Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    08-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaargeld brengt niks meer op: Laat uw geld maar rollen

    Spaargeld brengt niks meer op: Laat uw geld maar rollen

    De Euro is het ergste wat ons al overkomen is, we waren beter lekker bij onze Belgische Frank gebleven, de tijden waren mooier en zorgelozer! Spaargeld?Wat is dat??

    Goud of zilver zijn nu goedkoper dan paar jaar geleden.Het is het enige dat zal echt stijgen in waarde de komende jaren.

    Ik kan het niet laten rollen , het rolt naar de staatskas ook al wil ik het niet . . Dan van daar uit rolt het naar diegene die het niet nodig hebben .

    Geen cent is ons spaargeld nog waard, na de nieuwste renteverlaging van de Europese Centrale Bank. Maar wat moéten we er dan mee? "Consumeren en investeren", zeggen economen in Het Laatste Nieuws. "Twijfel niet meer over die nieuwe keuken of auto, en koop desnoods kunst."

    0,05 procent, of nét iets meer dan niks: dat is de nieuwe herfinancieringsrente die de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekend maakte. Met andere woorden: ons spaargeld bracht al nauwelijks nog iets op, en het zal nog minder worden. Wie toch nog wat rendement wil, zal dus meer risico moeten nemen. Of, en dat is de bedoeling van de ECB, het geld dat we al jaren oppotten eindelijk eens beginnen uit te geven. Vooral de Belgen zijn kampioenen in het sparen, zo bleek onlangs uit een ING-studie: alle Belgen samen hebben een financieel vermogen van 1.103 miljard euro, waarvan het grootste deel op spaarboekjes staat. "Wie dus nog iets wil verdienen met z'n geld, zal moeten investeren. Of, en dat is ook een goeie keuze op dit moment, consumeren", zegt KBC-econoom Koen De Leus.

    Woonbonus
    Met andere woorden: laat je geld rollen. Maar wáár naartoe? Want een huis kopen als investering, is geen risicoloze financiële operatie met de dalende woningprijzen en het afschaffen van de woonbonus. De Leus: "Ik zou jonge mensen aanraden om volop te investeren in alles wat ze nodig hebben. Heb je een huis, renoveer het. Koop die nieuwe keuken of badkamer, en laat desnoods je tuin aanleggen. Want met het geld dat je nu op je spaarboekje hebt staan, koop je binnenkort nóg minder. Oudere mensen met wat meer geld en een huis dat perfect in orde is, kunnen in kunst investeren. Maar dan moet je je met specialisten omringen. Je wilt toch vooral iets kopen wat minstens zijn waarde behoudt, en liefst nog wat meer waard wordt."

    Er zijn nog andere opties, maar dan moet je meer risico durven nemen. "Eigenlijk zijn aandelen nog de enige optie als je wil sparen", zegt De Leus. "Je kan dan bij de klassieke Bel-20 bedrijven terecht, of - als je wat meer reserve hebt - bij een holding als Gimv of Ackermans & Van Haaren investeren in jonge ondernemers. Maar je weet, hoog risico kan grote winsten of grote verliezen betekenen."

    Goud
    Voor de meer defaitistische spaarder met geldzorgen is er nog altijd goud als verzekering. "Maar dat raden we nu niet aan", zegt De Leus. "Goud wordt alleen interessant na een economische of geopolitieke crisis. Het is misschien wat te voorbarig om er nu al vanuit te gaan dat we richting een beurscrash of wereldoorlog gaan."

    Eén ding is zeker: obligaties hebben helemaal afgedaan, en al zeker die in euro, nu de munt op z'n laagste peil ooit ten opzichte van de dollar staat. "Wil je je middelen toch opnieuw investeren, kies dan voor obligaties in andere munten, zoals de Amerikaanse dollar, het Britse pond, de Noorse kroon of een mandje met opkomende landen", zegt Koen Van de Maele van beurshuis Candriam. "Verwacht wordt immers dat de euro nog verder zal verzwakken, en op die manier kan je een meerwaarde boeken op de munt tegenover de euro."

