Ik ben Josephine of Joke
Ik ben een vrouw en woon in Waasmunster (Belgie) en mijn beroep is Genieter.
Ik ben geboren op 10/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Zwemmen,wandelen in de natuur,
en natuurlijk fietsen.
Fotograferen, fotobewerking.
Op internet surfen en bloggen.
Maar ook een gezamelijke hobby
van mij en mijn echtgenoot is dat we
graag varen over verschillende wateren.
Een hond is gisteravond in het Nederlandse Drachten een kilometer meegesleept door een auto die het dier eerst had aangereden. Het gewonde dier is waarschijnlijk met de halsband aan de wagen blijven haken, aldus de Friese politie aan het persagentschap ANP. Het dier overleefde het ongeval niet
Plots overgestoken De hond stak plotseling de weg over toen een onbekende automobilist langsreed en het dier schepte. De man stapte even verderop uit en keek onder zijn auto. Hij reed daarna door, terwijl de hond nog vastzat. "We vermoeden dat de chauffeur niets heeft gezien'', aldus een woordvoerder van de politie.
De hond raakte pas los toen de bestuurder een kilometer verderop bij een kruising afsloeg. Daar werd het dier zwaargewond gevonden. Het stierf korte tijd later.
(eb) bron; hln.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Hond,
Happy Feet is een jongetje
Happy Feet is een jongetje
Happy Feet, de inmiddels beroemde keizerspinguïn die een verkeerde afslag nam en twee weken geleden terecht kwam op een strand in Nieuw-Zeeland, is een jongetje. DNA-onderzoek heeft dat uitgewezen. Dat onderzoek was nodig omdat mannetjes- en vrouwtjeskeizerpinguïns er hetzelfde uitzien.
Happy Feet gaat goed vooruit. Hij werkt inmiddels ruim twee kilo zalm per dag naar binnen, zei een woordvoerster van de dierentuin in Wellington, waar de pinguïn voorlopig is ondergebracht. Het is de bedoeling dat hij uiteindelijk naar zijn eigen leefgebied terugkeert.
Het is de eerste keer in 44 jaar dat een keizerspinguïn in Nieuw-Zeeland is beland. De dieren leven normaal gesproken rond Antarctica, ruim 3200 kilometer van Nieuw-Zeeland.
In Maryland in de VS is labrador Dozer erin geslaagd om bijna een halve marathon uit te lopen. Het dier wist aan zijn baasjes te ontsnappen en toen hij de lopers van een halve marathon voorbij zag passeren, kreeg hij de loopmicrobe te pakken.
De drie jaar oude labrador betrad het parcours van de halve marathon van Maryland na 8 kilometer. Met nog 12 kilometer voor de boeg leek de kans vrij klein dat de hond de eindstreep zou halen. Maar niets bleek minder waar: Dozer werd bevoorradingspunt na bevoorradingspunt opgemerkt en na een indrukwekkende tijd van 2 uur en 14 minuten bereikte de hond de aankomstlijn.
YouTube
Toen de baasjes te horen kregen dat een hond werd gesignaleerd op het parcours van de halve marathon, waren ze er vrij zeker van dat het om hun Dozer ging. Om zijn prestaties in de kijker te plaatsen, besloten ze om ter ere van zijn sportieve tocht geld in te zamelen voor het goede doel. 125.000 hits op YouTube later is er ruim 13.000 dollar ingezameld voor het Maryland's Greenbaum Cancer-centrum. De organisatoren van de marathon hebben Dozer inmiddels ook een medaille overhandigd.
De verdwaalde keizerspinguïn die vorige week op een strand in Nieuw-Zeeland neerstreek, heeft een vierde ingreep ondergaan. Dat hebben Nieuw-Zeelandse media vandaag bericht.
Bij het dier is in de zoo van Wellington zowat 300 gram zand, steentjes en vloeistof uit de maag verwijderd. Het 1 meter grote volwassen exemplaar is de eerste keizerspinguïn in 40 jaar die erin slaagde de ruim 3.000 kilometer vanop Antarctica te overbruggen.
Zand gegeten De pinguïn strandde na zijn tocht op Peka Peka Beach en werd ziek na het eten van zand die het voor sneeuw aanzag. Sneeuw is voor pinguïns in hun habitat een natuurlijke bron om af te koelen.
De zoo wacht nu radiologisch onderzoek af om na te gaan of verdere stappen nodig zijn. Volgens dierenarts Lisa Argilla maakt de exotische gast goede vooruitgang en eet hij vismilkshakes.
