Over mijzelf
Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur, en natuurlijk fietsen. Fotograferen, fotobewerking. Op internet surfen en bloggen. Maar ook een gezamelijke hobby van mij en mijn echtgenoot is dat we graag varen over verschillende wateren.







      

Hallo,niet vergeten!
Even iets laten weten.

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

AANRADERS !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • ETEN EN GENIETEN
  • PHOTOGALERY
  • NO LIMIT
  • Inhoud blog
  • Koala-baby kruipt uit buidel in Planckendael
  • Aapje gaat met winterjas shoppen in Ikea
  • Droogte houdt trekvogels op
  • Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding
  • Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal
  • Afrikaanse savanne en leeuwen verdwijnen aan sneltempo
  • Thaise douane redt 600 cobra's van de feestdis
  • Honderdtal dolfijnen aangespoeld in Australië
  • Nieuwe sprinkhaansoort doet intrede in Vlaanderen
  • Beschadigd Great Barrier Reef bloeit in de diepte

                 

                                                                        

    Categorieën
  • BERICHTEN DIEREN & FOTO'S (19)
  • BERICHTEN NATUUR & FOTO'S (2)
  • Berichten-Dieren-Natuur (496)
  • Foto's (76)
  • Natuur-Reizen-Tips (62)
  • Trips; Wandelen- Fietsen (30)
  • Weetjes- Dieren (299)
  • Weetjes- Natuur (62)
  • Zoeken in blog

    Foto's van Joke

    Twintig jaar vanaf nu, je meer teleurgesteld zal worden door de dingen die je niet doet dan door degene die je wel hebt gedaan. Dus gooi uit de bowlines, zeil weg van de veilige haven. Vang de passaatwind in je zeilen. Explore, Dromen, Discover.
    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige foto's van het Noorderlicht



    Prachtige foto's van het Noorderlicht
    Beautiful pictures of the Northern Lights





















    Foto's: Barcroft Media/Getty Images
    bron; hln.be


    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenfluisteraar brengt gestreste

     

    Konijnenfluisteraar brengt gestreste
    konijnen in trance



    Als je favoriete knaagdier stress heeft, kan de konijnenfluisteraar Cliff Penrose je helpen. Deze Brit helpt de diertjes te ontspannen door middel van hypnose.

    Intelligent
    De man zegt dat hij konijnen in een trance helpt zodat ze op hun rug gaan liggen, met hun pootjes in de lucht. "Als het dier echt onder hypnose is, ontspannen zijn achterste poten volledig, dat kan soms tot 10 minuten duren. Het hypnotiseren van konijnen kan alleen wanneer je zelfzeker bent. Ben je zenuwachtig of gestrest, dan voelt het dier dat, het zijn extreem intelligente dieren", aldus Penrose.

    Massage
    Penrose gaat verder: "Eens ik de knaagdieren vasthoud, duurt het maar enkele seconden voor ze zich volledig ontspannen. Ik oefen druk uit op bepaalde lichaamsdelen en masseer bepaalde gebieden als de buik, wat hen ontspant. Dan sluit in hun oogleden en zijn ze onder hypnose. Ik behandel ze ook voor gedragsproblemen en kan hen minder agressief maken. Na de trance zijn ze gelukkiger en meer ontspannen."

    Penrose kweekt al 30 jaar konijnen, hij ontwikkelde zijn techniek toen hij herstelde van een hartaanval. (ep)

    bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekleurde kuikens - nieuwe trend?



    Gekleurde kuikens: nieuwe trend?



    De trendy diertjes kennen succes in Azië waar chemicaliën in het kippenei worden ingespoten.
    Daardoor huppelen de diertjes enkele weken met gekleurde vedertjes rond.

    Commercie

    Het chemisch proces, ongevaarlijk voor de kuikens, werd oorspronkelijk uitgetest door Britse vorsers die de kippetjes in  het wild wilden volgen. Sindsdien lijkt de trend ook commercieel interessant. De gekleurde diertjes zijn uiterst populair in Azië en het Midden Oosten, daar worden ze massaal verkocht in het roze, felgroen, geel, oranje, blauw, paars of rood. 

    Ethische vragen
    "Pure mishandeling", zo stellen Britse dierenorganisaties. "Het maakt de dieren tot een hebbeding, eerder dan een levend wezen. We maken ons ernstig zorgen", stelt een woordvoerder. "De verf kan het dier mogelijk wel schaden en bovendien roept het heel wat ethische vragen op over de manier waarop ze bekeken worden".

