Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang verstoort plenaire zitting Kamer met ballon

    Vlaams Belang verstoort plenaire zitting Kamer met ballon

    Chapeau ! Hoe ze dat technisch hebben klaargespeeld verdient bewondering.En de boodschap nog meer.Waarschijnlijk hebben ze niet tot 21 juli kunnen wachten.Maar da's geen erg.In Laken zullen ze het nu al wel geweten hebben."De tijd verslindt de steden, geen tronen blijven bestaan.Leve de Republiek I Weg met het anti-Vlaams en anti-demokratisch en katholiek volksvreemd Teutoons vorstenhuis !

    Dat brengt 45 minuten vertragen, 45 seconden oke maar minuten. Wat doen ze daar in godsnaam? En die gasten vrezen toch ook voor hun leven als ze al bang zijn van een ballo



    De plenaire zitting in de Kamer van deze middag is met 45 minuten vertraging begonnen door een stunt van de jongerenafdeling van Vlaams Belang. Die lieten een ballon op met een niet mis te verstane boodschap aan het adres van de nieuwe koning, zo schrijft de VRT-nieuwssite deredactie.be

    Bert Schoofs, Kamerfractieleider voor Vlaams Belang, tweette bovenstaande foto. De jongerenafdeling liet een ballon op met de tekst 'België Barst', net boven de plek waar prins Filip op 21 juli de eed zal afleggen voor de Verenigde Kamers.

    "Noem het maar een zwaard van Damocles", zegt Schoofs aan deredactie.be. "De actie is een waarschuwing aan het adres van prins Filip. Hij is nog lang niet van ons af."

    Kamervoorzitter André Flahaut (PS) liet de plenaire zaal meteen hermetisch vergrendelen door de militaire politie. En een bode werd het dak op gestuurd met een stok en een naald om de ballon te doorprikken.

    11-07-2013 om 23:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse overheid verklaart oorlog aan 'wielerterroristen'

    Vlaamse overheid verklaart oorlog aan 'wielerterroristen'



    Met tientallen ribbelstroken op het jaagpad langs de Schelde verklaart de Vlaamse overheid de oorlog aan grote groepen wielertoeristen. De 'pelotonremmers' moeten een einde maken aan een reeks klachten over voorbijrazende 'wielerterroristen'. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

    De kamikazes van de Schelde worden ze ook wel genoemd: een mix van oud-renners, geschorste dopingzondaars, amateurs, profrenners en beloftevolle jongeren. Ze bestaan al dertig jaar en noemen zichzelf het 'Scheldepeloton'. In peloton rijdt de groep al jaar en dag het jaagpad af tegen een erg hoge snelheid. 53 kilometer per uur is zelfs geen uitzondering.

    Sinds dinsdag wordt het parcours ontsierd door tientallen snelheidsdrempels die de Vlaamse overheidsdienst Waterwegen en Zeekanaal aanbracht. Over een afstand van 23 kilometer, tussen Zwijnaarde en Eine, werden om de kilometer brede witte ribbelstroken voor fietsers aangebracht. Met uitzondering van een halve meter langs weerszijden van het pad moeten de fietsers over tien drempels van bijna anderhalve centimeter hoog rijden.

    Vooral het Scheldepeloton, dat vaak het als een roekeloze bende cowboys wordt omschreven, voelt zich nu erg geviseerd. Er kwamen al tal van klachten van mensen die zeiden dat er grote groepen wielrenners gevaarlijk snel voorbij raasden. "Ik kreeg net nog een klacht binnen van iemand wiens dochtertje omver werd gereden", zegt Hugo Leroy, burgemeester van Gavere. "Wielerterroristen zijn het. Ze zouden beter op het circuit van Zolder rijden, want ze fietsen als zotten."

    Volgens Agnes Peils, afdelingshoofd van Waterwegen en Zeekanaal, hebben die klachten een rol gespeeld. "We stellen vast dat die groep de maximumsnelheid zwaar overschrijdt. Op een jaagpad mag je maar 30 kilometer per uur rijden. Voor de politie is het onmogelijk om dat te controleren, maar laat de nieuwe drempels daar een handig hulpmiddel voor zijn."

    11-07-2013 om 12:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters en N-VA botsen over wekelijkse audiëntie minister-president bij koning

    Peeters en N-VA botsen over wekelijkse audiëntie minister-president bij koning

    Peeters vind ik, komt af en toe wat kinderlijk naïef over. Waarom ... géén enkel idee, waarschijnlijk in een poging om voor iedereen goed te willen doen en nu dat "de strihou" van het toneel verdwenen is, zou dit nog wel een paar maanden kunnen lukken ook. Tot het niveau zichzelf overtreft neem ik aan en dat één van beiden er een eind aan maakt.

    Bart De Wever speelt slim. Hij zal volgend jaar wel in aktie schieten.

    Wat moet een minister-president wekelijks bij een achterlijke koning gaan doen ,ervaring op doen
     
    Hopen dat CD&V in 2014 op hun bek gaan



    N-VA noemt het idee van een wekelijks overleg tussen de nieuwe koning en de Vlaamse minister-president "geen ernstig voorstel". Minister-president Kris Peeters (CD&V) had die suggestie vorig weekend gedaan. "We waren zeer verbaasd met dat voorstel en zijn er niet mee akkoord", zo zei N-VA-fractieleider Matthias Diependaele vanmiddag in het Vlaams Parlement.

    Vlaams minister-president Kris Peeters opperde afgelopen weekend op vtm dat hij net als de premier graag een regelmatig onderhoud zou hebben met koning Filip. Op die manier zou de nieuwe koning beter de vinger aan de pols kunnen houden van wat er in Vlaanderen gebeurt, luidde de redenering.

    Maar de suggestie van Peeters kon woensdag op weinig begrip rekenen in het Vlaams Parlement. Niet alleen de oppositie schoot het idee af, ook coalitiepartner N-VA deed dat.

