Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    18-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo over loonkloof:

    De Croo over loonkloof: "Ik reik Kris Peeters de hand"

    Maar ik reik mijn stem niet naar u of Peeters. Ben te veel bedrogen van jullie.ik hoop met heel mijn hart dat jullie zwaar verliezen.is Genoeg geweest

    Wat denk je , Alexander , ik zal nu al een maatje zoeken . Als de sossen op de kar springen , zijn we met zijn drietjes .... Wat ben je toch een looser !!! . Ga samen met je pa de paardjes voeren .....



    Alexander De Croo reageert verheugd op de beslissing van CD&V om niet in de volgende regering te stappen zonder garanties om de loonkloof met onze buurlanden weg te werken. Dat schrijft de krant De Standaard.

    "Loonkost is een prioritair thema, zowel vandaag als de komende jaren", aldus De Croo, die zegt de hand uit te steken naar Kris Peeters.

    De federale regering wil de loonkloof uiterlijk tegen 2018 dichten volgens De Croo. "Ik ben blij dat we nu een bondgenoot bij hebben om dat traject waar te maken en zo mogelijk te versnellen."

    Vlaams minister-president Kris Peeters zei eerder vandaag in het VTM NIEUWS dat hij niet in de volgende regering stapt als het dichten van de loonkloof geen prioriteit is. "Dat is essentieel om absoluut de werkgelegenheid in onze kleine en middelgrote ondernemingen te behouden", aldus Peeters.

    18-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters stelt dichten loonkloof als voorwaarde regeringsdeelname CD&V

    Peeters stelt dichten loonkloof als voorwaarde regeringsdeelname CD&V

    Jaja , wij kennen dat . Nu roepen en tieren tot wanneer de P.S. eens op tafel klopt en dan een bocht van 180° . Ik heb nog nooit op jullie gestemd en zal dat ook nooit doen .

    De nva heeft niks anders gezegd dan dat de loonkloof moet gedicht worden.En nu komen de flut partijen er ineens ook mee af.Alsof zij de uitvinder er van zijn.Ze kunnen nog geen eigen programma uittekenen afkijken van een ander is papieren afgeven en gebuisd.

     

    CD&V stapt niet in een volgende regering zonder garanties over het dichten van de loonkosthandicap met onze buurlanden. Dat heeft minister-president Kris Peeters gezegd in VTM NIEUWS. "Dat is essentieel om absoluut de werkgelegenheid in onze kleine en middelgrote ondernemingen te behouden", onderstreepte hij.

    Het vernieuwingscongres van CD&V besloot dit weekend dat de loonkloof voor de christendemocraten "uiterlijk tegen 2018, maar sneller indien mogelijk" moet worden weggewerkt.

    Een groep CD&V-leden wilde daar 2016 van maken, maar financieminister Koen Geens waarschuwde dat de kloof - "5,1 procent in de meest optimistische schattingen" - niet zomaar weggewerkt is.

    Breekpunt
    Toch is het wel degelijk een breekpunt voor CD&V, aldus Peeters. "We zeggen: we stappen niet in een regering als niet in het regeerakkoord is opgenomen dat de loonkloof gedicht moet worden", klonk het. Al hoopt de minister-president ook in het overlegcomité van eind november al duidelijke stappen te zetten.

    Indexafschaffing niet voldoende
    Hoe de loonkosthandicap concreet moet worden weggewerkt, zal afhangen van verder debat en onderhandelingen met de andere partijen, zei Peeters nog. Het afschaffen van de automatische index zou volgens hem alvast geen essentiële elementen wijzigen aan de loonkloof.

    Woonbonus
    Peeters kwam tot slot even terug op het voorstel om de woonbonus na de regionalisatie in 2015 te herijken. De Vlaamse Confederatie Bouw wnog. "Naar de toekomst toe: woonbonus ook voor nieuwbouw, maar we willen een extra accent leggen op restauratie, renovatie om ook jonge gezinnen de mogelijkheid te geven in de steden te wonen."

    aarschuwde dat renovatie alleen te weinig zal zijn om iedereen een huis te geven. CD&V wil echter vooral de focus verleggen, verduidelijkte Peeters

    17-11-2013 om 23:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden betogers tegen Zwarte Piet in Amsterdam

    Honderden betogers tegen Zwarte Piet in Amsterdam

    Dit is absoluut GEEN racisme. Sinterklaas bestaat al jaren.. waarom gaan ze ineens nu dit feest verpesten. overal komt het op tv. zo gaan de kindjes ook vragen beginnen stellen en wordt het voor hun verpest. zwarte piet is inderdaad zwart door de roet. als sinterklaas door de schoorsteen zou gaan zou hij ook zwart zien. maar hij is een oude man en kan dat dus niet ;)

    Ik ben schouwveger is mijn einde dan ook nabij ?



    Enkele honderden betogers hebben zich vanmiddag verzameld op het Beursplein in Amsterdam voor een protest tegen Zwarte Piet. De demonstranten vinden het hulpje van Sinterklaas een vorm van racisme.



    De Amsterdamse politie had van tevoren rekening gehouden met verstoringen. Het bleef echter rustig rondom het beursgebouw.

    Tegenstanders stapten vorige week al naar de rechter omdat ze de Pieten racistisch vinden. Bovendien zou de karikatuur "respectloos overkomen bij mensen van Afrikaanse afkomst".

    De rechter gaf gisteren toestemming om het evenement door te laten gaan. Bij de officiële intocht van Sinterklaas waren de Zwarte Pieten in Amsterdam dus van de partij.










    17-11-2013 om 11:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil geen zomervakantie van 6 weken, wel één arbeidsstatuut

    CD&V wil geen zomervakantie van 6 weken, wel één arbeidsstatuut

    Wil de cd&v nu echt de vlam in de pan de minster moet meer afgeven vind ik en niet de klein werken de mensen aub stop de cd &v aub met de kleine man op de vingerste tikken

    Beke zal na dit congres met een rijk gevulde mand naar de kiezer kunnen trekken: rijbewijs met punten, geen gratis openbaar vervoer meer en pensioen op 65.
     


