Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn plastic zakjes tegen 2020 verboden?

    Zijn plastic zakjes tegen 2020 verboden?

    In Nederland staat er aan bijna elke supermarkt een "plastiek container", te vergelijken met onze glascontainer. Daar kunnen wij nog iets van leren.

    Het EERSTE wat moet verboden worden is EUROPA ! . waar gaat het in godsnaam naartoe zeg , wat is het volgende ? verboden te ademen ?

    Het Europees Parlement wil dat plastic wegwerptasjes tegen 2020 verboden worden. Ook eisen ze een ban op de meest schadelijke soorten plastic. Dat staat in een resolutie die vandaag met ruime meerderheid is goedgekeurd in Straatsburg.

    De Europarlementsleden willen dat de Commissie tegen eind dit jaar voorstellen presenteert om het storten van plastic afval tegen 2020 terug te dringen. De meest gevaarlijke soorten plastic moeten verboden worden en ook de vele miljarden plastic draagtasjes voor eenmalig gebruik moeten zoveel mogelijk geweerd worden.

    Miljoen ton afval
    Het Europese halfrond bepleit ook meer dwingende recyclagedoelstellingen. De productie van kunststoffen is de voorbije halve eeuw enorm toegenomen, maar volgens Kathleen Van Brempt (sp.a) wordt slechts 25 procent van alle plastic gerecycleerd. Ongeveer de helft van het plastic afval belandt op de vuilnisbelt. Zo komt er elk jaar tien miljoen ton afval bij.

    Recyclage
    Mark Demesmaeker (N-VA) stelt vast dat vele lidstaten moeite ondervinden om de bestaande regelgeving te respecteren. Slechts een handvol lidstaten haalt het tegen 2020 vooropgestelde recyclagestreefcijfer van 50 procent. Goede praktijken uit Vlaanderen, een Europese koploper op het vlak van afvalbeleid, kunnen volgens hem inspiratie bieden. Zo is het gebruik van plastic draagtassen in Vlaanderen sinds 2003 met 80 procent gedaald.

    Besparingen
    Het Europees Parlement wijst ook op het economisch potentieel van recyclage. Als alle Europese afvalwetgeving wordt gehandhaafd, kan volgens het halfrond 72 miljard euro bespaard worden en kan de omzet van afval- en recyclagebedrijven met 42 miljard euro toenemen, wat dan weer honderdduizenden banen in de sector zou kunnen creëren.

    15-01-2014 om 12:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief blazen wordt duurder

    Positief blazen wordt duurder

    Positief blazen wordt duurder

    De boete voor rijden met 0,5 tot 0,8 promille alcohol in het bloed stijgt binnenkort van 150 naar 170 euro. Dat heeft de Kamercommissie Infrastructuur dinsdag goedgekeurd, samen met nog een hele reeks andere aanpassingen aan de verkeerswet en de wegcode. Zo wordt ritsen verplicht en mogen professionele chauffeurs nog slechts 0,2 promille alcohol in hun bloed hebben.

    "Rijden en drinken gaan niet samen. Het is een kwestie van kiezen. Of je drinkt, of je rijdt", verduidelijkt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet, die herinnert aan de doelstelling om het aantal verkeersdoden tegen 2020 terug te dringen tot onder de 420 per jaar.

    Concreet wordt het bedrag voor onmiddellijke inning bij gehaltes tussen 0,5 en 0,8 promille verhoogd van 150 naar 170 euro. Het geld zal geïnvesteerd worden in extra controletoestellen. De onmiddellijke inning wordt ook uitgebreid tot gehaltes van 1,2 promille. Voor buitenlanders is dat zelfs 1,5 procent, om straffeloosheid tegen te gaan.

    Recidive strenger bestraft

    Daarnaast wordt recidive strenger bestraft. Bijvoorbeeld als je binnen de drie jaar opnieuw betrapt wordt op inbreuken als rijden onder invloed, vluchtmisdrijf, het gebruik van een radardetector of rijden zonder rijbewijs. Links inhalen op een helling of in een bocht en straatraces worden nu ook aan dat lijstje toegevoegd.

    Voortaan zal bij recidive het rijbewijs verplicht minstens drie maanden worden ingetrokken. Wat meteen ook betekent dat het theoretisch en praktisch examen moet worden overgedaan, net als een medisch en psychologisch onderzoek.

    Ritsen verplicht

    Tot slot maken de aanpassingen ritsen verplicht en wordt het gebruik van de pechstrook uitgebreid. Niet enkel prioritaire voertuigen zullen die mogen gebruiken bij ongevallen, maar ook takelwagens, deskundigen, parketmagistraten en begrafenisondernemers. Voorwaarde is dat de politie hen oproept en ze oranje-gele knipperlichten gebruiken.

    15-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV Schaf fiscaal voordeel pensioensparen af

    ABVV Schaf fiscaal voordeel pensioensparen af

    75 % van het laatste loon ? op welke planeet woont die man ? mijn pensioen is 45% van mijn laatste loon

    Zolang ABVV en Spa er zijn, heb je geen vijanden nodig. Sociale lasten verhogen? Diene mens moet geïnterneerd worden tezamen met al die andere zakkenvuller bij de sossen. Bah, wat een misselijk, arrogant volk.

    De socialistische vakbond ABVV wil het wettelijke pensioen verhogen. Om daarvoor geld te vinden, moet het fiscaal voordeel voor pensioensparen sneuvelen, zo klinkt het in de krant De Standaard.

    ABVV-topman Rudy De Leeuw wil het debat verleggen van de pensioenleeftijd naar de uitkeringen van het wettelijke pensioen. Alle gepensioneerden hebben volgens ABVV recht op een wettelijk pensioen dat gelijk is aan 75 procent van hun laatste loon. Dat is de zogenaamde vervangingsgraad.

    Die vervangingsgraad ligt vandaag meestal op 60 procent. Om dat te kunnen optrekken, moet je op zoek naar extra geld. 2,47 miljard per jaar om precies te zijn. De Leeuw suggereert daarom om  het fiscaal voordeel voor het pensioensparen overboord te gooien. Jaarlijks zou dat al 700 miljoen euro opleveren. De overige 1,77 miljard euro moet de overheid puren uit "de verhoging van de sociale bijdragen, zowel bij werknemers als werkgevers"

    14-01-2014 om 22:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer valse biljetten uit omloop gehaald in Belgiƫ

    Meer valse biljetten uit omloop gehaald in België

    Gewoon doen! De kans dat je gepakt zal worden is redelijk klein en als je opgepakt bent is de kans nog kleiner dat je ooit een veroordeling gaat oplopen.