    Institutionele band
    N-VA-fractieleider Matthias Diependaele: "Er moet geen enkele institutionele band zijn tussen de deelstaten en de koning of de monarchie. Die bestaat vandaag ook niet. De koning speelt geen rol, gelukkig maar, bij de samenstelling van de Vlaamse regering, bij het bekrachtigen van decreten en het benoemen van ministers. Die band is er niet en wij willen niet dat die er komt". De N-VA'er ging nog een stapje verder en noemde het ronduit "geen ernstig voorstel".

    Peeters snapt de heisa rond zijn suggestie niet. "Ik begrijp de verwondering niet. Ik begrijp wel dat sommigen er iets van willen maken dat ik niet heb gezegd. In alle duidelijkheid, ik heb niet gepleit voor een institutionele nieuwe band met de monarchie. Wie dat ervan maakt, is volledig naast de kwestie bezig", aldus Peeters. Volgens de minister-president wilde hij vooral aandringen op de nodige aandacht van de koning voor de deelstaat Vlaanderen.

    11-07-2013 om 07:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roaming gratis vanaf 2015?

    Roaming gratis vanaf 2015?

    Die telecombedrijven hebben hun investering al duizend maal terug kunnen

    De tarieven liggen 1000 maal te hoog ! Telefoneren kost helemaal niets : amper enkele eurocentjes aan stroom : al de rest zijn taksen, belastingen en winsten voor de aandeelhouders : weg daarmee.



    In het buitenland telefoneren, sms'en of online gaan met je gsm of smartphone moet vanaf 2015 kunnen zonder daarvoor extra te betalen. De tarieven die mobiele providers aanrekenen voor die 'roaming' moeten met andere woorden worden afgeschaft. Dat vindt het Europees Parlement.

    Het gaat voorlopig nog maar om een resolutie die (unaniem) is aangenomen door de commissie Industrie en Onderzoek van het Parlement, maar de parlementsleden scharen zich zo wel ondubbelzinnig achter commissaris voor Digitale Agenda Neelie Kroes. De Nederlandse kondigde eind mei aan dat ze de roamingtarieven wil afschaffen en binnenkort met een concreet wetsvoorstel zal komen.

    "We moeten ervoor zorgen dat de telecommarkt werkt en dat mensen niet langer schrik hebben om hun mobiele telefoon te gebruiken om te bellen of te surfen in het buitenland", zegt de Deense liberaal Jens Rohde, die verslaggever is voor het dossier. "India en de VS hebben de roamingtarieven al afgeschaft en het is hoog tijd dat de EU hetzelfde doet."

    Eengemaakte markt
    Roamingtarieven zijn het resultaat van afspraken onder operatoren om ervoor te zorgen dat klanten ook in het buitenland hun toestel kunnen blijven gebruiken. Volgens een studie van BEREC, het Orgaan van Europese regelgevende instanties voor elektronische communicatie, zouden particulieren en bedrijven het dubbele aangerekend krijgen van wat de providers zelf moeten betalen op de markt. Neelie Kroes en de parlementscommissie argumenteren dat de aangerekende kosten de voornaamste reden zijn van het uitblijven van een eengemaakte telecommarkt.

    Vorige week werden de nieuwe, verlaagde prijsplafonds voor roaming van kracht. Voor surfen mag voortaan niet meer dan 45 cent per MB aangerekend worden, voor uitgaande gesprekken 24 cent per minuut en voor sms'en 8 cent per bericht.

    10-07-2013 om 22:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevende staatshervorming hoeft voor mij niet meer

    "Zevende staatshervorming hoeft voor mij niet meer"

    De euforie van de Vlaamse onderhandelaars is misplaatst. Twee voorbeelden : er zijn veel meer ouderen in Vlaanderen dan in Wallonië, dus bevoegdheid en kosten voor Vlaanderen. Er zijn veel meer Walen die van een vervangingsinkomen leven dan Vlamingen,dus bevoegdheid en kosten voor het federale niveau. Wat zei Di Rupo alweer : de regio's mogen niet verarmen. Dit is zeker zo voor Wallonië en Brussel, voor Vlaanderen zeker niet.



    Een zevende staatshervorming hoeft niet meer, zegt N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever in 'De Ochtend' op Radio 1. "We willen na de verkiezingen onze verantwoordelijkheid nemen op alle niveaus. Maar niet om een nieuwe staatshervorming te sluiten."
    De Wever zei dat hij de lange onderhandelingen over een staatshervorming "beu" was. "Uiteindelijk kom je toch 'geschoren' buiten omdat de Franstaligen in een zetel zitten. Ze willen niks en kunnen je altijd door de lengte van het akkoord op je knieën brengen. Voor mij hoeft dat niet meer."

    "We willen eerder onderhandelen volgens artikel 35 van de grondwet, om te bepalen wat we nog samen doen", ging hij voort. "Laat ons iets construeren dat misschien functioneert, in plaats van eindeloos tijd, energie en geld te verspillen aan het bric-à-brac hervormen van de staat. Dat doen we, wat ons betreft, niet meer."

    De Wever zei tegelijk dat hij op sociaal-economisch vlak geen dag verloren wou zien gaan. "We willen daarom graag in zee met partners die het overheidsbeslag willen afbouwen."

    Saneringsoperatie
    Voorts herhaalde De Wever zijn kritiek op de zesde staatshervorming. "Het is de facto een grote saneringsoperatie die naar Vlaanderen wordt doorgeschoven. De federale regering slaagt er niet in om te besparen. (...) Het overheidsbeslag is enkel toegenomen omdat je dat gat moet compenseren met massale belastingverhogingen."

    "Hetgeen Vlaanderen de komende jaren zal moeten met de nieuwe bevoegdheden", voegde De Wever eraan toe, "is vooral besparen en saneren.(...) We krijgen ouderenzorg, een bevoegdheid die ons enkel geld zal kosten, omdat er veel ouderen zijn in Vlaanderen, maar ze geven ons minder geld."