Driekleureekhoorn duikt voor het eerst op in Vlaanderen
Driekleureekhoorn duikt voor het eerst op in Vlaanderen
Voor het eerst is in Vlaanderen een Prevost eekhoorn, of driekleureekhoorn, in het wild aangetroffen. Het bontgekleurde diertje is gesignaleerd in de buurt van Grote Brogel en Bocholt, in de provincie Limburg. Dat meldt natuurorganisatie Natuurpunt.
De eekhoorn dankt zijn naam aan de bonte kleuren van zijn vacht. De meeste dieren hebben een zwarte staart, rug, voorhoofd en snuit, witte wangen, kin, flanken en dijen en een kastanjebruine buik en binnenzijde van de poten. Bij sommige dieren zijn de voorpoten geheel oranjerood, bij andere zijn ze aan de voorzijde wit.
Bij de training voor de wereldberoemde paardenrace Palio di Siena is vandaag een paard om het leven gekomen. Dat heeft geleid tot nieuwe oproepen om de middeleeuwse traditie te verbieden. Het paard liep in een bocht tegen een afzetting en werd gewond naar een dierenkliniek gebracht, waar het overleed. De ruiter raakte gewond.
Bij de Palio nemen elke zomer in traditionele kledij gestoken ruiters, die de stadswijken vertegenwoordigen, het tegen elkaar op op de Piazza del Campo, het centrale plein van de Toscaanse stad.
Dierenbeschermers hebben aangekondigd aangifte te doen wegens dierenmishandeling door de organisatoren van de Palio, aldus Italiaanse media. Ook eisen zij dat de Palio dit jaar wordt geschrapt als rouwbetoon voor het omgekomen paard.
Gevaarlijk Minister van Toerisme Michela Vittoria Brambilla benadrukt dat zij er allang op wijst dat de Palio gevaarlijk is voor de paarden. Zij noemde de toeristische trekpleister een "anachronistisch evenement''. Volgens de bewindsvrouw is de Palio ,"niet meer onaantastbaar''. Ook is de politica blij dat Italië de Palio niet heeft aangemeld voor de Werelderfgoedlijst van de VN-cultuurorganisatie Unesco.
Volgens de overlevering herdenkt Siena met de Palio de slag van Montaperti in 1260. Het belaagde Siena wist toen op het nippertje te winnen van de troepen van Florence. Siena was toen bondgenoot van de Duitse keizer, Florence was op de hand van de paus.
In Zuid-Afrika is het van eind mei tot augustus feest voor de witte haaien, die zich te goed doen aan zeehondenpuppy's rond Seal Island False Bay. Tijdens hun aanval springen de dieren vaak helemaal uit het water.
Haaien kunnen de hartslag detecteren van andere vissen.
Haaien kunnen de hartslag detecteren van andere vissen.
Les requins peuvent détecter le battement du cur des autres poissons.
Sharks can detect the heartbeat of other fish. bron; seniorennet.be
Categorie:Weetjes- Dieren Tags:Haaien,
Prachtige beelden van vissende grizzly's
Prachtige beelden van vissende grizzly's
Fotograaf Andy Rouse trok drie weken naar Alaska om grizzlyberen te zien vissen. Hij fotografeerde prachtige taferelen, onder andere van een zes maanden oud kleintje dat probeerde een zalm te pakken te krijgen.
De Franse zoodirecteur Pierre Thivillon en zijn vrouw Elaine hebben een speciale band ontwikkeld met Digit, een dertienjarige wijfjesgorilla. Overdag verblijft Digit tussen de andere dieren in de zoo in het Zuid-Franse Saint-Martin la-Plaine. Na de 'diensturen' mag de gorilla evenwel inwonen bij de directeur en zijn echtgenote.
Prima maten En dat inwonen gaat ver: zo mag Digit het bed delen met het koppel. "We ontfermen ons over Digit nadat ze bij haar geboorte verstoten werd door haar moeder", zegt Pierre. "Geen wonder dat we een hechte band hebben. We zijn prima maten", permitteert de directeur zich een woordspeling. (eb)
Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer
Man rollebolt, zwemt en knuffelt met volwassen ijsbeer
"Mij niet gezien," is onze eerste reactie bij het bekijken van de fratsen die dierentrainer Mark Abbot Dumas allemaal uithaalt met zijn ijsbeer, het grootste landroofdier van onze planeet. Dumas knuffelt de 16-jarige Agee, gaat ermee zwemmen en stopt zijn hals zelfs in de muil van de 400 kilogram zware beer.
