Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggooien blikje frisdrank uit auto? 300 euro boete

    Weggooien blikje frisdrank uit auto? 300 euro boete

    Waarom zou ik rekening moeten houden bij het milieu? politici houden ook geen rekening bij de burgers


    Belachelijk GAS boetes vergassen ook alle burgers is dat dan milieuvriendlijk? xD


    Een 36-jarige vrouw uit Balen is door de Hasseltse strafrechter voor het weggooien van een blikje frisdrank uit een wagen veroordeeld tot een geldboete van 900 euro, waarvan 300 euro effectief. Ze zat op 13 juni 2012 als passagier in een geparkeerde wagen, toen ze aan het politiekantoor in Heusden-Zolder een blikje frisdrank uit een auto gooide. Aanwezige politiemensen hadden het gezien en de nodige vaststellingen gedaan.

    De bestuurder van de auto had het blikje zelf opgeraapt. Begin september nam de verdediging het openbare ministerie op de korrel, omdat de vrouw na het niet betalen van een minnelijke schikking van 150 euro alsnog correctioneel gedagvaard werd. "In zo'n prul werd zoveel capaciteit gestoken", aldus haar advocaat.

    Haar raadsman vroeg de vrijspraak, omdat het blikje uiteindelijk opgeruimd was. De rechter oordeelde echter dat de feiten van weinig respect voor het milieu getuigen. Naast de geldboete moet de vrouw 248 euro gerechtskosten betalen.


    06-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.55 euro boete voor wie niet ritst

    55 euro boete voor wie niet ritst



    Ritsen in het verkeer wordt binnenkort verplicht. Federaal staatssecretaris Melchior Wathelet wil daar dit jaar nog werk van maken. In tussentijd lanceert het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer nog maar eens een campagne in een poging de Vlaamse automobilisten aan het ritsen te krijgen. ‘Iets wat we inderdaad al jaren doen’, erkent woordvoerster Ilse Luypaerts.

    Ritsen is nog steeds niet ingeburgerd op de Vlaamse wegen. Bestuurders die - correct - doorrijden tot het einde van de wegvallende rijstrook, veroorzaken bovendien vaak wrevel bij zij die te vroeg zijn ingevoegd. Nochtans gaat de verkeersdoorstroming net vlotter als iedereen wel zo lang mogelijk doorrijdt op de rijstrook die gaat wegvallen.

    Plannen om ritsen verplicht te maken, worden dan ook steeds concreter. Via het aangekondigde KB rond rijden op de pechstrook wil staatssecretaris Wathelet er dit jaar nog voor zorgen. Inclusief boetes van 55 euro. CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh heeft intussen een gelijkaardig wetsvoorstel klaar.

    ‘Geldt ook voor vrachtwagenchauffeurs’

    Ritsen werkt het best als chauffeurs op zo’n 300 meter voor de versmalling vertragen tot de snelheid van de voertuigen op de aanliggende strook, verduidelijkt het AWV. Laten de bestuurders daar dan voldoende ruimte tussen, dan kunnen de anderen op circa 50 meter voor de versmalling zonder afremmen en verstoringen vlot invoegen.

    Chauffeurs op beide rijstroken moeten zich dus aanpassen. ‘Als iedereen honderden meters te vroeg al braaf begint in te schuiven op de aanliggende strook, terwijl de rijstrook die gaat wegvallen helemaal leeg blijft, of als de chauffeurs op de aanliggende strook het invoegen van andere chauffeurs blokkeren, werkt ritsen niet’, luidt het nog. ‘Die regels gelden ook voor vrachtwagenchauffeurs.’

    05-11-2013 om 22:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiola niet naar koningsfeest

    Fabiola niet naar koningsfeest

    the muppets blijven die nu feesten , louis neefs zong ooit wat een leven , ik ben precies uit een verkeerde zak geschut man man man
     
    Feesten ? Best eens wat minderen zeker ? Is wat ons betreft nog steeds crisis



    Wat is er aan de hand met ­koningin Fabiola? Nadat ze in mei en juni  de ene activiteit na de ­andere ­afwerkte en ook op de ­inhuldiging van koning Filip aanwezig was, geeft ze nu plots ­forfait voor het koningsfeest op 15 november. "Ze is snel vermoeid", luidt de ­officiële uitleg. Koningin Paola, die recent geopereerd werd, maakt dan weer haar wederoptreden.




    Het paleis bevestigt dat koningin Fabiola op 15 november niet naar het Te Deum zal gaan in de kathedraal van Brussel. De 85-jarige vorstin mist daarmee al voor het tweede jaar op rij een van de ­belangrijkste activiteiten van de ­koninklijke familie. Vorig jaar luidde de uitleg dat Fabiola niet kon aanwezig zijn omwille van haar fragiele gezondheid. Maar intussen heeft de weduwe van Boudewijn drukke maanden achter de rug. Alleen al in mei en juni kwam ze elf keer buiten om een concert van de Koningin ­Elisabethwedstrijd bij te wonen.

    Tijdens de inhuldiging van koning Filip op 21 juli stond ze mee op het balkon te zwaaien en op 31 juli zat ze in de kathedraal voor een herdenkingsmis voor wijlen koning Boudewijn. Ze verplaatste zich wel telkens in een rolstoel, maar het leek erop dat de koningin helemaal terug was. Nu lijkt het tegendeel waar. "Toch is er geen veran­dering in haar toestand", luidt de uitleg op het paleis. "Ze komt enkel en alleen niet naar ­koningsdag omdat het programma te vermoeiend is voor haar. Er is een aantal momenten waarop ze moet rechtstaan en dat lukt niet zo goed meer."

    05-11-2013 om 14:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. GAS-boetes onwettig

    Zijn (sommige) GAS-boetes onwettig?

    Professor Bernard Tilleman.

