Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet en telefoon nodig in elke cel

    Internet en telefoon nodig in elke cel

    En zet er ook nog een bak bier bij .

    Volgende stap : iedere gevangene een auto met chauffeur om op uitstap te gaan.

    Internet en een telefoon in elke gevangeniscel moet vechtpartijen en frustraties onder gevangenen voorkomen, dat meent minister van Justitie Annemie Turtelboom. Daarom wil ze dat elke gevangene een eigen toestel en computer krijgt, waarmee ze slechts enkele nummers kunnen bellen en een beperkt aantal websites kunnen bezoeken. Dit project zou volgend jaar al starten.

    De laatste jaren wordt er veel meer gebeld door gevangenen, het aantal oproepen steeg met 25 procent, dat meldt de krant Het Nieuwsblad. Door het huidige systeem zijn er heel wat wachtrijen aan het beperkt aantal telefoontoestellen in de gevangenissen. Veel gedetineerden willen namelijk op hetzelfde moment bellen. Wat zorgt voor veel frustraties en soms zelfs vechtpartijen.

    Daarom wil Turtelboom dat iedere gedetineerde zijn eigen toestel krijgt. Daarop kan hij niet zomaar eender wie bellen, de gevangene moet dan wel eerst een aantal contactpersonen opgeven, de directie keurt die dan goed of af na controle. Alleen hun nummers zullen dan via het toestel te bereiken zijn. Wel moeten de gevangenen nog steeds zelf opdraaien voor de kosten van de telefoongesprekken. Turtelboom geeft wel aan dat die prijzen herbekeken moeten worden, aangezien die ook gedateerd zijn.

     

    08-12-2013 om 22:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onteigeningen in Doel mogen niet doorgaan

    Onteigeningen in Doel mogen niet doorgaan

    Hoelang hebben ze die mensen nu eigenlijk voor de zot gehouden ? wij zijn veel te braaf!

     

    Onzekerheid en gepalaver troef daaromtrent, kan alleen maar in ons apenland.

     

     

    De uitbreiding van de Antwerpse haven met de bouw van een Saeftinghedok op de Linkerscheldeoever kan voorlopig niet doorgaan. De Raad van State heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor het Antwerpse havengebied gedeeltelijk geschorst. Ook een aantal onteigeningen in Doel kunnen niet doorgaan. Er moet eerst nieuwe natuur gerealiseerd worden voor er van verdere havenontwikkeling sprake kan zijn, meent de Raad van State.

    Het GRUP, dat eind april door de Vlaamse regering is goedgekeurd, voorziet dat de haven op de Linkerscheldeoever met ongeveer 1.000 ha mag uitbreiden. Tegen het plan zijn negentien verzoeken tot vernietiging ingediend bij de Raad van State.

    De Raad van State stelt nu vast dat de doestellingen voor de Europese beschermde natuur op de Linkerscheldeoever niet gehaald worden. Het plan voorziet wel in natuuruitbreiding om die doelstellingen te halen, maar omdat er geen garanties zijn dat die gerealiseerd worden voor de haven verder uitbreidt, worden delen van het plan geschorst.

    Concreet geldt de aanduiding van de ontwikkelingszone Saeftinghe niet langer als gebied voor zeehaven en waterweginfrastructuur. Daarnaast kunnen zestien inwoners van Doel-centrum die eigenaar zijn van hun woning niet onteigend worden.

    De Vlaamse regering zal het arrest grondig bestuderen en alle betrokkenen op de hoogte brengen van de gevolgen, luidt het in een mededeling van de Vlaamse overheid.

    Vertraging
    "We moeten het arrest nog in detail bekijken om in te schatten wat de precieze juridische impact zal zijn", zegt Antwerps havenschepen en voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Marc Van Peel (CD&V). "Maar de havenuitbreiding zal vertraging oplopen en dat vind ik natuurlijk niet prettig. Ik neem echter aan dat de Vlaamse regering de gepaste oplossingen zal vinden voor de problemen die de Raad van State aanhaalt, dat is tenslotte haar bevoegdheid."
            
    Op langere termijn zegt Van Peel in ieder geval te blijven geloven in de geplande havenuitbreiding. "Het plan kadert in een lange reeks van havenuitbreidingen sinds de Tweede Wereldoorlog, die telkens achteraf hun nut hebben bewezen. Er was echter ook telkens sprake van de nodige discussie en zelfs juridische veldslagen", stelt hij. "Toch heeft het algemeen belang het uiteindelijk altijd gehaald, ik hoop dus dat dat nu opnieuw het geval zal zijn."

    08-12-2013 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    07-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijbewijs halen wordt moeilijker

    Rijbewijs halen wordt moeilijker

     

    Er is maar 1 dag in uw leven dat je echt moet rijden zoals het wordt voorgeschreven en dat is tijdens uw examen, nadien kun je doen wat je wilt. Daar gaan langere en duurdere opleidingen niets aan veranderen. Meer controles en alcoholsloten wel. Ik rij 25000 km per jaar, ben vaak 's avonds in de weekends op pad, rij al 10j met de wagen en ben maar 2 keer een alcoholcontrole tegengekomen

     

    Gewoon belachelijk .... 't heeft allemaal wel weer met geld te maken .... . Een vast bedrag met garantie tot slagen zou beter zijn, dus de rijschool moet wat meer moeite doen op hun eigen verantwoordelijkheid ...

     

     

    Het rijbewijs halen zal in de toekomst mogelijk moeilijker worden en langer duren, met bijvoorbeeld verschillende examens en verplichte rijlessen. Dat zijn althans enkele aanbevelingen die op tafel liggen voor wanneer Vlaanderen volgend jaar bevoegd wordt voor de rijopleiding. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In februari zijn er reeds enkele effectieve verstrengingen.

    Met de zesde staatshervorming wordt de rijopleiding na de verkiezingen overgeheveld naar de deelstaten. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) vroeg aan specialisten om aanbevelingen uit te werken.
        