     

    In België zijn er in 2013 meer valse eurobiljetten uit omloop gehaald dan een jaar eerder. Dat meldt de Nationale Bank van België op zijn website. Ons land volgt zo dezelfde tendens als de hele eurozone. Toch was er in België tijdens het laatste kwartaal een kentering merkbaar.

    In 2013 werden er 39.167 valse biljetten onderschept, in 2012 waren het er nog 22.433. Vooral biljetten van 50 euro (63,5 procent) en 20 euro (21 procent) werden uit de omloop gehaald.

    Het aantal onderschepte valse biljetten benadert zo het recordpeil van 2010, toen werden er 43.675 valse biljetten onderschept. Toch gaat het om een zeer beperkt aantal in vergelijking met het aantal echte eurobiljetten in omloop, dat op zowat 500 miljoen euro wordt geschat. Bovendien was er in het laatste kwartaal van 2013 een dalende trend.

    De Nationale Bank wijst erop dat valse biljetten makkelijk te herkennen zijn door de veiligheidskenmerken te controleren. "Dat kan snel en onopvallend via de 'Voelen, kijken, kantelen' methode."

    De Europese Centrale Bank (ECB) meldt dat in de tweede helft van 2013 in de hele wereld 11,4 procent meer eurobiljetten in beslag genomen zijn dan in de eerste helft. In totaal gaat het om 353.000 biljetten - een relatief beperkt aantal, omdat er meer dan 15 miljard echte biljetten in omloop zijn. Vandaag nog stelde de ECB een nieuw, verbeterd 10 euro-biljet voor, om vervalsers voor te blijven.

    14-01-2014 om 11:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten Nationalisten willen het land kapot

    Rutten Nationalisten willen het land kapot

    Als je niets interessants te vertellen hebt dan val je gewoon de nationalisten aan, kwestie van een vijand te creeeren. Ze hebben allen schrik van de NVA en ze weren zich als een duivel in wijwater.

    De liberalen hébben het land al kapot gemaakt,door 8 jaar Verhofstadt.

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten heeft maandagavond in haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij een pleidooi gehouden voor samenwerking, voornamelijk op het Belgische niveau. Rutten trok hevig van leer tegen de nationalistische partijen en kreeg feller applaus voor haar aanvallen op de Vlaamse regering dan voor de verwezenlijkingen van de federale regering.

    "Er zijn er die er plezier in lijken te hebben om te zeggen dat we in een vreselijk land wonen, en die hopen dat iedereen dat ook gaat geloven als ze het maar vaak genoeg herhalen", sprak Rutten vanavond. "Er is geen enkele reden om te geloven dat de toekomst een ramp zal zijn of dat het met minder zal moeten. Dat alles kleiner, trager, minder of sober zal worden." Volgens haar belooft de N-VA "vijf jaar pijn".

    Samenwerken maakt ons sterker, vindt Rutten. "Federalisme is een mentaliteit." Een duidelijk pleit voor België dus? "Een pleit voor sterke deelstaten, met een toegevoegde waarde voor België", duidde Limburgs lijsttrekker Marino Keulen na afloop. "We willen duidelijk maken dat we ons niet uit ons lood laten slaan door de doemscenario's van andere partijen."

    De voorzitster maakte zich sterk dat de crisis-perikelen dankzij Open Vld achter ons liggen. "Alleen dankzij onze vastberadenheid is de begroting voor een groot stuk op orde (...) en zijn we uit de gevarenzone voor een Europese begrotingsboete."

    Lef, Leffe's
    Bij de voorstelling van de lijsttrekkers werden ook 'verliezers' Dirk Van Mechelen en Jean-Jacques De Gucht op het podium getrokken. "Belangrijk", vond Oost-Vlaams lijsttrekker Mathias De Clercq na afloop. "We zijn allemaal volwassen enthousiaste liberalen en hebben de rangen gesloten. Samen gaan we voor een sterk resultaat in Oost-Vlaanderen." Bij de presentatie van de lijsttrekkers in de andere provincies viel nogmaals de immense populariteit van Maggie De Block bij de tweeduizend aanwezige leden op. Guy Verhofstadt, kopman voor de Europese verkiezingen, verkoos in Straatsburg te blijven.

    Toch ook één hilarische misser tijdens het liberale feest: toen Rutten haar publiek vroeg wat het meervoud is van "lef", kreeg ze een luidkeels "Leffe's" als antwoord, in plaats van het verhoopte "leven".

    14-01-2014 om 01:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het nieuwe briefje van 10 euro

    Dit is het nieuwe briefje van 10 euro

     

     

    Na het briefje van vijf euro, heeft de Europese Centrale Bank vanochtend het nieuwe biljet van tien euro voorgesteld. Het biljet heeft een uniek watermerk en hologram, dat de vervalsingen moet tegengaan.

    13-01-2014 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

    Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

    Moesten de chinezen aan Di Rupo 2 dodo's hebben aangeboden zou hij ook content zijn geweest!

    De twee Chinese panda's Haohao et Xinghui komen eind februari of begin maart aan in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft Eric Domb, de CEO van het park, vandaag aangekondigd.

    Chinese ambtenaren voerden vandaag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is. De Chinese panda's zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen.

    In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 vierkante meter voorzien om de panda's in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond. Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

    Het hele project kost zo'n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis.

    Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda's te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van een miljoen bezoekers.

    13-01-2014 om 12:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters Er is geen PS in Vlaanderen

    Kris Peeters Er is geen PS in Vlaanderen

    We weten dat Kris Peeters op zeker speelt en alle partijen van betekenis zal opvrijen, een tjeef is een tjeef, wat de ARCO spaarders ondertussen maar al te goed beseffen en daarom gisteren voor de deur van Wouter Beke stonden, maar die te laf was om thuis te geven. Laat ons de oproep van de gedupeerde CD&V'ers in acht nemen, en niet stemmen voor CD&V in Mei.
     