    (lvl)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    10-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljarden giftige kwallen verhuizen naar West-Europa

     

    Miljarden giftige kwallen verhuizen naar West-Europa


    Miljarden giftige kwallen komen de laatste tijd vaker voor in de Atlantische Oceaan ter hoogte van de West-Europese kusten. Door de hoge temperaturen van het zeewater kunnen ze hier nu ook overleven. En dat kan een drama worden voor onze vissen.

    De parelkwal of lichtende kwal voelt zich het best op plaatsen waar hij veel voedsel vindt. In het noordoosten van de Atlantische Oceaan vinden de kwallen plankton en veel jonge vissen. In een recent incident werden zo nog 100.000 zalmen gedood door de kwallensoort. De dieren planten zich ook sneller voort in warmer water. Ter hoogte van de Britse kust is de temperatuur van het water sinds 2002 met een volledige graad gestegen.

    Wetenschappers vrezen dat de kwallenplaag zich zal uitbreiden als de voorspellingen van het IPCC over de opwarming van het klimaat zouden uitkomen. Voor zonnebaders die in zee willen gaan zwemmen is er nog niet meteen gevaar. Voor viskwekerijen liggen de kaarten anders. Niet alleen kunnen de kwallen jonge vissen doden, ze verorberen ook het plankton dat vissen nodig hebben om te groeien.
     
    (gb)bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen schrijven reisgids Lofoten

     

    Vlamingen schrijven reisgids Lofoten



    Twee Vlamingen hebben de eerste Nederlandstalige reisgids voor de Lofoten geschreven. Sofie Maertens en Michel Vanhee studeerden vertaalkunde en raakten gefascineerd door de prachtige eilandengroep. De natuur is er nog ongerept en het zonlicht heel bijzonder. «Niet alleen overdag, ook 's avonds, als de middernachtzon laag boven de horizon hangt», zeggen de twee jonge vertalers. In april 2008 begonnen ze een nieuw leven als gids op de Lofoten. Tijdens de koude winter werkten ze aan hun boek.

    De Lofoten, 300 km boven de poolcirkel, vormen een uniek gebied voor natuurvakanties. Op het water heb je kans bruinvissen en orka's te zien. In de lente en de zomer zijn er broedende vogels. De gids van de twee verscheen als Odyssee Reisgids. Niet als klassiek boek, maar als pdf-bestand of geprinte versie. Je kunt je gids zelf samenstellen.

    De volledige gids (110 blz.) kost 11 euro op pdf en 13,75 euro op print.
    Meer info: www.odyssee-reisgidsen.nl

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logeren met respect voor natuur in Art'isane


     Logeren met respect voor natuur in Art'isane





     

    Groene adresjes in Wallonië vinden, is geen probleem, maar als je je verblijf ook nog zo milieuvriendelijk wil maken, is dat al een ander paar mouwen. Niet zo in Art'isane, een vakantiehuis met ook gastenkamers op enkele kilometer van Dinant.

    Twee oude schuren in steen uit de streek werden er volledig ecologisch gerestaureerd, gasten kunnen er genieten van een ontbijt met biologische producten uit de eigen moestuin. Art'isane is één van de twee accommodaties in Wallonië die de titel van 'ecogîte' mogen dragen.

    Verwarmd wordt met zonnepanelen, het regenwater wordt opgevangen en afval gecomposteerd, er werd stevig geïsoleerd, tropisch hardhout was taboe, parketvloeren zijn van bamboe in plaats van eik, er is natuurlijke ventilatie, enz. Er zijn drie gastenkamers voor twee personen en één suite voor vier personen. Daarnaast ook nog een vakantiehuis voor vijf personen met kitchenette en terras.

    Uitbaters Baudouin en Marie-Agnès Serruys willen hun gasten zeker niet overladen met allerlei hoogdravende eco-praatjes. «Eerst en vooral moeten zij hier kunnen genieten van het comfort van de kamers, de rust en de omringende natuur», vertellen zij.