    Professor Bernard Tilleman, decaan van de Leuvense rechtsfaculteit, reageert in het studentenblad Veto scherp op de invulling van de GAS-wetgeving. Hij stelt zich onder meer vragen bij de wettelijkheid van een aantal van de gemeentelijke administratieve boetes. Samen met de faculteitskring VRG wil hij nagaan wat hij met de rechtsfaculteit kan ondernemen tegen de excessen en wat een gepaster wettelijk kader zou kunnen zijn.

    ‘Bepaalde GAS-boetes die uitgedacht werden op lokaal niveau zijn onwettig, omdat ze ingaan tegen grondrechten, zoals bijvoorbeeld het verbod in Dendermonde om met meer dan tien personen op stap te gaan’, aldus Tilleman. Meer algemeen vindt hij dat het GAS-instrument zijn efficiëntie verliest door het actuele overmatig gebruik. ‘Sommige GAS-boetes zijn meer een reflectie van maatschappelijke intolerantie dan van noodzaak.’ De verschillende invulling per gemeente leidt ook tot zeer grote onvoorspelbaarheid van de regelgeving.

    Aanleiding voor de uitspraken van Tilleman is een petitie van Comac Leuven, de jongerenorganisatie van de PVDA, die in de Leuvense rechtsfaculteit meer dan 1.000 handtekeningen verzamelde tegen de GAS-boetes. Het initiatief zal in andere faculteiten worden herhaald. Comac, dat voorstander is van een afschaffing van de GAS-wet en het zoeken naar oplossingen voor de problemen die aan de basis liggen van kleine criminaliteit, wil na afloop met alle handtekeningen naar het stadsbestuur stappen.


    05-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    04-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordrace faillissementen houdt ook in oktober aan

    Recordrace faillissementen houdt ook in oktober aan

    Weldra worden de grenzen, op 1 januari 2014, geopend voor (bijkomende) landen van de EU betreffende werk. Deze mensen komen dan werken tegen dumpingprijzen. België wordt op die manier nog sneller kapot geconcurreerd. Begin van het einde?

    Met dank aan Di Rupo en zijn trawanten. Ondertussen reikt Beke zijn smekende hand naar de SP om hem te helpen uit de greep van de N-VA te blijven onder het mom 'eerst het sociaal-economische'. Van verraders gesproken. Alsof men de economie kan redden met het dollar-socialisme van het Zuiden



    Met 1.311 faillissementen komt de maand oktober op de tweede plaats terecht in de lijst van zwaarste faillissementsmaanden ooit. Alleen september, toen 1.332 bedrijven over de kop gingen, staat er nog net boven. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon vandaag.

    De recordrace van het aantal faillissementen gaat dus voort. In oktober werd opnieuw het maandrecord gebroken, zoals dit jaar al bijna elke maand het geval was. Oktober 2013 telde nog eens 7 procent meer faillissementen dan oktober 2012, dat met 1.220 faillissementsuitspraken tot voor kort de absolute recordmaand ooit was.

    Sinds begin 2013 werden al 10.257 faillissementen uitgesproken, of 12 procent meer dan in de eerste 10 maanden van vorig jaar. Daardoor kwamen 23.082 jobs op de tocht te staan (ruim 5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar). Ook dat zijn telkens recordcijfers, die zeer dicht in de buurt komen van de totaalcijfers van heel het jaar 2012. Toen gingen 11.082 bedrijven over de kop, waardoor 26.469 jobs bedreigd werden, zo werd vernomen bij Graydon.

    185 banen weg bij zwaarste faillissement
    Het zwaarste faillissement van de maand oktober was dat van het dienstenchequebedrijf Fees du Logis uit Etterbeek. Door dat faillissement, dat werd uitgesproken op 28 oktober, kwamen 185 banen op de tocht te staan. Alleen de faillissementen van diepvrieswinkelketen O'Cool uit Drongen eind augustus (260 jobs) en groothandel Harry Verbinnen uit Olen in februari (192 jobs) wogen dit jaar nog zwaarder.

    De meeste faillissementen worden uitgesproken in de horecasector (1.834 van januari tot en met oktober, +8,5 procent tegenover dezelfde periode in 2012), maar de grootste stijging is er voor de bouwnijverheid (+19,4 procent tot 1.772). Ook de kleinhandel (1.366 faillissementen, +16,9 procent) en de sector van de zakelijke dienstverlening (1064 faillissementen, +16 procent) krijgen zware klappen. De garagesector is weliswaar beduidend kleiner (311 faillissementen), maar het aantal faillissementen gaat er ook fors de hoogte in (+16,9 procent).

    Meeste in Vlaams gewest
    Het Vlaams gewest telt de meeste faillissementen (5.112 op 10 maanden tijd), maar de stijging blijft er relatief beperkt (+7,6 procent). De toename is sterker in het Waals gewest (+12,2 procent) en vooral in Brussel (+21,9 procent).

    04-11-2013 om 22:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlaging van btw op elektriciteit levert 'slechts' 7.930 banen op

    Verlaging van btw op elektriciteit levert 'slechts' 7.930 banen op

    Het zal nooit genoeg zijn, maar het is beter te beginnen met een ( kleine ) belastingverlaging dan met een zelfde verhoging want dat kost dan 15.000 plaatsen op zijn minst. BTW op elektriciteit verlagen ?,ja en direct uitvoeren.

    Ik dacht dat 21% BTW voor luxe artikelen waren, sinds wanneer is energie een luxe? Dit had al lang 6% BTW moeten zijn en dat terwijl een taxirit ook maar 6% BTW is.



    Berekeningen van een expertengroep met onder meer de Nationale Bank tonen aan dat een verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent wel degelijk zorgt voor een vermindering van de loonkosten met zo'n 500 miljoen euro. Er zijn ook geen alternatieven voorgesteld, zo schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vandaag. In De Standaard wordt wel een kanttekening gemaakt: de btw-verlaging zou tegen 2018 geen 10.790 banen opleveren, maar slechts 7.930.

