Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koreaans bedrijf wil jaarlijks 1.000 honden klonen


    Koreaans bedrijf wil jaarlijks 1.000 honden klonen



    Het Zuid-Koreaans biotechnologisch bedrijf RNL Bio is van plan jaarlijks 1.000 honden te klonen voor commerciële doeleinden. Het bedrijf opent begin volgend jaar een nieuwe vestiging in Yongin, ten zuiden van de hoofdstad Seoul.

    Wetenschap
    De onderneming mikt vooral op gezelschapsdieren, maar denkt ook aan dieren die kunnen dienen voor onder meer de medische wetenschap, zegt directeur Cho Seong-ryul. Verder is de onderneming van plan wolven te klonen.

    Kanker
    Vorig jaar meldden biotechnologen van RNL Bio dat ze een hond hadden gekloond die bij mensen mogelijk kanker kan ontdekken. De puppies kwamen van een zwarte labrador retriever die speciaal was getraind om met haar scherpe neus kankercellen op te sporen. (anp/sam)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arend grijpt zwaan in volle vlucht

     


    Arend grijpt zwaan in volle vlucht




    Een fotografe heeft het unieke moment vastgelegd waarop een Amerikaanse zeearend een zwaan grijpt in volle vlucht. Amateurfotografe Kelly Munday (41) kiekte het opmerkelijke tafereel in het Canadese Terrace, in British Columbia.

    "Ze vochten ongeveer vijf seconden, waarna de zwaan kon ontsnappen naar het water. Het dier leek in orde," zegt ze in de Daily Mail. (sam)
    bron; hln.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden Nederlandse vogels zullen verhongeren



    Honderden Nederlandse vogels zullen verhongeren


    Een vink.

    In Nederland zijn zeker tweehonderd vogels besmet met de vogelziekte trichomonas gallinae, beter bekend als 'het geel'. Dat heeft de Vogelbescherming Nederland gemeld. In Duitsland stierven al tienduizenden zangvogels aan de ziekte.

    Verhongeren
    Trichomonas veroorzaakt een geelkleurig abces in de keelholte, waarna de vogels stikken of verhongeren. Vooral groenlingen, vinken en merels werden in Duitsland het slachtoffer. De infectie komt ook voor bij duiven en roofvogels. Besmetting vindt plaats als vogels direct onderling contact hebben, bijvoorbeeld bij het overdragen van voedsel.

    Bovennormaal
    De Vogelbescherming spreekt van een "bovennormaal, maar nog niet schrikbarend aantal". De organisatie roept mensen op om verdachte gevallen te melden en bakjes met vogelvoer en water goed schoon te maken. (belga/adb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kale pinguïn Ralph krijgt wetsuit als bescherming tegen de zon


    Kale pinguïn Ralph krijgt wetsuit als bescherming tegen de zon


    kale pinguin ralph krijgt wetsuit als bescherming tegen de zon


    Ralph de pinguïn zit opnieuw zonder veren en om hem te beschermen tegen de zon hebben zijn verzorgers hem ingepakt in een wetsuit.

    Het is niet abnormaal dat een Humboldt-pinguïn zijn veren verliest. Bij de andere pinguïns verloopt dat proces evenwel geleidelijk en terwijl de veertjes uitvallen, ontwikkelt zich al een nieuwe set.

    Kaal

    Ralph daarentegen verliest al zijn veertjes op één dag tijd en daardoor blijft het diertje kaal achter. Zo loopt hij heel wat risico om verbrand te raken door de zon.

    Zijn verzorgers hebben hem een wekenlange opsluiting bespaard door het dier in te pakken in een wetsuit. Zo kan hij toch nog genieten van de zon, zonder het risico te verbranden.

    Foto: Daily Mail
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan


    Mysterie ontsluierd: waarom flamingo's op één poot staan




    Het is een van de simpelste maar meest raadselachtige mysteries van de natuur: waarom staan flamingo's zo graag op één poot?
    Die vraag houdt biologen al jaren bezig en hoewel er tal van theorieën bestaan, is er nog nooit een sluitende verklaring gegeven.

    Lichaamstemperatuur regelen
    Twee wetenschappers die Caribische flamingo's in gevangenschap uitgebreid bestudeerden, menen dat ze eindelijk het sluitende antwoord hebben gevonden: flamingo's staan op één poot om hun lichaamstemperatuur te regelen.

