Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitskaarten vanaf 1 maart 10 jaar geldig

    Identiteitskaarten vanaf 1 maart 10 jaar geldig

    De ministerraad heeft vrijdag twee koninklijke besluiten goedgekeurd die de geldigheidsduur van de elektronische identiteitskaart aanpassen.

    Een eerste koninklijk besluit bepaalt dat de identiteitskaarten die vanaf 1 maart uitgereikt worden door de gemeenten een geldigheidsduur van tien jaar hebben, tegenover vijf jaar vandaag. Het tweede voorziet dat kinderen die de leeftijd van twaalf jaar hebben bereikt een identiteitskaart krijgen die zes in plaats van tien jaar geldig is omwille van de uiterlijke wijzigingen. De identiteitskaart van mensen ouder dan 75 jaar blijft dan weer dertig jaar geldig.

    De verlenging van de geldigheidsduur van identiteitskaarten werd reeds begin 2012 in een wet vastgelegd, maar het was wachten op een kb voor de inwerkingtreding. Na de uitvoering van alle technische ontwikkelingen die nodig waren om de betrouwbaarheid en veiligheid van de nieuwe kaarten te verzekeren, werd beslist om vanaf 1 maart de geldigheidsduur van de kaarten op te trekken tot tien jaar.

    Dat betekent dat de burger zich nu nog om de tien jaar naar het gemeentehuis moet begeven voor een nieuwe identiteitskaart en dat hij ook maar om de tien jaar de aanmaakkosten zal moeten betalen. Voor de gemeenten betekent dit een vermindering van de werklast, stelt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

    Hoewel de identiteitskaarten voor 75-plussers dertig jaar geldig blijven, dienen de certificaten van deze elektronische identiteitskaarten wel nog na tien jaar vernieuwd te worden om geldig te blijven, zo merkt de minister nog op.

    18-01-2014 om 15:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS pleit voor belasting op huurinkomsten

    PS pleit voor belasting op huurinkomsten

    Waarom komen ze daar nu mee. Juist verkiezingspraat en anders niets.Ze zitten in de regering dit moest al lang bezig zijn . Bende hypocrieten .Ik laat me niet vangen .

    Doe maar, dat zal ik dan wel verrekenen in de huurprijs. Onnozelaars, belasten, belasten en belasten maar nooit eens bij hen besparen.

    De PS wil inkomsten die mensen verwerven via onroerend patrimonium belasten. Dat zou volgens de Franstalige krant Le Soir in het verkiezingsprogramma van de partij komen.

    Daarmee wil de partij naar eigen zeggen niet de kleinere investeerder viseren, maar de 'multi-eigenaars'. "Het is niet normaal dat wie 96 appartementen heeft, enkel onroerende voorheffing betaalt", zegt Paul Magnette, voorzitter van de PS, vandaag in Le Soir.

    De partij stelt voor huurinkomsten progressief te belasten: wiens eigendommen meer opbrengen moet meer betalen. Investeringen zoals bijvoorbeeld een energiebezuinigende verbouwing zou de PS fiscaal aftrekbaar maken.

    In november van vorig jaar sloot Koen Geens, minister van Financiën, al niet uit dat er een belasting zou komen op de reële huurinkomsten uit een eigendom die verhuurd wordt aan een privaat persoon. Europa dringt er al langer op aan dat ons land de vastgoedfiscaliteit aanpast.

    18-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OESO krijgt kop noch staart aan ons mobiliteitsbeleid

    OESO krijgt kop noch staart aan ons mobiliteitsbeleid

    De laatste "hervorming" zijn als gevolg 2 auto-fabrieken dichtgegaan, omdat het onbetaalbaar werd. . . Binnenkort is het hier echt Belgistan.

    Wat zou je willen met al die onbekwame ministers hier .

    De OESO krijgt kop noch staart aan de manier waarop het mobiliteitsbeleid wordt gevoerd in België. Dat was de conclusie na een hoorzitting met Jens Hoj, België-specialist bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Minister Hilde Crevits trok onlangs naar Parijs om haar beleid te verduidelijken, maar dat kon de Organisatie niet overtuigen.

    De OESO-specialist had welgeteld twee uur nodig om het gehele Belgische mobiliteitsbeleid te fileren. "Waarom nemen zoveel mensen de auto of de trein? Omdat je hen betaalt om dat te doen", luidde de samenvatting. "Als ik aan buitenlanders vertel hoeveel België uitgeeft aan vervoerssubsidies geloven ze mij niet."

    Bedrijfsauto's
    Jens Hoj snapt niet dat het gebruik van de personenwagen wordt aangemoedigd met de regeling voor bedrijfsauto's. De recente aanpassing van dat systeem is volgens hem een druppel op een hete plaat. "Niemand slaat een dikke BMW af als hem dat nauwelijks 2.500 euro per jaar kost." Ook over de prijs van het spoorverkeer wordt volgens Hoj niet nagedacht. "Een treinticket moet duurder zijn in de spits, want het spoor zit aan zijn maximumcapaciteit", zegt hij. "Wat is bovendien de economische meerwaarde van bijvoorbeeld werknemers en studenten die op hetzelfde tijdstip de trein nemen? Werk samen met de scholen!"

