Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    07-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama belt Poetin met voorstel over Oekraïne

    Obama belt Poetin met voorstel over Oekraïne

    Laat aub Oekraïne aan Rusland, Europa heeft al genoeg van die corrupte bankroete landen. Oekraïne vraagt 11 miljard Euro om dringende schulden te helpen betalen. Waar gaat Europa dat halen ?

    Waar maakt Obama zich druk om. Hij zou beter bellen met DiRupo. Die heeft ervaring met (Vlaamse) minderheden die beheerd worden door de rest van het land. Als die mensen zelfstandig willen worden of zich willen aansluiten tot Rusland is dat hun recht. Hier in Belgie is dit verboden !

    President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft gisteren in een rechtstreeks gesprek een diplomatieke oplossing van de Oekraïne-crisis voorgelegd aan de Russische president Poetin. De twee leiders spraken iets meer dan een uur met elkaar over de telefoon.

    Volgens het Witte Huis heeft Obama tegenover Poetin benadrukt dat er een diplomatieke oplossing van de crisis rond Oekraïne mogelijk is. Daarbij zou rekening worden gehouden met de belangen van Rusland, de Oekraïners en de internationale gemeenschap. Het Kremlin van zijn kant heeft dan weer laten verstaan dat de crisis de relaties tussen beide grootmachten niet zou moeten bemoeilijken.

    Geïsoleerd
    "De Russische president heeft het belang in herinnering gebracht van de Amerikaans-Russische relaties voor het verzekeren van de stabiliteit en de veiligheid in de wereld", aldus een statement van het Kremlin. "Die relaties zouden niet opgeofferd moeten worden voor geïsoleerde internationale problemen, hoe extreem belangrijk ook."
        
    Het Witte Huis liet dan weer verstaan dat Obama tekst en uitleg gaf bij de Amerikaanse sancties, zoals visumbeperkingen. De VS-president zou ook herhaald hebben dat Rusland de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne met de voeten treedt. Hij pleitte voor een diplomatieke uitweg, met internationale waarnemers en de terugkeer van de Russische troepen naar hun basissen.

    Het voorstel van Obama sluit aan op het gesprek dat hij eerder deze week had met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Doel is dat Rusland in direct overleg gaat met de nieuwe (interim)regering van Oekraïne, dat kan worden gefaciliteerd door de internationale gemeenschap, bijvoorbeeld een bemiddelaar. Duitsland heeft zich eerder al aangeboden als bemiddelaar.

    Beschermen van alle Oekraïners
    Volgens het voorstel zullen tegelijkertijd internationale waarnemers erop moeten toezien dat de rechten van alle Oekraïners, inclusief de etnische Russen, worden beschermd. De Russische troepen moeten zich terugtrekken op de bases op schiereiland de Krim en in de regio. De internationale gemeenschap zal vervolgens de Oekraïners helpen in het opzetten van vrije verkiezingen in mei.

    De gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en dienst Russische ambtgenoot Sergej Lavrov gaan volgens Obama de komende dagen gewoon door. Doel zou vooral zijn om dit diplomatieke voorstel verder te ontwikkelen.

    07-03-2014 om 13:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-leiders akkoord over sancties tegen Rusland

    EU-leiders akkoord over sancties tegen Rusland

    De leiders van de Europese Unie zijn het in Brussel eens geworden over de maatregelen die ze zullen nemen naar aanleiding van de Russische rol in de crisis in Oekraïne. Zo werd beslist de onderhandelingen met Rusland over de versoepeling van het visaregime op te schorten. Ook dreigen de de EU-leiders met sancties, voornamelijk economische, indien het Oekraïense conflict blijft escaleren.

    De maatregelen werden bekendgemaakt door Europees president Herman Van Rompuy. Volgens de Europese leiders heeft Rusland de afgelopen dagen te weinig gedaan om de spanningen op het Oekraïense schiereiland de Krim te verminderen.

    Graduele sancties
    De EU-leiders hebben voor een aanpak met "graduele sancties in drie etappes" gekozen. Allereerst is er de onmiddellijke opschorting van de gesprekken over de versoepeling van de visa-plicht, alsook de opschorting van de diplomatieke voorbereidingen voor de volgende G8-top in Sotsji. Dan zijn de Europeanen ook bereid om reisverboden en het bevriezen van tegoeden van Russische functionarissen door te voeren, indien Moskou "geen enkele wil toont" om te onderhandelen met Kiev.

    Indien de situatie dan nog zou verergeren, zal Europa economische sancties nemen, waarvan de inhoud nog uitgewerkt dient te worden. "Wat we willen vermijden, is een spiraal waarin de hele wereld verliest", aldus de Belgische premier.

    Flagrante schending
    De Britse premier Cameron noemde het optreden van Rusland een flagrante schending van het internationale recht. De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet weten dat het referendum op de Krim over afscheiding van Oekraïne wat haar betreft "illegaal" is. Ook maakte ze duidelijk dat het opschorten van de besprekingen over de twee akkoorden pas de eerste sancties zijn.

    De Franse president Hollande dreigde ook met verdere maatregelen. Volgens hem heeft de aankondiging van het referendum op de Krim de spanning verder opgevoerd. De Poolse premier Donald Tusk noemde de vergadering om tot de sancties te komen stormachtig. "Het kan zijn dat niet iedereen tevreden is met het resultaat", aldus Tusk.

