Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op één na hoogste waarschuwingsfase voor heetste dag van het jaar

    Op één na hoogste waarschuwingsfase voor heetste dag van het jaar

    Ieder heeft zijn mening over het weer, maar voor mij mag het gerust nog tot in december zo rond 22 a 25 graden blijven, de hitte die ze nu voorspellen is van het goede teveel, maar we hebben lang genoeg slecht en koud weer gehad

    Warm ? En dan ? Het is toch zomer.



    Met een piek tot 37 graden wordt het morgen de heetste dag van het jaar. Gisteren kondigde het ministerie van Volksgezondheid waarschuwingsniveau 2, de op één na hoogste fase af, waardoor alle ziekenhuizen en zorgcentra werden gealarmeerd. Festivals voorzien in het hele land duizenden liters gratis water, schrijft Het Laatste Nieuws.

    Ziekenhuizen, pediatrische en psychiatrische centra, bejaardentehuizen, spoeddiensten en artsenkringen: allemaal zijn ze, zoals het federale hitteplan voorschrijft, per mail geïnformeerd over de aankomende extreme warmte. Zieken en kwetsbare bejaarden krijgen morgen extra aandacht om hitteslachtoffers te vermijden.

    "We gaan ervan uit dat de situatie onder controle is", luidt het bij Volksgezondheid. "Verder hopen we dat iedereen zich solidair opstelt met alleenwonenden en bejaarden, en hen spontaan helpt door water te brengen of boodschappen te doen. Met onze instellingen bereiken we immers maar een deel van de bevolking."

    Ook vandaag al warm
    Ook vandaag wordt het al warm. De maxima bedragen 28 graden in Hoog-Belgie en 30 tot plaatselijk 33 graden elders. Doordat er geen zeebries ontstaat wordt het aan de kust vrijwel even warm als in het binnenland. Ook vanavond is het zonnig en het blijft lang warm. Rond 20 uur noteren we nog zo'n 27 tot 30 graden. De nacht verloopt helder en langzaam daalt het kwik naar 15 graden op de Hoge Venen en 18 tot 22 graden elders.

    Morgen begint ook het drukste festivalweekend van de zomer. Voor de vele tienduizenden mensen die één van de tien grote zomerfestivals bezoeken, wordt overal gratis water ter beschikking gesteld. Op sommige plaatsen worden zelfs 'duiktanks' en zwemvijvers aangelegd.

    Onweer
    Wanneer de hete dag er opzit, is het afwachten hoe hevig de onweersbuien die erop volgen zullen zijn. Het goede nieuws is alvast dat de temperatuur vanaf zaterdag afkoelt tot 'slechts' 25 graden, al kan dat in Limburg en de Kempen lokaal toch weer oplopen tot 30 graden. Zondag is het droog met flinke zonnige perioden bij 22 tot 27 graden. Na het weekend wordt het nog wat warmer maar de kans op een bui neemt geleidelijk toe. In de tweede helft van volgende week gaat de temperatuur wat naar omlaag.

    01-08-2013 om 23:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Iedereen is koning!"

    Prins Laurent: Iedereen is koning!

    Een goedgeluimde prins Laurent is met zijn echtgenote Claire en hun kinderen Louise, Nicolas en Aymeric afgezakt naar de Landbouwbeurs van Libramont.

    De prins, die zijn lijfwachten had thuisgelaten, nam uitgebreid de tijd voor een babbeltje met bezoekers. Ook een knuffel met Herman De Croo kon er van af. Vervolgens nam de prins de microfoon van een RTBF-journaliste vast en begon de eigenares van een ezel te interviewen.

    De Franstalige journaliste Danielle Welter wilde nog weten hoe het voelde om de broer van een koning te zijn. "Jij bent vast ook de zus van een groot koning", klonkt het raadselachtige antwoord. "Iedereen is koning. Wij hebben allemaal onze eigen koningen en koninginnen."

    01-08-2013 om 12:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Touring geeft tips voor rijden in de hitte na extra pechgevallen

    Touring geeft tips voor rijden in de hitte na extra pechgevallen

    Zorg dat je wagen in orde is. Punt.



    Het aantal gevallen van autopech lag de afgelopen maand 15 procent hoger dan in juli vorig jaar. Dat meldt pechverhelper Touring. Automobilisten krijgen vooral af te rekenen met batterij- en koelingproblemen.

    Omdat er opnieuw een erg warme periode wordt voorspeld, geeft Touring een aantal tips.

    1) Rij bij vertrek in een hete auto met de ramen open en de airco uit. Zo kan de grootste hitte ontsnappen.

    2) Zet de airco niet lager dan 24 graden

    3) Activeer circulatie van de binnenlucht.

    4) Neem iets te drinken mee.

    Laat ook nooit kinderen of huisdieren achter in een warme auto: de temperatuur in de auto loopt te snel op en kan de dood tot gevolg hebben.

    01-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Martin wil starten met uitbetaling schadevergoeding Sabine Dardenne

    Michelle Martin wil starten met uitbetaling schadevergoeding Sabine Dardenne



    Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, maakt zich op om te beginnen met de uitbetaling van schadevergoeding aan Sabine Dardenne. De advocaten van beide partijen hebben begin deze zomer briefwisseling opgestart over de zaak, zo melden de kranten van de groep Sudpresse woensdag.