    Uitgangspunt van die aanbevelingen is dat wie wil leren rijden, betere ondersteuning moet krijgen en verschillende fases moet doorlopen. Bijvoorbeeld door verschillende examens af te leggen, de rijschool te combineren met vrije begeleiding en ouders en vrije begeleiders bij te scholen. Voor jonge bestuurders zouden de eerste jaren strengere voorwaarden kunnen gelden, bijvoorbeeld niet rijden in het weekend of niet met meerdere passagiers.
        
    De specialisten stellen maandag meer dan dertig punten voor aan de minister. Crevits en de experten willen dan pas in detail treden over de aanbevelingen. Iedereen benadrukt dat het om aanbevelingen gaat, en dat de volgende Vlaamse regering moet beslissen.
        
    Wat wel al vaststaat is dat vanaf februari de rijopleidingen iets strenger worden, zo schrijven ook Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH), die nu nog bevoegd is, heeft beslist dat kandidaat-bestuurders na twee mislukte theorie-examens verplicht lessen moeten volgen. Er komen ook vaste begeleiders op het rijbewijs te staan. En het wordt voor niet-erkende rij-instructeurs ook onmogelijk meer dan één leerling te begeleiden.

    07-12-2013 om 23:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Franse taks viseert opnieuw Belgische bieren

    Nieuwe Franse taks viseert opnieuw Belgische bieren

    Weer de socialisten, de werkmens zijn pint afpakken door te duur, en de sossen hier zijn teveel bezig hun zakken te vullen.

     

    De Europese Unie is het grootste misbaksel uit de naoorlogse geschiedenis. Overal begint er kritiek te komen op Europa en zeker zijn politieke spelletjes. Waar is onze Europese president, De Gucht en de "nieuwe" voorzitter Verhofstadt plus al die Europese poppen die lekker aan de honingpotten zitten? De regelneven!!!

     

     

    De Belgische bieren dreigen in Frankrijk opnieuw een strenge maatregel te moeten verwerken, na de eerdere zware accijnsverhoging van 160 procent begin dit jaar. Dat meldt de federatie Belgische Brouwers. Frankrijk neemt nu met een zogenaamde "pre-mixtaks" het restsuikergehalte in bier in het vizier.

    De accijnsverhoging die de Fransen begin dit jaar invoerden, heeft volgens de Belgische Brouwers geleid tot hogere prijzen "en dus, zoals verwacht, tot een significant lagere bierconsumptie". Omdat de inkomsten uit accijns door de mindere consumptie beduidend lager liggen dan de Franse regering hoopte, is ze volgens de federatie nu op zoek naar nieuwe inkomsten.

    Die nieuwe inkomsten "schijnt ze gevonden te hebben in de toepassing van een wet van 2005 die destijds tot doel had het suikergehalte in de zogenaamde 'alcopops' (een mix van frisdrank met alcohol) te belasten", aldus de Belgische Brouwers. "Tot dusver werd deze wet enkel toegepast voor deze 'alcopops', maar nu schijnt de Franse overheid ook het restsuikergehalte in bier in het vizier te nemen. De meeste moutsuiker wordt door vergisting omgezet in alcohol. Toch bevatten zowat alle bieren na vergisting nog een bepaalde hoeveelheid suiker."

    Frankrijk blijft de belangrijkste exportmark voor Belgisch bier. Daarom willen de Belgische Brouwers, met de steun van minister van Financiën Geens, de nodige stappen nemen om Frankrijk aan te sporen dit te herbekijken. "Het kan niet zijn dat deze Belgische bieren, die geen link hebben met de zogenaamde 'alcopops', zwaarder belast zouden worden."

    07-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op de 5 Waalse burgemeesters vreest ontslagen

    1 op de 5 Waalse burgemeesters vreest ontslagen

    Volgens sommigen is dit Waals probleem ook al de schuld van NVA! Ongelooflijk, die haat.

     

    Hoezo, dirupo heeft toch verzekerd dat wallonie niet zou verarmen? Als ik jullie was zou ik alvast beginnen staken, een paar gijzelingen doen en je krijgt wel geld toegestopt van dirupo.

     

     

    Heel wat burgemeesters van Waalse steden en gemeenten vinden dat hun financiële toestand erop achteruitgegaan is en een op de vijf vreest dan ook personeel te zullen moeten ontslaan.

    Dat blijkt uit een rondvraag van de kranten van L'Avenir. Van de 262 gemeenten in het Waals gewest dienden 193 burgemeesters een antwoord in op de enquête, 37 onder hen zeggen ontslagen te vrezen.

    Van de ondervraagde burgemeesters zeggen er 136 dat hun financiën er minder goed voorstaan. Behalve mogelijke ontslagen, vrezen verschillende burgervaders (57) dat ze de lokale belastingen zullen moeten verhogen.

    Een meerderheid van de gemeentebesturen zegt ook niet genoeg geld opzijgezet te hebben voor de stijgende pensioenkosten.

    06-12-2013 om 23:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx wil e-sigaret met nicotine in apotheek

    Onkelinx wil e-sigaret met nicotine in apotheek

    Het zoveelste bewijs dat deze corrupte politica voor de pharma industrie werkt.

    Dan bestellen we ze toch gewoon via internet, domme, bemoeizuchtige heks.

     

    Elektronische sigaretten die nicotine bevatten, zouden in de apotheek verkocht moeten worden. E-sigaretten zonder nicotine mogen daarentegen vrij verkocht worden, op voorwaarde dat de verpakking niet beweert dat ze gezond zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) in de Kamer gezegd.

    Ze reageerde daarmee op het lekken van een rapport van experts die de Hoge Gezondheidsraad had aangezocht in Le Soir en De Standaard. In de Kamer zei Onkelinx het lek te betreuren, omdat ze het rapport liever in de Kamercommissie had besproken.

