Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge chimpansees houden van muziek


    Jonge chimpansees houden van muziek




     



    Jonge chimpansees kunnen wel genieten van goede muziek. Uit experimenten blijkt dat ze consonante of samenhangende muziek verkiezen boven dissonante of niet-welluidende muziek. Daaruit besluiten wetenschappers dat chimpansees geboren worden met een appreciatie van aangename klanken, meldt BBC.

    Menselijk trekje
    Tot nu toe werd aangenomen dat dit een typisch menselijk trekje was, maar het onderzoek veronderstelt dat onze voorouders en moderne apen ook over deze vaardigheid beschikken. Tasuku Sugimoto and Kazuhide Hashiya van de Kyushu Universiteit hebben de muzikale appreciatie van een jonge chimpansee getest. Ze volgden het dier, Sakura, toen het tussen 17 en 23 weken oud was.

    Muziek
    Sakura was voorheen nooit in contact gekomen met muziek. Tijdens de tests lag ze op een bed met een koordje aan haar hand. Telkens Sakura aan het koordje trok, kreeg ze de muziek opnieuw te horen. Muziekfragmenten duurden 38 tot 63 seconden. De consonante muziekstukken werden ook vervormd om ze dissonant te maken. De sessies begonnen afwisselend met consonante en dissonante muziek. Sakura trok opmerkelijk vaker aan haar koordje als ze mooie, samenhangende muziek hoorde.

    Melodie
    Muziek is één van de universele menselijke eigenschappen die culturen overstijgen (net als taal). Hoewel altijd vermoed werd dat enkel de mens over een muzikale gave beschikt, blijkt uit het onderzoek dat ook onze voorouders dus mogelijk al konden genieten van een mooie melodie. (gb)

    Bekijk hier de beelden van Sakura
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemdste karper van Groot-Brittannië is niet meer


    Beroemdste karper van Groot-Brittannië is niet meer



    Benson poseerde talloze keren voor de foto en werd dan weer in het water gegooid.
    De zwaarste en beroemdse karper van Groot-Brittannië is dood. De vis met de naam Benson woog bijna 30 kilogram, was tussen 20 en 25 jaar oud en had alle kwaliteiten van een echte ster. Tijdens zijn leven poseerden vele hengelaars met hem. Hij werd 63 keer gevangen, maar steeds ongedeerd terug in het water gegooid. Nu werd hij dood in een meer in het graafschap Cambridgeshire teruggevonden. Vermoedelijk stierf hij aan het binnenslikken van enkele noten die voor vissen giftig zijn.

    Celebrity
    "We zijn allen geschokt door de dood van Benson", zei Tony Bridgefoot, eigenaar van de visgronden aan de Bluebell Lakes in The Times. De vis had een celebrity-status en was de "vis van het volk". Bovendien had hij wondermooie schubben.

    Samen op de foto
    Benson zwom sinds 1995 in de wateren van de Bluebell lakes. Hengelaars uit heel het land kwamen er naar toe om de enorme karper aan de haak te slaan. Daarbij trokken ze hem uit het water, lieten zich met hem fotograferen en lieten hem weer vrij.

    "Wonderbaarlijk schepsel"
    Enkele "onverantwoordelijke" hengelaars moeten wat noten in het water hebben gegooid, die door Benson werden binnengehapt, zei Bridgefoot. "Iedereen had de karper in zijn hart gesloten, en als je geluk had hem te vangen dan werd het duidelijk wat voor een wonderbaarlijk schepsel hij was", zei hij.

    Benson ligt nu op ijs en wordt eerlang tentoongesteld. (dpa/eb)
    bron; demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus wolken kijken


    Cursus wolken kijken


    Misschien baal je af en toe van ons kouwe kikkerlandje, maar toch… voor de mooiste wolkenluchten zit je goed in Holland! En steeds meer mensen krijgen de smaak van het wolkenkijken te pakken. Er zijn nu zelfs cursussen voor...