    ‘Tot op heden heeft mijn cliënte nog niets ontvangen’, zo verklaart advocaat Jean-Philippe Rivière. ‘Maar we hebben een brief ontvangen om dat in orde te maken. Michelle Martin zou vastberaden zijn om enkele centiemen aan mijn cliënte over te maken.’

    De stortingen zullen waarschijnlijk weinig meer dan symbolisch zijn. ‘Ik weet niet wat Michelle Martin kan overmaken. Tien euro per maand? Meer? Minder? Het doet er weinig toe. Het is alsof je een bedelaar op straat een muntje toewerpt. Sabine Dardenne spot daarmee, net zoals ze spot met de vraag of Michelle Martin al dan niet werkt, of ze nog in het klooster woont. Dat interesseert haar allemaal niet’, aldus Rivière.

    Marc Dutroux, Michel Lelièvre en Michelle Martin werden door het hof van assisen van Luxemburg veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 500.000 euro en interesten aan Sabine Dardenne. In mei en juni 2013 maakte Martin al eens twee keer 20 euro over aan Jean Lambrecks, de vader van Eefje.

    31-07-2013 om 23:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde stelt familiefortuin veilig in vennootschap

    Mathilde stelt familiefortuin veilig in vennootschap

    De nieuwe nachtmerrie van Belgie. Met wat hou de regering zich bezig. Zullen ze nu de nieuw wetgeving toepassen en hun dotatie afnemen? Schaf de monarchie af. Nogmaals het bewijs dat de monarchie met Belgie hun voeten aan het spelen zijn. Een mooi begin van Filip en Mathilde.

    Wat was er vorige week beslist als ze niet in het gereel lopen van de regering worden de dotaties verminderd of afgenomen awel begin er al maar aan dan.



    Koningin Mathilde heeft met haar broers en zussen een vennootschap opgericht om een deel van het familiefortuin te beheren. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

    Niet zo lang geleden kreeg koningin Fabiola nog forse kritiek te verwerken op haar eigen stichting, waarmee ze successierechten zou kunnen ontlopen. Nu blijkt dat ook koningin Mathilde eind vorig jaar samen met haar twee zussen en haar broer een eigen vennootschap heeft opgericht: de Groupement Forestier de Losange (GFL). Daarin werden de gronden rond het kasteel van Losange ondergebracht, de plek waar Mathilde haar kindertijd doorbracht.

    Door de vennootschap vermijdt Mathilde dat het domein van Losange versnipperd raakt bij haar overlijden, of dat van haar broer of een van haar zussen. In dat geval krijgen erfgenamen aandelen in de vennootschap, en niet de gronden zelf.

    Fiscale voordelen
    Maar de vennootschap biedt ook fiscale voordelen. "Alle onderhouds- of renovatiekosten kunnen bijvoorbeeld afgeschreven worden", zegt fiscaal advocaat Michel Maus. "En het doorgeven van het patrimo­nium kan kosteloos gebeuren door de aandelen uit de GFL te schenken aan de kroonprinsen en -prinsessen. Net zoals een stichting kan ook een patrimoniumvennootschap gebruikt worden om successierechten te omzeilen."

    Jos Ruysseveldt, professor aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en vermogensadvocaat, denkt dan ook dat de familie d'Udekem d'Acoz een probleem kan hebben als zou blijken dat er louter fiscale motieven schuilgaan achter de GFL

    31-07-2013 om 11:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeren zwaar getroffen door onweer

    Boeren zwaar getroffen door onweer



    De onweersbuien van vorige week en afgelopen weekend hebben bij heel wat landbouwers voor schade aan de gewassen gezorgd. Dat zeggen het Algemeen Boerensyndicaat en de Boerenbond dinsdag. Vooral maïs werd getroffen.

    De combinatie van hevige regenbuien en stormwinden zorgde er hier en daar voor dat wintertarwe en maïs gingen platliggen, meldt het ABS.

    Matty Veulemans van de Boerenbond spreekt van gelijkaardige berichten die ze van landbouwers krijgt. 'Bij een fruitteler in Bierbeek werden enkele bomen ontworteld, maar dat is wel de uitzondering. Wat we meer horen, is dat op veel plaatsen de maïs platligt.' Een cijfer van het aantal meldingen kan ze nog niet geven.

    Volgens haar collega bij de Boerenbond Georges Van Keerberghen gebeurt het niet elke zomer dat de maïs schade lijdt. 'Door het koude, natte voorjaar had de maïs een groeiachterstand opgelopen. De goede zomer zorgde ervoor dat die achterstand werd ingehaald, maar vooral de stengels schoten de hoogte in - het wortelgestel bleef achter.'

    Die kwetsbare maïs die als gevolg van regen en wind ging liggen, is niet noodzakelijk verloren, zegt Van Keerberghen. 'Die kan zich weer rechtzetten. Maar op dit ogenblik hebben we er nog geen beeld van hoeveel maïs effectief verloren is.' Van Keerberghen weet dat vooral Oost-Vlaanderen getroffen is. 'Rond Gent was de wind het sterkst.'