    Inhoudelijk zei de minister dat er op basis van het nieuwe rapport, dat ze "nog niet officieel ontvangen" heeft, en met het advies van Europa binnenkort een juridisch kader kan zijn voor het gebruik en de verkoop van de e-sigaret in België.

    Zelf vindt ze dat het product vrij verkocht moet kunnen worden als het geen nicotine bevat, op voorwaarde dat de verpakking geen "gezondheidsclaim" bevat. Want, zo benadrukte Onkelinx, volgens de experts "is de e-sigaret minder toxisch dan een gewone sigaret, maar is ze niet zonder risico". "Het voorzorgsprincipe dwingt ons dan ook tot regelgeving", zei ze.

    E-sigaretten die wel nicotine bevatten, zouden enkel in de apotheek verkocht mogen worden, vindt Onkelinx. Dat menen ook de experts: als zulke elektronische sigaretten als een geneesmiddel beschouwd worden, kan er controle op uitgeoefend worden en zou de reclame ervoor gereglementeerd zijn.

    Het "advies" van de Europese Unie waar Onkelinx op wacht, is nog niet voor meteen. Het Europees Parlement en de lidstaten hopen voor het einde van de legislatuur een akkoord te bereiken over een nieuwe tabaksrichtlijn. De wetgeving rond de e-sigaret maakt daar slechts een beperkt deel van uit. De discussie gaat vooral over de gezondheidswaarschuwing op de verpakkingen van sigaretten.

    06-12-2013 om 14:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende stuurt dreigbrief met kogel naar onze redactie

    Onbekende stuurt dreigbrief met kogel naar onze redactie

     

     

    "Doelwit is Bart De Wever die opkomt voor de rijke klasse"

    N-VA-kopstuk Bart De Wever is opnieuw met de dood bedreigd. Gisteren kwam op onze redactie een kogelbrief toe. De onbekende briefschrijver dreigde met geweld tegen de burgemeester van Antwerpen: "de grootste vijand die opkomt voor de rijke klasse". Hij of zij gaat ook tekeer tegen kantoren van de RVA, de dienst die de werkloosheidsvergoedingen uitkeert. "Als ze nog eens iemand schorsen zullen we niet nalaten om geweld te gebruiken", klinkt het. Parket en politie nemen de dreigementen zéér ernstig en namen brief en kogel in beslag.

    De brief, kogel en enveloppe zullen nu onderzocht worden op sporen en aanwijzingen om te weten te komen wie de man of vrouw is achter deze doodsbedreigingen. Via het parket werd vernomen dat men de dreigingen zéér serieus neemt en dat de nodige actie is ondernomen. Normaalgezien zijn er drie niveaus van bescherming: De Wever zou nu in categorie twee zitten wat inderdaad klopt met de beschrijving dat niet alleen hijzelf maar ook zijn gezin en huis extra toezicht genieten.

    06-12-2013 om 11:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woonwijk preventief geëvacueerd in Bredene

    Live: Woonwijk preventief geëvacueerd in Bredene

     

    Beter voorkomen dan genezen! Goede beslissing!

    Al die AMBTENAREN van de civiele bescherming, gemeentedienst, brandweer etc die nu met man en macht een mogelijke ramp trachten te voorkomen,bereid zijn gevaar te trotseren in barre omstandigheden,of toch op zijn minst de beste voorzorgen nemen om mensen te beschermen zijn toch diezelfde nietsnutten,lamzakken,vastbenoemde profiteurs waar men zo graag op kapt???

     

    Belgische kustgemeenten maken zich op voor de komst van de storm 'Xaver'. De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé heeft beslist om het provinciaal rampenplan af te kondigen. In Bredene wordt de hele woonwijk Bredene-Sas preventief geëvacueerd.

    In Bredene wordt een volledige woonwijk preventief ontruimd voor het naderende stormweer. In de woonwijk Bredene-Sas wonen ongeveer 2.000 mensen. Ook de school Koninklijk Werk Ibis wordt preventief ontruimd.

    De inwoners van de wijk, die vannacht niet terecht kunnen bij familie/vrienden kunnen vanaf 17 uur terecht in het MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76 – Bredene.  Er wordt ook een pendeldienst ingelegd tussen de wijk Sas en het MEC Staf Versluys.  De inwoners worden vanaf 17 uur geëvacueerd.  De politie zal uitgebreid in het straatbeeld aanwezig zijn.  De inwoners van de wijk Nukker (o.a. sociale woonwijk) worden niet geëvacueerd.

    Bredene gaat de zwakke plekken versterken met zandzakken. "Als er iets gebeurt, dan zal dat het eerste getroffen gebied zijn. Ik hoop dat we vrijdag in hetzelfde Bredene wakker worden als donderdagocht", aldus burgemeester Steve Vandenberghe.

    Inwoners of familieleden die vragen hebben, kunnen terecht op het nummer 059/33.91.84.

    Als preventieve maatregel ter voorbereiding op de ‘Sinterklaasstorm’ heeft  West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé beslist om het provinciaal algemeen nood- en interventieplan af te kondigen.

    De combinatie van een krachtige najaarsstorm  met een springtij kan ertoe leiden dat het waterpeil aan de kust  een hoogte van 6,3 meter kan bereiken. Dat is de hoogste waterstand sinds de grote overstroming van 1953.

    Aan onze kust worden windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht, maar het zijn vooral de verwachte, extreem hoge waterstanden die de hulpdiensten zorgen baren. Alle hulpdiensten zijn in verhoogde staat van paraatheid. Zij doen op het terrein al het mogelijke om de noodsituatie onder controle te houden en in te staan voor de nodige hulpverlening.

    In de kustgemeenten Bredene, Oostende en Nieuwpoort is reeds de fase van het gemeentelijk nood- en interventieplan afgekondigd.
    Daarnaast maant de gouverneur de bevolking aan om niet in de Noordzee te gaan. Op die manier worden dereddingsdiensten niet nodeloos extra belast. De gouverneur vroeg ook aan de kustburgemeesters om deze boodschap te verspreiden.