    De CD&V-leden zijn vandaag wat op de rem gaan staan rond het inkorten van de zomervakanties. Van een korte vakantie van zes weken is in de finale vernieuwingsteksten geen sprake meer. De CD&V'ers willen op termijn wel af van het ambtenarenstatuut, pleiten voor rekeningrijden, een rijbewijs met punten en verplicht onderwijs vanaf drie jaar.

    Zo'n 3.500 Vlaamse christendemocraten blazen een heel weekend verzamelen in het Lommelse, waar ze zich buigen over ruim honderd bladzijden congresteksten. Bij de voorstelling enkele maanden geleden doken een reeks opvallende voorstellen op, waarvan er uiteindelijk enkele sneuvelden in de discussies. Kregen wel het fiat van de CD&V-leden: het rijbewijs met punten, het schrappen van het gratis openbaar vervoer en het behoud van de pensioenleeftijd op 65. Ook "slim rekeningrijden" staat op het christendemocratische verlanglijstje, weliswaar op voorwaarde dat de verkeersbelasting en de belasting op inverkeersstelling verdwijnen.

    Struikelblokken
    Meer discussie was er over het inkorten van de zomervakantie. Van zes weken is geen sprake meer, voorlopig houden de CD&V'ers het op een betere spreiding in overleg met het onderwijsveld. "Het congres heeft gekozen voor dialoog", verwoordde Beke het. "We zullen dus samen met het onderwijsveld bekijken of we een betere spreiding in dialoog toch kunnen invoeren."

    Ook de federale kieskring stak vandaag nog even de kop op. Vooral de CD&V-jongeren bleken in de bevoegde werkgroep hevige pleitbezorgers, maar na een tussenkomst van minister-president Kris Peeters stonden de neuzen weer in dezelfde richting. "Een federale kieskring = de klok terugdraaien. Het zwaartepunt bevindt zich bij de deelstaten", onderstreepte Peeters nadien nog eens op Twitter.

    Minister van Financiën Koen Geens verdedigde op zijn beurt in het plenaire debat het gekozen pad voor het wegwerken van de loonkosthandicap. Een niet onbelangrijke groep CD&V-leden wilde dat pad versnellen naar 2016, maar Geens waarschuwde dat een kloof van 5,1 procent - "volgens de meest optimistische schattingen - niet zomaar weg te werken is. Uiteindelijk wil CD&V de kloof met de buurlanden "uiterlijk tegen 2018" weg hebben, maar "sneller als het kan". Opvallend: indien nodig kan dat voor de CD&V'ers eventueel deels door het doortrekken van de huidige loonbevriezing.

    "Pro eenheidsstatuut"
    Maar ook een efficiëntere overheid en lastenverschuivingen zijn noodzakelijk, luidt het. Ook over het uitdoven van het ambtenarenstatuut, moest de plenaire zitting de knoop doorhakken bij gebrek aan tweederdemeerderheid in de werkgroep. Op dit punt koos CD&V wel duidelijk "pro eenheidsstatuut", met eenzelfde basisbescherming voor iedereen inzake pensioen, gezondheidszorg en kinderbijslag. Die kinderbijslag moet trouwens voor elk kind gelijk, ongeacht het statuut van de ouders of hun plaats in het gezin. Correcties kunnen enkel voor kinderen in sociaal zwakke gezinnen. Een amendement om gezinnen een bonus te geven als beide ouders zorgverlof opnemen werd dan weer weggestemd, net als een voorstel over nachttreinen trouwens.

    De woonbonus blijft voor de CD&V'ers tot slot best onveranderd voor de bestaande leningen, al willen ze voor nieuwe leningen na de regionalisering meer focus op renovatie en vervangbouw. En vooral ook op de "enige en eigen woning".

    Voorzitter Wouter Beke toonde zich aan het eind van de dag tevreden met het resultaat. "We hebben veelzijdigheid verzoend met duidelijkheid", besloot hij. "Mensen met extreme standpunten hebben doorgaans niet veel nagedacht. Wij hebben dat wel gedaan."

    Herwonnen vertrouwen
    Hij zette ook het herwonnen vertrouwen van de christendemocraten meermaals in de verf. Na de verkiezingsopdoffer in 2010 staat CD&V er opnieuw helemaal, klonk het. Bovendien is CD&V volgens hem altijd de partij geweest die gezorgd heeft voor Vlaamse autonomie. "Met Luc Van den Brande en Johan Sauwens, en voordien met Gaston Eyskens, Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene."


    "Echte volkspartij"
    CD&V is de enige echte volkspartij, vond ook minister-president Peeters. "Met Innesto tonen wij eens te meer de waarde van de dialoog, de kracht van samenwerking", aldus het onbetwiste boegbeeld van de christendemocraten. "Want het is die kracht die voor de échte verandering zal zorgen."

    Peeters benadrukte voorts dat CD&V "het cynisme en het negativisme" negeert. "Wij stoppen niet bij het benoemen van de problemen, maar formuleren er ook krachtige antwoorden voor. Wij kiezen voor de uitgestoken hand in plaats van de gebalde vuist. Voor de zekerheid van de vooruitgang in plaats van de chaos van de blokkering", klonk het.

    "Al decennialang maken we de juiste keuzes"
    Ook Peeters hamerde tot slot op het herwonnen vertrouwen van CD&V. "Al decennialang maken wij in beslissende tijden de juiste keuzes. En dat zullen we blijven doen", besloot hij. "Onze partij heeft de ervaring én de vernieuwende ideeën om dat te realiseren."

    17-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil dan toch lagere btw op elektriciteit

    CD&V wil dan toch lagere btw op elektriciteit

    Bij verlaging BTW op de gas en electriciteit, daarvan zal de gewone burger op het einde niet veel verschil zien. want wat men met de ene hand geeft neemt men gewoonlijk met de andere hand wel terug af, dus er zullen wel vlug her en der extra taksen of verhoging op de opcentienmen op dit en dat bijkomen. Het is ook nooit anders geweest. het is verkiezingstijd, dus nog vlug veel beloven is in.