    Overmorgen buigen de federale en regionale regeringen zich over het relanceplan. Volgens de kranten is tijdens de voorbereidende gesprekken nog geen enkel alternatief naar voor geschoven voor een verlaging van de btw op elektriciteit van 21 naar 6 procent. De liberalen en socialisten toonden zich begin oktober al een hevige voorstander van deze maatregel, de CD&V was toen tegen.

    Het Planbureau berekende eerder al dat de btw-verlaging de loonkosten met 500 miljoen euro zou doen dalen. De Nationale Bank en de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid kregen de opdracht om die berekening te bekijken. Vandaag krijgt de regering het rapport, maar verschillende kranten schrijven nu al dat de cijfers grotendeels bevestigd worden.

    De maatregel heeft dankzij de indexsprong en terugverdieneffecten een positief effect op korte termijn. Ze zou ook goedkoper zijn dan een lineaire lastenverlaging. Tegen 2015 zorgt ze wel voor een gat in de begroting.

    04-11-2013 om 17:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Eyskens en Eric Van Rompuy (CD&V) distantiëren zich van N-VA-confederalisme

    Mark Eyskens en Eric Van Rompuy (CD&V) distantiëren zich van N-VA-confederalisme

    De twee gekken van ons
    land

    Mark Eyskens en Eric Van Rompuy (CD&V) distantiëren zich van N-VA-confederalisme

    De CD&V'ers Eric Van Rompuy en Mark Eyskens hebben zondag duidelijk afstand genomen van de congresteksten die de N-VA woensdag voorgesteld heeft en waarin ze het door haar bepleite confederalisme uitwerkt. "Dit is onaanvaardbaar voor ons", zei Van Rompuy in Mise au Point op de RTBF. "Hij zet zichzelf op het federale niveau buitenspel", oordeelde Mark Eyskens op RTL TVI over N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    Van Rompuy, voormalig Vlaams minister en nog steeds Vlaams parlementslid, sprak zich zaterdag in de krant De Tijd al in dezelfde zin uit. "Onversneden separatisme", noemde hij het N-VA-programma daar. Hij voegde eraan toe dat CD&V "weigert" een nieuwe communautaire ronde te starten bij de regeringsvorming na de verkiezingen van 2014. Bart De Wever is volges Van Rompuy "meer een doodgraver" van België dan een kandidaat-premier. Na de uitvoering van de zesde staatshervorming zal het zwaartepunt van het Belgische bestel al bij de deelstaten liggen, benadrukt hij.

    Eerder liet CD&V-politica Brigitte Grouwels zich niet onverdeeld negatief uit over de N-VA-teksten. "Ook wij hebben altijd gezegd dat de Vlaamse Gemeenschap in Brussel moet blijven investeren in Brussel", zei de Brusselse minister. "En ook nu moeten Brusselaars al keuzes maken, bijvoorbeeld tussen Nederlandstalig of Franstalig onderwijs."

    Behalve Van Rompuy en minister van Staat Mark Eyskens haalden zondag ook heel wat Franstalige politici uit naar de N-VA. Waals minister-president Rudy Demotte zet het N-VA-programma weg als een "kwakzalversmiddel" en "opgewarmde kost", maar ook als "arsenicum" bestemd om de werking van het land te verhinderen. PS-voorzitter Paul Magnette vindt dan weer dat de N-VA "een beetje onvolwassen" is, maar ook een partij die haar "ultieme doel, het einde van België" heeft vrijgegeven.

    04-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    03-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chauffeurs boos over donkere E40 tijdens zware regenval

    Chauffeurs boos over donkere E40 tijdens zware regenval

    Na middernacht is het de federale wegpolitie die bepaalt of de verlichting al dan niet moet aanblijven. Waarom beslisten zij om de E40 niet te verlichten? U leest het in Het Nieuwsblad van zondag 3 november 2013.

    Ondanks de zware regenval, ging het licht vrijdagnacht uit op de E40.

    Automobilisten reageren boos omdat vrijdagnacht op de E40-autosnelweg de lichten ’s nachts gedoofd bleven, ondanks de enorm zware regenval. Dat leidde volgens hen tot gevaarlijke toestanden. Vreemd is dat de wegpolitie wél vroeg om de lichten aan te steken op de E17 en E34.

    In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen boven heel Vlaanderen de hemelsluizen urenlang wagenwijd open. Met alle gevolgen van dien voor het verkeer op de wegen, dat uiterst traag vorderde.

    Maar ondanks dat miserabele weer en de moeilijke omstandigheden, werd de verlichting op de E40-autosnelweg tussen Brussel en Oostende na middernacht uitgeschakeld. En dat leidde op sociale media tot veel boze reacties van verschillende chauffeurs. De duisternis en de zware regenval maakten rijden daardoor een heel hachelijke onderneming.

    Niet aangevraagd

    Bij het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de verlichting bedient, wordt bevestigd dat de verlichting op de E40-autosnelweg tussen Brussel en Oostende om middernacht uit ging. ‘De verlichting heeft gebrand tot middernacht, en dat als gevolg van de melding van het KMI dat het fel ging regenen’, zegt woordvoerster Ilse Luypaerts

    03-11-2013 om 23:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vrouw pleegde zelfmoord na ruzie

    Wesphael: "Mijn vrouw pleegde zelfmoord na ruzie"

    De politieker zal het eens uitleggen een kleine ruzie met wurgsporen !! . wa een crapuul is me dat ! hier zijn bewijzen tis niet zoals in de politiek ik zal het even uitleggen en liegen kan hij goed hij is een politieker !

    Die politiekers denken altijd dat ze het goed kunnen uitleggen



    Bernard Wesphael zou donderdagavond ruzie gehad hebben met zijn vrouw, waarna de echtgenote zelfmoord pleegde. Dat melden de Sudpresse-kranten vandaag op basis van nieuwe verklaringen van het Waalse Parlementslid.