Het koppel kreeg Agee toen ze nog maar acht weken oud was.
Dumas (60) en zijn vrouw Dawn (49) uit het Canadase Abbotsford namen Agee onder hun hoede toen ze acht weken oud was. Dankzij zijn ervaring als dierentrainer werd Mark 16 jaar geleden benaderd door regisseur Fraser Heston, zoon van acteur Charlton Heston, die een ijsbeertje nodig had voor de film 'Alaska'. Het diertje werd gevonden in de Zweedse Kolmarden Zoo, waar er geen plaats meer was voor Agee.
Worstelen Agee leefde de eerste paar weken gewoon thuis bij het koppel, maar moest verhuizen naar een eigen verblijf toen ze te groot werd. Mark speelt echter nog altijd met de ijsbeer. "In de ochtend is ze speelser en meer ontspannen, en laat ze me met haar rollebollen. We worstelen voor de lol, en soms vallen we samen in slaap op het gazon. Het is een geweldige manier om te ontstressen na een zware dag. Ik voel me vrij bevoorrecht om te kunnen slapen met mijn hoofd op een volwassen ijsbeer."
Kunstjes Later op de dag, wanneer er filmopnames aankomen, traint Mark zijn ijsbeer voor de shots die nodig zijn. Agee kan verschillende commando's uitvoeren in ruil voor haar favoriete eten, zoals steak, zalm en chocolade. Zo kan ze liggen, kruipen, rechtop zitten en ook rechtstaan en doen alsof ze brult. Het eigenlijke geluid wordt dan toegevoegd in de montage.
Jaloers Schrik heeft Dumas alleszins niet. "Ik werk al veertig jaar op deze manier met beren," zegt hij aan de Daily Mail. "Ik kan Agee's lichaamstaal lezen en weet hoe ik me rond haar moet gedragen. Agee heeft regels en we werken binnen die regels." Iemand anders moet alleszins niet proberen wat Dumas doet. "Die wordt Agee's eten," luidt het. "De enige mensen ter wereld die ze tof vindt, zijn mijn vrouw en ik." Vooral vrouwen moeten oppassen. "Ze wordt heel jaloers als andere vrouwen met Mark praten," zegt Dawn. "Het is oké wanneer ik het doe, maar als er andere vrouwen in de buurt zijn, wordt ze heel bezitterig."
Als het baasje mag reizen met een mobilhome, dan moet ook de hond of kat des huizes kunnen overnachten in een echte camper. Dat moet althans de Canadees Judson Beaumont gedacht hebben. Hij creëerde een mobiele kennel voor de hond van zijn dochter. In geen tijd werd het blitse model een echt hebbeding en verkocht hij 24 exemplaren aan 1.670 euro per stuk. En of jouw favoriete huisdier blij zal zijn met deze prachtkennel op wielen.
Deze zomer zullen brandweerkorpsen meer moeten uitrukken om wespennesten te verwijderen. Volgens entomoloog Johan Billen van de K.U.Leuven is dat te wijten aan de warme maanden april en mei.
"Het is in die maanden dat de koningin haar nest begint te bouwen. Door de hoge temperaturen wordt het proces versneld waardoor de koningin sneller eitjes kan leggen", zo vertelt Billen in een krant van De Persgroep. De piek die normaal pas in midden augustus ligt, zal nu vroeger bereikt worden.
De brandweer van Turnhout kan dat beamen. Ze heeft nu al 251 nesten moeten verdelgen, het dubbele tegenover een jaar geleden. "Het feit dat we nu al zoveel nesten hebben moeten vernietigen, voorspelt niet veel goeds", zegt brandweercommandant Dirk Broeckx.
bron; gva.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Wespen,
29-06-2011
Circuspony neemt tram tijdens ontsnapping
Circuspony neemt tram tijdens ontsnapping
Een ontsnapte circuspony heeft tijdens zijn vlucht geprobeerd de tram te nemen in het Duitse Nordhausen. Dat meldt de politie.
De hengst wachtte volgens getuigen geduldig tussen de andere reizigers bij de halte, maar werd tijdens het instappen tegengehouden door de trambestuurder en enkele medereizigers.
Later werd duidelijk dat het lepe dier uit een circus ontsnapt was. Medewerkers van het circus waren toen al onderweg om de pony terug te halen.
