Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
De kleine orang-oetan Changi is bijna een jaar oud.
De kleine orang-oetan Changi is bijna een jaar oud.
De kleine orang-oetan Changi is bijna een jaar oud. Hij speelt in zijn kooi in de zoo van het Duitse Krefeld. Orang-oetans leven in de regenwouden van Maleisië en Indonesië.
De brand die op 25 mei 2011 ruim zeshonderd hectare van de Kalmthoutse Heide heeft verwoest, is de grootste ecologische ramp die Vlaanderen ooit trof. Het natuurgebeid lijkt herschapen in oorlogsgebied.
Het gaat veel tijd en bijna 3 miljoen euro kosten om de heide te herstellen. Een deel van de bodem moet afgeschraapt worden en er is ook veel schade aan de paden en de watervoorziening.
Tot nader order blijft de Kalmthoutse Heide verboden voor het publiek.
In de Antwerpse Zoo heeft een komodovaraan, de grootste hagedis ter wereld, veertien eieren gelegd. Als de eieren ook effectief bevrucht zijn, worden over een zevental maanden de eerste komodovaranen in België geboren.
In de Europese dierentuinen leven slechts een zestigtal komodovaren. Vorig jaar werd een vrouwtjesexemplaar, Keli, overgebracht van de Britse Colchester Zoo naar Antwerpen. Daar werd ze geïntroduceerd aan het mannetje Jaka. Met succes, blijkt nu.
Afhankelijk van hun grootte kunnen de dieren na een geslaagde paring tot dertig eieren leggen. Bij Keli, met haar 2,20 meter nog in volle groei, waren dat er veertien.
Het is nog niet duidelijk of de eieren bevrucht zijn. Ze liggen nu in speciale broeimachines. Als de eieren bevrucht zijn, worden over 170 tot 220 dagen de eerste komodovaren in België geboren. In dierentuinen worden sowieso weinig komodovaren geboren. De Antwerpse Zoo spreekt dan ook van een "zeldzame en unieke" gebeurtenis.
Komodovaranen zijn de grootste hagedissen ter wereld: ze kunnen tot drie meter lang worden. In 1910 werden ze ontdekt op de Indonesische eilanden Komodo, Flores, Rinca en enkele kleinere eilanden in de buurt. Er leven naar schatting 3.000 tot 5.000 exemplaren in de natuur.
Gefotografeerd op het Portugese eiland Madera, tijdens ons vacantie in de maand mei 2011.
De monarchvlinder (Danaus plexippus) is een dagvlinder uit de familie Nymphalidae de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinders. De vleugel varieert in lengte tussen de 43 en 50 mm.
Deze grote vlinder komt veel voor in Noord-Amerika: hij overwintert in Mexico en trekt 's zomers tot in Canada.In Europa is hij te vinden aan de kustgebieden van de Canarische Eilanden en in Zuid-Spanje. Elders in Europa alleen als dwaalgast.
In het Dolfinarium in Harderwijk is vrijdagnacht een zeeleeuwtje geboren. Zeeleeuw Sade zette rond 0.15 uur na een 24 uur durende bevalling een dochter op de wereld. Moeder en dochter maken het goed en zijn zaterdag direct al te bekijken door het publiek. Het jong heeft nog geen naam. Via de website van het Dolfinarium kunnen suggesties worden doorgegeven.
De babyzeeleeuw werd geboren in het bijzijn van de trainers en verzorgers van de zeeleeuwen. De bevalling is niet uniek, maar het is volgens het Dolfinarium iedere keer weer spannend. In de groep zijn nog twee andere zeeleeuwen drachtig. Olympia is binnen enkele weken aan de beurt, Sally volgt in september.
Naast de zeeleeuwenkraamkamer worden er ook onder de hoofdbewoners van het Dolfinarium baby's verwacht. Er zijn maar liefst vier dolfijnen in verwachting.
bron; nieuws.nl
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:zeeleeuw,
Kaunergrat in Tirol verkozen tot Natuurpark van het jaar 2011
Beste natuurpark van Oostenrijk
Natuurpark Kaunergrat is in Oostenrijk uitgeroepen tot Natuurpark van het jaar 2011. Kaunergrat liet bij de verkiezing 46 andere natuurparken achter zich. Ook het eerste natuurparkhuis van Tirol heeft goed gescoord bij de boordeling.
De Natuurpark van het jaar verkiezing is een initiatief van het Verbond van Oostenrijkse Natuurparken. Hoewel Kaunergrat pas 12 jaar geopend is, wist het alle natuurparken in Oostenrijk te verslaan.