    08-09-2014 om 22:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tobback ziet vooral kleine pestbelastingen

    Tobback ziet vooral kleine pestbelastingen

    Tobback ziet vooral ‘kleine pestbelastingen’

    SP.A-voorzitter Bruno Tobback vindt het ‘sociaal onrechtvaardig dat de Vlaamse regering nog eens extra rekeningen doorstuurt naar gezinnen’. Hij hoopt dat de oppositiepartijen kunnen samenwerken.

    Tobback wil de stem van diegenen die door de Vlaamse maatregelen worden getroffen, vertolken in de oppositie. En daarvoor wil hij met ‘iedereen die dat wil’ samenwerken. Met Groen bijvoorbeeld, zoals Ingrid Lieten eerder al opperde.

    De Vlaamse socialisten zeggen al langer dat de Vlaamse regering de rekening van haar besparingen op de gezinnen verhaald. ‘Gratis bestaat inderdaad niet’, zei hij in De Zevende Dag. ‘Vraag is hoe je iets betaalt. We betalen al belastingen. Laat je mensen dan nog eens in de portemonnee gaan wanneer ze bijvoorbeeld de weg opgaan of naar school gaan?’

    Volgens Tobback heeft dat weinig te maken met gezond overheidsbeleid. Hij wijst erop dat de voorbije legislatuur is bespaard, onder meer bij De Lijn en in het onderwijs. Bovendien kan volgens hem nog op de werking van de administratie bespaard worden. 'Je moet dat eerst doen, en dan beginnen te kijken naar welke rekeningen je naar de mensen doorstuurt. Deze Vlaamse regering doet het omgekeerde.'

    Ook voor het federale beleid houdt Tobback zijn hart vast, want een centrumrechtse Zweedse coalitie lijkt meer en meer realiteit te worden. Wel is Tobback blij dat Marianne Thyssen (CD&V) eurocommissaris wordt. Hij hoopt dat ze de Europese Commissie weg van een eenzijdig besparingsbeleid kan sturen.

    08-09-2014 om 00:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    07-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Kris Peeters straks de nieuwe vicepremier?

    Wordt Kris Peeters straks de nieuwe vicepremier?

    Laat maar gerust een van die 2 MR politici premier worden. Zij hebben het immers aangedurfd om als enige Waalse partij de sprong te wagen : in se al uiterst lovenswaardig ! En wat dat "betalen" betreft waar we zullen met geconfronteerd worden ... is dat niet het gevolg van die jarenlange pseudo-politiek van "subsidies" en "gratis" dat toch zo het stokpaardje was van die onvermijdelijke Linkse Ratten ?

    Deze regering zal een kort leven beschoren zijn. De gemiddelde Belg laten betalen voor alle schandalen uit het verleden.Degene die premier wordt zal alle stront op zijn kop krijgen en zich constant moeten verantwoorden tegen de oppositie en tegen zijn eigen achterban.Het einde van België is in zicht op alle gebied.

    Vieze premier wordt hij alleszins. De maneuvers die hier gebeurd zijn zullen we wel in de toekomst ondervinden. Een tdjeef die zijn premierschap afgeeft! ik weet het niet maar ik voel nattigheid.

    Coformateur Kris Peeters sluit niet uit dat hij vicepremier wordt in de volgende federale regering. Hoewel iedereen ervan uitging dat Peeters op weg was naar de Wetstraat 16, bleek donderdagochtend dat Marianne Thyssen Europees commissaris wordt en het premierschap de liberale familie toekomt. Ontgoocheld is Peeters naar eigen zeggen niet, al geeft hij in het Nieuwsblad toe dat het emotioneel een van de zwaarste nachten uit zijn leven was.

    De onderhandelingen voor de vorming van een centrumrechtse ploeg gaan dit weekend voort. Coformateurs Peeters en Charles Michel zitten samen met de voorzitters van N-VA, MR, CD&V en Open Vld op een niet nader vernoemde plaats rond de tafel om zich verder over het budgettaire luik te buigen. In de krant blikt Peeters terug op de onderhandelingsnacht, waarin Didier Reynders (MR) naar de functie van Europees commissaris greep en Peeters aan het premierschap verzaakte.

