Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Het werd al maanden 'de trouw van het jaar' genoemd, en dat valt ook te merken in dierentuinen overal ter wereld. Dieren worden massaal Kate of William genoemd. Zo zijn er twee Bengaalse tijgers in de zoo van Rio de Janeiro die omgedoopt worden, en een Londense pinguïn die nog even op een naam moet wachten.
Momenteel wordt de pasgeboren pinguïn in de Londense Zoo nog Egg genoemd, maar binnenkort zal het beestje een nieuwe naam krijgen. Ofwel Kate, ofwel William. Welke van de twee zal nog even afwachten worden. Bij pinguïns duurt het namelijk twee maanden voor het geslacht duidelijk wordt.
'Egg' is op paaszondag geboren. Opmerkelijk is dat pinguïns pas na vijf dagen hun ogen kunnen openen, wat dus exact vandaag is. Of Egg interesse had om te ceremonie op televisie te volgen is niet bekend, maar de verzorgers van het beestje zullen dat alleszins wel gedaan hebben.
Bengaalse tijgers Een dierentuin in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft twee pas verworven Bengaalse tijgers omgedoopt tot William en Kate, een eerbetoon aan het Britse prinselijke paar dat vrijdag in het huwelijk treedt.
De twee katachtigen zijn deze week aangekomen in RioZoo en werden donderdag gepresenteerd aan publiek en pers. Tijger William is vier jaar oud, tijgerin Kate vijf. Omdat beide dieren in de bloei van hun leven zijn, hoopt de dierentuin op termijn voor het eerst in haar bestaan tijgerwelpen te mogen verwelkomen.
De gemeente Koksijde gaat een kijkhuisje plaatsen om zeehonden te spotten. Een kolonie van de dieren houdt zich al enkele maanden op ter hoogte van de golfbreker van Ster der zee.
De dieren komen vaak verpozen op de golfbreker en zijn zo een toeristische attractie op zich.
Veel mensen komen echter te dicht bij de dieren en zouden daardoor hun rust verstoren. De gemeente denkt er dan ook aan om wandelen op de golfbreker te verbieden.
Voorts wordt er gewerkt aan een plan om ook het gebruik van visnetten rond de golfbreker te verbieden zodat de zoogdieren niet verstrikt kunnen raken.
bron; deredaktie be
Categorie:Natuur-Reizen-Tips Tags:zeehonden,
Slakken zijn meesters der evolutie
Slakken zijn meesters der evolutie
Slakken kunnen zich verbazingwekkend snel genetisch aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Dat heeft een internationale onderzoeksgroep met behulp van duizenden vrijwillige slakkenzoekers uit vijftien Europese landen ontdekt.
De onderzoeksgroep analyseerde ongeveer een half miljoen slakkenhuisjes naargelang de vorm en de kleur. Uit deze gegevens bleek dat de huisslak (Cepaeas nemoralis) over een periode van 50 jaar genetisch veranderde. "Dit is een zeer korte periode in de evolutie", zei de coördinator van het wetenschappelijke project Christian Anton vandaag.
De exacte reden voor de genetische aanpassing is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk of het klimaat een rol speelt, aldus de wetenschapper. Zo houden "geelhuizige" slakken, die door de kleur weinig zonlicht opnemen, zich voornamelijk op in noordelijke kustgebieden terwijl de anderskleurige slakken de schaduw opzoeken in beboste regio's.
De onderzoekers ontdekten ook een rechtlijnige stijging van het aantal slakken over heel Europa. Een verklaring hiervoor hadden de wetenschappers nog niet.
De vrijwilligers telden op 3.000 standplaatsen slakken en maakten zo het grootste datawervingsproject ooit mede mogelijk. Het slakkenonderzoek loop nog verder.
(belga/adha) bron;hln.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:slakken,
28-04-2011
Vogel bouwt nest in asbak
Vogel bouwt nest in asbak
In het Britse Yorkshire heeft een meesje een nest gebouwd in een metalen vuilbak voor sigarettenpeuken, niet meteen een veilige plaats om te gaan wonen. Dat meldt BBC News.
"We hadden een paar vogels de asbak zien onderzoeken, en we vroegen ons al of ze overwogen om erin te nesten," zegt Laura Bentley van natuurreservaat Fairburn Ings in Castleford. "We vonden mos en nestmateriaal vlakbij, en toen we in de bak keken terwijl de vogel even weg was, zagen we duidelijk een nest vanbinnen."
De sigarettenbak werd dan maar afgeschermd om de mezen een veilig thuis te bieden. "Hoewel het misschien geen voor de hand liggende keuze is, zijn we verrukt dat ze deze plaats gekozen hebben om hun jongen groot te brengen."