    Rekeningrijden
    Hoj gaf toelichting bij het lijvige OESO-rapport dat vorig jaar al aan de regeringen werd overgemaakt en kreeg intussen bezoek van minister Crevits. "Ze kwam uiteenzetten dat Vlaanderen een systeem van rekeningrijden bestudeert, maar dat zal volgens ons weinig tot niets bijdragen", zegt de expert. "Een goede taxatie moet gedifferentieerd zijn naar plaats en tijdstip. Anders zal je nooit de files oplossen, maar enkel de schatkist spijzen."

    17-01-2014 om 22:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeerboete voor begrafenisondernemer Ik kon de kist toch niet loslaten

    Parkeerboete voor begrafenisondernemer

    Ik kon de kist toch niet loslaten

    Zouden ze zich niet beter bezig houden met de criminelen op te pakken. De straat is zo onveilig, maar het enige dat ze kunnen is belachelijke boetes geven. Schande ! De persoon die de boete uitschreef mogen ze voor mijn part ontslaan. Die mannen moeten er enkel voor zorgen dat ze hun aantal "retributies" per dag hebben.

    Een gemeente waar men moet betalen voor te parkeren is al diestal op zich. . Maar een werkende bestuurder doen betalen is oplichting.....

    Een uitvaartondernemer heeft een parkeerboete gekregen terwijl hij de kist van de overledene hielp binnendragen in de kerk van Vilvoorde. Hij had zijn volgwagen net achter de lijkwagen geparkeerd. Achter de voorruit lag een officieel bordje met daarop 'uitvaartondernemer met dienst, dank voor uw begrip'. De man is woest en weigert om de som te betalen.

    De uitvaartdienst in kwestie vond plaats op 30 december vorig jaar. "Om 9.25 uur kwam ik samen met mijn collega's toe aan de kerk van Vilvoorde voor de plechtigheid die om 10 uur begon", zegt uitvaartondernemer Patrick Petit. "Ik stapte uit mijn volgwagen en ging mijn collega's helpen om de kist in de kerk te zetten. De begroeting van de kist begon om 9.40 uur, dus moesten we snel verder werken. Ik stond één auto verder dan mijn lijkwagen en legde een officieel bordje van 'uitvaartondernemer met dienst, dank voor uw begrip' achter mijn voorruit."

    Boete na 7 minuten
    Om 9.35 uur was hij alweer buiten. Toen hij aan zijn wagen kwam zag hij een parkeerticket achter zijn ruitenwisser. "Precies zeven minuten ben ik weg geweest. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik ben de parkeerwachter die iets verderop liep achterna gelopen. Hij antwoordde gewoon dat 'het mijn probleem was'. Ik kan begrijpen dat sommige mensen niet willen betalen, maar ik stond daar niet voor mijn plezier. Ik was daar om iemand naar haar laatste rustplaats te begeleiden. Ik heb zelfs de kans niet gehad om geld in de parkeermeter te steken."

    Petit nam contact op met parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC). Pas na veertien dagen en drie mails kwam er een antwoord. "Ze stuurden een formeel bericht dat ze geen enkele reden tot annulering van de retributiebon zagen. Dat is de schande voorbij. Ik kon kiezen tussen de kist laten vallen en om een parkeerticket spurten of mijn job met het nodige respect uitoefenen. Een beetje begrip."

    Het gaat om een boete van 15 euro, maar Petit is vastbesloten. "Ze mogen doen wat ze willen. Een gerechtelijke procedure beginnen of een deurwaarder op mij afsturen. Ik betaal het niet."

    Francine De Prins (Groen), als schepen bevoegd voor parkeerbeleid, geeft de man gelijk. "Wij vinden dit als stad zeker overdreven", reageert ze. "Het kan voor ons absoluut niet dat die begrafenisondernemer op die manier beboet wordt. Wij zullen dit zeker opnemen in onze vergadering met de concessiehouder. We zullen ook de foto opvragen die op het moment van de boete is genomen. Misschien heeft de parkeerwachter het bordje uitvaartondernemer niet gezien. De uiteindelijke beslissing ligt wel bij hen. Dat is zo bepaald in de concessieovereenkomst." Bij OPC was niemand bereikbaar voor commentaar.

    17-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie waarschuwt Plak je webcam af

    Politwaarschuwt Plak je webcam af

    De politie raadt aan om de webcam van je computer, laptop of tablet af te plakken wanneer je die niet aan het gebruiken bent. ‘Uit een internationaal onderzoek is gebleken dat een hacker er in is geslaagd om Belgen te filmen toen hun webcam volgens hen af stond.’

    Wanneer je webcam af staat, kan niemand je zien. Dat is toch wat het overgrote deel van de mensen denkt. Helaas blijkt dat niet altijd waar: steeds vaker slagen hackers erin om te kijken door webcams die eigenlijk niet aan staan.