    Links of rechts?
    Matthew Anderson en Sarah Williams, vergelijkingspsychologen aan de universiteit van Philadelphia, bestudeerden in de eerste plaats de lateraliteit van flamingo's: tonen ze een voorkeur voor deze of gene kant van hun lichaam om bepaalde taken uit te voeren, zoals mensen rechts- of linkshandig zijn?

    Links is agressief
    Ze stelden vast dat flamingo's verkiezen hun hoofd te laten rusten aan één kant van hun lichaam. Bovendien bepaalt die kant hoe agressief de dieren zijn tegenover soortgenoten. Vogels die hun hoofd aan de linkerzijde van hun lichaam laten rusten, zijn agressiever.

    Hoewel flamingo's hun hoofd liefst rechts van hun lichaam laten rusten, hebben ze geen voorkeur op welke poot ze gaan staan.

    Eerdere verklaringen ontkracht
    Daarna onderzochten de wetenschappers of het staan op één poot de dieren hielp de vermoeidheid in hun poten te verminderen, of de dieren in staat stelde sneller op te vliegen bij dreigend gevaar. Deze twee verklaringen bleken geen hout te snijden: onderzoek wees uit dat het de dieren meer energie en tijd kost om vanop één poot op te vliegen dan vanop beide poten. De dieren bleken ook geen voorkeur te hebben op welke poot te staan. Dat het staan op één poot het evenwicht van de dieren bevordert, bleek ook niet te kloppen.

    Liefst in water
    De onderzoekers stelden wel vast dat de dieren liever in water op één poot staan dan op de grond. "Gezien water meer lichaamswarmte opneemt, nemen we aan dat de dieren op één poot staan om hun lichaamstemperatuur te regelen. Mochten ze beide poten in het water houden, zouden ze te veel lichaamswarmte verliezen, vooral omdat ze zo veel tijd wadend doorbrengen. Onze resultaten leveren het definitieve bewijs dat thermoregulatie de voornaamste functie is van het op één poot staan", aldus Anderson.

    Wisselen
    Flamingo's wisselen vaak van poot waarop ze staan om te vermijden dat één poot te koud zou worden. "Mochten ze altijd op dezelfde poot staan, zouden ze meer lichaamswarmte verliezen en zouden ze hun pootweefsel kunnen beschadigen door de koude".

    Aangenomen wordt dat andere vogels die ook vaak op één poot staan, zoals reigers, ooievaars en eenden, dat om dezelfde reden doen. (lb)

     

    bron;demorgen.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorntje wil absoluut mee op foto


    Eekhoorntje wil absoluut mee op foto


    eekhoorntje wil absoluut mee op foto


    Eekhoorntjes zetten het meestal op een hard lopen als er mensen in de buurt komen. Maar je hebt natuurlijk ook uitzonderingen...

    Melissa Brandts en haar echtgenoot genoten van een ontspannen dagje aan een Canadees meer. Ze besloten een foto te nemen ter eeuwige herinnering.

    "We zetten de camera op een rots en schakelden de zelfontspanner aan", aldus Brandts. "Plots dook de nieuwsgierige eekhoorn op voor de lens. We hebben er dagen om gelachen."

    Beeld: Daily Mail
    bron;gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen ooievaars strijken neer in Henegouwen


    Tientallen ooievaars strijken neer in Henegouwen


     




    In Baileux, een gemeente tussen Couvin en Chimay, is dinsdagnacht een groep van 58 ooievaars neergestreken. Deze uitzonderlijk grote groep trekvogels komt waarschijnlijk uit Oost-Europa en is op weg naar het zuiden. (belga/dea)
    bron; demorgen.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomervlinder (Geometra papilionaria)


    De zomervlinder

    Vandaag geheel toevallig de zomervlinder gezien op de winkelruit van onze zoon die een golfwinkel heeft in stekene(kemzeke) die had een doosje voor ons en zodra we thuis kwamen in de tuin gezet daar is hij meer in zijn natuurlijke omgeving en direkt enkele foto's genomen.
    De vlinder heeft in de tuin een beschutte plaats gevonden en zit nu (voorlopig)nog steeds in de tuin.
    Kijk ook eens op ; http://blog.seniorennet.nl/photogalery/

    De zomervlinder (Geometra papilionaria) is een
    nachtvlinder
    De vlinder heeft een spanwijdte van 44 tot 50 millimeter. De vleugels hebben een fijne, smalle witte zoom.
    De vliegtijd is van juni tot en met augustus. De vlinder komt algemeen voor in Nederland en België.
    De vlinder heeft een voorkeur voor een bosrijke omgeving.
