Bijna 23.000 konijnen gedood in Nieuw-Zeeland tijdens paasweekend
Bijna 23.000 konijnen gedood in Nieuw-Zeeland tijdens paasweekend
photonews
Tijdens het voorbije paasweekend zijn er in Nieuw-Zeeland 22.904 konijnen gedood. Naar jaarlijkse gewoonte vond in het district Otago op South Island de 'Great Easter Bunny Hunt' plaats. 24 Uur lang mogen jagers dan zoveel mogelijk konijnen doden. Zo doen ze iets aan de te grote konijnenpopulatie, die te veel schade zou aanrichten aan de natuur.
De twintigste editie van de Great Easter Bunny Hunt lokte een hoop volk naar Otago. 24 Uur lang mochten 47 teams van jagers zoveel mogelijk konijnen doodschieten. Het team dat de wedstrijd uiteindelijk won, doodde maar liefst 1664 konijnen.
'We bleven de volle 24 uren doorgaan en de jagers waren altijd klaar om te schieten', verklaarde één van de deelnemers. Dat er daarbij niet alleen konijnen maar ook varkens, geiten en duiven werden geraakt leek de jagers niet te deren.
"We proberen iets te doen aan het konijnenprobleem. Ik denk dat de meerderheid van de mensen, zeker de boeren, dat een goede zaak vindt', aldus organisator Dave Ramsay.
Dierenwelzijnsorganisaties zijn minder gelukkig met het evenement. 'Het doden van de dieren gebeurt in een soort feestatmosfeer, waarbij onervaren jagers knallen op alles wat beweegt', klaagt Hans Kriek, van de organisatie Safe. 'De dieren die ze doden zijn één zaak, degene die ze alleen maar verwonden een andere.'
Indira is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken! Deze Bengaalse tijger, ook wel koningstijger genoemd, is gehuisvest in de Zoo van Cali in het Zuid-Amerikaanse Colombia.
Dit jaar is het de eerste keer dat Bonte Vliegenvanger in onze tuin is gaan wonen, de vogeltjes hebben een mezenkasje gekozen wat zeer goed in het zicht van ons huis hangt. Hij zit te fluiten van s'morgens vroeg.
De bonte vliegenvanger is een zangvogel die in Belgie en Nederland minder aanwezig is. Zijn leefgebieden zijn Scandinavië, het voormalig Oostblok en Spanje.
In een glasbak in het Nederlandse Oude Pekela hebben voorbijgangers een jong katje ontdekt dat met vastgebonden achterpoten en een afgeplakt bekje tussen de glasscherven was gedumpt. Het door de scherven gewonde diertje wist met zijn gekerm de aandacht te trekken. De politie in Groningen spreekt van een ernstige vorm van dierenmishandeling en is op zoek naar de dader, zo liet een woordvoerder weten.
Het dier lijkt de mishandeling redelijk te hebben doorstaan. Een medewerkster van een dierenasiel in Veendam heeft zich over het katje ontfermd. De plaatselijke website PrachtigPekela.nl heeft een beloning uitgeloofd voor tips die kunnen leiden tot aanhouding van de dader.
Een achtjarige zwaan, die leeft op het domein van een Duits hotel, viel voor de charmes van een blauwe tractor. Sinds puberteit Herman Josef Hericks, het baasje van Schwani, zegt dat het dier maar niet genoeg kan krijgen van zijn landbouwvoertuig. Elke keer hij de motor laat draaien, komt het dier aangewaggeld om dag te zeggen. Volgens de inwoners van het dorp is de verliefdheid al even aan de gang, het begon tijdens de puberteit van het dier.
"Verschillende experts bestudeerden al de bizarre relatie tussen het dier en het voertuig, maar niemand kan zeggen waarom Schwani zo dol lijkt te zijn op de tractor. Sommigen denken dat het komt doordat het dier tijdens haar jeugd al in contact kwam met luide machines. Sinds we de tractor drie jaar geleden kochten, volgt Schwani hem overal naartoe", aldus Hericks.
(ep) Bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:zwaan,
21-04-2011
Dieren met humor
Dieren met humor
Het moeten niet altijd de mensen zijn die de grapjas uithangen. Ook dieren kunnen er wat van.
schol !
Net terug van de styliste
Lachen naar het vogeltje!
"Hey! Ben je doof of wa?"
Spreidstand
"Allez Minoes, pakt de muizkes!"
Alvin de discoking!
De honden van de tandarts
"Ai, oei, auw! Waarom overkomt mij dat nu altijd?"
"Mmm... dat lekker wormpje is van mij!" |
Vrolijke vrienden
"Zijn we nog niet droog?"
"Poten omhoog! Dit is een overval!"
Ontvoering op klaarlichte dag
Laurel & Hardy: de comeback!
Lui zijn doet geen zeer
Blackie was nummer 1 in de wedstrijd gekke bekken trekken! |
Bweuk!