    Wesphael (55) zou het lichaam van zijn 42-jarige echtgenote rond 21 uur ontdekt hebben in de badkamer van hun hotelkamer in Oostende. De politicus zei van in het begin dat zijn vrouw, die depressief zou zijn, zelfmoord pleegde. "Ze voelde zich niet goed, ze nam veel geneesmiddelen. Ze heeft er zonder twijfel te veel genomen", zou Wesphael in eerste instantie verklaard hebben.
        
    Die verklaring kon het Brugse gerecht niet overtuigen, Wesphael werd in verdenking gesteld van moord. Een autopsie toonde aan dat de vrouw een gewelddadige dood stierf. Het lichaam vertoonde wurgsporen. Wesphael legde daarop een meer gedetailleerde verklaring af aan de speurders, zo klinkt het in de krant.
        
    Telefoontjes
    Het koppel, ze hadden enkele glazen op, zou beginnen ruziën zijn. Volgens Wesphael ontving zijn echtgenote verschillende telefoonoproepen van iemand uit het psychiatrische milieu waarin ze werkt. De telefoontjes zouden haar zeer zenuwachtig gemaakt hebben en de stemming sloeg om. Daarop zou ze zich tot haar man gericht hebben, waarna de ruzie ontaardde en het tot een handgemeen zou gekomen zijn. Dat moet de stemmen verklaren die de andere hotelgasten gehoord hebben, en ook de schrammen die Wesphael op zijn onderarmen opliep. Hij zou zich verweerd hebben en de echtgenote bij de hals gegrepen hebben, wat de wurgsporen zou kunnen verklaren.
        
    De ruzie zou dan gestopt zijn en Wesphael zou in slaap gevallen zijn. Een uur later werd hij waker en zou hij het levenloze lichaam ontdekt hebben. Volgens de verdachte zou de vrouw een grote hoeveelheid geneesmiddelen genomen hebben. Daarvan is momenteel geen sprake in de autopsie maar het toxicologisch onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen.
        
    Wesphaels advocaat zei gisteren aan RTL TVI dat er volgens zijn cliënt een kleine ruzie maar geen geweld was. De ruzie ontstond na het telefoontje, aldus de advocaat, die ook zei dat de vrouw al verschillende malen zichzelf van het leven probeerde te beroven dit jaar.
        
    Wesphael is opgesloten in de gevangenis van Brugge. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

    03-11-2013 om 10:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3,5 miljoen Belgen kreeg belastingen al

    3,5 miljoen Belgen kreeg belastingen al

    Inderdaad een schoon kerstcadeau ... dan betaal je elke maand de helft van je brutoloon en dan hebben ze nog niet genoeg op het einde van het jaar. Een regelrechte schande is het, het beetje dat ik kan sparen is voor de belastingen, en neen hoor ik heb geen smartphone, tablet, ... ga sinds jaren niet meer met vakantie en heb geen kinderen. Daar ligt het hem aan, ik word gestraft omdat ik geen kinderen heb. Pure schande !

     
    video

    Financiën had eind oktober al ruim 3,5 miljoen belastingafrekeningen verstuurd. Daarvan zijn er dik 1,9 miljoen terugbetalingen. Dat zegt de FOD Financiën aan VTM NIEUWS. Enkel wie zijn aanslagbiljet al in juli of augustus ontving, kreeg het geld al op zijn rekening gestort. Dat is een succes. "Door Tax-on-Web en het voorstel van vereenvoudigde aangifte, kunnen we vlugger dan voorheen de afrekening doorsturen", zegt Francis Adyns van Financiën. De deadline om de belastingaangifte via een mandataris in te dienen, verstreek donderdag om middernacht. Financiën telde op 1 november om 1 uur 's nachts 3,5 miljoen online aangiften via Tax-on-web. Daarvan kwamen er 1,42 miljoen rechtstreeks van burgers, 1,03 miljoen via ambtenaren van Financiën en 1,05 miljoen van mandatarissen voor hun klanten. Al 3,56 miljoen aanslagbiljetten gingen ondertussen bij Financiën de deur uit, waarvan er 1,91 miljoen terugbetalingen betreffen, 735.061 betalingen en 911.520 met een saldo van nul. Er is na de opmaak van de afrekening nog een termijn van twee maanden voor de effectieve (terug)betaling.

    03-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent

    Prins Laurent: "Mijn moeder is een Italiaanse hoer"

    prins laurent mijn moeder is een italiaanse hoer

    Prins Laurent hield er jarenlang slechte relaties met zijn ouders op na. Lange tijd werd gedacht dat het vooral Albert was die Laurent tegen de schenen had gestampt, maar dat blijkt nu niet waar te zijn.


    Prins Laurents vertroebelde relatie met zijn ouders begon al als kleine knaap. Toen kreeg hij her en der al te horen dat zijn ouders er verschillende minnaars op na hielden. Toen ook nog eens het gerucht de ronde deed dat hij eigenlijk helemaal geen zoon van Albert II was, maar wel van zakenman Aldo Vastapane, sloegen bij Laurent de stoppen door. Als hij het paleispersoneel iets over zijn moeder moest vragen, sprak hij steevast over 'La pute italienne', oftewel: de Italiaanse hoer. "Die term gebruikte de prins als hij met het personeel over haar pratte. En gravin Solange de Liedekerke, de eredame van koningin Fabiola, sloeg dan telkens een kruisteken", laat een voormalige medewerker van het koninklijk paleis weten.

    02-11-2013 om 22:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstoffen en stookolie 31 procent duurder op 10 jaar

    Brandstoffen en stookolie 31 procent duurder op 10 jaar

    Ons loon is wel niet met 31% gestegen !!!