    Het Algemeen Boerensyndicaat raadt zijn leden alvast aan om in geval van 'opmerkelijke schade' deze te melden bij de gemeente. De vaststelling kan dan eventueel gebruikt worden voor een erkenning door het rampenfonds

    31-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid

    België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid

    Onze sociale zekerheid is net als Europa een lege doos die gewoon op springen staat maar wat als men binnen 5 jaar ook de gelukzoekers niet meer kan betalen en die kunnen vechten voor hun rechten

    En toch hebben wij quasi het hoogste belastingpercentage ter wereld. Ik vraag mij af waar dat geld allemaal naartoe gaat, te bedenken dat ook onze pensioenen en uitkeringen tot de laagste van Europa behoren. Verdwijnt er dan zoveel geld in de verkeerde zakken?



    Een hoge Europese rechtbank heeft het gehandicaptenbeleid van ons land streng veroordeeld. België schiet schromelijk tekort in het voorzien van opvang en begeleiding van volwassenen met een handicap, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

    "Te veel personen worden uitgesloten van de nodige dienstverlening", luidt het. Dankzij de veroordeling kunnen ouders die geen opvang voor hun kind vinden, nu makkelijker dwangsommen eisen.

    De veroordeling is uitgesproken door het Europees Comité voor Sociale Rechten, de hoogste instantie die controleert of de sociale rechten van EU-burgers worden gerespecteerd. Ze komt er na een klacht van twintig verenigingen die de hele gehandicaptensector in ons land vertegenwoordigen. Zij menen dat de staat en de gewesten te weinig doen om opvang en begeleiding te voorzien. In Vlaanderen alleen al wachten 22.000 personen met een handicap op een plaats in een instelling of een andere oplossing.

    Volgens het Europees Comité faalt het gehandicaptenbeleid in België inderdaad. De staat had zich verdedigd door te verwijzen naar de plannen die de gewestelijke regeringen hebben. Maar die argumenten veegt Europa van tafel: "De staat heeft geen enkele rechtvaardiging aangehaald voor haar tekortkoming." Veel gezinnen moeten hun toevlucht nemen tot sociale diensten die minder geschikt of ronduit ontoereikend zijn. "Families komen zo in een toestand van onveiligheid, verarming, sociale uitsluiting.

    Eerste rechtszaak
    Met de veroordeling in handen kunnen gezinnen nu via de rechtbank een oplossing afdwingen van de overheid en een dwangsom als die uitblijft. Een eerste rechtszaak door de vzw Opvang Tekort staat al in de steigers.

    30-07-2013 om 22:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Prinses Astrid praat nog amper met haar broers"

    Ik had haar liever gezien op de troon. Zij komt het meest natuurlijk en spontaan over. Ze heeft ook een echtgenoot die werkt en ze zou er geen problemen mee hebben moest haar dotatie afgenomen worden.

    Ze is de enige normale in het koninklijke circus. Reden te meer om het gewoonweg af te schaffen.



    Op 21 juli, tijdens de troonswissel, viel het velen op dat prinses Astrid (51) er bedrukt bijzat. "Astrid had ook geen enkele reden om blij te zijn", stelt royaltywatcher Kathy Pauwels in Dag Allemaal.

    "Astrid heeft een uitzonderlijk hechte band met haar ouders. Zij gaan zelfs samen met vakantie. Het spreekt vanzelf dat de troonsafstand van haar vader haar verdriet heeft gedaan. Ook omdat Astrid beseft dat haar ouders nu veel meer tijd zullen doorbrengen in hun buitenverblijf in de Provence. Nee, de troonswissel was geen feestdag voor de prinses. Vandaar dat ze er zo bedrukt uitzag".

    Beeld, geen klank
    "Astrid heeft helemaal geen goeie band met Filip. En ook niet met Laurent. Tijdens een stukje taart voor haar verjaardag zal Astrid wel praten met Mathilde en Claire, maar met Filip en Laurent wisselt ze zelden een woord".

    Fratsen van Laurent beu
    "Wat Laurent betreft: Astrid is zijn fratsen méér dan beu, omdat hij de hele koninklijke familie telkens in een slecht daglicht plaatst. Bovendien heeft Laurent zijn zus op de receptie na het recente nieuwjaarsconcert de mantel serieus uitgeveegd, omdat Astrid via een omweg had laten verstaan dat zij openstond voor een vermindering van de dotaties voor de koninklijke familie. Astrid is na de aanvaring met haar broer huilend weggelopen".

    Jaloers op Filip
    "Wat Filip betreft, daar speelt vooral jaloezie. Astrid is graag gezien bij het volk, en daar heeft Filip het altijd moeilijk mee gehad. Toen koning Boudewijn de Salische wet afschafte en zo de deur openzette voor prinses Astrid om eventueel koningin te worden, viel dat zowel bij Filip als bij Laurent in slechte aarde. Astrid voelt sindsdien dat Filip haar dit kwalijk neemt. En hoewel ze geen haatdragend type is, staat dit een fatsoenlijke broer-zusterband in de weg".