    De provinciale crisiscel komt samen onder het voorzitterschap van de provinciegouverneur  in het Kamgebouw in Brugge. Van zodra er meer nieuws is, wordt er opnieuw gecommuniceerd naar pers.

    • In Nederland is door het naderende stormweer het treinverkeer stilgelegd in het noorden van het land. Reizigers die hopeloos gestrand zijn, vragen op Twitter of ze met iemand kunnen meerijden. Andersom bieden automobilisten ook lifts aan. Sommigen wenden zich tot het twitteraccount van de Nederlandse Spoorwegen (NS) met de vraag hoe ze in 's hemelsnaam thuis moeten komen. Ook maken veel mensen zich boos dat NS halverwege de dag toch nog heeft besloten een groot deel van het treinverkeer stil te leggen, terwijl eerder was gezegd dat er geen rekening met grote vertragingen gehouden hoefde te worden.

    • 15u45

      In Schotland is de storm donderdagmiddag aan het luwen. De spoorwegen onderzoeken of zij op sommige trajecten weer treinen kunnen laten rijden. Van de 50.000 mensen bij wie de stroom was uitgevallen, hebben er 24.000 inmiddels weer licht.

      Het noodweer heeft voor zover bekend aan één persoon het leven gekost. Een vrachtwagenchauffeur kwam om, toen zijn wagen op twee auto's werd geblazen.

    De bewoners van 9.000 gebouwen in Great Yarmouth aan de Engelse Noordzeekust worden geëvacueerd vanwege hoogwater. Dat meldt de BBC. Op zeker 28 plekken in Wales en Engeland zijn waarschuwingen voor ernstige overstromingen gegeven.

    De Engelse oostkust kampt met de hoogste vloed in 60 jaar, meldden de autoriteiten. Eerder werden in het graafschap Essex bewoners van 2500 huizen geëvacueerd.

    Ook de gemeente Nieuwpoort neemt maatregelen. De Civiele Bescherming plaatst samen met de brandweer 2.000 zandzakken tussen het Kattensas en de Lange Brug. Nog eens 2.000 zandzakken staan klaar. Als er toch problemen zijn, kan de bevolking in Nieuwpoort terecht op het nummer 058/22.44.27.

    Gouverneur Carl Decaluwé haalt hard uit naar kustgemeenten die de storm "minimaliseren'' zoals Knokke. "Ik betreur dat Knokke alles weglacht. Ik hoop dat er niets gebeurt, maar als er iets gebeurt, zullen we Knokke herinneren aan onze waarschuwingen", aldus gouverneur Carl Decaluwé tegen het persbureau Belga.

    06-12-2013 om 00:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nelson Mandela (95) overleden

    Nelson Mandela (95) overleden

     

    Nelson Mandela (95) overleden

     

    Nelson Mandela is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma bekendgemaakt. De Zuid-Afrikaanse voormalige president sukkelde al jaren met zijn gezondheid.

    06-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a wil twee jaar cel voor krakers

    Sp.a wil twee jaar cel voor krakers

    Er niet over klappen ze in de cel lappen!!! Na een verwittiging, bak binnen, op water en brood!!!

    Sp.a wil twee jaar cel voor krakers

     

    Karin Temmerman (sp.a) wil krakers van bewoonde panden strafbaar maken. Ze heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend dat straks door de Kamer wordt in overweging genomen.

    Temmerman stelt vast dat niet alleen leegstaande of verkrotte huizen worden gekraakt, maar steeds meer ook woningen die tijdelijk niet gebruikt worden door hun eigenaars omdat ze gerenoveerd worden of omdat die eigenaars in het ziekenhuis verblijven of met vakantie zijn.

    De burgerlijke procedure bij de vrederechter om krakers te laten uitzetten is ingewikkeld en log. De politie kan de krakers moeilijk uitzetten omdat er dan huisvredebreuk kan zijn. Zo keert die grondwettelijke bescherming van de woning zich tegen…de rechtmatige eigenaar van die woning. De burgemeester kan dan weer alleen maar optreden als er een gevaar is voor de openbare veiligheid of de gezondheid.

    Temmerman wil nu dat er twee jaar cel en 1.800 euro boete zwaait voor al wie een bewoonde woning kraakt. En wie die bewoonde woning niet ontruimt na een bevel van de bevoegde overheis, mag zich aan vijf jaar cel en 6.000 euro boete verwachten.

    De Clercq

    In Gent is kraken blijkbaar een groot probleem. Op 6 juni 2013 diende Mathias De Clercq (Open Vld) een soortgelijk voorstel in om krakers van àlle woningen strafbaar te maken. Dus niet alleen van bewoonde panden, ook van onbewoonde. Op dit vlak is het voorstel-Temmerman dus beperkter. De straf zou eveneens twee jaar en 1.800 euro boete bedragen.

    Maar in het voorstel van De Clercq zou diezelfde straf ook gelden voor wie weigert te ontruimen. Het voorstel-Temmerman is op dit vlak strenger.

    "Volgens de Gentse politie zijn er in de stad 96 panden gekraakt en tellen deze 480 bewoners. Op een gespecialiseerde kraaksite werd onlangs zelfs een register met een 300-tal leegstaande panden in Gent gepubliceerd", zo maakte De Clercq toen bekend.

    De Kamer moet beide voorstellen nog bespreken.

    05-12-2013 om 20:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roddelfabriek rond Vande Lanotte moet ophouden

    Roddelfabriek rond Vande Lanotte moet ophouden

    Roddel, zomaar 100 miljoen euro Vlaams belastinggeld weg. De familie VDL hebben hun vriendjes goed bediend en hun kluis gevuld. Waar is Frank Vandenbroucke met zijn lucifers?

    Mochten politiekers zich bezighouden met politiek ipv overal nog eens in raden van bestuur te zetelen, dan zouden ze dergelijke problemen in ieder geval niet hebben.