    10-07-2013 om 14:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Akkoord staatshervorming is duur 11 juli-cadeau"

    "Akkoord staatshervorming is duur 11 juli-cadeau"

    Kritiek geven is het enige wat ze mogen doen van de verraders van vlaanderen. Beke en zijn collaborateurs miesten in de grond zinken. Hij moet het niet betalen, de werkende vlaming zal er wel voor opdraaien. Na arco de tweede steek in de rug door CD&V.

    Danku traditionelen! en maar blijven bashen op nva maar deze graaiers smijten al ons geld weg voor hun eigen belangen



    De Vlaamse regeringspartij N-VA noemt het akkoord over de zesde staatshervorming "een duur 11 juli-cadeau voor de Vlamingen". "De factuur voor de Vlamingen blijkt zo mogelijk nog hoger te worden dan ze al was."

    Eerdere studies over de Bijzondere Financieringswet (BFW) wezen al uit dat de factuur van de hele staatshervorming voor de Vlamingen is, meer dan 2 miljard euro tegen 2030, stelt de partij in een mededeling. "Recent toonde het Vives-instituut van de KU Leuven aan dat de belastingautonomie voor de deelstaten maar zeer beperkt is toegenomen. De responsabilisering van de deelstaten gaat er volgens Vives zelfs op achteruit in plaats van vóóruit."

    "Vandaag blijkt dat de deelstaten ook maar 90% van de middelen krijgen van de bevoegdheden die worden overgedragen. Daardoor loopt de factuur voor de Vlamingen dus nog eens op. Conclusie: op de vooravond van 11 juli krijgen de Vlamingen een factuur cadeau van meer dan 1,5 miljard euro, oplopend tot minimaal 3 miljard euro in 2030. Alsof de transfers van Vlaanderen naar Wallonië nog niet groot genoeg zijn."

    In ruil krijgen de Vlamingen volgens N-VA enkel een bric-à-brac van bevoegdheden die de zaken nog complexer en minder efficiënt zal maken. "Uiteraard is het positief dat de deelstaten verantwoordelijk worden voor bijvoorbeeld de kinderbijslag. Maar dit is zeker niet - zoals Jean-Luc Dehaene al eerder toegaf - de Copernicaanse omwenteling die de Vlaamse partijen voor ogen hadden. Laat staan dat de Vlamingen voor zo'n akkoord uiteindelijk 3 miljard euro per jaar zullen moeten betalen."

    10-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    09-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Koffie is de oplossing voor zweetvoeten’

    ‘Koffie is de oplossing voor zweetvoeten’


    Een revolutionair ‘Kickstarter’-project hoopt voor eens en voor altijd komaf te kunnen maken met zweetvoeten. ‘Atlas’ is een hoogtechnologische sok gemaakt van verkoolde koffie die water, zweet en slechte geurtjes moet absorberen.

    De kousen zijn samengesteld uit een mix van katoen, gerecycleerd polyester en verkoolde koffie. De oliën werden uit de koffie verwijderd, zodat je voeten niet naar koffie ruiken en de sokken zweet en geurmoleculen als een spons absorberen. Het bedrijf achter ‘Atlas’ vergelijkt het met een ‘Brita-filter voor je voeten’.

    Voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren en het project heeft op Kickstarter al veel meer geld ingezameld dan ze voor ogen hadden. De kousen zullen beschikbaar zijn in zes verschillende kleuren en kosten 10,89


    09-07-2013 om 22:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstige koning Filip wordt belastingplichtig

    Toekomstige koning Filip wordt belastingplichtig

    Dus als ik het goed begrijp gaat ongeveer 80%onmiddellijk terug naar de staat!(vb.personeelskosten!).En daar bovenop nu nog 7a8%belasting! Hij mag zijn dotatie van mij hebben!Dan nu onze ministers zeker?Zijn de enigen die nog geen inspanning gedaan hebben tijdens de crisis!Opeens kunnen die in alle talen zwijgen!Toch plezant als we zo een eensgezinde regeringen hebben!

    Ik wil geen onderdaan zijn van fluppe.... doch ik word ertoe gedwongen.. betaal mee aan zijn dotaties met mijn 55 pct belastingsgeld... afschaffen dat lakens circus...
     
    Filip krijgt evenveel als zijn vader, minus 700.000 euro belastingen

    Het kernkabinet heeft de krachtlijnen vastgelegd van de civiele lijst van de toekomstige koning Filip. Het bedrag van de civiele lijst van de nieuwe koning zal gelijk zijn aan het bedrag van die van Koning Albert II. Gezien de civiele lijst van de toekomstige koning onderworpen zal worden aan belastingen (btw, accijnzen), komt dat de facto evenwel neer op een matiging van ongeveer 7 à 8 procent in vergelijking met de civiele lijst van Koning Albert II. Dat meldt het kabinet van de premier.

    De civiele lijst bevat de middelen die de natie ter beschikking stelt van het staatshoofd om hem of haar in staat te stellen de koninklijke functie in alle morele en materiële onafhankelijkheid uit te oefenen. De lijst wordt bij het begin van de regeerperiode van de koning vastgelegd voor de volledige duur van het koningschap. In 1993 werd de lijst vastgelegd op 244 miljoen frank per jaar, een bedrag dat jaarlijks werd aangepast aan de reële evolutie van de loonkosten.

    Momenteel voorziet de civiele lijst voor koning Albert een bedrag van 11,55 miljoen euro per jaar. Dat bedrag dient met zo'n 700.000 euro te worden verminderd, gezien zijn zoon voortaan ook btw en accijnzen zal moeten betalen.