    Prijzen per kamer per nacht vanaf 100 euro met ontbijt. Vakantiehuis vanaf 260 euro per weekend, 275 euro per midweek en 350 euro per week.
    Meer info: Art'isane, Chaussée 12A, 5530 Evrehailles (Yvoir), tel. 082/71 18 55 en www.arttisane.be


    bron; hln.be

    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen zeeschildpadden sterven in visnetten



    Miljoenen zeeschildpadden sterven in visnetten


    Zeeschildpadden raken wel eens verstrikt in visnetten en horen de belangrijkste slachtoffers van de bijvangst. Officieel zijn de voorbije 20 jaar enkele tienduizenden schildpadden op die manier gestorven. Maar nu wordt gevreesd dat die cijfers wel eens in de miljoenen kunnen oplopen.


    Een pasgeboren schildpadje bereikt het zeewater.

    Een pasgeboren schildpadje
    bereikt het zeewater.
     

    Er bestaan zeven soorten zeeschildpadden en liefst zes ervan lopen gevaar. Volgens een globale studie zouden al miljoenen schildpadden door visnetten gedood zijn. Vooral de zogenaamde langelijnvisserij zou een boosdoener zijn. Soms kunnen die lijnen tot 40 kilometer lang zijn. Op die manier is er een enorme bijvangst en de schildpadden behoren regelmatig tot de slachtoffers.

    Miljoenen
    Volgens officiële cijfers werden ongeveer 85.000 schildpadden gevangen tussen 1990 en 2008. Maar professor Bryan Wallace van de Duke University zouden die statistieken slechts één procent van alle overbevissing bevatten. "Ruw geschat zouden miljoenen schildpadden in de netten verstrikt geraken", zegt Wallace.

    Mazen van het net
    Er bestaan echter middelen waarmee de schildpadden letterlijk door de mazen van het net zouden kunnen glippen. Dat zou de bijvangst enorm verminderen. Sommige landen hebben die systemen al ingevoerd. De studie raadt ook de consument aan om goed na te gaan waar de vis die ze kopen, gevangen werd.

    Vier regio's zouden extra kwetsbaar zijn: de Middellandse Zee, het oosten van de Stille Oceaan, het zuiden van de Atlantische Oceaan en de Amerikaanse westkust. (gb)

    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is de (blauwe) ooievaar!




    Daar is de (blauwe) ooievaar!

    Het is lente en dat betekent dat de ooievaar
    weer in het landschap verschijnt.



    Een blauwe ooievaar landt op een wit vrouwtje. Het broedseizoen voor ooievaars in begonnen. Dit exemplaar laat er alvast geen gras over groeien.





    Het is lente en dat betekent dat de ooievaar weer in het landschap verschijnt. De vogels paren in deze tijd van het jaar. Er zit zelfs een vreemd blauw exemplaar tussen. En zo is er na een kille winter weer nieuw leven op komst...




    bron; hln.be


    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sierteelt in het Design Museum



                                 Sierteelt in het Design Museum


                         Guzmania Hope

    Plantenliefhebbers kunnen deze maand hun hart ophalen in het
    Design Museum Gent. Drie toonaangevende plantenveredelaars stellen er tijdens de Gentse Floraliën hun nieuwste sierteeltplanten voor aan het grote publiek.

    Zo resulteerde de jarenlange zoektocht van Denis Plants in Beervelde naar een bloeiende kamerplant in de Bicajouxlijn, terwijl Deroose Plants in Evergem een nieuwe bromelia voorstelt. Tenslotte presenteert ook Azanova, een samenwerkingsverband van twintig azaleakwekers, een nieuwe lijn. 

    Meesterbloembinder Daniël Ost trekt de nieuwigheden alvast een kunstzinnig jasje aan.

    Isabelle De Bremaeker

    Designed Flowers, van 14 tot 25 april in het Design Museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent. Info: 09 267 99 99.
    www.visieopsierteelt.be
    .

    bron;
    knackweekend.rnews.be


    Categorie:Natuur-Reizen-Tips
    04-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.800 genen doen zebravink zingen



    800 genen doen zebravink zingen


     
     

    De zebravink is na de kip de tweede vogel die onder de genoomscanner mocht
    en 800 genen verantwoordelijk zijn voor het gezang van de vink.