De doorslaggevende criteria waren het natuurbehoud, de regionale ontwikkeling, educatieve programmas en relevante onderzoeken. In 2010 won het natuurpark al de nationale cultuurlandschapprijs.
Terug in de tijd
Natuurpark Kaunergrat, gelegen in de Ötztaler Alpen, kent een unieke mix van natuur- en cultuurlandschappen, uiteenlopend van dorre grasvlaktes in het Inntal tot het oerwoud van de Arzler Petzenklamm en het uitgestrekte gletsjergebied.
Bezoekers kijken hun ogen uit met ruim 500 planten- en 1.000 vlindersoorten. Ook de in 1992 op de Piller Sattel ontdekte offerplaatsen, met belangrijke vondsten uit de bronstijd, zijn een ware publiekstrekker.
Zomerprogramma
Van 3 juli tot 31 augustus 2011 organiseert Natuurpark Kaunergrat een omvangrijk zomerprogramma om de bezoekers dichterbij de natuur te brengen.
Zo leer je bij de interactieve tentoonstelling 3.000 m vertikaal in het nieuwe natuurparkhuis alles over de natuur. Ook tijdens de natuurparkweken, die plaatsvinden van zondag 4 september tot zaterdag 8 oktober 2011, maakt de bezoeker op een leuke en educatieve manier kennis met de natuur.
Zo zijn er Nature Watch wandelingen waarbij je met een park ranger op zoek gaat naar bijzondere dieren en planten. Bij de workshops kruiden en paddenstoelen leer je alles over de groei van de producten en bijzondere gerechten voor op tafel. Er is tevens een exclusieve workshop fotograferen onder begeleiding van een professionele fotograaf (28 september 2 oktober).
Bezoek aan Kaunergrat
Een Natuurparkwoche arrangement (4 september 10 oktober 2011) inclusief het activiteitenprogramma van Kaunergrat en zeven overnachtingen in een B&B is te boekenvanaf 262,- per persoon. Voor verblijf in een driesterrenhotel betaal je vanaf 430,- per persoon.
Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en is erg geschikt om te wandelen. Het eiland is 740.7km² groot, 57 km lang en 23 km breed. Als je vakantie wilt gaan naar Madeira is het zeker de moeite waard om een auto te huren, en laat de airco dan eens uit en doe het raam open. De geur van de bloemen komt je tegemoet.
Wandelen langs levada's
De meeste wandelingen op Madeira lopen langs levada's. De levadas zijn het irrigatiesysteem van het eiland. Zij voeren het water vanuit de vochtige noordkant van het eiland naar de zuid kant van Madeira. Elke levada begint met een waterval. Het water in de levadas is helder en koud. Dit komt door dat het water in de rotsen wordt gefilterd.
Langs de levada's lopen is niet altijd makkelijk, dit omdat het pad soms smal is, maar ook omdat de levadas aan de rand van de berg liggen.(wandelschoenen zijn een must). Soms kijk je tijdens het wandelen een heel eind naar beneden voordat je de grond ziet. En de afgronden zijn vaak erg steil. Om de afstand zo kort mogelijk te houden zijn er tal van tunnels gebouwd op Madeira om het water door heen te leiden. In de tunnels is het donker en koel, maar ook glad en soms heel erg laag!
Tijdens de wandelingen hebben we letterlijk tussen de bloemen gelopen. Zo mooi, zo indrukwekkend, geuren, kleuren, een herinnering om te koesteren.
Tragedie in Londen tijdens een optocht door Hyde Park. Een paard van het leger moest worden afgemaakt na een ongeval met een koets. Het dier raakte met de benen verstrikt in de wielen van het voertuig en stortte tegen de vlakte.
Het paard Murphy liep mee in de 'Royal Gun Salute', een jaarlijkse optocht om de kroning van de Britse koningin te vieren. Na z'n gruwelijk ongeval kwam een dierenarts de verwondingen van het paard vaststellen. Die kon hem alleen nog een spuitje geven. Soldaten plaatsten een groen spandoek rond Murphy, zodat de toeschouwers niet konden zien hoe het dier uit zijn lijden verlost werd.
Volgens een woordvoerder was het paard met zijn benen verstrikt geraakt in de wielen van een koets. De breuken waren te complex om het dier te redden. De soldaten waren onder de indruk van het bizarre ongeval, want Murphy was al heel lang lid van hun regiment. Als teken van respect werd de groet ter ere van de Queen afgeblazen.
