Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
De Britse beeldhouwer Jason Caires-Taylor goot een Volkswagen Kever in beton en installeerde die op de zeebodem voor de kust van Mexico. De auto heeft compartimenten waarin kreeften en vissen beschutting kunnen zoeken en is de laatste toevoeging aan het onderwaterpark van de kunstenaar. Hij wijst ermee op de impact die de mens heeft gehad op de ecosystemen en het effect daarvan op toekomstige generaties. De VW Kever is in Mexico een icoon, de 'votcho' werd er tot 2003 ook nog gefabriceerd.
De Duitse natuurfotograaf Horst Jegen was het beu dat het eten van zijn katten steeds verdween, en ontdekte dat een vos ermee aan de haal ging.
Hij merkte dat het dier elke dag langskwam in zijn tuin, en dokterde een ingenieus systeem uit om een foto te maken van de indringer.
Jegen legde een ei in een holle boomstam, en legde daar een knop onder. Die knop verbond hij vervolgens met zijn fototoestel, dat enkele prachtige kiekjes kon schieten van de vos.
(sam) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:wolf,
Zwaluwen bouwen nestje met verlichting
Zwaluwen bouwen nestje met verlichting
In China werd een vooruitsrevend zwaluwenpaar gespot. De vogels hebben hun nestje immers gebouwd rond de sokkel van een gloeilamp: warm, comfortabel en goed verlicht.
De lamp hangt boven de ingang van het winkeltje van Yang Hong in Jinhu. Volgens de winkelier hebben de zwaluwen, naast het gewone materiaal, ook cement gebruikt van een naburige werf om hun nest te bouwen.
De vogels gaan dus op meer dan één gebied mee met hun tijd. De vier jongen van het zwaluwenkoppel kunnen er maar wel bij varen.
(eb) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Zwaluwen,
Eenzame pinguïn in Nieuw-Zeeland
Eenzame pinguïn in Nieuw-Zeeland
Een jonge keizerspinguïn raakte in de koude wateren van Antarctica even het noorden kwijt. Het dier zwom een heel eind verkeerd en belandde op een strand in... Nieuw-Zeeland.
Wetenschappers zeggen dat het uitzonderlijk is dat een pinguïn zo ver van zijn natuurlijke habitat opduikt. Keizerpinguïns leven op Antarctica, zo'n 6436 kilometer verder. Het is 44 jaar geleden dat er nog een exemplaar gesignaleerd werd in Nieuw-Zeeland.
'Ik zag iets glinsterend staan en ik dacht dat ik spoken zag', vertelt Christine Wilton, die de pinguïn als eerste opmerkte toen ze over het strand liep met haar hond. De ongewone bezoeker, naar schatting 10 maanden oud, trekt intusen heel wat kijklustigen naar Peka Peka Beach.
Bron: bbc Auteur: ivb bron; nieuwsblad.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:pinguïn,
20-06-2011
Gedisciplineerde ganzen
Gedisciplineerde ganzen op Diesterse braderie worden internethit
Vrijdag en zaterdag zorgde het slechte weer voor een mindere opkomst op de zomerbraderij in het stadscentrum van Diest, maar twee straatmuzikanten en dertien ganzen wisten de boel toch wat op te vrolijken. De ganzen zijn op amper twee dagen tijd een echte internethit geworden.
Bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Ganzen,
De gevaarlijkste jobs ter wereld
De gevaarlijkste job ter wereld
"Zijn amandelen zijn nog in orde!"
bron; skynet.be
Categorie:Foto's Tags:Krokodil,
19-06-2011
Eén van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen geopend
"Eén van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen geopend"
De vallei van de Oude Kale, één van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen aldus de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), is officieel geopend.
Het 443 hectare grote gebied Oude Kale ligt op het grondgebied van Merendree (Nevele), Vinderhoute (Lovendegem) en Drongen (Gent). Naast het eigenlijke valleigebied zijn ook aangrenzende akkers en weilanden opgenomen.