    30-07-2013 om 16:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietjes kleiner en duurder

    Frietjes kleiner en duurder

    Vorig jaar was het dezelfde 'noodzakelijke prijsstijging van de frietjes', maar 'het was maar tijdelijk' zeggen ze. Daarna zouden ze terug goedkoper worden. Blijkbaar zijn de frietjes onderworpen aan de politiek, want daar was de BTW- uitvinding ook maar voor 'tijdelijk' 1 of 2 jaar bedoeld. Nu zijn we 45 jaar later en dat 'tijdelijke' is nog steeds bezig. Geef afschaffing maar integendeel BTW- stijging. Friet en politiek is 1 pot nat en 'redenen' zijn er zat

    En weer kunstmatig de prijzen opdrijven. Bende smeerlappen. Ik wens de mensen die zich hier mee bezighouden een spoedig faillissement toe.



    Onze Belgische friet stevent af op een ramp: na de mislukte oogst van de vroege aardappelen dreigt nu ook de hoofdoogst in september faliekant af te lopen. "Door de veel te warme en droge julimaand is de groei van de aardappelplanten volledig stilgevallen", zeggen experten vandaag in Het Laatste Nieuws.

    "Nu al staat vast dat we de komende maanden met kleine aardappelen én dus ook kleine frieten tevreden moeten zijn." Ook zitten er prijsstijgingen aan te komen voor diepvriesfrieten én een pakje in de frituur.

    "Door het natte voorjaar zijn er 50 tot 60% minder aardappelen dan normaal", zegt Yvo Deputter, aankoper voor Remo-Frit, het bedrijf dat verse frietjes levert aan frituren en horecazaken. "Bovendien waren de geoogste aardappelen onvoldoende volgroeid, waardoor de uiteindelijke frietjes in het puntzakje de voorbije weken klein en slap bleken."

    En nu dreigt ook het ergste voor de tweede oogst komende september. Meteen de belangrijkste, want met die voorraad bintjes moeten winter en voorjaar overbrugd worden. "Maar door de bijzonder warme julimaand is de groei van die aardappelen volledig stilgevallen, met abnormaal veel kleine knollen tot gevolg", zegt landbouwdeskundige Luc Busschaert. Het onweer van afgelopen weekend zorgt bovendien voor bijkomende problemen, waardoor we komende winter meer zullen moeten betalen voor diepvriesfrietjes.  "En als de septemberoogst écht enorm tegenvalt, zullen ook heel wat frituristen hun prijzen ongetwijfeld aanpassen", besluit Busschaert in de krant.

    30-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37 graden en meer mogelijk op vrijdag

    37 graden en meer mogelijk op vrijdag

    37 graden en meer mogelijk op vrijdag

    U vond het de afgelopen drie weken nog niet heet genoeg? Maak uw borst dan maar nat voor het einde van deze week. Volgens diverse weermodellen evolueren we naar de heetste dagen van het jaar. Donderdag klimt het kwik opnieuw boven dertig graden.

    Vrijdag wordt het volgens weerman Ruben Weytjens bloedheet. "Het is moeilijk om een precies cijfer op de mogelijke maxima te plakken, maar 37 graden is absoluut mogelijk", aldus de weerman uit Neeroeteren. "Zelfs meer dan 37 zou in theorie kunnen, als de lucht helder genoeg blijft en er niet te veel wind opkomt."

    Ook zaterdag heet

    Ook zaterdag kan het nog heet worden. In de loop van zaterdag dringt dan wel minder hete lucht door vanuit het westen. "Of daar dan ook onweer mee gepaard gaat, moeten we afwachten. Dat hoeft namelijk niet per se het geval te zijn", zegt Weytjens.

    29-07-2013 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse korpschef redt twintiger uit wc-container

    Gentse korpschef redt twintiger uit wc-container

    Korpschef Filip Rasschaert

    De Gentse politie heeft zondagochtend een twintiger bevrijd die een half uur opgesloten zat in een wc-container aan de Sint-Michielshelling. De toiletbezoeker bleek over het hoofd gezien bij het afsluiten van de container, meldt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez.

    Het waren passanten die de korpschef er rond 03.30 uur op wezen dat de klink van de deur in de container al een tijdje op een neer ging. Toen die poolshoogte nam, bleek dat er iemand in de container zat opgesloten. De korpschef deed het nodige om de man te bevrijden, hij bleek een half uur van zijn vrijheid beroofd te zijn geweest.

    Rustige nacht

    Voorts beleefde de Gentse politie een rustige nacht. Er waren een vijftal vechtpartijen zonder veel erg. Ondanks de hevige regen ‘s avonds, meldt de politie dat veel feestengangers doorgingen in natte kledij. Het bezoekersaantal zaterdag wordt op 150.000 personen geschat, De Lijn vervoerde wel dertig procent minder bezoekers dan vorig jaar.