Volgend jaar wordt de 'Salute' in elk geval erg bijzonder, want dan zit de koningin precies 60 jaar op de troon.
Bezoekers van een vakantiepark in het Britse Norfolk menen twee alligators in het plaatselijke meer te hebben gespot. De politie onderzoekt de zaak.
Bezorgde bezoekers en vissers zijn extra oplettend in de buurt van het meer waar de alligators gezien zijn. "Dit veroorzaakt redelijk wat paniek", zegt Dave Potter, manager van Waveney Valley Lakes, in The Sun. "We hebben 90 staanplaatsen voor caravans, dus er zijn hier heel wat mensen. De politie heeft de situatie onderzocht, maar er is niks gevonden."
Niemand weet hoe de alligators in het meer van het park verzeild raakten. "Mogelijk zijn ze vrijgelaten of hebben ze hun weg naar het water gevonden", zegt expert Laura Brandt. Ze waarschuwt de bezoekers van het park echter: "De alligators zullen alles opeten dat beweegt."
Jaks en sjouwers hebben deze week 8.110 kilogram afgval van de Mount Everest gehaald. Dat is de grootste vangst ooit.
Een team van 29 Nepalese alpinisten werkte zes weken aan de jaarlijkse opkuis van de hoogste berg (8.848 meter) ter wereld. Objecten zoals zuurstofflessen, tenten, klimmateriaal en helikopterresten werden naar beneden gehaald.
"Negentien mensen werkten zeven uur per dag of meer boven het basiskamp op de Everest om afval naar beneden te halen", verklaarde Sherpa Pasang, de verantwoordelijke van het team. "Iedereen vervoerde minstens 30 kilogram afval."
De alpinisten verzamelden het afval in het kamp, waarna 75 jaks en 65 sjouwers alles naar de stad Namche Bazaar brachten.
Experts schatten dat nog eens 50 ton afval op de Everest blijft liggen, ondanks de jaarlijkse "grote kuis-campagnes" die in 2008 van start zijn gegaan.
Sinds 1953 zijn 250 alpinisten op de berg omgekomen. Hun overblijfselen werden op de top achtergelaten. Meer dan 5.000 mensen hebben ondertussen de Everest bedwongen.
De douane op luchthaven Schiphol heeft vorige maand een man aangehouden die in zijn weekendtas 25 zangvogels uit Suriname wilde smokkelen. De dieren zijn weer op een retourvlucht gezet. Dat heeft de Dienst Regelingen van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vrijdag gemeld.
De vogels zaten in de weekendtas in het vrachtruim van het vliegtuig. De man beschikte niet over de juiste papieren. Het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) zal bepalen of het de smokkelaar gaat vervolgen.
De vogels zijn overigens dertig dagen in quarantaine geweest, om uit te sluiten dat ze ziek zijn.
(anp/mvdb) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:vogels,
02-06-2011
Medo de beer wil niet meer weg bij Sloveense familie
Medo de beer wil niet meer weg bij Sloveense familie
Hoewel Medo (Sloveens voor beer, nvdr.) de harten gestolen heeft van alle Slovenen, is de bruine beer de inzet geworden van stevig potje getouwtrek tussen 'eigenaar' Matavz Logar en ongeruste dierenbeschermers. Het 3,5 maanden oude welpje werd vier weken geleden achtergelaten door zijn moeder, waarna de dolende beer in het Sloveense dorp Podvrh werd gevonden door Logar.
Die nam Medo in huis en leerde hem van alle kunstjes. Het welpje raakte zo gehecht aan zijn nieuwe familie dat hij volgens Logar niet meer weg wil. "Ik wil voor hem een habitat bouwen op mijn landgoed", klinkt het. Dierenbeschermers walgen van dat idee. "Het is té gevaarlijk om een beer te houden als 'huisdier'. In het verleden is het al vaker foutgelopen. Nu is hij nog klein en lief, maar dat zal niet blijven duren." Logar wil daar niet van weten en probeert nu een bouwvergunning te bekomen. (dea)
Door watervogels afgevreten stengelresten van water- en oeverplanten blijken schoorstenen te vormen waaruit methaangas uit de bodem ontsnapt. Onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Ecologie schrijven in het wetenschappelijk tijdschrift Ecology dat 30 procent van de jaarlijkse methaanuitstoot ontsnapt uit waterrijke moeras- en veengebieden.