    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra jagers op Vlieland in strijd tegen illegale vos



    Extra jagers op Vlieland in strijd tegen illegale vos

    Caspar Janssen 

    De jacht op de vossen op Vlieland wordt geïntensiveerd. De zes inzetbare jagers op het eiland krijgen hulp van meer dan twintig ‘deskundige collega’s’ van het vasteland die in ploegendiensten gaan jagen. Tot nu toe zijn twee jonge welpen geschoten, maar volgens Rien Cardol van Staatsbosbeheer is er zeker ‘nog meer dan een’ vos op het eiland actief.

    In de afgelopen maanden roofden vossen duizenden vogelnesten leeg in de vogelbroedgebieden in en rond de Kroon’s Polders. Vossen komen van nature niet voor op Vlieland. Staatsbosbeheer vermoedt dat de beesten illegaal zijn uitgezet op het eiland.

    Juist vanwege het ontbreken van natuurlijke vijanden – zoals vossen – broeden er op de Waddeneilanden veel vogels op de grond. Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van het uitzetten van vossen. De twee gedode vossen zijn aan de politie overgedragen voor dna-onderzoek. Volgens Rien Cardol is er nog geen idee over de daders. Hij acht het ‘onwaarschijnlijk’ dat jagers de vossen hebben uitgezet. ‘We hebben intensief contact met de leden van de KNJV, de landelijke jagersvereniging en zij zeggen dat zij zich niet kunnen voorstellen dat jagers dat zouden doen.’

    In de afgelopen weken hebben de jagers van Vlieland geen vossen meer afgeschoten. Rien Cardol: ‘Het uitgangspunt was om zo veel mogelijk iedere avond en ochtend te jagen. Maar dat kunnen die mannen zo langzamerhand niet meer opbrengen.’ Met de komst van meer jagers zal er nu ook ’s nachts worden gejaagd, met lichtbakken.

    De vogelbroedgebieden op het eiland blijven nog tot eind augustus gesloten voor publiek. Normaal worden de gebieden begin augustus toegankelijk.

    De gemeente Vlieland waarschuwt bewoners en bezoekers voor de consumptie van bosbessen, bramen en cranberries. De aanwezigheid van de vossenlintworm kan niet helemaal worden uitgesloten, dus raadt de gemeente mensen aan hun handen na het plukken van bessen en bramen grondig te wassen en de vruchten goed te koken voor het eten.

    bron;volkskrant.nl


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker wordt langste hond ter wereld fataal


    Kanker wordt langste hond ter wereld fataal



    De langste hond ter wereld is in Californië overleden aan de gevolgen van kanker. Gibson was uitgerekt 2,20 meter lang. Als hij op zijn vier poten stond, was hij nog steeds 1,08 meter hoog. Al meer dan vijf jaar prijkte hij in het Guinness Book of Records.

    In april werd kanker vastgesteld bij de hond. Zijn rechtervoorpoot werd meteen geamputeerd, en Gibson kreeg chemotherapie. Toch bleef de ziekte zijn reusachtige lichaam aantasten. Vorige week werden uitzaaiingen in de longen en het ruggenmerg ontdekt. Zijn bazin besloot de hond te laten inslapen. (anp/dea)

    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zwerfhonden weten hoe ze metro moeten gebruiken"


    "Zwerfhonden weten hoe ze metro moeten gebruiken"



    Zwerfhonden hebben het principe van de metro helemaal onder de knie. Dat beweert althans een Russische wetenschapper, die verschillende exemplaren op de voet gevolgd heeft.

    "Elke morgen trekken ze naar het centrum, waar ze makkelijker voedsel kunnen vinden. 's Avonds nemen ze de metro terug naar hun slaapplaats. Ze hebben dus geleerd hoe lang ze op dat vervoermiddel moeten blijven om op de juiste plek af te stappen. Soms vallen ze in slaap en missen ze hun stop, maar dan keren ze met een andere metro terug", aldus Andrew Poyarkov.

