Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdredacteur opgepakt vanwege foto's topless Kate

    Hoofdredacteur opgepakt vanwege foto's topless Kate

    Waarom ze weet dat ze fotograferen iemand als zij heeft geen vrijheid die rol heeft ze zelf gekozen dan moet ze maar niet topless lopen hé en wat is er te zien aan een blote tet a.u.b. zeg in welke eeuw leven die...

    Allez, ze ziet er prachtig en lieflijk uit , maar dit is een te strenge straf voor het fotograferen van haar minimalistische voorgevel? Komaan zeg...



    De Franse hoofdredacteur die vakantiefoto's van een topless Kate Middleton publiceerde is deze maand gearresteerd en officieel in staat van beschuldiging gesteld, schrijven diverse media. Ook twee fotografen die de hertogin tijdens haar vakantie kiekten, zitten in de problemen.



    Closer-hoofdredacteur Laurence Pieau wordt beschuldigd van de vermeende schending van de strenge Franse privacywetgeving.

    Het Franse blad publiceerde in september vakantiefoto's waarop de hertogin zonder topje aan te zien was. De foto's werden met een telelens gemaakt, terwijl de twee in de tuin van een privévertrek aan het zonnebaden waren. Closer was de eerste die de foto's publiceerde. Media in Italië, Ierland, Zweden en Denemarken volgden rap. Het prinselijk koppel klaagde het blad aan.

    De uitgever van het blad, Ernesto Mauri, en twee fotografen werden eerder ook al opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld vanwege privacyschending. Een van hen is fotografe Valerie Suau. Zij geeft toe dat ook zij foto's heeft gemaakt van Kate tijdens haar vakantie in Zuid-Frankrijk. Die foto's, van Kate in bikini, werden gepubliceerd in de regionale krant La Provence. Suau noemt de afdrukken tegenover The Mirror "fatsoenlijk".

    27-07-2013 om 13:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Op termijn moeten we ons sociaal model aanpassen"

    "Meer doen met minder" lijk mij een goed idee : minder regeringen en minder parlementen want Eén regering lijkt me ruim genoeg voor een mini-landje als Belgie

    De gemeenten geven toe dat ze de pensioenen van hun ambtenaren niet meer kunnen betalen. De regering durft dat niet toegeven en trekt de hele werkende bevolking over dezelfde kam. Nee, voor gemiddeld ambtenarenpensioen kan men 2 privé pensioenen betalen. Aangezien er ongeveer de helft ambtenaren zijn als privé werknemers, maar de ambtenaar langer leeft wegens gezonde en minder arbeidsintensieve arbeid, betalen we verhoudingsgewijs meer ambtenarenpensioenen dan privépensioenen. Hoeveel voor elk?



    Volgens minister van Financiën Koen Geens (CD&V) kan België in een competitieve wereld niet mee "zonder dat we ons sociaal model op termijn aanpassen". Dat zegt hij in een interview met de krant De Tijd. "In de sociale zekerheid zal men zich ooit moeten afvragen of de uitkeringen evident voor iedereen zijn", klinkt het.

    "In België is het een heilig principe dat de sociale zekerheid een verzekering is, die voor iedereen hetzelfde is. De vraag is of dat op lange termijn houdbaar is", citeert de krant op zijn website al uit een weekendinterview met Geens. "In een competitieve wereld kunnen we niet mee zonder dat we ons sociaal model op termijn aanpassen."

    De financieminister vervolgt dat we in de toekomst "meer zullen moeten doen met minder". "Zo efficiënt mogelijk omgaan met onze bescherming, ze enkel inzetten waar aangewezen". Zo stelt hij als hoogleraar gerust tot zijn zeventigste te kunnen werken, terwijl dat voor kleuterleidsters of bouwvakkers anders ligt. "Daarover denken we al lang na. Stilletjesaan sturen we de sociale bescherming bij", aldus de CD&V-minister.

    Verderop bevestigt Geens nog dat het de bedoeling blijft de kostprijs van arbeid te verlagen. "Dat kan voor een deel door een sympathiekere en lagere personenbelasting", argumenteert hij. "Als iemand minder belastingen moet betalen, dan moet een ondernemer bruto minder uitgeven om die persoon hetzelfde netto-inkomen te geven."

    27-07-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen fietsrek terug na beelden op Facebook

    Gestolen fietsrek terug na beelden op Facebook

    Filip zijnen troon is ook verdwenen uit het parlement...
     
    Haha, dat zijn nu eens geslaagde grappen van de jeugd van nu, ik kom niet meer bij van t lachen zo grappig.... T verlof is bijna gedaan hoor, dan kunnen we weer serieus aan de slag !

    De zaakvoerders plaatsten deze beelden van de diefstal op Facebook.

    Een jongeman heeft donderdag rond 8 uur het gestolen fietsenrek van Aqua-Shop aan de Wijk­straat teruggebracht. De uitbaters van de aquariumwinkel hadden dinsdag de beelden van de camerabewaking op Facebook geplaatst.

    Op de beelden was te zien hoe een jonge vrouw op 21 juli het fietsenrek van de zaak stal. Ze wandelde rustig weg met het gestolen goed over haar schouder. De zaakvoerders, die vandaag niet in de krant wilden, plaatsen het bericht nog met een humoristische noot op het sociale netwerk. ‘Wie kent deze vrouw? Ze heeft zaterdagnacht per ongeluk ons fietsenrek meegenomen’, stond er te lezen.

