waarvan slechts enkele honderden in de Atlantische Oceaan. Elke twee jaar krijgt een wijfje een kalf, dat ze ongeveer 6 maand voedt.
Zeldzame waarnemingen: de blauwe vinvis In de Saint-Laurent worden ook nog andere walvissen en dolfijnen gespot, zij het op minder regelmatige basis. Daaronder vallen onder meer de blauwe vinvis, het grootste zoogdier ter wereld en een zwaar bedreigde walvis. Over de hele wereld zijn er nog maar 5.000, hoewel hun populatie 200.000 dieren telde voor walvisjacht was toegestaan.
Orka's Ook de bruinvis, potvis en heel zelden de orka, de narval, de noordkaper en de witsnuitdolfijn worden wel eens gezien, maar zeer zelden. Veel vaker worden grijze zeehonden, zadelrobben of gewone zeehonden gespot.
Centrum Alle waarnemingen over walvissen worden gemeten en bijgehouden door het Centre d'Interprétation des mammifères marins (CIMM) in Tadoussac. Het museum is in de zomermaanden geopend voor het publiek, dat daar video's, walvismaquettes, een unieke verzameling skeletten kan bekijken. Het personeel is opgeleid om al uw vragen te beantwoorden. Alle aankopen in de souvenirshop komen ten goede aan de walvissen.
Praktische informatie Vanuit Tadoussac bieden twee maatschappijen walviscruises aan. AML is de grootste en heeft de meeste variatie. De maatschappij biedt zo een cruise 'walvissen en fjord' (3h, 59 Canadese dollar) aan, walvissen en eilanden (3h30, 59 CAD), Zodiac Aventure (2h, 55 CAD) en Zodiac Expédition (3h, 65 CAD). bron; hln.be
13-05-2009
Hoogste cybercafé ter wereld in Nepal
Hoogste cybercafé ter wereld in Nepal
Het naar alle waarschijnlijkheid hoogste gelegen internetcafé ter wereld, op 5.180 meter boven de zeespiegel, is geopend. Het café ligt vlak bij het basiskamp van de Mount Everest, in het noordoosten van Nepal.
Het cybercafé, in het Khumjungdistrict op ongeveer 200 kilometer van de hoofdstad Kathmandu, moet toeristen toegang verschaffen tot het internet. Volgens Chhetan Sherpa, uitbater van Sherpa International Cafe, "moet het café ervoor zorgen dat de reizigers kunnen communiceren met hun familie".
Het cybercafé bevindt zich op een uur wandelen van het basiskamp van de Mount Everest. Sherpa is van plan nog twee internetcafés te openen langs de bekende klimroute van de berg. Elk jaar bezoeken duizenden toeristen de regio. (Katrijn Serneels) bron; demorgen.be
Britse politie is op zoek naar man die hond in zee gooide
Britse politie is op zoek naar man die hond in zee gooide
In Groot-Brittannië is de politie op zoek naar een man die zijn hond in de zee gooide. Daarna sleurde hij het beestje met zijn halsband uit het water.
De man werd gezien aan het strand met zijn twee honden. Een van de dieren zwom al in het water, maar de andere hond wilde niet. De man pakte het beest op en gooide het in het water. Even later sleurde hij het dier uit het water met zijn halsband.
Patrouillewagen
Een anonieme getuige had foto's getrokken van het hele incident en lichtte de politie in. "We kregen een telefoontje van een man die had gezien hoe twee honden mishandeld werden. Twee patrouillewagens gingen naar het strand, maar de verdachte was toen al weg", meldde agent Chris Lane.
Spel
De politie is nog steeds op zoek naar de man. "De foto's zijn choquerend, maar we moeten met de man praten. Misschien denkt hij dat het een spel is en dat zijn honden het fijn vinden", aldus Lane.
Beeld: Daily Mail bron; gva.be
Britse school kweekt varkentjes om ze later aan leerlingen voor te schotelen
Britse school kweekt varkentjes om ze later aan leerlingen voor te schotelen
Een Britse lagere school heeft voor controverse gezorgd. De school laat zijn leerlingen voor biggetjes zorgen, maar maakt er later worsten van.