Dit najaar bezoekt de recent ontdekte komeet Elenin de binnenste regionen van ons zonnestelsel. En dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Want wetenschappers kunnen nu al aantonen dat er op zijn minst een opmerkelijke verband is tussen de stand van Elenin ten opzichte van de zon en de aarde en de aardbevingen in Chili, Christchurch en Japan eerder dit jaar. Vergelijkbare samenstanden treden opnieuw op in september, oktober en november 2011, met dat verschil dat Elenin dan al veel dichterbij zal gekomen zijn.
Wat mogen we nu dit najaar allemaal verwachten van de komeet Elenin ? Op 26 september 2011 staat Elenin tussen de zon en de aarde precies op één lijn. We kunnen zeker weer iets verwachten rond die datum.
Op 17 oktober 2011 staat de komeet op de baan van de aarde en heeft hij de aarde als het ware ingehaald. De afstand tussen Elenin en de aarde is nu op zijn kleinst. Tijdens deze periode van inhalen kan Elenin de aarde 'beetpakken' en 'omgooien'. Dat zou heel goed een poolverschuiving of kanteling van de aarde kunnen veroorzaken. Of rampen van gigantische proporties.
Op 5 november 2011 gaat de aarde door de staart van Elenin en afhankelijk van hoeveel ruimtestof en brokstukken die bevat, zal het ook even moeilijk worden voor de aarde.
Op 23 november 2011 staat de vertrekkende Elenin weer in een lijn met de aarde en de zon, net als op 27 februari 2010 tijdens de aardbevingen in Chili. Met als enig verschil dat Elenin zich toen nog op een redelijke afstand van de Aarde bevond, terwijl de komeet in november nog steeds heel dichtbij is.
bron; skynet.be
Categorie:Weetjes- Natuur Tags:Komeet Elenin,
28-06-2011
Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees
Zuid-Koreaans festival voor hondenvlees afgeschaft na protest
In Seongnam, Zuid-Korea, is een festival dat hondenvlees promoot, afgelopen vrijdag afgeschaft na aanblijvende klachten van dierenliefhebbers. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite ad.nl.
De consumptie van hondenvlees in Zuid-Korea staat onder toenemende druk van activisten. In een poging het imago van het vlees op te krikken, plande de Koreaanse Vereniging voor Hondenfokkers een festival, met een resem aan hondenvlees en bijhorende barbecues. Ook make-up en sterke dranken op basis van hond stonden op het promotielijstje.
De organisatoren moesten het evenement echter afblazen doordat zij na aanhoudende klachten nergens nog een zaal konden huren, aldus Ann Yong-Geun, adviseur van de organisatie. "Door het immense aantal telefoontjes met klachten zagen wij ons genoodzaakt het evenement te annuleren."
In Zuid-Korea zijn er zo'n 600 boerderijen waar honden gekweekt worden voor hun vlees. Vooral hondensoep is een zomerdelicatesse in het land.
(adha) bron; demorgen.be
Categorie:Berichten-Dieren-Natuur Tags:Honden,
Verdwaalde keizerspinguïn herstelt na verschillende operaties
Verdwaalde keizerspinguïn herstelt na verschillende operaties
Een keizerspinguïn die vanuit Antarctica in Nieuw-Zeeland belandde is aan het herstellen van enkele operaties waarbij dierenartsen een grote hoeveelheid vocht, zand en stokjes uit zijn maag verwijderden. Dat melden verschillende media.
Het gaat om de eerste keizerspinguïn in meer dan veertig jaar die van Antarctica naar Nieuw-Zeeland reisde. Toen het diertje vorige week gevonden werd op een strand 70 kilometer ten noorden van de stad Wellington, bevond het zich in een zeer kritieke situatie. Sinds zijn eerste operatie is zijn toestand echter stabiel. Het is nog niet duidelijk of het om een mannelijk of om een vrouwelijk exemplaar gaat. De pinguïn kreeg alvast de naam Happy Feet mee, naar de gelijknamige animatiefilm uit 2006 over de diersoort.
Onder de ontdekkingen die gedaan zijn van 1998 tot en met 2008 zijn onder meer een bijzondere dolfijn, een kikker met vampierachtige tanden en tientallen vlinders. Ook zijn 218 nieuwe plantensoorten aangetroffen.
Het WNF waarschuwde in het rapport dat mensen het regenwoud op Nieuw-Guinea in een hoog tempo vernietigen. De problemen worden onder meer veroorzaakt door houtkap, aanleg van wegen en mijnbouw.