    Het bericht werd massaal ­gedeeld en wellicht kreeg de dievegge wroeging. ‘Er is hier donderdag een jongeman gepasseerd met het rek’, zegt de uitbaatster. ‘Zijn naam ken ik niet, maar ik denk wel dat hij in de buurt woont. Zijn gezicht kwam me bekend voor. Ik wil er ook geen zaak van maken, want het belangrijkste is dat iemand het rek heeft terug­gebracht. Wellicht gaat het dan ook om een uit de hand gelopen grap’, besluit de zaakvoerste

    26-07-2013 om 23:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische werkloosheid stijgt met 5,5 procent

    Belgische werkloosheid stijgt met 5,5 procent

    Laat de oudere in de toekomst nog langer werken,zal er nog meer jongere werkloosheid zijn .

    Dit is nog maar een begin. Wacht als de afdankingen beginnen omwille van het zogenaamde eenheidsstatuut. De vakbonden zullen wel de dop uitbetalen; ze worden er vet op.



    Het aantal werklozen met een uitkering is in vergelijking met vorig jaar met 5,5 procent gestegen, zo blijkt uit cijfers van de RVA.

    In juni 2013 waren er 431.532 werklozen met een uitkering. Dat zijn er 22.499 ofwel 5,5 procent meer dan in juni vorig jaar. De afgelopen drie maanden waren er gemiddeld 3,9 procent meer werklozen dan tijdens dezelfde maanden in 2012, ofwel 16.127 meer.

    Grootste stijging in Vlaanderen
    De stijging is groter bij mannen (8,3 procent) dan bij vrouwen (2,3 procent) en het grootst in het Vlaams gewest. In Vlaanderen kwamen er in vergelijking met vorig jaar 9,2 procent werklozen bij, in Wallonië en Brussel is dat respectievelijk 4,1 en 1,8 procent.

    Er kwamen vooral meer werkloze jongeren bij: maar liefst 9,2 procent. Voor de middenleeftijdsgroep is dat 5,8 procent, terwijl het aantal werkloze 50-plussers steeg met slechts 3,1 procent.

    26-07-2013 om 15:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachthuizen trekken aan alarmbel:

    Slachthuizen trekken aan alarmbel: "Consument moet dringend meer betalen"

    Waarom moet de consument meer betalen? Schakel een deel van de tussenschakels uit en het scheelt al een heel deel. Verbeter de kwaliteit en stop met reclame voor nietszeggende "labels". . Stop de subsidies voor export, dan blijft het goede vlees hier. Nu exporteren wij goed varkensvlees naar bv Rusland om hier brol in te voeren voor eigen consumptie. En dan vrager om meer te betalen? Vraag het aan de Russen.

    Ook wij trekken aan de alarmbel, alleen kunnen wij onze prijzen niet doen stijgen.. Integendeel, we moeten alle verhogingen maar slikken en de regering zit nog achter onze spaarcentjes aan... Het regent teveel -- Groenten, fruit, brood, drinken... duurder. Het is te warm: -- Groenten, fruit, brood, drinken... We blijven alles slikken, want we hebben geen plein om de boel plat te gooien zoals andere landen wel durven..



    De slachthuizen kunnen geen extra inspanningen meer leveren om de rundveehouders te ondersteunen. Dat stelt de Belgische slachthuisfederatie Febev in een persbericht. Volgens Febev lijden de slachthuizen al maanden verlies. De consument moet dringend meer betalen om de sector leefbaar te houden, klinkt het.

    Febev wijst erop dat de slachthuizen rond de jaarwisseling "een aanzienlijke inspanning" hebben geleverd om de prijs voor de Belgische rundveehouders op te krikken. Omdat de grootdistributie maar met mondjesmaat is gevolgd, zijn de verdere prijsstijgingen sindsdien gedeeltelijk gedragen door de slachthuizen, die nu zware verliezen lijden. "Op deze manier willen de slachthuizen hun rundveehouders een hart onder de riem steken", aldus Febev.

    Consumenten en supermarkten
    Nog meer inspanningen kunnen de slachthuizen echter niet meer aan. "Totaal onaanvaardbaar. Het zou tot het failliet van de volledige sector lijden", zo stelt Febev. Volgens de slachthuisfederatie ligt de bal nu bij de supermarkten en de consumenten. Gedelegeerd bestuurder Thierry Smagghe van Febev meent dat 1 euro extra per kilo de hele rundvleessector in België leefbaar kan houden. Import uit pakweg Brazilië zou de consument immers meer kosten. "Het is in het voordeel van de consument om iets meer te betalen."

    Febev betreurt ook aantijgingen als zouden sommige slachthuizen "wanpraktijken" hanteren bij het vastleggen van de prijs voor hun leveranciers. De federatie wijst erop dat het sinds juli van kracht zijnde besluit van de Vlaamse regering over de karkasclassificatie geen verplichting inhoudt om op koud karkasgewicht uit te betalen. "Iedere veehouder en groothandelaar is vrij om af te spreken hoe de prijs wordt bepaald en uitbetaald. Een prijs houdt immers veel meer in dan het geslacht gewicht", klinkt het.