    "Iedereen besefte wat er op het spel stond: het overleven van de coalitie of persoonlijke carrières die plots een of andere wending krijgen", zegt Peeters. Hij geeft toe dat het emotioneel een zware nacht was. "In deze kleine vergaderzaal is Didier Reynders erg emotioneel geworden, iets wat je van hem compleet niet verwacht. Maar er zijn geen onomkeerbare zaken gebeurd." Iedereen rond de tafel beseft volgens de coformateur dat een "historische coalitie" in de steigers staat. "Er is geen alternatief, behalve een onhaalbare tripartite. Zeker de MR heeft verschrikkelijke risico's genomen."

    "Helemaal klaar voor premierschap"
    Peeters geeft toe dat hij graag premier was geworden. "Ik was er mentaal helemaal klaar voor. Ik heb zelfs lessen Frans gevolgd, van 's ochtends acht tot elf uur. Het ging almaar beter. Misschien komt het ooit nog van pas", luidt het. Toch stelt de CD&V'er dat het altijd duidelijk is geweest dat hij Thyssen zou steunen. "Heel Europa wil Thyssen als commissaris en dan zouden wij Reynders sturen? Dat zou iedereen er ver over hebben gevonden", zegt Peeters daarover.

    Hij heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verschillende keren gezegd dat het beter zou zijn mocht hij gewoon premier worden, als voorzitter van de grootste partij. Hij merkt op dat verschillende partijvoorzitters hem hebben gevraagd vicepremier te worden. "En ik ga meestal in op uitdagingen", besluit Peeters

    07-09-2014 om 22:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oplossing voor black-out? Schaf de wintertijd af

    De oplossing voor black-out? Schaf de wintertijd af

    Vooral zomer én winteruur afschaffen en gelijk lopen met de zon. En koppel gewoon iedereen die voor groen of rood heeft gestemd gelijk af, die hebben toch geen kernenergie nodig, laat ze zich behelpen met hun dynamo !

    Ideaal laat de uren zoals ze zijn ! Geen zomer of winteruur ! Electriciteit op zichzelf is niet duur het is de distributie waar ze dik van profiteren evenals met het water.

    Eigenaardig toch dat er zoveel geld is voor Europa, maar men in België de mensen niet kan voorzien van elektriciteit om de winter op een normale manier door te brengen. Goe bezig ! En dit is gericht aan alle politieke partijen zonder onderscheid, want beloven kunnen ze allemaal al maar .............. En dan zijn ze verbaasd dat de mensen niet meer geïnteresseerd zijn in de politiek. Das precies wat ze willen ! Dan kunnen ze doen wat ze willen, maw hun eigen belang verdedigen.

    Vergeet de black-out, we hoeven niet bang meer te zijn om in het donker te zitten. Althans niet volgens energiespecialist Alex Polfliet. Hij heeft dé oplossing: schaf de wintertijd af, zodat onze verbruikspieken vroeger vallen dan in de buurlanden en we zo extra stroom kunnen importeren.

    Polfliet, het hoofd van het groene consultancybureau Zero Emission Solutions, geeft vandaag tekst en uitleg in De Morgen: "Het klinkt stom, maar ik heb dit idee aan een aantal collega's voorgelegd en ze zeggen allemaal: het is geniaal. Alex, je kan wel eens het ei van Columbus gevonden hebben om deze winter het licht aan te houden."

    Hoe zit deze wonderoplossing dan precies in elkaar? In de wintermaanden verbruikt ons land gemiddeld 12.000 megawatt per dag. Op barkoude dagen kan dit stijgen tot 13.500 megawatt, en dan meestal tussen 6 en 7 uur. Tijdens dit piekuur zijn verschillende bedrijven nog actief maar beginnen ook veel gezinnen te koken, de verwarming gaat aan en de tv speelt.

    We hebben niet genoeg gascentrales, windmolens en zonnepanelen om dit piekuur door te komen. Extra stroom invoeren is een oplossing. Het hoogspanningsnet naar Nederland en Frankrijk kan 3.500 megawatt invoeren, ruim voldoende om het probleem op te lossen.

    Alleen: onze buurlanden hebben zelf weinig overschot tijdens de koudste dagen. "Als we de wintertijd afschaffen of minstens even opheffen, kunnen we aan dit probleem een mouw passen", vertelt Polfliet. "Ons piekuur zou dan een uur vroeger vallen dan het piekuur in Frankrijk en Nederland, waardoor er daar nog kleine reserves zijn die kunnen geëxporteerd worden naar ons."

