Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Twee homoseksuele pinguïns in de dierentuin van het Noord-Duitse Bremerhaven zijn vader geworden. Ze hebben een ei uitgebroed dat door de ouders was verstoten.
''De vaders zijn erg zorgzaam voor het kuiken'', aldus de dierenarts van de dierentuin.
De homopinguïns voeden het kindje met visbrei. Het geslacht nog niet is bepaald, dus het beestje heeft nog geen naam... bron; spitsnieuws.nl
Met fiets en boot langs de Elbe
Met fiets en boot langs de Elbe
Een minicruise, fietstocht en citytrip combineren, dat kan deze zomer aan de Elbe. Tijdens een zesdaagse trip fiets je langs de Elbe in Sachsen, door het wondermooie Elbtal. De reis start in Meissen. Je fietst vervolgens naar Dresden, waar je overnacht en de stad kunt verkennen. Daarna spring je op de fiets voor een tocht naar Bad Schandau, een kuuroord. Dan gaat het per boot in twee etappes, met opnieuw een overnachting in Dresden, terug naar Meissen. Zo combineer je een leuke fietstocht en een heerlijke minicruise in één programma. Dat alles kan vanaf 390 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer in comfortabele hotels. De fietstochten, minicruise, kaartmateriaal, huur fietsen, het bagagetransport en ontbijtbuffet zijn inbegrepen. (Katrijn Serneels)
In Nieuw-Zeeland is een weggelopen kat een politiebureau binnengestapt. Het diertje was het twee weken geleden thuis verdwenen en had er een tocht van 20 kilometer opzitten.
De agenten in het commissariaat van Lower Hutt keken vreemd op toen Rubiks ten tonele verscheen. Ze belden de dierenbescherming. Die checkte de chip van Rubiks en belde het baasje van de kat. Felicity Donaldson was opgelucht toen ze hooorde dat haar troetel terecht was.
Het was de tweede keer dat Rubiks de wijde wereld introk. Zijn eerste excursie duurde zes weken en bracht hem naar Kilbirnie. (eb) bron; hln.be
Toeristen treffen bijzonder bedgenootje...
Toeristen treffen bijzonder bedgenootje...
Drie toeristen troffen in hun gehuurde Australische bungalow wel een heel bijzonder kamergenootje aan... Een 4-jarige koala was zeker ook wel toe aan een break, want het dier had zich heerlijk genesteld in één van de bedden.
Dit nieuwsgierige aagje was ook wel toe aan een break... Foto: Clifford Harman
"Waarschijnlijk is de nieuwsgierige koala via een boom de veranda opgeklommen en is vervolgens op ontdekkingstocht gegaan in onze bungalow. Deze ´trip´ was schijnbaar iet wat vermoeiend, want het beestje is gewoon lekker in bed gekropen", aldus één van de huurders.
Het drietal heeft de parkwacht gebeld die de koala naar zijn eigen huis heeft gebracht, namelijk in het nationale park iets verderop. bron; telegraaf.nl
02-06-2009
Schildpadden Galapagos in gevaar door toeristenziekten
Schildpadden Galapagos in gevaar door toeristenziekten
De schildpadden op de beroemde Galapagoseilanden worden ernstig bedreigd door ziekten die toeristen vanaf het vasteland met zich meebrengen. De muggen op het eiland kunnen de ziekten onder de dieren verspreiden. Onderzoekers stellen vast dat muggen op het vasteland zich vooral richten op zoogdieren en vogels. Op Galapagos hebben de muggen echter eerder een voorkeur gekregen voor reptielen.
De muggen op Galapagos hebben volgens wetenschappers al 200.000 jaar de tijd om zich aan te passen aan de omstandigheden. Dat betekent dat ze ziekten via toeristen gemakkelijk op de schildpadden zouden kunnen overdragen. De regering van Ecuador laat vliegtuigen verplicht met middelen tegen muggen bewerken. Dezelfde maatregel moet er voor schepen komen. Zo kunnen mensen alvast geen inlandse muggen naar Galapagos vervoeren. (gb) bron; demorgen.be
Warmere zee nekt nonnetje
Warmere zee nekt nonnetje
Het nonnetje lijdt onder de opwarming van de zee door klimaatverandering. De schelpdieren vermageren sterk in zachte winters, groeien slecht in het voorjaar en worden ook nog eens opgegeten door krabben en garnalen, die juist gedijen bij zachte winters.
