Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
In de kerk van Wimborne in Dorset kunnen liefhebbers de kettingbibliotheek gaan bezichtigen. Het is een van de vier overblijvende kettingbibliotheken ter wereld. De boeken zijn vastgeketend om te vermijden dat ze uit de bibliotheek worden meegenomen. Op die manier werden ze ook beschermd tegen de brandstapel. In de collectie zit onder andere werk van Erasmus, Plato en Machiavelli en ook een van de oudste gedrukte werken uit 1495.
Als je dan toch in Winborne bent, kan je van de gelegenheid gebruik maken om te genieten van een cream tea in een van de plaatselijke theesalons. Zonder thee en gebak is een bezoek aan het Engelse platteland niet compleet.
Dit 'country house' werd gebouwd in 1663 door Ralph Bankes en bleef bewoond door zijn erfgenamen tot 1981. Nu is het eigendom van de National Trust. Het interieur is rijkelijk versierd. In de 19de eeuw verfraaide William Bankes het huis met Egyptische en andere antieke kunst. Een van de opvallendste overblijfsels daarvan is de obelisk die op het domein staat. In Kingston Lacy kan je ook werk bezichtigen van Rubens, Van Dyck en Titian. Buiten is er een prachtige Japanse tuin.
Sherborne Castle:
Sherborne Castle werd in 1594 gebouwd door Walter Raleigh (gespeeld door Clive Owen in de film Elizabeth) in ware Tudorstijl. Het kasteel wordt vaak gebruikt als locatie om fictie op te nemen. Je kan er zelfs bruiloften en andere evenementen organiseren. Niet te missen zijn de prachtige meubels, de tuin en de ruïnes van het oude kasteel. De portretten van de familie Digby zijn al even fascinerend.
Natuurlijk moeten we het ook nog even over de gastronomie van deze streek hebben. Dorset en Hampshire zijn droombestemmingen voor lekkerbekken en liefhebbers van verse producten. De mix van verschillende smaken kan soms vreemd lijken, maar is vaak een aangename verrassing. Moeilijk om te weerstaan zijn de cupcakes en andere desserten. Niet goed voor de lijn, maar als je er naar vraagt, kan je ook licht eten.
Ontbijt: Probeer een volledig English Breakfast: eitjes, worsten, ham, champignons en bonen met toast of 'fried bread'. Ideaal als je een vermoeiende dag voor de boeg hebt en een stevige maag.
Snacks: Sandwiches, paninis, salades en cake vind je bijna overal. Probeer ook de 'wedged potatoes', dat zijn aardappelen die met de schil gebakken worden in de oven, geserveerd met kip, champignons of tonijn... De huisgemaakte cakes met crème au beurre of gearomatiseerde crème zijn ook aanraders. De bekendste snack is waarschijnlijk fish and chips: gepaneerde en gefrituurde vis met frietjes. Pas wel op voor de lokale gewoonte om azijn op de frieten te doen !
Restaurants: Naast de Engelse traditie is ook de Franse/fusion keuken aanwezig in de Britse restaurants. De Engelse keuken werkt veel met contrasten: overal zal je wel vlees met muntsaus op het menu zien staan. Dorset en Hampshire zijn twee groene gebieden waar de landbouw floreert. De meeste restaurants in de streek gebruiken lokale producten vanuit het principe van 'slow food'. Een aanrader is Yalbury Cottage voor zijn traditionele keuken: subtiel, met kwaliteitsproducten en uitstekende bediening. Creatief en tegelijk ook klassiek met lekkere smaakcombinaties.
Een heel andere sfeer bij Poachers Inn. Het gebouw dateert uit de 17de eeuw, meer traditioneel en typisch Brits vind je niet. Als je houdt van plekjes met geschiedenis, pittoresk Engeland en lokale gerechten, ben je hier op je plaats. Gelegen in het centrum van deze prachtige regio, is het een geweldige uitvalsbasis. We raden je ook de appelcake en regionale bieren aan. Vraag een kamer in het oude gedeelte voor nog meer ontspanning. Het ontbijt vindt plaats in een gezellig zaaltje. En ook hier is er een zwembad!
Met de ferry zou je er al zijn! Een aangename manier van reizen trouwens. En als we dan toch naar Calais moeten, kunnen we evengoed ondertussen stoppen in Salisbury en het mythische Stonehenge.
