Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Catalonië wil geen stierenvechten



     Catalonië wil geen stierenvechten


    De Spaanse regio Catalonië heeft vrijdag een eerste stap gezet richting een verbod op stierenvechten. Het regionale parlement in Barcelona stemde met 67 tegen 59 voor aanname van een burgerinitiatief over een verbod op stierenvechten. Het initiatief moet nog worden omgevormd tot een wetsvoorstel en opnieuw in stemming worden gebracht.


       

      Foto: EPA

      Het burgerinitiatief met 180.000 handtekeningen verwerpt de wrede traditie. „De stierengevechten passen niet meer bij de moraal van de 21e eeuw”, zei de woordvoerster van het initiatief, Anna Molà, in het parlement. „Stieren kunnen zich niet verweren.”

      Tegenstanders van een verbod spraken van een „aanslag op de vrijheid”, omdat niemand gedwongen is naar de gevechten te kijken.

      bron; telegraaf.nl


      17-12-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheten van spruitjesetende schildpad veroorzaken chaos



      Scheten van spruitjesetende schildpad veroorzaken chaos



      Een winderige schildpad veroorzaakt een ware chaos in het Sea Life Centre in het Britse Norfolk. Oorzaak zijn de spruitjes die het beestje twee keer te eten krijgt. De scheten, die George door dit dieet produceert, zetten het overstromingsalarm in de waterbak in werking. The Sun was er bij.

      Sensoren
      De luchtbellen die bij de winden horen, beroeren de sensoren van het aquarium die aangeven dat het waterpeil te hoog is. Flatulente George, een groene zeeschildpad van 46 kilo, laat zo het alarm afgaan wanneer zijn poep spreekt. Er zat niet anders op dan een flinke hoeveelheid water uit het aquarium te laten stromen. (eb)

      bron; hln.be


      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langs grubben en groeven



      Neem de tijd voor het diepe Zuiden

      Langs grubben en groeven

       
      Elke keer als uw verslaggever enthousiast over een wandeling ergens in Limburg publiceert, volgt er steevast een mailtje uit het diepe zuiden met de uitnodiging nou eens naar Gronsveld te komen. „Iedereen gaat naar de Voerstreek en het Geuldal, maar net onder Maastricht is het minstens zo mooi!”, schrijft Lotty Reintjes ons bij herhaling.

       
      Lotty Reintjes in haar geliefde Savelsbos

      De tijd is dus overrijp om eens naar het Maasdal af te reizen. Want dáár, zo’n vijf kilometer onder de Limburgse hoofdstad, ligt dit prachtige driehonderd hectare grote hellingbos.

      Zuiden

      Omdat reizen naar het zuiden voor de randstedeling al tijden een crime is door de vele wegopbrekingen is dit keer gekozen voor een bed and breakfast-overnachting bij Lotty.

      Nadat haar man en zij na jaren van keihard werken beiden een zware ziekte overleefden, gooiden ze het een paar jaar geleden over een heel andere boeg.

      De veel te lange werkdagen zijn inmiddels verleden tijd, maar Lotty is nog veel te actief om achter de geraniums te gaan zitten.

      Het voormalige vleesbedrijf is omgebouwd tot meerdere appartementen en nadat we de bagage in één van de gezellige verblijven hebben achtergelaten, gaan we samen op weg voor een drieje (Gronsvelds dialect voor een ommetje).

      Daarvoor lopen we eerst naar Rijckholt, waarna we de eerste hellingen van het Savelsbos beklimmen.

      Fruit

      Onderweg veel fruitteelt (peren, kersen, maar vooral appels) die langzamerhand met subsidie weer wordt omgeturnd naar de oorspronkelijke hoogstamboomgaarden.