    07-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    06-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET PREMIERSCHAP, DE HETE AARDAPPEL DIE NIEMAND WIL

    HET PREMIERSCHAP, DE HETE AARDAPPEL DIE NIEMAND WIL

    Dat CD&V kiest voor Europa en niet voor het premierschap toont aan hoezeer de Belgische politiek aan belang heeft ingeboet, zegt Marc Hooghe. Men is niet bereid nog langer een prijs te betalen om een gedoogregering te leiden die op de overblijvende meubelen mag passen.

    Wie? gewoon hoogleraar politieke wetenschappen aan de KU Leuven.

    Wat? Het premierschap heeft geen echte waarde meer voor politieke partijen, wat kenmerkend is voor een ‘fin du régime’.

    De sleutels van de Wetstraat 16 waren decennialang het meest begeerde kleinood in de Belgische politiek. Het premierschap stond synoniem voor macht, prestige en internationale zichtbaarheid. De Wetstraat 16 was alleen weggelegd voor wie een brandende ambitie had en zonder enige scrupule bereid was enkele broeder- en vadermoorden te plegen voor de hoogste functie in de nationale politiek. De vete tussen Leo Tindemans en Wilfried Martens is daar het meest sprekende voorbeeld van.

    De waarde van Europa

    De bocht van de CD&V is dan ook zonder meer historisch. Het zo fel begeerde ornament is nu een versmaad object geworden. De Vlaamse christendemocraten kiezen voor Europa, en laten (voorlopig?) het premierschap voor wat het is. Dat betekent twee dingen. Ten eerste toont het aan dat de politici beseffen hoe belangrijk Europa is geworden. Commissaris Thyssen zal de komende vijf jaar inderdaad veel meer kunnen verwezenlijken dan premier Peeters ooit zou hebben gekund. De manier waarop zij als rapporteur in het Europees Parlement het bankentoezicht heeft hervormd, laat duidelijk zien dat ze perfect het Europese spel beheerst.

    Binnen de politieke wetenschappen wordt al lang gesteld dat Europa veel belangrijker is geworden dan het nationale niveau, en voor het eerst lijken de politieke partijen dat nu ook te beseffen en daar alle gevolgen aan te verbinden. Dat is het positieve verhaal: de Belgische christendemocraten bouwen verder aan een lange traditie waarbij zij een sleutelrol hebben gespeeld in het proces van Europese integratie.

    Vergiftigd geschenk

    Maar er is ook een tweede, negatief verhaal: de Wetstraat 16 is een sterfhuis geworden, een vergiftigd geschenk dat iedereen zo vlug mogelijk wil doorspelen aan iemand anders. Het natuurlijke proces is dat de grootste partij de post van premier opeist en die functie gebruikt als meest zichtbare symbool van macht. De premier leidt het land en symboliseert het ook in zekere zin. De N-VA heeft de functie mede daarom niet opgeëist, en dat blijkt nu een heel effectieve zet in de langetermijnstrategie van die partij, die naar het confederalisme moet leiden. De premier van dit land is niet langer de natuurlijke leider, maar alleen nog een nuttige idioot die zich opoffert. Nooit eerder is een van de krachtigste symbolen van een land zo snel gedevalueerd. Het premierschap is opgenomen in een sterfhuisconstructie, waarbij men alleen nog mag toekijken hoe de zaak langzaam ten onder gaat.

    Historisch is het altijd zo geweest dat de partij die de premier levert daarvoor een prijs moet betalen. De eerste minister moet het partijbelang overstijgen en moet de coalitie bij elkaar houden. Aangezien de grootste partij ook de meeste pasmunt heeft, werd in het verleden altijd vanzelfsprekend naar die partij gekeken om de functie in te vullen. Een staatsdragende partij als de vroegere CVP betaalde graag die prijs.

    Nu daarentegen lijkt de marktwaarde van het premierschap onder nul gezakt. De grootste partij van het land biedt de functie zelfs gratis aan, als een cadeautje. Maar ook hier geldt dat men op zijn hoede moet zijn voor nationalistische partijen, vooral als ze met geschenken komen. De deelname van de N-VA aan de federale coalitie doet sterk denken aan een Trojaans paard, dat met veel feestgedruis tot binnen de muren werd geleid.