Het inrichtingsplan werd al in 2002 goedgekeurd. In de jaren daarop werden gronden aangekocht voor de aanleg van fiets- en wandelpaden en oeverzonens langs de Oude Kale en enkele zijwaterlopen. "Die aankopen durden langer dan voorzien, maar vanaf het voorjaar 2010 zijn de inrichtingswerken gestart," aldus Els Seghers van de Vlaamse Landmaatschappij. "Het inrichtingsplan heeft aandacht voor het landschap, landbouw, waterwinning, natuur en zachte recreatie. Zo kan water van de Poekebeke tijdens wintermaanden via de Oude Kale naar de drinkwaterbekkens van Kluizen stromen."
Volgens de Vlaamse Landmaatschappij is de vallei van de Oude Kale is één van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen. "Tot voor de inrichtingswerken was de vallei zo goed als niet toegankelijk voor de recreant." Wandelaars kunnen in twee lussen een negen kilometer lange "landschapsbelevingsroute" volgen. Er zijn ook brugjes aangelegd en enkele verhardingen voor fietsers. Voor de herinrichting werkten de Vlaamse Landmaatschappij en de Vlaamse Milieumaatschapij samen.
Natuurfotograaf Elliott Neep kiekte een opmerkelijk gevecht tussen twee mannelijke jachtluipaarden in Tanzania. De vacht vloog letterlijk in het rond, net als een van de dieren.
Het ging om een aanval van een volwassen mannetje dat de volgroeide jongen van een vrouwelijke jachtluipaard uit zijn territorium wilde om met haar te kunnen paren, legt Neep uit. De jongeling kreeg een rammeling, en ging snel op zijn rug liggen als teken van overgave. Het oudere mannetje sprong vervolgens zo'n 1,2 meter hoog over hem.
Miauw "Toen het stof was gaan liggen, ging het grote mannetje neus aan neus staan met zijn rivaal. Hij liet een lange uitgerekte miauw horen, gelijkaardig aan het geluid dat twee huiskatten maken wanneer ze een territoriaal dispuut hebben in de tuin," zegt Neep. Het jongste dier piepte nog naar zijn moeder om hulp, maar die keek samen met zijn zus enkel toe. "Voor mij een teken dat ze klaar was met de opvoeding en dat het tijd was om te vertrekken," besluit de fotograaf.
(sam)bron; demorgen.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Jachtluipaard,
10 nieuwe diersoorten ontdekt in Noordzee
10 nieuwe diersoorten ontdekt in Noordzee
Een team van onder meer biologen heeft bij de Doggersbank in de Noordzee de afgelopen dagen ongeveer tien diersoorten ontdekt die nieuw zijn voor Nederland. Het gaat onder meer om bepaalde slakken, weekdieren en een kwalletje. Dat verklaarde bioloog Peter van Bragt van stichting 'Duik de Noordzee Schoon' vandaag in het Nederlandse VARA-radioprogramma 'Vroege Vogels'.
Het team is sinds 11 juni op een tiendaagse expeditie op de Doggersbank. De natuurliefhebbers willen het onderwaterleven in beeld brengen en hopen zo bij te dragen aan de bescherming van het gebied.
De Doggersbank is een zandbank in de Noordzee, ten oosten van Noord-Engeland. De ondiepe bank is bijna 300 kilometer lang en de diepte varieert van 18 tot 30 meter. Het gebied bevindt zich in Duitse, Engelse, Deense en Nederlandse wateren.
In het noordwesten van Rusland zwemt een duikster helemaal naakt met beloega's of witte dolfijnen om ze te temmen.
Natalia Avseenko duikt zonder kleren in het vrieswater omdat marinebiologen denken dat de dieren niet graag aangeraakt worden met kunststoffen zoals wetsuits. Wetenschappers denken dat er gemakkelijker contact kan gelegd worden met de dieren zonder kledij als barrière, meldt de Daily Mail.
Yoga De 36-jarige Avseenko kan door yogatraining haar adem ongelooflijk lang inhouden, en maar liefst tien minuten en 40 seconden onder water blijven. Ze zwemt in water van min 1,5 graden Celcius, een temperatuur die ongetrainde mensen al na vijf minuten fataal kan zijn.
Barbaars Het experiment vindt plaats in de regio Murmansk Oblast, aan de kust van de Witte Zee nabij de Poolcirkelafdeling van het Utrish Dolfinarium. Een deel van de zee is afgesloten zodat er geen dolfijnen en walvissen in of uit kunnen. De zoogdieren worden vervolgens getemd om ze te kunnen uitvoeren naar dolfinaria in heel de wereld, een praktijk die veel dierenbeschermers barbaars vinden. Er leven zo'n 100.000 exemplaren in het wild.