    Niks van waar. CD&V wil stemmen om de btw daarna in de vergeetput te gooien.
    Tjeven zijn zoals een vlag aan een mast. . Ze draaien elke richting uit. Onbetrouwbaar tot en met !!



    CD&V is dan toch bereid om een btw-verlaging op elektriciteit te aanvaarden. Dat zegt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert vandaag in een interview met de krant De Tijd.

    "Alle zeilen moeten worden bijgezet. Zelfs de zeilen met een gat in, klinkt het. "Ja, ik heb het dan over de btw-verlaging op elektriciteit. We moeten de bedrijven nú helpen, zodat ze hun hoofdkwartieren kunnen zeggen dat er hulp onderweg is", dixit de Vlaamse christendemocraat. Volgens Bogaert heeft zijn partij binnenskamers beslist om dan toch de btw-verlaging op elektriciteit te aanvaarden.

    CD&V koppelt wel een voorwaarde aan die btw-verlaging. "We moeten ook een lineaire lastenverlaging bekomen. We moeten daar één pakket van maken en dat politiek doen passeren", aldus Bogaert. Btw-verlaging en lineaire lastenverlaging zijn samen goed voor een "inspanning van honderden miljoenen euro's lastenverlaging, bovenop de maatregelen voor 1,1 miljard euro die al zijn genomen".

    Op 27 november buigen alle regeringen van het land zich in het Overlegcomité opnieuw over een concurrentiepact. Vorige week zei Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) reeds dat een btw-verlaging bespreekbaar is, maar dat de loonkloof "het echte debat is".

    16-11-2013 om 17:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didier Bellens moet opstappen zonder ontslagvergoeding

    Didier Bellens moet opstappen zonder ontslagvergoeding

    Nu snel een telefoontje naar vdl en die tovert zo een rode partijsoldaat uit zijn . mouw met terug een riant loon en afscheidspremie . En nu nog een proces van Bellens tegen de politieke pipo's en dat hij waarschijnlijk zal winnen tenzij . de politiek korrekte rechters de pipo's een handje toesteken

    Regel rechte schande nu mogen ze Di rupo volgend jaar ook buiten zetten !! ook zonder vergoeding voila kort maar krachtig als een moet boeten de andere ook hé , goeie en bekwame mens die sturen ze de laan !! En mensen die niets waarmaken die komen nu aan de bak !! Top regering !!




    Na een week speculeren en gissen is de kogel door de kerk: na tien jaar zit de taak van Didier Bellens bij Belgacom er op. Bellens krijgt van de ministers geen gouden parachute mee, volgens hen heeft hij daar geen recht op door de zware fout die hij beging. Premier Di Rupo (PS) spreekt van "een totale vertrouwensbreuk". Volgens minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) is Belgacom nu wel "back in business".



    Het kernkabinet boog zich vanavond sinds 18u30 over het lijvige dossier van haar enfant terrible bij het telecombedrijf. Labille stelde zijn collega's een rapport voor over Bellens. Daarna werd er nog ruim anderhalf uur gediscussieerd.

    "In het belang van Belgacom is het essentieel dat er een goede verstandhouding bestaat tussen de CEO en haar belangrijkste aandeelhouder, de Belgische staat", zo begon Di Rupo de persconferentie na de beslissing. "De polemieken en incidenten rond Didier Bellens hebben geleidelijk aan de vertrouwensband aangetast en hebben schade toegebracht aan het imago van het bedrijf. Ze betekenen een ernstige fout in zijn hoedanigheid van gedelegeerd bestuurder. Daarom ontheft de regering Didier Bellens van zijn mandaat als bestuurslid en gedegeleerd bestuurder van Belgacom."

    Bellens krijgt geen opzegvergoeding omdat hij zich volgens de ministers schuldig heeft gemaakt aan een zware fout. De raad van bestuur zal die beslissing wel nog moeten goedkeuren.

    Incidenten
    De regering nam de CEO persoonlijk de vele incidenten en fouten van de afgelopen weken kwalijk. Zo was er de omstreden vastgoeddeal, de aanvallen op het kritische CD&V-kamerlid Roel Deseyn. De druppel kwam er vorige week, toen Bellens zijn belangrijkste aandeelhouder beledigde door premier Di Rupo te bestempelen als een klein kind dat elk jaar om zijn sinterklaascadeau in de vorm van een Belgacomdividend komt bedelen. Daarna slaagde Bellens er bovendien nog in om zijn beschermelinge Sandrine Nelissen-Grade tot directeur Public Affairs te benoemen. Minister Labille verwees expliciet naar het ernstige gebrek aan vertrouwen na de "denigrerende verklaringen" van Bellens



    Vervanger
    De regering wil nog voor het einde van het jaar een nieuwe CEO aanstellen, wat een lastige klus belooft te worden. Een headhuntersbureau moet op zoek gaan. De nieuwe topman van het telecombedrijf zou nog maar de helft van het loon van Bellens gaan verdienen."Het remuneratiecomité van Belgacom zal binnenkort een beslissing nemen over de vergoeding van de nieuwe CEO, rekening houdend met de recente beslissingen van de regering en de specificiteit van het bedrijf Belgacom", zei minister Labille daarover.

    Morgen zal de raad van bestuur van Belgacom zich buigen over een tijdelijke opvolging en een beslissing nemen. Verwacht wordt dat nummer twee Ray Stewart alvast een aantal taken van Bellens op zich neemt. Op die manier hoopt de regering dat de beleggers het vertrouwen in Belgacom behouden. Om dezelfde reden hakten de ministers officieel pas na het sluiten van de beurs de knoop door.

    Labille lichtte Bellens in over zijn ontslag en wou enkel kwijt dat die "natuurlijk niet tevreden was". Bellens zelf reageerde nog niet, maar alles lijkt er op te wijzen dat hij zich niet zomaar zal neerleggen bij de beslissing om hem geen ontslagvergoeding te gunnen. Naar verluidt duurde de bijeenkomst van het kernkabinet zo lang omdat de regeringsleden er absoluut zeker van wilden zijn dat het ontslag zonder vergoeding juridisch sluitend was.

