Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    18-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de wachtrij van in de wieg tot in het rusthuis

    In de wachtrij van in de wieg tot in het rusthuis

     

    De regering-Peeters II was "de regering van het wachten" en heeft voortdurend verkeerde keuzes gemaakt. Dat is de balans die oppositiepartij Groen van vijf jaar Vlaamse regering heeft gemaakt. "De Vlaming staat van in de wieg tot in het rusthuis in de wachtrij", stellen voorzitter Wouter Van Besien en Vlaams fractieleider Elisabeth Meuleman.

    Groen-voorzitter Wouter Van Besien vatte het werk van de Vlaamse regering onder leiding van minister-president Kris Peeters (CD&V) vanmorgen op een persconferentie in één woord samen: "Wachten. Wachten, wachten en nog eens wachten."

    Doordat Peeters en zijn ploeg de voorbije vijf jaar volgens Groen van in het begin verkeerde keuzes hebben gemaakt, staat de Vlaming voortdurend in de wachtrij: aan de crèche, in de files, als hij zorg nodig heeft, tot in de rusthuizen.

    Zo heeft de Vlaamse regering er niets aan gedaan om werkloze jongeren aan een baan te helpen, stelde Van Besien. "Ofwel geef je hen een job, ofwel een stage, ofwel een opleiding." De voorbije vijf jaar kwamen er daarentegen 15.000 jonge werklozen bij.

    Ook in de kinderopvang is het wachten geblazen, hekelden de groenen. Tegen 2020 moeten er 44.000 extra plaatsen bij komen, vinden ze. Ook de files zijn aanzienlijk toegenomen. En de wachtlijsten in de scholenbouw en voor sociale woningen zijn er ook nog.

    "Schone schijn"

    Het begrotingsevenwicht waar de Vlaamse regering trots op is, is volgens Groen maar "schone schijn". Zo liggen er enkele decreten op tafel (bv. kinderopvangdecreet en decreet over personen met een handicap) waarvan de financiële impact pas voor de volgende regering zal zijn. Daarnaast stijgt de impliciete schuldenberg van de Vlaamse regering door een aantal grote PPS-constructies.

    Het groene alternatief

    Groen wil het naar eigen zeggen volledig anders aanpakken met een "duurzaam relancebeleid". De aanpak van de wachtlijsten in de zorg is daarbij prioritair. Groen wil ook meer investeren in de begeleiding van jonge werkzoekenden. De partij wil iedere jongere binnen de vier maanden "een concreet aanbod van stage, opleiding of werk garanderen".

    Groen wil ook een ander mobiliteitsbeleid, met bijvoorbeeld meer geld voor fietspaden en openbaar vervoer, zodat "we de Vlaming kunnen bevrijden uit de zenuwslopende, tijd verspillende en vervuilende files".

    Mooiprater

    Slotsom: de prioriteiten van Groen voor de volgende Vlaamse regering zijn "jobs, zorg, en de files". "Want deze regering heeft dat niet kunnen waarmaken. Peeters is een mooiprater. Onder het laagje vernis van zijn mooie woorden schuilen kille keuzes voor meer beton, nieuwe wegen en investeringen in verlieslatende luchthavens in plaats van investeringen die mensen vooruit helpen."

    18-02-2014 om 23:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reynders droomt van premierschap

    Reynders droomt van premierschap

    Droom verder de open vld haalt amper 10%.

    De buikloop der illusie zal dun vloeien door de broek der ontgoocheling...

    Vicepremier Didier Reyn­ders (MR) droomt van het premierschap. Dat blijkt uit een interview met Het Nieuwsblad en De Standaard. Daarom wil hij met zijn partij de grootste worden in Brussel, en met de li­beralen de grootste familie van het land.

    Maar daarvoor moet ook Open Vld het goed doen. Daar twijfelt Reynders niet aan. "Open Vld heeft het goed gedaan. Kijk maar naar Maggie De Block, die een correct maar streng asielbeleid heeft gevoerd en heel populair is."

    18-02-2014 om 15:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tegen rekeningrijden blijft zieltjes winnen

    Petitie tegen rekeningrijden blijft zieltjes winnen

    Weer verkapte belastingen,betalen we nog niet genoeg verkeersbelastingen en belastingen in het algemeen,afschieten dat ding.

    Puur bedrog en verspild belastingsgeld (ons geld). Belgen zijn dommer dan Nederlanders die het afschoten na geldverslindende proefperiode. Maar ja, Belgische apen apen Nederlandse apen na (Nederlandse apen zijn slimmer geworden en onze apen verdommen). En dan klagen dat NV-A stemmen wint

    Bij de online petitie tegen rekeningrijden die op 7 februari van start ging staat de teller bijna op 170.000 handtekeningen. De eerste drie dagen werd vlot de kaap van de 100.000 handtekeningen gehaald. Sindsdien kwamen er nog bijna 70.000 handtekeningen bij.

    Het proefproject met rekeningrijden ging vandaag (17 februari) van start met 1.200 automobilisten die aan de testfase deelnemen. Het project zal twee maanden duren.

    Van die twee maanden wil de initiatiefnemer van de petitie Jean-Michel Libotte gebruik maken om te reageren en de kilometerheffing te laten schrappen. Volgens hem zullen de automobilisten jaarlijks tussen de 500 en 1.000 euro aan heffing moeten betalen, afhankelijk van de afstand die ze afleggen.

    Mobiliteitsclub VAB noemt het proefproject rekeningrijden "volksverlakkerij".

    18-02-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als N-VA de meerderheid haalt, pak ik mijn valies

    Als N-VA de meerderheid haalt, pak ik mijn valies

    Er zijn nog nooit zoveel werklozen en steuntrekkers bij het OCMW geweest...dankzij de sossen doe toch al jaren aan de macht zijn !? . Zouden ze de kiesdrempel nog halen ? Opletten van Freya die haar decolleté al aan het uitzoeken is voor de affichkes...

