Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    04-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nog 30 graden, daarna is grote hitte voorbij

    Morgen nog 30 graden, daarna is grote hitte voorbij

    Spijtig. Heel spijtig. Voor alle zeurders : er komen nu 11 maanden van regen, wind en kou. Content ?

    De liefhebbers van tropische hitte hebben hun zomer gehad nu mag de rest genieten. Voila, iedereen content.



    Het blijft vanmiddag droog met flinke zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 23 graden aan de kust en 24 tot 28 graden elders. Vanavond is het rustig, vrij zonnig en warm. In het binnenland is het rond 20.00 uur nog zo'n 24 graden. De nacht verloopt helder tot licht bewolkt met minima van 8 graden op de Hoge Venen en 13 tot 17 graden in de andere regio's.

    Morgen zijn er eerst flinke perioden met zon. Later in de namiddag of avond kan een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima komen uit op 26 tot 30 graden.

    De vooruitzichten voor dinsdag tot en met zaterdag zijn nu en dan zon, maar vooral woensdag en donderdag ook af en toe buien. Vanaf vrijdag droog en meer zon. De middagtemperatuur schommelt dinsdag rond 25 graden. Daarna wordt het zowat 22 graden.

    04-08-2013 om 22:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervallen voedsel is vaak nog eetbaar

    Vervallen voedsel is vaak nog eetbaar

    "FAVV raadt de consument aan in zulke gevallen zijn gezond verstand te gebruiken". Wel smerig om dat nu pas te melden. Nadat velen reeds alles wegsmeten als de houdbaarheidsdatum verstreken was.

    Vervallen voedsel is vaak nog eetbaar

    Ook al is de theoretische houdbaarheidsdatum overschreden, horen voedingswaren niet altijd in de vuilnisbak. Dat benadrukt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) in een omzendbrief. Daarmee wil ze voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen bijtreden. Ook de gewone consument kan minder verspillen. Dat schrijft De Standaard.

    Het FAVV haalt het verschil aan tussen de twee gangbare houdbaarheidsdatums. De uiterste consumptiedatum ('te gebruiken tot') is alleen van toepassing op zeer bederfelijke middelen, zoals rauw vlees. Zulke waren na datum nog gebruiken houdt een gevaar in voor de gezondheid.

    Gezond verstand

    De datums van het type 'tenminste houdbaar tot' hebben te maken met de kwaliteit van het product. Na die datum is de veiligheid en kwaliteit niet meer gegarandeerd, maar dat betekent dus niet dat er een gevaar is voor de gebruiker. Vaak gaat het om droge voeding. De FAVV raadt de consument aan in zulke gevallen zijn gezond verstand te gebruiken. "Kijk dus of de verpakking goed dicht is en of het product nog goed ruikt en lekker smaakt"

    04-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader die kinderen elektrocuteerde niet meer in levensgevaar

    Vader die kinderen elektrocuteerde niet meer in levensgevaar

    Als je het zelf niet meer ziet zitten, dan is dat uw probleem, maar BLIJF A.U.B. VAN KINDEREN AF !!!!! Die hebben (hadden) nog een heel leven voor hun...! Mensen die hun kinderen de dood injagen zijn in mijn ogen grote sadistische egoïsten !

    Waarom uw kinderen meeslepen in uw eigen miserie ? Slechts één woord daarvoor egoïst ! En blijkbaar ook een sadist. Dus 2 woorden.

     

    De autopsie op de twee kinderen die gisteravond omkwamen bij het familiedrama in Chênée (provincie Luik) bevestigt dat de broers zijn omgekomen door elektrocutie. De vader die het drama aanrichtte, kon vandaag nog niet worden verhoord.

    Hij verblijft in het ziekenhuis, nadat hij geneesmiddelen had geslikt en zijn aders had doorgesneden. Het parket gaat de termijn om hem te verhoren met 24 uur verlengen. De vader werd gisteravond buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hij verkeerde vandaag niet meer in levensgevaar.

    Het familiedrama vond gisteravond omstreeks 21.30 uur plaats. Onderzoek toonde aan dat de vader een haardroger in de badkuip wierp waar de kinderen in zaten. Hij had eerder ook al zijn echtgenote bedreigd omdat zij hem wilde verlaten.

    "Als zij vertrekt, vertrek ik met de kinderen"
    Gisteren was de vrouw even weg. Toen ze terugkwam, kreeg ze de voordeur niet open. Uiteindelijk kon ze via de achterdeur naar binnen. Ze trof de jongens aan in het bad. Door haar geroep werden de buren gealarmeerd. De medische hulpdiensten en de brandweer van Luik waren snel ter plaatse, maar de kinderen stierven ter plaatse.

    Voor de vader zijn kinderen ombracht, had hij nog een boodschap op de muren geschreven. "Als zij vertrekt, vertrek ik met de kinderen." Zijn zelfmoordpoging is echter niet gelukt.