Gelukkig zijn de leeuwenkooien in de Cheyenne Mountain Zoo in Colorado voorzien van sterk glas. Anders had de eenjarige Trent zijn bezoek aan deze dierentuin wellicht niet kunnen naverteleen. Een van de leeuwen blijkt immers een ongezonde appetijt te hebben voor de kleuter en lijkt de knaap te willen oppeuzelen.
Het liefst 15 centimeter dikke glas van de kooi verhindert dit gelukkig. De kleine Trent, daarentegen, lijkt het allemaal erg leuk te vinden.
(eb)
bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Leeuw,
Dieren in beeld
Dieren in beeld
Deze Chinese wateragame is in een vorig leven vast nog fotomodel geweest... of tooghanger, dat kan ook.
Pam Mullins uit het Canadese Prince Rupert heeft een erg bijzondere foto gemaakt van een Amerikaanse zeearend. Ze drukte toevallig net af op het moment dat de vogel voor een condensspoor van een vliegtuig suisde, waardoor het lijkt alsof het dier zelf een uitlaat heeft.
Bron; hln.be
Categorie:Foto's Tags:Zeearend, Chinese wateragame,
17-06-2011
Babyzeehondje Luna geboren in Hoei
Babyzeehondje Luna geboren in Hoei
In het recreatie- en dierenpark van Mont Mosan in Hoei is woensdagavond een babyzeehond, Luna, geboren. Dat heeft Jean-Marc Vanberg, directeur van het park, meegedeeld. "We wachten altijd 24 uur vooraleer we de geboorte bekendmaken. We willen zeker zijn dat de boreling levensvatbaar is. Hier is alles goed verlopen, de komende uren verwachten we zelfs een tweede geboorte", aldus Vanberg. Op de website van Mont Mosan een filmpje.
Baby roodborstjes eten meer dan 4 meter aan regenwormen per dag.
robins bébé mange plus de 4 mètres de vers de terre par jour.
Baby robins eat more than 4 meters of earthworms per day.
bron; seniorennet.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:roodborstjes,
Iran gaat aap naar de ruimte sturen
Iran gaat aap naar de ruimte sturen
Iran heeft plannen om in de zomer een levende aap de ruimte in te sturen, meldt het hoofd van de Iraanse ruimtevaartorganisatie Hamid Fazeli.
De nieuwe raket met de aap wordt gelanceerd tot een hoogte van 120 kilometer. Tijdens de onthulling van de raket verklaarde Fazeli dat een ruimtereis met een groot dier een vlucht met mensen dichterbij brengt. De eerste bemande ruimtevlucht staat volgens Iran gepland voor 2020. Het land heeft al eerder kleinere dieren de ruimte ingestuurd zoals ratten, schildpadden en wormen.
Het westen heeft zorgen geuit over het ruimtevaartprogramma van de islamitische republiek. Het is bang dat dit nucleaire kernkoppen kan voortbrengen. Iran heeft dit echter herhaaldelijk ontkend.
(anp/vsv)bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:aap, apen,
Maansverduistering 2011 is voorbij
Maansverduistering
De fotos zijn genomen 15 juni 2011 tussen 23 uur en 23.30 op het terras van onze woning.
Je ziet de bomen en dan met wat bewolking erbij . Prachtig! Geniet mee van deze mooie foto's
In Australië is een nekwervel van een dinosaurus met de kop van een krokodil gevonden, melden wetenschappers. De vondst duidt erop dat het dier in een veel groter gebied leefde dan aangenomen. Tot dusver werd gedacht dat de zogeheten Spinosaurus in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika leefde.
"Het feit dat ze in Australië leefden verandert ons beeld van de evolutie van deze groep dinosaurussen'', aldus Thomas Rich van het museum in het Australische Victoria. Het is nog maar de vraag of de Australische prehistorische natuur zo afwijkend en uniek was als gedacht. "Dezelfde groepen dinosaurussen waren al wijdverspreid toen de aarde nog een supercontinent was.''
De Spinosaurus kon zowel op land als in het water leven. Hij werd vermoedelijk zo groot als de Tyrannosaurus rex: 18 meter en met een gewicht van 21 ton.