    De Nederlandse en Belgische politie raden je dan ook aan om je webcam af te plakken. De waarschuwing komt er naar aanleiding van het proces van een 18-jarige Nederlander die op 2.000 computers software had geïnstalleerd om webcams en microfoons te hacken.

    ‘Ook in ons land zijn enkele gevallen gekend waarbij hackers er in slagen om je webcam aan te zetten wanneer je dat niet wenst’, zegt Peter De Waele, hoofdinspecteur van de pedofiliecel bij de Brusselse gerechtelijke politie, aan VTM Nieuws. ‘Paranoia worden is niet nodig, maar we vragen de mensen wel om hun webcam af te dekken als je die niet gebruikt. Dat gaat heel eenvoudig, bijvoorbeeld met een post-it.’

    Het gaat ook om Belgen, benadrukt De Waele. ‘Er lopen tal van internationale onderzoeken, waaruit blijkt dat een hacker er toch in is geslaagd om ook Belgen te filmen wanneer zij het niet wensten.’

    16-01-2014 om 23:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Kinderrechtencommissarissen willen dubbele familienaam

    Het Instituut voor Gelijkheid voor Mannen en Vrouwen (IGVK) en de Belgische kinderrechtencommissarissen willen dat kinderen een dubbele familienaam krijgen. Dat bleek zopas tijdens hoorzittingen in de Kamer.

    Momenteel krijgt ieder kind automatisch de familienaam van zijn vader. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) wil dat veranderen. Ze stelt voor dat de ouders de naam van hun kind mogen kiezen: ofwel de naam van één van beide, ofwel hun beider naam. Bij onenigheid krijgt het kind de naam van de vader. Het Adviescomité voor Maatschappelijke Emancipatie van de Kamer organiseert momenteel hoorzittingen over het thema.

    "Discriminatie"

    Het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen noemt de huidige regeling - in tegenstelling tot de meeste andere deskundigen en in tegenstelling tot de recente rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg - "discriminerend" voor de vrouw. Het IGVM wil dat de dubbele naam verplicht wordt, maar de ouders mogen kiezen welke familienaam eerst komt. Als ze er niet uitgeraken, dan beslist de ambtenaar van de burgerlijke stand na loting. In de tweede generatie kiezen de ouders volledig de dubbele naam, maar bij onenigheid krijgt het kind de eerste naam van elke ouder.

    "Als een kind geboren wordt na de nieuwe wet, dan moeten alle andere kinderen, ook de volwassenen, de nieuwe naam van dat kind krijgen",heette het in de tekst. Omdat er bij soms 20 jaar of meer kan liggen tussen de kinderen en sommige van die kinderen al gehuwd kunnen zijn, veranderde de spreekster haar voorstel. De kinderen "kunnen" dezelfde naam hebben, zo luidde het nu.

    Maatschappelijk draagvlak

    Volgens een studie van het IGVM uit 2001 wil 28,8% van de Belgen het huidige systeem behouden, terwijl de rest op een of andere manier de naam van de moeder wil betrekken bij de naamwetgeving. "Er is dus wél een maatschappelijk draagvlak voor deze verandering", zo luidde het.

    De Belgische Kinderrechtencommissarissen zijn ook voor de dubbele familienaam gewonnen.

    Geen vrije keuze

    Eerder vonden de Vlaamse deskundigen (professoren familierecht) dat de ouders niét moeten kunnen kiezen omdat dit voor te veel problemen kan zorgen. Ze pleitten voor een simpele en eenvormige regeling, maar verschilden van mening over hoe die er moet uitzien. Ze wezen er ook op dat de huidige regeling niét discriminerend is. En ze vonden dat er weinig tot geen maatschappelijke interesse is om de naamwetgeving te veranderen.

    Senaeve: "Naam van de vader"

    Professor Patrick Senaeve (KULeuven, familierecht) vond dat de huidige regeling behouden moet blijven. "Het kind moet de familienaam van zijn vader krijgen. Dat is een compensatie voor de sterkere fysieke band die het kind met de moeder heeft omdat de moeder het kind draagt. Bovendien is de familienaam van de vader een psychologische druk om zich in te laten met de verzorging van het kind. Het is bijzonder belangrijk omdat bij echtscheiding meer dan 80% van de kinderen automatisch naar de moeder gaan".

    Swennen: "Dubbele naam, moeder eerst"

    Professor Frederik Swennen (Universiteit Antwerpen) stipte ook aan dat de huidige regeling niét discriminerend is. Hij was ook tegen keuzevrijheid voor de ouders: "De naam is een recht van het kind, niet van zijn ouders". Hij wilde dat de kinderen automatisch een dubbele naam krijgen: eerst die van de moeder en dan die van de vader. In de volgende generaties krijgen de kinderen dan de eerste naam van de moeder gevolgd door de eerste naam van de vader. De moeder moet voor Swennen eerst omdat het altijd duidelijk is wie zij is.

    Volgende week hoort men de burgerlijke stand.

    16-01-2014 om 15:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo Belgiƫ is het land dat het snelst zal heropstaan

    Di Rupo België is het land dat het snelst zal heropstaan

    Volgens hem is er sprake van "een nieuw België" jaja,na de verkiezingen.