Dat hebben de ecologische onderzoeksinstituten NIOZ, CEME en NIOO-KNAW dinsdag bekendgemaakt.
Onderzoekers hebben de nonnetjes sinds 1970 twee keer per jaar op dezelfde plekken in de Waddenzee geteld. De laatste tien jaar is hun aantal gedaald tot nog maar 10 procent van de oorspronkelijke zeer grote dichtheden.
In Noord-Spanje en Zuidwest-Frankrijk zijn de schelpdieren al vrijwel helemaal verdwenen.
Het nonnetje is nu nog een van de meest voorkomende schelpdieren in de Noordzee. De stranden liggen bezaaid met de typische wit-bruin-grijs gestreepte schelpen waarin de beestjes huizen. Vooral in de Waddenzee groeiden de dieren gewoonlijk uit tot forse exemplaren.
De onderzoekers stellen vast dat zachte winters en warme zomers sinds 1970 steeds vaker zijn voorgekomen. Garnalen en krabben zijn daardoor flink toegenomen, maar nonnetjes kregen juist veel minder nakomelingen. Jonge garnalen eten de jonge nonnetjes op wadplaten massaal op.
Hittegolven in de zomer hebben weinig invloed op de schelpdieren, want ze begraven zich bij hitte in de koele zandbodem van de zee, aldus de wetenschappers.
De instituten hebben hun onderzoek deze week in een internationaal marien tijdschrift gepubliceerd. bron; volkskrant.nl
Haai bijt nieuwsgierige toeriste dood
Haai bijt nieuwsgierige toeriste dood
Een haai heeft voor de kust van Egypte een Franse toeriste doodgebeten. De vrouw sprong uit nieuwsgierigheid het water van de Rode Zee in, toen ze ''een grote vis'' zag zwemmen, zei een medewerker van de Franse ambassade in Egypte.
De aanval vond plaats bij Marsa Alam in het zuiden van Egypte. Vanwege het heldere water van de Rode Zee komen veel duikers naar het gebied.
In de wateren tussen Egypte en Saudi-Arabië komen echter ook veel haaiensoorten voor, waarvan sommigen gevaarlijk zijn voor de mens. Fatale aanvallen zijn echter zeldzaam. Het laatste haaienslachtoffer was een snorkelaar in 2004.
bron;nu.nl
01-06-2009
Konik-veulen meegenomen van Bizonbaai
Konik-veulen meegenomen van Bizonbaai
Konik-paarden.
Een man heeft twee weken geleden een pas geboren konik-veulen meegenomen uit natuurreservaat De Bizonbaai in de Ooijpolder. Mensen die zagen dat het diertje in een paardentrailer werd geladen, hebben dat gemeld aan Fokko Erhart van Free, de stichting die namens Staatsbosbeheer de natuurgebieden in de Gelderse Poort, waaronder de Bizonbaai, beheert.
Erhart heeft het veulen zelf nooit gezien, maar uit verhalen van buurtbewoners maakt hij op dat pasgeboren konikje waarschijnlijk verstoten is door zijn moeder. "Dat komt vaker voor. En misschien heeft die man ook wel te goeder trouw gehandeld. Waar het mij om gaat is dat je dit soort paarden moeilijk als huisdier kunt houden. Ze hebben een heel sterk karakter en de kans is groot dat er ongelukken mee gebeuren."
Konik-paarden komen oorspronkelijk uit Polen. Medio jaren tachtig werden ze in Nederland ingevoerd. Ze worden hier, net als galloway-runderen en Schotse hooglanders, ingezet om natuurgebieden te begrazen. In de Gelderse Poort lopen er zo'n 250 rond. Erhart heeft nooit eerder meegemaakt dat er een veulen verdween. bron; gelderlander.nl
Kat zes dagen vast in boom
Kat zes dagen vast in boom
Hij zat al bijna een week vast in het hoogste punt van een hoge boom: Ferdo de kat. Pas op de zevende dag werd hij gered door een hulpteam van bergbeklimmers. Maar dat ging niet makkelijk.