    De man stelde ook vast dat diezelfde honden braaf blijven wachten tot het licht op groen springt alvorens over te steken. "Blijkbaar zijn ze erin geslaagd om enkele gewoontes van de mens over te nemen", besluit Poyarkov. (svm)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese dierenwinkel verkoopt getatoeëerde geluksvisjes


    Chinese dierenwinkel verkoopt getatoeëerde geluksvisjes



    Een dierenwinkel in Chengdu, in het Zuid-Westen van China, biedt zijn klanten goudvissen aan die getatoeëerd zijn met gelukssymbolen. De visjes werden met een laser behandeld en zijn bedoeld om de eigenaars ervan geluk te brengen.

    Bloemen en regenbogen
    De goudvissen krijgen een bloemenmotiefje, regenbogen of allerlei lettertekens op hun lijf gelaserd. De tropische papegaaivis wordt vaak gebruikt om er in het Chinees 'Moge uw zaak floreren' op te tatoeëren. Zo'n visje zonder tatoeage kost ongeveer één euro, mét gaat die voor 2,5 euro over de toonbank. Voor vier stuks met boodschappen als 'Veel geluk', 'Leef lang', 'Succes' of 'Voorspoed' betaal je 12 euro.

    Wreedaardig
    Visjes met een tatoeage zijn niet nieuw. Ze bestaan al sinds 2005 maar zijn pas recent echt populair geworden. Natuurlijk zijn er ook tegenstanders, die het hele tattoogedoe maar wreedaardig vinden. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de visjes, maar de laserbehandeling heeft zonder enige twijfel invloed op de vissen.

    In het algemeen winnen huisdieren in China aan populariteit, door de toenemende welvaart. (jv)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlindervallei


    Vlindervallei

    LOMMEL - De vlindervallei, tussen het Pijnven en de Kerkhovense Steenweg, is opnieuw ingericht met bos en bloemen. Heel wat vlinders hebben hun weg naar de vallei al gevonden.

    bron; nieuwsblad.be


    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slimste en domste honden


    De slimste en domste honden

    Hondeneigenaars zijn er al langer van overtuigd: hun harige viervoeter is niet (altijd) zo dom als hij er uit ziet. Maar hun trouwe viervoeter kan slimmer zijn dan zij hebben gedacht: sommige hondenrassen slagen erin een basisvorm van rekenen en taalbegrip onder de poot te krijgen.


    afbeelding vergroten 
    De Bulldog is één van de domste honden. FOTO AFP

    Dat maakt een slimme hond even slim of zelfs slimmer dan je tweejarige. Maar niet elke hond is even slim. Border collies zijn de allerslimste, Afghaanse honden de domste.

    ,,De gemiddelde hond heeft een taalkundige ontwikkeling van een menselijke tweejarige. Dat wil zeggen dat ze zo'n 165 woorden, gebaren en signalen kunnen begrijpen", legt de Canadese hondenexpert Stanley Coren uit. ,,De top-20 procent van de honden kunnen tot 250 woorden en gebaren leren en begrijpen. Dat is hetzelfde niveau als een kleuter van 2,5."

    Coren analyseerde studies over de intelligentie van honden en ontdekte dat honden tot vier of vijf kunnen tellen en eenvoudige fouten in rekensommen kunnen opmerken. Om dit te testen werd de honden geleerd te kijken naar hoe een snoepje en daarna nog een verdween achter een scherm.

    Daarna werd het scherm opgeheven, waardoor de snoepjes weer zichtbaar werden. Als er een snoepje te veel of te weinig lag, keken de honden langer alsof ze in de war waren. ,,Dat bewijst dat honden weten dat één plus één twee is, en niet één of drie", concludeert Coren.

    De slimste honden:

    1) Border collie
    2) Poedel
    3) Duitse herder
    4) Golden retriever
    5) Doberman
    6) Shetland herdershond
    7) Labrador retriever
    8) vlinderhond of Epagneul nain continental
    9) Rottweiler
    10) Australische veedrijvershond

    De domste honden:

    1) Afghaanse hond
    2) Basenji
    3) Bulldog
    4) Chow chow
    5) Barzoi
    6) Bloedhond
    7) Pekinees
    8) Beagle
    9) Mastiff
    10) Basset hound

    bron; AD.nl

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biggetje speelt waardevolle verlovingsring naar binnen


    Biggetje speelt waardevolle verlovingsring naar binnen


    biggetje speelt waardevolle verlovingsring naar binnen


    De Britse gepensioneerde Anne Moon zit in zak en as. Haar ring, die een waarde heeft van 1.500 pond, werd zomaar binnengespeeld door een nieuwsgierig biggetje.