    Een jonge zebravink oefent verschillende deuntjes net zolang hij het liedje van zijn vader kan immiteren. Als hij het deuntje beet heeft, verandert hij nooit meer zijn zangpatroon. De gelijkenis met hoe onze kinderen leren praten is treffend. Daarom is de zebravink een geliefkoosd modeldier om de genen voor spraak te onderzoeken. In Nature deze week bericht een team van internationale wetenschappers dat de hele DNA-volgorde van de vink is ontrafeld. Dat moet het genetisch onderzoek naar spraak- en spraakstoornissen zoals stotteren een stap vooruit helpen.

    De gemeenschappelijke voorouder van de zebravink trippelde ongeveer 100 miljoen jaar geleden op de aarde rond. De DNA-structuur van vink en kip is voor een groot stuk nog gelijk. Maar de genen die betrokken zijn bij het produceren van gezang zijn heel sterk geëvolueerd in de vinkenlijn. Vinken gebruiken het gezang ook intensief voor communicatie, terwijl kippen geen noten maar eenvoudigere kakelgeluiden gebruiken. Zo'n 800 genen zouden betrokken zijn bij het vinkengezang, aldus de onderzoekers.

    Veel van die genen bij de zebravink behoren niet tot die eiwit-coderende soort, waarvan de informatie in een eiwit wordt omgezet. Het grootste deel van de genen is zogenoemd niet-coderend RNA. Die functioneert als een complexe regelaar, die de activiteit van andere genen aan of uitzet. Een paar jaar geleden dachten wetenschappers nog dat die niet-coderende genen, ook wel junk-DNA genoemd, geen belangrijke rol speelden. Maar intussen blijkt junk-DNA bij belangrijke ontwikkelingsprocessen van mens en dier cruciaal te zijn. En zo ook bij de evolutie van zangvogels.

    bron; eosmagazine.eu


    Categorie:Weetjes- Dieren
    03-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopus met 9 armen belandt op bord van Griekse kok

     

    Octopus met 9 armen belandt op bord van Griekse kok




    Een octopus heet octopus omdat hij acht armen heeft. In Florida is evenwel een inktvis opgedoken met negen armen. Tot grote verbazing van kok Emmanuel Psomas van restaurant Hellas.

    Chef Emmanuel wilde de inktvis klaarmaken doen hij zag dat er iets niet pluis mee was. "Drie keer heb ik ze geteld: deze octopus heeft inderdaad negen armen", getuigt hij. "Dit is de eerste keer dat ik dit zie en ik zit nu toch al veertig jaar in het vak".

    Koelkast
    De merkwaardige octopus bewaart hij momenteel in zijn koelkast, maar de kans is groot dat de kok het dier straks serveert met wat azijn, limoensap, olijfolie en kruiden.

    Marinebiologen bestempelen een dergelijke octopus als erg zeldzaam. De extra arm is wellicht toe te schrijven aan genetische mutatie, luidt het. (eb)

    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    30-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.resultaat van een bezoekje aan de Panne



    Enkele foto's resultaat van een bezoekje aan de Panne


    Heerlijke rust......om te wandelen, fotograferen,
    lekker eten, een hotelletje, kortom genieten.

















































    Categorie:Trips; Wandelen- Fietsen
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artis krijgt er een olifantje bij

     

    Artis krijgt er een olifantje bij

    Olifantenbul Nikolai heeft zijn taak volbracht in Artis. Hij heeft het vrouwtje Thong Tai bevrucht. Het olifantenjong komt naar verwachting in juni 2011 ter wereld, aangezien de gemiddelde draagtijd van een olifant maar liefst 22 maanden betreft.
     
    De 16-jarige Aziatische mannetjesolifant Nikolai kwam vorig jaar september naar de hoofdstad, nadat hij in de Hannover Zoo meerdere olifantenvrouwen had bezwangerd. De 20-jarige Thong Tai was beoogd doelwit en nu zijn klus erop zit, keert hij weer terug naar de Duitse dierentuin. Nikolai toert in het kader van het Europese fokprogramma langs meerdere dierentuinen in Europa.
    (belga/gb)
     bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Indische Oceaan zijn er olifanten geseind



    In de Indische Oceaan zijn er olifanten geseind
    die op kilometers afstand van de kust aan
    het zwemmen waren.


    Categorie:Weetjes- Dieren
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Juan Carlos verdedigt stierengevechten



    Koning Juan Carlos verdedigt stierengevechten


    In het debat rond de voor- en tegenstanders van de stierengevechten in Spanje heeft koning Juan Carlos gepleit voor het behoud van het omstreden spektakel.