Klimmen hielp niet, roepen niet en ook toen omstanders een valnet voor hem maakte durfde Ferdo niet te springen. Pas met een loopplank, wat kattenvoer en een visnet kon de kat eindelijk gered worden. bron;nos.nl
Logeren in quinta's op Madeira
Logeren in quinta's op Madeira
Tijdens de maand juni vindt elk weekend op Madeira het Atlantic Festival plaats. Muziek, entertainment en cultuur bij elkaar gegoten met hoogtepunten zoals het Madeira Music Festival en een grootse internationale vuurwerkcompetitie in de haven van Funchal. De beste adressen om in juni te logeren op Madeira zijn de tientallen quinta¿s die in tegenstelling tot de zielloze hotels op dit populaire eiland wel veel charme hebben en zich op unieke plaatsen bevinden. In de Quinta da Bela Vista, even buiten Funchal, logeer je vanaf 169 euro per nacht voor een dubbele kamer en krijg je in juni, tijdens het festival, 20 procent korting. (Debbie Pappyn) www.quintas-madeira.com bron; demorgen.be
31-05-2009
Zeehondje aangespoeld
Zeehondje aangespoeld
Bij waddencentrum Ecomare op Texel is de eerste 'huiler' van dit jaar binnengebracht. De te vroeg geboren gewone zeehond (Tinus) weegt 8,2 kg lag half onder water tussen een paar grote stenen. Hij liet het typische 'huilende' geluid horen waarmee hij zijn moeder roept.
bron; spitsnieuws.nl
Olifant spectaculair gered
Olifant spectaculair gered
Met vier poten in de lucht en de slurf omhoog. Zo zie je een olifant niet vaak. Toch overkwam het een olifant in India. Het dier maakte 's nachts een wandeling en gleed uit. Zo een greppel in. Hij kwam vast te zitten en kon geen kant op.
Gelukkig kwam er snel hulp. Een graafmachine maakte de greppel breder en gaf de olifant een duwtje. Wonder boven wonder kon de olifant gewoon weer verder aan zijn wandeling. bron;nos.nl
Prairieplantjes krijgen een kans in ecologisch verantwoorde tuin
Prairieplantjes krijgen een kans in ecologisch verantwoorde tuin
Tuinliefhebbers tonen natuurlijke schatkamer op Kunstproeversroute-Eco-tuinweekend
Een mooie en ecologisch verantwoorde tuin, die is te zien tijdens de Kunstproevers- route en het Eco-tuin- weekend.
Filip en Jaklien Heyvaert-De Becker vestigden zich dertig jaar geleden aan de Kloosterstraat. De fraaie tuin kwam er niet vanzelf.
'De eerste tien jaar hebben we maar wat aangemodderd', geven Jaklien en Filip toe. 'We zagen dat het niet goed was. We waren lid van Velt, de Vereniging voor Ecologische Teeltwijze, en konden een beroep doen op tuinarchitect John Rigaux, die een ontwerp maakte. De realisatie was een vijfjarenplan. Maar dat vormt nog altijd de basis van onze ecologische sier- en moestuin.'
'Vroeger beschikten wij over een grote moestuin, maar die hebben we verkleind. We hebben vooral inlandse en streekeigen bomen en struiken geplant als heester, els, hazelaar, notenboom, es en wilg. De juiste plant of boom op de juiste plaats, dat is ons motto. Geen populaire bloem zoals de azalea, want die heeft grond met een bepaalde zuurtegraad nodig. We zouden turf moeten aanslepen, maar we willen absoluut niet ingrijpen op de samenstelling van de bodem. Als er meststoffen worden toegevoegd, dan komen die uit onze composthoop. Chemische meststoffen zijn uitgesloten.'
Toch is er ruimte voor een experimentje in de landelijke en ecologisch verantwoorde tuin. 'Zoals onze prairiebeplanting', zeggen Filip en Jaklien.
'De planten zijn afkomstig uit Noord-Amerika. Langs de straatkant hebben wij zeer slechte grond. Daaraan passen wij de beplanting aan. Deze uitheemse grassoorten gedijen op arme gronden.'
Een hart hebben voor een gezond en zuiver leefmilieu, is voor hen een troef. De mini-kruidentuin dient als voorraadschuur voor de keuken. De terrasvorm van de tuin biedt een fraai uitzicht op de Moervaartvallei.