    03-08-2013 om 22:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmste 2 augustus ooit én heetste dag van 2013: 36°!

    Warmste 2 augustus ooit én heetste dag van 2013: 36°!

    In Oostende nu 23° en het spettert wat met het gevolg een vlucht van het strand.

    Is dat vandaag de warmste dag? Gisteren was het toch warmer volgens mij



    Met om 15 uur al 35,5 graden en een uurtje later 36,2 graden in Kleine-Brogel is dit niet enkel de warmste 2 augustus ooit, maar ook veruit de heetste dag van het jaar, tegen 34 graden op dezelfde plaats op 22 juli. In Ukkel is het verschil ook duidelijk: vandaag om 15 uur al 33,3 graden en op 22 juli maximaal 31,9. Uitzonderlijk: ook in de Ardennen flirtte het kwik met de 30 graden. Wie voor de verkoeling aan de kust had gekozen, kwam niet bedrogen uit, want dankzij een noordelijk briesje bleef het in Middelkerke bij een aangename 23 graden om 15 uur. Een uurtje later doken aan de kust en in het westen van het land wel de eerste regenbuien op. Die kunnen een onweerachtig karakter krijgen.



    In Ukkel is vandaag om 13.20 uur een temperatuur van 32,5 graden Celsius gemeten. Daarmee is deze dag de warmste 2 augustus sinds het begin van de metingen in 1833. Dat meldt weerman David Dehenauw. Het vorige dagrecord dateert van 1921, toen een temperatuur van 32,2 graden geregistreerd werd. Later in de namiddag werd het nog een stuk heter. Tot 36 graden in de Kempen en 33 in Ukkel. De officiële maxima worden iets na 20.00 uur bekendgemaakt.



    Hitte sloeg al vroeg toe
    De hitte sloeg vanmorgen al heel vroeg toe. Om 9 uur was het al 27 graden in Kleine-Brogel en 25 graden in Ukkel. Twee uur later schurkte het kwik al tegen de 30 graden aan op de Kempische zandgrond. Op het middaguur was die symbolische kaap al doorbroken met 31,1 in Kleine-Brogel en 30,8 in Ukkel. In Middelkerke was het toen 25 graden, waarna in de namiddag de wind van het zuiden naar het noorden draaide en een zeebries opstak. Dat zorgde voor erg draaglijke temperaturen op het volgelopen strand, maar even later vergalden enkele plensbuien de pret.
















    03-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedselprijzen blijven sneller stijgen in België

    Voedselprijzen blijven sneller stijgen in België

    De prijzen kunnen niet eeuwig stijgen en dat beseft men nog altijd niet goed. Of er komt een crash zodat alles ineen stuikt !

    Voedselprijzen blijven sneller stijgen in België

    De voedingsprijzen blijven in ons land sneller stijgen dan in de buurlanden, zo blijkt vrijdag uit het jongste kwartaalverslag van het Prijzenobservatorium dat speciaal in het leven werd geroepen om de prijsmechanismen van nabij op te volgen. De trend is algemeen: bewerkte levensmiddelen zoals brood, suikerwaren en zelfs wijn worden in België sneller duurder dan in de buurlanden. Maar ook voor niet-bewerkte levensmiddelen zoals vlees, groeten en fruit werd in het tweede kwartaal een inflatieversnelling opgetekend.

    Er is ook goed nieuws voor de Belgische consument: voor het tweede kwartaal op rij is energie goedkoper geworden, méér dan in de buurlanden.

    Bewerkte levensmiddelen werden van april tot eind juni gemiddeld 3,4 pct duurder dan vorig jaar. Dat is ongeveer dezelfde prijsstijging als in de voorgaande maanden, maar wel meer dan in de buurlanden, waar deze producten gemiddeld 2 pct duurder werden. Uitschieters in ons land zijn wijn (+5 pct tegen +2,2 pct in de drie buurlanden), suikerwaren en chocolade (+4,5 pct tegen +1,1 pct) en brood en granen (+3,7 pct tegen +1,7 pct).

    Voor niet-bewerkte levensmiddelen bedroeg de prijsstijging gemiddeld zelfs 6,8 pct in het tweede kwartaal. In de drie buurlanden was dat gemiddeld 5,1 pct. Vooral fruit (+16,9 pct) en groenten (+6,1 pct) waren veel duurder dan vorig jaar.