    Eenheid
    De organisatie doet een oproep tot eenheid. "De slachthuizen steunen hun veehouders zo veel als mogelijk. Immers, zonder veehouders ook geen slachthuizen meer."

    26-07-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De Croo: "Eerst effectieve pensioenleeftijd aanpakken"

    Zouden we niet beter de ministers aanpakken met hun domme ideeën. Men laat de mensen vroeger op pensioen gaan om dat zoveel firma's falliet gaan of plaats te maken voor jongeren aan het werk te zetten en nu zagen ze dat ze die weer gaan optrekken. Dat ze eerst zorgen dat er genoeg werk is dan kan iedereen mee betalen aan de pensioenen van morgen. En verminder ook eens het pensioen bedrag van hoogwaardigheids bekleders, zoals generaals en dergelijke.

    Er is geen werk alle dagen is er minder werk zelfs de beste en sterkste werkers vinden geen werk omdat er dat niet meer is en het mindert alle dagen , hoe kan je dan afkomen met de zever dat oude mensen langer moeten gaan werken ? leg me dat eens uit, nadat deze ouwe mensen heel hun leven belastingen te veel betaald hebben laten ze nu met veel gelach creperen , ik vraag me ook af hoe de jeugt nog werk gaat vinden als de oude ook nog langer moeten gaan werken , De Croo welke pillen slik jij ?



    Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) vindt het goed dat er wordt nagedacht over de uitdagingen op het vlak van pensioenen, maar wil het debat niet verengen tot de wettelijke pensioenleeftijd. Hij pleit ervoor om de komende jaren in de eerste plaats te kijken naar de bestaande vervroegde uittredingsregelingen.

    CD&V-parlementsleden Peter Van Rompuy en Robrecht Bothuyne willen de pensioenleeftijd en de loopbaanduur aan de levensverwachting koppelen. Twee provinciale partijcongressen hebben zich al met ruime meerderheid achter het voorstel geschaard, in november wordt het voorstel aan het nationale congres voorgelegd.

    Minister van Pensioenen De Croo wil het debat naar eigen zeggen echter niet verengen tot de wettelijke pensioenleeftijd. Hij wil eerder de effectieve leeftijd aanpakken. "De voorbije decennia is de effectieve leeftijd waarop mensen stopten met werken gedaald van 64 jaar in de jaren 70 tot 59 jaar vandaag. Minder dan 10 procent van de mensen werkt vandaag tot de leeftijd van 65 jaar. Toch was de wettelijke pensioenleeftijd al die tijd 65 jaar. Het debat verengen tot de wettelijke pensioenleeftijd dreigt dus vooral een kleine groep te treffen die vandaag al de moeite doet om tot 65 te werken", waarschuwt De Croo.

    "Er moet daarom de volgende jaren evenzeer, en in de eerste plaats, worden gefocust op allerlei vervroegde uittredingsregelingen die toelaten te stoppen met werken voor men de wettelijke pensioenleeftijd heeft bereikt."

    Expertencommissie doet voorstellen
    De Open Vld-minister benadrukt ook dat het belangrijk is om mensen "ruim op voorhand duidelijk te maken waaraan ze zich mogen verwachten". "Zo kunnen ze zich een realistische verwachting vormen en op een geïnformeerde manier loopbaankeuzes maken. Een expertencommissie tekent momenteel voorstellen uit voor de langetermijnevolutie van het pensioenlandschap tussen 2020 en 2040."

    De minister verwacht dat de experten zowel rekening houden met de financiële als met de sociale duurzaamheid van het Belgisch pensioenstelsel. "Niet alleen betaalbaarheid moet immers een aandachtspunt zijn, langer werken moet ook opbrengen voor mensen die de inspanning leveren", luidt het.

    25-07-2013 om 22:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering met vakantie zonder laatste knopen door te hakken

    Regering met vakantie zonder laatste knopen door te hakken

    Onverantwoord, eerst je werk afmaken en dan pas verlof.. neem hun wedde maar af tot ze terug aan het werk zijn....

    En blijf maar op jullie vakantiebestemming tot mei 2014, de schade is hier al groot genoeg.

    Vakantie is toch veel belangrijker dan ons land te redden, nietwaar?????

    Regering hebben we niet ,,alleen een bende onbekwame nietsnutten die alleen op geld en eigen belang opstrijken ,,hun vriendjes mogen niet in de kou lopen



    De moeilijke regeringsdossiers over de lonen voor de topmanagers en de benoeming van enkele van die overheids-CEO's zullen nog even 'hangende' blijven. De topministers gaan met vakantie zonder die laatste knopen door te hakken. De nieuwe D-Day wordt 28 augustus.

    Over de grote lijnen van de politiehervorming wist de kern gisteravond nog een akkoord te bereiken, maar de discussie over de lonen voor de topmanagers en de benoeming van enkelen van hen wordt doorgeschoven naar 28 augustus. De politieke knoop in die dossiers bleek uiteindelijk vandaag toch nog niet te ontwarren, al beperkten de ministers zich vandaag sowieso slechts tot 'bilaterale contacten'.