      Vanaf de hellingen hebben we een fantastisch uitzicht over de Maasvallei. Recht voor ons zien we het fort van Eben-Emael, een voormalig Belgisch militair verdedigingsfort dat werd gebouwd tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het werd beschouwd als het sterkste fort ter wereld, maar de Duitsers wisten in 1940 de afweer van het fort binnen vijftien minuten (!) met behulp van zweefvliegtuigen uit te schakelen. Belgen zijn gewoon veel beter in diplomatie…

      Op de glooiende weiden grazen Mergellandschapen en koeien die tot voor kort, zo vertelt Lotty, gezelschap hadden van een jong reetje dat bij de gastvrije runderen de dorst mocht lessen.

      Via draaihekjes lopen we het Savelsbos in dat meerdere grubben heeft. Deze droogdalen zijn ontstaan door erosie, veroorzaakt doordat hierlangs al eeuwenlang het regen- en smeltwater naar de Maas wordt afgevoerd.

      Zo zijn ook de holle wegen ontstaan. Want de mensen gebruikten de slijtgroeven vroeger om over te reizen, waardoor de weggetjes steeds verder insleten en het nu soms lijkt of je door een steeg loopt.

      Verderop passeren we een aantal mergelgroeven die al in de 15e eeuw werden geëxploiteerd om de Dom van Utrecht te kunnen bouwen. In de laatste oorlog werden de grotten nog gebruikt om auto’s en vee voor de bezetter te verbergen, maar nu zijn ze afgesloten vanwege instortingsgevaar.

      We komen langs de voormalige boswachterswoning ’De Beuk’, die tot in de jaren vijftig werd bewoond door twee kinderrijke gezinnen. De woning had geen elektriciteit en water, waardoor de kinderen elke dag met emmers van beneden naar boven moesten klimmen.

      Bovengekomen lopen we langs met wintertarwe ingezaaide akkers richting Cadier en Keer. Vlak voordat we het plaatsje binnenlopen, zien we rechts het witte monument van de erebegraafplaats Margraten.

      Op weg terug komen we door Eckelrade waar we een Mei-den boven de huizen zien uitsteken. Deze dennen worden traditiegetrouw elk jaar tussen Pasen en Pinksteren vervangen door een vers omgehakt exemplaar die met paarden naar de plantplaats worden gesleept.

      Volgens eeuwenoud bijgeloof vergroot het de vruchtbaarheid van het vee en de akkers.

      Via opnieuw het Savelsbos zakken we af naar Gronsveld, vanwaar we ’s avonds het in kersttooi nóg gezelliger Vrijthof in Maastricht bezoeken. Voor Limburg moet je even de tijd nemen.

      Joop Duijs bron; telegraaf.nl


      16-12-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Goed jaar voor botanische tuinen



       Goed jaar voor botanische tuinen



      De Hortus Botanicus in Leiden heeft dinsdag zijn 100.000e bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen. Het is voor het eerst sinds het eeuwfeest in 1990 dat de oudste botanische tuin van Nederland zoveel bezoekers wist te trekken. De Amsterdamse Hortus kreeg dit jaar al 140.000 bezoekers, een record.


         
        Foto: ANP

        De Amsterdamse Hortus kende net als alle musea in de hoofdstad een moeizame begin van het jaar als gevolg van de economische crisis. Maar mede dankzij de evenementen die rondom het Darwin-jaar werden georganiseerd, kreeg de Hortus toch nog voor het tiende jaar op rij een recordaantal bezoekers over de vloer.

        bron;telegraaf.nl


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen rukken op naar Vlaamse steden



        Vossen rukken op naar Vlaamse steden (PRESS)



        foto;lachbui.nl

        (Belga) In Londen zijn stadsvossen berucht en beroemd, maar ook in de Vlaamse steden duiken ze op. Na hun aanwezigheid in Brussel onderzoeken biologen van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek nu ook de opmars van vossen in Gent. Dat staat woensdag in De Morgen.

        "Het is een logisch proces", zegt bioloog Koen Van Den Berge van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). "De vos was uitgeroeid, maar begin jaren negentig is hij Vlaanderen weer gaan herkoloniseren. Vlaanderen is stilaan helemaal 'dichtgevloeid' met territoria van vossen. De steden blijven als eilanden over. Dat zijn de laatste plekken die de vossen zullen innemen.