"De postbode is mijn beste vriend!"
"Mag ik alstublieft binnenkomen?"
"Hey! Cool bakske!"
"Aha, nu gaat het pas vooruit!"
Lievelingsknuffel
Iedereen moet meegaan met zijn tijd!
Kiekeboe! |
Bron; skynet.be
Categorie:Foto's Tags:dieren,
Hoofd boven de wolken in Guatemala
Hoofd boven de wolken in Guatemala
De bergen van Alta Verapaz zijn het terrein van de Quiché-indianen. Deze Guatemalteken leven in kleine poblados boven of langs de weg. De vrouwen doen er nog de was in de beek en wandelen naar huis met een mand schone én prachtig gekleurde kleren op hun hoofd. De groene, bergachtige omgeving is magnifiek.
Om te slapen nemen twee jongemannen die op een finca werken me mee naar het grootste dorp, Finca Campur. Ik mag er van de pastoor overnachten naast de kerk. Een zevental kinderen komt nieuwsgierig kijken wanneer ik de tent opzet, terwijl ver weg wat muziek klinkt. 's Nachts openen de hemelsluizen zich, negen uur lang. Het ontbijt, overheerlijke cakes gemaakt van chocolade en kokosmelk, maakt veel goed. Onder de verbaasde ogen van een dertigtal Quichés stop ik de tent in mijn fietszakken en rij verder, soms zelfs boven de wolken.
Als ik in San Pedro Carchá aankom, verlang ik naar een hotel na het eenvoudige eten van de Quiché en de overnachtingen in tenten en cuarto's. Een plek vind ik in het Park Hotel op een beplante heuvelflank, waar je voor 37 euro een bungalow kunt huren. In het restaurant smul ik van een aspergesoepje, een slaatje van de chef en een geroosterde zalm.
Bijna de helft van de paarden, pony's en ezels in ons land was in 2009 niet geregistreerd. "Het zijn vaak de paarden die niet geregistreerd zijn die verwaarloosd worden, en waarvan het onmogelijk is om de eigenaar terug te vinden." Zo zegt Kamerlid Flor Van Noppen (N-VA) vandaag in de Concentrakranten.
Sinds juli 2008 moeten paarden, pony's en ezels verplicht geregistreerd worden. De dieren moeten onder meer een microchip in de hals en een paspoort hebben. Maar dat deze verplichting nog door heel wat mensen in de wind wordt geslagen, blijkt uit cijfers die Van Noppen opvroeg bij minister van Landbouw Sabine Laruelle (MR).
"In 2009 werden door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) 3.541 paarden gecontroleerd", zegt Van Noppen. "Van dat aantal bleek liefst 41 procent niet in orde met de registratie."
Volgens een schatting van het FAVV zouden er vandaag in België zeker 50.000 ongeregistreerde paarden zijn. "De registratie werd onder meer ingevoerd in het belang van de voedselveiligheid", zegt Van Noppen. "Enkel zo kan vermeden worden dat zieke paarden of sportpaarden in het slachthuis belanden."
Van Noppen pleit voor meer controles op de registratie. "Wij controleren veel, en ondertussen zijn er al bijna 200.000 dieren geregistreerd", zegt Jan Eyckmans van de FOD Volksgezondheid.
"Personen die betrapt worden met een niet-geregistreerd dier krijgen meestal een waarschuwing. Indien ze bij een hercontrole opnieuw tegen de lamp lopen, riskeren ze een boete van minstens 250 euro."
België zestiende op lijst dieronvriendelijke landen
België zestiende op lijst dieronvriendelijke landen
België bezet de zestiende rang op de lijst met dieronvriendelijke landen van de Nederlandse Stichting Dierenhulp. Griekenland is ook dit jaar de lijstaanvoerder, gevolgd door Spanje en de Nederlandse Antillen. Volgens deze lijst zijn dieren het beste af in Zweden.
De lijst is een indicatie samengesteld op basis van meldingen van toeristen, dierenartsen, rapporten, mediaberichten, dierenorganisaties en eigen waarneming.
Griekenland blijft lijstaanvoerder. De slechte economische situatie in het land, die naast mensen ook dieren niet ten goede komt, speelt hierbij een rol, zo meldt de Stichting Dierenhulp.
Nederland, vorig jaar zesde, bezet in de jongste lijst de vierde rang. Andere opvallende stijgers zijn Bulgarije (10 plaatsen) en Japan en Egypte (6 plaatsen). De grootste daler met 12 plaatsen is Cuba, nu nummer 24.
België steeg drie plaatsen ten opzichte van 2009. Als redenen worden de malafide broodfok en het aanbod van dieren uit voormalige Oostbloklanden via tal van websites vermeld.