    02-08-2013 om 22:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie veegt 'Speedy Pass'-voorstel van tafel

    Oppositie veegt 'Speedy Pass'-voorstel van tafel

    Er zijn er die vergeten wat die opositiepartijen de vorige jaren gebracht hebben,grote miserie maar daar is de grote hoop blind voor, En dat heeft niks met NVA te maken,die moeten het nu ineens maar eens oplossen,en dan nu maar gal spuwen is gemakkelijk,allemaal slechte verliezers ja,meer kan ik er niet van maken. Opositie voeren is gemakkelijk, er zelf een oplossing aan geven daarentegen,daar moet je niet veel van verwachten. Janssens heeft zijn zinkende schip verlaten,de rest moet het oplossen

    Spa en Groen willen juist die speedy pass instellen voor de meest behoeften want dit zullen immers hun toekomstige kiezers zijn... Ik hoop dat de meeste kiezers zich in 2014 goed realiseren dat dit de verkiezingen van de laatste kans zullen zijn als we echt nog iets willen veranderen op dit vlak! Nog even, en we zijn een minderheid in ons eigen land



    De Antwerpse oppositiepartijen wijzen het voorstel van N-VA-schepen Liesbeth Homans om een soort 'Speedy Pass' in te voeren aan het vreemdelingenloket af. VB-kopstuk Filip Dewinter denkt dat het niet zal zorgen voor minder vreemdelingen in de stad, terwijl de linkse partijen er een nieuwe poging tot discriminatie in zien.

    "Dit voorstel houdt een dubbele discriminatie in", vindt Peter Mertens (PVDA+). "Enerzijds bevoordeelt het mensen uit een hogere categorie op de arbeidsmarkt, anderzijds zou men meer moeten betalen indien men geen Nederlands kent. Dat kan echt niet." Mertens dreigt opnieuw naar de gouverneur te stappen indien het voorstel door de gemeenteraad geraakt.

    De vergelijking die Homans maakte met het sneller verkrijgen van een reispas gaat volgens Meyrem Almaci (Groen) niet op. "Dit gaat om het verstrekken van een basisvoorziening, je bent immers verplicht een verblijfsvergunning aan te vragen. Bovendien zal die 'fast lane' de wachtrijen voor de minder gegoeden alleen maar doen toenemen."

    "Nieuwe N-VA-stunt"
    Sp.a-fractieleidster Yasmine Kherbache ziet er geen structurele oplossing in. "Voor heel specifieke situaties moet het kunnen, zoals bijvoorbeeld wanneer iemand enkele dagen in ons land komt werken. Als algemene regel zou het discriminerend zijn. Het toont echter vooral aan hoe N-VA het wachtrijenprobleem in verschillende sectoren denkt aan te pakken."

    Voor Dewinter (Vlaams Belang) is het voorstel van Homans "een nieuwe N-VA-stunt" die niets zal oplossen. "De overheid moet dienstverlening niet organiseren op basis van commerciële criteria, maar op basis van politieke beleidskeuzes."

    02-08-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    01-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op één na hoogste waarschuwingsfase voor heetste dag van het jaar

    Op één na hoogste waarschuwingsfase voor heetste dag van het jaar

    Ieder heeft zijn mening over het weer, maar voor mij mag het gerust nog tot in december zo rond 22 a 25 graden blijven, de hitte die ze nu voorspellen is van het goede teveel, maar we hebben lang genoeg slecht en koud weer gehad

    Warm ? En dan ? Het is toch zomer.



    Met een piek tot 37 graden wordt het morgen de heetste dag van het jaar. Gisteren kondigde het ministerie van Volksgezondheid waarschuwingsniveau 2, de op één na hoogste fase af, waardoor alle ziekenhuizen en zorgcentra werden gealarmeerd. Festivals voorzien in het hele land duizenden liters gratis water, schrijft Het Laatste Nieuws.

    Ziekenhuizen, pediatrische en psychiatrische centra, bejaardentehuizen, spoeddiensten en artsenkringen: allemaal zijn ze, zoals het federale hitteplan voorschrijft, per mail geïnformeerd over de aankomende extreme warmte. Zieken en kwetsbare bejaarden krijgen morgen extra aandacht om hitteslachtoffers te vermijden.

    "We gaan ervan uit dat de situatie onder controle is", luidt het bij Volksgezondheid. "Verder hopen we dat iedereen zich solidair opstelt met alleenwonenden en bejaarden, en hen spontaan helpt door water te brengen of boodschappen te doen. Met onze instellingen bereiken we immers maar een deel van de bevolking."

    Ook vandaag al warm
    Ook vandaag wordt het al warm. De maxima bedragen 28 graden in Hoog-Belgie en 30 tot plaatselijk 33 graden elders. Doordat er geen zeebries ontstaat wordt het aan de kust vrijwel even warm als in het binnenland. Ook vanavond is het zonnig en het blijft lang warm. Rond 20 uur noteren we nog zo'n 27 tot 30 graden. De nacht verloopt helder en langzaam daalt het kwik naar 15 graden op de Hoge Venen en 18 tot 22 graden elders.

    Morgen begint ook het drukste festivalweekend van de zomer. Voor de vele tienduizenden mensen die één van de tien grote zomerfestivals bezoeken, wordt overal gratis water ter beschikking gesteld. Op sommige plaatsen worden zelfs 'duiktanks' en zwemvijvers aangelegd.