Een voorwaarde voor zo veel moois is wel dat je alle dagen werkt in je tuin. 'We zorgen ervoor dat er geen blote bosgrond is', leggen Jaklien en Filip uit. 'Iedere vierkante meter bodem wordt bedekt met houtpulp en grasmaaisel. In de siertuin wordt niet geschoffeld, alleen gewied. Het kleine stuk moestuin vraagt meer onderhoud dan de siertuin. Tuinieren is een leuke hobby', besluiten Jaklien en Filip.
Open tuin Kloosterstraat 6, Klein-Sinaai op zaterdag 30 en zondag 31 mei van 10 tot 18 uur. Info:www.durftuinierenzonder.be
bron; nieuwsblad.be
Dertig jaar na The Blue Lagoon
Dertig jaar na The Blue Lagoon
Turtle Island op Fiji diende dertig jaar geleden als decor voor de legendarische film The Blue Lagoon. Sinds die blockbuster groeide het eiland uit tot een romantisch toevluchtsoord voor koppeltjes die hun eigen Blue Lagoon-momenten wilden beleven, ongeacht het prijskaartje.
Tot voor kort, want dankzij de economische crisis wordt Turtle Island een stuk toegankelijker, zeker met het 5+2 nachten gratis-pakket dat nog tot eind dit jaar loopt. Op het privéeiland kunnen maximum veertien koppels logeren die elk hun eigen privéstrandje hebben. Een dubbele kamer kost ongeveer 1.250 euro per nacht, all inclusive. Check Pacific Blue voor goedkope tickets naar Fiji vanaf Australië. (Debbie Pappyn)
www.turtlefiji.com www.flypacificblue.com
bron;demorgen.be
Walvisdrama in Zuid-Afrika
Walvisdrama in Zuid-Afrika
Zeker veertig walvissen zijn doodgegaan op een strand ten zuiden van Kaapstad. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten besloten de aangespoelde zoogdieren dood te schieten, toen het niet lukte ze terug te krijgen in zee.
Honderden vrijwilligers probeerden urenlang de walvissen uit het ondiepe water terug in zee te duwen. Er werden zelfs bulldozers ingezet. De reddingsoperatie werd gehinderd door harde wind en hoge golven. Twintig walvissen konden worden gered.
Veel dieren bezweken op het strand aan stress en uitputting. Daarop werd besloten dat het beter was om de overige walvissen met een schot af te maken.
Niemand weet nog hoe het komt dat zoveel dieren zijn gestrand.
Bekijk hier beelden van de reddingsoperatie bron; nos.nl
Man vindt schildpad tussen broccoli
Man vindt schildpad tussen broccoli
telegraaf.nl
Een Nederlandse tuinman was bezig met broccoli en ijsbergsla te snijden in een tuin toen hij plots een grote schildpad ontdekte.
Volgens een expert gaat het om een vrouwelijke roodwangschildpad van zo'n 15 jaar oud. 'Ze is zeker 30 cm groot, maar komt bijna niet uit haar schelp,' zegt de vrouw van de tuinman. 'We weten wel nog niet wat we ermee gaan doen.'
oom(telegraaf) bron; nieuwsblad.be
30-05-2009
Bellewaerde Bloem
Bellewaerde Bloem
Piet Lesage
Bellewaerde Park mag zijn naam verlenen aan een nieuwe knolbegonia met oranje getinte bloemen en spitse bladeren. Ze werd geteeld door sierteler Johan Corijn. De Bellewaerde Begonia kan tot twintig bloemen dragen en zal de hele zomer in bloei staan. Dit weekend (bloemenfestival) kun je ze al bewonderen. (pli) pli bron;.nieuwsblad.be
Waddeneilanden: dichtbij maar toch ver weg
Herstellen van drukke bestaan in oernatuur
Waddeneilanden: dichtbij maar toch ver weg
Er zijn maar weinig Nederlanders die beseffen dat de waddeneilanden doorgaan voorbij Schiermonnikoog. Sterker nog, geen idee dat er maar liefst 43 van deze pareltjes bestaan. Stuk voor stuk uniek in hun soort, met brede stranden, duinen, kwelders, dijken, dieren, planten én niet te vergeten eigenzinnige eilandbewoners.