    Niet alleen brandstoffen en olie wat denk Je dan sinds het invoeren van de euro groenten en fruit prijs minstens 3 maal hoger levensnoodzakelijk zoals brood in 2000 twintig BF nu minstens twee euro of minstens dus vier maal meer en zo de meeste voedingswaren. . En wat met onze lonen slechts enkele percentjes omhoog . . De netto lonen mochten ook minstens verdubbeld zijn om de economie bloeiend te houden. . Maar nee het geld mag enkel naar de rijken gaan.



    De factuur voor brandstoffen en stookolie is op 10 jaar tijd 31 procent zwaarder geworden voor de Belg, zo schrijft Le Soir vandaag op basis van cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Waar die factuur in 2002 nog uitkwam op 1.000 euro, was dat eind 2012 1.771 euro. De uitgaven aan deze brandstoffen waren goed voor 5 procent van het hele jaarbudget van de Belg. Tien jaar eerder was dit 3 procent.

    Aan lopende prijzen bedraagt de groei van de factuur meer dan 64 procent. Aan constante prijzen, dus rekening houdend met de inflatie, bedraagt de toename 31 procent.

    De reële factuur voor de huishoudens nam niet even snel toe dan de prijzen voor de eindproducten op zich. Benzine werd 35 procent duurder, diesel 62 procent en stookolie 133 procent. De Belg verbruikt dus steeds minder brandstoffen, zeker wat stookolie betreft.

    02-11-2013 om 13:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt vermiste vrouw na 5 jaar terug in blok beton

    Politie vindt vermiste vrouw na 5 jaar terug in blok beton

    Ik begrijp niet goed waarom die tipgever pas na het programma gebeld heeft. Hij kon dat toch al veel vroeger doen. rare snuiter.



    De politie heeft na vijf jaar een vermiste vrouw teruggevonden in de buurt van de Duitse stad Bonn. De vermiste stak in een blok beton in de kelder van een huis. De vrouw werd teruggevonden dankzij een tip via een opsporingsprogramma op de Duitse televisie. Haar man werd opgepakt.

    Het lichaam van Sigrid P. werd tijdens een huiszoeking in Königswinter in de deelstaat Noordrijn-Westfalen aangetroffen. Haar man Gerd P. (74) die met zijn nieuwe vrouw in het huis woonde, werd opgepakt. De politie had zwaar materiaal meegebracht naar de woning en gebruikte drilboren in de kelder van de woonst. Het lichaam werd uit de beton bevrijd en overgebracht naar het forensisch instituut van Bonn voor een autopsie, schrijft de krant Welt. "We hebben een lichaam aangetroffen in een blok beton. Het gaat meer dan waarschijnlijk om Sigrid P.", aldus politiewoordvoerder Robert Scholten.

    In februari 2008 verklaarde Gerd P. dat zijn vrouw hem in de steek gelaten had. Volgens hem lagen geldproblemen toen aan de basis voor haar opstappen. De politie werd toen niet op de hoogte gebracht van haar vertrek en de vrouw werd ook niet als vermist opgegeven. Pas in december 2012 stapte een dochter van Sigrid naar de media en opende de politie een onderzoek naar de verdwijning van de Duitse. De politie kwam er al snel achter dat Sigrid nergens een adreswijziging opgegeven had en dat ze haar siskaart al die tijd nooit gebruikt had. "Ze had geen enkel spoor nagelaten", aldus Frank Piontek van de politie.

    De verdwijning van Sigrid werd al snel een nationale zaak en het passeerde ook de revue in het opsporingsprogramma 'Aktenzeichen XY...ungelöst' op televisie. De makers kregen een tip binnen over de man van Sigrid. Gerd zou in zijn tuin constructiewerken uitgevoerd hebben waarop de politie naar de woonst trok met zwaar materiaal.

    02-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autokeuring kijkt voortaan ook verzekeringsbewijs na

    Autokeuring kijkt voortaan ook verzekeringsbewijs na

    Eindelijk misschien, ja. Maar het lijk een maat voor (bijna) niets, want wat zijn de consequenties? Welke opvolging wordt er voorzien? Er komt een vermelding op het keuringsbewijs, dat vervolgens een jaar lang in het handschoenenkastje verdwijnt.

    Maar zonder verzekering word je niet afgekeurd... Nut? Niets, nada



    Voortaan wordt tijdens de autokeuring niet enkel de staat van het voertuig onderzocht, maar zal ook gecontroleerd worden of er een geldig verzekeringsbewijs aan boord is. De bedoeling is het terugdringen van het aantal onverzekerde voertuigen. Dat meldt de vzw GOCA, de groepering van officieel erkende keurings- en examencentra.

    De controle zal gebeuren bij elk type voertuig met een Belgisch inschrijvingsbewijs. Wie geen geldige verzekeringskaart kan voorleggen, zal niet worden afgekeurd, maar krijgt een vermelding op zijn keuringsbewijs: "het voertuig beschikt niet over een geldige groene verzekeringskaart".

    Er wordt op regelmatige basis een lijst met voertuigen die niet in orde waren overgemaakt aan de FOD Mobiliteit en Vervoer en het Belgisch Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds.

    01-11-2013 om 22:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland in shock door pedofiel die Zwarte Piet speelt

    Nederland in shock door pedofiel die Zwarte Piet speelt

    Ze gaan nu weer eens via de media de heisa rond zwarte piet wat opflakkeren. Die pedofiel moet in de bak en daarmee uit. Maar dit wil niet zeggen dat "alle zwarte pieten" pedofielen of kinderverkrachters zijn??? Waarom niet wat oude folklore van vroeger laten en onze kinderen laten genieten van het feest waar wij zelf als kind zo'n plezier aan hebben beleefd?



    Vijfhonderd kinderen tussen de 4 en 8 jaar, die ooit werden mishandeld en misbruikt en in crisisopvang of asielzoekerscentra waren beland, werden op 13 november 2011 getrakteerd op een gratis sinterklaasfeest in Rotterdam. De organisater, die toen Zwarte Piet speelde, wilde dit jaar hetzelfde spektakel herhalen. Maar het evenement staat nu op de helling nu blijkt dat de man een veroordeeld pedofiel is. Nederland reageert geschokt op het nieuws.