        " In Brussel werd in het verleden al onderzoek verricht naar de stadsvossen. Hun populatie ging er van 2001 tot 2003 op vooruit van één naar vier nesten per vierkante kilometer. Omdat het fenomeen nog altijd weinig gedocumenteerd is in Vlaanderen, startte het INBO vorig jaar ook een onderzoek. "Sinds 2008 onderzoeken we een gebied van 100 vierkante kilometer rond Geraardsbergen", legt Van Den Berge uit.

        "We hebben de nesten rond Gent geïnventariseerd en enquêtes gedaan bij doelgroepen zoals taxichauffeurs, die vaak 's nachts op de baan zijn. Daaruit blijkt dat vossen wel degelijk aanwezig zijn in de rand rond Gent. (LOR)

        bron; skynet.be

        15-12-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopussen bouwen huisje van kokosnoten



        Octopussen bouwen huisje van kokosnoten


        Australische wetenschappers hebben in Indonesië ontdekt dat sommige octopussen halve kokosnoten verzamelen om er een schuilplaats van te bouwen. Het is volgens de wetenschappers voor het eerst dat dergelijk gedrag, het gebruik van gereedschap, is waargenomen bij ongewervelde dieren. De bevindingen van de onderzoekers staan in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology.
         

        Julian Finn en Mark Norman van het Victoria Museum in Melbourne observeerden tussen 1998 en 2008 het gedrag bij vier octopussen tijdens duiktrips in het noorden van Sulawesi en bij Bali. De wetenschappers filmden de Amphioctopus marginatus, of Kokosnootoctopus, terwijl die halve kokosnoten verzamelde op de zeebodem, de schillen leeghaalde en ze onder zijn lichaam zeker een meter of twintig meesleepte. Uit twee helften maakte het dier een bolvormige schuilplaats.

        'Ik was verbluft', aldus onderzoeksbioloog Finn. 'Ik bedoel, ik heb al veel octopussen gezien die zich in kokosnoten schuilhouden, maar ik heb er nog nooit een gezien die een halve kokosnoot oppakt en ermee over de zeebodem sleurt. Ik moest m'n lachen inhouden.'

        'Wat het gedrag anders maakt dan bijvoorbeeld de heremietkreeft (die in een schelp huist, red.) is dat deze octopus de schillen verzamelt voor later gebruik', zei Finn. 'Wanneer hij de schil vervoert, wordt hij er niet door beschermd. Dat de octopus iets verzamelt met het doel er later iets mee te doen is erg ongebruikelijk.'

        Finn vermoedt dat de octopussen de kokosnoten op een betere manier hebben leren gebruiken toen mensen de kokosnoten in tweeën hakten en de resten in zee gooiden.

        bron; standaard.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greenpeace: 'Koolvis wordt te zwaar bevist'

         

        Greenpeace: 'Koolvis wordt te zwaar bevist'


        Amerikaanse vissers halen hun netten binnen in de Beringzee bij Alaska. Volgens Greenpeace wordt hier te veel op koolvis gevist. Foto AP

         Het gaat slecht met de koolvis, waarschuwt Greenpeace. Maar de vissticks, gemaakt van deze vis, blijven gewoon in de schappen liggen. De koolvisstand in de Oostelijke Beringzee bij Alaska neemt al jaren af, stelt milieuorganisatie Greenpeace. Reden voor campagneleider Femke Nagel alarm te slaan: ''Men neemt allerlei maatregelen, maar kan de trend niet keren.''