    Ik vrees dat op federaal vlak een (Vlaamse) keuze TEGEN NVA inderdaad een keuze pro-PS is... Vlaamse partijen hebben zodanig gemarchandeerd om NVA buitenspel te zetten dat de Vlaamse meerderheid door een Vlaamse minderheid met partijen als een VLD met amper 10 % wordt vertegenwoordigd. Al het krediet dat VLD-voorzitster Rutten al zou hebben opgebouwd is ze over de voorbije maanden verloren, zeker met haar laatste démarche: de Vlaamse partijen in de federale regering zijn lakeien van de PS, en ze vrezen dan ook dat NVA toch wel eens zou kunnen gaan doorwegen...

    Kris Peeters: Er is geen PS in 
Vlaanderen

    Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vindt niet dat de verkiezingen van 25 mei gaan over een keuze tussen een "N-VA-model" en een "PS-model". "Modellen zijn goed voor de modewereld, politiek gaat over beleid", zei hij zondag in 'De Zevende Dag' op Eén. Peeters herhaalde dat zijn partij bij de verkiezingen 20 procent van de stemmen wil halen.

    Op de nieuwjaarsreceptie zei N-VA-voorzitter Bart De Wever zaterdagavond dat de kiezer op 25 mei kan kiezen tussen een N-VA-model en een PS-model. Peeters is het daar niet mee eens. "Er is geen PS in Vlaanderen. We krijgen met de zesde staatshervorming 38 miljard euro te beheren, meer dan het federale niveau. Het gaat over hoe we een aantal zaken in Vlaanderen invullen", zei Peeters. "De PS gaat niet uitmaken, godzijdank, hoe we in Vlaanderen de nieuwe bevoegdheden invullen en ons komen zeggen hoe we die nieuwe welvaart in Vlaanderen kunnen veilig stellen en doen groeien en hoe we onze economie verder stimuleren."

    CD&V wil wel dat de volgende federale regering een meerderheid aan Vlaamse kant heeft, herhaalde Peeters, "om maximaal te wegen op dat federale beleid".

    Arco

    Peeters kan begrip opbrengen voor de Arco-coöperanten die geld dreigen te verliezen, maar "begrijpt niet goed" dat ze betogen bij CD&V-voorzitter Wouter Beke, omdat CD&V net voor een waarborgregeling heeft gezorgd. "Ze moeten gaan betogen bij diegenen die in het federaal parlement die waarborgregeling niet hebben goedgekeurd. Dat is bijvoorbeeld de N-VA."

    Paul De Grauwe

    De minister-president is het ook niet eens met de stelling van professor Paul De Grauwe dat de staatshervormingen Vlaanderen economisch niets hebben opgeleverd. "Hiervoor zal hij niet de Nobelprijs Economie winnen", zei Peeters.

    13-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo dan toch niet in Top Chef

    Di Rupo dan toch niet in Top Chef

    Heeft al genoeg laten aanbranden....

    De uitzending van het Franstalige 'Top Chef' met Elio Di Rupo zal dan toch niet op tv verschijnen. Dat vernam het persagentschap Belga vandaag en bevestigde Stéphane Rosenblatt, directeur Informatie van RTL-TVI, intussen aan L'Avenir.

    Rond de tv-optredens van de premier was commotie ontstaan na zijn doortocht in '69 minutes sans chichis' op RTBF. De liberale tegenstanders van de MR pikten het niet dat enkel Di Rupo uitgenodigd was in het amusementsprogramma. Vicepremier Didier Reynders trok zelfs een vergelijking met de dictatuur Noord-Korea.

    Bovendien zag het er naar uit dat Di Rupo ook in 'Top Chef' zou opduiken, bij de commerciële zender RTL-TVI, zo merkte Reynders maandag op in La Libre Belgique. "Men zegt me dat er voor het eerst een politicus zou deelnemen : Elio Di Rupo."

    De aflevering is inderdaad opgenomen, vorig jaar in juli al, bevestigde Rosenblatt. Ze zal echter de buis niet halen, aangezien het gaat om een uitzending die gepland stond na 25 februari. Dus na het begin van de sperperiode in aanloop naar de verkiezingen, klinkt het nog.

    13-01-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurtje controleren aan rood licht 7590 euro aan boetes

    Uurtje controleren aan rood licht

    7590 euro aan boetes

    uurtje controleren aan rood licht 7590 euro aan boetes

    Een korte controle op de hoek van de Kerkstraat en de Carnotstraat in Borgerhout leverde donderdagochtend meer dan 7.000 euro aan boetes op. En dat enkel aan fietsers die het rode licht negeerden om rechts af te draaien. "We zullen blijven controleren", klinkt het bij de politie.

    Myriam Onsia fietste donderdagochtend nietsvermoedend door de Kerkstraat in de richting van de Carnotstraat. Aan het kruispunt met de Carnotstraat stond het licht op rood, maar Myriam besloot toch rechtsaf te slaan. "Om de hoek stond een politiecombi, ik dacht dat ze het verkeer aan het regelen waren, maar dat bleek dus niet het geval", vertelt Myriam.

    De agenten hielden haar tegen en Myriam werd gewezen op het feit dat ze een derdegraadsovertreding had begaan. Een boete van 165 euro was haar deel. "Omdat ze zo verdekt opgesteld stonden, denk ik dat het een gerichte actie was om fietsers te pakken", zegt Myriam.

    46 in een uur tijd

    "Dat klopt", zegt Veerle De Vries, woordvoerster van de lokale politie. "Een ploeg van de afdeling City heeft daar donderdagochtend inderdaad een controleactie gehouden op dat kruispunt. Er was vastgesteld dat veel fietsers op dat kruispunt het rode licht negeren om naar rechts af te slaan. Dus hebben onze mensen daar een uur lang een controle gehouden."

    Die controle leverde maar liefst 7.590 euro aan boetes op. "In het uur tijd dat onze mensen daar controleerden, reden niet minder dan 46 fietsers door het rode licht", vertelt De Vries.

    De politie zal deze controles ook blijven doen. "Als wij melding krijgen van een plaats waar de verkeersregels massaal overtreden worden, dan spelen we daar op in. Dat kan dus op om het even welk moment en op om het even welke plaats in de stad zijn", aldus De Vries. "Het is een misverstand dat fietsers bij het afslaan naar rechts door het rode licht mogen fietsen. Dat voorstel is geen regel geworden."