    "Deze oeroude traditie heeft een vruchtbare kunst- en cultuurwereld voortgebracht", zei de Spaanse vorst  tijdens festiviteiten in de stierenarena van Sevilla.

    Koningshuis steunt traditie
    Op de vraag of het koningshuis de door dierenrechtenactivisten gehekelde traditie steunt, antwoordde de 72-jarige vorst: "Natuurlijk!"
     
    Erfgoed?
    In de koninklijke familie gelden vooral Juan Carlos en zijn oudste dochter als fervente liefhebbers van stierengevechten. Beiden zijn het vaakst bij belangrijke 'corrida's' te zien. Het debat over de stierengevechten in Spanje is de voorbije weken bitsiger geworden. Terwijl het parlement in de regio Catalonië over een verbod discussieert, willen andere regio's als Madrid, Valencia of Murcia het spektakel als waardevol erfgoed uitroepen.


                    

    In Sevilla had de koning gisteren torero's gelauwerd die het voorbije seizoen in de stierenarena van de Andalusische grootstad  succesvol zijn geweest.

    (belga/lb)
    bron; demorgen.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijn 90 km korter dan gedacht

     

    Rijn 90 km korter dan gedacht


    De Rijn in Keulen.

    De Rijn is 90 kilometer korter dan de laatste decennia algemeen aangenomen. Dat zegt een wetenschapper in de krant Süddeutsche Zeitung.
     
    Bioloog Bruno Kremer stootte bij toeval op de fout. In de wetenschappelijke literatuur van de laatste vijftig jaar staat dat de Rijn 1.320 kilometer lang is, in de literatuur van voor die tijd is sprake van 1.230 kilometer. Wellicht zijn de cijfers 2 en 3 vijftig jaar geleden omgedraaid en is de fout een eigen leven gaan leiden in leerboeken en encyclopedieën.
     
    De wetenschapper ging zelf de lengte van de rivier controleren en kwam op 1.233 kilometer uit. De man schreef overheden en uitgevers aan. Die geven nu schoorvoetend toe dat er wellicht een correctie zal moeten gebeuren.

    (dpa/sps)
     bron; demorgen.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    27-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heraut van de lente

     

    Heraut van de lente


    groseiller

    De Ribes sanguineum of siertrosbes lijkt een ingebouwde klok te bezitten. Zijn eerste rode bloesems toont deze heester altijd in de dagen rond 21 maart. Alsof hij zeggen wil: wees gerust, nu wordt het echt lente. Ook slaagt hij erin zijn bloesemtrosjes te openen net vóór zijn blaadjes, zodat we extra van de kleurenpracht kunnen genieten. Door niet al zijn bloesems tegelijk te openen, kan hij de bloei rekken tot begin mei. Op die manier duurt het kleurenfeest ruim zes weken, dus meer dan dubbel zo lang als een magnolia of een Japanse kers. Dat maakt van hem daarom een belangrijke bron van voeding voor de eerste hommels en bijen.

    Ribes sanguineum is een bekende sierheester die in om het even welke grond gedijt. In tuincentra en boomkwekerijen worden meestal vier variëteiten aangeboden. De Pulborough Scarlet tooit zich met grote, dieprode trossen die naar beneden neigen en een wit hartje. De Artorubens Select heeft iets kleinere, dieproze bloesems maar bloeit rijker. Bij de King Edward VII zijn de bloemtrossen groot en helderrood. De White Icicle heeft dan weer witte trossen. Dat onze heester familie is van de kruis- en aalbessen, bewijst hij in de zomer met kleine, blauw-zwarte (maar oneetbare) vruchtjes.

    Ook als haag

    • Deze sierbes kunt u als solitair planten op de meeste ondankbare plekken. Hij heeft zelfs geen probleem met schaduw, vocht of tocht.
    • Zelfs als haag is hij te gebruiken, maar dan wel als hoge haag (hij wordt makkelijk 2, 5 meter hoog). Voor een lage haag zou u te veel potentiële bloei moeten wegsnoeien. Houd er wel rekening mee dat hij 's winters zijn blad verliest. Gebruik als binnenhaag is dus beter.
    • Eén nadeel: echt lekker ruiken doet hij niet. Takken in bloei haalt u dus beter niet naar binnen.
    • Om de bloei krachtig te houden, geeft u de heester eind februari-begin maart een bemesting met organische mestkorrels.
    • Bijsnoeien mag pas als de struik helemaal is uitgebloeid (dat geldt ook voor hagen).
    • Is de struik in uw tuin al vele jaren oud, dan is een verjongingskuur nodig: snoei hem zonder pardon terug tot op 30 cm van de grond. Kies daarvoor een vorstvrije dag in de winter uit.
    • De bloesems van de Ribes sanguineum zorgen gedurende ruim zes weken voor een kleurfestijn.