     

     

    "Ordinaire roddels", dat zegt sp.a-voorzitter Bruno Tobback over de insinuaties over belangenvermeninging van sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte bij het noodlijdende Electrawinds. "Er is niemand die meer gedaan heeft voor Oostende sinds Leopold II", aldus nog Tobback vanmorgen in het Radio 1-programma 'De Ochtend'.

    Vande Lanotte was van 2007 tot 2010 voorzitter van Electrawinds, een groenestroombedrijf dat op forse steun van de overheid kon rekenen, maar nu op de rand van de afgrond balanceert. De afgelopen dagen doken - opnieuw - insinuaties op over de banden tussen de politicus en het het bedrijf.

    "Ordinaire roddels", reageert sp.a-voorzitter Tobback. "Vande Lanotte is al jaren niet meer bij Electrawinds betrokken. Keer op keer is trouwens bewezen dat hij zijn zakken niet heeft gevuld." De roddelfabriek van Jean-Marie Dedecker moet ophouden, ook in de media, zegt Tobback, die betreurt dat Electrawinds in de problemen komt.

    "Ik schaam mij wanneer ik zie dat een ernstig duidingsprogramma als 'Terzake' een reeks roddels voorlegt aan een vicepremier vooral ze gecontroleerd zijn. Ik vind niet dat een vicepremier zich moet verdedigen tegen ordinaire roddels. Wel verwacht ik dat men zich eerst afvraagt of een beschuldiging kan kloppen, en als dat niet zo is, dan vind ik dat men de vraag niet moet stellen."

    "Niemand heeft de afgelopen jaren meer gerealiseerd voor Oostende dan Johan Vande Lanotte. Er is niemand die meer gedaan heeft voor de stad sinds Leopold II", aldus nog Tobback. Hij hekelt de sfeer van wantrouwen, die volgens hem "in heel het land systematisch gecultiveerd wordt".

    Verkiezingskoorts
    Tobback ging ook in op de kritiek van onder andere zijn partijgenoot en de Gentse burgemeester Daniël Termont, die zei dat de sp.a meer moet buitenkomen. Hij wil naar eigen zeggen nog niet meedoen met de verkiezingskoorts.

    "Misschien hebben we een nadeel gehad door ons verkiezingscongres net voor de zomer te organiseren in plaats van erna. Andere partijen, zoals CD&V en Open Vld kondigen nu al lijsttrekkers aan, ik kondig liever beleidsmaatregelen aan. Ik heb geen zin om de verkiezingscampagne zes maanden vooraf te starten. Er zijn genoeg actuele thema's, er ligt nog genoeg werk op tafel, zoals de bankenhervorming en de hervorming van justitie."

    05-12-2013 om 12:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale politie Aarschot schiet gewapende man neer

    Lokale politie Aarschot schiet gewapende man neer

    Kunnen héél goed mikken die super-agenten. Schieten in het grootste lichaamsgedeelte van een persoon. Schiet hem in de arm of zijn been. Dan is hij ook uitgeschakeld. Maar daar trainen ze precies niet op. Maar laat ons geen oordeel vellen zonder we de juiste omstandigheden kennen. En de agenten kenden die blijkbaar ook niet.

     

    Er zijn wel degelijk agenten die meer doen dan staan flitsen of combi's in de gracht rijden. Een compliment is op zijn plaats

     

     

     

    Agenten van de lokale politie van Aarschot hebben rond 20 uur een 64-jarige man uit Aarchot neergeschoten. Hij is met een schotwonde in de buik afgevoerd naar het ziekenhuis en verkeert in kritieke toestand. Dat meldt het Leuvense parket.

    Het parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend naar de feiten en is ter plaatse afgestapt met een onderzoeksrechter, het gerechtelijk labo, een wetsarts en een ballistisch expert.


    Volgens substitute Sarah Callewaert, woordvoerster van het Leuvense parket, vond de schietpartij kort voor 19.30 uur plaats op de Albertlaan. "De lokale politie van Aarschot kreeg om 19.19 uur een oproep van een persoon die bedreigd werd", zegt de woordvoerster. "Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij zich geconfronteerd met een 64-jarige man die een vuurwapen in de hand had. Vervolgens zijn verschillende schoten gelost."

    Kogel in de buik

    Wie nu precies geschoten heeft en hoeveel schoten er gelost zijn, is nog niet duidelijk, aldus de parketmagistrate. "In ieder geval werd de zestiger door één kogel geraakt in de buik en is hij in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket heeft daarop een gerechtelijk onderzoek geopend en is ter plaatse afgestapt."

    Ook een onderzoeksrechter, een wetsarts, het gerechtelijk labo en het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven zijn ter plaatse voor het onderzoek, net als een expert in ballistiek. De Leuvense FGP zal het verdere onderzoek voeren.

    05-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    04-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus Franciscus werkte als buitenwipper in nachtclub

    Paus Franciscus werkte als buitenwipper in nachtclub

     

    Een paus met ballen aan zijn lij , respectabel, hij zal zijn ervaring meer dan nodig hebben om orde op zaken te stellen.Ik ben allezins fan van hem hopelijk mag hij lang onze paus blijven.

     

    Die weet tenminste wat het leven is, dat kan niet van elke paus gezegd worden.

     

     

    We zouden het hem op het eerste zich niet nageven, maar Paus Franciscus heeft afgelopen weekend toegegeven dat hij tijdens zijn jeugd in het Argentijnse Buenos Aires een wel heel aparte job had. Tenminste een die zijn voorgangers op de Heilige Stoel nooit gehad hebben: buitenwipper in een nachtclub.

    Franciscus deed zijn bekentenis zondag tijdens een informeel gesprek met enkele parochianen van een Romeinse arbeidsparochie, waar hij de eucharistieviering opdroeg. Dat schrijft de Vaticaanse krant Osservatore Romano.

    Dat de paus een technisch diploma in de chemie heeft, enkele jaren in een labo heeft gewerkt, en ook nog professor in de literatuur was, was al bekend, maar deze job is wel heel opmerkelijk.