Een dierentuin in Tokio heeft besloten de twee opvolgers van de wereldberoemde panda Ling Ling nog niet aan het publiek te tonen. De dierentuin besloot dat wegens zware naschokken na de aardbeving van vorige week. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo.
Het publiek zou op 22 maart voor het eerst kennis kunnen maken met de beren, maar de dierentuin zal vanaf morgen voorlopig gesloten zijn. De twee beren zijn de eerste panda's van de dierentuin sinds de dood van Ling Ling in april 2008. Het mannetje RiRi en vrouwtje Shin Shin arriveerden op 21 februari in Japan.
De komst van de twee panda's zou samengaan met de herdenking van de dood van Ling Ling. De reuzenpanda was een gift van China aan Japan en stond zijn hele leven symbool voor de vriendschap tussen de twee landen.
Rendieren krijgen het steeds moeilijker door de Zweedse spoorwegen. Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar zijn vierhonderd dieren door treinen doodgereden. Een record volgens de Zweedse nationale radio (SR) die deze statistieken vandaag publiceerde.
Bijna driekwart van de dieren (278) sneuvelde op de enige oost-westspoorverbinding in het noordwesten van Zweden: een traject van circa 130 kilometer tussen Kiruna en de grens met Noorwegen. Volgens de radio staat het aantal doodgereden beesten gelijk aan een verlies van 15.000 kilo rendiervlees.
Rendieren zijn in Zweden slachtvee en leven in rondtrekkende kuddes. Waarom er juist dit jaar zoveel dieren omkomen, is niet duidelijk. Op veel trajecten reden deze winter juist minder treinen omdat het spoormaterieel niet tegen de extreme vrieskou was bestand.
(anp/tvl) bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:rendieren, zweden,
Man stampt vogel dood die zijn sandwich wilde stelen
Man stampt vogel dood die zijn sandwich wilde stelen
In Australië is een 25-jarige student veroordeeld voor dierenmishandeling. De man had een vogel, die aan de haal wilde gaan met zijn sandwich, zodanig toegetakeld dat het dier moest afgemaakt worden.
De uit Singapore afkomstige Andrew Quay Wee Meng was op 1 maart zijn boterham aan het opeten in een park in Brisbane toen een opdringerige ibis ten tonele verscheen. De vogel had het gemunt op de sandwich. Quay Wee Meng gooide zijn broodje weg en sloeg de ibis op de grond, waarna hij op het dier begon te stampen.
Een vleugel van het dier was aan flarden. De nek van de ibis bleek gebroken zodat hij nog amper kon ademen. Het dier moest afgemaakt worden.
Heilige schrik Volgens zijn advocate ging haar cliënt door het lint omdat hij al eens was aangevallen door een kraai. Sindsdien heeft hij een heilige schrik van de Australische vogels. Quay Wee Meng geeft toe dat zijn reactie buitensporig was. Hij bekent schuld en betoont zijn spijt.
Milde rechter De rechter toonde zich mild, gezien de jeugdige leeftijd en het blanco strafregister van de beschuldigde. Om zijn kansen op een job in zijn nieuwe vaderland niet in het gedrang te brengen, krijgt de man geen celstraf. Hij moet daarentegen 120 uur gemeenschapsdienst vervullen, bij voorkeur bij een dierenbeschermingsorganisatie.
Het incident deed zich voor toen de verzorgers de panda Bai Yun probeerden te forceren om naar haar slaapplaats terug te keren. Bai Yun had daar niet veel zin in en duwde de poort open die haar van haar verzorgers moest scheiden. Een verzorger probeerde die terug dicht te duwen, en de panda viel haar arm aan.
Bai Yun maakt deel uit van het kweekprogramma voor reuzenpanda's waar San Diego Zoo om beroemd is. Ze verblijft al sinds 1996 in de zoo en schonk het leven aan vijf panda'tjes. In totaal verblijven er drie reuzenpanda's in de zoo.
Reuzenpanda's zouden bekend staan om hun snel wisselend temperament en de agressiviteit die daaruit voortvloeit.