    AUB sluit dit man op! . Hij heeft al genoeg kapot gemaakt

    Premier Elio Di Rupo toonde zich vandaag in Luik, bij de tiende verjaardag van de prestigieuze zakenclub Cercle de Wallonie, een pak optimistischer dan de ondernemers. Zowel Eric Mestdagh van de gelijknamige distributiegroep als Bernard Delvaux van Sonaca wezen op de problemen die ons land nog heeft rond concurrentiekracht en consumptie, maar Di Rupo verklaarde deze pessimistische visie niet te delen.

    "Alles gaat niet goed, en vooral de bedrijven lijden nog onder de gevolgen van de crisis van 2008. Maar België wordt algemeen erkend als één van de landen die de schok het best hebben weerstaan, en het land dat het snelst zal heropstaan", aldus de premier.

    Volgens hem is er sprake van "een nieuw België" en "een Wallonië dat vooruitgaat". "De volgende vijf jaar moet Wallonië voortdoen op de weg van 'Economy First'", klonk het.

    Di Rupo gaf wel toe dat er nog inspanningen nodig zijn, bijvoorbeeld om de ondernemersgeest te stimuleren of de sociale vrede te bewaren. Het Marshall-plan moet een kwalitatieve sprong voorwaarts maken. De premier riep werkgevers, vakbonden en politici dan ook op een constructieve dialoog te voeren met concreet effect op het terrein. "Men zou het eens moeten raken over een kader."

     

    16-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electrabel verliest 860 contracten per dag

    Electrabel verliest 860 contracten per dag

    Electrabel verliest 860 contracten per dag

    Energieleverancier Electrabel is er niet in geslaagd de uitstroom van klanten te stoppen. Voor heel 2013 zijn er 315.000 contracten voor gas of elektriciteit opgezegd. Dat zijn er 860 per dag.

    Electrabel heeft nochtans niet stilgezeten. Wie zijn contract vroegtijdig opzegt, kan dat voortaan gratis doen. En de vaste prijzen voor gas en elektricteit zijn verlaagd. Maar de klant, die lijkt genoeg te hebben van de energiereus.

    Hoewel Electrabel nog altijd de grootste speler op de Vlaamse markt blijft, is het marktaandeel voor elektriciteit gedaald van 50,05 procent begin dit jaar naar 44,61 procent, eind 2013.

    Voor gas is de klap nog harder aangekomen: daar daalt het marktaandeel van 47,77 naar 40,95 procent. Voor heel 2013 heeft Electrabel 315.000 contracten voor gas of elektriciteit verloren.

    "Dat is geen verrassing", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. "Het belangrijkste element voor de consument blijft de prijs. En daar staat Electrabel zo goed als onderaan. Over hun goedkoopste contractformule communiceren ze niet eens. Die is wél voordelig. Maar dat mag niemand eigenlijk weten."

    15-01-2014 om 23:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn plastic zakjes tegen 2020 verboden?

    Zijn plastic zakjes tegen 2020 verboden?

    In Nederland staat er aan bijna elke supermarkt een "plastiek container", te vergelijken met onze glascontainer. Daar kunnen wij nog iets van leren.

    Het EERSTE wat moet verboden worden is EUROPA ! . waar gaat het in godsnaam naartoe zeg , wat is het volgende ? verboden te ademen ?

    Het Europees Parlement wil dat plastic wegwerptasjes tegen 2020 verboden worden. Ook eisen ze een ban op de meest schadelijke soorten plastic. Dat staat in een resolutie die vandaag met ruime meerderheid is goedgekeurd in Straatsburg.

    De Europarlementsleden willen dat de Commissie tegen eind dit jaar voorstellen presenteert om het storten van plastic afval tegen 2020 terug te dringen. De meest gevaarlijke soorten plastic moeten verboden worden en ook de vele miljarden plastic draagtasjes voor eenmalig gebruik moeten zoveel mogelijk geweerd worden.

    Miljoen ton afval
    Het Europese halfrond bepleit ook meer dwingende recyclagedoelstellingen. De productie van kunststoffen is de voorbije halve eeuw enorm toegenomen, maar volgens Kathleen Van Brempt (sp.a) wordt slechts 25 procent van alle plastic gerecycleerd. Ongeveer de helft van het plastic afval belandt op de vuilnisbelt. Zo komt er elk jaar tien miljoen ton afval bij.

    Recyclage
    Mark Demesmaeker (N-VA) stelt vast dat vele lidstaten moeite ondervinden om de bestaande regelgeving te respecteren. Slechts een handvol lidstaten haalt het tegen 2020 vooropgestelde recyclagestreefcijfer van 50 procent. Goede praktijken uit Vlaanderen, een Europese koploper op het vlak van afvalbeleid, kunnen volgens hem inspiratie bieden. Zo is het gebruik van plastic draagtassen in Vlaanderen sinds 2003 met 80 procent gedaald.

    Besparingen
    Het Europees Parlement wijst ook op het economisch potentieel van recyclage. Als alle Europese afvalwetgeving wordt gehandhaafd, kan volgens het halfrond 72 miljard euro bespaard worden en kan de omzet van afval- en recyclagebedrijven met 42 miljard euro toenemen, wat dan weer honderdduizenden banen in de sector zou kunnen creëren.