    Dotaties
    Dat is echter niet meteen een verrassing. Begin juni besliste het Uitvoeringscomité voor de Institutionele Hervormingen - de zogeheten Comori, waar de meerderheidspartijen en de groenen het akkoord over de zesde staatshervorming in teksten omzetten - om de koninklijk dotaties om te vormen. De dotaties zouden voortaan enkel gelden voor de troonopvolg(st)er, de koning(in) die zijn/haar functie vroegtijdig neerlegt en de weduwe(naar) van de koning of troonopvolger.

    Bovendien werd beslist dat op het deel "vergoeding" van de dotatie voortaan personenbelastingen moeten worden betaald en dat de leden van de koninklijke familie btw en accijnzen moeten betalen.

    Filip en Philippe
    De topministers raakten het ook eens over de bekendmakingsformule die onder elke wettekst zal prijken. Daarbij zal in het Nederlands telkens Filip worden gebruikt, en in het Frans Philippe, zo werd nog vernomen.

    09-07-2013 om 07:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal klachten over oplichting via internet

    Recordaantal klachten over oplichting via internet

    Recordaantal klachten over oplichting via internet

    De Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) of antiwitwascel, een onafhankelijke administratieve overheid opgericht voor de bestrijding van het witwassen van geld van criminele oorsprong en de financiering van terrorisme, is zelf het mikpunt van oplichters.

    Een criminele organisatie, die wellicht vanuit Afrika opereert, misbruikt de naam en het logo om nietsvermoedende slachtoffers geld af te troggelen.

    De Cel voor Financiële Informatieverwerking stuurde, specifiek rond dit soort van oplichting, in 2010 306 dossiers voor een totaal bedrag van 33 miljoen euro door aan de parketten. In 2011 was dat gestegen tot 343 dossiers voor in totaal 52 miljoen euro en vorig jaar waren er 426 dossiers voor een totaal bedrag van 429 miljoen euro.

    Gelukkig hebben de oplichters niet de hand kunnen leggen op dat volledige bedrag. "Maar we beseffen dat dit maar een topje van de ijsberg. Want lang niet iedereen dient een klacht in", klinkt het bij de CFI. Voor de politie is dit soort fraude geen prioriteit.

    08-07-2013 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem verwacht dat koning regio's zal consulteren indien nodig

    De Crem verwacht dat koning regio's zal consulteren indien nodig

    Stel je voor: dan kan hij niet niet meer 30 keer per jaar op vakantie. Daar moest vlug een stokje voor gestoken worden. Dit begon op "werken" te lijken. No way, José, of was het Felipe?

    Kunstmatig postjes bijscheppen die niet noodzakelijk zijn is géén goede oplossing voor een begin met een nieuwe koning.




    "Ik denk dat de Koning en zijn omgeving weten hoe belangrijk de regio's zijn en dat ze, wanneer het nodig is, zullen worden geconsulteerd". Dat heeft vicepremier Pieter De Crem (CD&V) verklaard in het 'VTM NIEUWS', nadat zijn partijgenoot en Vlaams minister-president Kris Peeters er voor had gepleit dat de koning ook op regelmatige basis de ministers-presidenten in audiëntie zou ontvangen.

    "Ik denk dat de functie van de koning mee geëvolueerd is en dat de nieuwe koning heel veel aandacht zal hebben voor hoe de politiek werkt. Ik denk dat we goede mechanismen hebben en dat telefoons en gsm's ook bestaan om mekaar te informeren", aldus de christendemocratische vicepremier. Hij ziet enige tegenspraak, in die zin dat er wordt gepleit voor een ceremoniële rol voor de koning, maar "dat men toch die rol van de koning als politiek bemiddelaar goed gaat zien".

    De Crem blikte ook vooruit naar de vieringen op 21 juli. Het défilé zou sowieso al een eerbetoon hebben bevat aan koning Albert II, die op de nationale feestdag troonsafstand doet om te worden opgevolgd door kroonprins Filip. Zoals de traditie het wil, zullen die dag 21 kanonschoten worden gelost, om de bevolking mee te delen dat er een nieuwe koning is.

    Bij zijn vijftigste verjaardag werd hij luitenant-generaal. Voorafgaand aan zijn koningschap krijgt prins Filip ook de graad van viersterrengeneraal. In ons land is de koning ook de opperbevelhebber van het leger. Minister van Defensie Pieter De Crem benadrukte dat dit wel degelijk nog "van deze tijd" is. De minister van Defensie verwijst bijvoorbeeld naar internationale vergaderingen die de koning als staatshoofd bijwoont. Dat gebeurde na 11 september nog in NAVO-verband. "Dat is op het hoogste niveau, en dat is een niveau waar viersterrengeneraals aanwezig zijn".

    08-07-2013 om 19:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Mathilde kan niet tippen aan Màxima’

    ‘Mathilde kan niet tippen aan Màxima’



    Hoewel de Amerikaanse nieuwswebsite ‘The Huffington Post’ vindt dat onze Mathilde in de wieg gelegd is om koningin te worden, kan ze volgens hen niet tippen aan de Nederlandse Màxima - die wordt omschreven als ‘the coolest queen ever’.

    Uit het artikel op ‘The Huffington Post’ blijkt dat de Amerikanen dol zijn op onze toekomstige koningin. Mathilde wordt geprezen om haar studies - ze volgde in Brussel een opleiding tot logopediste en behaalde daarna ook een diploma psychologie - en om haar uitstekende stijlgevoel. ‘Als moeder van vier jonge kinderen heeft de 40-jarige koningin een voorkeur voor praktische, maar modebewuste kleding,’ lezen we. ‘Prinses Mathilde zal op 21 juli, de nationale feestdag van België, officieel koningin worden. We zijn niet Belgisch, maar zullen absoluut meevieren - vanaf dan kunnen we een fantastische nieuwe koningin volgen!’