    Moon had nog nooit van dichtbij een varkentje gezien. Daarom liet ze haar hand wat zakken zodat 'Ginger' er even aan kon ruiken.

    Uitwerpselen

    Het beest zag echter het geglitter van de ring, zette zijn tanden erin en schoof het ding van de vinger van de vrouw. Uiteraard schrokte het beest het waardevolle juweel meteen naar binnen.

    Moon had de ring dertig jaar geleden als geschenk gekregen van haar man. "Als dat beest niet zo vuil was, had ik het mee naar huis genomen", klinkt het.

    Nu staat boer Paul, eigenaar van het tien weken oude varkentje, voor de moeilijke en ongename opdracht om af en toe tussen de uitwerpselen van Ginger op zoek te gaan naar de ring.
    bron; gva.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sloveen dokt 1.300 euro om kreeften uit kookpot te redden



    Sloveen dokt 1.300 euro om kreeften uit kookpot te redden



    Een Sloveense toerist heeft 1.300 euro uitgegeven om in een restaurant aan de Kroatische kust een dertigtal kreeften van een gewisse dood in de kookpot te redden. Dat meldt de krant Jutarnji List.

    Verzoek van dochter
    De onbekende Sloveen stelde deze nobele daad op vraag van zijn dochter. Het meisje wilde aanvankelijk haar eigen zakgeld bovenhalen om een van de kreeften in restaurant Niko in Zadar te bevrijden.

    "We hadden 60 tot 70 kilogram kreeft in het aquarium zitten die dag. En al de kreeften die nog niet gereserveerd waren door een van onze gasten hebben we vrijgelaten", zei restauranthouder Erik Pavin.

    Terug in zee
    De gast en zijn gezelschap - vier volwassen en vier kinderen - lieten de schaaldieren, met de hulp van het restaurantpersoneel, een voor een in het water van de Adriatische Zee. De man negeerde de opmerking dat hij met dat geld ook mensen had kunnen helpen en verliet het etablissement zonder zijn naam op te geven, zo vermeldde het dagblad nog. (dpa/eb)
    bron; demorgen.be

    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse stieren gered door crisis


    Spaanse stieren gered door crisis

    In Spanje weegt de economische crisis ook door op de traditie van de stierengevechten. De gemeenten snijden in hun uitgaven, waardoor er heel wat minder feestelijkheden en bijbehorende stierengevechten op het programma staan.


    Spaanse stieren gered door crisis 

    Uit cijfers van de regio Madrid blijkt dat er begin augustus vergunningen werden uitgeschreven voor 401 stierengevechten in 57 dorpen in de regio. Dat zijn er 20 procent minder dan in de zomer van 2008. Augustus en september zijn de maanden bij uitstek voor stierengevechten. Dorpen en gemeenten vieren er dan hun patroonheilige, wat traditioneel met corrida's gepaard gaat. De belangrijkste reden voor de daling van het aantal aanvragen is de economische crisis. Verscheidene gemeenten in Spanje hebben hun stierengevechten gewoon afgeschaft. (DWM)
    bron; skynet.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze babyboom in Avifauna


    Roze babyboom in Avifauna

    In Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn is een ware babyboom gaande bij de vijftien roze lepelaars. Bij vier stellen kropen al acht jongen uit het ei. Een paar zit nog te broeden, liet het Vogelpark dinsdag weten.
    De roze lepelaar is een vogel die gewoonlijk leeft in moerassen en mangrovebossen in het Caribisch gebied en noordelijk Zuid-Amerika.

    Ieder stel kreeg gemiddeld twee jongen. Volgens Avifauna is er sprake van een stijging van geboortes bij alle roze lepelaars in Europese dierentuinen. Het park is coördinator van de roze lepelaar voor de Europese Vereniging van Dierentuinen. Daarom houdt het park onder meer bij hoeveel jongen er worden geboren.

    Avifauna denkt dat de stijging van het aantal jonge roze lepelaars kan samenhangen met de relatief natte en warme zomers van de laatste jaren. Ook dit jaar hebben de zachte lente en de warme maanden juni en juli de tropische vogels in uitbundige broedstemming gebracht, aldus het park.