    •  

    07-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen nemen bloedverdunners

    Steeds meer Belgen nemen bloedverdunners

    Het aantal patiënten dat in ons land minstens één verpakking met bloedverdunnende medicatie inneemt, is in de periode 2008-2012 gestegen van 859.405 tot 1,35 miljoen, een toename met 57,2 procent. Dat blijkt uit het antwoord van minister Laurette Onkelinx (PS) op een parlementaire vraag van Nele Lijnen (Open Vld). Het hospitaalgebruik en de medicatie die niet wordt terugbetaald door het RIZIV, zit niet in de cijfers.

    In de periode van augustus 2008 tot en met december 2013 werden in totaal 141 overlijdens gelinkt aan het gebruik van bloedverdunners. Er werd hierbij niet noodzakelijk een verband met het geneesmiddel bewezen, maar toch ook niet uitgesloten. Opvallend is dat dit aantal het afgelopen jaar sterk steeg. Van september 2012 tot augustus 2013 werden er 62 geregistreerd en van september tot december 2013 opnieuw 26. .

    Lijnen peilde ook naar een studie in Nederland waarin vorig jaar werd gewaarschuwd voor feit dat een nieuw soort bloedverdunners gevaarlijke maagbloedingen kunnen veroorzaken die bij 5 tot 12 procent van de patiënten fataal is. Volgens Onkelinx is het risico op bloedingen, waaronder gastro-intestinale bloedingen, gekend voor alle bloedverdunners. ‘Naar aanleiding van deze studie werd recent op Europees niveau een evaluatie van deze geneesmiddelen uitgevoerd. De conclusie luidde dat er geen extra maatregelen nodig zijn vermits de studie geen nieuwe elementen aan het licht bracht’, aldus de minister.

    06-03-2014 om 23:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domste dief van het land mag gevangenis verlaten

    Domste dief van het land mag gevangenis verlaten

    Zo kennen we ons apenland waar misdadigers alles gedaan krijgen en mensen die braaf doen wat ze moeten doen harder gestraft worden als ze ook eens een kleine overtreding doen. Bravo België maar ik kan niet trots zijn dat ik Belg ben !!

    Je hebt langs de ene kant domme dieven en langs de andere kant het domme rechterlijke macht simpel toch het ene houd het andere in evenwicht.

    Julien B., alias 'de domste dief van België', is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel. Omdat een deel van de straf met uitstel werd uitgesproken, mocht hij gisteravond naar huis.

    In 2012 had de twintiger uit Erembodegem autosleutels gestolen uit een woning in Overijse. Enig probleem: hij had nog nooit met de wagen gereden. 800 meter verder liep 'zijn' Volvo vast. De handrem was geforceerd, de versnellingen waren naar de vaantjes en de carrosserie was beschadigd. Schade: 2.738 euro. De advocate van de beklaagde had gevraagd haar cliënt vrij te laten omdat de hele gevangenis met hem lachte.

    Domste inbreker van het land krijgt twee jaar cel
    Een Brusselaar van 26 is veroordeeld tot 2 jaar cel voor drie inbraken in twee maanden tijd in Zaventem. Hij kroonde zich tot 'domste inbreker van het land' door de manier waarop hij zichzelf aan de galg praatte.

    Eén van zijn slachtoffers was een niet onknappe verschijning die bij hem in de buurt woonde. Om zich interessant te maken, vertelde hij de vrouw dat hij 'enkele jongeren had horen praten over de inbraak'. Zij ging met die info naar de politie, die al snel achterhaalde dat de vriendelijke buurtbewoner zélf al zes keer veroordeeld was. Bij een huiszoeking werd de buit van de inbraken ontdekt.

    06-03-2014 om 13:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit huis is een paradijs voor 18 katten

    Wanneer een man uit Goleta in Californië besloot dat hij zijn huis ging verbouwen, dacht hij ook aan zijn katachtige vrienden. De man liet overal klim- en krabpalen, loopbruggetjes en zelfs een speciale wenteltrap installeren voor zijn 18 katten.

    Het kostte de man zo’n 35.000 dollar (25.500 euro) om alles te laten installeren, maar zijn katten wonen nu echt wel in een paradijs. De rest van het huis ziet er nog normaal uit, zoals je kan zien op de site van de bouwers, dus het is een win-win situaties voor beide partijen.

    Cat-Paradise-Kitchen

    Kitty-Paradise-Bathroom

    Kitty-Paradise-Bedroom

    Kitty-Paradise-Entry-Way

    Kitty-Paradise-Steps-to-Ceiling

    06-03-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riziv wil medicijnen per stuk verkopen

    Riziv wil medicijnen per stuk verkopen

    Riziv wil medicijnen per stuk verkopen

    Door medicijnen niet meer per doosje, maar per stuk te laten leveren in rust- en verzorgingstehuizen, hoopt de ziekteverzekering (Riziv) 20 miljoen euro te besparen. Dat schrijven Le Soir en De Standaard woensdag.

    Enkele rust- en verzorgingstehuizen (rtv's) gaan de nieuwe aanpak op proef uittesten. Ze gaan uitproberen of het mogelijk is om de medicijnen per dosis te verdelen, net zoals ziekenhuizen dat doen.

    De rtv's die deelnemen aan de proef, bevinden zich allemaal dicht bij een ziekenhuis en de ziekenhuizen zullen hun expertise en ervaring te beschikking stellen. Als het resultaat positief is, wordt de maatregel in een later stadium veralgemeend.

    Medicatieschema

    Het Riziv stuurt ook een richtlijn uit naar alle betrokken artsen over het gewenste voorschrijfgedrag aan ouderen. Uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg is immers gebleken dat oudere mensen te veel medicijnen slikken.

    De artsen zullen bovendien gevraagd worden om veel meer op maat van de rtv-bewoner voor te schrijven; om voor te schrijven in een "medicatieschema".