      Toch is Hollandse wolkenluchten meer dan mooie plaatjes en interessante feitjes alleen. Veel meer! In dit wonderschone boek lees je namelijk ook over wolken in de kunst, de literatuur en de poëzie. Door de eeuwen heen hebben die typische oer-Hollandse wolkenluchten heel wat kunstenaars geïnspireerd. Voor veel mensen vormen ze zelfs een bron van spiritualiteit. Ook dát zie je terug in dit ultieme wolkenboek vol informatie over Hollandse wolken, eigenaardige wolken, kunstwolken, licht-en-de wolken en sprekende wolken.

      Prijs: € 29,95. ISBN: 9789021545639
      bron; telegraaf.nl


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapen op een ongerept Waddeneiland


      Slapen op een ongerept Waddeneiland




       

      Vogelwachter Koen van Dijken



      „Een weldadige rust gaat van het eiland uit”


      Puur natuur. Zuiderduin is het enige eiland in de Waddenzee dat totaal ongerept is. Er is nooit één schop de grond in gegaan. Af en toe komt er een vogelwachter vogels tellen. „Door de totale rust val ik hier vaak vanzelf in slaap.”

      Zwaar verboden toegang is het eilandje ten zuiden van Rottumeroog. „Hier komen per jaar hooguit vijftien verschillende mensen”, vertelt vogelwachter Koen van Dijken. Bij hoge uitzondering mag een verslaggever een kijkje nemen op Zuiderduin. „Je hebt geluk: het broedseizoen is voorbij en het is laagwater. Anders zou dit bezoek absoluut niet mogelijk zijn.”

      Wadlopers die vanaf de Groningse kust het eiland naderen, zien een bordje ”Rottum; Kwetsbaar gebied, geen toegang”. Het bordje doelt daarbij niet op het eiland Rottumeroog of Rottumerplaat, maar het zo’n 500 meter verderop liggende Zuiderduin. Van Dijken: „Over het algemeen houden wadlopers zich wel aan het verbod en komen ze niet aan land. Slechts een enkele keer moeten wij mensen van het eiland sturen.”

      De twee vogelwachters die van april tot augustus op Rottumeroog bivakkeren, moeten ook Zuiderduin in de gaten houden. „Onze taak is het bewaken van de rust op beide eilanden en het tellen van de planten- en vogelsoorten.” Wadlopers die te dicht bij de eilanden komen, krijgen van Van Dijken en zijn collega wel vaak uitleg waarom de eilanden verboden gebied zijn. „We nemen dan een telescoop mee en laten de mensen de lepelaars en aalscholvers zien. De nesten liggen gewoon op de grond, dus als iemand daar rondloopt, is de kans groot dat er eieren worden vertrapt. Op deze manier kweek je begrip en dat is belangrijk.”

      Op Zuiderduin broeden 187 paar aalscholvers, 46 paar lepelaars en 3 à 4 paar kleine zilverreigers. Eenmaal per veertien dagen gaat een van de vogelwachters bij hoogwater naar Zuiderduin om daar de vogels te tellen. Dat kan alleen bij vloed, omdat de wadvogels dan op de droge plekken hun toevlucht zoeken. Van Dijken vindt het heerlijk om helemaal alleen zes uur lang op het eiland te vertoeven. „Na een anderhalf uur ben ik wel klaar met tellen. Maar ik moet dan nog vierenhalf uur wachten tot het wad weer droog is. Ik zoek dan een droog plekje op en val meestal vanzelf in slaap.”

      Er gaat inderdaad een weldadige rust van het eiland uit. De ziltige lucht van de Waddenzee voegt zich bij het geluid van de meeuwenkolonie op Zuiderduin. De aalscholvers en de lepelaars laten zich wel zien, maar niet horen. De wetenschap dat de dichtstbijzijnde beschaving minstens 10 kilometer verder op het Duitse Waddeneiland Borkum is te vinden, doet een mens gapen. „Een oase van stilte” en „een van de mooiste plekjes van Nederland” prijst ook Van Dijken het eiland met een diameter van 500 meter. „Zuiderduin is voor wetenschappers een soort nulmeting. Hier kunnen ze zien wat er gebeurt als je niets aan een Waddeneiland doet.”

      Van Dijken vindt het dan ook een goed besluit dat er sinds 1997 op eilanden zoals Rottumeroog geen natuurbeheer meer plaatsvindt. „Sinds die tijd is bijvoorbeeld de populatie eidereenden gigantisch gegroeid. Die vogels zijn zeer gebaat bij een rustige omgeving, omdat ze tijdens het ruien niet goed kunnen vliegen. Als er hier arbeiders met grote machines bezig zijn, blijven ze weg.”