De zaak wordt onderzocht door het Californische agentschap voor de veiligheid van de werknemers. Het agentschap kan de zoo niet opleggen hoe ze dieren moeten behandelen, maar kan het wel beboeten. Vorig jaar al moest San Diego Zoo al eens 2.700 dollar betalen toen een verzorger gewond geraakte nadat een paniekerige zebra probeerde weg te lopen. (edp)
Drie jaar lang hebben de medewerkers van de Nationale Plantentuin in Meise erop moeten wachten, maar vandaag is het zover. De Amorphopallus titanum - of reuzenaronskelk- staat in bloei.
"We lijken wel kersverse ouders die hun baby voor het eerst te zien krijgen", verklaarden de medewerkers van het centrum. De langverwachte reuzenaronskelk is met een hoogte van 235 centimeter en een gewicht van 47,5 kilogram aanzienlijk groter dan tijdens de vorige bloei. Toen bereikte de bloem 'slechts' een hoogte van 156 centimeter.
Afstotende geur Door de bloei van de reuzenaronskelk wordt de Plantentuin in Meise weer gehuld in de kenmerkende afstotende geur van de bloem. Volgens specialisten heeft de geur iets van vlees, vis en kaas in verschillende staten van ontbinding en verrotting. De eerste bloeiavond is ze het sterkst.
Wie de stinkbom in zijn paars-gele pracht wil bewonderen, moet zich haasten. Na 72 uur zal de bloem volledig verwelkt zijn en is het weer drie tot acht jaar reikhalzend uitkijken.
De bruinvis die aan de Scheldebrug in Bornem dood uit het water gehaald werd, is overleden door een aanvaring met een boot. Dat zegt Jan Haelters van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenchappen (KBIN/BMM). Het was een van de grootste dieren die er zijn onderzocht en het vrouwtje zoogde nog een jong.
Eind februari en begin maart werden minstens vier bruinvissen gesignaleerd in de Schelde. Ze werden waargenomen tot Rupelmonde, Temse en zelfs Moerzeke. "Terwijl gewone zeehonden geregeld in de schelde worden waargenomen, is het hoogst uitzonderlijk dat bruinvissen zo ver stroomopwaarts gezien worden", aldus Haelters nog.
Op 6 maart werd een dode bruinvis, waarschijnlijk een van de waargenomen dieren, dood aangetroffen in Bornem. Het dier werd door de lokale brandweer aan land gehaald en onderzocht door het KBIN. "Het betrof een volwassen vrouwtje van 1,62 meter lang en 69 kilo zwaar, een van de zwaarste dieren ooit door ons behandeld."
Verwonding op rugzijde Een autopsie, uitgevoerd aan de Universiteit van Luik, bevestigde dat het dier net voor de dood verwond werd. "Het kadaver vertoonde een belangrijke verwonding op de rugzijde, mogelijk veroorzaakt door een aanvaring met een vaartuig. De autopsie bevestigde dat de verwonding beschouwd dient te worden als de doodsoorzaak."
Bovendien kwam aan het licht dat het vrouwtje nog een jong zoogde en dat het jong dus in de buurt was op het moment van de aanvaring.
(belga/vsv) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:bruinvis,
Jachtseizoen Schiphol is geopend
Jachtseizoen Schiphol is geopend
Minister Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft het jachtseizoen rondom Schiphol geopend. Atsma wil nog voor de zomer extra maatregelen treffen om de luchthaven onaantrekkelijker te maken voor vogels, en in het bijzonder voor de ganzen.
De CDA-bewindspersoon wil dat doen door de zone waar ''vogelaantrekkende activiteiten'' verboden zijn, uitbreiden van 6 tot 13 km rondom Schiphol. Het aantal ganzen rondom Schiphol is geschat op 45.000.
Ganzen kunnen gevaarlijk zijn voor het vliegverkeer. Als ze in een motor van een vliegtuig terecht komen, kan de motor uitvallen. Dat gebeurde vorig jaar juni, toen een toestel van Royal Air Maroc een noodlanding moest maken op Schiphol. Het aantal vogelaanvaringen is vorig jaar ook aanzienlijk gestegen, met liefst 43 %.
Een van de vaakst gehoorde argumenten over het verschil tussen mensen en dieren is 'dat dieren geen empathie hebben'. Ze kunnen met andere woorden niet weten wat een ander dier voelt. Alvast voor kippen gaat dat argument niet op: hennen blijken perfect in staat de emotie van hun kuikens in te schatten. Zijn ze gestresseerd, dan wordt moederkip ook gestresseerd; zijn ze gelukkig, dan is de moeder ook gelukkig.