    Farmabedrijven zullen gevraagd worden om hun logistiek aan te passen, zodat ze afgemeten dosissen kunnen aanleveren, en om ook hun facturatiesysteem aan te passen. Voorontwerpen en wetteksten om reglementen bij te sturen om die aanpassingen mogelijk te maken, zijn al goedgekeurd binnen de ziekteverzekering.

    Het Riziv hoopt de hervorming tegen 1 januari 2015 rond te krijgen.

    05-03-2014 om 23:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland stopt vanaf april met goedkope gasprijzen voor Oekraïne

    Rusland stopt vanaf april met goedkope gasprijzen voor Oekraïne

    De Russische gasgigant Gazprom stopt vanaf april met de goedkope gasprijzen voor Oekraïne. Dat zegt CEO Aleksej Miller. De lagere gasprijzen waren in december overeengekomen in het kader van een reddingsplan.

    "Aangezien Oekraïne zijn verplichtingen niet nakomt, en zich niet houdt aan de afspraken voor een korting zoals vastgelegd in het contract, heeft Gazprom besloten om de korting niet te verlengen, en dat vanaf volgende maand", aldus Miller, geciteerd door Russische agentschappen, tijdens een ontmoeting met premier Dmitri Medvedev. Maar hij suggereerde wel een lening van 2 à 3 miljard dollar aan Kiev, waarmee Oekraïne onder andere zijn schuld van vorig jaar zou kunnen aflossen.

    Enkele dagen geleden liet het grootste gasbedrijf ter wereld al verstaan dat Oekraïne een "enorme" schuld van 1,55 miljard dollar heeft die nog niet betaald is aan Rusland. Er werd toen al mee gedreigd dat de speciale gasprijs die Kiev kreeg van Moskou, in vraag kon worden gesteld.

    "Europese gasreserves groot genoeg voor anderhalve maand"

    De Brusselse lobbygroep Gas Infrastructure Europe heeft intussen berekend dat de Europese gasreserves groot genoeg zijn om het anderhalve maand te stellen zonder gas uit Oekraïne. Volgens de lobbygroep beschikt Europa dankzij de milde winter momenteel over aanzienlijk grotere gasreserves dan bijvoorbeeld een jaar geleden. De reserves komen overeen met de hoeveelheid die normaal gesproken gedurende 45 dagen via Oekraïne wordt geïmporteerd.

    Oekraïne speelt een belangrijke rol bij de doorvoer van gas uit Rusland naar Europa. Ongeveer 16 procent van het gas dat in Europa wordt gebruikt komt uit Oekraïense pijpleidingen. De gasprijzen in Europa daalden vandaag door de afnemende oorlogsdreiging op de Krim, nadat ze gisteren stevig waren opgelopen.

    05-03-2014 om 08:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambulanciers eisen politiebijstand

    Ambulanciers eisen politiebijstand

    Kijk, heel die agressie tegen ambulanciers en brandweer mensen komt omdat mensen geen onderscheid meer maken tussen echte hulpverleners en zogenaamde hulp verleners zoals de politie. De politie is geen hulpverlener. Hulpverleners zijn niet agressief of repressief. . Deze laatste zijn ervoor verantwoordelijk dat de echte hulpdiensten niet meer normaal kunnen werken. . Met politiebijstand zal het nog erger worden. Nu zijn er nog velen die onderscheid maken. Dan ....zal niemand dat nog doen

    De Unie Voor Vlaamse Ambulanciers (UVVA) vraagt een verplichte politiebijstand bij oproepen die wijzen op een verhoogd risico op agressie, bij zelfmoordpogingen of wanneer een oproep binnenkomt voor een vrijwillige opname in een instelling.

    Die vraag is het gevolg van toenemend geweld waarvan ambulanciers het slachtoffer zijn. Dat meldt de beroepsvereniging, onderdeel van de Unie der Belgische Ambulancediensten (UBA), vandaag in een persbericht.

    Echte statistieken over geweldplegingen op ambulanciers zijn er niet. "Uit persoonlijke ervaringen merken we een toename van het fenomeen. Recent nog was er een poging om een ambulancier te wurgen bij de interventie voor een drugsverslaafde", aldus Reina Toch, bestuurslid van de UVVA.

    Samurai-zwaard

    De vereniging staat in contact staat met circa 400 ambulanciers in Vlaanderen en heeft weet van één ambulancier die de rest van zijn leven werkonbekwaam is na een aanval door een agressieve persoon met een samurai-zwaard.

    De UVVA wil een verplichte politiebijstand bij oproepen die duiden op een verhoogd risico op agressie, bij zelfmoordpogingen of wanneer een oproep binnenkomt voor een vrijwillige opname in een instelling. "Via de noodcentrales 101 en 112 zou bij een dergelijke melding de politie verwittigd moeten worden", aldus Reina Toch.

    De unie vraagt dringend overleg met de FOD Volksgezondheid, die bevoegd is voor ambulances, en nam over de kwestie al contact op met de politievakbond VSOA.

    Om een globaal beeld te krijgen kunnen ambulanciers, die slachtoffer werden van geweld, dit melden via info@uvva.be.

    05-03-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenen voor huis wordt nog goedkoper

    Lenen voor huis wordt nog goedkoper

    Lenen voor huis wordt nog goedkoper

    Goed nieuws voor wie de komende weken een woning wil kopen. Belfius heeft zijn rentes op woonkredieten opnieuw verlaagd. Eerder deden ook KBC en Argenta dat.