    De ervaring die de paus tijdens zijn jobs als buitenwipper en als professor opdeed, heeft hem naar eigen zeggen wel geholpen in zijn huidige functie. "Omgaan met mensen die voor last zorgden in de nachtclub leerde me het geheim om om te gaan met gelovigen die nu ontgoocheld zijn in de Kerk."

    Volgens Franciscus is 'hoop' het belangrijkste concept. "Net zoals Petrus moet je altijd een antwoord klaar hebben voor mensen die je een reden vragen om de hoop te bewaren."

    04-12-2013 om 22:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte dreigt met gerechtelijke stappen

    Vande Lanotte dreigt met gerechtelijke stappen: "Alle insinuaties moeten stoppen"

     

    De SPA mag alles zeggen om de NVA te raken, maar als er iemand iets zegt van de SPA is het kot te klein.De SPA heeft het al bewezen wat voor partij ze zijn, denk maar aan augusta (Claes)en de gebeurtenissen in Hasselt (Claes)en van Stevaert zullen we maar zwijgen.Die kon de mensen zelfs wijsmaken dat de bussen gratis konden rijden.Nu moet Vande Lanotte toch voelen hoe Bart De Wever zich altijd moet voelen,die krijgt niets anders dan kritiek.En dat kan pijn doen hé Johan.

     

    Hoe zielig... Die man geloofd zijn eigen leugens nog. Hij maakt zich nog meer verdacht met dergelijke dreigementen. Brussel is Palermo niet! . De belangenvermenging staat als een hoge paal boven het zeewater. Hoeveel windparken in de zee heeft deze minister van de zee aan zijn kameraden uit Oostende toebedeeld? Deel 2 van De Keizer van Oostende is in de maak.

     

     

    Minister van Economie Johan Vande Lanotte dreigt met gerechtelijke stappen tegen mensen die insinuaties blijven verspreiden over belangenvermenging rondom het noodlijdende Electrawinds. "We gaan naar verkiezingen en men wil een schandaalsfeer rond mij creëren", zo verklaarde een geëmotioneerde sp.a-vicepremier deze avond in het vrt-programma 'Terzake'Vande Lanotte heeft schoon genoeg van de insinuaties over zijn rol bij het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds. Dat bedrijf gaat nu door zwaar weer en besloot gisteren op het nippertje om de handdoek niet in de ring te gooien.

    "Alle insinuaties moeten stoppen. Men is bezig met modder te gooien. De mensen die bewust dingen zeggen die niet waar zijn, ga ik voor het gerecht brengen. Ik ben dat beu. Ik ben blijkbaar iets te populair en ik loop in de weg in West-Vlaanderen, maar ik blijf dit niet ondergaan", zei Vande Lanotte, die aankondigde dat hij de zaken bekijkt met zijn advocaten.

    "Ik keurde geen euro subsidie goed"
    Vande Lanotte was van 2007 tot 2010 voorzitter van Electrawinds, een groenestroombedrijf dat op forse steun van de overheid kon rekenen, maar nu op de rand van de afgrond balanceert. De sp.a-vicepremier ontkende in 'Terzake' nogmaals elke vorm van belangenvermenging. Als minister keurde hij naar eigen zeggen "geen enkele euro subsidie" goed en ook aantijgingen over het bezit van aandelen of opties kloppen niet, zo beklemtoonde hij.

    Vande Lanotte stelde voorts dat Electrawinds "niet groot geworden is dankzij overheidsgeld". Volgens het sp.a-boegbeeld investeerde de privésector meer dan 105 miljoen euro en hebben openbare investeringsfondsen er zo'n 95 miljoen euro ingepompt. Hij wees erop dat de belastingbetaler niet rechtstreeks voor het verlies opdraait indien die specifieke investeringen niet zouden lonen.

    Vande Lanotte verdedigde zich ook tegen kritiek dat hij als voorzitter de moeilijkheden bij het bedrijf had moeten zien aankomen. Hij merkte op dat private investeerders na zijn vertrek nog 70 miljoen euro in het bedrijf hebben gepompt. "Zo slecht kan ik het dan niet niet achtergelaten hebben." De minister wijst erop dat verscheidene energiebedrijven momenteel in moeilijke papieren zitten. Hij dicht de problemen ook toe aan aandeelhouders die niet op dezelfde golflengte zitten.

    "Onsmakelijk en onheus"
    De emotionele reactie van de minster was er gekomen nadat 'Terzake'-anker Kathleen Cools opmerkte dat Van Lanottes kinderen bij Electrawinds werken - en daarmee op belangenvermenging leek aan te sturen. Hij repliceerde ontstemd dat hij slechts één dochter heeft die bij dat bedrijf aan de slag is, en dat die daar al werkte nog voor hij iets met Electrawinds te maken had. "Het is onsmakelijk en zeer onheus dat u dat zegt", wierp Vande Lanotte op. "Ze heeft daar op eigen kracht gesolliciteerd en werkte daar al voordat ik er iemand kende of ook maar iets met dat bedrijf te maken had."

    04-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Elisabeth krijgt bewaking na dreigbrief

    Prinses Elisabeth krijgt bewaking na dreigbrief

     

    Bij ons in de buurt is er een melding geweest van een verdachte man in een bestelbus die aan een school kindjes aansprak, en wou meelokken.. Nochtans heb ik hier aan de school geen 3 extra politiewagens zien staan qua extra beveiliging..

     

    Dergelijke bedreigingen tonen de aard van het wezen van de bedreiger. Dit feit doet me echter de vraag oprijzen, waarom het antwoord van justitie en politie tegen de 'gewone' mensen die een klacht indienen wegens bedreiging steeds het zelfde is: "Wij kunnen/mogen niets doen zolang er niets gebeurt is... sorry!". Bij de 'hogere' klasse wordt 'onmiddellijk' een ganse politiemacht op de been gebracht om de bedreigde te 'beschermen'. Waarom deze discriminatie?