    Toch zal Mathilde haar best moeten doen om het beter te doen dan haar Nederlandse collega. Op dezelfde dag pakte de nieuwswebsite namelijk uit met een laaiend enthousiast artikel over Màxima. Als ‘unofficial queen of fun’ veroverde een fietsende Màxima hun hart. Op 5 juli kreeg de Nederlandse koningin haar eigen park in een Utrechtse wijk en voor de opening kwam ze met de fiets. De Amerikanen zijn dol op haar stijlgevoel en prijzen haar veelkleurige jurk, het gekke hoedje en de opvallende oorbellen de hemel in. ‘Is Màxima the coolest queen ever?’ Zij geloven in elk geval van wel.

    08-07-2013 om 07:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste politici verdedigen rol koning bij regeringsvorming

    Meeste politici verdedigen rol koning bij regeringsvorming

    We waren een prachtig land, er is al heel veel armoede onder de mensen en als je dat niet weet ben jij nog 1 van de mensen die geluk heeft en nog werk heeft. Doe dan je egoïstische oogkleppen eens af en dan zie je misschien hoeveel oude en jonge mensen in armoede moeten leven. Het is een feit dat dit niet zou moeten kunnen in zo'n klein landje waar we het meest belastingen betalen. Hier wordt het ook alleen maar erger net zoals in de rest van Europa, maar leef maar voort tot het jou overkomt.

    Dat zijn de politiekers die bij elke verkiezing zeggen dat ze gewonnen hebben maar bijna de kiesdrempel niet halen dat ze op passen bij de eerste miskleun zal er een storm losbarsten en hij is al begonnen met Philippe in de plaats van Filip



    Binnen de meerderheidspartijen lopen de meningen uiteen over de modernisering van het koningschap, maar zowel Vlamingen als Franstaligen zijn wel voorstander van het behoud van de koninklijke privileges bij de vorming van de federale regering. Dat bleek vandaag tijdens het politieke discussieprogramma 'Mise au point' op de Franstalige openbare omroep RTBF.

    Bij CD&V, Open Vld, sp.a, PS, MR, Ecolo en cdH klonk het unisono: de koning moet de rol behouden om na verkiezingen politici te consulteren en (in)formateurs aan te stellen. "Elke andere oplossing zou ontzettend ingewikkeld zijn", meende Guy Vanhengel (Open Vld). Hij vroeg zich af hoe, zonder de "arbitrage" van de koning, de partij of de politieke familie zou moeten worden bepaald die het heft in handen neemt de dag na de verkiezingen, in een politiek landschap dat zo "gecompliceerd" is als dat van België.

    Kalmerende rol
    "Wij zijn akkoord om de bevoegdheden van de koning bij de vorming van de regering te behouden", aldus Servais Verherstraeten (CD&V). Hij verwees naar het feit dat het Paleis in staat is om "de zaken te kalmeren" in het geval van een "communautaire storm" zoals die "om de tien jaar" wel eens opsteekt in ons land. "De koning kan die rol blijven spelen", pikte Pascal Smet (sp.a) in. Voor hem is dat ook "het enige belangrijke punt in het debat".

    Voor het overige lopen de meningen uiteen, of het nu om het genaderecht gaat, de goedkeuring van wetteksten door de koning, of het toekennen van adellijke titels. De cdH stelt zich in al die kwesties wel het meest conservatief op

    08-07-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters waarschuwt Filip al voor respect voor deelstaten

    Peeters waarschuwt Filip al voor respect voor deelstaten

    Kriske wil even de straffe uithangen. In werkelijkheid wil de CVP hun pionnetje in Laken droppen en dan samen schouder aan schouder met koning Flup Belgenland redden, hun macht consolideren en intussen Vlaanderen verder laten uitverkopen en weg glijden naar mediocriteit...en toch zijn er nog erg veel mensen die er in trappen

    Philipe de taaie, de bruggenbouwer, flater, de laatste....... we gaan met hem nog veel kunnen lachen..
     


    Prins Filip is nog geen koning, maar Vlaams minister-president Kris Peeters waarschuwt hem alvast dat hij rekening moet houden met "de realiteit zoals die is: Vlaanderen is de grootste deelstaat én de economische motor van België". Dat zegt hij in een interview met De Standaard.

    "Na de uitvoering van de zesde staatshervorming ligt het zwaartepunt al helemaal bij de deelstaten, het zou niet wijs zijn van de koning als hij dat niet erkent of naar waarde schat." Peeters zegt nochtans "geen aanwijzingen" te hebben dat er problemen zouden opduiken, maar hij benadrukt dat een en ander afhankelijk zal zijn van de houding van de nieuwe koning.

    "Hij heeft er alle belang bij om regelmatig contact te houden met de deelstaten, en die met het nodige respect te behandelen." Hij verwijst daarbij naar koning Albert. "Hij heeft altijd met veel interesse naar Vlaanderen gevraagd en geluisterd."

    07-07-2013 om 22:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie rukt uit voor winderige man

    Politie rukt uit voor winderige man



    Het doorgaans rustige plaatsje Clawson in Michigan werd eerder deze week opgeschrikt door een opmerkelijke interventie van de politie. Ongeruste buren belden het noodnummer 911 voor wat blijkbaar een extreem geval van huiselijk geweld was. In werkelijkheid ging het over een geval van extreme... winderigheid.

    "Eén van de buren hoorde een vrouw roepen en tieren", zegt politiechef Harry Anderson. "'Stop! Nee!', klonk het. Alsof de vrouw afgeranseld werd dat het niet mooi meer was". Diezelfde buur hoorde ook herhaaldelijk een hard geluid tussen het schreeuwen van de vrouw door.

    Demper op anaal kanon
    "Toen onze mensen ter plaatse kwamen, verklaarde de vrouw in de woning dat haar vriend onophoudelijk winden aan het laten was", vervolgt Anderson het relaas. "Haar gegil had enkel tot doel om een demper op zijn anaal kanon te zetten".

    Toen bleek dat er toch geen reukje aan hing, werd de zaak zonder gevolg gesloten. Moraal van het verhaal: "Bezint, eer ge lost uw wind".