    12-01-2014 om 23:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever PS voert meest asociale beleid dat je kan voeren

    De Wever

    PS voert meest asociale beleid dat je kan voeren

    INDIEN men een toekomst voor zijn nageslacht wil is nva de enige optie

    Hopelijk zien veel Vlamingen én Walen dit in. ook voor Wallonia is het vertrek van Di Rupo van levensbelang. Ook zij hebben er alle belang bij de socialisten uit de schatkist te houden

     

     De N-VA wil na de verkiezingen ingrijpende socio-economische hervormingen doorvoeren en de staat zo inrichten dat de PS die hervormingen niet kan terugschroeven. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in een toespraak op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Gent.

    De Wever blikte vooruit naar de verkiezingen van 25 mei. Dan kunnen de Vlamingen kiezen tussen het "PS-model" of het "N-VA-model". Het sociaal systeem van ons land blijft enkel betaalbaar als er een ander beleid komt, zei De Wever. Niet de N-VA is asociaal, wel het federale beleid waar de PS al een kwarteeuw aan deelneemt, luidde het.

    "De koopkracht van alle mensen staat onder druk. We betalen steeds meer belastingen, maar krijgen geen efficiënte dienstverlening van de overheid. We betalen enorm veel sociale bijdragen, maar onze sociale zekerheid is niet sociaal en niet meer zeker. Het beleid dat de PS voert, is het meest asociale beleid dat je kan voeren", zei De Wever.

    Nieuwe staatsstructuur
    De N-VA wil hervormingen en een nieuwe staatsstructuur moet die hervormingen verankeren, zei De Wever. "Want wij kunnen wel moeilijke beslissingen nemen om terug ruimte te creëren voor economische groei. Maar wat als na vijf jaar de PS terug om de hoek komt piepen en alle maatregelen terugdraait? Dan zijn we terug bij af. En begint alles weer van voor af aan. Zonder confederalisme zijn de sociaal-economische maatregelen die we nemen steeds onder het voorbehoud dat de PS niet terugkeert naar de macht. Daarom moeten wij de omslag naar het confederalisme maken", zei de N-VA-voorzitter.

    12-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajectcontrole wordt uitgebreid op gewestwegen

    Trajectcontrole wordt uitgebreid op gewestwegen

    Het heeft niets te maken met verkeersveiligheid maar enkel met opbrengsten! Met al die redicule snelheidsbeperkingen soms. Als je maar 7Okm/h mag rijden op een vier vakken baan, alwaar noch huis of kind te bespeuren valt is dit echt absurd! En zo gaan ze ons uitzuigen tot de laatste druppel! Binnenkort meer ongevallen door chauffeurs die te veel op kilometerteller kijken dan naar de rijweg! Goed bezig!

    Dat is een zeer slechte investering indien het zo zou zijn dat niemand meer te snel zal rijden. Dan gaan die spullen hun prijs niet meer opbrengen hetgeen toch minstens deels de bedoeling ervan is.verkeersveiligheid ???? . In de goeie oude tijd was het " plant een boom" dat wordt nu vervangen door "plant een flitspaal"

     

    De trajectcontrole op de Vlaamse wegen wordt uitgebreid. Op elf gewestwegen worden binnenkort camera's geplaatst om de snelheid van de automobilisten te meten over een langer traject. Dat meldt VTM NIEUWS. Een proefproject in Brasschaat toont aan dat zulke controles hun effect niet missen. Op dat proeftraject rijdt bijna niemand meer te snel.

    11-01-2014 om 23:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israƫlische ex-premier Ariel Sharon overleden

    Israëlische ex-premier Ariel Sharon overleden

     

     De voormalige Israëlische ex-premier en legerleider Ariel Sharon is overleden. Dat bevestigt het kabinet van huidig eerste minister Benjamin Netanyahu. Sharon, premier van 2001 tot 2006, werd 85 en lag al sinds 4 januari 2006, toen hij nog premier was, in coma na een beroerte.

    Sharon is overleden in het Sheba Medical Center in Ramat Gan. Enkele weken geleden was zijn gezondheidstoestand ineens fel achteruitgegaan, waarbij meerdere vitale organen waren aangetast.

    Het ziekenhuis Tel Hashomer bij Tel Aviv, waar Sharon verzorgd werd, geeft om 15.00 uur (14.00 uur Belgische tijd) ook een persconferentie.

    Ariel Sharon werd eind december 2005, toen hij nog premier was, getroffen door een lichte beroerte. Na een hersenbloeding op 4 januari 2006 lag de vroegere leider van het Likoed-blok in coma. Zijn zonen beslisten toen om hem onder medische bijstand in leven te houden. Sharon werd door het parlement "permanent onbekwaam" bevonden, waardoor hij als premier werd opgevolgd door Ehud Olmert.

    Omstreden generaal
    Voordat Sharon de politiek inging, was hij een van Israëls meest omstreden generaals. Hij moest aftreden als minister van Defensie nadat een onderzoekscommissie hem medeverantwoordelijk had gehouden voor de massslachtingen van Sabra en Shatila. In die Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon werden in 1982 met medeweten van Israëlische militairen honderden, mogelijk duizenden mensen vermoord.

    Toen hij in 2000 aan zijn verkiezingscampagne bezig was, bezocht Sharon de Tempelberg, een heilige plaats voor zowel joden als moslims. Dat omstreden bezoek, met massaal protest van de Palestijnen, wordt algemeen gezien als de aanleiding tot de Tweede Intifada.

    Anderzijds stond Sharon ook bekend als de premier die de wereld verbaasde door de ontruiming van de Gazastrook, waar zich in de loop der jaren een 7.000-tal Israëliërs hadden gevestigd in nederzettingen. Door Sharon, die voorheen bekend stond als een grote vriend van Joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever en Gaza, werden ze gedwongen te verhuizen. Dat werd gezien als een verrassend politiek gebaar richting de Palestijnen.

    11-01-2014 om 17:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedsporen van Wesphael en zijn vrouw teruggevonden in hotel

    Bloedsporen van Wesphael en zijn vrouw teruggevonden in hotel

    Die zal hangen maar opgepast kan vrij komen door procedurefouten

    Die heeft alles goed voorbereid als hij haar zoveel drank en pillen heeft opgegeven.