    Meneer Termont, u hoeft echt niet te wachten op de NVA! Gent is onder uw bewind één van de grootste aantrekpolen voor roma's, illegalen en oosteuropese gelukszoekers geworden. Vraag het maar eens na bij uw OCMW medewerkers, die helaas zwijgplicht hebben opgekregen. Het zal de gewone werkende Gentenaar nu eindelijkwel duidelijk zijn wie uw kiespubliek geweest is bij de voorbije verkiezingen. Zeker niet meer hardwerkende Jan of Mieke met dë pet...

    De Gentse SP.A-burgemeester Daniël Termont haalt in een interview met De Standaard opnieuw fel uit naar de N-VA. "Als die partij de meerderheid heeft, dan pak ik mijn valies", zegt hij.

    Termont haalt opnieuw scherp uit naar de partij van Bart De Wever. "In de enge, Vlaams-nationalistische maatschappij van de N-VA wil ik echt niet leven. Brrr, daar ril ik van. Als zij de meerderheid halen, dan pak ik mijn valies", luidt het. "Als de N-VA aan de macht komt, dan zullen de zwakken in onze maatschappij nog véél zwakker worden. Ze schieten met een kanon op een mug. De Wever wil duizenden mensen in de armoede storten. En dan zeggen ze nog van zichzelf dat ze een sociale partij zijn. Je moet godverdomme toch maar durven", aldus Termont. "We moeten tonen welke wolf er in de schaapsvacht zit."

    Termont begrijpt niet waarom men zo vaak op de kap zit van Elio Di Rupo. "Ik daag iedereen uit om België op economisch vlak eens te vergelijken met andere Europese landen. We doen het veel beter dan de Nederlanders, de Fransen en nog veel anderen. Ik wil meteen tekenen voor Di Rupo II."

    Kritiek op Tobback
    De Gentse burgervader is ook kritisch voor zijn voorzitter Bruno Tobback. Zo begrijpt hij niet waarom de campagne nog niet op volle toeren draait. "Ik vind dat we er al voor nieuwjaar voluit aan hadden moeten beginnen. Ik verschil daarover van mening met Bruno. Hij wil wachten tot ons congres van volgend weekend. Bon, mij ook goed, er zijn nog 3,5 maanden."

    "De mensen zijn niet bezig met confederalisme of separatisme. Ze moeten een heel cruciale keuze maken: kiezen ze voor het superrechtse liberalisme van de N-VA of kiezen ze voor het sociaal model van de SP.A?" Dat is volgens Termont de inzet van de verkiezingen.

    17-02-2014 om 23:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnette-PVDA verdeelt linkerzijde

    Magnette-PVDA verdeelt linkerzijde

    Magnette vraag je stempelkaart maar al aan

    Magnette: PVDA verdeelt linkerzijde

    De opgang van het uiterst linkse PVDA (PTB-Go) in de peilingen in Wallonië en Brussel gaat ten koste van de linkerzijde, met een PS en Ecolo die terrein verliezen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette (rechts op de foto) gezegd in het RTBF-programma "Indiscret".

    Hoewel een peiling "een foto van een mening op een bepaald moment" blijft, toont het volgens Magnette niettemin aan dat de PS zal moeten vechten om het beleid te verdedigen tegenover de "simplistische" voorstellen van een uiterst links dat "surft op de woede".

    Eind januari had PVDA-woordvoerder Raoul Hedebouw (linkss op de foto) nog gezegd dat het stijgende succes van zijn partij links niet zou verdelen, maar versterken.

    Magnette bevestigde overigens dat zijn partij de beperking van de inschakelingsuitkeringen wil herzien. Dat was volgens hem een compromis dat de Franstalige socialisten "in totaal uitzonderlijke omstandigheden" hebben aanvaard, toen het land na een lange periode zonder volwaardige regering opnieuw op de rails moest worden gezet.

    Magnette weigerde tenslotte te kiezen tussen Rudy Demotte en Jean-Claude Marcourt toen hem gevraagd werd naar een socialistische kandidaat voor het leiderschap in de Waalse regering. "Dat zullen we de dag na de verkiezingen wel zien. Laat ons eerst over projecten praten."

    17-02-2014 om 19:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië geschokt door halfnaakte Elio Di Rupo op Vier

    Wallonië geschokt door halfnaakte

    Elio Di Rupo op Vier

     

    Een deel van Wallonië is geschokt doordat een cameraploeg Elio Di Rupo gefilmd heeft terwijl hij een ander hemd aantrekt. Het beeld komt uit een trailer van het Vier-programma Kroost dat bekende Vlamingen in hun intimiteit volgt. In het zondagse praatprogramma On Refait le Monde op RTL-TVi is er een heel debat aan gewijd.

    Politicus Alain Destexhe (MR) zegt daarin dat hij beschaamd is Belg te zijn met zo’n premier. Anderen merkten dan weer op dat het toch wel een schande is dat de premier zich tot in zijn slaapkamer laat volgen. 'Waarom is het nodig dat een premier zichzelf naakt toont?'

    Enkele weken geleden was er aan de andere kant van de taalgrens ook al heisa over een optreden van Di Rupo in het RTBF-amusementsprogramma Sans Chichis. MR-voorzitter Charles Michel noemde het optreden van de premier ‘onaanvaardbaar en onverdedigbaar’, en een probleem voor de neutraliteit van de RTBF.

    Jean-Paul Philippot, algemeen bestuurder van de RTBF, werd daarop door de  regulator voor de Franstalige audiovisuele media op het matje geroepen.

    Enkele dagen later maakte RTL bekend dat een uitzending van Top Chef met de premier het scherm niet zou halen omdat de geplande uitzenddatum binnen de sperperiode voor de verkiezingen viel.