Drie neusapen verhuizen volgende maand van Singapore naar de Apenheul.
Het Apeldoornse dierenpark is daarmee de enige dierentuin buiten Azië die deze diersoort opvangt.
Dat maakte de Apenheul vandaag bekend. De drie mannetjes hebben opvallende grote neuzen en dikke buiken. Ze leven in het wild op Borneo. Neusapen hebben in het verleden wel in westerse dierentuinen gezeten, maar stierven onder meer door gebrekkige kennis van het menu van de dieren. Kieskeurige aapjes Neusapen zijn echte fijnproevers. Ze eten alleen vers blad van niet-winterharde bomen. 'We zijn bezig 2000 kilo aan bladeren in te vriezen om ze de winter door te helpen', aldus een woordvoerster. Het dieet komt grotendeels overeen met dat in Singapore. Als de apen in Apeldoorn op hun plaats blijken, wil de Apenheul op den duur meewerken aan een fokprogramma. Het aantal wilde neusapen loopt rap terug.
Eind volgende maand zijn de dieren te zien in Apeldoorn.
bron; trouw.nl
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Neusapen,
14-06-2011
De Bonte Specht
De Bonte Specht
Resultaat na een paar dagen "geduld" leverde deze fotos op.
De grote bonte specht is met een lengte van 20 tot 26 centimeter een vrij grote vogel, die bovenop zwart is en wit van onder. Hij heeft grote, ovale witte schoudervlekken en een rode anaalstreek. De ogen zijn bruinrood, de snavel en de poten zijn grijs. Het mannetje heeft een rode vlek op het achterhoofd, het vrouwtje heeft een geheel zwarte kruin. Vaak hebben jonge vogels nog gebandeerde schoudervlekken. De Grote bonte specht is de laatste jaren in aantal alleen maar toegenomen. De Grote bonte specht is een vrij schuwe en voorzichtige vogel, maar hij bezoekt wel voedertafels, vetbollen en pindastrengen in tuinen.
Er is iets aan de hand met ons klimaat, dat ziet zelfs het kleinste kind. De aarde warmt op, er zijn steeds grotere overstromingen, droogtes en aardbevingen en zo kunnen we nog wel een paar dingen bedenken. Zoals Antarctica dat langzaam maar zeker groen wordt.
Op dit moment groeit er geen enkele boom, wat mos en slechts twee soorten planten, maar wetenschappers hebben ontdekt dat net die planten steeds vaker voorkomen door de opwarming.
Het stopt maar niet. Omdat de temperatuur over het algemeen stijgt, verliezen de meeste bloemen hun geur. Volgens Professor Emeritus Abdul Latif Mohamad is genetische modificatie de enige mogelijkheid om bloemen in de toekomst nog goed te laten ruiken. Omdat bloemen minder intens ruiken, trekken ze minder insecten aan die voor de bestuiving zorgen. Alleen in milde kilmaten zouden de bloemen even goed blijven ruiken als nu.
Frankrijk, Spanje, Italië, dé wijnlanden bij uitstek. Aan dit tempo zullen we binnen enkele decennia van Noorwegen, Zweden en Finland spreken als de topwijnlanden. In de 27 belangrijkste wijnregio's ter wereld is de temperatuur de afgelopen vijftig jaar gemiddeld met 1,3° Celsius gestegen. Wat op zich goed nieuws is voor de druiven aangezien die dan meer suiker bevatten en de wijn dus beter zal smaken. Alleen krijgen noordelijke wijnbouwers, op dit moment vooral Duitsers, steeds betere punten toegekend tijdens wedstrijden. Nog een paar generaties en we spreken niet meer van een chateau, maar van een Schloss...
Als je wakker geschud wilt worden, bekijk dan de documentaire 'Inuit Knowledge and Climate Change' eens. De gefilmde Inuit beseffen maar al te goed dat de mens verantwoordelijk is voor de aarde, maar berusten in hun lot. Het maakt deel uit van de evolutie, of die nu van natuurlijke of menselijke aard is. De meest zorgwekkende vaststelling van de Inuit-ouderen is wel een verschuiving van de aardas. Ze merken dat de zon, de maan en de sterren niet meer op dezelfde plaatsen verschijnen als voorheen.