    Onweer
    Wanneer de hete dag er opzit, is het afwachten hoe hevig de onweersbuien die erop volgen zullen zijn. Het goede nieuws is alvast dat de temperatuur vanaf zaterdag afkoelt tot 'slechts' 25 graden, al kan dat in Limburg en de Kempen lokaal toch weer oplopen tot 30 graden. Zondag is het droog met flinke zonnige perioden bij 22 tot 27 graden. Na het weekend wordt het nog wat warmer maar de kans op een bui neemt geleidelijk toe. In de tweede helft van volgende week gaat de temperatuur wat naar omlaag.

    01-08-2013 om 23:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Iedereen is koning!"

    Prins Laurent: Iedereen is koning!

    Een goedgeluimde prins Laurent is met zijn echtgenote Claire en hun kinderen Louise, Nicolas en Aymeric afgezakt naar de Landbouwbeurs van Libramont.

    De prins, die zijn lijfwachten had thuisgelaten, nam uitgebreid de tijd voor een babbeltje met bezoekers. Ook een knuffel met Herman De Croo kon er van af. Vervolgens nam de prins de microfoon van een RTBF-journaliste vast en begon de eigenares van een ezel te interviewen.

    De Franstalige journaliste Danielle Welter wilde nog weten hoe het voelde om de broer van een koning te zijn. "Jij bent vast ook de zus van een groot koning", klonkt het raadselachtige antwoord. "Iedereen is koning. Wij hebben allemaal onze eigen koningen en koninginnen."

    01-08-2013 om 12:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Touring geeft tips voor rijden in de hitte na extra pechgevallen

    Touring geeft tips voor rijden in de hitte na extra pechgevallen

    Zorg dat je wagen in orde is. Punt.



    Het aantal gevallen van autopech lag de afgelopen maand 15 procent hoger dan in juli vorig jaar. Dat meldt pechverhelper Touring. Automobilisten krijgen vooral af te rekenen met batterij- en koelingproblemen.

    Omdat er opnieuw een erg warme periode wordt voorspeld, geeft Touring een aantal tips.

    1) Rij bij vertrek in een hete auto met de ramen open en de airco uit. Zo kan de grootste hitte ontsnappen.

    2) Zet de airco niet lager dan 24 graden

    3) Activeer circulatie van de binnenlucht.

    4) Neem iets te drinken mee.

    Laat ook nooit kinderen of huisdieren achter in een warme auto: de temperatuur in de auto loopt te snel op en kan de dood tot gevolg hebben.

    01-08-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    31-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Martin wil starten met uitbetaling schadevergoeding Sabine Dardenne

    Michelle Martin wil starten met uitbetaling schadevergoeding Sabine Dardenne



    Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, maakt zich op om te beginnen met de uitbetaling van schadevergoeding aan Sabine Dardenne. De advocaten van beide partijen hebben begin deze zomer briefwisseling opgestart over de zaak, zo melden de kranten van de groep Sudpresse woensdag.

    ‘Tot op heden heeft mijn cliënte nog niets ontvangen’, zo verklaart advocaat Jean-Philippe Rivière. ‘Maar we hebben een brief ontvangen om dat in orde te maken. Michelle Martin zou vastberaden zijn om enkele centiemen aan mijn cliënte over te maken.’

    De stortingen zullen waarschijnlijk weinig meer dan symbolisch zijn. ‘Ik weet niet wat Michelle Martin kan overmaken. Tien euro per maand? Meer? Minder? Het doet er weinig toe. Het is alsof je een bedelaar op straat een muntje toewerpt. Sabine Dardenne spot daarmee, net zoals ze spot met de vraag of Michelle Martin al dan niet werkt, of ze nog in het klooster woont. Dat interesseert haar allemaal niet’, aldus Rivière.

    Marc Dutroux, Michel Lelièvre en Michelle Martin werden door het hof van assisen van Luxemburg veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 500.000 euro en interesten aan Sabine Dardenne. In mei en juni 2013 maakte Martin al eens twee keer 20 euro over aan Jean Lambrecks, de vader van Eefje.

    31-07-2013 om 23:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde stelt familiefortuin veilig in vennootschap

    Mathilde stelt familiefortuin veilig in vennootschap

    De nieuwe nachtmerrie van Belgie. Met wat hou de regering zich bezig. Zullen ze nu de nieuw wetgeving toepassen en hun dotatie afnemen? Schaf de monarchie af. Nogmaals het bewijs dat de monarchie met Belgie hun voeten aan het spelen zijn. Een mooi begin van Filip en Mathilde.

    Wat was er vorige week beslist als ze niet in het gereel lopen van de regering worden de dotaties verminderd of afgenomen awel begin er al maar aan dan.