Foto: De Telegraaf
Foto: De Telegraaf
Foto: De Telegraaf
Wat is dan toch dat eilandgevoel? Volgens Marina Goudsbloem, de enige Nederlandse die alle 43 waddeneilanden heeft bezocht, is het de psychologische gedachte van afgesloten zijn van het vasteland. Daardoor lijkt en ís het leven puurder, denk ik. De mensen zijn eigenzinnig, de huizen hebben iets pittoresks. De lammetjes zijn wolliger, de lucht zouter en de zonsondergang roder.
Niets teveel gezegd, het is inderdaad verbazingwekkend hoe onaangetast de wadden wel niet zijn. Wat nog opmerkelijker is: ze zijn bijzonder goed bereikbaar en toch zo goed geheim gebleven. Terecht dat het hele gebied is voorgedragen voor de werelderfgoedlijst.
Het contrast tussen de eilanden onderling kan overigens niet beter geïllustreerd worden, dan aan de hand van de Deen Jørn Luther en de Duitser Pius Regli. Op zoek naar eeuwige rust kwam de eerste terecht op het 8 km² grootte Mandø. De tweede werd geïnspireerd door een film over naturisme en vond zijn heil op het mondaine Sylt.
Ruig
Luther (jawel, een nazaat van Maarten Luther): Mijn vrouw en ik wilde naar Normandië verhuizen om te genieten van het zilte leven. Toen ik afscheid ging nemen van vrienden vroegen ze verbaasd: Waarom ga je niet naar de overkant, naar Mandø? Dat ziet er hetzelfde uit. Ik reed meteen het wad over, zag dat de plaatselijke Kro (herberg) te koop stond en belde mijn vrouw: Schat, we gaan naar Mandø. Zei antwoordde verbaasd: Wat is Mandø? Vreemd genoeg zijn er maar weinig Denen die het minuscule eilandje kennen. Het heeft dan ook maar 38 inwoners, die bij vloed volledig geïsoleerd zijn van het vasteland. Jørn: Met storm en wind kunnen we soms dagen achtereen afgesloten zijn van de buitenwereld. Gek genoeg is dat ook de beste tijd om ziek te worden, want dan sturen de nooddiensten de helikopter vanuit het stadje Ribe. De eilandbewoners hebben weliswaar een goede toegangsweg aangelegd over het wad, maar die is slechts enkele uren per dag begaanbaar. Zelfs de schoolbus is afhankelijk van de getijden. Zo kan het dat de 6 kinderen van het eiland soms heel vroeg op moeten staan en de andere dag weer wat langer uit kunnen slapen. lacht Vinnie Lehmann, die het rammelende Volkswagen busje bestuurt. Het handjevol inwoners van Mandø zou hun paradijsje voor geen goud willen verlaten en alles is dan ook met liefde gebouwd. Zo heeft het kleine witte kerkje uit 1727 twee ingangen, zodat men, ongeacht de windrichting altijd kan schuilen en wordt de felrood- met witte houten molen, met veel zorg intact gehouden. Voor wie even de tijd kwijt is, geen nood. Iedere dag voor zonsop- en ondergang wordt de kerkklok op de begraafplaats, met de hand geluid.
Rijk
Het tegenovergestelde van dit robuuste leven vind je aan de andere kant van de grens op het Duitse Sylt. Dit is de heimat van de jetset, compleet met Louis Vutton winkel en hippe strandtenten als ware het St. Tropez. De autotrein vanaf het vasteland is beladen met dikke BMW´s, Audi´s en Porsches, allemaal in keurig zwart. Ik wilde dertig jaar geleden naar Ibiza, op zoek naar het bohémien leven. vertelt Pius Regli. Vrienden van mij zeiden: waarom ga je niet naar Sylt, dat is net zo´n vrijgevochten paradijs. Regli kwam met niks, maar is uitgegroeid tot horecaondernemer alias vastgoedhandelaar. Geheel in stijl met de sfeer van het eiland vandaag de dag. Eten en drinken is belangrijk voor Duitsers. Wij houden van het goede leven. De hoofdstraat van het luxe stadje Kampen wordt dan ook officieus Whiskystrasse genoemd. Maar wie de nieuwe rijken wil ontvluchten kan ook een ander kant van Sylt zien in de oud Friese dorpjes Tinnum, Archsum, Morsum en Keitum. Met name een rondwandeling met Kapitän Falk Eitner, laat het ouwe getrouwe vissersleven zien.