    De 45-jarige organisator van het sinterklaasfeest Sintercity, dat ook dit jaar georganiseerd zou worden, werd in 2003 veroordeeld voor verkrachting en seksueel misbruik van vijf minderjarigen, twee van de slachtoffers waren gehandicapt.

    De man was destijds klassenassistent op de Rotterdamse school voor gehandicapte kinderen en nam zijn slachtoffers, kinderen van zijn school of zijn jeugdbeweging, mee op uitjes naar onder meer Euro Disney. Daar misbruikte hij hen langdurig en over een periode van jaren. Net als tijdens overnachtingen bij hem thuis. Tegen de ouders zei hij dat hij hen 'wilde ontlasten' van de zware zorg.

    Kans op herval
    Toen deze week folders van het nieuwe sinterklaasfeest werden verspreid op zijn oude school, brak onrust uit onder zijn oud-collega's. Niet alleen omdat de man na zijn celstraf nooit werd behandeld, maar ook omdat hij zich opnieuw richt op kwetsbare kinderen. Justitie noemde in 2003 het risico dat de man zich in de toekomst weer zal vergrijpen aan kinderen 'alleszins reëel', zo blijkt uit het vonnis.

    Eigen baas
    Toch heeft niemand hem ervan kunnen weerhouden zich opnieuw in te laten met kinderen. Als voorzitter van zijn eigen stichting wordt niet gevraagd naar zijn verleden. Zo kan hij zonder problemen en met hulp van sponsors, bekende Nederlanders en burgemeesters een sinterklaasfeest voor kwetsbare kinderen houden.

    Geen tweede kans
    De organisator van Sintercity is zich van geen kwaad bewust, zo liet hij gisteren in een reactie weten. Hij zegt dat sinds zijn veroordeling niets onoorbaars is gebeurd. De man vreest vooral dat het aankomende feest zal worden afgeblazen. "Ik had al besloten dit jaar op de dag zelf niet aanwezig te zijn. Ik ben slechts een radertje in het geheel, ik doe de organisatie. Ik ben veroordeeld, maar klaarblijkelijk krijg je in Nederland geen tweede kans. Het is jammer, want veel kinderen verheugen zich op het feest."

    Een bestuurslid van de stichting steunt de man: "Wij kennen hem als een goede man. Toen wij na de editie van 2011 hoorden van zijn verleden schrokken wij ook. Maar we hebben wel besloten dat hij de financiën kan blijven doen. daar is hij goed in. Ik zorg voor de kinderen. Maar we snappen de zorgen, daarom is hij er op de dag zelf niet bij."

    01-11-2013 om 12:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe Gerrit De plaaggeest

    Blauwe Gerrit De plaaggeest



    Blauwe Gerrit, ook wel Blauwbroek genoemd, is een aapachtig plaagwezen. Hij is vrijwel op de hele Veluwe bekend. Hij springt op verlaten plaatsen en op duistere avonden mensen onverhoeds op de schouders. Hij maakt zich steeds zwaarder, zodat ze bekaf worden en ze zijn blij als ze eindelijk de bewoonde wereld bereiken. Ook duwt hij wandelaars opzij die in het karrespoor lopen - vooral waar twee wegen of paden elkaar kruisen. En hij danst tussen de struiken, alsof hij van de duivel bezeten is. Blauwe Gerrit ziet er dan uit als een blauw waas van geheimzinnig licht, dat op en neer gaat.

    Tussen de woningen van de mensen heeft Blauwe Gerrit weinig macht; als natuurwezen hoort hij bij de eenzaamheid en de duisternis. Eerlijk gezegd doet Blauwe Gerrit zelden of nooit kwaad. Hij is alleen maar verzot op een verzetje en soms grijpt hij in, als onrecht dreigt. Over plaaggeesten zoals Blauwe Gerrit, in dialect Blaauw Garrit genoemd, doen op de Veluwe veel verhalen de ronde. Bijvoorbeeld over een molenaar, die in plaats van de portie die hem normaal toekwam, een grote schep uit de meelzak nam. Opeens werd zijn schop zo zwaar als lood, zo zwaar dat hij hem nauwelijks kon hanteren. Dat was het werk van Blauwe Gerrit. Wel een uur is de molenaar aan het tobben geweest, maar hij kreeg de schep niet uit de zak. Plotseling hoorde hij gegrinnik. Het was alsof er snel iemand wegliep, maar hij zag niets. Toen kon hij de schop weer vrij bewegen. Soms klimt Blauwe Gerrit op zwaarbeladen wagens. Hij had het vroeger bijzonder gemunt op voerlieden die een slokje te veel op hadden. Dan bleef hij urenlang onzichtbaar zitten op de zware lading, zodat de kar niet vooruit te krijgen was.