    De Gentse Feesten gaan zondag hun voorlaatste dag in. Boomtown en het 25ste Puppetbuskerfestival sloten zaterdagavond al af. Het straattheaterfestival MiramirO gaat ook zondag nog door, naast het welbekende feestenconcept: gratis muziek op tien pleinen en allerlei andere culturele evenementen.

    29-07-2013 om 15:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (2,5) overleden na aanrijding door eigen moeder

    Jongetje (2,5) overleden na aanrijding door eigen moeder

    Het ergste wat je kunt meemaken als moeder, sterkte!

    Jongetje (2,5) overleden na aanrijding door eigen moeder

    Een jongen van 2,5 jaar oud is gisteren overleden nadat hij per ongeluk aangereden was door de wagen van zijn moeder. Het ongeval gebeurde aan de woning van het gezin in Verlaine, in de provincie Luik. Dat heeft de politie van de zone Maas-Haspengouw vandaag meegedeeld.

    Het gezin kwam rond 18.30 uur terug van boodschappen doen. De vader en de drie kinderen stapten uit de wagen om de moeder te laten parkeren. Bij dat manoeuvre reedt ze haar zoon aan.

    Voor het jongetje kon geen hulp meer baten. Het parket van Hoei kwam ter plaatse.

    29-07-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "PS-beleid dramatisch voor Waalse leefloners"

    Het PS-beleid is rampzalig voor iedereen. De werklozen hebben het hard te verduren, de werkende mensen en bedrijven worden doodbelast, de staatschuld is 5% gestegen onder Di Rupo en er is geen verbetering in zicht.

    De mr is in de peilingen al bijna bij de ps en in 2014 zullen ps en Spa in geen enkele regering meer zitten



    Ben Weyts, ondervoorzitter van de N-VA en Kamerlid, haalt stevig uit naar de Franstalige socialisten. Uit de evolutie van het aantal leefloners in België - "vooral een Waals fenomeen" - concludeert hij dat "Wallonië kampt met dramatische gevolgen van een onverantwoord en onverantwoordelijk PS-beleid".

    De cijfers staan ook in de krant Het Nieuwsblad op Zondag. Weyts vroeg ze op bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block. Begin mei communiceerde de Programmatorische Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie al over de evolutie van het aantal leefloners, maar over regionale verschillen werd niet gerept, aldus Weyts.

    Hij achterhaalde dat de leefloners sinds 2008 verder aangroeien. "In 2012 waren er in totaal net geen 150.000 mensen met een leefloon, een toename met 12 procent." Weyts weet dat de toename "vooral een Waals fenomeen is". Tussen 2008 en 2012 kwamen er in Vlaanderen 1,6 procent leefloners bij (van 41.200 naar 41.900). In Wallonië daarentegen steeg het aantal leefloners van 58.800 naar 69.300 (+17,9 procent). Brussel laat een stijging van 14,2 procent zien, van 33.700 naar 38.500. Een en ander betekent dat van alle leefloners in 2012 46 procent in Wallonië woonde, "terwijl Wallonië amper 33 procent van de Belgische bevolking telt", aldus Weyts.

    'Onverantwoord beleid'
    "Terwijl de werkloosheidscijfers de indruk schijnen te wekken dat de kloof met Vlaanderen wordt gedicht, blijkt de kloof inzake de leefloners alsmaar groter", zegt hij. "Wallonië kampt met dramatische gevolgen van een onverantwoord en onverantwoordelijk PS-beleid. Leefloners laat men er letterlijk en figuurlijk veel te veel 'links' liggen. De PS zorgt er wel voor dat de leefloners hun centen krijgen zolang ze rood blijven stemmen. Verder laat men hen aan hun lot over." Omdat het leefloon voor 65 procent door de federale overheid wordt terugbetaald, komt de factuur vooral op haar schouders terecht, weet de N-VA'er.

    De oplossing volgens Weyts? "De enige manier om deze dramatische vicieuze cirkel te doorbreken, is er voor te zorgen dat Vlaanderen en Wallonië zelf volledig bevoegd worden voor het leefloon, ook financieel. Alleen zo zal wie een goed beleid voert, worden beloond en wie een slecht beleid voert, daar zelf de gevolgen van ondervinden."

    28-07-2013 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet! Nieuw zwaar onweer op komst vanuit Frankrijk

    Opgelet! Nieuw zwaar onweer op komst vanuit Frankrijk

    Maakt mij niet uit zolang er maar geen gewonden en al te veel schade is... maar deze hitte ben ik wel kotsbeu...

    Ik ga mijn koeien mogen binnenhalen met da were

     

    Nadat deze voormiddag een uitgestrekte en intense onweerszone al veel schade verspreid over het hele land aanrichtte, wordt het ook vanavond uitkijken voor zwaar onweer. Het KMI waarschuwt voor gevaarlijk onweer, eerst in het westen van het land en daarna ook meer landinwaarts. In de namiddag werd het warm en zwoel, waardoor de onstabiliteit weer toenam. Vanuit Frankrijk is nu opnieuw stevig onweer op komst dat vanavond en vannacht weer hard kan toeslaan.