    De regering zoekt nieuwe CEO's voor de Spoorwegen, de Nationale Loterij, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij FPIM en Belgocontrol. De sleutel voor die benoemingen ligt bij de Spoorwegen, waar er een CEO moet verdwijnen en er nog maar twee zullen overblijven. De drie huidige CEO's Marc Descheemaecker (Open Vld), Jannie Haeck (sp.a) en Luc Lallemand (PS) zijn wel allemaal kandidaat om hun job te behouden.

    Nochtans heeft bevoegd minister Jean-Pascal Labille (PS) al laten verstaan dat hij liefst zou breken met het verleden. Valt die puzzel in elkaar, dan kunnen ook de andere posten ingevuld worden. Labille zal eveneens een voorstel op tafel leggen om de lonen van de topmanagers aan banden te leggen.

    CREG en BIPT
    Deze week volgt overigens wel nog een elektronische ministerraad waarop beslist zal worden over de Volkslening, het instrument om de Belgen een deel van het 'slapende spaargeld' te laten investeren in grote publieke projecten.

    Ook over de benoeming van de leden van het directiecomité van energieregulator CREG zal beslist worden. Zo wordt Marie-Pierre Fauconnier, de topvrouw van de federale energie-administratie, de nieuwe CREG-voorzitter. Zij vervangt François Possemiers. Ook Andreas Tirez en Laurent Jacquet worden benoemd tot directeur bij de CREG.

    Bij de Belgische Mededingingsautoriteit staan ook enkele benoemingen op stapel: Jacques Steenbergen (voorzitter), Véronique Thirion (auditeur-generaal), Alexis Walckiers (directeur) en Joachim Marchandis (directeur).

    Tot slot worden ook bij de Raad van het BIPT (Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) enkele benoemingen geregeld. Jack Hamande wordt er voorzitter van de Raad en Charles Cuvelliez en Luc Vanfleteren worden leden van de Raad.

    25-07-2013 om 18:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse mosselen doen hun blije intrede

    Zeeuwse mosselen doen hun blije intrede



    Het mosselseizoen, met een nieuwe oogst van Zeeuwse bodem, gaat eindelijk van start. Het koude voorjaar had een negatieve invloed op de groei van de mossel, maar nu zijn ze eindelijk klaar voor consumptie.

    Ondanks de aanhoudende vraag van mosselliefhebbers, hadden mosselkwekers en handelsbedrijven mosselen meer tijd gegeven om te groeien. De mossel is immers een natuurproduct dat zich niet laat dwingen. Maar door de zomerse temperaturen van de afgelopen twee weken hebben de mosselen zich kunnen ontwikkelen tot de gewenste kwaliteit.

    De Zeeuwse mosselkwekers vissen vanaf vandaag de mosselen op uit de Oosterschelde om ze vervolgens naar de Mosselveiling in Yerseke te brengen. Vervolgens zal het niet lang meer duren vooraleer de consument de verse mosseltjes zal kunnen proeven.

    25-07-2013 om 00:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Baby heeft een naam

    Royal Baby heeft een naam

    Royal Baby heeft een naam

    De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton hebben hun pasgeboren zoon George Alexander Louis genoemd.

    Kate en William toonden gisteravond hun pasgeboren eerste zoon aan pers en publiek voor het ziekenhuis in Londen. Maar een naam wilden ze nog niet kwijt.

    George stond het hoogst aangeschreven bij de bookmakers voor de voornaam van de prins, die de derde in lijn is voor de troonsopvolging. Hij zal bekendstaan als Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge.

    Momenteel verblijft het jonge gezin bij de ouders van Kate Middleton in Berkshire nadat ze een nacht in Kensington Palace hebben doorgebracht. Onder anderen de koningin, prins Harry en Pippa Middleton bezochten hen.

    24-07-2013 om 22:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee op de drie mandaten bij de federale politie verdwijnen

    Twee op de drie mandaten bij de federale politie verdwijnen

    Het is eens tijd dat ze iets doen aan de nietsdoeners je mag gewoon 1 op 3 ontslagen en dan hebben ze nog geen werk genoeg. . Klagen en zagen dat is hun prioriteit alsook overuren kloppen waar ze eigenlijk niks doen? . Zeker bij de lokale politie is dit schering en inslag en wij maar betalen! . Jaren aan een stuk zijn de ziektedagen als overuren uitbetaald geweest. . En ook maar niet te spreken over alle profitariaat?

    En wanneer gaan ze snoeien in de parlementsleden ???



    De nieuwe organisatiestructuur van de federale politie zal ongeveer een derde van het huidige aantal mandaten tellen. Van de huidige 84 mandaten blijven er nog 31 mandaten over. Dat heeft het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) meegedeeld. Het kernkabinet raakte het gisterenavond eens over de grote principes van de politiehervorming. Milquet zal tegen de politieke rentrée wetteksten uitwerken.



    De hervorming moet de werking van de politie verbeteren.

    Het aantal mensen dat managementondersteunende taken heeft wordt beperkt, zodat er honderden agenten extra op het terrein kunnen worden ingezet. De hervorming moet de politiestructuur ook beter afstemmen op de nieuwe gerechtelijke structuur, met de grote provinciale gerechtelijke arrondissementen.

    Milquet snoeit fors in het aantal mandaten bij de federale politie. Centraal blijven er, naast de commissaris-generaal, drie directeurs-generaal over. Nu zijn dat er nog enkele tientallen. Per gerechtelijk arrondissement blijft er een gerechtelijk directeur (dirJud) én een administratief directeur (dirCo), maar omdat het aantal gerechtelijke arrondissementen vermindert daalt hun aantal van telkens 27 nu naar respectievelijk 14 en 12 à 13.