    07-07-2013 om 17:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Gascentrales doen prijzen elektriciteit nog meer stijgen"

    "Gascentrales doen prijzen elektriciteit nog meer stijgen"



    "Dit is als schieten met een kanon op een mug." Zo reageert directeur Peter Claes van Febeliec, dat de industriële grootverbruikers vertegenwoordigt, op het energieplan dat het kernkabinet gisteren goedkeurde. Dat plan voorziet in steun voor de bouw van gascentrales. "Het is onrustwekkend dat de staatssecretaris gascentrales wil subsidiëren die de elektriciteit bij ons nog duurder zal maken tegenover de buurlanden. Er zijn betere, goedkopere en meer vooruitziende oplossingen", meent Claes.

    Om de bevoorradingszekerheid van ons land te garanderen vanaf de winter van 2016-17, voorziet het plan van staatssecretaris Melchior Wathelet in een aanbesteding voor 800 MW aan nieuwe gascentrales. Gedurende zes jaar zal de regering een zekere rentabiliteit ex-post verzekeren.

    Volgens Claes zijn er alternatieven voor deze "enorme uitgave". De grote industriële verbruikers kunnen hun verbruik wat terugschroeven en er kan worden geïnvesteerd in meer importcapaciteit. De Febeliec-directeur is ook bekommerd over de "marktverstorende gevolgen van de monstersubsidies voor de gascentrales". Hij vreest immers dat niemand nog spontaan zal investeren en zal wachten op overheidsgaranties. "Dit belemmert de ontwikkeling van goedkopere, innovatieve oplossingen die meer afgestemd zijn op de toekomstige werking van de markt. Het gevolg voor de eindverbruikers is nefast."

    Kabinet-Wathelet begrijpt reactie Febeliec niet
    Het kabinet van staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet begrijpt de kritiek van Febeliec op het energieplan niet. "Dit stemt niet overeen met de beslissing die het kernkabinet vrijdag heeft genomen", aldus de woordvoerster van de staatssecretaris. Ze merkt op dat het plan bovendien heel wat beslissingen bevat waar ze zelf om hadden gevraagd.

    Het kabinet wijst er ook op dat het plan een pak maatregelen bevat die er "op hun vraag" zijn gekomen. Het gaat daarbij om de beslissingen rond de interconnectiviteit, de federale bijdrage, het beheer van de vraag, enzovoort. Bovendien zal een deel van de winst voor het langer openhouden van Tihange 1 dienen om de kost van de off shore windparken te doen dalen.

    07-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraantjeswater wordt te duur voor veel mensen

    Kraantjeswater wordt te duur voor veel mensen

    'Kunnen we niet terug naar de tijd dat de overheid de waterbedeling deed en de prijzen van voedsel vastlegt ! ' Met de politieke vleugel van het VOKA zeker nooit, integendeel zelfs'...

     Alles zal te duur worden voor velen. Dankzij Europa en de uit de hand gelopen massa integratie. 

     


    Bij meer dan 5.000 gezinnen werd in 2012 de drinkwaterkraan afgesloten. Het aantal mensen dat zijn waterfactuur niet meer kan betalen, stijgt snel. Minister Schauvliege geeft kwetsbare klanten meer bescherming. Dat bericht De Standaard zaterdag.

    Vorig jaar hebben de drinkwatermaatschappijen 23.185 keer gevraagd om de toevoer af te sluiten bij een klant die niet betaalde. Bij 5.074 klanten is dat ook effectief gebeurd. Het aantal afsluitingen gaat al jaren in stijgende lijn. Hoewel de waterrekening bij ons lager ligt dan in de buurlanden, is ze er voor veel mensen die het niet breed hebben toch te veel aan.

    Meer dan drie keer duurder

    Waar een gemiddeld gezin in het jaar 2000 nog met iets meer dan 100 euro per jaar toekwam, is dat in 2012 tot bijna 350 euro opgelopen. En dat terwijl het verbruik stabiel is, zo’n 88 kubieke meter per jaar. De prijs voor het water zelf is gestegen volgens de index.

    De Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege (CD&V), heeft in een decreet een betere bescherming van de sociaal kwetsbare klanten opgenomen. Die brengt meer lijn in de procedure van de afsluiting. Daarnaast voert zij het statuut 'beschermde klant' in. Leefloners, bejaarden met een minimumpensioen en gehandicapten met een uitkering krijgen enkele tegemoetkomingen.

    De mensen bij wie de watertoevoer dichtgedraaid wordt, vormen een bijzondere groep. 'Het zijn niet de mensen die recht hebben op sociale gunstmaatregelen. Het gaat om een groep die op geen enkele vraag reageert', klinkt het bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

    06-07-2013 om 23:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo en N-VA botsen (alweer) over begrotingscontrole

    Di Rupo en N-VA botsen (alweer) over begrotingscontrole

    Onze regering moet dringend kuisen in eigen rangen. Te veel overbetaalde ambtenaren (niet allemaal overbetaald natuurlijk), te veel ngo's en hun pro deo advokaten. Veel te veel ministers met een veel te grote aanhang. Veel te veel opvang voor economische vluchtelingen die hier niet komen werken, wel profiteren. Er is nog heel veel werk aan de winkel.

    Er moet een wettelijk maximum belasting komen, alsook een wettelijke maximale overheidsschuld. Deze belastingwoede moet stoppen! integendeel, de belastingen zijn nu te hoog en moeten opnieuw omlaag! Dit belastingniveau is niet houdbaar, maar versmacht België.



    Het akkoord over de begrotingscontrole 2013 en opmaak voor 2014, was in de Kamer aanleiding voor een woordenwisseling tussen premier Elio Di Rupo en Steven Vandeput (N-VA). Vandeput verweet de regering opnieuw de spaarders, de werkende burger en ondernemer te viseren. "Dat is waar", repliceerde Di Rupo. "We verhogen de lasten op arbeid niet, we raken niet aan de spaarboekjes en we verlagen de loonlasten voor de kmo's".