    Maandagavond volgt Kroost Piet Huysentruyt naar zijn geboorteland Congo. De uitzending met Di Rupo is voor volgende week gepland.

    17-02-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen lijstduwer in Antwerpen Patrick Janssens zegt politiek definitief vaarwel

    Geen lijstduwer in Antwerpen Patrick Janssens zegt politiek definitief vaarwel

    Heerlijk nieuws op een zondagmorgen. Nu nog al die andere sossen en dan kunnen we eindelijk aan de 'V'ooruitgang van 'V'laanderen verder werken.

    Difinitief die mannen weten niet wat dat bedekend vanrompay zou indertijd ook difinitief uit de politiek stappen tot hij hoorde dat hij 20000 eu per maand kon verdienen bij europees gedrocht

    Gisteren maakte provinciaal sp.a-voorzitter Kathleen Van Brempt bekend dat federaal minister Monica De Coninck de lijst voor de Kamer trekt. Ex-partijvoorzitter en kamerlid Caroline Gennez trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Geen Patrick Janssens dus, die gevraagd was als lijstduwer in Antwerpen. "Hij heeft voor een ander leven gekozen. We moeten dat respecteren", aldus Van Brempt op de Antwerpse tv-zender ATV.

    Het meest opvallend is dus de terugkeer van Caroline Gennez. "Ik ben daar heel blij mee. Met haar ervaring als vroegere voorzitster kan ze sterk wegen op de belangrijke debatten die eraan komen met zwaargewichten als Kris Peeters en Bart De Wever", zegt Van Brempt.

    Sp.a had lang gehoopt dat Patrick Janssens een lijstduwersplaats op zich zou nemen, maar de gewezen partijvoorzitter en burgemeester van Antwerpen past daar dus voor. Janssens is opnieuw gaan studeren en bekwaamt zich verder in stadsontwikkeling.

    16-02-2014 om 21:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riemst is enige Vlaamse gemeente die Koning Filipstraat wil

    Riemst is enige Vlaamse gemeente die Koning Filipstraat wil

    Avenue flup dat moet kunnen we hebben daar nog een veld wegje zonder naam

    Riemst is de enige Vlaamse gemeente die een straat wil noemen naar koning Filip. Het gaat om een straat van een verkaveling in deelgemeente Membruggen. Het voorstel kwam er op initiatief van burgemeester Mark Vos (CD&V).

    De Vlaamse regering ontving nog maar één aanvraag van een gemeente om een straat te noemen naar koning Filip en die kwam van Riemst. De aanvraag werd doorgestuurd naar de ­federale regering om hiervoor de toestemming van de koning te krijgen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Geert Bourgeois op een schriftelijke vraag van Marc Hendrickx (N-VA).

    De naam van een levende persoon mag volgens een decreet niet als straatnaam gebruikt worden. Uitzondering hierop zijn de nog levende leden van de koninklijke familie. Maar om een straat of plein naar een nog ­levende koning, koningin, prins of prinses te noemen, is de toestemming nodig van de Vlaamse regering en van het koningshuis.

    ‘Over dat voorstel werd gestemd tijdens de gemeenteraad van 8 juli’, zegt de Riemstse burgemeester Mark Vos. ‘Van de oppositie stemden N-VA en SP.A-Groen tegen, Open VLD was voor. Ik formuleerde het voorstel omdat het een actueel gegeven was in de weken voor de kroning van Filip. We vonden het ook een blijk van appreciatie van de bevolking naar de nieuwe vorst.’

    Oorspronkelijk zou de nieuwe straat Nennisweide genoemd worden. Die naam werd op basis van geschiedkundige gegevens voorgesteld door het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Riemst (GOGRI). Links en rechts werd gesuggereerd dat CD&V, dat in Riemst de absolute meerderheid heeft, met de naam Koning Filipstraat de antiroyalistische N-VA wilde treffen. ‘Dit heeft niets te maken met politieke spelletjes’, zegt Vos.

    ‘Ik denk dat publicitaire overwegingen meespeelden’, zegt ­Gerard Stratermans van N-VA. ‘Het was wellicht mooi meegenomen om als eerste met die naam uit te pakken. Dat was voor ons echter niet de reden om tegen te stemmen. Wij willen vooral dat de lijn van GOGRI wordt doorgetrokken. Al enkele jaren proberen we in Riemst historische namen opnieuw in te voeren. Nu wordt daar afbreuk aan gedaan. Trouwens, zou koning Filip het zo leuk vinden dat een doodlopend straatje naar hem wordt genoemd? Ik zou de woordspelingen eens willen zien mocht het zover komen. Ik geef toe dat we ook uit ideologische redenen tegen het voorstel stemden.’

    16-02-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw cipier in elkaar geslagen in gevangenis Hasselt

    Opnieuw cipier in elkaar geslagen in gevangenis Hasselt

    opnieuw cipier in elkaar geslagen in gevangenis hasselt

    Er is opnieuw een zwaar incident geweest tussen een gedetineerde en een cipier in de gevangenis van Hasselt. Afgelopen dinsdag liep een cipier een neusbreuk en hersenschudding op na een kopstoot van een gevangene. De gedetineerde, een Tunesiër van 20, moest negen dagen naar de isoleercel, de zwaarst mogelijke sanctie.

    Afgelopen dinsdag werd een gedetineerde van de gevangenis van Hasselt tijdens zijn ochtendwandeling aangevallen door een medegevangene. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht. Toen de gevangene in de vroege namiddag uit het ziekenhuis werd ontslagen en door een cipier terug naar zijn cel werd geleid, kwam het tot een zwaar incident. De bewaker vroeg de gevangene een traliedeur open te doen, maar kreeg daarop prompt een kopstoot.