Dat concluderen Britse wetenschappers na onderzoek. Ze kozen hennen en kuikens omdat vermoed werd dat empathie de moederrol kan helpen vervullen.
Een van de tests bestond eruit de veren van de kuikens in de war te brengen met een luchtpompke. Dat gaf de kuikens stress, wat ook tot signalen van stress leidde bij de moederkip: de hartslag steeg, de temperatuur van hun ogen daalde (een stresssignaal voor kippen) en ze waren veel alerter. De hennen klokten vaker in de richting van hun kuikens, en maakten hun veren minder glad.
Relevantie "Vrouwelijke vogels kunnen zeker empathie vertonen en worden beïnvloed door de emotionele staat van andere dieren. De mate waarin deze dieren beïnvloed worden door de stress van anderen is relevant in de discussies over welzijn van dieren in een boerderij, bedrijf of laboratorium", aldus onderzoeker Jo Edgar van de Universiteit van Bristol.
Volgens de onderzoekers worden kippen regelmatig blootgesteld aan andere kippen met pijn of stress. Ze verwijzen daarbij onder meer naar de vaak voorkomende botbreuken enmisvormingen aan de poten in batterijen.
(edp) bron; demorgen.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:kip,
09-03-2011
Bruinvis sterft door netten van vissers in Koksijde
Bruinvis sterft door netten van vissers in Koksijde
Op het strand van Koksijde is vanmorgen de eerste bruinvis aangetroffen die dit jaar met zekerheid is verdronken door strandvisserij. Dat meldt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN). Jaarlijks verdrinken aan de Belgische kust tot vijftien bruinvissen door het gebruik van kieuw- en warrelnetten.
"Het kadaver was zeer vers en gezien de locatie kunnen we enkel concluderen dat het dier verdronken is in visnetten op het strand, in een ongekend vistuig", aldus Haelters. "Het dier is vermoedelijk bij de laatste laagwaterstand uit een net gehaald en achtergelaten."
Jaarlijks sterven aan de Belgische kust tot vijftien bruinvissen door het gebruik van kieuw- en warrelnetten door recreatieve strandvissers. "Dat aantal varieert afhankelijk van de beschikbaarheid van voedsel, maar hoe dichter bij het strand het voedsel beschikbaar is, hoe meer kans bruinvissen hebben om in de netten te verdrinken. Die dieren gaan er overigens een gruwelijke verdrinkingsdood tegemoet die minuten kan duren. We kaarten het probleem al meer dan tien jaar aan."
Andere netten Nochtans zijn er alternatieven beschikbaar, maar die zorgen voor minder visopbrengst voor de recreant. "Fuiken en platte netten voor recreatieve strandvisserij kunnen het probleem verhelpen, maar daarvoor is een politieke beslissing nodig," zegt Haelters. Strandvisserij tot de laagwaterlijn is een Vlaamse bevoegdheid (landbouw).
Het gebruik van kieuw- en warrelnetten op zee is al sinds 2001 verboden door de federale overheid.
(belga/gb) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:bruinvis,
140.000 kraanvogels trekken over België
140.000 kraanvogels trekken over België
De voorbije week zijn 140.000 kraanvogels over ons land getrokken. Normaal trekken kraanvogels enkel over het oostelijk deel van ons land, maar door de aanhoudende oostenwind van de voorbije dagen werden de vogels in elke provincie opgemerkt. Dat meldt Dominique Verbelen van Natuurpunt.
De voorbije week werden in ons land 139.926 overtrekkende kraanvogels geteld. "Vandaag was een topdag met meldingen uit alle provincies van het land", zegt Verbelen.
"De trek kwam pas rond 15 uur op gang en zette zich door tot na schemerduister. Om 20.10 uur vloog een trompetterende groep over Opglabbeek."
Limburg het populairst Limburg scoorde best met 25.305 overtrekkende exemplaren, gevolgd door Vlaams-Brabant met 7.212 vogels.
Met 6.340 exemplaren waren de bezinkingsputten van Tienen een toplocatie, gevolgd door Kinrooi (4.300). In de andere provincies werden kleinere aantallen gemeld.