"Daarnaast speelt de situatie rond fokvee zoals kippen en vleeskonijnen, die onder zeer erbarmelijke situaties gehouden worden, en talloze meldingen via o.a. Gaia, artsen en collega-organisaties", aldus Mark Erwin Vos, voorzitter van Stichting Dierenhulp.
De zoo van Belgrado heeft er een aantal nieuwe inwoners bij. Er zijn vier witte leeuwtjes geboren, zeer uitzonderlijk en zeer mooie familieleden van de Afrikaanse leeuw.
Een familie uit de Dordogne in Frankrijk nam een tijdje geleden een vosje in huis dat het vond aan de kant van de weg naast het kadaver van zijn moeder. Het diertje is een jaar later mooi afgericht: Zouzou maakt deel uit van de familie, heeft zijn eigen terrein in de tuin, eet hondenbrokjes, drinkt uit een pot samen met de kippen van de familie en laat zich zelf strelen. Maar ondanks deze opmerkelijk integratie, dreigt het diertje weggehaald te worden. Vossen zijn wilde dieren en worden als schadelijk beschouwd. De overheid vreest dat het dier tijdens de paartijd gevaarlijk kan worden. Het gezin verzet zich en probeert alles om het dier te mogen houden. Het hof van Bergerac zal zich op 11 mei uitspreken over de toekomst van het dier.
bron;skynet.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:vos,
18-04-2011
Vosjes adopteren pluchen beest als moeder
Vosjes adopteren pluchen beest als moeder
In Engeland hebben drie verlaten vossenjogen een pluchen vos geadopteerd als hun moeder. De jongen en het beest zijn onafscheidelijk. Ze weigeren te gaan slapen zonder hun 'moeder' in hun mand.
Uitgehongerd De vosjes werden ontdekt door een boer uit Surrey. Hij vond de dieren in een hol onder een schuur. Omdat de jongen blijkbaar aan hun lot waren overgelaten, nam de boer de uitgehongerde diertjes in huis.
Hapje voor mama De vosjes kregen een onderkomen in een kartonnen doos en kregen het gezelschap van een pluchen vos, een speeltje dat zijn driejarige dochter gewillig afstond. Het speelgoeddier werd meteen aanvaard door de jongen. Ze zijn intussen onafscheidelijk en weigeren te gaan slapen zonder hun nieuwe mama. De vosjes hebben ondertussen flink aan gewicht gewonnen. Als het etenstijd is, schuiven ze zelfs stukken voedsel door naar hun onthaalmoeder.
Terug naar de natuur Zo onafscheidelijk, dat de boer het pluchen dier meegaf aan de mensen van de dierenbescherming die de vosjes weer hun plaats in de vrije natuur willen laten innemen. Of de vosjes ook met hun 'moeder' weer de wijde wereld zullen intrekken, zal nog moeten blijken.
(eb) Bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:vossen,
Met paard en kar door de Vlaamse Ardennen
Met paard en kar door de Vlaamse Ardennen
Huifkartocht - Vlaamse Ardennen
Wie graag met het gezin eropuit trekt in de natuur, zal genieten van een huifkartocht door de Vlaamse Ardennen. Stevige boerenpaarden trekken de nostalgische kar in een gezapig tempo over veld- en landbouwwegen en brengen je op de mooiste plekjes van de boerenbuiten. Tochten kunnen overdag of 's avonds, in kleine groepjes of met veel meer volk, enkele uren of meteen een hele dag met stopmomenten. Ook de route kan je zelf mee bepalen. De kastelenroute van Nokere, Kruishoutem, Lozer en Wannegem en de molenroute naar het mooie Mullem zijn uiteraard heel populair, ook als picknickhalte.
De rode vos trekt steeds verder op naar het noorden van Rusland. Daardoor komt de inheemse vossensoort, de poolvos, meer en meer in het gedrang.
Onderzoekers zagen recent voor het eerst hoe een witte vos haar burcht in de steek liet en op de vlucht sloeg voor een rode vos in het noorden van Rusland. Dat heeft de BBC vandaag gemeld.
De poolvos, bekend om de witte vacht, liet haar jongen achter toen ze de benen nam. Volgens de onderzoeker is dit bewijs voor hun theorie dat de poolvossen zich verder terugtrekken naar het noorden onder druk van de grotere rode vossen.
Deze laatste soort kan steeds noordelijker overleven door de opwarming van de aarde.
Poolvossen leven in gebieden waar bergen en toendra's bij elkaar komen in het gebied rond de Noordpool. Uit eerdere onderzoeken bleek al dat de soort steeds verder naar het noorden trok om te kunnen overleven.
Wereldwijd leven er nog honderdduizenden poolvossen. De soort is, net als de rode vos, niet bedreigd. Wetenschappers zien de poolvos als een indicator van de klimaatverandering op aarde.