    Hij werd met een neusbreuk en hersenschudding afgevoerd naar het ziekenhuis en is verschillende dagen werkonbekwaam. Het is niet de eerste keer dat de betrokken gevangene, een 20-jarige Tunesiër, door het lint gaat. Hij werd in oktober vorig jaar al overgeplaatst van de gevangenis van Tongeren naar Hasselt omwille van agressief gedrag.

    De 20-jarige gevangene kreeg van de Hasseltse gevangenisdirectie de zwaarste sanctie opgelegd: 9 dagen strafcel. Hij mag geen bezoek ontvangen en mag slechts één uur per dag naar buiten in een afgesloten ruimte van twee op drie meter.

    De cipiers trekken aan de alarmbel. “Het is al het zoveelste incident met een gevangene”, zegt een cipier. “Het respect voor bewakers is helemaal weg. Het is enkel wachten tot het eens echt fout loopt.”

    15-02-2014 om 22:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gevangenis in Beveren officieel geopend

    Nieuwe gevangenis in Beveren officieel geopend

    nieuwe gevangenis in beveren officieel geopend

     

    In Beveren is vrijdagmiddag officieel de nieuwe gevangenis geopend. De bouw nam twee jaar in beslag en biedt plaats aan 312 mannelijke gedetineerden, die wellicht vanaf half maart zullen beginnen toekomen. Volgens de directie zal zo'n derde van de gevangenen overkomen van het overbevolkte arresthuis in de Antwerpse Begijnenstraat. Twee op drie gedetineerden zal er komen om een lange straf uit te zitten.

    Het complex kadert in het Masterplan 2008-2012-2016 van de federale regering om het aantal plaatsen voor gedetineerden uit te breiden. "We staan in 2014 mogelijk voor een doorbraak inzake de verlichting van de overbevolking in onze gevangenissen. In het afgelopen jaar daalde het percentage inzake overbevolking met vijf procent", zei minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld). "Afhankelijk van de criminaliteitscijfers hopen we dat cijfer dit jaar ruim te overtreffen."

    officiele opening gevangenis van beverenofficiele opening gevangenis van beverenofficiele opening gevangenis van beveren

     

    Het cellencomplex van de gevangenis bestaat uit een centrale toezichtszone (panopticum) en vier cellenblokken van drie niveaus hoog. Per twee blokken is er een apart veiligheidsregime. Er is geen klassieke stervorm, maar wel een kruisvorm zodat elk blok een ruime, centrale hal telt. In totaal zijn er 300 cellen, waaronder 32 duocellen en vier cellen voor gedetineerden met een handicap. Elke cel heeft eigen sanitair en douche.

    De gedetineerden in Beveren krijgen als eerste toegang tot een nieuwontwikkeld beveiligd informaticasysteem, PrisonCloud. Naast vier binnentuinen zijn er twee gesloten wandelingen. Er hangen kabels tegen helikopters en touwladders. Samen met een inkomsten-, diensten-, en logistiek gebouw wordt het geheel omgeven door een zes meter hoge muur en een watergracht.

    De nieuwe gevangenis levert in totaal zo'n 260 voltijdse arbeidsplaatsen op. Momenteel werden al 120 personeelsleden gevonden. Op 1 maart en op 1 mei verwacht de nieuwe directie nieuwe instroom van mensen.

    De bouw van het project was een doorn in het oog van actiegroepen tegen de Oosterweelverbinding, die klaagden dat de gevangenis net op het traject van hun alternatief (het Meccanotracé) zou komen. "De bouw gaf aanleiding tot negen procedures voor vijf rechtscolleges. De voltooiing leek aanvankelijk geen zekere zaak", vult staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V), verantwoordelijke voor de Regie der Gebouwen, zijn collega aan.

    "Alle procedures van de actiegroepen zijn zonder het minste resultaat gebleven. Ze hebben wel voor 600.000 euro extra kosten gezorgd en een half jaar vertraging. Ik vernam op weg naar hier dat Vlaanderen het Oosterweeltracé heeft bevestigd. We moeten dus geen 50 meter opschuiven."

    Jaarlijks zal de Belgische staat de volgende 25 jaar 13,7 miljoen euro betalen als vergoeding voor de DBFM-constructie in samenwerking met het consortium BAM.

    In de discussie over de assisenzaal die bij het gevangeniscomplex wordt voorzien, verklaarde minister Turtelboom dat het parlement momenteel een regeling voor de raadkamer en de kamer van inbeschuldigingsstelling bespreekt, maar dat de beslissing in handen van de magistratuur blijft. "En we zullen in de komende maanden en jaren overwegen of hier ook assisenprocessen kunnen worden gehouden, bij zeer gevaarlijke criminelen, uiteraard ook met de finale beslissing in de handen van de magistratuur", aldus de minister.

    15-02-2014 om 12:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    14-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnsverhaal

    Valentijnsverhaal

    Valentijn, Valentijn, wie zal mijn liefste zijn ..... 

    Als Mieke thuiskomt uit school, doet ze heel geheimzinnig. Ze loopt gauw naar boven.
    "Mieke", roept mamma, "je moet je jas nog uitdoen."
    "Ik kom zo," roept Mieke.
    Wouter klautert de trap op en gaat naar Miekes kamer.
    Mieke heeft een mooie papieren bloem in haar hand. "Die heb ik op school gemaakt," zegt ze.
    "Morgen is het Valentijn."
    "Wie is de vuile tijn?" vraagt Wouter.
    "Juffie Marian heeft verteld over Valentijn," antwoordt Mieke.
    "Dan maak je een klein cadeautje voor iemand."
    "Voor wie dan?"
    "Voor wie je de liefste vindt. En dan zeg je een versje op:

         Valentijn, Valentijn,
         wie zal mijn liefste zijn?
         Omdat jij de liefste bent,
         krijg je dit mooi present.