      Het is helaas weer tijd om terug te keren naar Rottumeroog. Nog een laatste blik op de lage duintjes van Zuiderduin en dan gaat het richting het baken op Rottumeroog. De kans is groot dat de beide eilanden over enkele tientallen jaren aan elkaar zijn gegroeid. Het zand dat aan de noordkant van Rottumeroog wordt weggeslagen door de Noordzee bezinkt weer in het gebied tussen Rottumeroog en Zuiderduin. Van Dijken: „Dat is het toppunt van de natuur haar gang laten gaan.”  
       Gerco Verdouw

      bron; refdag.nl

       


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Veluwemeer in nl. 1



      De volgende foto's zijn genomen op het veluwemeer in nl.toen
      we een paar dagen zijn gaan varen als we met de boot in de
      haven van Elburg lagen.

































      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het veluwemeer in nl. 2


      Ook de volgende foto's zijn genomen op het veluwemeer in nl.toen
      we een paar dagen zijn gaan varen als we met de boot in de
      haven van Elburg lagen.
































      03-08-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat schattig; Vrienden voor het leven!


      BrunoPress/Caters News


      Wat schattig

      Vrienden voor het leven! Eddie de Geit en Gerald de Giraffe gaan door het vuur voor elkaar. Samen deelt het opmerkelijke stel een verblijf met een kudde zebra's in de dierentuin van Wraxall, Engeland. Eddie beschermt zijn makker Gerald van de gestreepte paarden. Lievv!


      bestevrienden2_gr.jpg

      bestevrienden3_gr.jpg

      bestevrienden4_gr.jpg


      M. van Helvert
      bron; spitsnieuws.nl

      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse gorilla bevallen, zoo in de wolken


      Duitse gorilla bevallen, zoo in de wolken


      duitse gorilla bevallen zoo in de wolken


       Ontroerende beelden uit de zoo van het Duitse Münster. Daar is gorilla Gana zaterdagnacht opnieuw moeder geworden.

      Zowel mama als de lieve spruit stelt het goed. Het personeel keek al maanden uit naar de komst van de baby-gorilla. Toch zijn de verzorgers blij dat Gana 's nachts beviel en niet in de drukte van overdag.

      Vorig jaar beviel Gana van een jongetje: Claudio. Dat dier stierf echter snel, maar mama Gana kon dat overlijden maar niet aanvaarden. Dagenlang droeg ze haar dode kind overal rond.

      Het geslacht van de pasgeboren gorilla is nog niet bekend. De directeur van de zoo vermoedt dat het om een meisje gaat. Hij hoopt ook dat Gana deze keer wel gelukkig mag worden.

      Beeld: Bild
      bron; gva.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeldieven speuren Google Earth af

      Vogeldieven speuren Google Earth af


      Houders van volièrevogels in Groningen en Drenthe worden geteisterd door een golf van inbraken in hun vogelhokken, de dieven worden hierbij geholpen door Google Earth...

        De geschrokken vogelhouders verbazen zich over de kennis van de dieven. De misdadigers weten precies waar de hokken staan en welke vogels waardevol zijn en welke niet. Deze kennis vergaren ze ook door informatie op het internet.

        Vermoed wordt dat de dieven gebruikmaken van Google Earth, het programma waarmee op de computer gedetailleerde plattegronden van bebouwing kunnen worden bestudeerd.

        De prijzen van de vogels zijn de laatste jaren sterk gestegen door een importverbod als gevolg van de vogelgriep. De schade na een inbraak bedraagt al gauw duizend euro.

        Vooral papegaaien, speciale soorten vinken en sijsjes zijn in trek bij de dieven. Volgens de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers kunnen bepaalde soorten papegaaien tussen 300 en 800 euro per stuk opleveren.

        bron; telegraaf.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtje slapen tussen de haaien in Artis


        Nachtje slapen tussen de haaien in Artis


        Een nachtje slapen tussen haaien, roggen en andere bijzondere en kleurrijke vissen.

        afbeelding vergroten 

        Het Aquarium in Artis

        Artis heeft een speciale wedstrijd in het leven geroepen waarbij twee winnaars een keertje kunnen overnachten in het aquarium.