    Wellicht is de komst van zes soortgenoten uit de dierentuin van de Amerikaanse stad Denver ook een reden voor de voortplantingsdrang. ,,Dit is het eerste broedseizoen dat deze groep samen is en de nieuwelingen gaven de voortplantingsdrang waarschijnlijk een extra impuls.’’

    In de kolonie in Avifauna leven overigens nog steeds minder mannetjes. Dat was voor vier vrouwen geen reden om hun drang tot voortplanten te laten varen: een lesbisch stel heeft al twee jongen en er zit nog een vrouwenstel te broeden.

    ,,Ze hebben gebruikgemaakt van een soort donormannetje,’’ lichtte een woordvoerder toe. ,,Het is grappig om te zien, want de dames hebben ieder twee eieren gelegd dus het is een kolossaal nest.’’


    (ANP)
    bron; ad.nl

    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantje bevrijd uit rioolput


    Olifantje bevrijd uit rioolput



    In Thailand is een baby-olifant heelhuids bevrijd uit een rioolput. Het ongeval gebeurde in de oostelijke provincie Rayong toen het diertje door zijn drijvers naar een bouwwerf werd geleid.

    Redders hadden ruim drie uur werk om het olifantje uit z'n benarde situatie te bevrijden. Met behulp van een bulldozer werd de rioolput verbreed. Nadien werd een hijskraan aangerukt om het hulpeloze dier op te tillen. De olifant werd niet gewond. (eb)
    bron; hln.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharkwise -Duiken tussen tijgerhaaien


    Sharkwise -Duiken tussen tijgerhaaien

    Foto: Peter Verhoog
    Marc Sluszny (Foto: Peter Verhoog)
    Marc Sluszny (Foto: Peter Verhoog)
     Ik moest mijn angst overwinnen. Ik kon moeilijk zeggen dat ik niet meer durfde. Na al mijn uitdagingen in het verleden kon ik plots toch niet bang zijn van een paar visjes? 
    Marc Sluszny
    Foto: Peter Verhoog
    Foto: Peter Verhoog
     Die witte haai vonden we niet. We hebben echt alles in het water gegooid, behalve mijn moeder. 
    Marc Sluszny
    Foto: Peter Verhoog
    Foto: Peter Verhoog
    Foto: Peter Verhoog
    Foto: Peter Verhoog

    Marc Sluszny is zonder twijfel een van onze meest avontuurlijke landgenoten. In de lucht of diep in de oceaan, overal slaagt hij erin zijn grenzen te verleggen. Dit jaar ging hij zonder kooi tussen haaien duiken. Zo hoopt hij ons te tonen dat deze dieren helemaal geen gevaarlijke monsters zijn en onze hulp dringend nodig hebben. Het resultaat van zijn expeditie is vanaf 2010 in onze bioscoopzalen te bewonderen in de film 'Sharkwise'. Planet Watch geeft u in augustus al een voorsmaakje van deze veelbelovende documentaire. Marc Sluszny vertelt iedere maandag een leuk verhaal over zijn avonturen. En dankzij Aquatopia kunnen we onze lezers de hele maand lang verwennen met leuke prijzen (wedstrijd onder artikel).



    DEEL 2: TUSSEN DE TIJGERHAAIEN

    Na een grondige voorbereiding op de expeditie trokken Marc Sluszny en de rest van zijn team naar Afrika. De eerste ervaring met haaien had hij intussen al achter de rug. In Egypte zwom Marc tussen zwartpunthaaien, een soort miniatuurversie van de witte haai. Voor de Afrikaanse kust zouden ze echter veel grotere haaien tegenkomen.

    Monsters
    Marc Sluszny vertrok met een duidelijke missie naar Zuid-Afrika. Hij wilde niet alleen zijn grenzen verleggen, maar bovendien aantonen dat we al eeuwen een verkeerd beeld hebben over haaien. Wij zouden Marc misschien voor gek verklaren, maar zelf denkt hij daar anders over. "Al sinds de ontdekkingsreizen hebben mensen haaien als monsters beschouwd. Er bestaan een hoop bizarre verhalen over enorme octopussen die schepen omver duwen, walvissen die boten opslokken en haaien die mensen aanvallen van zodra ze het water raken. We zijn er allemaal mee opgegroeid."