    Er zijn bloedsporen van de Waalse politicus Bernard Wesphael (foto) en zijn vrouw Véronique Pirotton teruggevonden in het bed van de hotelkamer, waar Véronique Pirotton dood is aangetroffen. Dat heeft RTL gemeld op basis van de autopsie. De artsen zouden ook wijzen op 35 verwondingen op het lichaam van het slachtoffer en op bloedingen in de lever en de milt.

    RTL maakte ook melding van sporen van cafeïne, pseudo-efedrine en ook van lorazepam, citalopram en lormetazepam, de bestanddelen van Temesta, in het bloed van Pirotton. Dat anxiolyticum was aanwezig in een dosis "duizend keer lager dan een dodelijke dosis", aldus RTL.

    De kranten van Sudpresse maakten vanmorgen bekend dat de vrouw van Wesphael op de avond van haar dood 3,07 promille alcohol in haar bloed had en het Waals parlementslid 0,9 promille alcohol.

    Volgens de advocaat van de burgerlijke partijen, Philippe Moureau, gecontacteerd door Belga, is Véronique Pirotton overleden door "verstikking veroorzaakt door een derde". "Pirotton is met geweld omgebracht, zegt het verslag van de wetsdokter. Door verstikking. Aangezien op het ogenblik van het drama alleen het slachtoffer en haar man in de hotelkamer aanwezig waren, brengt dat Wesphael in een zeer lastig parket."

    De stafhouden van de balie heeft Moureau tot de orde geroepen in verband met zijn verklaringen in de pers, meldt RTBF.

    Het parket van Brugge bevestigde eerder vandaag dat zelfmoord uitgesloten wordt. Over de precieze doodsoorzaak wilde het parket echter niets kwijt.

    "Nooit heb ik mijn vrouw geslagen"
    De verdediging wenste niet te reageren op de stellingen van Moureau. "Onze cliënt heeft zijn verklaringen nog geen millimeter gewijzigd", aldus Tom Bauwens, advocaat van Wesphael. "Voor het overige hebben meester Mayence en ikzelf afgesproken dat er over de inhoud van het dossier niet wordt gecommuniceerd." Bij zijn vorige verschijning voor de Brugse raadkamer bleef Wesphael afwezig. Hij kampte op dat moment met gezondheidsproblemen. "Het gaat goed met hem. Hij heeft wel een aantal kwalen, maar het is winter voor iedereen."

    In een brief aan Belga had Wesphael nog ontkend fysiek geweld tegen zijn vrouw te hebben gebruikt. "Nooit heb ik mijn vrouw geslagen", klonk het toen.

    11-01-2014 om 14:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is geen wet ter wereld die racisme kan wegtoveren.

    Er is geen wet ter wereld die racisme kan wegtoveren.

    er is geen wet ter wereld die racisme kan wegtoveren

    Enkele dagen geleden schreef Riadh Bahri een open brief, waarna Samira Azabar van de interculturele beweging Kifkif hetzelfde deed over Antwerpen. Liesbeth Homans, Antwerps OCMW-voorzitster en schepen van Diversiteit dient Samira nu van antwoord.

    Beste Samira,

    Met aandacht heb ik je open brief gelezen. De voorbeelden die je geeft van openlijk racisme raken me diep. Net als jij walg ik er van wanneer een jonge vrouw wordt uitgescholden omwille van haar geloof of huidskleur. Of wanneer idioten "Alle makakken moeten dood" zingen op de tram. Net zoals ik walg van het verhaal van het homokoppel uit Borgerhout dat de stad ontvlucht is uit angst voor de idioten die hen dagelijks omwille van hun seksuele geaardheid bedreigden en bespuwden. Of het blonde meisje dat dagelijks verweten wordt een "hoer" te zijn omdat ze een rokje draagt. Mijn hart breekt als dit soort taferelen zich afspeelt in de stad waar we beiden, Antwerpenaren, verliefd op geworden zijn en van houden. Een liefde die ik geërfd heb en jij je eigen gemaakt hebt. Maar veel belangrijker: een liefde die we delen. En daar gaat het om.

    Racisme, ongeacht of ze nu uitgaat van allochtonen of autochtonen, is een probleem in onze stad. Het verlamt ons allemaal. Als samenleving. Als mens. Net als jij word ik er soms moedeloos van als weer eens blijkt hoe onuitroeibaar racisme lijkt te zijn. Als schepen van diversiteit kan ik me die moedeloosheid echter niet veroorloven. Ik ben een politica. Eén van die mensen waar jij vandaag aan vraagt: geef mij mijn stad terug. Ik zal je moeten teleurstellen, Samira. En bij uitbreiding zal de hele politieke wereld dat moeten doen. Er is geen wet ter wereld die racisme kan wegtoveren.

    Het was er toen jij de stad nog als "de jouwe" ervoer. En het is er vandaag. Dat betekent niet dat we racisme als onvermijdelijk moeten beschouwen. Ik geloof oprecht dat niemand als racist wordt geboren. Het is een sluipend gif waar we allemaal aan blootgesteld worden en waar sommigen niet bestand tegen zijn. Het enige wat de politiek kan doen, is de doses beperken. Niet door de multiculturele samenleving te bejubelen en blind te zijn voor de problemen. Wel door die problemen te benoemen en ze aan de basis aan te pakken.

    Schoolverlaters zonder diploma en hoge werkloosheid bij allochtone mannen, is zo'n probleem. Net als nieuwkomers die het Nederlands niet machtig zijn en daardoor bij voorbaat kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Ja, er zijn bazen die personeel weigeren omwille van hun achternaam. Dat valt niet goed te praten. Er zijn er echter veel meer die vruchteloos op zoek zijn naar gekwalificeerd personeel, maar het niet vinden. Laat staan dat ze zich zorgen maken om iemands afkomst.

    Racisme bestrijd je niet alleen door er naar te wijzen en "schande" te roepen. Op dat vlak moet justitie zijn werk doen. Er is echter zoveel meer dat we zelf in handen hebben. Vandaag is 87% van de leefloners bij het Antwerpse OCMW niet in staat om Nederlands te spreken. Ze vormen ook een overgrote vertegenwoordiging in sociale woningen. Vaak ten kosten van senioren die ondanks een leven lang te hebben bijgedragen, op ellenlange wachtlijsten belanden. In onze gevangenissen zijn sommige nationaliteiten disproportioneel aanwezig. Willen of niet. Rechtvaardig of niet. Dat zijn feiten die racisme in de hand werken. Daar kunnen we niet onderuit. We kunnen er gelukkig wel wat aan doen.

