Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van de bloedigste stierenlopen eindigt in Pamplona


    Eén van de bloedigste stierenlopen eindigt in Pamplona


    een van de bloedigste stierenlopen in pamplona


    De laatste stierenloop in de Noord-Spaanse stad Pamplona heeft opnieuw gezorgd voor 54 gewonden. In totaal zijn er tijdens de acht stierenlopen van 2009 446 gewonden en 1 dode gevallen. Daarmee is de editie één van de bloedigste uit de geschiedenis.

    Dinsdag, tijdens de laatste dag, kwamen 54 deelnemers onder de stieren terecht en liepen daarbij verwondingen op. De stieren kunnen tot 600 kilo wegen.




    Vier personen moesten naar het ziekenhuis gebracht worden, onder andere een Schot, een Amerikaan en een Fransman. Er kwam wel niemand in aanraking met de hoorns van de stieren.

    Vorige week vrijdag eiste de stierenloop ook het leven van een 27-jarige Spanjaard. Het was al zes jaar geleden dat er nog een dode gevallen was.

    De stierenlopen zorgden de voorbije tachtig jaar al voor 15 doden.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giraf plotseling op erf


    Giraf plotseling op erf


    Tineke Rodenburg uit Zwartewaal schrok niet toen zich dinsdag een giraf op het erf meldde. Wel was Rodenburg erg boos dat het wel een uur duurde voordat de circusdier was verwijderd.

    ,,Iedereen komt maar op mijn erf en de politie doet niets.’’ Het dier was maandagavond ook al langs geweest. De giraf had de benen genomen uit een circus dat even verderop in het dorp op Voorne-Putten de tenten heeft opgeslagen.
    ,,Het is een rare gewaarwording maar geen reden om bang te zijn,’’ laat Rodenburg weten. ,,Hij wil gewoon zijn vrijheid.’’ Een medewerker van het circus nam de giraf beide keren mee naar de eigen, voorlopige behuizing. Rodenburg verwacht niet opnieuw bezoek, al geeft het circus nog tot en met zondag voorstellingen.
    (ANP)
    bron; AD.nl

    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerige apen stelen keukens leeg in Kenia

    Hongerige apen stelen keukens leeg in Kenia


     


    Dierlijke inbrekers maken de centraal-Keniaanse stad Nakuru onveilig. Hongerige bavianen en andere apen uit het nabijgelegen nationaal park verschaffen zich toegang tot de huizen en nemen uit de keukens en voorraadkamers alles mee wat niet vast zit. "Onze keuken is niet langer veilig", zei Agnes Ndasaba in de Keniaanse krant Daily Nation. "Eenmaal de bavianen binnen zijn, grijpen ze al onze levensmiddelen."

    Lange hoektanden
    Vele huisvrouwen en kinderen leven in angst voor de overvallen van de apen. Vooral de mannelijke bavianen kunnen met hun scherpe en lange hoektanden krachtig bijten als ze hun buit verdedigen.

    Aanhoudende droogte
    Inwoners van de stad vroegen al de jachtopzieners van de natuurbeschermingsorganisatie KWS om hulp. Volgens die laatsten is de aanhoudende droogte verantwoordelijk voor de stelende apen. In het nationaal park droogden de meeste rivieren en waterputten op. De apen vinden daardoor niet voldoende voedsel. "Ook de dieren hebben honger, en daarom dringen ze de woningen binnen", zei een opzichter. (belga/odbs)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguïns in elkaars armen


    Tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguïns in elkaars armen


    tekort aan vrouwtjes drijft mannelijke pinguins in elkaars armen


    De Schotse zoo in Edinburgh zit verlegen om pinguïnvrouwtjes en ook de mannelijke diertjes zien daar vanaf. Ze zoeken daarom troost bij elkaar en dat resulteert in dit schattige homoseksuele pinguïnkoppeltje.

    In de Zoo van Edinburgh zitten acht mannelijke en twee vrouwelijke koningspinguïns. De twee vrouwtjes hebben hun partner al gevonden en zo blijven zes mannetjes eenzaam achter.