        Dat maakte de Amsterdamse dierentuin maandag bekend.

        Wie kans wil maken op de speciale overnachting moet komende maand langskomen op een van de ZOOmeravonden. De dierentuin is tijdens de zomermaanden op zaterdagavond geopend tot zonsondergang. Wat de deelnemers precies moeten doen, wil Artis niet verklappen. De winnaars kunnen op vrijdag 23 oktober de nacht in het aquarium beleven.

        (ANP)
        bron; ad.nl

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stieren van Pamplona


         

         
        De stieren van Pamplona


        Een renner gaat onderuit tijdens de zevende stierenloop op maandag. Foto EPA/Jim Hollander

        De stieren van Pamplona


        Het jaarlijkse festival van San Fermín in Pamplona, een stad in Noord-Spanje, wordt geroemd, maar ook verguisd. Voor sommige mensen is de beroemde stierenloop een vorm van dierenmishandeling die al lang verboden had moeten worden. Voor veel inwoners, maar ook toeristen is het juist het hoogtepunt van het festival. Dit jaar is er een dode gevallen, toch gaan de stierenlopen die van 6 tot 14 juli plaatsvinden, gewoon door. Zes vechtstieren worden in het gezelschap van tamme ossen door de straatjes van Pamplona gejaagd. De 'waaghalzen' in de straatjes morgen geen wapen gebruiken, met uitzondering van een opgerolde krant. De dieren worden in de avond door stierenvechters gedood.
        bron; parool.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van everzwijnen? Gooi wat haar in de tuin


        Last van everzwijnen? Gooi wat haar in de tuin



        Een inwoonster van Boncelles, een deelgemeente van Seraing, gebruikt menselijk haar om everzwijnen weg te houden uit haar tuin. Ze verspreidt het haar in de hagen. Everzwijnen hebben immers een hekel aan menselijke geuren.

        Pierre Luxen, specialist aan de ULB, bevestigt in La Meuse dat het systeem kan werken. Ook jagers en landbouwers kennen de truc. Volgens Luxen is succes evenwel niet gegarandeerd en moeten de haren regelmatig "ververst" worden. (belga/mvdb)
        bron; demorgen.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle tips van lezers tegen wespen


        Alle tips van lezers tegen wespen


        alle tips van lezers tegen wespen

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journalisten zoeken dodelijke, zuur spuwende worm


        Journalisten zoeken dodelijke, zuur spuwende worm



        Gewapend met explosieven trekken twee journalisten naar de woestijn van Mongolië op zoek naar een zeer bizarre worm. Het dier zou 1,5 meter lang zijn, uit het zand springen en zijn slachtoffers doden door zuur te spuwen of bliksem af te vuren. Uiteraard is er geen enkel bewijs dat dit wezen ook echt bestaat, maar volgens de lokale bevolking is het geen mythe. De journalisten hopen met de camera het bestaan van de gevaarlijke worm vast te leggen.

        Loch Ness
        Journalist David Farrier en cameraman Christie Douglas zullen een documentaire maken over hun avonturen. Farrier gelooft dat zijn missie kans op slagen heeft en denkt dat de dodelijke worm een van de meest realistische mythische wezens is. Aangezien we weinig over Mongolië weten, is de worm veel minder bekend dan bijvoorbeeld van het monster van Loch Ness of Bigfoot. "Dus als een Mongool zegt dat hij deze worm gezien heeft, vraag ik me af waarom hij zou liegen", zegt Farrier. Geruchten en verhalen verspreiden zich nu eenmaal niet gemakkelijk in het dun bevolkte Mongolië.