    Een gedoogregering

    Het is een vergiftigd geschenk, omdat er geen ontkomen is aan een fundamentele wet in de politiek: de grootste partij heeft de meeste macht. De voorzitter van de N-VA blijft dus in elk geval de machtigste politicus. Door die functie uit handen te geven en de voorzitter in Antwerpen te houden, maakt de partij van de Zweedse coalitie een gedoogregering, een coalitie die alleen kan overleven dankzij de steun van iemand die zelf niet in de regering zit.

    In Nederland heeft men in 2010 ook geëxperimenteerd met zo’n gedoogregering: premier Rutte kon alleen overleven dankzij de steun van Geert Wilders, die zelf zijn handen niet wilde vuilmaken. Dat kabinet heeft het ongeveer anderhalf jaar volgehouden. De afkeer voor het premierschap wordt vaak verklaard vanuit de vrees voor de besparingen die ons te wachten staan. Maar Jean-Luc Dehaene heeft twintig jaar geleden aangetoond dat als je die goed en rechtvaardig doorvoert, dat wel gewaardeerd wordt in de publieke opinie. De echte reden is dat het partijbelang veel belangrijker is geworden en dat niemand nog de behoefte voelt zich als een nuttige idioot ‘kapot te regeren’. De belangrijkste federale ervaring van Charles Michel is het feit dat hijgoed drie jaar minister van Ontwikkelingssamenwerking is geweest, wat bijzonder beperkt is voor iemand die wil doorgroeien naar het premierschap. Het toont aan dat België een versmade bruid is geworden.

    06-09-2014 om 21:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schade door blackout wellicht niet vergoed door verzekering

    Schade door blackout wellicht niet vergoed door verzekering

    Wie deze winter schade oploopt aan toestellen omdat zijn huis zonder stroom wordt gezet, kan daar wellicht geen schadevergoeding voor krijgen via de brandverzekering. Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen, raadt iedereen aan zijn verzekeringspolis na te kijken.

    Een te hoge spanning op het net kan schade veroorzaken aan elektrische toestellen of in het ergste geval brand veroorzaken. Bij een stroomonderbreking kunnen particulieren die schade ondervinden normaal gezien een beroep doen op hun brandverzekering. Die dekt vaak zelfs schade aan de inhoud van je diepvriezer. Maar het hangt vooral af van de specifieke bewoordingen in je contract, waarschuwt Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen.

    ‘Bij veel contracten moet er eerst sprake zijn van een incident, als een blikseminslag, een overbelasting van het netwerk of een kortsluiting. Wanneer de stroomonderbreking vooraf wordt aangekondigd, zoals het geval zal zijn bij een mogelijke blackout dit najaar, gaat het dus niet om een incident’, verklaart Wauthier Robyns van Assuralia aan de VRT. Kort gezegd: de verzekeraar komt niet tussen.

    ‘Geen zorgen maken over inbraken’

    Heel wat mensen vrezen bovendien dat bij een stroomonderbreking hun woning het doelwit zal worden van inbrekers. Onnodig, want alarmsystemen werken op autonome batterijen, verzekert de woordvoerder nog. 'Men moet zich geen zorgen maken over reeksen inbraken.'

    Doordat momenteel drie kernreactoren buiten gebruik zijn, zou ons land deze winter mogelijk geconfronteerd worden met stroomtekort. Elia, de beheerder van het elektriciteitsnet, schat dat ons land tussen 1 november en 31 mei 49 uren zonder stroom zal zitten. Bij een strenge winter zou dat kunnen oplopen tot 116.

    06-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    05-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na zwarte piet nu ook ‘negerinnentetten’ verboden

    Na zwarte piet nu ook negerinnentetten verboden

    Heb ze nooit anders geweten als negerinnentetten en dat blijft ook zo wat jullie er ook van maken. Mensen die hier racisme achter zoeken zijn dat waarschijnlijk ook ....dus handje boven hoofdje houden en zien wat er onderstaat.... zielige 

    Is dit hier nog een democratie????

    begint die onzin nu ook in belgië?
    in nederland heten ze ondertussen al jaren geen negerzoenen meer. De naamswijziging bleek een marketingstunt van fabrikant buys te zijn .