    "Ik ben de liefste en ik krijg de cent," zegt Wouter.
    Mieke lacht. "Je moet zeggen "present". Dat is een cadeautje."
    "Goed," zegt Wouter, "maar ik geef het present aan pappa of mamma."
    "Dat doe ik ook," zegt Wouter.
    Mieke denkt even na. "Dan moet je een tekening maken,' zegt ze. "En die moet je morgenvroeg geven."
    Wouter rent meteen naar zijn kamer en begint te tekenen. Hij tekent bloemen in allerlei kleuren. Mieke komt even later kijken.
    "Dat is leuk," zegt ze. "Ik geef een mooie bloem van papier en jij geeft een tekening met bloemen. Maar je mag niks verklappen, hoor. We moeten wachten tot morgen."
    Dat belooft Wouter. Maar als ze 's avonds aan tafel zitten, vraagt hij: "Mamma, vind jij bloemen mooi?"
    Mieke geeft hem een schop onder tafel.
    "Au!" roept Wouter. "Mieke schopt mij."
    "Houd je mond," moppert Mieke.
    Dan weet Wouter het weer en zegt: "Ik zal niks zeggen."
    "Stil nou," zegt Mieke.
    "Krik krak," roept Wouter, "slot op de mond."
    "Waar hebben jullie het toch over?" vraagt pappa.
    "Verrassing," zegt Mieke. "Morgenvroeg komt er een verrassing."
    "Ja," roept Wouter, "van vuile tijn."
    Pappa en mamma moeten heel erg lachen, maar als ze zien dat Mieke heel boos kijkt, praten ze gauw over iets anders.

    Als Wouter en Mieke al een hele poos in bed liggen, komt pappa altijd even kijken of ze al slapen.
    Hij kijkt eerst bij Wouter om een hoekje van de deur. Wouter ligt lekker te slapen met zijn paard in zijn armen en zijn duim in zijn mond.
    Als pappa voor de kamer van Mieke staat, hoort hij haar zachtjes huilen.
    Voorzichtig doet hij de deur open en daar zit Mieke met betraande ogen op haar bed. Haar lampje heeft ze weer aan gedaan.
    "Wat is er met mijn lieverd?" vraagt pappa.
    "Ik weet niet wie ik moet kiezen," snikt Mieke.
    "Jullie zijn alletwee even lief."
    Pappa snapt er niks van.
    Dan vertelt Mieke van Valentijn en van de bloem.
    "Ik moet hem aan de liefste geven," zegt ze. "Maar ik vind jullie alletwee even lief."
    "Ach, mijn lieverdje toch," zegt pappa en hij streelt zachtjes over haar hoofd. "Weet je wat? Je zegt gewoon dat de bloem voor ons samen is."
    "Maar dat mag niet van het versje," zegt Mieke.
    "Je moet er ééntje kiezen."
    "Welk versje?"
    Dan zegt Mieke het versje van Valentijn op.

         Valentijn, Valentijn,
         wie zal mijn liefste zijn?
         Omdat jij de liefste bent,
         krijg je dit mooi present.

    "Maar dan weet ik wel iets," zegt pappa. "We veranderen het versje gewoon. Luister maar.

    Valentijn, Valentijn,
    wie zal mijn liefste zijn?
    Omdat jullie samen de liefsten zijn,
    krijgen jullie samen dit presentje fijn."

    Dat vindt Mieke een heel goed idee en tevreden valt ze in slaap.

    De volgende morgen staat Wouter al vroeg met zijn tekening bij het bed van Mieke. "Mieke!" roept hij. "het is vuile tijn."
    Mieke is meteen wakker en stapt. "Ik geef de bloem aan pappa en mamma," zegt ze, "Ze zijn alletwee lief."
    Ze lopen samen naar het grote bed en zegt het nieuwe versje op.
    Wouter kijkt even naar zijn tekening en scheurt hem dan doormidden. Hij geeft de ene helft aan pappa en de andere helft aan mamma.
    "Dat is slim," zegt pappa.
    En dan moeten ze allemaal lachen.

    14-02-2014 om 22:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    13-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitbreiding euthanasiewet naar minderjarigen is een feit

    Uitbreiding euthanasiewet naar minderjarigen is een feit

    De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft zonet de uitbreiding van de euthanasiewet tot wilsbekwame, terminaal zieke minderjarigen goedgekeurd met 86 stemmen voor, 44 stemmen tegen en 12 onthoudingen. Een wisselmeerderheid van liberalen, socialisten, groenen en N-VA namen het voortouw, al waren er bij sommige van deze partijen ook enkele tegenstemmen en onthoudingen. CD&V, cdH en Vlaams Belang stemden tegen.

    België is zo het eerste land ter wereld geworden waar euthanasie ook voor alle minderjarigen mogelijk is. Of een kind van bijvoorbeeld 7 jaar oordeelsbekwaam is, wordt vastgesteld door een psychiater of psycholoog. Bovendien moeten de ouders (of voogden) instemmen met het verzoek tot euthanasie.


    Onomstreden is het voorstel niet. Daags voor de stemming riepen 160 kinderartsen op niet over het voorstel te stemmen. Er is geen noodzaak voor de uitbreiding van de euthanasiewet, meenden ze. Bovendien wezen ze erop dat personen onder de 18 jaar niet denken als een volwassene.

    Tegenstemmen
    Gisteren berichtte De Morgen al dat er bij initiatiefnemende partijen sp.a, PS en Open Vld wellicht geen afwijkende stem te bespeuren valt. Omdat er bij wetten over ethische kwesties naar eer en geweten gestemd mag worden, zouden enkele leden van de Franstalige liberalen (MR) wel tegen de uitbreiding gestemd hebben. Ook was er te horen dat een vijftal N-VA'ers zich zouden onthouden, bij Ecolo zou er één tegenstem en één onthouding geteld worden.