    De waarschuwing van het KMI geldt voor de periode tussen 18 uur vanavond en 5 uur morgenvroeg: "Op het einde van de namiddag en deze avond neemt de onstabiliteit toe in de westelijke landshelft met kans op felle buien die kunnen gepaard gaan met onweer, intense neerslag en plaatselijk hevige rukwinden en hagel. In de loop van de avond en nacht verplaatst die buienactiviteit zich langzaam landinwaarts." Opletten geblazen dus, zeker als u nog de weg op moet.

    Morgen droger en zonniger
    In het westen wordt het op het einde van de nacht droger. De minima liggen tussen 17 graden in het westen en 18 tot 20 graden in het oosten.
    Zondagmorgen zal het ergste noodweer achter de rug zijn. Het is het nog wisselend tot zwaarbewolkt in de oostelijke landshelft met kans op buien en onweer. Elders is het meestal droog met 's ochtends lage wolkenvelden, overdag zonnige perioden en stapelwolken. Het is minder warm met maxima tussen 20 en 25 graden.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware onweerszone trekt over het land

    Zware onweerszone trekt over het land

    Goed weer voor tuin en regenput! Nu mag de zon er wel terug doorkomen zodat de zonnepanelen ook terug blij zijn

    Eindelijk... want die hitte was voor mij niet meer te verdragen... heerlijk koele wind door het huis en water voor de planten... het werd tijd... hopelijk heeft er niemand schade...



    Een zware onweerszone is deze ochtend over het land getrokken. Het onweer was soms hevig en ging op vele plaatsen gepaard met zware neerslag, windschade en hagel. Rond 8.30 uur trok een lijn met onweersbuien het land binnen vanaf de Franse grens. Rond het middaguur had de onweerszone het land alweer verlaten, niet zonder de nodige schade achter te laten. De Gentse brandweer kreeg meer dan zestig oproepen binnen. In Ekeren stortte een deel van het dak van een warenhuis in en op de zeedijk in Nieuwpoort was er een grondverzakking. In Herselt sloeg de bliksem in op een boerderij waana er brand uitbrak. In het Luxemburgse Bertrix moesten dan weer hagelstenen met bulldozers geruimd worden.

    In het Antwerpse district Ekeren is een deel van het dak van een Lidl-warenhuis door de overvloedige regen ingestort. Dat meldt de Antwerpse brandweer. Er vielen geen gewonden.

    Op verschillende plaatsen op de snelwegen in West- en Oost-Vlaanderen ontstond wateroverlast door het onweer, zoals op de E17 in Kortrijk en in de regio van Gent. Op de E313 naar Hasselt, ter hoogte van Meerhout in de provincie Antwerpen, versperde een omgewaaide boom de volledige rijbaan. De hinder duurde er ongeveer een half uur.
        
    Verder noteerde het Vlaams Verkeerscentrum ook wateroverlast op verschillende plaatsen op de snelwegen in Vlaams-Brabant en Antwerpen. De provincie Limburg bleef volgens het Verkeerscentrum nagenoeg gespaard.

    Ondergelopen straten
    De lokale politie van Gent zegt dat er vooral in Oostakker verschillende meldingen zijn van ondergelopen straten. In de Waterstraat in Sint-Amandsberg verspert een omgewaaide boom de rijbaan. In de Marcus van Vaernewijckstraat in Mariakerke is de elektriciteitsleiding losgekomen.

    Binnen de zone van de Gentse Feesten valt de schade mee, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. Aan café Belleman is een tentje ingestort en op Pole Pole en Sint-Baafs zijn enkele afsluitingen omgewaaid.

    Weersverwachting
    Na de doortocht van de zone met regen- en onweersbuien wordt het vanmiddag wel terug droger met geregeld zon. De wind waait zwak, aan zee soms matig uit het oosten tot noordoosten. De maxima bedragen 24 graden aan de kust en 29 tot 33 graden in het binnenland.
       
    Vanavond komen er vanuit het zuidwesten dan weer af en toe buien opzetten, soms met onweer. Aan zee en in het westen wordt het later vannacht droog met opklaringen. De minima bedragen 17 tot 21 graden.
        
    Zondag is het droog met zonnige perioden. Over het oosten is het in de ochtend echter nog bewolkt met buien maar die trekken geleidelijk naar Duitsland weg. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 20 tot 25 graden.
        
    Maandag vallen er nog enkele buien. Nadien blijft het meestal droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt eerst rond 23 graden.
        
    Vanaf woensdag stijgt het kwik en in de tweede helft van de week kan het weer 30 graden worden. Waarschijnlijk pas vanaf vrijdagavond nemen de buienkansen opnieuw toe.

    27-07-2013 om 22:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdredacteur opgepakt vanwege foto's topless Kate

    Hoofdredacteur opgepakt vanwege foto's topless Kate

    Waarom ze weet dat ze fotograferen iemand als zij heeft geen vrijheid die rol heeft ze zelf gekozen dan moet ze maar niet topless lopen hé en wat is er te zien aan een blote tet a.u.b. zeg in welke eeuw leven die...

    Allez, ze ziet er prachtig en lieflijk uit , maar dit is een te strenge straf voor het fotograferen van haar minimalistische voorgevel? Komaan zeg...