      Auteur: Ludo Hugaerts
      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:Weetjes- Natuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren down under: witte ibis



    Dieren down under: witte ibis

    De ibis is een grote vogel die met zijn lange poten door het water waadt. Met zijn lange kromme bek zoekt hij in water en slijk naar voedsel, voornamelijk kreeftachtigen. De meeste soorten bouwen nesten in bomen.





    In Australië vind je de witte ibis in zowat heel het land, vooral in drassige gebieden maar ook in steden. De vogel heeft witte pluimen, zwarte poten en een kaal, zwart hoofd. Hij is 65 tot 75 centimeter lang, en de bek kan bij mannetjes meer dan 17 cm lang worden. De spanwijdte van de vleugels varieert van 110 tot 125 cm.

    Steden
    De soort vestigde zich sinds periodes van droogte eind jaren '70 meer en meer in stedelijke gebieden, en komt vandaag veel voor in Sydney, Wollongong, de Gold Coast en Townsville. De dieren zijn zelfs verdwenen uit oorspronkelijke broedgebieden zoals de Macquarie Marshes in het noordwesten van New South Wales.

    Kwetsbaar?
    De Australiërs zijn er nog niet uit of de vogel nu beschouwd moet worden als een kwetsbare diersoort of een plaag. In verschillende delen van Sydney zijn zelfs al dieren verwijderd omwille van hun geur en hun soms opdringerig gedrag. De vogel is ook vaak te vinden op storten, en rommelt wel eens door vuilnis.

    Andere soorten
    In Australië vind je naast de witte ibis nog de zwarte ibis en de 'straw-necked ibis'.

    (sam)bron; hln.be

    Categorie:Weetjes- Dieren
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan in de ban van bloesems



    Japan in de ban van bloesems





    Japan heeft de opening van het kersenbloesemseizoen offcieel aangekondigd. En dat brengt altijd een vlaag van opgewonden Japanners met zich mee. Zij willen het jaarlijkse kijkspel voor geen geld missen. Het Japanse meteorologische instituut heeft gezegd dat de hoofdstad offcieel in bloei staat.  

    In Tokio stromen mensen massaal samen in parken, en proberen er om de beste plaatsjes te bemachtigen. Ze bewonderen de bloesem en houden uitgebreide eet- en drinksessies. Het ritueel van het kijken naar de kersenbloesem gaat honderden jaren terug in de geschiedenis. (ddh) 





    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gaf 56.000 euro uit aan chemotherapie voor papegaai



    Vrouw gaf 56.000 euro uit aan
    chemotherapie voor papegaai



    De Amerikaanse Anne Lowery zag haar papegaai 'Areba' graag, zelfs doodgraag. De vrouw had er dan ook alles voor over het diertje te redden toen bleek dat hij kanker had. Mevrouw Lowery gaf 76.000 dollar (56.000 euro) uit aan chemotherapie voor haar lieveling. Het mocht helaas niet baten want Areba sneuvelde toch na een strijd van achttien maanden tegen de ziekte.

    Tijdens de eerste diagnose voorspelden veeartsen in Tampa (Florida) dat de 42-jarige Areba slechts twee maanden meer te leven had. De chemosessies hebben het leven van van de papegaai met 16 maanden kunnen rekken maar volstonden niet om hem te redden. Het baasje treurt nu nog volop om het verlies van haar huisdier maar betreurt daarentegen de kostelijke uitgaven niet.
    (hlnsydney/kve)
    bron; hln.be

    Categorie:Berichten-Dieren-Natuur



                




    Lieve Bezoeker
      Om het openen van 
     
    het gastenboek voor 
       iedereen gemakkelijk 

     
    te houden worden te
      grote Plaatjes en of
      Buttons verwijderd
    .




    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bijouke
    blog.seniorennet.be/bijouke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!