    "Zwarte periode"
    Voor aanvang van het kernkabinet gaven de ministers al enkele vekrlaringen mee. PS-vicepremier Laurette Onkelinx was voorzichtig. "Wat telt zijn de feiten. Het is het geheel dat de motivatie in het rapport zal leveren", luidde het.

    Haar Open Vld-collega Alexander De Croo wilde dat er een einde komt aan de "zwarte periode". "Ik denk dat de episode van de voorbije maanden niet goed was voor het bedrijf", luidde het.


    MR-vicepremier Reynders vond niet dat Bellens een ontslagvergoeding moest krijgen. Hij merkte op dat er "zoveel problemen de laatste maanden" zijn geweest en had het over "klaar en duidelijke verklaringen ten opzichte van de aandeelhouders" - lees: de regering.

    16-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellens vraagt vertrekpremie van 800.000 euro

    "Bellens vraagt vertrekpremie van 800.000 euro"

    Hij zal meer krijgen dan dat bedrag!Let op mijn woorden.Hij weet teveel dat toegedekt moet blijven en dat gaan ze betalen!

    De pot verwijt de ketel dat een zwart ziet. De regering Dirupo maakt dagelijks zware fouten en dit met ons geld waarvoor er bijna niets tegenover staat. Voor Belgacom betaal je toch voor een dienst. Ze hebben een wolf binnengehaald omdat Belgacom bijna niets meer voorstelde, maar als hij zijn tanden laat zien schieten ze hem af.



    Belgacom-CEO Didier Bellens heeft een aanvraag ingediend om een ontslagvergoeding van 800.000 euro te ontvangen. Dat schrijft de krant L'Echo op haar website. Vanavond beslist de regering over zijn lot.

    Volgens de Franstalige krant wil de Belgacombaas uitbetaald worden tot september 2014. Dat komt neer op een bedrag van ongeveer 800.000 euro. Tot nu toe werd een nettobedrag van 2 à 2,4 miljoen euro genoemd als 'gouden parachute'.

    Het lijkt weinig waarschijnlijk dat het kernkabinet aan zijn vraag zal tegemoetkomen. De regering wil Bellens zonder vertrekpremie ontslaan omdat hij een zware fout begaan heeft. Om vijf uur vanavond komt het kernkabinet samen om de zaak te bespreken. Een beslissing valt wellicht pas na het sluiten van de beurs.

    Uithaal naar regering
    Bellens haalde vorige week fors uit naar de Belgische regering die hij zijn ''moeilijkste aandeelhouder'' noemde. Premier Di Rupo noemde hij een "klein kind dat aan het eind van het jaar om zijn sinterklaas komt''.
    Eerder waren er de verdachte handel in vastgoed en de aanvallen op het kritische CD&V-kamerlid Roel Deseyn. En toen bleek dat zijn positie op het spel stond, promoveerde Bellens zijn beschermelinge tot directeur Public Affairs.

    HLN.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?

    15-11-2013 om 23:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde van Brusselaars kiest voor Vlaanderen

    Peiling N-VA: "Derde van Brusselaars kiest voor Vlaanderen"

    De toekomst van Brussel ligt onomstotelijk in en met Vlaanderen!

    Het zijn alleen maar verstokte postjespakkers zoals Guy Vanhengel die niet inzien dat de Brusselaars wel eieren voor hun geld gaan kiezen als ze de keuze hebben voor een Vlaams of voor een Waals systeem. Zo veel masochisten lopen er nu ook niet rond.



    Een derde van de Brusselaars kiest als het er op aankomt voor het aanbod van de Vlaamse Gemeenschap. Dat concludeert de N-VA uit een eigen peiling over de 'Brusselkeuze'. Daarbij werd een duizendtal Brusselaars telefonisch ondervraagd door onderzoeksbureau TNS. Ongeveer een derde was Nederlandstalig.

    De N-VA liet onderzoeksbureau TNS nagaan hoe de Brusselaars zouden omgaan met de Brusselkeuze. Concreet moesten ze dus kiezen tussen het Vlaamse en Waalse systeem voor sociale zekerheid en onderwijs. Bij de vraagstelling werd uitgegaan van een voldongen feit. Of de Brusselaars de Brusselkeuze zien zitten, werd niet gevraagd. Ook de foutenmarge is niet bekend.

    Bij een keuze zou 80 tot 90 pct van de Nederlandstaligen kiezen voor het Vlaamse systeem en ook 20 tot 30 pct van de Franstaligen zou dat doen. Een derde van hen kiest voor Nederlandstalig onderwijs. Van de Nederlandstalige respondenten ziet ruim 80 pct tweetalig onderwijs niet zitten.

    Volgens N-VA toont de peiling aan dat Franssprekende Brusselaars positief staan tegenover de Vlaamse gemeenschap en haar aanbod, vooral omdat het kwalitatief beter is. "De Brusselkeuze is dus een goede zaak", luidt het bij de partij. "De Brusselse Vlamingen nemen duidelijk stelling tegen Brussels onderwijs en een verzelfstandiging waarbij er een losse of zelfs geen band met de rest van Vlaanderen zou zijn."

    15-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter moet GAS-boete van 2.400 euro niet betalen

    Filip Dewinter moet GAS-boete van 2.400 euro niet betalen

    Filip Dewinter moet GAS-boete van 2.400 euro niet betalen

    De Antwerpse politierechtbank heeft twintig GAS-boetes van Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter vernietigd. Hij had die vorig jaar gekregen omdat een aantal van zijn verkiezingsaffiches aan verkeers- en verlichtingspalen werden opgehangen.

    De totale boete bedroeg 2.400 euro, maar die hoeft Dewinter dus niet te betalen, meldt de partij in een persbericht. De woordvoerder van de politierechtbank kon het nieuws niet bevestigen.

    De politierechter argumenteerde de vernietiging van de GAS-boetes door te stellen dat de gedagvaarde partij, de vzw Vlaams Belang, niet de 'organisator' op de affiche is en dat het Antwerps gemeentelijke politiereglement over de aanplakking op verkiezingsborden onduidelijk is.