    Kweekprogramma

    "De andere mannetjes hebben een sterk instinct om een gezinnetje te stichten en ze willen niet buitengesloten worden", vertelt een verzorgster van de zoo. In plaats van alleen te blijven zoeken de pinguïns liefde en affectie bij andere mannetjesdieren.

    Hoewel de zoo niets tegen homoseksualiteit heeft, zouden de verzorgers toch liever hebben dat de pinguïns hun hart verliezen aan een vrouwtje zodat er opnieuw gekweekt kan worden.

    De zoo hoopt dan ook dat andere dierenparken, die eventueel vrouwelijke pinguïns op overschot hebben, de balans in Edinburgh willen helpen herstellen.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehondencrèche vindt oranje zeehonden in Dollard


    Zeehondencrèche vindt oranje zeehonden in Dollard

     

    Medewerkers van de zeehondencrèche in Pieterburen hebben in de Dollard minstens vier oranje zeehonden aangetroffen.




     

    De dieren hebben vlekken op verschillende delen van hun lichaam. Hoe ze daar aan komen, is niet bekend, zo zei een woordvoerster van de crèche donderdag.

    De vlekken zitten onder andere op hun kop, rug en buik. Behalve zeehonden met oranje vlekken, zijn er ook dieren met een gekleurde waas over hun vacht aangetroffen.

    IJzeroxide

    ''Het is nog een raadsel waarom juist deze zeehonden vlekken hebben, en andere niet. We vermoeden dat het een soort ijzeroxide is. Dat kan komen doordat er veel industrie in de buurt van de Dollard zit, maar het kan ook een natuurlijke oorzaak hebben'', aldus de zegsvrouw.

    Omdat de dieren geen last van de vlekken hebben, gaat de zeehondencrèche ze niet onderzoeken. ''We observeren veel in dat gebied, maar hebben geen afwijkend gedrag gezien. We gaan ze niet uit hun natuurlijke omgeving halen om onderzoek te doen naar de oorzaak.''

    © ANP

    bron;nu.nl

    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aveyron, een droomstukje Frankrijk


    Aveyron, een droomstukje Frankrijk


    aveyron een droomstukje frankrijk

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapendrijven in Toldijk


    Schapendrijven in Toldijk

     

    De Belgische schapendrijver Stefan Verheijen is er wel bij in Toldijk maar doet niet mee. Zijn hond Rob is nog te jong. Foto: De Gelderlander

    De Belgische schapendrijver Stefan Verheijen is er wel bij in Toldijk maar doet niet mee. Zijn hond Rob is nog te jong. Foto: De Gelderlander


    Negentig combinaties uit twaalf Europese landen strijden dit weekend in Toldijk om de hoogste eer bij het Dutch Open Schapendrijven.

    De wedstrijd waarbij alle deelnemers in totaal viermaal in de ring komen, vinden voor de tiende maal plaats op het terrein aan de Wolfsstraat in Toldijk. Bezoekers kunnen niet alleen de verrichtingen van de 'handlers' met hun honden gadeslaan maar zich ook vergapen aan oude auto's en tractoren of zelf aan de slag met een graafmachine. Volgens Marcel Boender van het organiserende International Sheepdogtrials is de kwaliteit van de deelnemers hoog dit jaar. Tijdens de 7 minuten durende 'run' moet de herder zijn hond een groepje van vier schapen een parcours laten afleggen. Hij of zij (mannen en vrouwen doen in vrijwel gelijke mate mee) moet met geroepen commando's of met behulp van een speciaal fluitje de hond (bijna altijd een bordercollie) aansturen, zodat deze controle over het schapengroepje houdt. De wedstrijden in Toldijk duren nog tot zondagmiddag 17.00 uur. Toegang gratis.
    bron; gelderlander.nl


    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wilde rozen uit onze tuin.


    Wilde rozen uit onze tuin.
















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegzakken in moeras van Hoge Venen


    Wegzakken in moeras van Hoge Venen

    Gijsbert Wolvers



    De Belgische Rogier Meeus met veenpluis van de Hoge Venen in de Ardennen in zijn hand.