        Slang
        Specialisten geloven de verhalen niet en ook Farrier heeft wel enkele bedenkingen. "Ik denk niet dat we een worm gaan zien. Wormen kunnen niet overleven in de woestijn. Ik vermoed dat het om een slang zal gaan die daar niet thuis hoort", zegt hij. Hij geeft zijn team vijf tot vijftien procent kans om de slang te vinden. Ze gaan in de gebieden zoeken waar de slangen het vaakst gezien werden. Met explosieven hopen ze het wezen aan de oppervlakte te brengen. "Ik wil het dier niet vangen of vastnemen. Ik wil enkel het bestaan ervan bewijzen en het op film vastleggen." (gb)
        bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goudvissenhotel Schiphol wacht op eerste gast


        Goudvissenhotel Schiphol wacht op eerste gast



        Het goudvissenhotel op Schiphol wacht nog steeds op zijn eerste gast. In juni maakte een woordvoerster bekend dat het hotel openging, maar tot nu toe bleef het leeg.

        Niet elke vis kan er 'inchecken'. Alleen reizigers die hun vakantie via reisbureau D-reizen hebben geboekt, mogen er hun huisdier afgeven. Het dier krijgt dan een eigen aquarium achter de schermen van de luchthaven. Na de reis kunnen de baasjes hun vis meenemen.

        De woordvoerster liet eten dat het hotel openblijft. Vakantiegangers kunnen tot eind september van het hotel gebruikmaken. (belga/edp)

        bron; hln.be

        01-08-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitzonderlijke dierenfoto's


        Uitzonderlijke dierenfoto's


         
        Zestig uitzonderlijke dierenfoto's 


        Zestig uitzonderlijke dierenfoto's


        Zestig uitzonderlijke dierenfoto's


        Zestig uitzonderlijke dierenfoto's


        Zestig uitzonderlijke dierenfoto's


        We hebben uit onze database de leukste dierenfoto's van de jongste maand geplukt.

        bron; hln.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen lusten restaurantkippen


        Vossen lusten restaurantkippen

        "Ik heb al vele jaren achteraan in de tuin kippen in een afgesloten ruimte. Voor de kinderen die in de tuin spelen is het dikwijls een leuk extraatje een kip aan het werk te zien. De eieren gebruik ik alleen voor eigen consumptie", start Etienne zijn verhaal.

        Spijtig genoeg heeft hij de afgelopen weken enkele keren bezoek gehad van een vos(sen). Het resultaat is dat zijn zes kippen op enkele dagen tijd de strot werden afgebeten en dat er twee kippen verdwenen zijn die de vos(sen) blijkbaar elders hebben opgepeuzeld. In diezelfde periode moesten ook de kippen van zijn buur, vier in totaal, er eveneens aan geloven."Die beestjes zakken nu toch wel heel ver af naar de bewoonde wereld. Wat met hondsdolheid?", maakt hij zich ongerust.

        De vossen worden erg arrogant. Ze zijn niet te beroerd om ook overdag door de bewoonde wereld te dolen. "De poetsvrouw heeft hier 's morgens al een vos zien lopen. Ook verderop aan de bloemenzaak Mampaey zijn er overdag al vossen gezien. Toen dat spelletje hier bezig was, had ik mijn voorzorgen genomen en sloot ik het laatste beestje 's nachts altijd op in zijn hok. Uiteindelijk heeft de vos die kip ook te pakken gekregen nadat ik ze ' s morgens al terug in de ren had gelaten", verduidelijkt Etienne Buytaert.

        JB
        bron; hln.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schattige albino kangoeroe geboren in zoo Cyprus



        Schattige albino kangoeroe geboren in zoo Cyprus


        Schattige albino kangoeroe geboren in zoo Cyprus


        In de Ayios Georgios-zoo op het eiland Cyprus is een uiterst zeldzame albino kangoeroe geboren. De witte kangoeroe (eigenlijk een wallabie, de kleinste soort kangoeroes) huppelt voorlopig nog wat onwenning tussen zijn gekleurde soortgenoten. Het beestje werd twee maanden geleden al geboren, maar kroop pas vorige week uit de buidel van zijn moeder. Het geslacht van de witte wallabie moet nog bepaald worden.
        bron; hln.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen sterven bij bosjes in imkerbedrijf


        Bijen sterven bij bosjes in imkerbedrijf
        Pascal Deboeverie van Bijenhof verliest een derde jonge insecten

        Het Bijenhof is het tweede imkerbedrijf in West-Vlaanderen dat een groot aantal bijen verloren ziet gaan. Een verkeerde of verboden toepassing van pesticiden ligt mogelijk aan de basis van de massale sterfte.