    Na zwarte piet nu ook ‘negerinnentetten’ verboden

    De Melo Cakes staan bij velen beter bekend als negerzoenen of negerinnentetten, maar binnenkort mag je die naam niet meer in de mond nemen.

    Enkele Fransen hebben klacht ingediend tegen een chocolatier die zijn gekende koekjes met luchtige vulling zo noemde. Volgens hen is de verwijzing naar neger en negerin racistisch en overbodig.

    Nochtans is de Franse benaming ‘négro bamboula’ een verwijzing naar een Afrikaanse dans, waardoor ze volgens de bedenkers geenszins racistisch is.

    05-09-2014 om 22:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtgenote Trabelsi wil Turtelboom voor de rechter slepen

    Echtgenote Trabelsi wil Turtelboom voor de rechter slepen

    Ik krijg het gevoel dat Amnesty meer en meer pro terroristen is, hopelijk krijgen die geen subsidies? Wat criminelen doen is in hun ogen ondergeschikt aan procedures.

    Dit is de wereld op zijn kop

    De echtgenote van terrorist Nizar Trabelsi wil een strafrechtelijke zaak aanspannen tegen Annemie Turtelboom, zo heeft de Franstalige mensenrechtenorganisatie La Ligue des droits de l'homme gemeld. Turtelboom was minister van Justitie op het moment dat de Tunesiër werd uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

    Asma Berrou heeft zich voorgenomen om een zaak aan te spannen tegen de vroegere federale minister van Justitie op grond van "aanvallen op grondwettelijke rechten, het misbruik van gezag en samenspanning van ambtenaren", zo stelt de organisatie. De advocaat van de echtgenote, Christophe Marchand, bevestigt het bericht. 

    Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft vandaag  geoordeeld dat België zich schuldig heeft gemaakt aan de onmenselijke behandeling van Trabelsi. De Tunesiër werd in België veroordeeld tot tien jaar cel voor terrorisme en daarna uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij een levenslange celstraf riskeert zonder uitzicht op vrijlating of herziening van de straf. Bovendien had het Europees Hof gevraagd te wachten met de uitlevering in afwachting van de uitspraak, een verzoek dat België negeerde. 

    Amnesty International begroet het arrest en eist dat de volgende regering er gevolg aan geeft. "Door de procedureregels te schenden die stellen dat in dergelijke gevallen de uitlevering niet wordt uitgevoerd tot het Hof een uitspraak ten gronde heeft gedaan, wist België dat het veroordeeld zou worden", stelt directeur Philippe Hensmans van de Franstalige vleugel van Amnesty.

    05-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    04-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijzen in de supermarkt dalen

    De prijzen in de supermarkt dalen

     

    Voor het eerst in 21 jaar zijn de prijzen in de winkels gedaald. Een vol winkelkarretje in de supermarkt kost op dit moment minder dan drie maanden geleden. Dat blijkt uit cijfers van Comeos, de federatie van de handelaars. Dat komt onder andere door de lage inflatie, waardoor de prijzen nauwelijks stijgen. En daar bovenop is er nog de bikkelharde concurrentie tussen de supermarkten

    04-09-2014 om 21:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters schaart zich volop achter Thyssen als eurocommissaris

    Peeters schaart zich volop achter Thyssen als eurocommissaris

    Peeters groot gelijk weg met de NVA liever vandaag dan morgen

    CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft dinsdagavond een scenario op tafel gelegd waarbij Charles Michel (MR) eerste minister mag worden en Marianne Thyssen (CD&V) Europees commissaris, zo melden verschillende bronnen. Ook Kris Peeters zou zich vol achter Marianne Thyssen hebben geschaard, wat zijn premierschap in het gedrang zou brengen.

    Dat Kris Peeters (CD&V) eerste minister zou worden, leek lang haast een zekerheid. Omdat CD&V niet groot genoeg is om zowel het premierschap als de post van Europees commissaris op te eisen, komt het Europees commissariaat automatisch bij de MR terecht. Maar binnen CD&V leeft ongenoegen over het feit daarvoor de fel gewaardeerde Marianne Thyssen wordt opgeofferd.

