Na ons bezoek aan het olijfoliefabriekje werden we uitgenodigd door Giovanna (echtgenote van de truffelboer) in Pale. Pale is het dorp dat te lijden heeft gehad van de aardbeving van 1997 ,na zoveel jaren is er maar een gedeelte van het dorp hersteld. Van daaruit zijn we dan bij Tratufi gaan kijken hoe ze de truffels bewerken.
Na de truffelzoektocht kregen we dezelfde dag (in de late namiddag) kookcursus aangeboden door de chef van het Guesia Village Hotel en de patron van het hotel.
Bereiden van het avondmenu alsook de bereiding van het streekgerecht" Porchetta "
Voor onze tweede verblijfdag gaan we truffels zoeken in Pettino.
We gaan opstap met de plaatselijke truffelboer Luca.We gaan op zoek naar de zomertruffels (tussen mei en oktober)
Na onze zoektocht werden we ontvangen door Giovanna en stond de aperitief met hapjes op ons te wachten en konden we daarna genieten van de kookkunst van Giovanna.
Het was een ontdekking kennis te maken met deze mensen ,hun vriendelijkheid en hun gastvrijheid.
Aankomst in Rome Flumicino om 8u30' ,de wagen afhalen en weg (wagen afhalen heeft een 1 uur 30' geduurd !).
Het is ongeveer een kleine 2 uur rijden naar het hotel "Guesia Village Hotel "(Ponte St-Lucia).
Onderweg hebben we halt gehouden om de maag te vullen en kennis te maken met de Italiaans keuken van Umbrië in de Auberge Fontanelle (la Mima). Gemoedelijke sfeer , het eten fijn en zeer verzorgde keuken -perfect.
Na deze kennismaking zijn we doorgereden naar het hotel genietend van de omgeving.
In de late namiddag zijn we het plaatsje Vecchio gaan bezoeken.
In de maand oktober zijn we met een kleine groep onder leiding van Luc Depauw Umbrië culinair gaan bezoeken.
Umbrië het land van Fransiscus van Assisi of de groene kant van Italië ,Umbrië heeft geen toegang naar de zee en heeft een uitzicht met zacht glooiende heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden en vele akkers met tarwe ,suikerbieten enz... Het heeft een zacht klimaat met droge zomers en koude winters. Umbrië grenst ten westen aan Toscane , in het oosten aan Marche en de Apennijnen en het zuiden Lazio. Het bestaat vooral uit heuvelstadjes zoals Assisi ,Spoleto ,Orvieto en de hoofstad Perugia.
Het is meer een culinaire reis,we gaan verschillende kleine bedrijven bezoeken zoals een kaas-,vlees-en wijnbedrijf (Tribuzi) en Pasta Julia en ook een plaatselijke kaasboer die ambachtelijk te werk gaat met de bereiding van de pecorinokaas en de ricottakaas. Truffels gaan we zoeken in Pettino,de porcetta gereedmaken met een kookles in onze verblijfplaats het hotel Guesia Village Hotel & SPA.
Na ons bezoek in Reims zijn we Epernay gaan bezoeken.
Epernay is het centrum van champagneproductie. De druivenproductie bestaat uit , Pinot Noir , Pinot Meunier en Chardonnay.
De bizonderste straat van Epernay is de l'avenue de Champagne. Daar kunt u de voornaamste champagnehuizen van Epernay bewonderen zoals Moët Chandon , Mercier , Laurent Perrier . . . Hun voorraad slaan ze op in tunnels onder het straatniveau.
Prachtig om eens Epernay te bezoeken en om gezellig eens lekker te eten (La Cave à Champagne).