    De directie "management" zal nog vier interne diensten tellen, tegenover twaalf nu. Ook bij andere directies wordt er gesnoeid in het aantal interne diensten.

    24-07-2013 om 17:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming kan het sluikstorten niet laten

    Vlaming kan het sluikstorten niet laten

    Wasmachine naar containerpark? Je betaald de kilo's terwijl je reeds recyclage hebt betaald bij aankoop!!

    Bij de opkomst van de containerparken verliep alles goed, tot de overheid er geld in zag en iedereen moet betalen ,en dit is het gevolg eenvoudiger kan niet



    Sluikstorten is de meest vastgestelde milieuovertreding. In 2012 waren er 3.329 pv's, zo blijkt uit het jaarverslag Milieuhandhaving. Dat meldt De Standaard vandaag.

    Sluikstorten blijft niet onbestraft. In heel Vlaanderen belanden er van de 3.329 opgestelde pv's 1.677 bij het parket. "In het verleden vond er vaak een seponering plaats", zegt Michael Faure van de Vlaamse Hoge Raad voor de Milieuhandhaving. "Al sloeg de balans ook wel eens door naar de andere kant: er waren procureurs die het nodig vonden om voor een sigarettenpeuk naar de rechter te trekken."

    In de bredere cluster afval - waarin ook gesjoemel met afvalstoffen thuishoort - krijgt bijna de helft van de gevallen nu een bestuurlijke geldboete na seponering. Die mogelijkheid bestaat sinds 2009. In vergelijking met de afgelopen jaren daalt het aantal pv's, maar GAS-boetes belanden niet in de statistieken. De bestraffing van sluikstorten ligt in de praktijk dus veel hoger, klinkt het.

    De politie maakte in 2012 in totaal 17.482 processen-verbaal tegen milieumisdrijven, variërende van geluidshinder (394 pv's) tot inbreuken op dierenwelzijn (800 pv's). Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) wil van haar kant dan weer meer inzetten op de strafrechtelijke aanpak van milieumisdrijven.

    24-07-2013 om 14:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke avond voor brandweerkorpsen Limburg; paniek op camping in Weert

    Drukke avond voor brandweerkorpsen Limburg; paniek op camping in Weert

    Het was een korte maar krachtige onweer dat hier is overgetrokken gelukkig zijn we gespaard gebleven van alle ellende. Maar voor vannacht zou er weer een onweer opkomst zijn dus even opletten en nog niet euforisch gaan doen. Maar het is een pak koeler geworden in Limburg.

     

    Enkele Limburgse brandweerkorpsen zijn vanavond druk in de weer, nadat er al enkele onweersbuien met windvlagen en hevige regenval gepasseerd waren. De Genkse brandweer kreeg al bijna tweehonderd oproepen te verwerken door ondergelopen straten en kelders in Genk-centrum, Waterschei en Terboekt. Van echt ernstige dingen zijn de mensen wel gespaard gebleven. Ook bomen waaiden om. Vanavond werd camping De IJzeren Man bij het Nederlandse Weert, op enkele kilometers van de Belgische grens ontruimd.

    Bomen zijn op de camping omgewaaid en tenten zijn weggewaaid. Onder de 200 gasten brak paniek uit. Over gewonden is nog niets bekend, zo meldde de brandweer. Weert werd vanavond getroffen door noodweer. Ook op de nabijgelegen natuurcamping Wega vielen bomen om en waaiden tenten weg. De omgevallen bomen blokkeerden de toegangsweg, waardoor de gasten de camping niet konden verlaten. De brandweer zaagde de bomen in stukken om de weg vrij te maken. Kelders in Weert liepen onder water, wegen zijn nauwelijks begaanbaar.

    Terug naar huis
    De meeste van de ongeveer 150 kampeerders besloten hun vakantie vroegtijdig af te breken. "In een natte slaapzak kun je niet slapen", zei van van hen. Bomen in de omliggende bossen knapten als rietjes en vielen over de zanderige toegangsweg naar de camping, die daarmee van de buitenwereld werd afgesloten. De brandweer heeft later vanavond de weg vrijgemaakt. François Bakker uit Woerden had met zijn partner gegeten in een restaurantje in Weert, toen het noodweer losbarstte. "Toen we terugfietsten konden we niet verder, bomen versperden de weg", zei hij.

    Aan de andere kant van de bomen keken campinggasten naar de verrichtingen van de brandweer. Veel wilden weg, waren aan het inpakken. "Ik ben hier gisteren aangekomen, maar alles is nat, tenten, slaapzakken, kleren", zei Corine van Grinsven uit de buurt van Nijmegen. "Gelukkig zijn onze kinderen de schrik te boven, ze vinden water en brandweer fantastisch." Ze volgt de verrichtingen van de brandweer nauwlettend. "We willen naar huis. We zouden hier tot zaterdag blijven. Maar het is niet anders."

    Hagel
    Tom Hamers uit Heeze stond bij de douches toen het opeens begon te stormen. "Ik zag een partytent wegwaaien en het begon hard te hagelen. Dat bleef maar doorgaan, het water steeg steeds verder. Gelukkig staan wij op een verhoging, maar andere tenten liepen onder. En in 10 centimeter water kun je niet slapen."