    Het veenmos herbergt sloten water

    Even wordt het spannend. Gids Rogier Meeus heeft honderduit gewaarschuwd tegen de de gevaren van de Hoge Venen, waar mensen ooit voorgoed verdwenen. Na een uitleg over het absorberend vermogen van veenmos stapt de gids –tussen de 65 en de 70– mis. Snel zakt hij weg in hetzelfde drabbige goedje. Reddende handen trekken hem eruit. „Dank u wel. Ik ben ook geen 20 meer, hè?”

    Rogier Meeus is Vlaams­talige gids in de Franstalige Ardennen. Eén uur en drie kwartier moest hij vanuit zijn woonplaats Leuven rijden naar het Natuurcentrum Botrange, 70 kilometer ten zuidoosten van Maastricht, waar ’s winters 30 centimeter sneeuw ligt en kan worden geskied. Daar legt hij Nederlanders de geheimen uit van de Hautes Fagnes. Hij doet het met verve.

    Eerlijk is eerlijk, de wandeling op het strakke pad langs de naaldbomen begint best saai. De Veluwe is veel spannender. Links en rechts ligt een strak productiebos. De paden dieper de bossen in zijn niet toegankelijk: te gevaarlijk.

    Meeus keuvelt over de flora en fauna van het bos. Over het hout dat wordt gebruikt voor papier en mdf-vezelplaten. Over de Amerikaanse spar, die vanaf 1850 de Belgische bossen verovert. Over everzwijnen, die ook hier een immens probleem zijn. Over de plantjes die hier groeien en de vogeltjes die hier vliegen.

    Na een kilometer of twee gaat het toch rechtsaf, de bossen in. De wandeling leidt over houten voetpaden die boven het moerassige veengebied zijn aangelegd. Meeus staat stil bij een veld dat wordt overdekt met veenpluis.

    Verraderlijk mos

    Dan gaat het fout. Meeus stapt mis. De zware man zakt snel weg, maar wordt door hulpvaardige handen snel op de houten planken getrokken.

    Het ís drabbig hier. Het veenmos herbergt sloten water. Het oogt groen, maar is verraderlijk. Als een bezoeker een beetje veenmos lostrekt, kan hij het uitknijpen als een spons. Meeus wijst op de sporen van wilde zwijnen. Oog voor detail heeft hij zeker. „Kijk, daar hebben we de vleugeltjesbloem.” Hij wijst op een miniem bloempje, in zijn kleinheid een wonderschone schepping.

    Naarmate de wandeling vordert, wordt de grond droger en het voet­pad bouwvalliger. Een tussenstop vormt een stenen uitkijktoren gewijd aan koning Albert I, een wat verbrokkeld monument. Na een uitzicht op een heiige heide is het eindpunt Natuurcentrum Botrange.

    Hoewel Meeus maar twee uur krijgt uitbetaald, gaat hij na 2,5 uur nog enthousiast op zijn laarzen het centrum in voor een explicatie. Alsof het natuurlijk is, heeft hij het over de 85 miljoen jaren die de magnolia zou bestaan. Snel de „miljoenen jaren” voorbij. De opstellingen met opgezette dieren zijn veel interessanter. Evenals Meeus’ verhaal over een verloofd stel dat in november 1880 per arrenslee hun huwelijk bij het gemeentehuis ging regelen, maar op de terugweg door de Hoge Venen in een sneeuwstorm belandde en doodvroor. En zo wordt iets wat saai begon toch nog spannend.

    www.centrenaturebotrange.be.
    bron; refdag.nl


    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs apen kennen wet van vraag en aanbod


    Zelfs apen kennen wet van vraag en aanbod


     

    Apen hebben een economisch systeem dat goed werkt. Zij gehoorzamen feilloos aan de wet van vraag en aanbod. Dat ontdekte hoogleraar Economie Eric van Damme van de Universiteit van Tilburg. Deze week publiceerde hij samen met twee Franse onderzoekers een artikel hierover in het wetenschappelijke tijdschrift Pnas.