        De vis, ook wel pollak genoemd, is het hoofdingrediënt van vissticks, kibbeling, visburgers en surimi (namaakkrab). De vangstquota zijn meerdere keren naar beneden bijgesteld. En voor dit jaar is het quotum teruggebracht tot één miljoen ton. Deskundigen adviseren volgend jaar niet meer dan 813.000 ton te vangen. Nagel noemt een combinatie van overbevissing, klimaatverandering en verkeerde inschattingen van het herstel van de visstand als oorzaken voor de problemen met de koolvis.

        De vis uit de noordelijke wateren bij Alaska heeft het MSC-keurmerk voor verantwoorde visserij van het Marine Stewardship Council, maar met dat stempel is Greenpeace het niet eens. Nagel pleit er daarom voor van bepaalde delen van de Oostelijke Beringzee reservaten te maken. ''Dan komt er rust en kan de zee weer zijn balans vinden.''

        Volgens Camiel Derichs van het MSC zit er inderdaad minder koolvis in de Beringzee. Maar de kleinere vangstquota betekenen niet dat het koolvisstand ernstig wordt bedreigd. Volgens de bij het keurmerk betrokken wetenschappers is er nog steeds een behoorlijke buffer. De vangst in de Beringzee is volgens Derichs juist een goed voorbeeld van duurzame visserij. ''De bijvangst is daar maar twee procent, en op bijna alle boten werken onafhankelijke controleurs. Het gaat vreselijk netjes.''

        Ook Agnes Leewis van het Productschap Vis reageert verbaasd op de kritiek. Volgens haar investeert de sector juist 'enorm' in het aanbieden van duurzame vis. ''We weten niet hoe we alle partijen tevreden kunnen stellen.'' Daarbij overlegt de sector tegenwoordig ook veelvuldig met natuurbeschermingsorganisatie, aldus Leewis.

        Bij Albert Heijn, de grootste visverkoper van Nederland, zijn de meeste koolvisproducten afkomstig uit de Oostelijke Beringzee. Woordvoerster Els van Dijk noemt de kritiek van Greenpeace 'erg zwart-wit'. ''Je moet je voorstellen dat de hele industrie aan het overstappen is op duurzame productie. Dat kan niet in één keer perfect zijn. We hebben dit jaar weer grote stappen gezet.''

        Supermarktketen Albert Heijn werkt samen met het Wereld Natuur Fonds om 'fout' gevangen vis te weren, maar daar hoort de vis voor de visstick niet bij. Liefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken: de visstick blijft.

        Als Greenpeace het MSC-keurmerk geen sluitend criterium voor duurzame vis vindt, is er volgens Leewis van het productschap maar één oplossing: ''Dan moeten we de totale consumptie van vis in de wereld een halt toe roepen.''

        (HET PAROOL)
        bron; parool.nl

        12-12-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orka's gespot in haven van Wellington



        Orka's gespot in haven van Wellington



        Er is een troep orka's gesignaleerd in de haven van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. De zwaardwalvissen zwemmen in de buurt van de Oriental Parade en de Interislander ferry terminal.

        Een inwoner langs de Oriental Parade zag twee orka's door het raam van zijn appartement. "Ik zag er twee, ze waren ongeveer drie à vier meter lang. Ze zwommen erg langzaam en waren duidelijk te zien door het raam van mijn appartement", zegt Dean Podolsky.

        Er zwemmen nog zo'n twee zwaardwalvissen in Nieuw-Zeelandse wateren. De orka's worden er het vaakst gespot in de Bay of Plenty, langs de East Coast en Hawke's Bay in juni en tijdens oktober tot en met december.

        (hlnsydney)bron; hln.be

        11-12-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homofiele pinguïns zijn perfecte papa's

         

        Homofiele pinguïns zijn perfecte papa's



        Guido en Molly, twee pinguïns uit het 'East-Londen Aquarium' in Zuid-Afrika, blijken zeer goede ouders voor hun 5 maanden oude jong. Nochtans vormen Guido en Molly geen doordeweeks pinguïnkoppel, het zijn allebei mannetjes. Dat meldt thesun.co.uk.