Melancholisch getrompetter Kraanvogels trekken in maart en april van overwinteringsgebieden in onder meer Laguna de Gallocanta in Spanje en Lac du Der in Frankrijk naar broedgebieden in Zweden en Rusland. Kraanvogels vormen bij het trekken grote groepen en vliegen in gestrekte linies of in V-formaties. Ze verraden zich meestal door een melancholisch getrompetter.Ook voor de komende dagen wordt nog kraanvogeltrek voorspeld.
Everzwijn zaait even paniek in winkelcentrum in Frankrijk
Everzwijn zaait even paniek in winkelcentrum in Frankrijk
Een everzwijn heeft even voor paniek gezorgd in het winkelcentrum van Frouard, in de buurt van de Franse stad Nancy. Het dier verwoestte een deel van een supermarkt en een kapsalon. Dat werd vernomen van het winkelcentrum en de lokale brandweer.
Het wilde zwijn zocht eerst onderdak achteraan de supermarkt, bij de drankafdeling. Toen het daar op een muur stootte, maakte het rechtsomkeer en stormde het richting de uitgang, langs de kassa's.
Het dier van ongeveer zestig kilo raasde vervolgens doorheen de winkelgalerij recht een kapsalon binnen. De verbijsterde aanwezigen, enkele kapsters en klanten, slaagden erin de zaak veilig te verlaten, waarna de deur geblokkeerd werd. Aangezien het wilde dier zich nu volledig in het nauw gedreven voelde, zorgde het voor een heuse ravage in het salon, onder meer door de wastafels van de wand te rukken.
Een door de hulpdiensten opgebelde dierenarts kon het dier ten slotte een uur na zijn intrede overmeesteren met een verdovingspistool. Volgens de brandweer kwam het zwijn waarschijnlijk uit een bos dat aan het winkelcentrum grenst.
(belga/kve) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:everzwijn,
Schildpad met twee koppen en vijf poten
Schildpad met twee koppen en vijf poten
In Slovakije is een landschildpad met twee koppen en vijf benen uit het ei gekropen. Het misvormde vijfde been bengelt tussen de twee volledig ontwikkelde koppen. De twee koppen bewegen onafhankelijk van elkaar, zo heeft de bezitter van het dier, hobbyist Roman Gresak, gezegd nadat hij het dier voorstelde in de Slovaakse stad Zilina.
Dierkenners laten weten dat het ondertussen zeven weken oude dier geluk gehad heeft dat het niet in de vrije natuur geboren is. Daar zou de tweekoppige schildpad geen overlevingskansen gehad hebben, omdat ze zich bij gevaar niet kan terugtrekken in haar schild en dus een makkelijke prooi zou vormen voor roofdieren.
Magdalena, zoals de schildpad genoemd is, moet tijdens de komende wereldkampioenschappen ijshockey in Slovakije de winnaars gaan voorspellen. Net zoals octopus Paul dat deed tijdens het WK voetbal.
(belga/anp/odbs)bron; hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:schildpad,
Reuzenaronskelk gaat weer bloeien en dus flink stinken
Reuzenaronskelk gaat weer bloeien en dus flink stinken
De reuzenaronskelk van de Nationale Plantentuin in Meise zal één van de volgende dagen weer opengaan. De knol van de plant, die in augustus 2008 voor het eerst in ons land bloeide, is na een rustperiode van 3 jaar voldoende aangesterkt. Daarom is er weer een bloem tevoorschijn gekomen, meldt de instelling in een persbericht.
Met de bloei van de reuzenaronskelk, of Amorphopallus titanum, zal ook de karakteristieke afstotende geur weer opduiken. De geur op de eerste bloeiavond heeft iets van rottend vlees, ranzige kaas en bedorven vis, aldus de specialisten van de Plantentuin. De geur neemt af naar mate de bloei duurt. Dat zal slechts 72 uur zijn, daarna is de bloem helemaal verwelkt en is het weer 3 tot 8 jaar wachten.
De vorige keer dat de reuzenaronskelk bloeide, woog de knol 9,7 kg en werd de bloeikolf 156 cm hoog. De knol weegt nu 47,5 kg. De bloeiwijze is al 203 cm hoog, een heel stuk groter dan in 2008, en nog lijkt de groei niet stil te vallen. "De plant heeft ons weer verrast", zegt Elke Bellefroid. Daarmee doelt ze op het feit dat je nooit op voorhand weet of er uit de knol een bloem of een blad tevoorschijn zal komen. Ondanks de geur kwamen in augustus 2008 op drie dagen tijd 8.000 kijklustigen de bloem bekijken.