    Eerder werd het wetsvoorstel al goedgekeurd in de Senaat en in de Kamercommissie Justitie. De nieuwe wetgeving kan toegepast worden van zodra het in het Staatsblad verschenen is.

    13-02-2014 om 22:42 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale politie zou failliet verklaard kunnen worden

    Federale politie

    zou failliet verklaard kunnen worden

    De top van de federale politie trekt aan de alarmbel over de budgettaire toestand, zo schrijven De Tijd en De Morgen donderdag. Door besparingen kunnen ruim honderd investeringen niet uitgevoerd worden en dat brengt de veiligheid in gevaar, luidt het.

    Commissaris-generaal Catherine De Bolle en haar drie directeurs-generaal zijn in hun pen gekropen, weet De Morgen. Ze stelden een lijst met projecten op die niet konden doorgaan. Telkens koppelden ze daaraan ook de gevolgen vandaag en op termijn. 'Mocht de federale politie een privébedrijf zijn, het zou failliet verklaard worden', concludeert De Tijd.

    Omdat een groot aantal gepantserde politievoertuigen defect is, en er geen geld is voor herstellingen, kunnen de politiebazen naar eigen zeggen bijvoorbeeld niet langer garanderen dat alle geldtransporten zullen worden beschermd.

    De Tijd deed een rondvraag bij een tiental politiedirecteurs.

    “In de gerechtelijke arrondissementen kunnen de speurders geen computerkabeltje meer aanschaffen”, zegt één van hen. “Toestellen zijn onbruikbaar bij gebrek aan batterijen. Op sommige plaatsen moeten de speurders zelfs bedelen bij de gevangenis om wat boterhammen te krijgen voor aangehouden verdachten. Waar zijn we mee bezig?”

    Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) reageert in De Morgen. “De minister heeft zich altijd ingezet om zoveel mogelijk middelen vrij te maken voor de federale politie. Vaak stond ze daar alleen in”, zegt haar woordvoerster. De politie gaat ook niet vrijuit, klinkt het. “De minister vraagt al een hele tijd vergeefs naar een meerjarenplanning.”

    13-02-2014 om 18:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenstanders euthanasie bij minderjarigen plegen emotionele chantage

    Tegenstanders euthanasie bij minderjarigen plegen emotionele chantage

    Tegenstanders euthanasie bij minderjarigen plegen emotionele chantage

    Voorstanders van euthanasie bij minderjarigen hebben woensdag inderhaast een persconferentie georganiseerd om "de emotionele chantage" van de tegenstanders te weerleggen. Dr. Gerlant Berlaer betreurt dat het serene debat na meer dan tien jaar discussie nog dreigt te escaleren.

    Een groep van 160 kinderartsen overhandigde dinsdag een brief aan Kamervoorzitter Flahaut met de vraag om de stemming over de uitbreiding van de euthanasiewet uit te stellen.

    Dr. Berlaer en kinderoncoloog Jutte van der Werf ten Bosch reageerden in naam van hun collega's verontwaardigd op de "demarche" van dinsdag. "Voor de goede orde. Er zijn in België 1.600 kinderartsen en 400 artsen in opleiding, wat wil zeggen dat er meer dan 1.000 artsen de petitie niet hebben ondertekend", zegt dr. Berlaer. "Amper 10% van de pediaters heeft ze wel ondertekend."

    Kinderen 'doodspuiten'

    Het stoort hem en zijn collega's dat de tegenstanders inspelen op de emotie. "De uitspraak dat we kinderen gaan 'doodspuiten' heeft ons recht in het hart getroffen", aldus Berlaer.

    Deze kinderartsen hebben er ook bedenkingen bij dat deze uithaal er nu komt, een dag voor de plenaire zitting en twee dagen voor de stemming. "Ze verwijten ons dat we de wet er 'rap rap' willen doordrukken. Maar er zijn al meer dan 30 hoorzittingen geweest, waar waren die stemmen toen?", vraagt Berlaer zich af. "Wij willen de bevolking geruststellen, wij zijn niet over een nacht ijs gegaan", aldus Berlaer.

    Wilsbekwaam

    De voorstanders van de uitbreiding van de wet beroepen zich bovendien op de wet patiëntenrecht uit 2002. "Volgens die wet kan elke Belg, ongeacht zijn leeftijd, alle behandelingen weigeren, ook de levensreddende behandelingen", verduidelijkt dr. Distelmans. "Dat wil zeggen dat ook een minderjarige kan beslissen om een behandeling te weigeren, wat erop neerkomt dat de patiënt verkiest te sterven. Het is dus juridisch vastgelegd dat minderjarigen wilsbekwaam zijn", zegt Distelmans.

    Net zoals zijn collega's vindt dr. Distelmans de argumentatie van de tegenstanders "intellectueel oneerlijk". Hij beschouwt de petitie dan ook als een laatste stuiptrekking. "Tachtig procent van de bevolking is niet gekant tegen een uitbreiding van de wet. Ik kan die brief dan ook alleen maar verklaren door hun profileringsdrang", besluit dr. Distelmans.

    13-02-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Claire verschijnt weer aan zijde van Laurent

    Prinses Claire verschijnt weer aan zijde van Laurent

    Wat een gelukkig koppel toch mooi zo.

    Ze zien er echt gelukkig uit.

     

     Na weken van publieke afwezigheid is prinses Claire weer aan de zijde van haar man Laurent verschenen. De prins woonde vanmiddag de opening van een gerenoveerd gebouw in Brussel bij en had tot ieders verrassing zijn vrouw Claire meegenomen.

    Oorspronkelijk was voorzien dat de prinses alleen zou komen maar vorige week werd gemeld dat prins Laurent haar zou vervangen. Uiteindelijk verscheen het koppel samen op het appel.