    Koningin Mathilde heeft met haar broers en zussen een vennootschap opgericht om een deel van het familiefortuin te beheren. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

    Niet zo lang geleden kreeg koningin Fabiola nog forse kritiek te verwerken op haar eigen stichting, waarmee ze successierechten zou kunnen ontlopen. Nu blijkt dat ook koningin Mathilde eind vorig jaar samen met haar twee zussen en haar broer een eigen vennootschap heeft opgericht: de Groupement Forestier de Losange (GFL). Daarin werden de gronden rond het kasteel van Losange ondergebracht, de plek waar Mathilde haar kindertijd doorbracht.

    Door de vennootschap vermijdt Mathilde dat het domein van Losange versnipperd raakt bij haar overlijden, of dat van haar broer of een van haar zussen. In dat geval krijgen erfgenamen aandelen in de vennootschap, en niet de gronden zelf.

    Fiscale voordelen
    Maar de vennootschap biedt ook fiscale voordelen. "Alle onderhouds- of renovatiekosten kunnen bijvoorbeeld afgeschreven worden", zegt fiscaal advocaat Michel Maus. "En het doorgeven van het patrimo­nium kan kosteloos gebeuren door de aandelen uit de GFL te schenken aan de kroonprinsen en -prinsessen. Net zoals een stichting kan ook een patrimoniumvennootschap gebruikt worden om successierechten te omzeilen."

    Jos Ruysseveldt, professor aan de Fiscale Hogeschool in Brussel en vermogensadvocaat, denkt dan ook dat de familie d'Udekem d'Acoz een probleem kan hebben als zou blijken dat er louter fiscale motieven schuilgaan achter de GFL

    31-07-2013 om 11:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeren zwaar getroffen door onweer

    Boeren zwaar getroffen door onweer



    De onweersbuien van vorige week en afgelopen weekend hebben bij heel wat landbouwers voor schade aan de gewassen gezorgd. Dat zeggen het Algemeen Boerensyndicaat en de Boerenbond dinsdag. Vooral maïs werd getroffen.

    De combinatie van hevige regenbuien en stormwinden zorgde er hier en daar voor dat wintertarwe en maïs gingen platliggen, meldt het ABS.

    Matty Veulemans van de Boerenbond spreekt van gelijkaardige berichten die ze van landbouwers krijgt. 'Bij een fruitteler in Bierbeek werden enkele bomen ontworteld, maar dat is wel de uitzondering. Wat we meer horen, is dat op veel plaatsen de maïs platligt.' Een cijfer van het aantal meldingen kan ze nog niet geven.

    Volgens haar collega bij de Boerenbond Georges Van Keerberghen gebeurt het niet elke zomer dat de maïs schade lijdt. 'Door het koude, natte voorjaar had de maïs een groeiachterstand opgelopen. De goede zomer zorgde ervoor dat die achterstand werd ingehaald, maar vooral de stengels schoten de hoogte in - het wortelgestel bleef achter.'

    Die kwetsbare maïs die als gevolg van regen en wind ging liggen, is niet noodzakelijk verloren, zegt Van Keerberghen. 'Die kan zich weer rechtzetten. Maar op dit ogenblik hebben we er nog geen beeld van hoeveel maïs effectief verloren is.' Van Keerberghen weet dat vooral Oost-Vlaanderen getroffen is. 'Rond Gent was de wind het sterkst.'

    Het Algemeen Boerensyndicaat raadt zijn leden alvast aan om in geval van 'opmerkelijke schade' deze te melden bij de gemeente. De vaststelling kan dan eventueel gebruikt worden voor een erkenning door het rampenfonds

    31-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid

    België veroordeeld voor falend gehandicaptenbeleid

    Onze sociale zekerheid is net als Europa een lege doos die gewoon op springen staat maar wat als men binnen 5 jaar ook de gelukzoekers niet meer kan betalen en die kunnen vechten voor hun rechten

    En toch hebben wij quasi het hoogste belastingpercentage ter wereld. Ik vraag mij af waar dat geld allemaal naartoe gaat, te bedenken dat ook onze pensioenen en uitkeringen tot de laagste van Europa behoren. Verdwijnt er dan zoveel geld in de verkeerde zakken?



    Een hoge Europese rechtbank heeft het gehandicaptenbeleid van ons land streng veroordeeld. België schiet schromelijk tekort in het voorzien van opvang en begeleiding van volwassenen met een handicap, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

    "Te veel personen worden uitgesloten van de nodige dienstverlening", luidt het. Dankzij de veroordeling kunnen ouders die geen opvang voor hun kind vinden, nu makkelijker dwangsommen eisen.

    De veroordeling is uitgesproken door het Europees Comité voor Sociale Rechten, de hoogste instantie die controleert of de sociale rechten van EU-burgers worden gerespecteerd. Ze komt er na een klacht van twintig verenigingen die de hele gehandicaptensector in ons land vertegenwoordigen. Zij menen dat de staat en de gewesten te weinig doen om opvang en begeleiding te voorzien. In Vlaanderen alleen al wachten 22.000 personen met een handicap op een plaats in een instelling of een andere oplossing.