    Appels
    De onderzoekers onderwierpen een groep van Zuid-Afrikaanse groene meerkatten aan een experiment met appels. Als één aap de macht had om appels uit te delen, werd deze volop beloond met vlooibeurten van de andere apen. Zodra echter een andere aap ook toegang had gekregen tot de voorraad met appels en deze aan zijn clan uitdeelde, daalde de marktwaarde van de eerste aap met de helft: hij moest de vlooibeurten delen met zijn collega-appeluitdeler.

    Biologische markttheorie
    De meerkatten die toegang kregen tot de voedselbak met appels, kregen ook nog eens het voorrecht dat zij zelf minder hoefden te vlooien. Op deze manier werden ze dus betaald voor hun diensten als voedselverstrekkers. De apen leven volgens de biologische markttheorie, concludeerden de onderzoekers. (mvl)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.78 kleine schildpadden leggen luchthaven New York plat
    V


    78 kleine schildpadden leggen luchthaven New York plat





    Wat een contrast vandaag op de luchthaven van New York. De razendsnelle vliegtuigen op John F. Kennedy International Airport -met 48 miljoen passagiers per jaar één van de drukste in de wereld- werden aan de grond gehouden door 78 tergend trage schildpadden. Een landingsbaan van de luchthaven was meer dan een half uur gesloten omdat er 78 schildpadden de tarmac blokkeerden. Vluchten liepen tot anderhalf uur vertraging op.

    "Zij kwamen uit het water", zegt een woordvoerder van de luchthaven, die aan een baai van de Atlantische Oceaan ligt. De schildpadden zijn gevangen en op een veilige afstand van de luchthaven weer vrijgelaten. Volgens experts ging het om schildpadden van de kleine soort 'Diamondback Terrapins' van zo'n twee kilogram zwaar. (kh)
    bron;hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enige varken van Afghanistan uit quarantaine


    Enige varken van Afghanistan uit quarantaine



     


    Het enige varken dat Afghanistan rijk is, mag weer vrij rondlopen in de zoo van Kaboel. Het dier werd twee maanden geleden in quarantaine geplaatst uit vrees voor de Mexicaanse griep. Dat meldt het persagentschap Reuters.

    Unicum
    Het varken, een unicum in het moslimland, krijgt zijn vrijheid terug omdat het gevreesde H1N1 virus enkel via mensen kan doorgegeven worden. "Andere dierentuinen hebben ons verzekerd dat we ons geen zorgen moeten maken", zegt zoodirecteur Aziz Gul Saqib. "Daarom besloten we om 'Khanzir' uit quarantaine te halen. In Afghanistan is tot dusver geen enkel geval van Mexicaanse griep vastgesteld. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtvlinders spotten in Botanische Tuinen



    Nachtvlinders spotten in Botanische Tuinen


    In de kassen van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht fladderen de hele zomer tropische vlinders. De felgekleurde beestjes zijn dagelijks te zien tot 14 september tijdens het Tropisch Vlinderfestival. Vanaf donderdag 9juli zijn ook de schemer- en nachtvlinders te bewonderen tijdens de speciale avondopenstellingen van de kassen.



     


    Grootste nachtvlinder ter wereld: de Atlasvlinder
     

    Overdag laten de nachtvlinders zich niet zien. Pas bij schemering vliegen ze door de kassen. Vier keer deze zomer zijn de Botanische Tuinen daarom tot 22.00 uur 's avonds geopend.

    De vliegruimte in de kassen is behoorlijk laag, waardoor de vlinders van heel dichtbij te bekijken zijn, zo meldt de organisatie van het vlinderfestival. In de vlinderkas hangen ook poppenkasten waarin de vlinders te zien zijn die uit een pop kruipen.

    Bron;telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Totale stilte in de Provence


    Totale stilte in de Provence
    Thea Detiger


    Les Baux
     -  In het hoogseizoen komen in Les Baux de Provence meer dan duizend bezoekers per dag. Maar als de avond valt, blijven alleen de 24 inwoners over van het ommuurde dorpje aan de voet van wat ooit het machtige kasteel van de Heren van Baux was. Niet voor niets kreeg Les Baux, dat tussen Aix en Provence en Arles in ligt, het predikaat ’een van de mooiste dorpen van Frankrijk’.