     

    Een onbekende heeft in een brief aan koning Filip gedreigd diens dochter Elisabeth (11) te ontvoeren. De schrijver gaat wild tekeer tegen vreemdelingen, die volgens hem ons land kapot maken, en verwijt de koning daar niets aan te doen. De politie neemt de dreiging zeer ernstig. Aan het Sint-Jan-Berchmanscollege, waar Elisabeth schoolloopt, staan sinds gisteren drie politiewagens opgesteld. Ook het antiterreurorgaan OCAD is ingeschakeld.

    De brief, die in het Duits en Frans is opgesteld en gericht is aan koning Filip, werd gisterochtend bezorgd aan de krant La Dernière Heure. De schrijver laat zich laatdunkend uit over moslims en Noord-Afrikanen. Zij profiteren van ons land en kosten ons elk jaar 30 miljard, zo staat er in de twee talen. "U en uw regering doen daar niks aan", schrijft de onbekende, die er duidelijk nazistische sympathiëen op nahoudt. "Ik ga prinses Elisabeth ontvoeren. Dat is geen grap."

    Opvallend is wel dat de schrijver het in de Duitse versie over "die Fürstin Elisabeth" (de vorstin) heeft en in de Franse versie over "la Princesse" (de prinses).

    Speurders van de federale politie hebben de brief gisteren meegenomen naar het lab voor verder onderzoek. Het antiterreurorgaan OCAD is ook betrokken bij het speurwerk. Er werden alvast enkele extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo werden er aan de school van de toekomstige koningin drie politiewagens opgesteld.

    De ouders van Elisabeth, die gisteren op bezoek waren in Luxemburg, werden daar op de hoogte gebracht van de dreiging, maar hun programma werd niet aangepast.

    03-12-2013 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "OCMW's moeten arme gezinnen meer gratis aardgas geven"

     

     

    Freyaake vergeet gemakshalve dat niks gratis is en dat we er allemaal voor zullen moeten bijbetalen via weetikveel welke nieuwe nog uit te vinden taks. En dat dan notabene nadat het partijtje van freya massaal armoede importeerde waar wij nu ook al voor opdraaien en waar onze sociale zekerheid onder kreunt.
     
    Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) Bossche, zegt "Het gaat niet op dat gezinnen zich in de winter niet kunnen verwarmen of geen warm water hebben"?Als de regering morgen de mini-jobs van UNIZO en VBO of een systeem van flexibele, laagdrempelige en betaalbare arbeid, zoals de VLD het voorstelt, toelaat. Met een maandloon van 450 Euro, dan zullen de OCMW's nog meer gezinnen moeten bijspringen voor hun verwarmingskosten. En zulke toestanden, terwijl Belgische rijken decadent met geld gooien, door o.a. elkaar percelen maan-grond cadeau te doen voor de feesten.Schande!
     

    OCMW's moeten arme gezinnen meer gratis aardgas geven

     

    Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (sp.a) dringt er bij de OCMW's op aan gezinnen in energie-armoede tijdens de winter gratis aardgas toe te kennen. Een op de drie Vlaamse gemeenten maakt immers nog geen gebruik van die mogelijkheid. "Dat is te veel", vindt Van den Bossche.

    "Het gaat niet op dat gezinnen zich in de winter niet kunnen verwarmen of geen warm water hebben, terwijl we de OCMW's het instrument ter beschikking stellen om dat mogelijk te maken". Vandaag/zondag is de zogenaamde winterperiode van start gegaan. Dat betekent in de energiesector dat geen enkel gezin nog zonder elektriciteit of aardgas mag worden gezet.

    Budgetmeter

    In deze periode kunnen de OCMW's gratis gas toekennen aan mensen met een aardgasbudgetmeter. Dat gebeurt door een krediet ter beschikking te stellen via de oplaadkaart van hun budgetmeter. Ze kunnen bepaalde voorwaarden stellen, zoals op het vlak van schuldbegeleiding, en kunnen de kosten voor een groot deel recupereren bij de netbeheerders.

    Sinds de regeling drie jaar geleden werd ingevoerd, zijn steeds meer gemeenten op de kar gesprongen. In de eerste winter maakte 55 procent van de OCMW's er gebruik van, vorig jaar was dat al 67 procent. "Maar tegelijk geeft dat cijfer aan dat nog steeds één gemeente op de drie geen gebruik maakt van de mogelijkheid om mensen die hun budgetmeter niet kunnen opladen, een gratis hoeveelheid gas ter beschikking te stellen", zegt de minister. "Dat is te veel". Ze roept alle gemeentebesturen op hun OCMW's op te dragen gebruik te maken van de regeling en zo gezinnen te helpen die het moeilijk hebben hun energiefactuur te betalen.

    Geen kou lijden

    Het aantal gezinnen dat via de maatregel wordt geholpen, stijgt overigens. In de winter van 2010-2011 werden 1.374 gezinnen geholpen, vorige winter waren dat er al 3.137. "Elk gezin dat in de kou dreigt te belanden, is er één te veel", aldus nog Van den Bossche, die herinnert aan andere maatregelen die ze nam om mensen met een risico op energie-armoede te helpen hun energiekosten te drukken.

    03-12-2013 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    02-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning zit voor niets tussen gratieverlening

    Onkelinx: "Koning zit voor niets tussen gratieverlening"

     

    Onze beroepspolitiekers zijn eindeloos corrupt in hun doen en laten,in woord en gedachten.Zo ook Onkelinx.Het volk wordt op iedere manier onderdrukt en vertrapt.Het gerecht is een bastion van onderdelen van politieke groeperingen geworden.Waar het gaat eindigen ? Alles zal beetje bij beetje verergeren naar nog meer corrupt.Niemand moet daar iets voor doen .Het komt vanzelf

    Zozo, justitie geeft gratie aan zware verkeersovertreders. Voor mij het ultieme bewijs dat al die flits- en alcoholcontroles niets met veiligheid maar met geld te maken hebben. De maskers vallen af!

    viseert. "De koning zit er voor niets tussen", zegt ze. Onkelinx wijst er tegenover RTBF op dat de koning gratie verleent op voorstel van de minister van Justitie. Onkelinx merkt op dat er altijd een systeem moet zijn dat toelaat om plaats te maken in de gevangenis.