De school heeft enkele biggetjes gekocht voor in de school. De leerlingen mogen de dieren voederen, knuffelen en namen geven. Toen een ouder opmerkte dat er enkele varkentjes waren verdwenen, zei een leraar: "De leerlingen hebben ze vorige week opgegeten."
Bord
Eens de varkentjes groot zijn, slacht de school de dieren en maakt er worsten van. Niet alleen de leerlingen eten de dieren, ook ouders kunnen het vlees kopen voor 2.30 euro. De 44-jarige Deborah White vindt het een schande. "De kinderen hechten zich aan de dieren. Je kan hen dan toch moeilijk gaan zeggen dat hun geliefde varkentje op hun bord ligt", aldus White.
De directeur van de school ziet het probleem niet in. "Het is een goed project. Het leert kinderen over biologisch voedsel dat fatsoenlijk wordt gekweekt", aldus Bill Griffits. bron; gva.be
Kikker overleeft aanrijding dankzij spoedoperatie
Kikker overleeft aanrijding dankzij spoedoperatie
Een Australische dierenarts heeft het leven van een kikker gered. Het beestje werd overreden door een grasmaaier, maar is nu aan de beterhand.
Stephen Cutter vond de overreden kikker. Hij bracht het beestje onmiddellijk naar het dierenziekenhuis voor een operatie en hechtte de huid van de kikker terug aan het lijfje. Zonder de ingreep had het beestje het niet overleefd.
"Het ging om vrij zware verwondingen. Het vel van de kikker was grotendeels losgerukt en het beestje liep ook interne verwondingen op. Maar de kikker vocht voor zijn leven en haalde het", zei Cutter.
De kikker ligt nu al een maand in het ziekenhuis en herstelt prima van zijn verwondingen. Het diertje kreeg de naam Victoria mee, genoemd naar het merk van de grasmaaier, Victa, waaronder het terecht kwam. bron; gva.be
Gorillavrouwtje GaiaPark overleden
Gorillavrouwtje GaiaPark overleden
De gorilla Irala, die in het GaiaPark in Kerkrade woonde, is dinsdag overleden. De 24-jarige mensaap had een vergevorderd stadium van kanker en de dierenarts heeft besloten haar uit haar lijden te verlossen. Dat heeft het dierenpark dinsdag gemeld.
Foto: GaiaPark
Volgens het dierenpark verslechterde de gezondheidssituatie van de gorilla de laatste dagen zienderogen, zonder dat duidelijk was wat er aan de hand was. Dinsdag bleek dat het dier aan kanker leed en niet meer zou genezen.
Irala had een dochtertje van drie, Gaia. Het dierenpark vermoedt dat Gaia al lange tijd aanvoelde dat haar moeder niet lang meer voor haar zou kunnen zorgen. Het gorillameisje speelde niet lang na het afscheid van haar moeder alweer met haar maatje, de gorillakleuter Loango.
Het dierenpark liet de andere gorilla's in het park uitgebreid afscheid nemen van de overleden gorillavrouw. Die kwamen allemaal bij haar langs en voelden of roken even aan haar. bron; telegraaf.nl
Pril paardengeluk in de Nijmeegse uiterwaarden
Pril paardengeluk in de Nijmeegse uiterwaarden
Het is veulentijd in de uiterwaarden tegenover Nijmegen. De kudde pony's die daar al enkele jaren in alle vrijheid leeft, ondergaat momenteel een fikse uitbreiding.
Deze week werden al vijf veulentjes geboren, binnen veertien dagen volgen er nog eens tien. De kudde van zo'n 35 dieren leeft op een terrein van 30 hectare dat een paardenhandelaar pacht. De dieren blijven gemiddeld drie jaar in de uitgestrekte uiterwaarden waar zij naar hartelust kunnen rennen en pootjebaden. Daarna worden ze meestal als rijdier verkocht. foto Merijn Koelink bron; gelderlander.nl
Fluitende orang-oetan neemt cd op
Fluitende orang-oetan neemt cd op
Enkele dagen voor het Songfestival heeft Duitsland de ideale kandidaat gevonden: een fluitende orang-oetan. Jammer genoeg voor de kijkers zal Ujian zijn opwachting niet maken in de liedjeswedstrijd. Maar niet getreurd: De langharige, 14-jarige aap heeft zowaar een eigen cd opgenomen: 'Ik ben Ujian' komt volgende maand op de markt.