    De Franse hoofdredacteur die vakantiefoto's van een topless Kate Middleton publiceerde is deze maand gearresteerd en officieel in staat van beschuldiging gesteld, schrijven diverse media. Ook twee fotografen die de hertogin tijdens haar vakantie kiekten, zitten in de problemen.



    Closer-hoofdredacteur Laurence Pieau wordt beschuldigd van de vermeende schending van de strenge Franse privacywetgeving.

    Het Franse blad publiceerde in september vakantiefoto's waarop de hertogin zonder topje aan te zien was. De foto's werden met een telelens gemaakt, terwijl de twee in de tuin van een privévertrek aan het zonnebaden waren. Closer was de eerste die de foto's publiceerde. Media in Italië, Ierland, Zweden en Denemarken volgden rap. Het prinselijk koppel klaagde het blad aan.

    De uitgever van het blad, Ernesto Mauri, en twee fotografen werden eerder ook al opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld vanwege privacyschending. Een van hen is fotografe Valerie Suau. Zij geeft toe dat ook zij foto's heeft gemaakt van Kate tijdens haar vakantie in Zuid-Frankrijk. Die foto's, van Kate in bikini, werden gepubliceerd in de regionale krant La Provence. Suau noemt de afdrukken tegenover The Mirror "fatsoenlijk".

    27-07-2013 om 13:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Op termijn moeten we ons sociaal model aanpassen"

    "Meer doen met minder" lijk mij een goed idee : minder regeringen en minder parlementen want Eén regering lijkt me ruim genoeg voor een mini-landje als Belgie

    De gemeenten geven toe dat ze de pensioenen van hun ambtenaren niet meer kunnen betalen. De regering durft dat niet toegeven en trekt de hele werkende bevolking over dezelfde kam. Nee, voor gemiddeld ambtenarenpensioen kan men 2 privé pensioenen betalen. Aangezien er ongeveer de helft ambtenaren zijn als privé werknemers, maar de ambtenaar langer leeft wegens gezonde en minder arbeidsintensieve arbeid, betalen we verhoudingsgewijs meer ambtenarenpensioenen dan privépensioenen. Hoeveel voor elk?



    Volgens minister van Financiën Koen Geens (CD&V) kan België in een competitieve wereld niet mee "zonder dat we ons sociaal model op termijn aanpassen". Dat zegt hij in een interview met de krant De Tijd. "In de sociale zekerheid zal men zich ooit moeten afvragen of de uitkeringen evident voor iedereen zijn", klinkt het.

    "In België is het een heilig principe dat de sociale zekerheid een verzekering is, die voor iedereen hetzelfde is. De vraag is of dat op lange termijn houdbaar is", citeert de krant op zijn website al uit een weekendinterview met Geens. "In een competitieve wereld kunnen we niet mee zonder dat we ons sociaal model op termijn aanpassen."

    De financieminister vervolgt dat we in de toekomst "meer zullen moeten doen met minder". "Zo efficiënt mogelijk omgaan met onze bescherming, ze enkel inzetten waar aangewezen". Zo stelt hij als hoogleraar gerust tot zijn zeventigste te kunnen werken, terwijl dat voor kleuterleidsters of bouwvakkers anders ligt. "Daarover denken we al lang na. Stilletjesaan sturen we de sociale bescherming bij", aldus de CD&V-minister.

    Verderop bevestigt Geens nog dat het de bedoeling blijft de kostprijs van arbeid te verlagen. "Dat kan voor een deel door een sympathiekere en lagere personenbelasting", argumenteert hij. "Als iemand minder belastingen moet betalen, dan moet een ondernemer bruto minder uitgeven om die persoon hetzelfde netto-inkomen te geven."

    27-07-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen fietsrek terug na beelden op Facebook

    Gestolen fietsrek terug na beelden op Facebook

    Filip zijnen troon is ook verdwenen uit het parlement...
     
    Haha, dat zijn nu eens geslaagde grappen van de jeugd van nu, ik kom niet meer bij van t lachen zo grappig.... T verlof is bijna gedaan hoor, dan kunnen we weer serieus aan de slag !

    De zaakvoerders plaatsten deze beelden van de diefstal op Facebook.

    Een jongeman heeft donderdag rond 8 uur het gestolen fietsenrek van Aqua-Shop aan de Wijk­straat teruggebracht. De uitbaters van de aquariumwinkel hadden dinsdag de beelden van de camerabewaking op Facebook geplaatst.

    Op de beelden was te zien hoe een jonge vrouw op 21 juli het fietsenrek van de zaak stal. Ze wandelde rustig weg met het gestolen goed over haar schouder. De zaakvoerders, die vandaag niet in de krant wilden, plaatsen het bericht nog met een humoristische noot op het sociale netwerk. ‘Wie kent deze vrouw? Ze heeft zaterdagnacht per ongeluk ons fietsenrek meegenomen’, stond er te lezen.