    Nog een verhaal over Blauwe Gerrit komt uit de buurt van Voorst. De jonker van Busloo keerde op een winteravond terug van de jacht met een lege weitas. Maar daarom niet getreurd: hij zou een heel andere buit binnenhalen, kostelijker dan hazen of patrijzen! Hij zag immers Hanna lopen, de zeventienjarige dochter van een arme weduwe, die land van hem pachtte. Ze liep met een vrachtje sprokkelhout moeizaam naar huis. De jonker greep haar beet, tilde haar voor zich op zijn paard en reed spoorslags weg. Hij trok zich niets aan van haar bidden en smeken; zo'n pril zwartharig meisje was precies wat hij nodig had op een eenzame winteravond! Maar plotseling slaakte zij een gil: "Daar loopt Blauwe Garrit! Breng me gauw weer naar mijn moeder, jonker. Dit kan niet goed gaan." Maar de jonker lachte om Blauwe Garrit. Hij zag immers niets en aan bakerpraatjes hechtte hij geen waarde: "Schimmen zijn schimmen, daar houden denkende mensen geen rekening mee." Maar opeens stond zijn paard schuimbekkend stil. Het was met geen mogelijkheid meer vooruit te krijgen. Blauwe Garrit zat bovenop de nek van het arme dier en drukte er met zijn volle gewicht op. Wat anders meestal onzichtbaar was, kregen ze nu te zien, als een visioen. De jonker en het meisje zagen het spooksel in levende lijve: dreigend, met rollende ogen als vurige bollen en een wapperend blauw kleed, dat vreemd oplichtte. Maar de jonker bleef overmoedig. Met zijn wapen stak hij naar het spookwezen: hij zou het wel klein krijgen. Maar hij kliefde slechts in de ijle lucht. Blauwe Garrit bleef onkwetsbaar. Toen sprong de jonker radeloos van zijn paard, en ging er te voet vandoor. Maar Blauwe Garrit sprong toen hem op de rug en hij kon geen stap meer verzetten. Stokstijf bleef hij staan op de plek waar hij stond. Hij kon nog maar één ding doen: Hanna zijn paard schenken en haar naar de pastoor van Gietel sturen. Die kon hem helpen, want die had een boek waarmee hij toveren kon. Hanna reed zo snel ze kon naar haar moeders hut op de heide terug. Haar moeder, die al bang op haar dochter zat te wachten, hoorde het hoefgetrappel: "Het dodenpaard," verzuchtte zij, "dat voorspelt niet veel goeds." Haar voorgevoel werd gelukkig niet bewaarheid. Hanna kwam ongedeerd aanrijden, op het paard van de jonker! Beide vrouwen knielden neer om God te danken. En zij vergaten helemaal om de pastoor te waarschuwen. Pas bij dageraad liet Blauwe Garrit zijn slachtoffer los. De jonker strompelde naar Busloo terug, het angstzweet hing hem als ijspegels in haren en baard. In die weinige uren was hij wel dertig jaar ouder geworden. Hanna bracht het paard terug naar de stal en ontving twee handen vol goud. Zo kon zij binnen het jaar trouwen, want met de armoede was het gedaan.


    01-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    31-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook koningshuis bedreigd in mail

    Ook koningshuis bedreigd in mail

    Ook koningshuis bedreigd in mail

    Naast politici Bart De Wever, Hans Bonte en Filip Dewinter is ook het Belgische koningshuis in een e-mail bedreigd met bomaanslagen en moorden.

    Het parket van Antwerpen bevestigde gisteren dat burgemeester Bart De Wever een dreigmail heeft ontvangen. “In de e-mail staan bedreigingen aan De Wever zelf, Hans De Wever zelf, Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, Filip Dewinter, Geert Wilders, het Belgische koningshuis en bij uitbreiding onze hele democratie. Er wordt gedreigd met bomaanslagen en moorden en met het implementeren van de sharia met de hulp van Allah.”

    Het parket onderzoekt of er een link is met de dreigmail die de Universiteit Antwerpen ontving.

    31-10-2013 om 19:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.630.000 Belgen vergokken 1 miljard euro op internet

    630.000 Belgen vergokken 1 miljard euro op internet



    De virtuele gokwereld verleidt steeds meer Belgen. Volgens de Kansspelcommissie hebben zich dit jaar al 400.000 landgenoten op een officieel vergunde casino- of andere speelhalsite gewaagd en zochten nog eens 230.000 anderen illegaal gokvertier op internet. Met een geschatte inzet van 1 miljard euro overtreft dat meer dan drie keer de omzet van echte casino's en speelhallen in dit land.

    Eind 2012 waren er volgens de Kansspelcommissie, de overheidsdienst die de kansspelen moet regelen, al 300.000 geregistreerde Belgen op de goksites. Intussen is dat aantal online gokkende landgenoten toegenomen tot liefst 400.000. Dat werd gisteren op een studiedag bekendgemaakt. En dan gaat het uitsluitend over de gokkers die aanklopten bij de 41 legale casino- en speelhalsites zoals Unibet en Napoleon Games. Want daarnaast wagen zich volgens een voorzichtige schatting nog eens 230.000 Belgen op de illegale goksites.

    Alleen al op de legale sites zullen dit jaar 100 miljoen spelletjes worden gespeeld. Met een gemiddelde inzet van 10,32 euro komt dat neer op een totaalinzet van ruim 1 miljard euro. Bovendien is er nog een andere opvallende tendens. "De gokwereld vervrouwelijkt", stelt Donald Van Rossem van de Werkgroep tegen Gokverslaving.

    "Waar in fysieke casino's en speelhallen amper 10 procent van de gokkers vrouwen zijn, is dat bij online gokken al opgeklommen tot 27 procent. Al één op de vier online gokkers is dus een vrouw en dat valt te merken bij onze en andere hulpgroepen tegen gokverslavingen, waar steeds meer dames komen aankloppen. Waar vrouwen er zich altijd wat voor geschaamd hebben om naar echte casino's te gaan, kunnen ze nu gewoon vanuit hun zetel gokken."

    In totaal hebben al 235.343 Belgen een toegangsverbod tot casino's en speelhallen. Verwacht wordt dat dit jaar nog veel meer landgenoten zich vrijwillig op die 'zwarte lijst' zullen laten plaatsen. Alleen in 2012 kwamen er 4.076 Belgen bij die vroegen niet meer te kunnen gokken.

    31-10-2013 om 13:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW zet medewerkster op straat na één ‘foute’ mail

    OCMW zet medewerkster op straat na één ‘foute’ mail

    Dat stinkt naar verkiezingsbeloften haar plaats moet door een ander worden ingenomen,waarschijnlijk een socialist?