    We weten inderdaad maar weinig over wat er zich in de wereld onder de zeespiegel afspeelt en vooral over haaien hebben we ons een hardnekkig stereotiep beeld gevormd. Films als 'Jaws' hebben het imago van de haai bovendien niet echt geholpen. "Door een gebrek aan kennis hebben we altijd geloofd dat er in dat blauwe water monsters zwemmen die zitten te wachten op hun volgende slachtoffer."

    Witte haai
    Dat die verhalen allemaal fabeltjes zijn, mochten Marc en zijn team ondervinden toen ze op zoek gingen naar hun witte haai, in onze ogen misschien wel de gevaarlijkste en de meest indrukwekkende haai. Na vijf dagen zoeken hadden ze echter nog steeds geen witte haai gezien. "We hadden toen al met enkele haaien, inclusief stierhaaien, gezwommen. Om haaien te lokken, moet je stukken vis of visbloed in het water gooien. Maar die witte haai vonden we niet. We hebben echt alles in het water gegooid, behalve mijn moeder", grapt Marc.

    Op de laatste dag van hun trip kregen ze dan eindelijk een witte haai te zien, maar het was slechts een heel klein exemplaar. Niet die haai van vijf meter die ze hoopten te vinden. "We zijn in het water gegaan, maar hij was heel schuw. Hij zwom twee keer rond ons en vluchtte weg. Zo hebben we veel tijd verloren, omdat we gewoon geen witte haai konden vinden. Al die verhalen over haaien die je opeten van zodra je in het water komt, dat is allemaal larie."

    Tijgerhaaien
    In Durban kreeg Marc eindelijk de kans om met echte grote haaien te zwemmen. Daar leven immers tijgerhaaien, die we zonder twijfel tot de drie meest gevaarlijke soorten mogen rekenen. "Tijgerhaaien en stierhaaien vallen aan. Telkens als we horen dat er ergens een menselijk slachtoffer is gevallen, is één van deze jongens verantwoordelijk", legt Marc uit. "Witte haaien wachten veel langer af voor ze aanvallen. Maar waarschijnlijk is een witte haai toch nog iets gevaarlijker omdat een haai van vijf meter met één beet onze armen of benen kan afrukken. En het is onze ogen de meest indrukwekkende haai, omdat we allemaal in 'Jaws' hebben gezien hoe een witte haai een mens inslikt."

    Angst overwinnen
    Voor Marc waren de tijgerhaaien de eerste kans om zijn angst te overwinnen. Hij had in Mozambique wel al gezwommen met reusachtige walvishaaien, maar die zijn ongevaarlijk omdat ze enkel plankton eten. Ook van de reuzenmanta's was hij onder de indruk: "Het was net of er een UFO over mij vloog." Maar deze dieren vormden geen bedreiging. De tijgerhaaien waren een ander verhaal. "Daar stond ik dan. Plots keek ik vanuit de boot naar dertig haaien. Ik had nog nooit met zoveel haaien tegelijk gezwommen. We hadden vis in het water gegooid en de haaien reageerden heel agressief. Het krioelde er echt van de haaien, het was heel indrukwekkend."

    "Ik moest mijn angst overwinnen. Ik kon moeilijk zeggen dat ik niet meer durfde. Na al mijn uitdagingen in het verleden kon ik plots toch niet bang zijn van een paar visjes?" Dus dook Marc het water in en daar kwam hij al snel tot rust. "De energie die de haai in het water uitstraalde was dag en nacht verschil met het beeld dat ik vanuit de boot had. Daar had ik het gevoel dat ze gewoon alles aanvielen, maar in het water maakte ik deel uit van hun wereld. Ze zagen mij niet als prooi en ik stond die dag zeker niet op hun menu. Die ervaring was onvoorstelbaar en heeft me veel vertrouwen gegeven."

    Günther Brants



    VOLGENDE WEEK vertelt Marc Sluszny over die ene keer waarop het toch bijna fataal afliep. Een tijgerhaai werd plots agressief toen de fotograaf met zijn toestel flitste. De haai viel aan en dreigde het hele toestel op te slokken. Intussen was ook de fotograaf in gevaar omdat hij aan de camera in de mond van de haai was vastgebonden.
    bron; hln.be




                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    image
    blog.seniorennet.be/image

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!