    Belfius verlaagt de vaste woningrente op twintig jaar van 4,41 naar 4,28 procent. De jaarlijkse variabele rente gaat van 3,38 naar 3,29 procent. In februari verlaagde de bank haar tarieven ook al. “We voeren nogmaals een renteverlaging door omdat er veel geld op de spaarboekjes staat. Dat is slapend geld dat we wakker willen maken”, zegt Moniek Delvou, woordvoerster van Belfius.

    Zaterdag verlaagde KBC de gemiddelde rente voor een woonlening met 0,20 à 0,30 procent. Twee weken geleden deed Argenta hetzelfde. De kans bestaat dat nog meer banken deze trend zullen volgen. Economische experts verwachten wel dat de lagere rentes voor woonkredieten slechts enkele weken zullen aanhouden.

    Voor wie een woning wil kopen is er dus goed nieuws. Maar de spaarders betalen het gelag: gisteren verlaagden zowel Belfius, Rabobank.be als Delta Lloyd Bank namelijk nogmaals hun spaarrentes.

    04-03-2014 om 20:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuisbankieren met verouderde pc is niet veilig

    Thuisbankieren met  verouderde pc is niet veilig

    Verschillende vredegerechten in België klagen over de slechte staat van hun gebouwen. Dat bericht de VRT-nieuwsredactie vandaag op basis van een rondvraag in Sint-Pieters-Leeuw, Laken, Kraainem en Vilvoorde.

    De bal ging aan het rollen toen enkele weken geleden bekend raakte dat het vredegerecht van Zaventem niet kon verhuizen door geldtekort. Het personeel moest er onder meer werken zonder verwarming. Na aandringen van de vrederechter kan de rechtbank voorlopig in een ander gebouw zittingen houden.

    Maar ook andere vredegerechten voldoen niet aan de normen, zo stelde de VRT-nieuwsredactie vast. Zo brokkelt in Laken een deel van het plafond af in de zittingszaal en in Sint-Pieters-Leeuw raakt het gebouw niet warm omdat er nog geen dubbele beglazing is.

    Gevaar voor veiligheid
    Op sommige plaatsen is er ronduit gevaar voor de veiligheid, in Vilvoorde bijvoorbeeld worden tonnen papier gewoon in het midden van de houten vloeren gestockeerd, en de vrederechter daar vreest dat het gewicht van die duizenden dossiers door het plafond kan zakken.

    In Vilvoorde is er ook een probleem van toegankelijkheid. Mindervaliden geraken het gebouw amper binnen, en als ze boven moeten geraken, om bijvoorbeeld een dossier in te kijken, dan moeten ze gedragen worden, want er is geen lift in het gebouw.

    04-03-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip tekent uitbreiding euthanasiewet

    Koning Filip tekent uitbreiding euthanasiewet

    Had je anders verwacht ? hij is bang zijn job te verliezen en met de verkiezingen in het vooruizicht.....!!!!!

    Zijn oom had meer haar op zijn tanden en minder zucht naar geld en macht

    Heeft geen andere keuze.... Boudewijn draait zich om in zijn graf....

    Koning Filip heeft zijn handtekening gezet onder de wet die euthanasie uitbreidt naar wilsbekwame minderjarigen. Dat was de laatste stap in de goedkeuring ervan. Dat meldt La Libre Belgique en wordt bevestigd door het paleis.

    De wet werd twee weken geleden met een wisselmeerderheid door de Kamer goedgekeurd, waarna een storm van (vooral buitenlands) protest de kop opstak. Een petitie die koning Filip wou aanzetten de wet niet te tekenen, verzamelde meer dan 200.000 handtekeningen.

    Volgens de communicatiedienst van het paleis zal de wet binnen een tweetal weken in het Staatsblad verschijnen.

    03-03-2014 om 23:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze man binnen de gevangenismuren

    Onze man binnen de gevangenismuren

    Uitgeven aan de privé bespaart miljarden 1 bewakingsagent kost evenveel als 3 cipiers

    Op 17 maart gaat de gloednieuwe, hypermoderne gevangenis van Beveren open. 312 zware jongens, allemaal veroordeeld tot 5 jaar en meer, zullen er opgevangen worden. Afgelopen weekend werd in het complex al een 'testweekend' georganiseerd met burgers, cipiers, advocaten en (onderzoeks)rechters. Ook HLN-redacteur Peter Verbruggen maakte deel uit van het heel selecte groepje.

    Ondanks alle voorbereidingen liep het verschillende keren mis in de nieuwe, dure gevangenis. Deuren die niet sloten, cipiers die fout reageerden, zelfs de directeur-generaal van het Gevangeniswezen die beboet werd: er is nog véél werk aan de winkel. Peters verslag lees je maandag in Het Laatste Nieuws, ook beschikbaar in digitale versie.

    03-03-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama roept Poetin op troepen terug te trekken

    Obama roept Poetin op troepen terug te trekken

    Obama roept Poetin op troepen terug te trekken

    De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Russische president Vladimir Poetin opgeroepen zijn troepen terug te trekken uit de Krim. Als Rusland zijn militaire interventie in Oekraïne niet stopzet, dreigt volgens Obama (foto) voor Rusland een groeiend internationaal isolement. De Verenigde Staten hebben intussen beslist niet naar de G8-bijeenkomst in juni in het Russische Sotsji te gaan.

    Obama en Poetin hebben mekaar 90 minuten aan de telefoon gesproken over de situatie op het Russische schiereiland Krim. In dat anderhalf uur durende telefoongesprek heeft Obama aan Poetin gezegd dat Rusland de internationale regels overtreedt door zijn interventie in Oekraïne.