    15-01-2014 om 12:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief blazen wordt duurder

    Positief blazen wordt duurder

    Positief blazen wordt duurder

    De boete voor rijden met 0,5 tot 0,8 promille alcohol in het bloed stijgt binnenkort van 150 naar 170 euro. Dat heeft de Kamercommissie Infrastructuur dinsdag goedgekeurd, samen met nog een hele reeks andere aanpassingen aan de verkeerswet en de wegcode. Zo wordt ritsen verplicht en mogen professionele chauffeurs nog slechts 0,2 promille alcohol in hun bloed hebben.

    "Rijden en drinken gaan niet samen. Het is een kwestie van kiezen. Of je drinkt, of je rijdt", verduidelijkt staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet, die herinnert aan de doelstelling om het aantal verkeersdoden tegen 2020 terug te dringen tot onder de 420 per jaar.

    Concreet wordt het bedrag voor onmiddellijke inning bij gehaltes tussen 0,5 en 0,8 promille verhoogd van 150 naar 170 euro. Het geld zal geïnvesteerd worden in extra controletoestellen. De onmiddellijke inning wordt ook uitgebreid tot gehaltes van 1,2 promille. Voor buitenlanders is dat zelfs 1,5 procent, om straffeloosheid tegen te gaan.

    Recidive strenger bestraft

    Daarnaast wordt recidive strenger bestraft. Bijvoorbeeld als je binnen de drie jaar opnieuw betrapt wordt op inbreuken als rijden onder invloed, vluchtmisdrijf, het gebruik van een radardetector of rijden zonder rijbewijs. Links inhalen op een helling of in een bocht en straatraces worden nu ook aan dat lijstje toegevoegd.

    Voortaan zal bij recidive het rijbewijs verplicht minstens drie maanden worden ingetrokken. Wat meteen ook betekent dat het theoretisch en praktisch examen moet worden overgedaan, net als een medisch en psychologisch onderzoek.

    Ritsen verplicht

    Tot slot maken de aanpassingen ritsen verplicht en wordt het gebruik van de pechstrook uitgebreid. Niet enkel prioritaire voertuigen zullen die mogen gebruiken bij ongevallen, maar ook takelwagens, deskundigen, parketmagistraten en begrafenisondernemers. Voorwaarde is dat de politie hen oproept en ze oranje-gele knipperlichten gebruiken.

    15-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV Schaf fiscaal voordeel pensioensparen af

    ABVV Schaf fiscaal voordeel pensioensparen af

    75 % van het laatste loon ? op welke planeet woont die man ? mijn pensioen is 45% van mijn laatste loon

    Zolang ABVV en Spa er zijn, heb je geen vijanden nodig. Sociale lasten verhogen? Diene mens moet geïnterneerd worden tezamen met al die andere zakkenvuller bij de sossen. Bah, wat een misselijk, arrogant volk.

    De socialistische vakbond ABVV wil het wettelijke pensioen verhogen. Om daarvoor geld te vinden, moet het fiscaal voordeel voor pensioensparen sneuvelen, zo klinkt het in de krant De Standaard.

    ABVV-topman Rudy De Leeuw wil het debat verleggen van de pensioenleeftijd naar de uitkeringen van het wettelijke pensioen. Alle gepensioneerden hebben volgens ABVV recht op een wettelijk pensioen dat gelijk is aan 75 procent van hun laatste loon. Dat is de zogenaamde vervangingsgraad.

    Die vervangingsgraad ligt vandaag meestal op 60 procent. Om dat te kunnen optrekken, moet je op zoek naar extra geld. 2,47 miljard per jaar om precies te zijn. De Leeuw suggereert daarom om  het fiscaal voordeel voor het pensioensparen overboord te gooien. Jaarlijks zou dat al 700 miljoen euro opleveren. De overige 1,77 miljard euro moet de overheid puren uit "de verhoging van de sociale bijdragen, zowel bij werknemers als werkgevers"

    14-01-2014 om 22:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer valse biljetten uit omloop gehaald in Belgiƫ

    Meer valse biljetten uit omloop gehaald in België

    Gewoon doen! De kans dat je gepakt zal worden is redelijk klein en als je opgepakt bent is de kans nog kleiner dat je ooit een veroordeling gaat oplopen.

     

    In België zijn er in 2013 meer valse eurobiljetten uit omloop gehaald dan een jaar eerder. Dat meldt de Nationale Bank van België op zijn website. Ons land volgt zo dezelfde tendens als de hele eurozone. Toch was er in België tijdens het laatste kwartaal een kentering merkbaar.

    In 2013 werden er 39.167 valse biljetten onderschept, in 2012 waren het er nog 22.433. Vooral biljetten van 50 euro (63,5 procent) en 20 euro (21 procent) werden uit de omloop gehaald.