    Volgens het Europees Comité faalt het gehandicaptenbeleid in België inderdaad. De staat had zich verdedigd door te verwijzen naar de plannen die de gewestelijke regeringen hebben. Maar die argumenten veegt Europa van tafel: "De staat heeft geen enkele rechtvaardiging aangehaald voor haar tekortkoming." Veel gezinnen moeten hun toevlucht nemen tot sociale diensten die minder geschikt of ronduit ontoereikend zijn. "Families komen zo in een toestand van onveiligheid, verarming, sociale uitsluiting.

    Eerste rechtszaak
    Met de veroordeling in handen kunnen gezinnen nu via de rechtbank een oplossing afdwingen van de overheid en een dwangsom als die uitblijft. Een eerste rechtszaak door de vzw Opvang Tekort staat al in de steigers.

    30-07-2013 om 22:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Prinses Astrid praat nog amper met haar broers"

    Ik had haar liever gezien op de troon. Zij komt het meest natuurlijk en spontaan over. Ze heeft ook een echtgenoot die werkt en ze zou er geen problemen mee hebben moest haar dotatie afgenomen worden.

    Ze is de enige normale in het koninklijke circus. Reden te meer om het gewoonweg af te schaffen.



    Op 21 juli, tijdens de troonswissel, viel het velen op dat prinses Astrid (51) er bedrukt bijzat. "Astrid had ook geen enkele reden om blij te zijn", stelt royaltywatcher Kathy Pauwels in Dag Allemaal.

    "Astrid heeft een uitzonderlijk hechte band met haar ouders. Zij gaan zelfs samen met vakantie. Het spreekt vanzelf dat de troonsafstand van haar vader haar verdriet heeft gedaan. Ook omdat Astrid beseft dat haar ouders nu veel meer tijd zullen doorbrengen in hun buitenverblijf in de Provence. Nee, de troonswissel was geen feestdag voor de prinses. Vandaar dat ze er zo bedrukt uitzag".

    Beeld, geen klank
    "Astrid heeft helemaal geen goeie band met Filip. En ook niet met Laurent. Tijdens een stukje taart voor haar verjaardag zal Astrid wel praten met Mathilde en Claire, maar met Filip en Laurent wisselt ze zelden een woord".

    Fratsen van Laurent beu
    "Wat Laurent betreft: Astrid is zijn fratsen méér dan beu, omdat hij de hele koninklijke familie telkens in een slecht daglicht plaatst. Bovendien heeft Laurent zijn zus op de receptie na het recente nieuwjaarsconcert de mantel serieus uitgeveegd, omdat Astrid via een omweg had laten verstaan dat zij openstond voor een vermindering van de dotaties voor de koninklijke familie. Astrid is na de aanvaring met haar broer huilend weggelopen".

    Jaloers op Filip
    "Wat Filip betreft, daar speelt vooral jaloezie. Astrid is graag gezien bij het volk, en daar heeft Filip het altijd moeilijk mee gehad. Toen koning Boudewijn de Salische wet afschafte en zo de deur openzette voor prinses Astrid om eventueel koningin te worden, viel dat zowel bij Filip als bij Laurent in slechte aarde. Astrid voelt sindsdien dat Filip haar dit kwalijk neemt. En hoewel ze geen haatdragend type is, staat dit een fatsoenlijke broer-zusterband in de weg".

    30-07-2013 om 16:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietjes kleiner en duurder

    Frietjes kleiner en duurder

    Vorig jaar was het dezelfde 'noodzakelijke prijsstijging van de frietjes', maar 'het was maar tijdelijk' zeggen ze. Daarna zouden ze terug goedkoper worden. Blijkbaar zijn de frietjes onderworpen aan de politiek, want daar was de BTW- uitvinding ook maar voor 'tijdelijk' 1 of 2 jaar bedoeld. Nu zijn we 45 jaar later en dat 'tijdelijke' is nog steeds bezig. Geef afschaffing maar integendeel BTW- stijging. Friet en politiek is 1 pot nat en 'redenen' zijn er zat

    En weer kunstmatig de prijzen opdrijven. Bende smeerlappen. Ik wens de mensen die zich hier mee bezighouden een spoedig faillissement toe.



    Onze Belgische friet stevent af op een ramp: na de mislukte oogst van de vroege aardappelen dreigt nu ook de hoofdoogst in september faliekant af te lopen. "Door de veel te warme en droge julimaand is de groei van de aardappelplanten volledig stilgevallen", zeggen experten vandaag in Het Laatste Nieuws.

    "Nu al staat vast dat we de komende maanden met kleine aardappelen én dus ook kleine frieten tevreden moeten zijn." Ook zitten er prijsstijgingen aan te komen voor diepvriesfrieten én een pakje in de frituur.