    Dat speelt mogelijk mee in het aanbod van Beke. In zijn scenario wordt Kris Peeters partijvoorzitter en hijzelf vicepremier in de federale regering. Het lijkt meer dan enkel een tactisch spelletje te zijn, want ook Kris Peeters zelf zou niet langer premier willen zijn, zo klinkt het. Marianne Thyssen is enorm gerespecteerd binnen de partij en zou al lang de belofte hebben gekregen dat ze een toppost zou krijgen in de Europese Commissie.

    De premier wordt dan wel opnieuw een Franstalige, een scenario waar de N-VA zegt mee te kunnen leven. Het scenario heeft echter niet de voorkeur van de Franstalige liberalen. De MR van Charles Michel zou het aanbod van CD&V hebben afgeslagen en zou liever de Europese commissaris willen leveren dan de premier. Het is een publiek geheim dat Michel zijn partijgenoot Didier Reynders graag naar Europa zou zien verkassen.

    ‘Niet één post voor de andere’

    Het is ook onduidelijk of de zet van Beke meer is dan een tactisch manoeuvre tijdens de onderhandelingen, of dat hij echt aanstuurt op een coup de théâtre. Bij CD&V klinkt het dat de partij vasthoudt aan “authentiek inhoudelijk onderhandelen”. De partij speelt hier dan ook geen blufpoker, zo is nog bij de partij te horen. CD&V is niet getrouwd met de 16 (het huisnummer van

    het kabinet van de premier in de Brusselse Wetstraat), klinkt het nog. Maar stellen dat de partij Kris Peeters zou laten vallen ten voordele van Thyssen, zoals een aantal websites meldt, klopt volgens CD&V-kringen niet: “Het gaat niet om één post op te geven voor een andere”.

    Veel tijd voor spelletjes is er alvast niet meer. Morgenochtend verwacht toekomstig commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een voordracht voor een Belgische commissaris.

    In het meest dramatische scenario komen de verschillende partijen er niet uit en staat de Zweedse coalitie op springen, nog voor ze goed en wel gevormd is.

    04-09-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    03-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merkel: Tol komt er

    Merkel: Tol komt er

    Angela Merkel heeft het machtswoord gesproken: de tolheffing op Duitse wegen komt er, aldus de bondskanselier vandaag na topoverleg van de Duitse christendemocaraten. Die rolden de afgelopen dagen vechtend over straat.

    De CDU-Bondsdagleden in de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn unaniem tegen de plannen van minister Dobrindt (CSU) van Verkeer omdat zij vrezen dat Nederlanders wegblijven uit de Duitse winkels en horeca.

    Afgelopen weekend lekte een alternatief plan uit van minister van Financiën Schäuble (CDU). Ongehoord dat een minister zijn collega 'beconcurreert' op het terrein van diens portefeuille, vindt CSU-voorzitter Seehofer. Schäuble zou plannen hebben om particuliere investeerders tol te laten heffen op snelwegen, zoals nu al in Frankrijk en Italië het geval is. 

    Merkel wil dat verder aan het plan wordt gewerkt op basis van het voorstel van Dobrindt, dat voorziet in tolheffing op alle wegen voor een 'infrastructuurkas' van de staat. De regeringsleider wil zich echter niet definitief laten vastpinnen op heffing op alle wegen. Volgens de lezing van de CDU in Noord-Rijnland-Westfalen is alleen tolheffing op Autobahnen (snelwegen) afgesproken tijdens de kabinetsformatie vorig jaar.

    03-09-2014 om 23:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder en dochter wonen al zes weken in garagebox

    Moeder en dochter wonen al zes weken in garagebox

    Brigitta en Cindy willen geen afstand doen van hun honden en leven nu in een garagebox.

    Brigitta Croons (46) en haar dochter Cindy (26) wonen samen met hun twee honden al zes weken in een garagebox in de Sint-Barbara­straat in Heers. Ze werden door de deurwaarder uit hun huurhuis gezet omdat ze te veel huisdieren hadden.

    De vrouwen willen geen huis van het OCMW omdat ze ook daar hun dieren niet mogen meenemen. ‘Zolang ze er niet mee instemmen om afstand te doen van hun dieren, kunnen wij hen niet helpen’, zegt burgemeester Kristof Pirard.