    Het aantal onderschepte valse biljetten benadert zo het recordpeil van 2010, toen werden er 43.675 valse biljetten onderschept. Toch gaat het om een zeer beperkt aantal in vergelijking met het aantal echte eurobiljetten in omloop, dat op zowat 500 miljoen euro wordt geschat. Bovendien was er in het laatste kwartaal van 2013 een dalende trend.

    De Nationale Bank wijst erop dat valse biljetten makkelijk te herkennen zijn door de veiligheidskenmerken te controleren. "Dat kan snel en onopvallend via de 'Voelen, kijken, kantelen' methode."

    De Europese Centrale Bank (ECB) meldt dat in de tweede helft van 2013 in de hele wereld 11,4 procent meer eurobiljetten in beslag genomen zijn dan in de eerste helft. In totaal gaat het om 353.000 biljetten - een relatief beperkt aantal, omdat er meer dan 15 miljard echte biljetten in omloop zijn. Vandaag nog stelde de ECB een nieuw, verbeterd 10 euro-biljet voor, om vervalsers voor te blijven.

    14-01-2014 om 11:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten Nationalisten willen het land kapot

    Rutten Nationalisten willen het land kapot

    Als je niets interessants te vertellen hebt dan val je gewoon de nationalisten aan, kwestie van een vijand te creeeren. Ze hebben allen schrik van de NVA en ze weren zich als een duivel in wijwater.

    De liberalen hébben het land al kapot gemaakt,door 8 jaar Verhofstadt.

    Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten heeft maandagavond in haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij een pleidooi gehouden voor samenwerking, voornamelijk op het Belgische niveau. Rutten trok hevig van leer tegen de nationalistische partijen en kreeg feller applaus voor haar aanvallen op de Vlaamse regering dan voor de verwezenlijkingen van de federale regering.

    "Er zijn er die er plezier in lijken te hebben om te zeggen dat we in een vreselijk land wonen, en die hopen dat iedereen dat ook gaat geloven als ze het maar vaak genoeg herhalen", sprak Rutten vanavond. "Er is geen enkele reden om te geloven dat de toekomst een ramp zal zijn of dat het met minder zal moeten. Dat alles kleiner, trager, minder of sober zal worden." Volgens haar belooft de N-VA "vijf jaar pijn".

    Samenwerken maakt ons sterker, vindt Rutten. "Federalisme is een mentaliteit." Een duidelijk pleit voor België dus? "Een pleit voor sterke deelstaten, met een toegevoegde waarde voor België", duidde Limburgs lijsttrekker Marino Keulen na afloop. "We willen duidelijk maken dat we ons niet uit ons lood laten slaan door de doemscenario's van andere partijen."

    De voorzitster maakte zich sterk dat de crisis-perikelen dankzij Open Vld achter ons liggen. "Alleen dankzij onze vastberadenheid is de begroting voor een groot stuk op orde (...) en zijn we uit de gevarenzone voor een Europese begrotingsboete."

    Lef, Leffe's
    Bij de voorstelling van de lijsttrekkers werden ook 'verliezers' Dirk Van Mechelen en Jean-Jacques De Gucht op het podium getrokken. "Belangrijk", vond Oost-Vlaams lijsttrekker Mathias De Clercq na afloop. "We zijn allemaal volwassen enthousiaste liberalen en hebben de rangen gesloten. Samen gaan we voor een sterk resultaat in Oost-Vlaanderen." Bij de presentatie van de lijsttrekkers in de andere provincies viel nogmaals de immense populariteit van Maggie De Block bij de tweeduizend aanwezige leden op. Guy Verhofstadt, kopman voor de Europese verkiezingen, verkoos in Straatsburg te blijven.

    Toch ook één hilarische misser tijdens het liberale feest: toen Rutten haar publiek vroeg wat het meervoud is van "lef", kreeg ze een luidkeels "Leffe's" als antwoord, in plaats van het verhoopte "leven".

    14-01-2014 om 01:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het nieuwe briefje van 10 euro

    Dit is het nieuwe briefje van 10 euro

     

     

    Na het briefje van vijf euro, heeft de Europese Centrale Bank vanochtend het nieuwe biljet van tien euro voorgesteld. Het biljet heeft een uniek watermerk en hologram, dat de vervalsingen moet tegengaan.

    13-01-2014 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

    Chinese panda's over twee maanden in Pairi Daiza

    Moesten de chinezen aan Di Rupo 2 dodo's hebben aangeboden zou hij ook content zijn geweest!

    De twee Chinese panda's Haohao et Xinghui komen eind februari of begin maart aan in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft Eric Domb, de CEO van het park, vandaag aangekondigd.

    Chinese ambtenaren voerden vandaag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is. De Chinese panda's zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen.

    In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 vierkante meter voorzien om de panda's in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond. Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

    Het hele project kost zo'n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis.

    Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda's te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van een miljoen bezoekers.

    13-01-2014 om 12:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters Er is geen PS in Vlaanderen

    Kris Peeters Er is geen PS in Vlaanderen

    We weten dat Kris Peeters op zeker speelt en alle partijen van betekenis zal opvrijen, een tjeef is een tjeef, wat de ARCO spaarders ondertussen maar al te goed beseffen en daarom gisteren voor de deur van Wouter Beke stonden, maar die te laf was om thuis te geven. Laat ons de oproep van de gedupeerde CD&V'ers in acht nemen, en niet stemmen voor CD&V in Mei.
     