    "Door het natte voorjaar zijn er 50 tot 60% minder aardappelen dan normaal", zegt Yvo Deputter, aankoper voor Remo-Frit, het bedrijf dat verse frietjes levert aan frituren en horecazaken. "Bovendien waren de geoogste aardappelen onvoldoende volgroeid, waardoor de uiteindelijke frietjes in het puntzakje de voorbije weken klein en slap bleken."

    En nu dreigt ook het ergste voor de tweede oogst komende september. Meteen de belangrijkste, want met die voorraad bintjes moeten winter en voorjaar overbrugd worden. "Maar door de bijzonder warme julimaand is de groei van die aardappelen volledig stilgevallen, met abnormaal veel kleine knollen tot gevolg", zegt landbouwdeskundige Luc Busschaert. Het onweer van afgelopen weekend zorgt bovendien voor bijkomende problemen, waardoor we komende winter meer zullen moeten betalen voor diepvriesfrietjes.  "En als de septemberoogst écht enorm tegenvalt, zullen ook heel wat frituristen hun prijzen ongetwijfeld aanpassen", besluit Busschaert in de krant.

    30-07-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.37 graden en meer mogelijk op vrijdag

    37 graden en meer mogelijk op vrijdag

    37 graden en meer mogelijk op vrijdag

    U vond het de afgelopen drie weken nog niet heet genoeg? Maak uw borst dan maar nat voor het einde van deze week. Volgens diverse weermodellen evolueren we naar de heetste dagen van het jaar. Donderdag klimt het kwik opnieuw boven dertig graden.

    Vrijdag wordt het volgens weerman Ruben Weytjens bloedheet. "Het is moeilijk om een precies cijfer op de mogelijke maxima te plakken, maar 37 graden is absoluut mogelijk", aldus de weerman uit Neeroeteren. "Zelfs meer dan 37 zou in theorie kunnen, als de lucht helder genoeg blijft en er niet te veel wind opkomt."

    Ook zaterdag heet

    Ook zaterdag kan het nog heet worden. In de loop van zaterdag dringt dan wel minder hete lucht door vanuit het westen. "Of daar dan ook onweer mee gepaard gaat, moeten we afwachten. Dat hoeft namelijk niet per se het geval te zijn", zegt Weytjens.

    29-07-2013 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse korpschef redt twintiger uit wc-container

    Gentse korpschef redt twintiger uit wc-container

    Korpschef Filip Rasschaert

    De Gentse politie heeft zondagochtend een twintiger bevrijd die een half uur opgesloten zat in een wc-container aan de Sint-Michielshelling. De toiletbezoeker bleek over het hoofd gezien bij het afsluiten van de container, meldt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez.

    Het waren passanten die de korpschef er rond 03.30 uur op wezen dat de klink van de deur in de container al een tijdje op een neer ging. Toen die poolshoogte nam, bleek dat er iemand in de container zat opgesloten. De korpschef deed het nodige om de man te bevrijden, hij bleek een half uur van zijn vrijheid beroofd te zijn geweest.

    Rustige nacht

    Voorts beleefde de Gentse politie een rustige nacht. Er waren een vijftal vechtpartijen zonder veel erg. Ondanks de hevige regen ‘s avonds, meldt de politie dat veel feestengangers doorgingen in natte kledij. Het bezoekersaantal zaterdag wordt op 150.000 personen geschat, De Lijn vervoerde wel dertig procent minder bezoekers dan vorig jaar.

    De Gentse Feesten gaan zondag hun voorlaatste dag in. Boomtown en het 25ste Puppetbuskerfestival sloten zaterdagavond al af. Het straattheaterfestival MiramirO gaat ook zondag nog door, naast het welbekende feestenconcept: gratis muziek op tien pleinen en allerlei andere culturele evenementen.

    29-07-2013 om 15:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (2,5) overleden na aanrijding door eigen moeder

    Jongetje (2,5) overleden na aanrijding door eigen moeder

    Het ergste wat je kunt meemaken als moeder, sterkte!

    Jongetje (2,5) overleden na aanrijding door eigen moeder

    Een jongen van 2,5 jaar oud is gisteren overleden nadat hij per ongeluk aangereden was door de wagen van zijn moeder. Het ongeval gebeurde aan de woning van het gezin in Verlaine, in de provincie Luik. Dat heeft de politie van de zone Maas-Haspengouw vandaag meegedeeld.

    Het gezin kwam rond 18.30 uur terug van boodschappen doen. De vader en de drie kinderen stapten uit de wagen om de moeder te laten parkeren. Bij dat manoeuvre reedt ze haar zoon aan.

    Voor het jongetje kon geen hulp meer baten. Het parket van Hoei kwam ter plaatse.