    Het bericht werd massaal ­gedeeld en wellicht kreeg de dievegge wroeging. ‘Er is hier donderdag een jongeman gepasseerd met het rek’, zegt de uitbaatster. ‘Zijn naam ken ik niet, maar ik denk wel dat hij in de buurt woont. Zijn gezicht kwam me bekend voor. Ik wil er ook geen zaak van maken, want het belangrijkste is dat iemand het rek heeft terug­gebracht. Wellicht gaat het dan ook om een uit de hand gelopen grap’, besluit de zaakvoerste

    26-07-2013 om 23:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische werkloosheid stijgt met 5,5 procent

    Belgische werkloosheid stijgt met 5,5 procent

    Laat de oudere in de toekomst nog langer werken,zal er nog meer jongere werkloosheid zijn .

    Dit is nog maar een begin. Wacht als de afdankingen beginnen omwille van het zogenaamde eenheidsstatuut. De vakbonden zullen wel de dop uitbetalen; ze worden er vet op.



    Het aantal werklozen met een uitkering is in vergelijking met vorig jaar met 5,5 procent gestegen, zo blijkt uit cijfers van de RVA.

    In juni 2013 waren er 431.532 werklozen met een uitkering. Dat zijn er 22.499 ofwel 5,5 procent meer dan in juni vorig jaar. De afgelopen drie maanden waren er gemiddeld 3,9 procent meer werklozen dan tijdens dezelfde maanden in 2012, ofwel 16.127 meer.

    Grootste stijging in Vlaanderen
    De stijging is groter bij mannen (8,3 procent) dan bij vrouwen (2,3 procent) en het grootst in het Vlaams gewest. In Vlaanderen kwamen er in vergelijking met vorig jaar 9,2 procent werklozen bij, in Wallonië en Brussel is dat respectievelijk 4,1 en 1,8 procent.

    Er kwamen vooral meer werkloze jongeren bij: maar liefst 9,2 procent. Voor de middenleeftijdsgroep is dat 5,8 procent, terwijl het aantal werkloze 50-plussers steeg met slechts 3,1 procent.

    26-07-2013 om 15:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachthuizen trekken aan alarmbel:

    Slachthuizen trekken aan alarmbel: "Consument moet dringend meer betalen"

    Waarom moet de consument meer betalen? Schakel een deel van de tussenschakels uit en het scheelt al een heel deel. Verbeter de kwaliteit en stop met reclame voor nietszeggende "labels". . Stop de subsidies voor export, dan blijft het goede vlees hier. Nu exporteren wij goed varkensvlees naar bv Rusland om hier brol in te voeren voor eigen consumptie. En dan vrager om meer te betalen? Vraag het aan de Russen.

    Ook wij trekken aan de alarmbel, alleen kunnen wij onze prijzen niet doen stijgen.. Integendeel, we moeten alle verhogingen maar slikken en de regering zit nog achter onze spaarcentjes aan... Het regent teveel -- Groenten, fruit, brood, drinken... duurder. Het is te warm: -- Groenten, fruit, brood, drinken... We blijven alles slikken, want we hebben geen plein om de boel plat te gooien zoals andere landen wel durven..



    De slachthuizen kunnen geen extra inspanningen meer leveren om de rundveehouders te ondersteunen. Dat stelt de Belgische slachthuisfederatie Febev in een persbericht. Volgens Febev lijden de slachthuizen al maanden verlies. De consument moet dringend meer betalen om de sector leefbaar te houden, klinkt het.

    Febev wijst erop dat de slachthuizen rond de jaarwisseling "een aanzienlijke inspanning" hebben geleverd om de prijs voor de Belgische rundveehouders op te krikken. Omdat de grootdistributie maar met mondjesmaat is gevolgd, zijn de verdere prijsstijgingen sindsdien gedeeltelijk gedragen door de slachthuizen, die nu zware verliezen lijden. "Op deze manier willen de slachthuizen hun rundveehouders een hart onder de riem steken", aldus Febev.

    Consumenten en supermarkten
    Nog meer inspanningen kunnen de slachthuizen echter niet meer aan. "Totaal onaanvaardbaar. Het zou tot het failliet van de volledige sector lijden", zo stelt Febev. Volgens de slachthuisfederatie ligt de bal nu bij de supermarkten en de consumenten. Gedelegeerd bestuurder Thierry Smagghe van Febev meent dat 1 euro extra per kilo de hele rundvleessector in België leefbaar kan houden. Import uit pakweg Brazilië zou de consument immers meer kosten. "Het is in het voordeel van de consument om iets meer te betalen."

    Febev betreurt ook aantijgingen als zouden sommige slachthuizen "wanpraktijken" hanteren bij het vastleggen van de prijs voor hun leveranciers. De federatie wijst erop dat het sinds juli van kracht zijnde besluit van de Vlaamse regering over de karkasclassificatie geen verplichting inhoudt om op koud karkasgewicht uit te betalen. "Iedere veehouder en groothandelaar is vrij om af te spreken hoe de prijs wordt bepaald en uitbetaald. Een prijs houdt immers veel meer in dan het geslacht gewicht", klinkt het.

    Eenheid
    De organisatie doet een oproep tot eenheid. "De slachthuizen steunen hun veehouders zo veel als mogelijk. Immers, zonder veehouders ook geen slachthuizen meer."

    26-07-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!