     Er gebeuren daar rare dingen in het OCMW , eerst 370000 euro (jawel, jullie lezen goed) verdwenen en nu dit.......rarara


    In dit gebouw opende op 23 juni  de nieuwe kinderopvang. Dolores Hosdey was er toen nog bij.

    Het OCMW van Wervik heeft de coördinatrice van de buitenschoolse kinderopvang per direct ontslagen. Ze wordt aangewreven een foute mail te hebben verstuurd, waardoor paniek ontstond bij ouders. Maar de medewerkster zelf zegt gewoon een opdracht te hebben uitgevoerd.

    Dolores Hosdey (40) werkt sinds maart 2007 als coördinatrice van Sloeber. De OCMW-kinderopvang kampt al enkele jaren met plaatsgebrek, vooral in de deelgemeenten. Daarom is in 2011 een reglement goedgekeurd waarbij ouders verplicht zouden worden om vooraf te reserveren.

    De verantwoordelijken beslisten dat het systeem zou ingaan als Wervik goedkeuring van Kind en Gezin had gekregen voor de uitbreiding van het aantal plaatsen.

    Op 3 oktober meldt Hosdey dat er 116 kinderen aanwezig zijn in de opvang in Geluwe, waar plek is voor 98 kinderen. Een dag later krijgt ze antwoord van de voorzitter van het OCMW: ‘Dan moet je kinderen weigeren. Dit is niet de eerste keer dat ik dat laat weten. Ik neem die verantwoordelijkheid niet op mij.’

    Aangeslagen vraagt Hosdey om een reactie en om advies bij haar diensthoofd, die haar via sms laat weten dat er snel overleg en een beslissing komt. ‘De voorzitter vroeg mij iets wat niet mag: kinderen weigeren. Dan zou men mij verwijten dat ik het huishoudelijk reglement overtreed’, aldus Hosdey.

    Mail van diensthoofd

    Op maandag 7 oktober krijgt Hosdey een mail van haar diensthoofd: ‘In opdracht van de voorzitter en de secretaris moet het systeem van inschrijvingen ingaan vanaf vandaag’, staat daarin. Telefonisch vraagt Hosdey of ze diezelfde avond kinderen moet weigeren bij overtal. Het antwoord was ja.

    Hosdey besluit daarop om de ouders via mail te verwittigen dat er voortaan moet gereserveerd worden, waarna paniek ontstaat bij de ouders. In de pers verklaart de voorzitter van het OCMW dat het om een fout gaat van een OCMW-medewerker en dat de reservering pas ingaat vanaf de herfstvakantie. Gisteren kreeg Hosdey haar ontslagbrief. Ze is per direct ontslagen.

    Vorige week werd Hosdey gehoord door de OCMW-raad. Haar raadsman Marc Decramer had de raadsleden gevraagd om een maand later te beslissen, zodat ze het dossier grondig konden nalezen. Maar de beslissing tot ontslag viel vorige week al.

    Hosdey benadrukt dat ze niet zelf naar de pers is gestapt en wil graag alle ouders bedanken voor hun begrip en medewerking de afgelopen jaren. Collega's omschrijven haar als een gedreven en nauwgezette medewerkster, die openlijk haar mening durft zeggen over bepaalde beslissingen. Dat erkent ze zelf ook, maar het ontslag verrast haar. De OCMW-voorzitter weigert alle commentaar.

    18 kinderen te veel

    Hosdey wees haar oversten de afgelopen jaren herhaaldelijk op het plaatsgebrek, en op het bijbehorende tekort aan personeel. Ondertussen testte ze zelf met 20 ouders het reservatiesysteem.

    Haar herhaalde vragen om over dit alles samen te zitten met de verantwoordelijken, kregen nooit gehoor.

    31-10-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook werkende Vlaming komt amper rond

    Ook werkende Vlaming komt amper rond

    Bijna één op de drie kan aan het einde van de maand niets opzijzetten

    Ook werkende Vlaming komt amper rond

    Heel wat hardwerkende Vlamingen houden op het einde van de maand geen cent over voor een extraatje. Het thema komt vanavond aan bod in Telefacts. Armoedeorganisaties bevestigen het probleem.

    Telefacts en iVox voerden een onderzoek bij 1050 willekeurige Vlamingen. Daarbij werd gepeild of de bevraagden erin slaagden wat geld te sparen, of ruimte hadden voor extraatjes. Dat blijkt vaak niet het geval: bijna één op de drie kan geen cent opzij zetten.

    Ook wordt in een kwart van de gevallen bespaard op hobby's, zoals de sport van kinderen. Evenveel mensen zeggen nooit op restaurant te kunnen gaan. Het grootste probleem is er bij alleenstaanden met kinderen. Vaste kosten die met huisvesting te maken hebben blijven na een scheiding meestal constant. Bij deze groep zegt 54 procent niets opzij te kunnen zetten.

    Ook zegt 17 procent soms een dokters- of tandartsbezoek uit te stellen om budgetredenen. De organisatie Decenniumdoelen 2017, waarin dertien armoedeorganisaties het thema actueel houden, bevestigt de resultaten.

    Kopje koffie

    "Heel wat mensen - ook werkenden - houden niets over", zegt coördinator Anny Vermeersch. "15,6 procent kan zich geen onverwachte uitgave van 900 euro permitteren, 21,7 procent van de min-achttienjarigen kan per jaar niet één week op vakantie buitenshuis. Zelfs een kopje koffie kan er vaak niet af."

    Volgens Pieter Glorieux van onderzoeksbureau iVox zien veel ondervraagden het somber in. "Ze geven aan dat hun situatie sinds 2008 is verslechterd en geloven niet dat het snel betert". De jaarlijkse Armoedebarometer van Decenniumdoelen 2017 is al even somber. "Middenin een crisis, met regeringen die vooral besparen, zien we heel weinig beweging", zegt Vermeersch. "Op deze manier komen we er niet."

    30-10-2013 om 21:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!