    Filip Dewinter reageert in het persbericht tevreden op het vonnis. "Het machtsmisbruik van de GAS-boetes tegen één bepaalde politieke partij is onaanvaardbaar. De vernietiging van de GAS-boetes is dan ook een overwinning voor de vrije meningsuiting en een nederlaag voor het Antwerpse stadsbestuur.

    14-11-2013 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitskaart aanvragen voorlopig onmogelijk

    Identiteitskaart aanvragen voorlopig onmogelijk

    Identiteitskaart aanvragen voorlopig onmogelijk

    De software om nieuwe identiteitskaarten aan te vragen, ligt al twee dagen plat. Belgen die een nieuw exemplaar nodig hebben, moeten voorlopig geduld uitoefenen. “Onze mensen werken dag en nacht aan een oplossing”, verzekert Koen Schuyten van de FOD Binnenlandse Zaken.

    Binnenlandse Zaken is sinds september druk bezig met een grootschalige migratie van haar elektronische databanken. “Dat is nodig om onze informaticasystemen te moderniseren”, zegt woordvoerder Koen Schuyten van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking.

    Ironisch genoeg zorgt net die modernisering voor een hoop technische problemen. Sinds dinsdag kunnen gemeenten daardoor geen nieuwe identiteitskaarten meer aanvragen. Technische problemen bij het softwareprogramma Belpic zijn de oorzaak van de hinder.

    Wanneer de problemen van de baan zijn, kan Schuyten niet zeggen. Belgen die dringend een nieuw exemplaar nodig hebben om op reis te gaan, kunnen als alternatief een paspoort aanvragen.

    14-11-2013 om 15:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering krijgt 3,25 miljard euro voor aandeel BNP Paribas Fortis

    Regering krijgt 3,25 miljard euro voor aandeel BNP Paribas Fortis

    Daar gaan we, nu kan het pluimen van de Belgen pas goed van start gaan. . De Belgische belastingbetaler heeft ze al eens recht gehouden en nu . kunnen we de Fransen gaan onderhouden. . Mensen trek uw centen terug uit die Franse bank en investeer in een bank . van bij ons.

    Daar gaan we, nu kan het pluimen van de Belgen pas goed van start gaan. . De Belgische belastingbetaler heeft ze al eens recht gehouden en nu . kunnen we de Fransen gaan onderhouden. . Mensen trek uw centen terug uit die Franse bank en investeer in een bank . van bij ons.



    De federale regering bevestigt na een elektronische ministerraad de verkoop van haar belang van 25 procent in BNP Paribas Fortis voor 3,25 miljard euro. Er blijven wel onafhankelijke Belgische bestuurders in de raad van bestuur tot 2020. De verkoop heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen.

    De Belgische overheid verwief de bank als onderdeel van de redding bij het begin van de financiële crisis. Later werd drievierde verkocht aan het Franse BNP Paribas, België hield het resterende kwart. Nu wordt ook het Belgische aandeel verkocht aan de Franse bank met een meerwaarde van 900 miljoen euro.

    Volgens de regering zijn de doelstellingen voltooid. "De bank heeft zich aan haar verbintenissen gehouden ondanks het moeilijke klimaat. Het moment was daarom gekomen voor de Belgische Staat om haar belang in BNP Paribas Fortis te verkopen", zeggen eerste minister Elio Di Rupo en minister van Financiën Koen Geens in een mededeling.

    Staatsschuld
    De 3,25 miljard euro opbrengst wordt gebruikt om de doelstellingen inzake staatsschuld te bereiken. De regering kreeg de toezegging dat het strategische plan voor de bank, dat in maart werd opgesteld, zal worden uitgevoerd.

    "De verkoop kadert in ons standpunt dat de staat geen actieve rol moet spelen in de financiële sector, tenzij dat nodig is om de stabiliteit te verzekeren", stelt Koen Geens. België houdt echter wel zijn belang van 10,3 procent aan in BNP Paribas zelf.

    Royal Park Investment
    Eerder dit jaar verkocht de regering Royal Park Investment, de bad bank van Fortis, voor 1,1 miljard euro. Met de nieuwe verkoop komt de staatsschuld opnieuw onder de 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp) terecht.

    14-11-2013 om 12:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    13-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De monarchie kost ons land volgend jaar 38,7 miljoen euro

    De monarchie kost ons land volgend jaar 38,7 miljoen euro

    En zo krijgen die vetpotten steeds meer. Afschaffen die handel, en liefst onmiddellijk.

    Stuur dat bedrag naar de slachtoffers van de orkaan ipv familie Flodder ... dan wordt er tenminste iets nuttigs gedaan met onze centen.



    De omvang van de koninklijke dotaties, die is alom bekend. Maar voor het eerst biedt een begrotingsdocument ook zicht op de totale som die de monarchie ons land kost. Dat meldt het weekblad Knack en kon onze redactie bevestigen met de officiële parlementaire documenten.

    Dat in een begroting de koninklijke dotaties worden vermeld, is niets nieuws. Zo was al bekend dat koning Filip 11,65 miljoen euro ontvangt. Koning Albert krijgt vanaf 2014 jaarlijks 931.000 euro, koningin Fabiola 466.000 euro, prinses Astrid 323.000 euro en prins Laurent 310.000 euro. In totaal bedragen de koninklijke dotaties zo 13,68 miljoen euro.

    Maar in de ontwerpbegroting van de federale regering voor 2014 staat voor het eerst veel meer informatie over de kosten van de monarchie (zie pdf in bijlage). Zo becijfert de regering ook alle uitgaven die bestemd zijn voor de koninklijke familie (en haar 'activiteiten') maar die gedragen worden door andere overheidsdiensten. Dan gaat het over kosten voor de politiediensten, Buitenlandse Zaken, de Regie der Gebouwen of Landsverdediging.

    Alles samen lopen die kosten op tot 25,06 miljoen euro (zie ruwe verdeling in grafiek hieronder). Dat maakt dat de totale kostprijs voor de monarchie in ons land volgend jaar 38,74 miljoen euro bedraagt.