    Ik vrees dat op federaal vlak een (Vlaamse) keuze TEGEN NVA inderdaad een keuze pro-PS is... Vlaamse partijen hebben zodanig gemarchandeerd om NVA buitenspel te zetten dat de Vlaamse meerderheid door een Vlaamse minderheid met partijen als een VLD met amper 10 % wordt vertegenwoordigd. Al het krediet dat VLD-voorzitster Rutten al zou hebben opgebouwd is ze over de voorbije maanden verloren, zeker met haar laatste démarche: de Vlaamse partijen in de federale regering zijn lakeien van de PS, en ze vrezen dan ook dat NVA toch wel eens zou kunnen gaan doorwegen...

    Kris Peeters: Er is geen PS in 
Vlaanderen

    Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vindt niet dat de verkiezingen van 25 mei gaan over een keuze tussen een "N-VA-model" en een "PS-model". "Modellen zijn goed voor de modewereld, politiek gaat over beleid", zei hij zondag in 'De Zevende Dag' op Eén. Peeters herhaalde dat zijn partij bij de verkiezingen 20 procent van de stemmen wil halen.

    Op de nieuwjaarsreceptie zei N-VA-voorzitter Bart De Wever zaterdagavond dat de kiezer op 25 mei kan kiezen tussen een N-VA-model en een PS-model. Peeters is het daar niet mee eens. "Er is geen PS in Vlaanderen. We krijgen met de zesde staatshervorming 38 miljard euro te beheren, meer dan het federale niveau. Het gaat over hoe we een aantal zaken in Vlaanderen invullen", zei Peeters. "De PS gaat niet uitmaken, godzijdank, hoe we in Vlaanderen de nieuwe bevoegdheden invullen en ons komen zeggen hoe we die nieuwe welvaart in Vlaanderen kunnen veilig stellen en doen groeien en hoe we onze economie verder stimuleren."

    CD&V wil wel dat de volgende federale regering een meerderheid aan Vlaamse kant heeft, herhaalde Peeters, "om maximaal te wegen op dat federale beleid".

    Arco

    Peeters kan begrip opbrengen voor de Arco-coöperanten die geld dreigen te verliezen, maar "begrijpt niet goed" dat ze betogen bij CD&V-voorzitter Wouter Beke, omdat CD&V net voor een waarborgregeling heeft gezorgd. "Ze moeten gaan betogen bij diegenen die in het federaal parlement die waarborgregeling niet hebben goedgekeurd. Dat is bijvoorbeeld de N-VA."

    Paul De Grauwe

    De minister-president is het ook niet eens met de stelling van professor Paul De Grauwe dat de staatshervormingen Vlaanderen economisch niets hebben opgeleverd. "Hiervoor zal hij niet de Nobelprijs Economie winnen", zei Peeters.

    13-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo dan toch niet in Top Chef

    Di Rupo dan toch niet in Top Chef

    Heeft al genoeg laten aanbranden....

    De uitzending van het Franstalige 'Top Chef' met Elio Di Rupo zal dan toch niet op tv verschijnen. Dat vernam het persagentschap Belga vandaag en bevestigde Stéphane Rosenblatt, directeur Informatie van RTL-TVI, intussen aan L'Avenir.

    Rond de tv-optredens van de premier was commotie ontstaan na zijn doortocht in '69 minutes sans chichis' op RTBF. De liberale tegenstanders van de MR pikten het niet dat enkel Di Rupo uitgenodigd was in het amusementsprogramma. Vicepremier Didier Reynders trok zelfs een vergelijking met de dictatuur Noord-Korea.

    Bovendien zag het er naar uit dat Di Rupo ook in 'Top Chef' zou opduiken, bij de commerciële zender RTL-TVI, zo merkte Reynders maandag op in La Libre Belgique. "Men zegt me dat er voor het eerst een politicus zou deelnemen : Elio Di Rupo."

    De aflevering is inderdaad opgenomen, vorig jaar in juli al, bevestigde Rosenblatt. Ze zal echter de buis niet halen, aangezien het gaat om een uitzending die gepland stond na 25 februari. Dus na het begin van de sperperiode in aanloop naar de verkiezingen, klinkt het nog.

    13-01-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uurtje controleren aan rood licht 7590 euro aan boetes

    Uurtje controleren aan rood licht

    7590 euro aan boetes

    uurtje controleren aan rood licht 7590 euro aan boetes

    Een korte controle op de hoek van de Kerkstraat en de Carnotstraat in Borgerhout leverde donderdagochtend meer dan 7.000 euro aan boetes op. En dat enkel aan fietsers die het rode licht negeerden om rechts af te draaien. "We zullen blijven controleren", klinkt het bij de politie.