"Bij onze experimenten kwam er tot vijfmaal zoveel methaan vrij op plekken waar grauwe ganzen graasden, vergeleken met afgezette delen van een meer", aldus microbioloog Paul Bodelier. "De verklaring is hoogstwaarschijnlijk dat het gas veel minder weerstand ondervindt in kortgegeten plantenstengels. De route zou anders via stengel, blad en nauwe huidmondjes gelopen hebben."
Met de groeiende ganzenpopulaties en het veranderende landgebruik is de invloed van planteneters op de broeikasgas-uitstoot zeker van belang, aldus de onderzoeker. "In bodems in het Noordpoolgebied met veel methaan, en een verwachte uitbreiding van waterplanten en broedende ganzen, kan de nieuwe route bijvoorbeeld een belangrijke rol gaan spelen." Ondanks het feit dat wetlands, waterrijke moeras en veengebieden, maar 4 procent van het aardoppervlak beslaan, blijken ze verantwoordelijk te zijn voor 30 procent van de jaarlijkse methaanuitstoot.
Als broeikasgas is methaan twintig keer sterker dan CO2, vandaar het belang om de methaanhuishouding in evenwicht te houden. In de huidige klimaatmodellen werd tot nu toe geen rekening gehouden met de nieuwe ontsnappingsroute van methaangas.
Britse wetenschappers berekenen prijs van de natuur
Britse wetenschappers berekenen prijs van de natuur
Britse wetenschappers hebben voor het eerst de prijs van de door de natuur aangereikte rijkdom berekend, zo blijkt uit een studie die zowel oog heeft voor de weldaden voor de economie als voor de samenleving, en vandaag werd gepubliceerd.
"Tot nu toe hebben wij hetgeen de natuur ons geeft als een verworvenheid beschouwd, zonder in te zien dat de diensten die de natuur ons biedt ons een prijs geven. Wanneer we ze vernietigen, zal ons dit zeer duur kosten", zei de Britse milieuminister Caroline Spelman tegenover de openbare omroep BBC over het door de regering bestelde rapport. Ze voegde eraan toe dat het van pas zal komen voor toekomstige keuzes van de regering.
Waarde De auteurs van de 'evaluatie van het Brits nationaal ecosysyeem' zijn vertrokken vanuit de vaststelling dat tot nu toe enkel de handelswaarde van goederen meetelde en dat milieubescherming enkel in termen van kosten werd gezien. Het rapport van 2.000 bladzijden werpt daarentegen licht op de verborgen waarde van de natuur in Groot-Brittannië, in economische termen een "korf van meerdere miljarden".
Zo is het beschikken over een woonst met zicht op een groene ruimte in termen van gezondheid jaarlijks 300 pond (340 euro) per jaar en persoon waard.
's Werelds bekendste hert is neergestreken in een Amerikaans dorpje met zijn trouwe metgezel Stampertje. Heb je ooit eerder zoiets liefs gezien?
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Bambi, Stampertje,
Honderden schildpadden in bagage
Honderden schildpadden in bagage
De Thaise douane heeft in de bagage van een passagier uit Bangladesh meer dan 450 schildpadden aangetroffen. De dieren zijn volgens een woordvoerder van de luchthaven van Bangkok zeker 23.000 euro waard.
In de koffers zat ook een aantal gavialen, een soort krokodil met zeer lange snuit. Die zijn op de zwarte markt honderden euro's waard. De dieren waren verpakt in kleine doosjes, die in de koffers waren gestopt. De smokkelaar kon niet worden opgepakt.
De ontdekking van de gesmokkelde dieren was de grootste in Thailand sinds september, toen meer dan 1100 schildpadden werden aangetroffen. Een maand later werden weer ruim 200 van deze dieren gevonden.
Illegale handelaars
De douane in Thailand speurt de laatste tijd zeer actief naar illegale handelaars. Hij onderschept tonnen ivoor en duizenden beschermde dieren, vooral op lucht- en zeehavens
De politie heeft maandagochtend een 17-jarige jongen uit Hengelo aangehouden voor dierenmishandeling. Hij wordt ervan verdacht vorige week een hamster te hebben laten vliegen met een door hem gefabriceerde parachute.
Het beestje kwam vorige week zondag in Hengelo letterlijk uit de lucht vallen. Hij zat in een balletje dat onder een miniparachute hing. Spelende kinderen vonden het dichtgetapete balletje en brachten het naar huis. Daar kwam tot hun verbazing een hamster uit het pakketje. De Russische dwerghamster heeft het avontuur overleefd.
bron;nieuws.nl
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:hamster,
Lieve Bezoeker Om het openen van het gastenboek voor iedereen gemakkelijk te houden worden te grote Plaatjes en of Buttons verwijderd.