        Geen verwarring
        Verzorgster Siani Tinley van het aquarium zegt dat het jong sterk en gezond is, en dat het nog geen tekenen van verwarring vertoont doordat het twee papa's heeft en geen mama.
        "Het kuiken is gelukkig en het houdt van zwemmen, ik denk dat zijn ouders heel fier op hem zijn."

        Verstoten
        De kleine pinguïn kwam vijf maanden geleden ter wereld, nadat Guido en Molly de zorg voor het ei op zich hadden genomen. Een koppel bestaande uit een mannetje en een vrouwtje had het ei immers verstoten.
        Net als bij een heterosexueel pinguïnkoppel, namen de twee papa's een beurtrol op zich om het ei uit te broeden.

        Onduidelijk
        Het is onduidelijk waarom de pinguïns een homoseksuele relatie aangaan. Volgens Siani Tinley is het wel zo dat de keuze voor een partner in het aquarium beperkt is. Er zijn maar 35 pinguïns, waardoor een relatie tussen twee vogels van hetzelfde geslacht niet zo vreemd is. De verzorgster weet niet of homofiele pinguïns ook in het wild voorkomen. "Ze zijn heel gelukkig samen en vormen fantastische ouders. We zien geen enkel verschil met heteroseksuele ouders."

        Geen ei
        De verzorgers van het aquarium ontdekten pas dat de twee Afrikaanse pinguïns homofiel waren, nadat ze al 16 maanden samen waren en er nog steeds geen ei was gelegd. Ze gaven één van beide dieren zelfs een vrouwelijke naam, Molly. Bij een bloedtest werd uiteindelijk duidelijk dat Molly en Guido beide van het mannelijk geslacht waren. (vbd)

        bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwin bijt haar drie welpen dood in Planckendael



         Leeuwin bijt haar drie welpen dood in Planckendael

        Leeuwin Koyla heeft woensdag in Planckendael totaal onverwacht haar drie welpen doodgebeten. Dat laat Ilse Segers, woordvoerster van het dierenpark in Muizen en de Antwerpse Zoo, vrijdag weten.

        Leeuwin bijt haar drie welpen dood in Planckendael
         
        "De welpjes waren net geen acht weken oud", vertelt Segers. "Na een noodzakelijk inenting tegen de kattenziekte besloot de moeder om haar jongen te doden. Naar het waarom blijft het voorlopig gissen. We hebben exact dezelfde procedure toegepast als bij haar vorige nest, dat wel succesvol opgroeide. Wetenschappers trachten nu te achterhalen wat precies de drastische reactie bij Koyla uitlokte." "Dit is bijzonder jammer, zowel voor Planckendael als voor het kweekprogramma. De Indische leeuw is een met uitsterven bedreigde diersoort, waarvan er nog maar enkele honderden in het wild leven. Niettemin blijven we Koyla ook in de toekomst inzetten voor ons kweekprogramma." Na dit incident telt Planckendael nog drie Indische leeuwen: twee vrouwtjes en een mannetje.
         
        (DES) bron; skynet.be

        10-12-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilig kalfje ziet levenslicht in Connecticut

         

        Heilig kalfje ziet levenslicht in Connecticut


        heilig kalfje ziet levenslicht in connecticut


        In Sterling, in de Amerikaanse staat Connecticut, is een wel erg bijzonder kalfje geboren. Het dier heeft een wit kruis op zijn voorhoofd.

        De eigenaar van het kalfje heeft het over een teken van God. Het dier kreeg een bijbelse naam mee op vraag van de plaatselijke kinderen, Mozes.

        Het kalfje werd reeds bestudeerd door de faculteit Dierkunde van de University of Wisconsin-Madison. Decaan Ric Grummer beweert dat koeien wel eens vaker eeen witte vlek op hun voorhoofd hebben, "maar een kruisvormige vlek is wel uniek".