    Myriam Onsia fietste donderdagochtend nietsvermoedend door de Kerkstraat in de richting van de Carnotstraat. Aan het kruispunt met de Carnotstraat stond het licht op rood, maar Myriam besloot toch rechtsaf te slaan. "Om de hoek stond een politiecombi, ik dacht dat ze het verkeer aan het regelen waren, maar dat bleek dus niet het geval", vertelt Myriam.

    De agenten hielden haar tegen en Myriam werd gewezen op het feit dat ze een derdegraadsovertreding had begaan. Een boete van 165 euro was haar deel. "Omdat ze zo verdekt opgesteld stonden, denk ik dat het een gerichte actie was om fietsers te pakken", zegt Myriam.

    46 in een uur tijd

    "Dat klopt", zegt Veerle De Vries, woordvoerster van de lokale politie. "Een ploeg van de afdeling City heeft daar donderdagochtend inderdaad een controleactie gehouden op dat kruispunt. Er was vastgesteld dat veel fietsers op dat kruispunt het rode licht negeren om naar rechts af te slaan. Dus hebben onze mensen daar een uur lang een controle gehouden."

    Die controle leverde maar liefst 7.590 euro aan boetes op. "In het uur tijd dat onze mensen daar controleerden, reden niet minder dan 46 fietsers door het rode licht", vertelt De Vries.

    De politie zal deze controles ook blijven doen. "Als wij melding krijgen van een plaats waar de verkeersregels massaal overtreden worden, dan spelen we daar op in. Dat kan dus op om het even welk moment en op om het even welke plaats in de stad zijn", aldus De Vries. "Het is een misverstand dat fietsers bij het afslaan naar rechts door het rode licht mogen fietsen. Dat voorstel is geen regel geworden."

    12-01-2014 om 23:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever PS voert meest asociale beleid dat je kan voeren

    De Wever

    PS voert meest asociale beleid dat je kan voeren

    INDIEN men een toekomst voor zijn nageslacht wil is nva de enige optie

    Hopelijk zien veel Vlamingen én Walen dit in. ook voor Wallonia is het vertrek van Di Rupo van levensbelang. Ook zij hebben er alle belang bij de socialisten uit de schatkist te houden

     

     De N-VA wil na de verkiezingen ingrijpende socio-economische hervormingen doorvoeren en de staat zo inrichten dat de PS die hervormingen niet kan terugschroeven. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in een toespraak op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Gent.

    De Wever blikte vooruit naar de verkiezingen van 25 mei. Dan kunnen de Vlamingen kiezen tussen het "PS-model" of het "N-VA-model". Het sociaal systeem van ons land blijft enkel betaalbaar als er een ander beleid komt, zei De Wever. Niet de N-VA is asociaal, wel het federale beleid waar de PS al een kwarteeuw aan deelneemt, luidde het.

    "De koopkracht van alle mensen staat onder druk. We betalen steeds meer belastingen, maar krijgen geen efficiënte dienstverlening van de overheid. We betalen enorm veel sociale bijdragen, maar onze sociale zekerheid is niet sociaal en niet meer zeker. Het beleid dat de PS voert, is het meest asociale beleid dat je kan voeren", zei De Wever.

    Nieuwe staatsstructuur
    De N-VA wil hervormingen en een nieuwe staatsstructuur moet die hervormingen verankeren, zei De Wever. "Want wij kunnen wel moeilijke beslissingen nemen om terug ruimte te creëren voor economische groei. Maar wat als na vijf jaar de PS terug om de hoek komt piepen en alle maatregelen terugdraait? Dan zijn we terug bij af. En begint alles weer van voor af aan. Zonder confederalisme zijn de sociaal-economische maatregelen die we nemen steeds onder het voorbehoud dat de PS niet terugkeert naar de macht. Daarom moeten wij de omslag naar het confederalisme maken", zei de N-VA-voorzitter.

    12-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajectcontrole wordt uitgebreid op gewestwegen

    Trajectcontrole wordt uitgebreid op gewestwegen

    Het heeft niets te maken met verkeersveiligheid maar enkel met opbrengsten! Met al die redicule snelheidsbeperkingen soms. Als je maar 7Okm/h mag rijden op een vier vakken baan, alwaar noch huis of kind te bespeuren valt is dit echt absurd! En zo gaan ze ons uitzuigen tot de laatste druppel! Binnenkort meer ongevallen door chauffeurs die te veel op kilometerteller kijken dan naar de rijweg! Goed bezig!

    Dat is een zeer slechte investering indien het zo zou zijn dat niemand meer te snel zal rijden. Dan gaan die spullen hun prijs niet meer opbrengen hetgeen toch minstens deels de bedoeling ervan is.verkeersveiligheid ???? . In de goeie oude tijd was het " plant een boom" dat wordt nu vervangen door "plant een flitspaal"

     

    De trajectcontrole op de Vlaamse wegen wordt uitgebreid. Op elf gewestwegen worden binnenkort camera's geplaatst om de snelheid van de automobilisten te meten over een langer traject. Dat meldt VTM NIEUWS. Een proefproject in Brasschaat toont aan dat zulke controles hun effect niet missen. Op dat proeftraject rijdt bijna niemand meer te snel.

    11-01-2014 om 23:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!