    Het beleid dat ik als schepen wil voeren, is er één dat de potgrond van het racisme wegneemt. Door mensen kansen te bieden om Nederlands te leren, de school af te maken, inburgeringstrajecten en jobopleidingen te volgen. Daar trekken we met dit college het grootste budget ooit voor uit. Maar het is een contract dat we met de burger aangaan. Het is de verdomde plicht van de politiek om kansen en tweede kansen te bieden. Maar mensen hebben ook de plicht om ze met twee handen vast te grijpen en zichzelf een beter leven te garanderen. Dat is de enige manier om racisme bij de wortel aan te pakken en het alle argumenten te ontnemen.

    Want belangrijker dan wat racisme is, is wat het niet is: een excuus om de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen. Een schild waarachter mensen zich kunnen wentelen in een slachtofferrol. Pas wanneer wij opgeven, heeft het racisme gewonnen. Zo ver wil ik het niet laten komen. Uit liefde voor mijn stad en voor al zijn bewoners. Een liefde die ik met je wil blijven delen.

    11-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arco-gedupeerden richten pijlen op CD&V

    Arco-gedupeerden richten pijlen op CD&V

    Als de NVA het niet had uitgebracht was het mooi in de doofpot gegaan.En dan zijn hier nog wat meelopers van spa,open vld,en groen die vinden dat de NVA dat niet had mogen uitbrengen. Die zijn al even schuldig als de acw top en cd&v

    De man weent bijna zo een schrik heeft hij van het resultaat in Mei

    Wouter Beke is kop van Jut. Arco-coöperanten willen morgen een nieuwjaarsbrief overhandigen bij diens woonst in Leopoldsburg. Maar de CD&V-voorzitter geeft niet thuis.

    De gedupeerde Arco-coöperanten starten een campagne onder de naam 'CD&V, geen geld = geen stem'. In de aanloop naar de verkiezingen viseren ze CD&V. Intussen zou CD&V hevig lobbyen opdat Europa haar definitieve negatieve advies over de waarborgregeling zou uitstellen. Dat schrijft De Morgen.

    De val van Dexia en de vereffening van een groot deel van Arco die daarop volgde, heeft het spaargeld van de bijna 800.000 Arco-coöperanten op de helling gezet. Er geldt voorlopig nog wel een staatswaarborg, maar die is hoogst onzeker door procedures bij de Raad van State en het Grondwettelijk Hof.

    Ook de Europese Commissie heeft de beslissing van de Belgische regering om staatswaarborgen toe te kennen aan de Arco-coöperanten geschorst. Voor een definitief oordeel lijkt het erop dat er getalmd wordt met het onderzoek.

    "Omdat een definitieve schorsing de gemoederen te veel zou ophitsen zo vlak voor de verkiezingen", zeggen verschillende bronnen los van elkaar. "Er is een getouwtrek van jewelste aan de gang. Een advies was gepland voor 15 december, maar werd uitgesteld tot gisteren. Maar er is andermaal geen vergadering geweest. Herman Van Rompuy loopt daar ook nog rond, hé. Politique politicienne op zijn best. De politieke dimensie is dan ook groot."

    Dode mus
    Philippe De Backer, Europees Parlementslid voor Open Vld, reageert verbaasd. "Dit is een technisch-juridische afweging die de Commissie moet maken. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat de Commissie zich zou laten manipuleren omwille van interne gevoeligheden in een lidstaat."

    Dat die 'interne gevoeligheden' intussen hoog oplopen, blijkt uit een hernieuwde actiebereidheid van een aantal coöperanten. De vzw 'Arcopar Actieteam', dat voor de juridische kant van de zaak samenwerkt met het advieskantoor Deminor, voert de druk politiek op. Onder de vlag 'CD&V, geen geld = geen stem' richt de actiegroep haar pijlen exclusief op de CD&V. In een open nieuwjaarsbrief vraagt de vzw om nog voor de verkiezingen met een oplossing op de proppen te komen.

    Dirk Dejaeghere, voorzitter van de actiegroep, claimt zo'n 20.000 mensen te vertegenwoordigen. "Het lijkt er almaar sterker op dat de waarborgregeling een dode mus is. Dan rest ons enkel de vereffening van de gelieerde vennootschappen rond Arcopar, maar dat kan jaren duren. En de uitkomst is hoogst onzeker. Dat is ontoelaatbaar, en omdat de CD&V en het ACW historische banden hebben, willen we de druk opvoeren naar aanloop van de verkiezingen."

    Normaal had de actiegroep de nieuwjaarsbrief zaterdag willen overhandigen aan CD&V-voorzitter Wouter Beke in diens thuis in Leopoldsburg. "Maar Beke heeft laten weten dat hij niet thuis is."

    Kiespijn
    Een volgende actie is evenwel al gepland voor 25 januari, bij de nieuwjaarsreceptie van CD&V. De partij doet de actie af als partijpolitieke spelletjes. "Dat Dirk Dejaeghere actief is bij N-VA zal wel toevallig zijn, zeker?", klinkt het schamper bij CD&V. Meer ten gronde stelt CD&V dat ze niks kunnen doen. "Er lopen verschillende procedures, laat het gerecht zijn werk doen."

    Dat het Arco-dossier terug is van nooit weggeweest, kan CD&V echter missen als kiespijn. Daarom ook dat een delegatie van de actiegroep al een onderhoud had met minister van Financiën Koen Geens.

    Geert Lenssens, advocaat van SQ Law, die optreedt namens een andere groep gedupeerden, hekelt intussen het schrijnende gebrek aan transparantie. "Dat voedt de geruchtenmolen, en zorgt voor een groot ongenoegen."

    Dat Arco lijkt aan te sturen op het aanslepen van de vereffening noemen verschillende betrokkenen dan ook pervers. In dat geval is de kans groot dat heel wat spaarders hun geld nooit terugzien. Dejaeghere: "Velen van hen zijn hoogbejaard. We komen nu al situaties tegen waarbij de deelbewijzen worden overgedragen op kinderen en kleinkinderen die dan ook nog eens erfenisrechten moeten betalen op geld dat ze misschien nooit gaan zien."