        Voor de kenners: het bruine kalf is half Jersey en half Holstein.

        bron; gva.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond klopt kat nipt in "beste huisdier"-test

         

        Hond klopt kat nipt in "beste huisdier"-test


        hond klopt kat nipt in beste huisdier test


        De hond is de beste vriend van de mens, wordt wel eens gezegd. En dat klopt ook, zo blijkt uit een studie die erop gericht was de strijd hond-kat voor eens en altijd te beslechten.

        Bij het onderzoek, uitgevoerd door New Scientist, werden elf parameters zoals karakter, intelligentie, nut etc. gemeten. Honden kwamen in zes van de elf categorieën als beste uit de bus, katten scoorden in de vijf andere categorieën het beste.

        Katten

        Katten hebben grotere hersenen in verhouding tot hun lichaamsgrootte. De hersenen bevatten ook meer cellen. Kattenhersenen hebben 1,4 miljoen hersencellen die complexe functies als geheugen en aandacht controleren meer dan hondenhersenen.

        Katten zijn ook populairder, met 204 miljoen exemplaren in de top-10 van landen met de meeste katteneigenaars tegenover 173 miljoen honden in de tien landen waar deze dieren het meest in trek zijn.

        Katten krijgen ook meer aandacht van mensen, mede dankzij hun onweerstaanbare gespin. Hoewel honden de toon, de lengte, het volume etc. van hun geblaf kunnen aanpassen, kunnen ze hiermee niet op tegen katten.

        Op zintuigvlak scoren katten beter. Ze kunnen uitstekend zien in schemerlicht en hebben een groter gehoorbereik en betere geurwaarneming.

        Katten zijn bovendien "groenere" huisdieren omdat er minder land moet bewerkt worden om hun kleinere maaltijden te voorzien. Hierdoor laten ze een minder grote ecologische voetafdruk na. Zelfs een kleine hond, zoals een chihuahua, heeft op jaarbasis een grotere ecologische voetafdruk dan de gemiddelde kat.

        Honden

        Maar in de andere zes categorieën, die veelal de interactie tussen mens en dier belichten, halen honden de bovenhand.

        De relatie hond-mens bestaat langer dan de relatie kat-mens. Honden werden 135.000 jaar geleden al gedomesticeerd. Katten zijn wat dat betreft eerder nieuwkomers.

        Honden bouwen bovendien een sterkere band op met hun baasje. Zelfs 4 maanden oude puppies verkiezen het gezelschap van een mens boven dat van een andere hond, zo heeft een onderzoek uitgewezen.

        Ook op vlak van begrijpen scoren honden beter dan katten. Een bepaalde studie leerde dat een border collie met de naam Rico de betekenis van meer dan 200 woorden onder de knie had gekregen.

        Honden zijn bovendien in staat menselijke bewegingen te volgen, zoals een uitgestrekte vinger of een knik. Dit lijkt misschien niet indrukwekkend, maar chimpansees hebben hier bijvoorbeeld moeite mee.

        Op gebied van problemen oplossen halen honden duidelijk de bovenhand op katten; zo kunnen honden fungeren als geleidehond voor blinden.

        Dat maakt de score 5-5, maar op vlak van nut haalden honden het uiteindelijk van katten: honden helpen mensen om hun stress kwijt te raken en ermee gaan wandelen houdt de eigenaars fit en stelt hen in staat nieuwe mensen te ontmoeten.

        "Honden kunnen bovendien bommen en drugs opsporen, kinderen helpen leren, races lopen, sledes trekken, personen vinden die onder een lawine begraven liggen en mogelijk zelfs aardbevingen voorspellen."

        De studie eindigt met een kwinkslag: "Katten zijn wel handig wanneer je last hebt van knaagdieren."

        bron; gva.be


        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monsterkrokodil vreet zijn twee wijfjes op



        Monsterkrokodil vreet zijn twee wijfjes op



        Igor is een krokodil om U tegen te zeggen: hij is sterk, groot en knap. De zoutwaterknaap van ruim 4,5 meter lang verwart paren echter met eten. De krokodil heeft namelijk zijn twee jongste wijfjes opgepeuzeld. Dat schrijft de Australische krant Northern Territory News.