    Zondagnacht bereikte de federale regering een akkoord over de zoektocht naar 524 miljoen euro die nodig is om de begroting voor dit jaar op de sporen te houden, plus een buffer van 226 miljoen euro, en over 2,4 miljard euro voor het budget van volgend jaar. Het akkoord was aanleiding voor de oppositie om haar kritiek van maandag in grote lijnen te herhalen.

    De premier wilde de puntjes op de i zetten: "Als de Europese Commissie België in gebreke stelt, dan geldt dat voor alle overheden. Elke regering draagt een deel van de verantwoordelijkheid". Aan N-VA vroeg Di Rupo naar het beleid van de Vlaamse regering te kijken, waar N-VA deel van uitmaakt. "Geen enkele regering voert een beleid zonder extra inkomsten en enkel op basis van besparingen. Uw discours is hoe langer hoe minder geloofwaardig".

    Vandeput herinnerde er, niet voor het eerst, aan dat de Vlaamse regering voor het derde jaar op rij met een begroting in evenwicht afsluit. Hij zei ook niet gerustgesteld te zijn door de uitleg van de premier. Bij een vorige begrotingscontrole verklaarde "een vicepremier" dat er geen minimumbelasting voor ondernemingen, geen belasting op intercommunales en geen btw voor advocaten kwam, terwijl die er nu wel komen, sneerde Vandeput. Hij vreest dat zaken die nu niet in het akkoord zitten, bij een volgend conclaaf wel groen licht zullen krijgen

    06-07-2013 om 14:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA en Groen willen rol monarchie nu aanpassen

    N-VA en Groen willen rol monarchie nu aanpassen

    N-VA en Groen willen rol monarchie nu aanpassen

     
    N-VA-fractieleider Jan Jambon heeft in de Kamer een oproep gedaan om de monarchie aan te passen. Ook Groen-voorzitter Wouter Van Besien vindt dat de tijd rijp is om de rol van de vorst aan te passen.

    Nadat premier Elio Di Rupo vanmorgen de Kamer toesprak over het aftreden van koning Albert, kregen de verschillende fractieleiders elk vijf minuten om te reageren.

    N-VA-fractieleider Jan Jambon deed een oproep om de monarchie aan te passen aan de 21ste eeuw. ‘De N-VA wil de democratie voluit laten spelen, en dus moet het staatshoofd democratisch verkozen worden. Wij zijn dus voorstander van een republiek. Als er geen meerderheid bestaat voor een republiek, aanvaarden we het kader van de monarchie. Maar vraag ons niet om er warm voor te lopen,’ aldus Jambon.

    Jambon herhaalde het standpunt van de N-VA en pleitte voor een protocollaire functie voor de koning. ‘Bij elke troonsbestijging boette de nieuwe koning aan politieke macht in. Nu is het momentum om de monarchie aan te passen aan de 21e eeuw. Laat ons deze kans met beide handen grijpen,’ klonk het in de Kamer.

    De partij wil daarbij op drie sporen werken: transparantie over de dotaties en het beëindigen van de dotaties aan de prinsen, de rol van de koning bij de regeringsvorming en het verlenen van gratie wijzigen en tot slot het voorbereiden van de grondwetsherziening door het parlement.

    Binnen de meerderheid was Patrick Dewael (Open Vld) het meest uitgesproken. "Ik wil afstand nemen van zij die van deze gelegenheid gebruik maken om te pleiten voor separatistische avonturen, al dan niet via confederale weg", klonk het richting N-VA.

    De figuur van de koning is in de optiek van Open VLD een constante, een symbool voor de eenheid van het federale België. 'De koning is altijd een baken geweest van stabiliteit en continuïteit', aldus de Open VLD-fractieleider. 

    Wel herhaalde Dewael het eerdere liberale pleidooi voor een meer protocollaire rol voor de koning, die geen rol meer speelt bij het bekrachtigen van wetten, het genaderecht of de benoeming van ministers en staatssecretarissen.

    De Vlaamse liberalen staan een modern koningshuis voor de 21ste eeuw voor, en dal als onmisbaar onderdeel van een federaal België. 

    SP.A-fractieleider Karin Temmerman gaf koning Albert II groot gelijk dat hij het op zijn 79ste welletjes vindt. ‘We moeten ook toegeven dat wij het hem als politici de laatste jaren niet makkelijk hebben gemaakt.’

    Temmerman stelde dat prins Filip zal moeten zoeken naar de juiste toon, stijl en functie. "Maar, la fonction fait l'homme". De koning is "geen machtshebber", maar een dienaar en een vertegenwoordiger, ging Temmerman voort. Wat dat betreft "heeft prins Filip een goede leermeester gehad". 

    Volgens CD&V-fractievoorzitter Raf Terwingen was Albert II de eerste koning van het federale België. Terwingen zei open te staan voor een debat over de rol van de koning, al voegde hij er aan toe dat die rol welomlijnd is.

    Op de oppositiebanken stelde Stefaan Van Hecke dat Groen blijft ijveren voor een protocollaire rol van de koning. Hij blikte vooruit naar de artikelen van de grondwet die op het einde van de legislatuur voor herziening vatbaar worden verklaard. "Wij staan daar klaar voor", luidde het.

    Zijn fractiegenoot Muriel Gerkens (Ecolo) was de enige Franstalige die uitdrukkelijk naar de verdere modernisering van het koningshuis verwees. De hervorming van de dotaties was een eerste stap, die een vervolg moet krijgen m

    Ook Groen-voorzitter Wouter Van Besien vindt het moment rijp om de monarchie aan te passen. ‘Het is niet logisch dat iemand politieke macht heeft omdat hij de zoon van zijn vader is. De politieke macht moet in handen van het volk liggen’, aldus Van Besien. ‘Het stoort me dat de traditionele partijen erop hameren de rol van de monarchie niet overhaast te veranderen. Die discussie loopt nu al 23 jaar.’