Tot slot: Laat je op Sylt niet misleiden door de Sansibar-gekte. Dit is zogezegd de meest hippe strandtent van het eiland, echter het marketingbeleid is zo degelijk in elkaar gezet, dat het restaurant alle persoonlijkheid mist. Bovendien is Sylt niet voor niets het culinaire eiland, dus meer dan genoeg keus aan toprestaurants, waarvan vier met Michelinster.
Reiswijzer
De Waddenzee is een gebied dat zich uitstrekt over zon 8.000 vierkante kilometer, van Den Helder in Nederland, langs de kusten van Noord-Duitsland tot aan het Deense Esbjerg. Wie zelf af wil reizen naar de Waddenzee, kan dit het beste doen met eigen vervoer. De afstand Texel-Amsterdam is ongeveer anderhalf uur, maar ook de Duitse eilanden liggen op slechts drie uur rijden vanaf Utrecht. Voor de meest noordelijke eilandengroep zul je over Hamburg naar Denemarken moeten rijden, maar ook dit is te doen in zes uur. Houdt rekening met de waterstanden en raadpleeg voor overtochten en veerdiensten de lokale websites. Voor specifieke landeninformatie kun je terecht op www.wadden.nl, www.duitsverkeersbureau.nl en www.visitdenmark.nl.
Wadhoppen
Wadhoppen is een fenomeen dat wat bekender begint te worden. Het kan niet alleen in Griekenland, maar ook hier tussen onze eigen Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. In de lente en zomer kan men op de bonnefooi gaan hoppen. De Wadden-VVVs bieden echter ook arrangementen aan. Meer informatie hierover staat in de Waddenreisgids te bestellen via www.wadden.nl ANNEMARIE VAN DE WEERT bron; telegraaf.nl
29-05-2009
500 kubieke meter marmer voor de Akropolis
500 kubieke meter marmer voor de Akropolis
ATHENE -
Voor het restaureren van de Akropolis is alleen al de voorbije acht jaar meer dan 500 kubieke meter nieuwe marmer uit de omliggende bergen van Athene aangevoerd. Bovendien werden al 2.350 ton marmer en steen uit de Akropolis weggenomen en na hun restauratie teruggeplaatst. Dat deelde de Atheense krant Kathimerini vrijdag mee onder aanhaling van het ministerie van Cultuur.
De bijkomende marmerdelen werden tussen uit de oudheid daterende zuilen en bouwelementen geplaatst, om ze te bevestigen en ontbrekende delen te vervangen. Ze zijn afkomstig uit dezelfde Atheense regio, waar in de oudheid het marmer voor de bouw van het monument op de Akropolis werd gedolven.
De restauratie van het symbool van Athene duurt al sinds 1975. 'We hebben nu nog ongeveer 15,8 miljoen euro nodig om met de restauratie van de westkant van de Akropolis te beginnen', zei de directrice van de bevoegde afdeling van het ministerie van Cultuur Maria Ioannidou aan de krant.
Tot nog toe zijn de Nike Tempel en de Propyleeën (monumentale ingang) van de Akropolis en het oostelijke en noordelijke deel van het Parthenon gerestaureerd.
Tientallen architecten, archeologen en speciaal opgeleide metsers hebben de afgelopen jaren duizenden stukken van het monument voorzichtig weggehaald, gereinigd en weer teruggeplaatst in deze 'gigantische archeologische puzzel', aldus een restaurateur.
avb (dpa) bron;nieuwsblad.be
Whack-a-Kitty: dierenmishandeling of een leuk spel?
Whack-a-Kitty: dierenmishandeling of een leuk spel?
In de Verenigde Staten is er een nieuw spel uitgevonden: Whack-a-Kitty. Het spel is een variant op het bekende Whack-a-Mole.
Het spel, waarbij de katten hun kop door een gaatje steken waarna je er op moet tikken, wordt stilaan een hit op YouTube. Het filmpje met de katjes werd al meer dan 700.000 keer bekeken en zelfs nieuwszender CNN toonde de video. Er is wel controverse ontstaan. Velen vinden het dierenmishandeling, anderen beschrijven het filmpje dan weer als "schattig". bron; gva.be
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.