    13-11-2013 om 23:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navid zal proberen om illegaal naar België terug te keren

    Navid zal proberen om illegaal naar België terug te keren

    Navid en zijn Poolse vriendin zijn al sinds oktober van elkaar gescheiden.

    Navid Sharifi, de 21-jarige Afghaanse loodgieter die begin oktober uitgewezen werd naar zijn geboorteland, zal een poging wagen om op illegale wijze opnieuw België binnen te geraken. ‘In Afghanistan heeft de jongen geen enkel toekomstperspectief’, zegt zijn raadsman.

    Navid Sharifi wil terug naar België. Volgens zijn advocaat Pieter-Jan Staelens zal de uitgewezen loodgieter ons land desnoods op illegale wijze proberen te bereiken. ‘Een begrijpelijke actie. Nu hij sinds enkele dagen niet meer wordt opgevangen in het kantoor van de Internationale Organisatie voor Migratie, moet hij op straat zijn plan trekken.'

    'Hij staat er helemaal alleen voor en werk is er niet. Hij heeft nog wel wat centjes die hij in België als stagiair-loodgieter bij elkaar heeft gespaard, maar die zullen rap op zijn aan hotelkosten. Naar zijn ouders kan hij niet, want ze verblijven zelf illegaal in Iran. Bovendien komt hij dan weer terecht in de familievete waarvoor hij in de eerste plaats op de vlucht is geslagen’, zegt Staelens.

    Als Navid erin slaagt om opnieuw naar ons land te komen, kan hij volgens zijn advocaat een nieuwe aanvraag doen voor politiek asiel en begint de hele carroussel van vooraf aan.

    ‘Ondertussen onderzoeken we ook of hij in Polen terechtkan met zijn vriendinnetje’, aldus Staelens. ‘Zij is immers Poolse en als ze daar zouden trouwen, kan hij daar misschien definitief blijven. In ons land kan een gezinshereniging pas als zijn vriendin 21 jaar is. Maar dat gebeurt pas volgend jaar.’

    13-11-2013 om 11:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlement stuurt advocaat vermoorde Pirotton wandelen

    Parlement stuurt advocaat vermoorde Pirotton wandelen

    Afschaffen de parlementaire onschendbaarheid ! iedereen moet voor zijn daden verantwoordelijkheid opnemen! In deprivésfeer (zaken en andere..) geldt ook geen onschendbaarheid

    Nog maar eens een bewijs hoe smerig politiek is!
     


    De commissie Vervolgingen van het Waals parlement zal de advocaat van de familie van Véronique Pirotton niet horen in de raak rond Bernard Wesphael. De commissie verklaarde de vraag van meester Philippe Moureau immers onontvankelijk.

    Wesphael wordt verdacht van de moord op Pirotton. De parlementaire commissie houdt hoorzittingen over de eventuele opheffing van Wesphaels onschendbaarheid.

    De commissie zegt alle begrip te hebben voor de bezorgdheden van de burgerlijke partijen, maar moet vaststellen dat de vragen in verband met de toegang tot het dossier door de burgerlijke partijen worden geregeld door het Wetboek van Strafvordering. "De vragen die meester Moureau aansnijdt zijn dus vreemd aan de procedure waarvoor de commissie Vervolgingen is gevat", luidt het in een mededeling.

    De commissie had voordien een kopie ontvangen van de klacht met burgerlijke partijstelling, waarover ze zich moest buigen. "In deze omstandigheden heeft de commissie unaniem beslist dat ze geen positief gevolg kan geven aan de vraag van meester Moureau", luidt het.

    13-11-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent voor de rechter omdat hij op inbreker schoot

    Agent voor de rechter omdat hij op inbreker schoot

    Om te kotsen. dat crapuul heeft dank zij de stomme wetten die die onbekwame regeringen hebben gestemd alle rechten. en het parket gerecht maakt misbruik ervan om hun vriendjes te helpen. . hoe kan een goede politieagent zijn job doen? . dat die criminelen een paar van die parket/gerechtmagistraten eens aanvallen en dan leren ze het misschien wel.

    Beste rechter, denk goed na over wat je hiermee doet! Wij hebben als burger de politie nodig en die moet kordaat kunnen optreden! De inbreker mag heel erg blij zijn dat die agent zo goed kan schieten en zijn been niet heeft gemist! . Of gaan we in Belgie zeggen: zolang je alleen maar steelt mag de politie niets doen?



    Een 47-jarige politieagent uit Houthalen-Helchteren staat voor de Hasseltse correctionele rechtbank terecht omdat hij vorig jaar op een Poolse inbreker schoot. Volgens het openbare ministerie ging het niet om wettige zelfverdediging.

    "De inbreker is langs achter in zijn been geschoten. De technische vaststellingen kloppen niet met het verhaal van de agent. Dit kan niet door de beugel. Een agent moet zijn koelbloedigheid kunnen bewaren", stelde de openbare aanklager. Hij vroeg eerst een symbolische straf, maar kwam nadien toch met een straf met uitstel op de proppen.

    Buurtbewoners belden op 25 september 2012 de politie nadat ze glasgerinkel gehoord hadden aan een woning. De politie ging met verschillende agenten ter plaatse en omsingelde het huis.

    De beklaagde stond aan het ingeslagen slaapkamerraam en zag de inbreker in de slaapkamer. Volgens zijn versie schoot hij van buiten toen de inbreker zijn koevoet wilde gooien. De agent voelde zich door de koevoet bedreigd en schoot naar eigen zeggen de inbreker bewust in het been. Binnen aan de deur van de slaapkamer naar de gang was er nog een kleine schermutseling, waarna de gewonde inbreker kon wegvluchten. Hij liep door enkele tuinen en kon na een kilometerslange klopjacht met helikopter en speurhond overmeesterd worden. Na verzorging in het ziekenhuis vloog hij de cel in.