    PS-vicepremier Laurette Onkelinx, ooit minister van Justitie, vindt dat de polemiek rond de gratieverlening koning Filip onterecht viseert. "De koning zit er voor niets tussen", zegt ze. Onkelinx wijst erop dat de koning gratie verleent op voorstel van de minister van Justitie, zo zei ze aan de RTBF. Onkelinx merkt op dat er altijd een systeem moet zijn dat toelaat om plaats te maken in de gevangenis.

    De gratieverlening zorgt voor ophef, temeer omdat het volgens mediaberichten om gratie aan verkeersovertreders zou gaan. Verenigingen van nabestaanden van verkeersslachtoffers en het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid spreken in de kranten van een verkeerd signaal. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) wil dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over welke zaken het gaat en wat de motivatie is.

    02-12-2013 om 23:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart leefloners werkt

    Kwart leefloners werkt

     

    Ongelooflijk dat ze dit nog durven verkondigen, laat ze nooit meer gaan werken en ga ze ook nog iedere dag hun pampers verversen. Wij die wel iets presteren zullen wel betalen. Ik weet niet welk groot licht nu weer boven water is gekomen maar de naam zegt mij al meer dan genoeg.

     

      

    Zowat een kwart van de 96.000 mensen die een leefloon ontvangen, werkt intussen voor zijn uitkering. Dat besluit Het Laatste Nieuws vandaag uit cijfers van de Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie. Tegenover vijf jaar geleden is volgens de krant een vijfde meer leefloners aan de slag.

    De voorbije maanden hebben opnieuw zes gemeenten een nieuw 'activeringsbeleid' uitgestippeld voor leefloners. Daarbij wordt de betrokkene aangemaand aan de slag te gaan als vrijwilliger of sociaal tewerkgestelde onder 'artikel 60'. Dat houdt in dat ze voor een jaar werk onder OCMW-vleugels 500 euro per maand extra krijgen. De gemeenten in kwestie argumenteren dat ze de leefloners zo weer dichter bij de normale arbeidsmarkt brengen.

    Armoede-experts zijn het daar echter niet mee eens, aldus de krant. "Deze mensen zijn geen profiteurs, maar met deze werkvoorwaarden behandelen we hen wel zo", vindt Gulay Temur van Samenlevingsopbouw. "Ze hebben zware moeilijkheden, vaak zowel financieel, psychisch als fysiek." Het heeft geen zin hen meteen te gaan pushen klusjes op te knappen, vindt Temur. "Ze moeten eerst tijd krijgen om hun leven wat op orde te krijgen."

    De cijfers van de overheidsdienst lijken dat te bevestigen: amper een derde van de leefloners die als sociaal tewerkgestelde aan de slag gaat, heeft een jaar later nog een job. 43 procent is werkzoekend, 18 procent verhuist naar andere opvangstelsels en 8,5 procent is weer afhankelijk van een leefloon, aldus nog de kant.

    02-12-2013 om 21:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 tankstations rapporteerden fraude sinds 2011

    35 tankstations rapporteerden fraude sinds 2011

     

    35 tankstations rapporteerden fraude sinds 2011

    Tot begin november van dit jaar heeft Douane en Accijnzen van de federale overheidsdienst Financiën bij 954 van de 66.506 gecontroleerde autobestuurders in de tank sporen van stookolie of "rode diesel" aangetroffen. Het percentage overtreders is daarmee vergelijkbaar met 2012 (1,48 procent op 107.854 controles) en 2011 (1,38 procent op 90.574 controles). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Financiën Koen Geens op een schriftelijke vraag van Inge Faes (N-VA).

    Ook tankstations maken zich schuldig aan brandstoffraude. In 2011 werd dit vastgesteld bij 19 van de 229 gecontroleerde stations, in 2012 bij 12 (op 155) en in 2013 bij 4 (op 94). Door "rode diesel" te tanken kan men als gevolg van de lagere accijnzen op deze brandstof tot 25 euro besparen op een tank van 50 liter. In 2011 werden hiervoor 716, in 2012 1.058 en in 2013 tot dusver 832 boetes uitgeschreven. Het totaal bedrag van deze boetes liep dit jaar al op tot 594.030 euro.

    02-12-2013 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    01-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.acteur Paul Walker dood bij auto-ongeluk

    'Fast & Furious'-acteur Paul Walker dood bij auto-ongeluk

     

    Dit was nu echt wel een topacteur.. Ik wou dat dit een slechte grap was :s rip walker! mn gedachten zijn bij jou, je familie , je vrienden en andere nabestaande. fast and furious forever! :)

     

     

    Hollywood reageert geschokt op het overlijden van acteur Paul Walker, ster uit de 'Fast & Furious'-films. Walker is gistermiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Hij was veertig jaar.

    Het ongeluk gebeurde even ten noorden van Los Angeles, aldus Walkers publiciteitsmedewerker. Hij was onderweg naar een bijeenkomst voor zijn hulporganisatie Reach Out Worldwide, een actie ten voordele van de slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Walker was passagier in de auto van een vriend, die bij het ongeluk eveneens om het leven is gekomen.

    Tegen een boom
    De twee mannen zaten in een rode Porsche Carrera GT uit 2005, die eerst tegen een lantaarnpaal aanreed, vervolgens tegen een boom belandde en in brand vloog. Politieagenten die op het ongeluk waren afgekomen, zagen de auto in brand staan. De inzittenden zijn volgens een politiewoordvoerder ter plaatse overleden.

    01-12-2013 om 23:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!