        Naar aquarium
        Dat vond de directie van een krokodillenfarm in Darwin van het goede te veel. Igor werd in 'afzondering' geplaatst en moest uiteindelijk ophoepelen. Hij wordt nu met zijn volle 650 kilo verkast naar een aquarium in Sydney. (eb

        bron; hln.be

        09-12-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijgers vallen temmer aan in dierentuin



        Tijgers vallen temmer aan in dierentuin


        Drama in de dierentuin van Hagenbeck in het Duitse Hamburg. Een temmer werd er voor het oog van 170 gasten aangevallen door drie woeste tijgers. De man overleefde de aanval en werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

        De gasten genoten van een van exclusief etentje met als hoogtepunt het optreden van Christian met zijn drie tijgers. De man vermaakte zijn gasten met kunstjes die hij samen met het trio tijgers opvoerde tot hij plots struikelde en de dieren zich op hem wierpen. Er brak paniek los in de tent. Pas toen aanwezigen brandblussers leeg spoten op de dieren gingen ze terug naar hun kooien en kon de onfortuinlijke ontzet worden uit zijn hachelijke positie. De toestand van de temmer is kritiek. Twee vrienden van de man werden in shock afgevoerd.

        (hlnsydney)bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jockey hanteert zweep te gretig en krijgt boete

         

        Jockey hanteert zweep te gretig en krijgt boete


        Een Zweedse sterjockey is in beroep veroordeeld tot het betalen van een boete. De vedette had zijn zweep net iets te gretig gehanteerd tot groot ongenoegen van enkele paardenvrienden.

        Robert Bergh moet het equivalent van veertig dagen loon als boete ophoesten. Het hof van Beroep vernietigde een uitspraak van een lokale rechtbank die Bergh vrijgesproken had van alle zonden. Maar ook de bevoegde sportbond vond dat de jockey te hardhandig opgetreden had en schorste hem voor dertig dagen.

        De uitspraak van het hof van Beroep is een nieuwe klap voor de paardensport. Er was al de zaak van de paardentrainer Åke Svanstedt. Ook hij wordt beschuldigd van dierenmishandeling. Svanstedt wacht nog op een uitspraak in zijn zaak. Volgens de aanklager gaf hij stalknechten de opdracht om racepaarden te bewerken met elektrische schokken.
         
        (hlnsydney) bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Slang verrast rijdende chauffeur

         

        Slang verrast rijdende chauffeur


        Een chauffeur moest even slikken toen er plots een slang uit het dashboard gekropen kwam. Het reptiel gleed naar het stuur en de Zweed zette met klamme handjes zijn huurwagen aan de kant in Duitsland.

        De 33-jarige stond net voor verkeerslichten in de Duitse havenstad Hamburg toen de slang kwam piepen. De man zette meteen de deur open van de wagen en de slang zette haar weg verder. Het beestje was in Zweden in de wagen gekropen en was al de ganse weg meegereisd. Even later konden dierenvrienden van een opvang de slang recupereren. Volgens de politie was de slang niet giftig.

        (hlnsydney) bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lelijkste hond ter wereld wenst je een zalige kerst

         

        De lelijkste hond ter wereld wenst je een zalige kerst



        Deze kerst kan je je vrienden een kaartje sturen met Rascal, de lelijkste hond ter wereld. Je hart breekt als dit kleine hondje voor de deur staat en voor je begint te zingen. Rascal is niet meer dan een skelet met haar op, maar ook hij mag niet ontbreken in deze bijzondere tijd van het jaar.

        Klik hier om de e-card van Rascal te bekijken. (gb)

        bron; hln.be

        08-12-2009
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge dolfijn in puberteit valt zwemmers aan



        Jonge dolfijn in puberteit valt zwemmers aan


        We kennen dolfijnen als speelse, lieve dieren zoals het beroemde tv-dier Flipper. Maar een jonge dolfijn op het eiland Kiwi is de schrik van alle zwemmers. Het dier zit blijkbaar in z'n wilde puberjaren en schrikt er niet van terug om zwemmers de stuipen op het lijf te jagen.