    De Amerikaanse president heeft er bij zijn Russische collega ook op aangedrongen om op een vreedzame manier in dialoog te gaan met de autoriteiten in Kiev, onder meer over de Russische bezorgdheid over de behandeling van Russen in het land. Dat laat het Witte Huis weten.

    Volgens het Kremlin zou Poetin van zijn kant gezegd hebben dat Rusland het recht heeft "zijn belangen en de Russisch sprekende bevolking" te beschermen bij geweld in het oosten van Oekraïne en in de Krim.

    Oproep tot kalmte

    VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon riep Poetin op om snel de dialoog met Kiev op te starten. De VN-topman roept op tot kalmte. "We moeten ervoor zorgen dat de wijsheid de bovenhand haalt en een dialoog is de beste manier om een einde te maken aan deze crisis", aldus Ban Ki-Moon. "Ik heb de Russische president gevraagd om snel in directe dialoog te gaan met de autoriteiten in Kiev".

    02-03-2014 om 21:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetin krijgt toestemming militaire actie in Oekraïne

    Poetin krijgt toestemming militaire actie in Oekraïne

    Onderschat Poetin niet, dat meneer G. Verhofstadt met zijn Europese bende maar oppast of hij zal zelf nog eens ondervinden wat het is om mensen tot slaven te maken....

    Hopelijk krijgen de vorige 3 openvld-musketiers met hun spiekbriefje nu huisarrest en zet men vrhfstdt achter slot en grendel. drukdoenerij is nu niet meer aan de orde. diplomatie in de luwte daarentegen des te meer

    Rusland mag "uitgebreide maatregelen" nemen om de veiligheid van Russische burgers in Oekraïne te beschermen. Dat heeft de Russische Raad van de Federatie vandaag bepaald, nadat president Vladimir Poetin toestemming had gevraagd tot militair ingrijpen. De verklaring beperkt zich dus niet alleen tot de Krim. Op beelden van CNN is te zien dat Russische tanks al in het land zijn.

    De Russische burgers en militair personeel in Oekraïne mogen daardoor met militaire middelen worden beschermd, meldt persbureau Interfax. Volgens de aanvraag van Poetin zijn de levens van Russische burgers in gevaar door de "extraordinaire" situatie in het land.

    Poetin kan met de toestemming gewapende eenheden naar Oekraïens grondgebied sturen, om de "politieke situatie" in het land te "normaliseren". De verklaring beperkt zich niet tot het schiereiland de Krim.

    Het Russische parlement riep president al op om actie te ondernemen om de inwoners van het Oekraïense schiereiland Krim te beschermen. Op het schiereiland werken militairen van de Russische Zwartezee Vloot uit Sebastopol al samen met de lokale veiligheidsdiensten. De meeste bewoners van de Krim zijn etnische Russen.

    De leiders van de Krim in het zuiden van Oekraïne werken samen met Russische militairen van de Zwarte Zeevloot om belangrijke gebouwen op het schiereiland te bewaken. In de oostelijke steden Charkov en Donjetsk hebben duizenden betogers zich verzameld om hun steun voor Rusland uit te spreken en zich te verzetten tegen de politieke omwenteling in de hoofdstad Kiev.

    Verzet tegen nieuwe macht
    De nieuwe premier Aksenov van de Krim vroeg eerder vandaag al de Russische president om hulp. Het schiereiland de Krim is overwegend Russisch, maar ingedeeld als autonome republiek in Oekraïne. Zij verzetten zich tegen de nieuwe machthebbers in Kiev die zich richting de Europese Unie willen bewegen.

    Volgens de interim-minister van Defensie in Kiev heeft Rusland recent 6.000 militairen naar de marinebasis op de Krim gestuurd. Russen overmeesterden volgens de bewindsman onder meer de luchthaven van de hoofdstad van de Krim, Simferopol, een basis van de grenswacht in Sebastopol en een antiraketbasis van de Oekraïense strijdkrachten in Jevparoija in het westen van de Krim. De Oekraïense marine op de Krim is uitgeweken naar zee.

    Ernstige zorgen over spanningen

    De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde eerder dat Moskou een prijs zal betalen als het militair ingrijpt. Op wat voor maatregelen Obama doelde werd niet duidelijk. In een reactie op de laatste gebeurtenissen drong Obama er bij Rusland op aan de onafhankelijkheid van Oekraïne te respecteren en geen misbruik te maken van het buurland dat een politieke omwenteling doormaakt. "Iedere schending van de soevereiniteit en territoriale integriteit zou ernstig destabiliserend zijn", zei Obama. Hij waarschuwde dat een Russisch ingrijpen niet in het belang is van de bevolking in Oekraïne, Rusland of Europa.

    Ook de Duitse minister Frank-Walter Steinmeier van Buitenlandse Zaken eiste op felle toon uitleg van Rusland. Steinmeier beschouwt de ontwikkelingen van vandaag op de Krim als gevaarlijk. Hij wil ook snel overleggen met zijn collega's van de Europese Unie over een gezamenlijk standpunt over de crisis in Oekraïne en het Russische ingrijpen op de Krim.

    Steinmeiers Britse collega William Hague heeft vandaag de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, gebeld en opgeroepen de situatie op de Krim "te de-escaleren". Hij heeft naar eigen zeggen ook aangedrongen op respect voor de grenzen van Oekraïne.

    Aksenov liet weten dat een referendum over de onafhankelijkheid van de Krim is vervroegd van 25 mei naar 30 maart. Inwoners van het schiereiland mogen dan zeggen of de Krim autonoom onderdeel moet blijven van Oekraïne of verder moet in de federatie Rusland.