    Pieter Rook was rond 19.15 uur met vrouw en kinderen net klaar met eten in zijn tent toen het begon te hagelen. "We bleven in de tent, tot de beheerder ons kwam halen. Die zei dat we naar het stenen gebouw moesten, in verband met het gevaar van elektriciteit. Het kwam heel plotseling. In een mum van tijd stroomde alles vol water. Nu eens kijken wat we nog droog kunnen krijgen."

    Schade in Limburg
    Door een tijdelijke stroompanne vielen de pompen van het Ziekenhuis Oost-Limburg aan Schiepse Bos in Genk even stil, waardoor de parking onder water liep.

    Bij de brandweer van Hasselt liep een twintigtal meldingen binnen van wateroverlast aan de Herkenrodesingel, de Sint-Truider- en Luikersteenweg, in Rapertingen en in Wellen. Het water dreigde de kelders van sommige woningen binnen te dringen. In het centrum van Hasselt raakten de daken van enkele gebouwen beschadigd.

    Het korps van Heusden-Zolder had alleen interventies in verband met omgewaaide bomen. Enkele bomen kwamen op wegen terecht en sommige op een tuinhuis. Dat was vooral in het gehucht Berkenbos. De brandweer van Sint-Truiden moest ook enkele gesneuvelde boompjes verwijderen.

    24-07-2013 om 01:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Onweer op komst'

    Frank Deboosere: 'Onweer op komst'



    Dinsdag werd opnieuw een hete zomerdag, maar het kan vannacht (erg) lokaal hevig gaan regenen en onweren. Zo vonden in de provincies Luik en Luxemburg al hevige warmteonweders plaats. Vanaf woensdagochtend trekt volgens weerman Frank Deboosere een gestructureerd onweersfront over het land, en kan het in het hele land hevig gaan regenen.

    Frank Deboosere: 'Als u dinsdagavond nog geen plaatselijk onweer te verduren kreeg, krijgt u even respijt. Het blijft wel uitzonderlijk warm, ook 's avonds.'

    'Rond middernacht zijn het niet meer de lokale warmteonweders, maar wel het gestructureerde onweersfront dat we moeten vrezen. Vanaf middernacht trekt dat front vanaf de kust over het land, in het tweede deel van de nacht zullen de buien zich tot over het midden van het land uitbreiden. Woensdag blijft het dan het bewolkt met soms regen of onweersbuien, en lokaal wateroverlast. Tegen ‘s avonds droogt het vanaf de kust op.'

    Van donderdag tot maandag krijgen we warm zomerweer met regelmatig zon. Donderdag blijft het op vele plaatsen droog, maar van vrijdag tot en met maandag verschijnen er van tijd tot tijd opnieuw enkele regen-of onweersbuien.

    Vanaf zondag of maandag wordt het iets minder warm.

    24-07-2013 om 00:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate en William tonen baby voor het eerst

    Kate en William tonen baby voor het eerst



    De pers en fans die de regen trotseerden, werden beloond voor hun moeite: rond half acht lokale tijd (half negen hier) kwamen Kate en William naar buiten met hun eerstgeboren kind. Een naam wilde William nog niet kwijt. ‘Gelukkig lijkt hij het meest op haar’, grapte hij, maar daar was kate niet zo zeker van. ‘Het was heel emotioneel’, zei ze, ‘elke ouder weet hoe het voelt’.

    Ook voor de verzamelde journalisten had William nog een woordje: ‘Nu kunnen jullie ook weer terug naar de normale gang van zaken’, zei hij. ‘Wij zouden graag naar huis gaan en voor hem zorgen’.
     

    Anderhalf uur daarvoor bezochten Charles en Camilla hun pasgeboren kleinkind. Ze verlieten het ziekenhuis onder luid gejuich van de massa. ‘Het is fantastisch, je zal het zo zien’, zei Charles, waarop de massa zich schrap zette.

    Eerder die middag waren ook al Carole en Michael Middleton op bezoek. Ze glimlachten breed naar de honderden fotografen en kijklustigen voor ze door de deur van privévleugel van het ziekenhuis binnenstapten. Het waren de eerst officiële bezoekers voor Kate, prins William en hun zoon die maandag geboren werd.

    23-07-2013 om 22:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troosteloze verpakkingen stemmen rokers tot nadenken

    Troosteloze verpakkingen stemmen rokers tot nadenken



    Als sigaretten in troosteloze verpakkingen worden verkocht, stijgt bij rokers de wil om te stoppen. Dat blijkt uit een onderzoek in Australië, waar sigaretten sinds 1 december 2012 enkel nog in vaalgroene verpakkingen met afradende en ook weerzinwekkende beelden en opschriften mogen verkocht worden. Dat berichtte het onlinejournaal BMJ Open maandag.

    De wetenschappers bevroegen kort voor 1 december in de deelstaat Victoria 388 rokers die hun sigaretten al in eenheidsverpakkingen kochten en 148 rokers die nog de gebruikelijke pakjes kochten. 36,8 procent van de eerste groep dacht minstens eenmaal per dag aan stoppen, vergeleken met slechts 21,8 procent in de tweede groep.