        Moko was ooit een dolfijn die door iedereen graag gezien werd, maar de laatste tijd is het dier veel te wild voor de zwemmers. Hij springt over waterskiërs, steelt surfplanken en valt vrouwen lastig. Verschillende zwemmers moesten al gered worden. Volgens specialisten zit de dolfijn in zijn puberjaren en is hij aan het testen hoe ver hij kan gaan.

        Sommige zwemmers zaten gevangen en konden pas na enkele uren terugkeren naar de kust. Tot nu toe zijn de kuren van Moko altijd goed afgelopen, maar er wordt gevreesd dat er binnenkort wel eens een dodelijk slachtoffer zou kunnen vallen. "Hij houdt van menselijk contact, maar hij is er helaas te groot voor", zegt professor Mark Orams. "Ik vrees echt dat dit in de toekomst kan foutlopen." (gb)

        bron;hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zebravink kan woorden onderscheiden

         

        Zebravink kan woorden onderscheiden



        Zebravinken zijn in staat om gesproken woorden van elkaar te onderscheiden. Gedragsbioloog Verena Ohms ontdekte tijdens onderzoek dat de vogelsoort het verschil tussen 'wit' en 'wet' kunnen horen. Dat onderscheid maken de zebravinken ook als de woorden door willekeurige en onbekende mensen van verschillend geslacht worden uitgesproken. Dat maakte de Universiteit Leiden vandaag bekend.
         
        Vanzelfsprekend
        Volgens de universiteit heeft de ontdekking van Ohms en haar collega's van het Duitse Max Planck Instituut gevolgen voor wetenschappelijke discussies over de menselijke spraak. Mensen kunnen woorden begrijpen die worden uitgesproken door een volstrekt onbekend persoon. Het is een voor de mens vanzelfsprekende eigenschap en essentieel voor onze onderlinge communicatie. Over de vraag of dit vermogen uniek is voor de mens of dat ook dieren spraakklanken kunnen onderscheiden, verschillen wetenschappers van mening.
         
        Het onderzoek van Ohms toont aan dat dieren het vermogen hebben om fonetische geluiden te categoriseren. Het feit dat de zebravink niet is verwant aan de mens, maakt het resultaat nog opvallender, aldus Ohms. (anp/eb)

        bron; hln.be

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bultrugwalvis bevrijd van plastic koord

         

        Bultrugwalvis bevrijd van plastic koord

        (Novum/AP) - Reddingswerkers zijn er maandag in geslaagd een jonge bultrugwalvis te bevrijden van een meterslang plastic koord waar dat om zijn bek gewikkeld zat.

        Ed Lyman, manager van het Hawaiian Islands Humpback Whale National Marine Sanctuary, zei dat de jaarling door het koord niet kon eten. "We hebben een walvis gered van een levensbedreigende verstrikking," verklaarde hij.

        Tijdens de reddingsoperatie maakten de reddingswerkers gebruik van boeien en een zee-anker om de bultrug in zijn bewegingen te beperken. Met een mes op een lange stok konden ze het koord doorsnijden; binnen tien minuten was het dier bevrijd.

        Toeristen op een cruiseschip zagen het verstrikte dier vorige week dinsdag bij de kust van Maui.

        bron;trouw.nl





                    




        Lieve Bezoeker
          Om het openen van 
         
        het gastenboek voor 
           iedereen gemakkelijk 

         
        te houden worden te
          grote Plaatjes en of
          Buttons verwijderd
        .




        Blog als favoriet !


        Willekeurig SeniorenNet Blogs
        toetoe
        blog.seniorennet.be/toetoe

        Blog tegen de regels? Meld het ons!
        Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!