De laatste info over de ontwikkeling en het bloeitijdstip is te volgen via facebook en de website.
Ongeveer een miljoen dode sardines zijn aangespoeld in een haven in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Voor pelikanen, meeuwen en andere zeedieren is het een waar feestmaal, voor de havenautoriteiten een stinkende zooi.
Vermoedelijk zijn de sardines door zuurstofgebrek om het leven gekomen nadat ze in de haven gedesoriënteerd zijn geraakt. 'Alles wijst erop dat het een natuurlijke gang van zaken is geweest', zegt Andrew Hughan, woordvoerder van het Californische visserijagentschap. De massale sterfte is ongebruikelijk, maar niet uniek.
Zilveren laag vis In de ochtend lag er rond alle boten in King Harbor een zilveren laag vis, zegt Staci Gabrielli, marien coördinator van de haven. Volgens de autoriteiten ligt er ook halve meter dikke laag dode vis op de bodem van de haven.
Een aantal van de vissen zal naar een laboratorium worden gebracht voor nader onderzoek, maar het zuurstofgehalte in het water in de haven was praktisch nul en er zijn geen olie of chemicaliën in aangetroffen die de sterfte hebben kunnen veroorzaakt.
Verdwaald De vissen zijn waarschijnlijk 's nachts vanwege slechte weersomstandigheden in de haven terechtgekomen en konden daarna de weg naar open zee niet meer terugvinden. 'De simpelste verklaring is dat de vissen verdwaald zijn. Ze raken gemakkelijk in de war', aldus Hughan.
Vogels hebben zwaartekracht nodig om te slikken. Als we ze dus naar de ruimte zouden brengen in gewichtloze toestand, zouden ze niet lang overleven!
Les oiseaux ont besoin gravité à avaler. Donc, si nous amènerait à l'espace en apesanteur, ils ne survivrait pas longtemps!
Birds need gravity to swallow. So if we would bring to the space in zero gravity, they would not long survive!
bron; seniorennet.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:vogels,pimpelmees,
Buitenechtelijke pimpelmeesjes hebben grotere overlevingskans
Buitenechtelijke pimpelmeesjes hebben grotere overlevingskans
Pimpelmeesjes die geboren worden uit een "buitenechtelijke relatie" hebben een grotere kans om te overleven dan de niet-bastaardmeesjes. Dat blijkt uit een onderzoek van een Nederlands bioloog.
Pimpelmezen leggen in een periode van elf tot twaalf dagen elke dag een ei. De kuikentjes uit de eerste eitjes hebben een grotere overlevingskans.
De bioloog toonde nu aan dat de vrouwtjespimpelmees eerst de eitjes legt die niet van haar 'sociale partner' zijn.
Buitenechtelijke jongen zijn doorgaans wel niet genetisch gezonder dan de echtelijke jongen.
Pimpelmeesvrouwtjes zouden vreemdgaan om de kans op bevruchting zo groot mogelijk te maken.
bron; gva.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Pimpelmeesje,
08-03-2011
Belgische bever vrijgelaten en direct doodgereden
Belgische bever vrijgelaten en direct doodgereden
Een bever die maandag werd uitgezet in het riviertje de Drentse Aa, is enkele uren na zijn vrijlating al weer doodgereden. Dat meldt de stichting Het Groninger Landschap, die de bever uit België had gehaald.
Volgens een woordvoerder van de stichting heeft de Belgische bever slechts enkele uren van zijn nieuwe leefomgeving kunnen genieten.
'Bevers gaan altijd direct op verkenningstocht in hun nieuwe omgeving. Triest genoeg koos deze bever er voor de snelweg op te lopen', aldus de zegsman.
In totaal zijn de afgelopen jaren achttien bevers met succes uitgezet in het gebied op de grens van Groningen en Drenthe. Volgens Het Groninger Landschap voelen zij zich helemaal thuis in het gebied en zijn er zelfs al jongen geboren.
bron; anp. avb. nieuwsblad.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:bever,
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.