    De geruchtenmolen draaide de voorbije weken op volle toeren toen Laurent plots overal alleen verscheen. Sommigen spraken over huwelijksproblemen, anderen over boosheid om een verminderde dotatie. Prins Laurent blonk de afgelopen weken ook uit in norsheid. Een glimlach kon er nauwelijks af. Afgelopen zaterdag haalde Laurent tijdens de MIA's zelfs nog een wildvreemde vrouw mee op het podium "omdat hij niet graag alleen verschijnt".

    Zijn smeekbede met een knipoog bleef niet zonder gevolg, want vandaag was Claire er gewoon weer bij.

    12-02-2014 om 16:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PS pakt uit met drastisch banenplan jaarcontract voor elke jongere

    PS pakt uit met drastisch banenplan jaarcontract voor elke jongere

    Die socialisten leren het nooit. Ik ben een behoorlijk sociaal persoon maar dit is gewoon asociaal. Waar halen ze het? Leeghoofden.

    Goed bezig socialistische uitdelers, eerst een contractje van een jaar waar ze tegen hun goesting iets moeten doen waar ze niet in geintresseerd zijn en nadien voor de rest van hun carrier een volwaardig vervanginkomen op kosten van de vlamingen. De PS durft eindelijk te zeggen waar ze voor staan. Ze hebben enkel de strik van het kado wat groter gemaakt. Wat te denken van maximal even lang dop als dat ge gewerkt hebt. niet gewerkt, tussenkomst in de vorm van maaltijdchecks en geen cash geld

    PS-voorzitter Paul Magnette onthult vandaag een van de belangrijkste maatregelen uit de verkiezingscampagne van zijn partij. Hij wil werkloze schoolverlaters een voltijds contract van een jaar aanbieden als ze na 18 maanden nog geen job hebben gevonden, luidt het in Le Soir. Om dat doel te bereiken, moet het Waals Gewest voor Magnette een jaar lang de helft van het loon van de jongeren betalen.

    Elke jongere moet in het plan dus uitzicht hebben op een voltijds arbeidscontract van ten minste een jaar. Dat kan in de privésector of bij de overheid. Magnette hoopt dan ook dat het contract een opstap wordt naar deelname aan de arbeidsmarkt, onder andere doordat de jongere na dat jaar arbeidservaring heeft kunnen opdoen. In het slechtste geval geeft het contract enkel recht op een werkloosheidsvergoeding en een volwaardige sociale bescherming.

    "Voor de eerste keer zal een jongere die de schoolbanken verlaat, de zekerheid hebben dat hij na 18 maanden een voltijds contract van een jaar krijgt, ook al vindt hij ondanks positieve stages en opleidingen geen job", zegt Magnette. "Dat contract zal jongeren de arbeidsmarkt binnenloodsen. Wie uiteindelijk toch niet aan een job geraakt, blijft bovendien beschermd."

    Het plan zou volgens Magnette jaarlijks ongeveer 60 miljoen euro kosten, doordat het Waalse Gewest de helft van het minimumloon van 1.440 euro betaalt. Maar hij hoopt dat ook de bedrijven een duit in het zakje doen. Het plan mikt elk jaar op 4.000 Waalse en 1.000 Brusselse jongeren en wordt voor de PS een breekpunt bij de onderhandelingen voor de vorming van een Waalse en Brusselse regering na 25 mei.

    12-02-2014 om 01:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt betreurt resultaat van Zwitsers referendum

    Verhofstadt betreurt resultaat van Zwitsers referendum

    Wat verhofstadt eigenlijk vanuit z'n ivoren toren komt zeggen is dat hij een democratische uitslag van een referendum betreurt, een stemming waarin zélfs immigranten deelgenomen hebben wat de uitslag vrij stevig meer pro-immigratie maakt wetende dat daar pakweg 20% immigranten aanwezig is. Hopende volgen nog meer landen dit lovenswaardige zwitserse voorbeeld en krijgt dat bemoeizuchtige EU-gedrocht eindelijk lik op stuk.

    De Zwitserse wetten zijn duidelijk, toepasbaar en zeer streng. Daar moet en mag niemand onderop zaakjes opknappen. De Zwitsers hebben gekozen voor: ze minder immigratie willen... en onder welke voorwaarden. Er bestaat reeds lang de wettelijke bepaling dat de bedrijven zelf opzoek gaan naar personeel in het buitenland. Wanneer iemand voldoet aan de verwachte vereisten. Dan pas geeft het bedrijf dit door aan de Zwitserse staat. Die dan zorgt voor een verblijf vergunning. Daar de mensen niet belast worden al het verdiende mogen meenemen naar huis. Daarom Wil iedereen in Zwitserland werken.

    Verhofstadt betreurt resultaat van Zwitsers referendum

    Guy Verhofstadt, de liberale fractieleider in het Europees Parlement, betreurt de uitslag van het referendum in Zwitserland over de invoering van immigratiequota, die "de goed draaiende Zwitserse economie en de hoge levensstandaard in het gevaar" brengt.

    Vlaams Belangvoorzitter Gerolf Annemans heeft de Zwitserse Volkspartij, de initiatiefnemer van het referendum, gefeliciteerd met de uitslag. "De Zwitsers hebben via het uiterst democratische middel van een referendum duidelijk gemaakt dat ze minder immigratie willen, en opnieuw zelf willen kunnen bepalen wie mag immigreren, en onder welke voorwaarden. Ze willen met andere woorden opnieuw baas in eigen land worden", vindt hij.

    Schending verdrag

    "Ik betreur dit resultaat ten zeerste", zegt Verhofstadt. "Indien het resultaat van het referendum omgezet wordt in Zwitserse wet, is dit niet alleen een schending van het verdrag met de Europese Unie over het vrij verkeer van personen, maar het brengt de goed draaiende Zwitserse economie en de hoge levensstandaard in het gevaar".