        'Maandag zullen we pas weten wat de precieze oorzaak is van de massale bijensterfte, want dan kennen we de resultaten van het Federaal Voedselagentschap. Dergelijke voorvallen moeten echt wel onderzocht worden', zegt Pascal Deboeverie, bedrijfsleider in het Bijenhof, één van de hoofdrolspelers in de wereld van de imkerij. 'Hopelijk is dit het gevolg van een lokale besmetting want als het verder moet gezocht worden, zou dit op termijn wel eens kunnen uitdraaien op een ramp.'

        Woensdag merkte Deboeverie op dat zijn beestjes niet in hun normale doen waren. 'De bijen vielen letterlijk met bosjes uit de lucht. Ze vlogen traag en hulpeloos in het rond in de hoop hun bijenkast terug te vinden, maar dat deden ze niet, ook al waren ze slechts een honderdtal meter van de kast verwijderd. Het leek wel of ze hun oriëntatie kwijt waren. De beestjes die op de grond lagen, gingen na een tijdje dood.'

        De kans is groot dat een verkeerd gebruik van pesticiden de oorzaak is van de massale bijensterfte. 'De meest logische verklaring is dat één of andere boer zijn maïsveld besproeide met pesticiden, maar het is heel moeilijk om in zulke gevallen een schuldige aan te wijzigen. Bovendien gaan bijen in een straal van 5km op zoek naar nectar, als ze dan terug naar huis keren met bespit stuifmeel, zijn de gevolgen niet te overschatten.'

        In het Bijenhof alleen wordt geschat dat er duizenden bijen stierven. 'We hebben dagelijks ongeveer 1.500 tot 2.000 nieuwe bijen en ik mag stellen dat een derde van die jonge diertjes dood gingen.'

        Voorlopig zijn er geen rechtstreekse gevolgen voor de producent van bijenproducten door de massale sterfte, maar Deboeverie verwijst naar een soortgelijk geval in Frankrijk. 'Ook daar kregen de imkers af te rekenen met veel dode bijen. Daar was de impact groter, maar de symptomen waren net hetzelfde als wat wij nu meemaken.'

        Momenteel kunnen de getroffen imkers niet veel doen, maar ze hopen wel dat er in de toekomst voorzichtiger wordt omgesprongen met het gebruik van sproeistoffen.

        'Mensen denken er soms niet bij na, maar bijen zijn nuttige dieren. Ze zijn broodnodig voor het bespitten van bloemen, planten, fruitbomen en andere gewassen. Mocht het ooit zover komen dat de bijen uitgeroeid raken, zal er niet veel meer overblijven van de natuur', besluit de Bissegemse zaakvoerder.

         Benny Wouters
        bron; nieuwsblad


        31-07-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil zorgt voor paniek aan boord van vliegtuig


        Krokodil zorgt voor paniek aan boord van vliegtuig

        De passagiers op een vlucht tussen Abu Dhabi en Kaïro van de luchtvaartmaatschappij Egypt Air hebben vrijdag de schrik van hun leven gekregen, nadat een kleine krokodil ontdekt werd die rustig op wandel was tussen de passagiersstoelen. Dat meldt een luchthavenbron.

        Verschillende passagiers begonnen te roepen toen ze het 30 centimeter lange dier zagen. De bemanning van het toestel probeerde de krokodil vervolgens te vangen.

        Toen het vliegtuig in Kaïro geland was, werd het dier overhandigd aan de dierenautoriteiten van de internationale luchthaven van de Egyptische hoofdstad. Zij zullen het dier aan de zoo van Guizeh toevertrouwen.

        Hoe het dier in het vliegtuig terechtkwam, is een mysterie. Alle passagiers ontkennen iets te maken te hebben met de krokodil.

         jbs (AFP)
        bron; nieuwsblad.be





                    




        Lieve Bezoeker
          Om het openen van 
         
        het gastenboek voor 
           iedereen gemakkelijk 

         
        te houden worden te
          grote Plaatjes en of
          Buttons verwijderd
        .




        Blog als favoriet !


        Willekeurig SeniorenNet Blogs
        noah
        blog.seniorennet.be/noah

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!