De orang-oetan heeft een grote onderlip en nadat hij enkele mensen had horen fluiten, probeerde hij zelf eens een deuntje te fluiten. Het deuntje werd al snel een gewoonte en een nieuwe ster was geboren. "Ik hoorde Ujian een eerste keer fluiten toen ik met mijn kinderen de zoo bezocht", aldus producer Christian Wolf. De man besloot de geluiden van de aap op te nemen en als achtergrond bij de muziek van zanger Tobi te gebruiken.
Ujian heeft een geweldig gevoel voor melodie en fluit duchtig verschillende deuntjes mee. Orang-Oetans zijn doorgaans intelligent en observeren menselijke bezoekers. Benieuwd of Ujian een bloeiende carrière voor de boeg heeft. (adv) bron; hln.be
Gewone dolfijn op punt van uitsterven Middellandse Zee
Gewone dolfijn op punt van uitsterven Middellandse Zee
ATHENE - De gewone dolfijn staat in de Middellandse Zee op het punt van uitsterven. Tien jaar geleden zwommen volgens het Wereld Natuur Fonds (WWF) nog 150 van deze dieren in de Ionische Zee, tussen Griekenland en Italië. Nu zijn dat er nog maar vijftien.
''We noemen deze dolfijn gewoon, maar het probleem is dat het dier in de Middellandse Zee helemaal niet meer gewoon is.
Het is een bedreigde diersoort die op het punt staat om uit te sterven'', aldus een woordvoerder van het WWF.
Volgens natuurbeschermers heeft de gewone dolfijn (donkergrijs, met een witte buik) vooral last van de intensieve visserij.
Maatregelen
Daarom moeten maatregelen genomen worden, vindt het WWF. De mazen in de netten van bodemvissers moeten groter, sleepnetten zouden minder gebruikt moeten worden en illegaal vissen moet strenger beboet.
In de Griekse wateren leven nog drie andere dolfijnsoorten, waaronder de tuimelaar. Deze soort is ook kwetsbaar, maar staat nog niet op het punt om uit te sterven. bron; nu.nl
12-05-2009
Eilandhoppen met de zeekajak
Eilandhoppen met de zeekajak
Laat het shoppen in het hippe Stockholm even links liggen en ga eilandhoppen met de zeekajak. De archipel van Stockholm is een uitstekende uitvalsbasis voor een sportieve kajaktocht langs de duizenden eilandjes die in het zuidelijkste deel van de Botnische Golf verspreid liggen. Bij Kajak & Uteliv kun je tegen een redelijke prijs een zeekajak huren (150 euro voor een tocht van vier dagen in een dubbele kajak en 110 euro voor vier dagen in een single kajak). Je bepaalt je eigen route met behulp van een zeekaart, een zeekompas en een survivalkit. Speel je liever op veilig, dan kies je voor een begeleide tocht onder het deskundige oog van een van de kajakinstructeurs.
Wie langs de archipel van Roslagen vaart, ziet de zeearend broeden en de orchideeën bloeien. Het binnenste deel van de archipel bestaat uit kalme wateren en groene eilanden (het bekendste eiland hier heet Ängsö en maakt deel uit van het oudste nationale park van Zweden). Meer naar buiten worden de eilanden grilliger en het water brakker. In de open zee van Vässarön naar Gräddö gaat het er ruig aan toe: geniet van de wilde golven, de zeehonden die boven het water uitkijken en de snoekbaars die je misschien aan de haak slaat. Moe van al dat gepeddel? Slaap in een van de lodges of hotels op de archipel of kampeer een nacht gratis waar je maar wilt, want dat mag in Zweden. Zeekajakken in Zweden is ideaal om je eerste zeebenen te kweken. Ik hoop dat andere reizigers ook waterkriebels zullen voelen na het lezen van deze tip. (Wouter Huys) www.kajak-uteliv.com bron ; demorgen.be
Britten zetten 'mini-kangoeroe' in als grasmaaier
Britten zetten 'mini-kangoeroe' in als grasmaaier
Vergeet geiten en schapen, berg de grasknipper maar op en ontsla de tuinman. Want wie hip & trendy zijn gazon wil laten bijhouden, koopt een Australische wallabi
In Groot-Brittannië draaien wallabie-fokkers overuren. Ze kunnen de vraag bijna niet aan, meldt The Times.