    02-03-2014 om 01:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra tijd in stembureaus? Milquet (nog) niet overtuigd

    Extra tijd in stembureaus? Milquet (nog) niet overtuigd

    Een uur langer, hebben ze nodig om de stemming een beetje in hun richting bij te sturen moest het resultaat tegenvallen zeker°

    Waarom stemmen, de keuze is toch al achter de schermen in kannen en kruiken.

    De laatste stuiptrekking van madame non.

    Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is nog niet overtuigd van het nut om de stembureaus bij de verkiezingen een uur langer open te houden. De administratie stelde dat voor vanwege de samenvallende verkiezingen. "Als dat betekent dat we de resultaten veel later gaan krijgen, lijkt me dat niet ideaal", zei Milquet voor aanvang van het kernkabinet.

    Donderdag raakte bekend dat de stembureaus op 25 mei mogelijk een uur langer zullen openblijven. Met potlood stemmen zou tot 14 uur kunnen, digitaal stemmen tot 16 uur. Door de samenvallende verkiezingen valt immers te verwachten dat mensen wat meer tijd nodig hebben in het stemhokje.

    Voorstel
    Minister Milquet onderstreept echter dat daar nog niets over beslist is. "Het is een voorstel van de administratie om de mensen wat meer tijd te geven. Maar als dat betekent dat we de resultaten veel later gaan krijgen, lijkt me dat niet ideaal", reageerde ze. "Men moet mij nog overtuigen."

    In het verleden werd bij samenvallende verkiezingen ook al extra tijd voorzien. Zo kon digitaal stemmen in 1999 zelfs tot 17 uur, zo blijkt uit "de onderrichtingen voor de voorzitters van de stembureaus" die op 20 maart 1999 in het Staatsblad verschenen. Met potlood stemmen kon tot 15 uur. Er werd toen gestemd voor Kamer, Senaat, Vlaams en Europees Parlement.

    Extra mankracht
    Extra mankracht voorzien als de stembureaus langer zouden openblijven, lijkt Milquet niet aan de orde. De betrokkenen zullen in dat geval een uurtje langer moeten blijve

    01-03-2014 om 23:38 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Broken Circle Breakdown' wint César

    'The Broken Circle Breakdown' wint César

    De Belgische film 'The Broken Circle Breakdown' heeft in Parijs de prestigieuze César (de Franse tegenhanger van de Oscars) voor beste buitenlandse film in de wacht gesleept. Alvast een meer dan geslaagde generale repetitie voor de Oscaruitreiking van zondagnacht.

    'The broken circle breakdown' haalde het op de 39ste uitreiking van de Césars onder meer van een andere Belgische film 'Dead man talking' en 'Django unchained', 'Gravity' en 'Blue Jasmine' en 'La grande belezza'. Die laatste film is zondagnacht een rechstreekse concurrent in de strijd om de Oscar.

    Belgisch succes
    Acteur Johan Heldenbergh, die samen met actrice Veerle Baetens de hoofdrol speelt, nam de prijs in ontvangst. De prijs voor 'The Broken Circle Breakdown' was niet het enige Belgische succes op de Césars. Zo won de Belgische kostuumontwerpster Pascaline Chavanne een César in de categorie 'beste kostuums' voor de film 'Renoir'. Pascaline Chavanne zorgde reeds voor kostuums in de rolprenten 'Huit femmes', 'Gainsbourg (vie héroïque)', 'Swimming Pool' en 'Potiche'.

    Polanski
    De prijs voor beste regisseur ging naar Roman Polanski ('Venus in fur'). Sandrine Kibelain ('9 mois ferme' werd beste actrice. Niels Arestrup won de César voor beste acteur in een bijrol voor zijn vertolking in 'Quai d'Orsay' van Bertrand Tavernier. De prijs voor de beste debuutfilm ging naar Guillaume Gallienne voor zijn film 'Les garçons et Guillaume, à table!'. De film kreeg ook de prijs voor beste montage, beste bewerking en beste acteur (Guillaume Gallienne). De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson kreeg een ere-César voor haar hele carrière uit handen van regisseur Quentin Tarantino.

    01-03-2014 om 12:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur in België vrijwilligers testen nieuwe gevangenis uit

    Primeur in België  vrijwilligers testen nieuwe gevangenis uit

    Primeur? onozel noem ik zoiets! een gevangenis is geen hotel

    Waarom vroegen ze het niet aan Keizer Karel?Die hoort daar echt thuis.

    Op welk verdiep is het zwembad gelegen? Buiten de tralies, heeft het veel weg van Center Parks.

    Circa honderd vrijwilligers zullen komend weekend doorbrengen in de nieuwe gevangenis van Beveren. Daar vindt soort van generale repetitie plaats om alle procedures en veiligheidssystemen uit te testen voor de gevangenis op 17 maart de deuren opent voor echte gedetineerden, zo meldt de nieuwsdienst van de VRT.

    Het is voor het eerst dat er in ons land dergelijk testweekend gehouden wordt. De deelnemers zijn hoofdzakelijk medewerkers van justitie, maar ook een aantal journalisten laat zich vrijwillig opsluiten. De valse gevangenen verdwijnen kort na de middag achter de tralies in Beveren. Gedurende drie dagen staan ze onder toezicht van het gevangenispersoneel.