    45,9 procent van de rokers met de eenheidsverpakking dacht vaak of erg vaak aan de schade voor de gezondheid. In de controlegroep bedroeg dat slechts 35,6 procent.

    Australië is het eerste land ter wereld dat dergelijke strikte voorschriften op sigarettenverpakkingen heeft gedecreteerd. Daar mag de merknaam nog slechts in kleine lettertjes op het pakje afgedrukt worden.

    Driekwart van de vaalgroene verpakking bestaat uit gezondheidswaarschuwingen en afschrikwekkende foto’s van bijvoorbeeld mondkanker of rokerslongen.

    23-07-2013 om 16:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Middleton bevallen van zoon

    Kate Middleton bevallen van zoon
     
    Prins Charles liet in een reactie aan de Britse zender BBC al weten heel trots en blij te zijn, nu hij voor de eerste keer grootvader is geworden. ‘Dit is een enorm speciaal moment voor William en Catherine.’

    Ik wens eerst het koninglijk paar veel succes met hun eerste kindje en ook voor de hele familie proficiat met de baby dat hij met veel liefde en genegenheid mag opgroeien



    Kate Middleton, de vrouw van de Britse kroonprins William, is maandagmiddag bevallen van een zoon. Dat meldt Kensington Palace maandagavond in een persbericht. Het jongetje weegt 3,8 kilo. Zowel de mama als het zoontje stellen het goed.

    De jongen, derde in lijn voor de troonsopvolging na zijn grootvader prins Charles en vader prins William, is geboren om 16.24 uur in Londen (17.24 uur in België) en weegt 3,8 kilo. Traditiegetrouw zal de komende minuten voor Buckingham Palace in Londen een mededeling over de geboorte uitgehangen worden.

    Naam?

    De naam van het kind is nog niet bekendgemaakt. De 31-jarige hertogin van Cambridge werd maandagochtend in het Saint Mary-ziekenhuis in de Londense binnenstad binnengebracht. De baby kwam in de private Lindo-vleugel ter wereld. Ook William, de zoon van Charles en Diana, kwam daar in juni 1982 ter wereld.

    De eerste foto’s van het kind worden verwacht wanneer de jonge familie het ziekenhuis verlaat. Voor het nieuws over de geboorte publiek werd gemaakt, moesten eerst onder anderen de Britse koningin, overgrootmoeder Elizabeth II en de Britse premier David Cameron op de hoogte gebracht worden. Volgens het paleis wisten William en Kate tot de geboorte zelf niet of het een jongen of een meisje zou worden.

    Kate zal morgen het ziekenhuis al verlaten. Dan wordt vermoedelijk ook de naam van jongen bekendgemaakt.

    'De koningin, de graaf van Edinburgh, de prins van Wales, de gravin van Cornwall, prins Harry en de leden van beide families zijn op de hoogte gebracht en zijn in de wolken met het nieuws', aldus het persbericht.

    23-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmste dag 2013 met 33,7°, eerste onweders in Ardennen

    Warmste dag 2013 met 33,7°, eerste onweders in Ardennen

    Zalig weertje... Zwembadje, drankje, boekje, ... Man man man... Wat een fantastisch begin van de vakantie

     Niet janken nu,jullie hebben de zomer waarop jullie riepen,nu hopen dat de winter even streng is,bv -30graden 4 weken,zou fair zijn vind ik



    Om 15 uur had het kwik in de Kempen de 33 graden al overschreden. Daardoor is dit nu al officieel de warmste dag van het jaar. In Kleine-Brogel steeg de temperatuur tot 33,7 graden, afgerond 34 graden. Gisteren werd het net geen 33 graden in de Kempen. Enkel aan de kust is het dankzij een lichte zeebries iets frisser (tot 28 graden). In de Ardennen is het ook heet en zijn de eerste onweders al opgedoken. Ook vanavond is er nog kans op onweer (dat vanuit Frankrijk over de grens aan het trekken is), in het binnenland neemt dat risico plaatselijk eveneens toe. De hitte houdt ook gevaren voor de gezondheid in. Zo werd onder meer in de omgeving van Antwerpen de ozondrempel al overschreden.
    Vannacht koelt het slechts heel langzaam af. In het centrum liggen de minima rond de 20 graden, zodat het lastig inslapen wordt. Na die zwoele nacht zullen er morgen stapelwolken ontstaan, waaruit opnieuw onweerachtige buien kunnen vallen. Het wordt mogelijk zelfs nog warmer dan vandaag met maxima rond de 34 graden in de Kempen.

    Al 30 graden op middaguur
    Vanmorgen was de hitte al snel van de partij. Rond het middaguur werd de kaap van de 30 graden al gehaald. Om 14u klom het kwik boven de 32 graden in de Kempen en het Antwerpse. Rond Gent was het toen al 31 graden. Daar kwam een uur later nog een graad bij met dus 33,7 graden in Kleine-Brogel. In Ukkel was het toen al 31,9 graden, tegen 30,7 maximaal gisteren. Na 15 uur dreven er meer hoge stapelwolken het land binnen, waardoor het kwik voor in de Kempen iets terugzakte. Het bleef echter uiterst zwoel

    22-07-2013 om 22:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroom spotgoedkoop door mooi weer

    Stroom spotgoedkoop door mooi weer



    Door het mooie weer was de elektriciteit de voorbije weekends spotgoedkoop. Dat zegt Alex Polfliet, voorzitter van PV-Vlaanderen, de sectororganisatie van de zonne-energie.