    Verhofstadt verwijst naar de zogenaamde 'Guillotine-clausule', die alle zeven bilaterale verdragen met Zwitserland kan opschorten van zodra er één niet correct wordt toegepast. Die bilaterale verdragen zorgen er voor dat Zwitserland deel uitmaakt van de Europese eenheidsmarkt. "We nodigen Zwitserland uit om met de hulp van de Europese Unie een snelle oplossing te vinden vooraleer deze delicate situatie uit de hand dreigt te lopen", besluit hij.

    Vlaams Belang verheugd

    Het Vlaams Belang is dan weer zeer verheugd over de uitslag van het referendum over massa-immigratie in Zwitserland. "Ondanks de overweldigende tegenstand van alle traditionele partijen, de werkgeversorganisaties, de vakbonden en de media, heeft een meerderheid van de Zwitsers zich uitgesproken voor een beperking van de immigratie", stelt Annemans.

    Het Vlaams Belang zal er in het Europees Parlement voor pleiten om de verdragen tussen de EU en Zwitserland die niets met het vrije verkeer van personen te maken hebben, onverminderd te handhaven.

    11-02-2014 om 23:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belanger lacht met inbraak bij Kris Peeters

    Vlaams Belanger lacht met inbraak bij Kris Peeters

    De Vlaams Belang-versie van Peeters’ verkiezingscampagne.

    Vlaams Belanger Tom Van Grieken heeft niet veel medelijden met Kris Peeters (CD&V). Hoewel de minister-president pas afgelopen weekend inbrekers over de vloer kreeg, pakt Van Grieken nu al uit met een aangepaste versie van Peeters’ campagnebeeld ‘In welk Vlaanderen wil u leven?’.

    Tom Van Grieken (VB) staat bij de verkiezingen in mei op de tweede plaats van de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement. De inbraak in Peeters’ woning in Ruisbroek van afgelopen weekend, waarbij de daders aan de haal gingen met juwelen, inspireerde de Vlaams Belanger tot een eigen promotieactie.

    Van Grieken fotoshopte het campagnebeeld ‘In welk Vlaanderen wil u leven?’ van Kris Peeters en zette er meteen zijn antwoord bij. ‘In een Vlaanderen zonder inbraken, Kris. Daarom stem ik Vlaams Belang.’

    11-02-2014 om 08:21 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Personeel MIVB betoogt vrijdag aan justitiepaleis

    Personeel MIVB betoogt vrijdag aan justitiepaleis

    Hoog tijd dat de burgers laten blijken dat ze het niet eens zijn met de voorkeursbehandeling die criminelen krijgen van het gerecht.

    Schandalig, het gerecht in België is duidelijk het noorden kwijt. Die zijn nog erger dan onze regering!

    De personeelsleden van de MIVB gaan vrijdagvoormiddag betogen aan het Justitiepaleis in Brussel. Ze willen op die manier hun ongenoegen uiten over de uitspraak die de Brusselse correctionele rechtbank maandag deed in de zaak over de dood van MIVB-controleur Iliaz Tahiraj. Dat blijkt uit een mededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Wellicht zal de actie voor hinder zorgen op het net van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij

    Alexandre V.E., de 30-jarige man die op 7 april 2012 MIVB-controleur Iliaz Tahiraj doodsloeg, is maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel. Een straf die volgens de vakbonden bij de MIVB veel te licht is.

    "Het is met verwondering en verbazing dat het gemeenschappelijk vakbondsfront de beslissing van de correctionele rechtbank van Brussel over de dodelijke agressie op onze collega en vriend Iliaz Tahiraj heeft vernomen", luidt het in de mededeling van ABCC, ACV en ACLVB. "Deze beslissing leidt tot veel onbegrip bij het personeel van de MIVB."

    Daarom organiseren de bonden vrijdag vanaf 10.00 uur een betoging voor het Justitiepaleis in Brussel. "De mensen zijn ontgoocheld, ze begrijpen het niet", zegt Luc Smekens, bestendig afgevaardigde van ACV. "We proberen al de hele dag om hen aan het werk te houden. We willen nu dat de actie op een georganiseerde manier verloopt."

    Hoe groot de hinder op het vervoersnet van de MIVB zal zijn, is nog niet duidelijk. Smekens vermoedt wel dat het verkeer tot zowat 14.00 uur verstoord kan zijn. Hij benadrukt dat de actie buiten de spitsuren gebeurt, omdat het niet de bedoeling is om de reizigers te treffen.

    10-02-2014 om 19:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CdH verzet zich kilometerheffing voor personenwagens

    CdH verzet zich kilometerheffing voor personenwagens

    CdH verzet zich kilometerheffing voor personenwagens

    CdH-voorzitter Benoît Lutgen kant zich tegen het idee van een kilometerheffing voor personenwagens. Nochtans stapte zijn partij in 2011 mee in het akkoord tussen de drie gewesten over de lancering van een proefproject in de Brusselse GEN-zone. Maar volgens het cdH was het proefproject een initiatief van de betrokken mobiliteitsministers en dat zijn in Brussel en Wallonië twee Ecolo-ministers.

    Een kilometerheffing voor personenwagens is volgens Lutgen "een slechte oplossing voor een echt mobiliteitsprobleem". "Zo'n systeem zal oncontroleerbaar en duur zijn en zal vestikkend werken voor werknemers en mensen die in landelijk gebied wonen. In feite wordt iedereen gestraft die voor zijn werk geen alternatief heeft voor de wagen", aldus Lutgen.

    Nochtans zat het cdH van Lutgen mee in de Waalse en Brusselse regering toen de drie gewesten in 2011 hun handtekening zetten onder de uitvoering van een proefproject rond rekeningrijden voor personenwagens. Maar volgens Lutgen gaat het maar om een onderzoek en werd de afspraak over het proefproject gemaakt onder de bevoegde ministers van Mobiliteit.

    08-02-2014 om 19:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!