    Vlaams Belang was hard voor de monarchie. ‘We hopen dat Albert II meteen ook de laatste koning der Belgen was. De monarchie is een geldverslindend instituut dat niet bij de 21e eeuw past,’ aldus fractieleidster Barbara Pas.Het parlement moet volgens Pas nu de kans grijpen om de eerste grondslagen voor een republikeins systeem te leggen.

    "De republiek hoort bij de democratie zoals gras bij Wimbledon", hanteerde Jean-Marie Dedecker wat beeldspraak om zijn republikeinse inborst te duiden. Hij merkte ook op dat ons land vanaf 21 juli twee koningen en drie koninginnen zal tellen. "Let op dat dit niet te veel weegt op de pensioenskosten en het onderhoudsgeld"

    06-07-2013 om 10:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Grondwettelijke rol koning kan volgend jaar worden besproken"

    Zoals reeds gezegd: "Premier Elio Di Corrupto is voor een modernere invulling van de rol van de koning. Wat hij er vergeet bij te zeggen, is dat alle regeringspartijen nu al staan te roepen dat dat niet in het regeerakkoord staat, en er uitgezonderd de dotaties, dus niets zal veranderen. "Houd jij ze dom, dan houd ik ze arm". De meeste voorwaarden kunnen niet worden veranderd tijdens het koningschap. Geloofwaardigheid? Niet in 2013-2014...

    Wat bezielt de socialisten toch om zo de kont te likken van de monarchie?Zoals een Chinees spreekwoord zeg: "Wie de reet likt van een baas,spreekt met een vuil tong".


     

    De rol van de koning, zoals vastgelegd in de grondwet, kan aan het einde van de legislatuur ter sprake komen. Dat zei eerste minister Elio Di Rupo in het Canvas-programma 'Terzake', maar ook in het VTM Nieuws en in het journaal van RTBF. De grondwet kan immers enkel worden aangepast als het parlement wordt ontbonden.

    "Het grondwettelijke artikel over de functie van de koning is nu niet voor herziening vatbaar", zei Di Rupo. "We kunnen erover praten op het einde van de legislatuur. Om het te veranderen is wel een tweederde-meerderheid in het parlement nodig", bracht hij in herinnering.

    Volgens de premier moeten alle instellingen met hun tijd mee. "We hebben al veel gedaan, met de dotatie, met het introduceren van meer transparantie, het koningshuis moet nu bijvoorbeeld ook belastingen betalen. Maar de modernisering zit ook in het gedrag en de stijl van de koning."

    Bij RTBF maakte Di Rupo een duidelijk onderscheid tussen de "klassieke partijen", en N-VA, "een separatistische partij, die er alles aan wil doen om de monarchie op te heffen en het einde van het land te bewerkstelligen". De eerste minister kon er ook niet om lachen dat Bart De Wever zich gisteren ironisch uitliet over de monarchie. "Men kan zijn ideeën hebben, maar men lacht niet met de instellingen van het land."

    Di Rupo gaf vandaag interviews aan VTM, RTL-TVI, RTBF en VRT, na een bijzonder drukke week met een begrotingsakkoord, het aftreden van de koning en een compromis met vakbonden en werkgevers over het eenheidsstatuut.

    06-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    05-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Filip kan pas koning worden na nieuwe verkiezingen"

    "Erfopvolging veronderstelt mijns inziens echter dat de vorige koning is overleden" Dit en de rest zijn inderdaad muggenzifterij of zich belachelijk maken met op de lettertjes inplaats van op de grond van de zaak te letten.

    Filip kan pas koning worden na nieuwe verkiezingen

    "Prins Filip kan pas de eed als koning afleggen na verkiezingen. Dat leert artikel 95 van de grondwet". Dat beweert grondwetsspecialist en Gents N-VA-gemeenteraadslid professor Matthias Storme.

    "Wat er moet gebeuren bij troonsafstand, staat niet in de grondwet", zo zegt de prof. "Maar er is artikel 95. Dat leert dat beide kamers een regent moeten aanduiden 'als de troon onbezet is'. Albert II heeft ontslag genomen, dus vanaf 21 juli is de troon onbezet".

    Is Filip dan niet de zoon van Albert en erft hij dan niet de troon? Storme: "Volgens artikel 85 van de grondwet kan iemand inderdaad maar koning worden door erfopvolging. Erfopvolging veronderstelt mijns inziens echter dat de vorige koning is overleden. Volgens ons burgerlijk wetboek (artikel 718) valt een erfenis maar open bij het overlijden. En dat is hier niet het geval. Koning Albert II is niet dood. En voor troonsafstand is er geen grondwettelijke bepaling. Men kan zich dus de vraag stellen of de kamers geen regent moeten aanduiden en nieuwe verkiezingen moeten uitschrijven."

    Prins Filip zou dus pas de eed als koning kunnen afleggen na nieuwe verkiezingen, die op 21 juli onmiddellijk zouden moeten worden uitgeschreven.

    Plakkaat

    Storme heeft nog andere vragen. "Filip is gedoopt als Filips. Dat hoor je duidelijk op de beelden van de doopplechtigheid. Kan hij zich nu dan wel koning Filip noemen. Moeten we het niet over koning Filips hebben? Hoe is de naamverandering gebeurd? Ook dat mag wel eens opgehelderd worden".

    In republikeinse kringen op Facebook roept men het Belgische parlement op tot een nieuw Plakkaat van Verlatinghe. Dat officiële document van de Nederlandse Staten-generaal van 26 juli 1581 verklaarde dat de Spaanse koning Filips II, die toen ook de Nederlanden (en dus ook het huidige België) bestuurde, vervallen was van de troon. Het was eigenlijk een eerste onafhankelijkheidsverklaring van Nederland en België. Op Facebook wordt nu opgeroepen om zo'n twee Plakkaat uit te vaardigen tegen de naamgenoot van Filips II.

    05-07-2013 om 23:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!