    10-01-2014 om 23:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamer keurt afschaffing SIS-kaart goed

    Kamer keurt afschaffing SIS-kaart goed

    Zal niet lang duren of niet-medische organisaties zullen inkijk vragen tot onze medische gegevens... . . Zoals werkgevers , vdab/rva , politie bij alcochol/drug controle... . . zo ziet jan en alleman ook direct watvoor pillen wij slikken en voor wat.

    Ik vind het toch maar onveilig als ik mijn pas aan een assistent in een apotheek moet afgeven. Maar ja, big brother heeft jou toch altijd in de gaten zeker. Dus whatever.

    De Kamer heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat de geleidelijke afschaffing van de SIS-kaart regelt. Enkel Ecolo-Groen onthield zich. Bedoeling is dat zorgverstrekkers via de elektronische identiteitskaart van de patiënt toegang zullen krijgen tot zijn of haar relevante gegevens. Voor mensen zonder eID zal met de ISI+kaart een nieuwe identificatiekaart het levenslicht zien.

    Bijna vijftien jaar na haar invoering zal de SIS-kaart het veld ruimen voor de eID om de gegevens te kennen over het lidmaatschap bij een ziekenfonds en voor de terugbetaling van geneesmiddelen. Redenering achter het initiatief is dat de eID sterk beveiligd en ruim verspreid is onder de bevolking. De gegevens zullen via een hoog beveiligd datanetwerk tussen de ziekenfondsen en zorgverleners lopen. Met andere woorden: de gegevens worden niet op de kaart zelf opgeslagen.

    Tijdswinst
    Enkel vooraf geïdentificeerde zorgverleners zullen toegang hebben tot de databanken. Dat geldt dus niet voor een ambtenaar van de gemeente, een politieagent of een arbeidsgeneesheer. Een ander pluspunt is dat de verzekerbaarheidsgegevens automatisch worden bijgewerkt. De patiënt moet niet langer naar het ziekenfonds om een update of wijziging van het statuut aan te vragen. Ook voor de zorgverlener, bijvoorbeeld de apotheker, en de ziekenfondsen betekent de overschakeling naar de eID tijdswinst.

    Concreet wordt sinds 1 januari 2014 geen enkele SIS-kaart meer uitgereikt of vervangen. Tijdens een overgangsperiode zal zowel de SIS-kaart als de eID kunnen worden gebruikt. Wel wordt uit voorzorg aangeraden de SIS-kaart tot eind 2015 bij te houden.

    Vanaf 2014 zullen de ziekenfondsen de gratis ISI+kaarten aanmaken en verdelen. Die gelden voor mensen die wel onder de Belgische sociale zekerheid vallen, maar geen identiteitsbewijs hebben. Het gaat om kinderen jonger dan twaalf jaar, grensarbeiders, vreemdelingen die bijdragen maar geen Belgisch paspoort hebben of gepensioneerden die in het buitenland verblijven

    10-01-2014 om 11:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathias De Clercq trekt Oost-Vlaamse Open Vld-lijst

    Mathias De Clercq trekt Oost-Vlaamse Open Vld-lijst

    Een gepaste keuze. Diene Jean-Jacques zou toch nooit verkozen geraakt zijn tijdens de komende verkiezing. 'n De Croo en 'n De Clercq, da zijn 2 D's dus: Durven en Doen.

    Ene De Gucht die zijn zin niet krijgt, wat scheelt er bij open VLD?

    Het is Mathias De Clercq en niet Jean-Jacques De Gucht die de Vlaamse lijsttrekker voor Open Vld wordt in Oost-Vlaanderen bij de verkiezingen van 25 mei. De Clercq haalde de meeste stemmen bij de Oost-Vlaamse Open Vld-leden.

    Alexander De Croo, die de federale lijst in Oost-Vlaanderen zal trekken voor Open Vld, was er snel bij om De Clercq te feliciteren met zijn overwinning. Aan de vergadering in zaal Begonia in De Pinte konden 280 afgevaardigden uit de verschillende Oost-Vlaamse afdelingen deelnemen.

    View image on Twitter

    Mathias De Clercq (32) maakte zijn intrede in de politiek in de Gentse gemeenteraad in 2006, hij werd toen Schepen van Economie, Jeugd, Werk en Middenstand. De kleinzoon van wijlen Minister van Staat Willy De Clercq werd in 2007 met 33.002 voorkeursstemmen verkozen in de Kamer.

    Sinds september 2009 is hij Eerste schepen van de Stad Gent en momenteel bevoegd voor Haven en Economie en Ondernemen. In 2010 wist hij met 60.291 voorkeursstemmen zijn zetel in het Federaal Parlement te behouden.

    De Croo
    Alexander De Croo (38), sinds halverwege oktober 2012 vice-premier en Minister van Pensioenen, trekt de Oost-Vlaamse Kamerlijst voor Open Vld. Alexander De Croo was de enige kandidaat waarvoor gestemd kon worden. De Croo werd in 2010 voor het eerst als senator verkozen. Sinds 2012 is De Croo ook titelvoerend burgemeester in Brakel. Tussen 2009 en 2012 was de zoon van Minister van Staat Herman De Croo partijvoorzitte

    View image on Twitter

    Eerder vandaag raakte bekend dat Open-Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten de Vlaamse lijst van Vlaams-Brabant zal trekken. Maggie De Block, momenteel staatssecretaris van Asiel en Migratie, staat bovenaan de federale lijst van diezelfde provincie.

    Mechels burgemeester Bart Somers won gisteren de strijd om de koppositie van de Antwerpse Open Vld-lijst. Zijn opponent Dirk Van Mechelen verhuisde bijgevolg naar de federale lijst, waar hij de tweede plaats op de Antwerpse federale lijst zal innemen na minister van Justitie, Annemie Turtelboom.

    10-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a wil af van pensioen op 65

    Sp.a wil af van pensioen op 65

    En iemand die nooit gewerkt heeft krijgt bijna even veel pensioen als een productie arbeider die 45 j gewerkt heeft ? Dat moet veranderen wie niets doet moet ook niets krijgen of in ieder geval aanzienlijk minder !? En waarom betaald iemand die op pensioen is nog belastingen, die heeft toch al heel zijn leven Betaald ??