    Het grootste deel van het weekend zullen de testpersonen doorbrengen in hun cel, maar er staan ook wandel- en werkmomenten op het programma, evenals een naaktfouillering. Zondagavond krijgen de honderd vrijwilligers hun vrijheid terug

    De gevangenis van Beveren werd eerder deze maand officieel geopend en zal plaats geven aan 312 gedetineerden. Het is een ultra beveiligd en modern complex, zo hebben de gevangenen bijvoorbeeld een computer in hun cel. Het is ook de eerste gevangenis waar een rechtbank is in gevestigd.

    28-02-2014 om 23:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 maart?

    Wat verandert er op 1 maart?

    Een ‘kinder-gsm’ met een beperkt aantal voorgeprogrammeerde toetsen.

     

    Vanaf 1 maart 2014 zijn gsm’s voor kinderen jonger dan 7 jaar verboden en mogen de Rode Duivels zich aan dopingcontroles verwachten. Het zijn maar een paar voorbeelden van nieuwe regels die van kracht worden.

    Kinder-gsm’s verboden

    De verkoop van gsm’s die speciaal werden ontworpen voor kinderen jonger dan 7, is vanaf 1 maart verboden. Het gaat om mobieltjes in de vorm van een speelgoedje en met een minimum aan knoppen. Reclame voor de toestelletjes wordt ook verboden.

    Bevoegd minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) staat uit voorzorg achter het verbod: ze wou niet wachten tot er een sluitend wetenschappelijk bewijs is voor de eventuele schadelijkheid van intensief mobiel bellen. Daarom moet ook bij elke andere mobiele telefoon die vanaf 1 maart verkocht wordt, meer informatie gegeven worden over bijvoorbeeld de stralingswaarde (SAR). De toestellen zullen daarbij een quotering meekrijgen die varieert van A (weinig straling) tot E (hoogste stralingswaarde).

    Jeugdhulp in Vlaanderen hervormd

    Momenteel bestaat de sector van de jeugdhulp in Vlaanderen uit honderden organisaties van onder meer Kind en Gezin en Algemeen Welzijnswerk die zorg aanbieden. Het gevolg is dat gezinnen vaak niet weten waar ze terecht moeten en dat jongeren bijgevolg door de mazen van het net glippen.

    Om meer eenheid te scheppen in het landschap van ingrijpende jeugdhulp wordt een intersectorale toegangspoort opgericht. De werking van alle diensten wordt ook op elkaar afgestemd. De bedoeling van de hervorming is dat de muren tussen de verschillende sectoren gesloopt worden en dat elke jongere de hulp krijgt die hij op dat moment nodig heeft.

    Van de hulpverleners wordt verwacht dat ze in eerste instantie de mogelijkheden van de jongere en zijn gezin aanspreken. Die beslist welke vorm van hulp het meest geschikt is voor de jongere en kan ook een combinatie samenstellen van verschillende soorten hulp. Opname in een zorginstelling moet het laatste redmiddel zijn.

    Begrafenisondernemers en takelwagens mogen pechstrook gebruiken

    Niet alleen prioritaire voertuigen, maar ook begrafenisondernemers, takelwagens, deskundigen en parketmagistraten zullen vanaf 1 maart gebruik kunnen maken van de pechstrook bij ongevallen op autosnelwegen. De voorwaarde is evenwel dat de politie of het parket hen oproept en dat ze een oranje knipperlicht gebruiken.

    De maatregel past in het ongevallenmanagement. ‘Hoe sneller alles ontruimd is, hoe sneller ook door het ongeval veroorzaakte files opgelost geraken’, legt Isabel Casteleyn uit, woordvoerster van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH). Takelwagens, verkeersdeskundigen en begrafenisondernemers rijden zich nu nog vaak vast in de files die ontstaan zijn door het ongeval. ‘Belangrijk is wel dat zij niet op eigen initiatief gebruik mogen maken van de pechstrook.’

    Dopingcontrole voor Rode Duivels

    De Rode Duivels, en de 31 andere voetbalploegen die zich voor de Wereldbeker in Brazilië geplaatst hebben, mogen zich vanaf 1 maart aan dopingcontroles verwachten.

    ‘We gaan urine- en bloedstalen afnemen en een biologisch paspoort opmaken’, zei Jiri Dvorak, medisch directeur van de Fifa, midden februari tijdens een persconferentie in Sao Paulo. Toen al klonk het dat de Fifa logistiek klaar is voor die controles. ‘Goed 2.000 spelers die selecteerbaar zijn, zullen gecontroleerd worden. Het biologisch paspoort moet ervoor zogen dat we een vijfde dopingvrije Wereldbeker op rij krijgen.’

    De laatste voetballer die tijdens een Wereldbeker positief testte was Diego Maradona. Op de Wereldbeker van 1994, in de Verenigde Staten, werd de Argentijnse stervoetballer betrapt op het gebruik van cocaïne.

    Identiteitskaart tien jaar geldig

    Identiteitskaarten die vanaf 1 maart aangevraagd worden, hebben voortaan een geldigheidsduur van tien jaar. Tot hiertoe was dat vijf jaar. De verlenging van de geldigheidsduur van identiteitskaarten werd reeds begin 2012 in een wet vastgelegd, maar het was wachten op een KB voor de inwerkingtreding.

    Na de uitvoering van alle technische ontwikkelingen die nodig waren om de betrouwbaarheid en veiligheid van de nieuwe kaarten te verzekeren, werd 1 maart als startdatum vastgelegd. De burger zal zich dus voortaan nog maar eens om de tien jaar naar het gemeentehuis moeten begeven om er de nodige kosten te betalen. Voor de gemeenten betekent het een vermindering van de werklast.