De wallabie is familie van de kangoeroe en eet groenvoer. Dus gras en planten. Ze nuttigen daarbij alleen overtollig spul, dus de graspollen blijven keurig zitten.
Lief Bijkomend voordeel: ze zijn "minder smerig en minder dom" dan schapen, aldus een dolblije Britse eigenaar. En "hartstikke lief en leuk voor de kinderen", stelt de vrouw van een andere bezitter.
Nog een pluspunt is dat de wallabies relatief goedkoop zijn. Een mannetje kost een kleine 170 euro, een vrouwtje 670 tot 780 euro.
Daarbij is de wallabie geen Skippy; de Australische kangoeroe is groter dan de wallabie en naar verluidt soms een stuk agressiever. Wallabies zetten het juist op een rennen zodra ze iemand zien die ze niet kennen.
"Ze kunnen eigenlijk alleen niet tegen honden en zullen hooguit wat grommen als je in de buurt van hun kleintjes komt", zegt een fokker. Verder maken de beestjes zich niet snel druk.
Groeiende business Fokkers melden dat de vraag naar wallabies door privé-personen snel gestegen is. "Fokte ik er enkele jaren geleden nog maar vijftien per jaar, en dan alleen voor dierentuinen, tegenwoordig zijn dat er 35 per jaar en heb ik veel particulieren als klanten", zegt een fokker.
"Als ik er honderd per jaar zou fokken, zou ik die waarschijnlijk makkelijk kwijtraken", stelt een andere fokker. bron; z24.nl
11-05-2009
Vossenjong overleeft twee weken in val omdat moeder elke dag eten brengt
Vossenjong overleeft twee weken in val omdat moeder elke dag eten brengt
Het verhaal lijkt uit een sprookje weggelopen, maar is echt gebeurd. Een vossenjong van amper drie maanden jong overleefde ondanks zware verwondingen gedurende twee weken in een wrede val. De moeder van het jong kwam elke dag eten brengen aan haar onfortuinlijke jong en zo kon het overleven. Pas na twee weken hoorden bewoners in de buurt van Southend (Essex) het gejank. Ze konden het vossenjong bevrijden en doopten het Willy.
"Het kan niet anders dan dat zijn moeder elke dag eten bracht, want ondanks zijn zwaar avontuur was Willy niet ondervoed", zegt Sam Garvey die hielp bij de reddingsoperatie. "Het arme beestje zat vast in een val die aan een boom hing en kon geen weg meer op. Gelukkig konden we hem loskknippen. Hij was er erg aan toe. De dierenartsen hebben hem uitvoerig moeten naaien. De draad van de val had recht door zijn vacht gesneden tot op zijn botten. Diegene die de val heeft opgezet, riskeert vervolging, want het onnodig laten lijden van een dier, is een misdaad." (kh)bron; hln.be
Krokodil aast op nudisten
Krokodil aast op nudisten
Wildwachters hebben vallen gespannen om een krokodil te vangen die rondzwerft in de buurt van een nudistenstrand nabij Darwin, Australië. De twee meter lange zoutwaterkrokodil zou zich uitstekend in zijn sas voelen in de kalme wateren voor Casuarina Beach. En wellicht staat het uitzicht hem ook wel aan.
Prooi "Getuigen zagen hoe de krokodil zaterdag luilekker lag te zonnen", zegt ranger Tom Nichols aan de krant Northern Territory News. "Meestal blijven de krokodillen daar niet zo lang rondhangen, maar het is ook al gebeurd dat ze op jacht zijn naar een prooi. In het verleden werden al honden aangevallen op het strand". Wie zich op Casuarina Beach begeeft, krijgt de raad voorzichtig te zijn. Intussen worden de vallen elke dag gecontroleerd.
Vier doden De authoriteiten overwegen intussen 'reptielensafari's' toe te laten om zo het aantal zoutwaterkrokodillen te beperken in de regio. Vorige week werd immers een 20-jarige man gedood door een krokodil tijdens een zwempartijtje in een rivier ten zuiden van Darwin. Dat was meteen het vierde dodelijke incident met de reptielen in een maand. (eb) bron; .hln.be
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.