    Typisch socialistisch. Wanneer gaan ze eens ijveren voor een gelijk pensioen voor iedereen. Arbeiders,bedienden,militairen enz. allemaal hetzelfde pensioen. Waarom moet een gepensioneerde kolonel een paar duizend euro pensioen meer krijgen....hij heeft al van z'n leven niet gewerkt en krijgt dan nog een riant pensioen bovenop. Over het onderwijzend personeel zal ik hier maar zwijgen want dan krijg ik iedereen op mijn dak.

    De sp.a wil af van een vaste pensioenleeftijd. In de plaats willen de socialisten een gelijke loopbaan van 42 jaar voor iedereen. Wie start met werken - of zich als werkzoekend aanmeldt - op 18, moet op 60 recht krijgen op een volwaardig pensioen. Dat moet een transparanter en rechtvaardiger systeem geven, maakt voorzitter Bruno Tobback zich sterk. Aan de pensioenberekening verandert het voorstel niets.

    Het doel van het plan is zekerheid bieden, zeggen de socialisten. Vandaag is de officiële pensioenleeftijd 65, waarbij een hele reeks uitzonderingen zijn ingebouwd "om het leefbaar te houden". Volgens Tobback moet "iemand die op zijn achttiende begint, vandaag eigenlijk 47 jaar werken om de officiële pensioenleeftijd te halen".

    Een gelijke loopbaanduur voor iedereen moet dat verhelpen. De socialisten denken dat 42 jaar voldoende moet zijn, al kan dat door de stijgende levensverwachting in de toekomst wel omhoog. Tobback verwacht echter niet dat een optrekking naar 43 nodig zou zijn voor 2030. Iedereen moet op zijn vijftigste wel zekerheid hebben over zijn of haar pensioenleeftijd. "Dan moet die worden vastgeklikt", klonk het. Voor wie nu al vijftig is, verandert het sp.a-voorstel dus zeker niets. "Een pensioen mag geen risicobelegging zijn, want dat haalt alle geloofwaardigheid en vertrouwen onderuit."

    Een recht, geen plicht
    Pensioen na 42 jaar blijft in het voorstel ook een recht, geen plicht, onderstrepen de socialisten nog. "Wie langer aan de slag blijft moet daar ook een beter pensioen mee kunnen opbouwen", besloot hij.

    Wie erg lang studeert, zal natuurlijk pas op oudere leeftijd met pensioen kunnen. Maar de samenleving heeft ook wel meer in hen geïnvesteerd, dus dat is voor Tobback perfect rechtvaardig. Maar wie na een universitaire studie van vijf jaar aan de slag gaat, kan dus wel gewoon op de huidige wettelijke leeftijd van 65 met pensioen.

    "Betaalbaarder"
    Volgens de socialisten is hun voorstel niet enkel rechtvaardiger en transparanter, maar ook betaalbaarder. De vergrijzingskosten volledig dekken of laten dalen doet het niet, wel de stijging afremmen. "Voor zover je dat kan berekenen, gaat het om 1 à 1,5 procent van het bbp minder stijging van de pensioenkost in de komende jaren", vermoedt Tobback.

    Mensen langer aan de slag houden is voor de socialisten de kern van de zaak. De werkzaamheidsgraad van Belgische vijftigplussers behoort immers maar tot de middenmoot in de EU, verklaarde minister Monica De Coninck. Voor 55-plussers schommelt het cijfer zelfs rond de veertig procent. De Coninck roept de werkgevers wel op actief te werken aan kansen voor vijftigers. Duidelijkheid over de lengte van de loopbaan gaat het plannen voor werknemers in elk geval veel makkelijker maken, denkt ze.

    Niet voor ambtenaren
    Het sp.a-voorstel slaat voorlopig enkel op de pensioenen in de private sector, niet op de ambtenarenpensioenen. "We willen beide systemen toch naar elkaar laten toegroeien", argumenteerde Tobback. "Mijn ideale systeem bij zo een eenheidsstelsel, is dit systeem."

    De huidige "uitzonderingen en zijsporen" - zoals het brugpensioen, vallen in het nieuwe sp.a-voorstel weg. "Iedereen beseft nu al dat die geleidelijk aan aan het verdwijnen zijn", zei de sp.a-voorzitter. Al houdt hij wel een slag om de arm voor de "echt zware beroepen" en mensen die "fysiek echt niet meer meekunnen". "Al is de vraag of je die op dat moment in het pensioensysteem moet onderbrengen", klonk het.

    Beslis je voor het eind van je 42 jaar om al te stoppen met het zoeken van werk, en dus helemaal van de arbeidsmarkt verdwijnt, verlies je onder het sp.a-voorstel tijdelijk je inkomen. De huidige gelijkgestelde periodes - zoals bijvoorbeeld zorgverlof - blijven wel behouden. "Wie om één of andere reden niet kan werken, kan op een gelijkstelling blijven rekenen. Wie niet wil werken, dat is iets anders", verzekerde Tobback.

    09-01-2014 om 23:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Militairen dreigen met actie wegens sportproeven

    Militairen dreigen met actie wegens sportproeven

    Waarom geen "sportproeven" voor de regering zoals hieronder reeds gezegd? als ge ziet wat aan overgewicht daar zit en dat zit zeker niet in hun hersens

    En tijdens de oorlog gaan ze staken als ze hun pauzes niet kunnen nemen omdat ze onder vuur liggen.

     

    De vakbonden dreigen met syndicale acties indien militairen niet het recht krijgen zich drie maal per week voor te bereiden op de jaarlijkse sportproeven, zoals aanvankelijk was overeengekomen.

    Vanaf januari geldt een nieuw statuut voor militairen. Dat houdt in dat alle militairen - ook wie een bureaujob heeft - jaarlijks een sportproef moeten afleggen. Wie twee jaar niet slaagt, verliest zijn baan.

    Volgens ACOD-secretaris Dirk Deboodt was overeengekomen met Defensie dat alle militairen daarom, tijdens de uren, drie maal per week recht hebben op 45 minuten training onder begeleiding van sportmonitoren. "Uiteindelijk is die belofte ingetrokken. We voelen ons belogen en bedrogen", aldus Deboodt.

    De vakbonden hebben daarom het sociaal overleg opgeschort. Ze eisen een onderhoud met Defensieminister Pieter De Crem en willen dat Defensie zich houdt aan de beloofde sporttijd. "Zoniet dreigen acties."

    09-01-2014 om 13:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!