    Dit weekend werd op de groothandelsmarkt Belpex stroom erg goedkoop verhandeld. Waar normaal 40 à 50 euro wordt betaald per megawattuur, was dat zondagmiddag om 14 uur maar 16,84 euro. ‘De voorbije zaterdag- en zondagmiddagen kenmerken zich door zeer lage prijzen’, aldus Polfliet. Ook tijdens de week liggen de prijzen ‘s middags lager dan

    Mooi weer

    Het aanbod aan elektriciteit overtreft de vraag. Dat heeft veel te maken met het mooie weer, dat zorgt voor veel groene stroom afkomstig van zonnepanelen. In combinatie met een laag verbruik in de weekends, zorgt dat voor heel lage prijzen. Eind juni was de stroomprijs zelfs negatief. Toen werd geld betaald - bijvoorbeeld 3 cent per MWh op 23 juni - om elektriciteit af te nemen. Voor uitbaters van bijvoorbeeld een kerncentrale is dat immers een goedkopere oplossing dan de centrales uit te schakelen.

    Overigens is extreme hitte eerder een handicap voor zonnepanelen. Hun productie ligt hoger bij koude temperaturen en zonnig weer. Dat de prijzen eind juni nog goedkoper waren dan vandaag, heeft wellicht ook te maken met iets hoger verbruik door airco- en koelinstallaties.

    Eindverbruiker

    De kans dat de elektriciteitsverbruiker daar op korte termijn iets van gaat merken op zijn eindafrekening is erg klein. Dat komt omdat de elektriciteitsrekening niet enkel de energie zelf omvat maar ook bestaat uit netvergoedingen. Die maakt ondertussen meer dan 50 procent van de jaarrekening uit.

    'Vooral industriële bedrijven profiteren van de lage prijzen, dankzij groene stroom', aldus Polfliet. Omdat particulieren langetermijncontracten aangaan met hun leverancier, is dat niet onmiddellijk te zien op de factuur van een doorsnee gezin. 'Maar op termijn zullen ook gezinnen dat voordeel voelen', aldus PV-Vlaanderen.

    22-07-2013 om 17:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen blijven voor de kinderen: er is geen slechtere keuze

    Samen blijven voor de kinderen: er is geen slechtere keuze



    Familiale conflicten zijn de grootste bron van ergernis bij kinderen. Tot die conclusie komen onderzoekers van de universiteit van York, die bijna 7.000 kinderen tussen 10 en 15 jaar ondervroegen in opdracht van de Britse Children's Society.

    Voortdurend ruziemakende ouders die samenblijven voor de kinderen maken hun kinderen een pak ongelukkiger dan ouders die gewoon uit elkaar gaan, want het geluk van een kind wordt veel meer beïnvloed door gezinsspanningen dan door het met slechts één ouder te moeten samenleven.

    Kinderen uit gelukkige gezinnen zijn gemiddeld 20% gelukkiger dan kinderen uit gezinnen waar de ouders veel ruzie maken, ongeacht of dat kind met één ouder, een stiefouder of met zijn natuurlijke ouders samenwoont.

    Ruziemakende ouders hebben een veel grotere impact op het geluk van hun nageslacht dan bijvoorbeeld het feit dat het kind samenwoont met slechts één van beide ouders. Kinderen uit éénoudergezinnen waren gemiddeld amper 2% minder gelukkig dan kinderen in gezinnen waar beide ouders aanwezig zijn.

    Volgens de studie zijn kinderen onmiddellijk na een scheiding erg onder de voet van de gebeurtenissen, maar hervinden ze  naarmate de tijd verstrijkt hun geluk. Zo'n herstelperiode duurt meestal een jaar. En dan zijn kinderen van gescheiden ouders gewoon weer even gelukkig als daarvoor

    22-07-2013 om 12:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoekers zaten tijdje vast in Plopsaland-attractie

    Bezoekers zaten tijdje vast in Plopsaland-attractie

    Bezoekers zaten tijdje vast in Plopsaland-attractie

    In het attractiepark Plopsaland in De Panne kwamen zondagnamiddag een 20-tal bezoekers gedurende 20 minuten vast te zitten in de ROXflyer. De parkdirectie bevestigt het incident. Niemand raakte gewond.

    Zowat 20 bezoekers beleefden zondagnamiddag een akelig avontuur in de ROXflyer, een reusachtige zweefmolen die de inzittenden naar een hoogte van bijna 70 meter hoog brengt. De machine kwam tot stilstand en de passagiers moesten manueel uit de attractie gehaald worden.

    Slachtoffers getrakteerd

    "Eens terug op de begane grond hebben we de slachtoffers op een ijsje of drankje getrakteerd", zo werd gemeld. In Plopsaland kon je de voorbije dagen trouwens niet echt over de koppen lopen.

    "Extreme weersomstandigheden zoals nu zijn niet ideaal voor pretparken. Met dergelijke temparaturen verkiezen de mensen het strand". Toch was de opkomst in Plopsaland de eerste weken van de zomervakantie positief. "Wij zijn erg tevreden", klinkt het. "We hebben amper regendagen gehad en dat is voor ons het belangrijkste"

    22-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!