    Na de 13e eeuw toen er in en om Les Baux wel 3000 mensen woonden, raakte het stadje in verval. In de 19e eeuw was er sprake van een opleving toen er in de buurt bauxiet werd gevonden. Sinds 1966 worden historische gebouwen gerestaureerd. In 1955 schonk Prins Albert van Monaco, die de titel Markies van Les Baux draagt, nieuwe gebrandschilderde ramen voor de uit de 12e eeuw stammende St.Vincentkerk. Beroemd is de kerstnachtdienst met een offerlam in een speciaal versierd wagentje.

    „Behalve het dorp en het kasteel kun je te voet de Cathedrale d’Images bezoeken, een fascinerend klank en lichtspel in een steengroeve, dat dit jaar gewijd is aan het werk van Picasso”, zegt de Nederlandse Bernadette Brummelhuis, die bij het bureau van toerisme in Les Baux werkt.
    bron; telegraaf.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de drie Vlaamse honden is te dik



    Eén op de drie Vlaamse honden is te dik


     
    Eén op de drie honden in Vlaanderen is te dik. Uit onderzoek blijkt dat vooral teefjes met overgewicht kampen: ongeveer 37 procent moet een pak overtollige kilo's meezeulen. Bij de reuen is bijna een kwart zwaarlijvig.

    Ook vaak ondergewicht
    Opmerkelijk is dat er ook duidelijke regionale verschillen zijn. Zo sukkelen honden uit Vlaams-Brabant het vaakst met overgewicht (36 procent). In Limburg lijken de honden dan weer het best in conditie: daar weegt slechts één op de vijf honden te veel. Voorts blijkt ook ondergewicht regelmatig voor te komen bij honden. Om en bij de 12 procent van de viervoeters wordt daarmee geconfronteerd.

    Hoogte en gewicht
    Tijdens het onderzoek werd onder de meer de hoogte en het gewicht van de hond gemeten. Aan de hand daarvan werd een Body Score Index (een soort Body Mass Index, maar dan voor honden) berekend. Bijna 500 honden van verschillende rassen namen deel aan de studie van de hondencommunity www.icareformydog.be. (belga/ep)
    bron; hln.be

    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut blijft in Berlijn voor 'transfersom' van 430.000 euro


    Knut blijft in Berlijn voor 'transfersom' van 430.000 euro

     

    Na een maandenlang gevecht tussen twee Duitse dierentuinen, is vandaag eindelijk duidelijk geworden waar ijsbeer Knut de komende jaren door zal brengen. De zoo in Berlijn betaalde 430.000 euro aan de dierentuin in Neumünster om het ooit zo schattige ijsbeertje te mogen houden.

    Zware jongen
    Knut werd bijna drie jaar geleden wereldberoemd vanwege zijn hoge knuffelgehalte. De moeder van Knut verstootte hem, waardoor hij met de hand moest worden opgevoed. In de eerste tijd na zijn geboorte togen miljoenen mensen naar de dierentuin om een glimp van hem op te vangen. Inmiddels is Knut volgroeid, lang niet meer zo schattig en levensgevaarlijk.

    Rechter hakt knoop door
    Neumünster stelde recht te hebben op Knut omdat vader Lars eigendom van dat park is. Het park eiste 700.000 euro om de rechten op de ijsbeer te verkopen. De zoo in Berlijn bood daarna 350.000 euro, volgens de dierentuin de "gangbare prijs voor ijsberen". Na tussenkomst van de rechter werd het compromis van 430.000 euro bereikt. (eb
    bron;hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken das houdt verkeer op


    Dronken das houdt verkeer op

     

    Een dronken das heeft nabij de Duitse stad Goslar een flinke tijd het verkeer opgehouden door over de weg te zwalpen. Het dier had zich tegoed gedaan aan gistende bessen. De politie joeg het beestje weg door het met een stok te prikken.

    Crimineel
    "Het fruit was in de maag van het dier veranderd in alcohol. De das was zo zat als een kanon", aldus een woordvoerder van de politie.