    "Deze agent heeft een onberispelijke staat van dienst en legt regelmatig succesvol de nodige schietproeven af, maar dit gedrag kan niet door de beugel", aldus de procureur. Volgens de verdediging zitten er leugens in de verklaring van de inbreker. Het vonnis volgt op 10 december

    12-11-2013 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén De Croo is meer dan genoeg

    "Eén De Croo is meer dan genoeg"

    Hoe durven die politiekers in België argumenteren dat "de kiezer het wil". In ons systeem heeft de kiezer weinig te zeggen over wie verkozen wordt. Enkel welke partij. De uiteindelijk verkozene wordt door de partijleiding op hun postje gezet. En die leiding is niet echt "democratisch" verkozen. Kijk naar het aantal zoontjes en dochters van die vanuit het niets plots een belangrijke post krijgen. Kennis en talent is zeker niet van belang.

    Alle twee afvoeren, samen met de andere supergraaiers van VLD! . Zoals "vriendje" Degucht zegt: "Het is te gek om los te lopen." . . Ze kunnen natuurlijk nog met hun tweetjes proberen in het Europees Parlement te geraken; daar zitten al de geldwolven van VLD al bij mekaar. Ons kent ons !



    Open Vld zit met een netelig probleem. Zowel Alexander De Croo als zijn vader Herman, twee stemmenkanonnen voor de liberalen, wil volgend jaar op de federale kieslijst prijken. Maar niet iedereen binnen de partij vindt dat een goed idee. Sommige partijleden zouden Herman De Croo liever zien eindigen als Vlaams Parlementslid in de nieuwe Senaat. Maar zo snel laat de 'oude' De Croo zich niet afschepen.

    Het is al meer dan 46 jaar geleden dat Herman De Croo, intussen 76, de eed aflegde als Kamerlid. Het stemmenkanon uit het Oost-Vlaamse Brakel denkt evenwel nog niet aan ophouden. Na de verkiezingen van 2014 wil hij er graag nog enkele jaren bij doen. In de Kamer, als het even kan.

    De Croo plaatst de Vlaamse liberalen echter voor een dilemma. Na al die jaren ziet hij een overstap naar Vlaanderen niet echt zitten. "Als de kiezer wil, blijf ik in de Kamer tot mijn dood. Daarna verhuis ik naar de Senaat", zei hij ooit. Eén probleem: in zijn provincie Oost-Vlaanderen wordt zoon Alexander lijsttrekker voor de Kamer. "Eén De Croo op de lijst is meer dan genoeg", valt te horen binnen Open Vld.

    Maar Herman De Croo laat zich niet zomaar aan de kant zetten. "Vader en zoon kunnen perfect samen zetelen. "Sommigen vrezen dat ik vanop elke plaats op de lijst verkozen zou zijn. Ze hebben gelijk. Ik ben al tweemaal vanop de laatste plaats verkozen. Dankzij de kiezers."

    12-11-2013 om 18:19 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen al in Tacloban 10.000 doden

    VN: "Alleen al in Tacloban 10.000 doden"


    De doortocht van de tyfoon op de Filipijnen heeft wellicht nog meer slachtoffers gemaakt dan tot nu toe werd gevreesd. Waarschijnlijk vielen er alleen al in Tacloban, de stad die het zwaarste getroffen werd, 10.000 doden. Dat hebben medewerkers van de Verenigde Naties vandaag verklaard.



    "De lokale overheden schatten dat er bijna 10.000 mensen gedood zijn in één en dezelfde stad", benadrukt Valerie Amos, secretaris-generaal van het bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN (Ocha).

    660.000 daklozen
    Tot nu toe gingen verschillende internationale organisaties - waaronder de VN - uit van 10.000 doden voor het hele land. "We denken nu dat er meer dan 10.000 slachtoffers zijn gevallen", zegt John Ging van Ocha.
     



    "Verschillende plaatsen zijn bezaaid met lijken. We verwachten het ergste. Naarmate we toegang krijgen tot meer plaatsen, ontdekken we steeds meer doden", zegt de diplomaat. Volgens hem hebben vanwege de storm ook 660.000 mensen hun huis moeten verlaten.

    Economische schade
    De economische schade die de tyfoon Haiyan op de Filipijnen heeft aangericht, bedraagt naar schatting 12 tot 15 miljard dollar (9 à 11 miljard euro). Dat cijfer bracht Kinetic Analysis Corporation vandaag naar buiten op basis van computerberekeningen. De schadepost staat gelijk aan ongeveer 5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van het Aziatische land.

    Hoofdonderzoeker Charles Watson van Kinetic Analysis noemde de schade 'catastrofaal' voor de Filipijnen. Volgens hem is mogelijk maar 10 tot 15 procent van de schadegevallen verzekerd. Ter vergelijking wees Watson op de schade van 50 miljard dollar die superstorm Sandy vorig jaar aanrichtte in met name New York en New Jersey. Dat bedrag is minder dan 1 procent van het Amerikaanse bbp en was bovendien voor meer dan de helft verzekerd.

    Hulp
    De Verenigde Naties hebben al meer dan 20 miljoen dollar vrijgemaakt voor de noodhulp op de Filpijnen. Valerie Amos zal morgen de 193 VN-lidstaten oproepen om geld te doneren. Vermoedelijk zijn er nog honderden miljoenen dollars nodig.

    Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook bekendgemaakt dat het in totaal 20 miljoen dollar noodhulp vrijmaakt. Dat geld zal vooral ingezet worden voor woningen, voedsel en drinkbaar water. De Verenigde Staten hebben al zo'n 90 militairen gestuurd om de humanitaire noden van de Filipijnen te evalueren. Washington stuurt nu een tweede groep militairen om deel te nemen aan de noodhulp- en reddingsacties.

    12-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    11-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy waarschuwt voor populisme bij herdenking Berlijnse Muur

    Van Rompuy waarschuwt voor populisme bij herdenking Berlijnse Muur

    Herman Van Rompuy
    Wij hebben de Euro niet gevraagt
    Je hebt hem gewoon in ons strot geduwd



    In de Duitse hoofdstad is de 24e verjaardag van de val van de Berlijnse Muur herdacht. Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad, had bij die gelegenheid kritiek op de anti-Europese stemming en de heersende angst voor immigratie. Hij waarschuwde ook voor het oprukkende populisme in de Europese lidstaten.