    Kinderen die de leeftijd van twaalf jaar hebben bereikt krijgen een identiteitskaart dat zes in plaats van tien jaar geldig is omwille van de uiterlijke wijzigingen. De identiteitskaart van mensen ouder dan 75 jaar blijft dan weer dertig jaar geldig, maar de certificaten van deze elektronische identiteitskaarten dienen wel nog na tien jaar vernieuwd te worden om geldig te blijven.

    Ritsen verplicht

    Om de beurt ingevoegd bij bijvoorbeeld wegenwerken wordt vanaf 1 maart verplicht. Wie niet ritst, begaat een overtreding van de eerste graad en riskeert een boete van 55 euro.

    ‘De bestuurders die, bij sterk vertraagd verkeer, rijden op een rijstrook die ophoudt of waarop het verder rijden wordt verhinderd, mogen slechts vlak voor de versmalling invoegen in de aangrenzende vrije rijstrook’, luidt het in het recent in het Staatsblad gepubliceerde KB. ‘De bestuurders die rijden op die vrije rijstrook moeten vlak voor de versmalling beurtelings voorrang verlenen aan één invoegende bestuurder; in geval het rijden in zowel de linker als in de rechter rijstrook wordt verhinderd, moet eerst voorrang worden verleend aan één bestuurder op de rechter rijstrook en daarna aan één bestuurder op de linker rijstrook.’

    Statuaire ambtenaren bij gemeenten, OCMW’s en provincies mogen na 65ste nog werken

    Statutaire ambtenaren die vast zijn aangesteld bij gemeenten, OCMW’s en provincies mogen vanaf 1 maart ook na hun 65 jaar blijven werken. De mogelijkheid bestond al voor de statutaire ambtenaren die voor de Vlaamse overheid werken.

    De verlenging van het statutaire dienstverband na 65 jaar - geen algemeen recht, maar een gunst - kan gebeuren op verzoek van de aanstellende overheid of op verzoek van het vast aangestelde statutaire personeelslid. Indien de overheid het dienstverband wenst te verlengen, kan dat enkel na uitdrukkelijke instemming van het betrokken personeelslid, en vice versa.

    De duur van de verlengingen is bepaald op maximaal één jaar, maar kan wel verlengd worden.

    28-02-2014 om 13:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm van protest tegen dubbele naam

    Storm van protest tegen dubbele naam

    Wat ik nergens vind is wat het kostenplaatje zal zijn van deze wijziging? Iemand?

    Storm van protest tegen dubbele naam

    De nieuwe naamwetgeving, waarbij een dubbele achternaam de standaard wordt, wekt een stroom van negatieve reacties op. Notarissen, experts familiekunde en de doorsnee Vlaming vinden de nieuwe wet voor niks nodig.

    Binnenkort krijgen kinderen standaard een dubbele achternaam: die van de vader gevolgd door die van de moeder. Tenzij de ouders zelf voor een andere optie kiezen, bijvoorbeeld enkel de naam van de vader of de moeder.

    De nieuwe wet valt niet in goede aarde. "Dit dreigt de zaken veel ingewikkelder te maken", zegt Bart Van Opstal van de Federatie van Notarissen. De voorzitter van Familiekunde Vlaanderen Regio Antwerpen vreest voor een verarming van het namenlandschap. "Heel wat familienamen, vooral die met een moeilijke schrijfwijze, zullen gewoon verdwijnen."

    Ook de gewone Vlaming is er niet voor te vinden. Bij een online poll op gva.be blijkt negentig procent van de respondenten niet achter de nieuwe naamwetgeving te staan. Bij een rondvraag op de Meir tekent zich dezelfde tendens af. "Volstrekt belachelijk", klinkt het meermaals.

    27-02-2014 om 23:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet prostituees moeten bestraft worden, wel hun klanten

    Niet prostituees moeten bestraft worden, wel hun klanten

    Een van de pot gerukte krankzinnige en kwaadwillige redenering. Men moet diegenen straffen die vrouwen in de prostitutie gedwongen hebben , niet alleen die met illegale dwang maar ook de legale dwang van overheden met te lage lonen, te hoge taxen, en te weinig opvang .

    De EU is de grootste verbodsmachine uit de geschiedenis.

    Prostitutie is een vorm van mensenrechtenschending en geweld tegen vrouwen. Daarom moeten niet de prostituees zelf, maar wel hun klanten bestraft worden. Dat schrijft het Europees Parlement in een resolutie. Alle EU-lidstaten moeten vanuit die optiek de strijd met de hoerenlopers aanbinden, vindt Straatsburg.

    Het rapport van de Britse socialiste Mary Honeyball spiegelt zich aan de manier waarop Zweden, IJsland en Noorwegen prostitutie aanpakken. "Legalisering is een ramp in Nederland en Duitsland, we hebben nood aan een betere en genuanceerde aanpak van prostitutie. Het zijn de mannen die vrouwenlichamen als koopwaar behandelen die bestraft moeten worden, niet de sekswerkers zelf", stelt ze.

    De resolutie roept de lidstaten op om prostitutie aan te pakken. Ze moeten ook "exitstrategieën" organiseren voor vrouwen en meisjes die het beroep willen verlaten. Beter onderwijs en het aanpakken van armoede kan het aantal vrouwen dat in de prostitutie gedreven wordt verminderen. Honeyball wijst er ook op dat 62 procent van de slachtoffers van mensenhandel in de seksindustrie terechtkomen.

    Critici verwijten Honeyball dat ze geen voeling heeft met de problematiek. Ze vrezen dat het criminaliseren van hoerenloperij net voor grotere illegale circuits zal zorgen.

    27-02-2014 om 15:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!