    Diarree
    "Daarnaast had het dier diarree. Zijn uitwerpselen zaten vol met kersenpitten". De das heeft zijn roes uitgeslapen in een nabijgelegen weide. (eb)
    bron.hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo van Berlijn heeft half miljoen euro veil voor Knut


    Zoo van Berlijn heeft half miljoen euro veil voor Knut

    zoo van berlijn heeft half miljoen veil voor knut


    Ijsbeer Knut blijft het uithangbord van de zoo van Berlijn. Het management van de Berliner Zoo heeft bijna een half miljoen euro betaald aan de dierentuin van Neumünster om het dier te mogen behouden.

    Knut werd geboren op 5 december 2006, maar door zijn moeder verstoten. De welp werd daarom opgevoed door een verzorger en raakte wereldberoemd omdat het dier te schattig voor woorden was. De nu 2,5 jaar oude ijsbeer werd echter opgeëist door de dierentuin van Neumünster, want de papa van Knut is eigendom van die zoo.

    430.000 euro

    Berlijn wou zijn troetelkind echter niet afstaan en bood 350.000 euro om Knut bij hen te houden. Neumünster eiste het dubbele. Na tussenkomst van de rechter werd een totaalsom van 430.000 euro overeengekomen.

    Knut heeft de Berliner Zoo dan ook geen windeieren gelegd. Honderdduizenden mensen kwamen de voorbije jaren naar de dierentuin om een glimp van de ijsbeer op te vangen. Een echtpaar uit Rotterdam viel in juli 2007 de eer te beurt de kaap van het miljoen belangstellenden te ronden.
    bron;gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste palmenbos van Europa


    Grootste palmenbos van Europa

    Het fort de la Senyoria is nu een museum van archeologie.
    Een gigantische duiventil midden in El Palmeral, het grootste palmenbos van Europa.
    Een gigantische duiventil midden in El Palmeral, het grootste palmenbos van Europa.
    Uitrusten in het park: het echte Spanje.
    Uitrusten in het park: het echte Spanje.

    Wil je deze zomer eens even weg van de kust, dan is Elche, op een halfuur rijden van de Costa Blanca, een absolute aanrader. Elche heeft het grootste palmenbos van Europa.

    Het achterland van de Costa Blanca is zeer heuvelachtig met toppen tot 600 meter. In de lente is de geur van de sinaasappelbloesem overweldigend. Je vindt er nog veel slapende dorpjes met smalle straatjes en een lekker ontspannen levensstijl. Dit is het echte Spanje.

    In de streek Bajo Vinalopo, in de provincie Alicante, ligt Elche (of Elx, zoals de Valenciaanse Catalanen het schrijven). Deze stad met 200.000 inwoners en evenveel palmbomen is heel interessant vanwege zijn rijke moorse traditie.

    Door het warme klimaat ontstond hier een oase die je veeleer in Noord-Afrika zou verwachten. En het grootste palmenbos van Europa, El Palmeral, is een echt museum van palmbomen.

    Een van de belangrijkste aantrekkingspolen van de stad is het oudste religieuze schouwspel van Spanje, het Mysterie van Elche op 14 en 15 augustus. Elk jaar komen vele duizenden mensen naar de basiliek om getuige te zijn van het Mysterie. Kan je er niet bij zijn in augustus, dan is het Museu de la Festa zeker de moeite.

    La Festa d'Elx werd jaren geleden tot werelderfgoed verklaard.

    Meer info:
    http://www.turismedelx.com/en 
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees jagen 5.000 bezoekers dierentuin weg


    Chimpansees jagen 5.000 bezoekers dierentuin weg


     

    Dertig chimpansees hebben in een dierentuin in Chester (Verenigd Koninkrijk) 5.000 bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd. De dolgedraaide beesten waren uit hun kooien ontsnapt en gingen op zoek naar eten. Gevreesd werd dat de apen het publiek zouden aanvallen. Die angst bleek achteraf ongegrond, zo schrijft The Daily Mail. De chimpansees wisten te ontkomen langs een poort waarlangs de verzorgers in de kooien komen. De bezoekers verschansten zich in het restaurant en konden pas na enkele uren de zoo verlaten.(dea)
     bron; demoorgen.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nutterts
    blog.seniorennet.be/nuttert

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!