    Sinds 2010 komt ieder jaar op 9 november een vooraanstaande EU-politicus een "Europa-rede" houden in Berlijn. Daarmee wordt de val van de Berlijnse Muur, in 1989, herdacht. De val van de Muur wordt beschouwd als het symbool van het overwinnen van de tweedeling in Europa na de Koude Oorlog.

    "Populisme en nationalisme kunnen geen antwoord bieden op de uitdagingen van deze tijd", zei Van Rompuy bij de herdenking. Daarbij tackelde hij ook de kritiek op de vrije immigratie van Roemenen en Bulgaren. Die vrijheid van beweging in Europa is "een teken van beschaving", luidde het. Van Rompuy benadrukte dat er niet veel, maar te weinig mobiliteit is in de EU, waar ondanks een hoge werkloosheid nog altijd miljoenen vacatures niet worden ingevuld. Momenteel leeft minder dan drie procent van de EU-burgers in een andere lidstaat.

    De voorzitter van de Europese Raad had het ook over het groeiende wantrouwen tegenover Europa, dat volgens hem enkel kan worden tegengegaan met concrete politieke successen. "De groei moet terugkeren en er moeten arbeidsplaatsen gecreëerd worden."

    Ten slotte pleitte Van Rompuy ook voor een verdere uitbouw van het gemeenschappelijke buitenlandse en veiligheidsbeleid. "Het Europa van na de Muur is nog altijd in opbouw", klonk het.


     

    11-11-2013 om 21:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering-Di Rupo versmacht ondernemerschap

    Unizo: "Regering-Di Rupo versmacht ondernemerschap"
     
    Tja, politiekers versmachten zowat alle belastingbetalers. Met de 40% die we netto overhouden, betalen we op alle aankopen nogmaals BTW, taksen, lasten en kosten, accijnzen enz... Als je de rekening maakt kom je aan meer dan 75% van je brutoloon dat de overheid afpakt! Dat is geen belasting meer maar pure diefstal en zelf trekken ze van verschillende postjes!

    Deze politiekers zijn niet bekwaam om te regeren en zeker de PS niet , en de vlaamse partijen dat zijn de meelopers van de PS en hebben niks in de pap te brokken zoals de PS het wil dat gebeurd en de vlamigen kijken er naar , tot het zo ver is dan in Griekenland , en dan is het weer de schuld van NVA



    De maatregelen die de regering-Di Rupo heeft ingevoerd, versmachten het zelfstandige ondernemerschap. Tot die conclusie komt ondernemersorganisatie Unizo na simulaties waaruit moet blijken dat bedrijfsleiders van kmo's door een reeks maatregelen duizenden euro's meer moeten betalen aan belastingen. Unizo pleit voor een loonlastenverlaging van meer dan 5 procent.

    Unizo hekelt maatregelen als de verhoging van de voordelen alle aard op bedrijfswagens en de verhoging van de roerende voorheffing op dividenden en op de liquidatiebonus.

    Uit simulaties blijkt dat een bedrijfsleider met twee werknemers, een woning en wagen van de vennootschap tot ruim 8.000 meer aan belastingen zal moeten betalen. Een bedrijfsleider van een kmo van twintig werknemers met zes bedrijfswagens zou maar liefst 27.000 euro meer betalen, of zelfs 50.000 euro "indien de werknemers netto compensatie opeisen vanwege de verhoging van de voordelen alle aard op bedrijfswagens".

    "In moeilijke economische tijden moet men overheidsfinanciën op orde stellen door het overheidsbeslag terug te dringen en de schuldgraad af te bouwen. Niet door extra lasten op te leggen aan zelfstandige ondernemers", aldus Unizo.

    "De regering heeft de morele plicht om nog deze legislatuur een forse lastenverlaging door te voeren", stelt Unizo-topman Karel Van Eetvelt in een persbericht. De ondernemersorganisatie vraagt een loonlastenverlaging van 5,1 procent en de schrapping van de verhoogde roerende voorheffing op de liquidatiebonus.

    11-11-2013 om 12:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert krijgt dan toch politieke steun voor verhoging dotatie

    Koning Albert krijgt dan toch politieke steun voor verhoging dotatie
     
    Die twee weten niet meer wat ze zeggen. Onze bibberaar weet zelf niet meer dat hij scheve schaatsen gereden heeft.
     
    Dat de toestemming uit deze hoek zou komen was niet te verwonderen. De Croo. De slippendrager sinds vele jaren. Slijmen en blijven slijmen.



    In het vtm magazine Royalty neemt Minister van Staat Herman De Croo (Open VLD) het op voor Koning Albert in de dotatieheisa. De vorst vroeg meer geld om zijn buitenverblijven en jacht te onderhouden, maar dat zorgde in het hele land voor verontwaardiging.

    ’Het was een heel goede koning, hij heeft twintig jaar voor het land gewerkt, was overal aanwezig, en nu - bom - zouden we hem als een vuilniszak op de stoep zetten? Dat wil niemand’, argumenteert De Croo.

    'Wij betalen 2 miljard Belgische franken per week aan de spoorwegen, deficit, dat is kolossaal, heb je daarover al een opstand gezien?’ Gaat De Croo verder. ‘En trouwens, ik weet niet of de koning klaagt, ik was er niet bij. Misschien is de transitie moeilijk. Hij heeft al die jaren ons land gediend, daar moet toch iets tegenover staan. Hij moet zijn standing bewaren, is normaal. Brieven beantwoorden enzovoort. In Amerika blijft een gewezen president zijn wedde trekken als president. Ik heb daar niets op tegen.’

    Erkenning

    'Wij hebben bedongen voor Koning Albert dat dit een deftig bedrag is, maar anderzijds heb je een man die decennialang dit land gediend heeft, er is toch nog wat erkenning.’

    Toch zal de regering niet ingaan op de vraag van koning Albert en daar legt Herman De Croo zich ook gewoon bij neer.

    'Ik vind dat wat we in de kamer beslist hebben, dat is de afspraak en zo zal het blijven'

    11-11-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!