    29-07-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "PS-beleid dramatisch voor Waalse leefloners"

    Het PS-beleid is rampzalig voor iedereen. De werklozen hebben het hard te verduren, de werkende mensen en bedrijven worden doodbelast, de staatschuld is 5% gestegen onder Di Rupo en er is geen verbetering in zicht.

    De mr is in de peilingen al bijna bij de ps en in 2014 zullen ps en Spa in geen enkele regering meer zitten



    Ben Weyts, ondervoorzitter van de N-VA en Kamerlid, haalt stevig uit naar de Franstalige socialisten. Uit de evolutie van het aantal leefloners in België - "vooral een Waals fenomeen" - concludeert hij dat "Wallonië kampt met dramatische gevolgen van een onverantwoord en onverantwoordelijk PS-beleid".

    De cijfers staan ook in de krant Het Nieuwsblad op Zondag. Weyts vroeg ze op bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block. Begin mei communiceerde de Programmatorische Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie al over de evolutie van het aantal leefloners, maar over regionale verschillen werd niet gerept, aldus Weyts.

    Hij achterhaalde dat de leefloners sinds 2008 verder aangroeien. "In 2012 waren er in totaal net geen 150.000 mensen met een leefloon, een toename met 12 procent." Weyts weet dat de toename "vooral een Waals fenomeen is". Tussen 2008 en 2012 kwamen er in Vlaanderen 1,6 procent leefloners bij (van 41.200 naar 41.900). In Wallonië daarentegen steeg het aantal leefloners van 58.800 naar 69.300 (+17,9 procent). Brussel laat een stijging van 14,2 procent zien, van 33.700 naar 38.500. Een en ander betekent dat van alle leefloners in 2012 46 procent in Wallonië woonde, "terwijl Wallonië amper 33 procent van de Belgische bevolking telt", aldus Weyts.

    'Onverantwoord beleid'
    "Terwijl de werkloosheidscijfers de indruk schijnen te wekken dat de kloof met Vlaanderen wordt gedicht, blijkt de kloof inzake de leefloners alsmaar groter", zegt hij. "Wallonië kampt met dramatische gevolgen van een onverantwoord en onverantwoordelijk PS-beleid. Leefloners laat men er letterlijk en figuurlijk veel te veel 'links' liggen. De PS zorgt er wel voor dat de leefloners hun centen krijgen zolang ze rood blijven stemmen. Verder laat men hen aan hun lot over." Omdat het leefloon voor 65 procent door de federale overheid wordt terugbetaald, komt de factuur vooral op haar schouders terecht, weet de N-VA'er.

    De oplossing volgens Weyts? "De enige manier om deze dramatische vicieuze cirkel te doorbreken, is er voor te zorgen dat Vlaanderen en Wallonië zelf volledig bevoegd worden voor het leefloon, ook financieel. Alleen zo zal wie een goed beleid voert, worden beloond en wie een slecht beleid voert, daar zelf de gevolgen van ondervinden."

    28-07-2013 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet! Nieuw zwaar onweer op komst vanuit Frankrijk

    Opgelet! Nieuw zwaar onweer op komst vanuit Frankrijk

    Maakt mij niet uit zolang er maar geen gewonden en al te veel schade is... maar deze hitte ben ik wel kotsbeu...

    Ik ga mijn koeien mogen binnenhalen met da were

     

    Nadat deze voormiddag een uitgestrekte en intense onweerszone al veel schade verspreid over het hele land aanrichtte, wordt het ook vanavond uitkijken voor zwaar onweer. Het KMI waarschuwt voor gevaarlijk onweer, eerst in het westen van het land en daarna ook meer landinwaarts. In de namiddag werd het warm en zwoel, waardoor de onstabiliteit weer toenam. Vanuit Frankrijk is nu opnieuw stevig onweer op komst dat vanavond en vannacht weer hard kan toeslaan.

    De waarschuwing van het KMI geldt voor de periode tussen 18 uur vanavond en 5 uur morgenvroeg: "Op het einde van de namiddag en deze avond neemt de onstabiliteit toe in de westelijke landshelft met kans op felle buien die kunnen gepaard gaan met onweer, intense neerslag en plaatselijk hevige rukwinden en hagel. In de loop van de avond en nacht verplaatst die buienactiviteit zich langzaam landinwaarts." Opletten geblazen dus, zeker als u nog de weg op moet.

    Morgen droger en zonniger
    In het westen wordt het op het einde van de nacht droger. De minima liggen tussen 17 graden in het westen en 18 tot 20 graden in het oosten.
    Zondagmorgen zal het ergste noodweer achter de rug zijn. Het is het nog wisselend tot zwaarbewolkt in de oostelijke landshelft met kans op buien en onweer. Elders is het meestal droog met 's ochtends lage wolkenvelden, overdag zonnige perioden en stapelwolken. Het is minder warm met maxima tussen 20 en 25 graden.

    28-07-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!