    Reptielen

    Zes weken geleden is Brigitta Croons door de deurwaarder uit haar huurhuis gezet en is ze met haar hele inboedel in een garagebox gaan wonen. Volgens sociale huurmaatschappij ‘Land van Loon’ hield de vrouw zich niet aan de afspraken. Huurders mogen namelijk geen huisdieren houden. De maatschappelijk medewerker van de sociale huurmaatschappij telde 34 dieren bij de familie in huis, gaande van honden en katten tot cavia’s en zelfs reptielen. Ondanks verschillende aanmaningen, weigerde de vrouw de dieren weg te doen.

    ‘Ik begrijp het niet’, zucht Brigitta. ‘Ik betaalde netjes mijn huishuur en mocht volgens het huurcontract dat ik met de vorige huisbaas had afgesloten, wel dieren houden. Dan werd ik van de ene op de andere dag huurder van de sociale verhuurmaatschappij en mocht ik geen huisdieren meer houden. Mijn twee hondjes zijn al 9 en 6 jaar bij mij, die doe je zomaar niet weg. Ik kreeg een andere woning ter beschikking, maar daar mochten ook al geen huisdieren in. Dus was dat ook geen oplossing voor mij. Om die reden zit ik nu al zes weken in deze garagebox met mijn dochter en onze honden’, zucht Brigitta.

    Voor een maandelijkse huur van 30 euro is van enig comfort geen sprake en bij hevige regenval loopt de garage onder. Enkele buurtbewoners hebben zich om de familie ontfermd en zorgen dat ze eten en drinken hebben. Het petroleumvuurtje dat ze van de buurtbewoners kregen, mogen ze van de politie niet gebruiken wegens brandgevaar.

    Volgens Filip Moers, voorzitter van Land van Loon, is de vrouw inderdaad uit haar huis gezet door een deurwaarder omdat ze zich niet wilde schikken naar de nieuwe huurreglementen. ‘Ze hield zo veel dieren, waaronder ook slangen, en dat zorgde voor overlast. De verzoeningen en verplichtingen opgelegd door de vrederechter haalden niets uit. Vandaar dat de deurwaarder werd uitgestuurd.’

    Diabetes

    Brigitta lijdt aan een zeer ernstige vorm van diabetes. ‘Dat klopt’, zegt burgemeester Kristof Pirard. ‘Zij wordt dagelijks door een verpleegster van het Wit-Gele kruis in de EHBO-ruimte van het gemeentehuis verzorgd.’

    De burgemeester is op de hoogte van de problematiek en heeft de vrouw ook al een woning aangeboden van het OCMW. Helaas gelden daar dezelfde regels voor huisdieren. ‘Zolang ze er niet mee instemt om haar dieren in een asiel of bij vrienden onder te brengen, kunnen wij haar niet helpen’, aldus ­Pirard.

    03-09-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    02-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn moet voor 61 miljoen euro op dieet

    De Lijn moet voor 61 miljoen euro op dieet

    Vervoersmaatschappij De Lijn zal de volgende 5 jaar voor 61 miljoen euro de buikriem moeten aanhalen. Dat komt neer op ongeveer 6 procent van het totale budget van De Lijn. De kans is groot dat vervoersbewijzen duurder worden. Dat zegt De Morgen.

    Concrete cijfers en te nemen maatregelen moeten nog vastgelegd worden in het Vlaams regeerakkoord, maar het lijkt al vast te staan dat de openbare vervoersmaatschappij volgend jaar al voor 30 miljoen euro zou moeten snoeien. Dat betekent dat de aangekondigde besparingen dubbel zo zwaar uitvallen dan eerst gedacht.

    Momenteel dekt De Lijn ‘slechts’ 15 procent van haar kosten. Dat moet ‘rechtvaardiger en gedifferentieerder’. Prijsverhogingen bij de vervoersbewijzen lijken in elk geval onafwendbaar. Hoe diep de Vlaming dan wel in de buidel moet tasten bij het nemen van bus of tram, is vooralsnog niet duidelijk.

    De regering laat bovendien het principe van ‘basismobiliteit’ - iedere Vlaming moet op maximaal 750 meter van zijn woonst toegang hebben tot het openbaar vervoer - varen. De Vlaming zal dus verder moeten lopen om een bus te kunnen nemen.

    De vakbonden zijn in elk geval niet te spreken over de aangekondigde besparingen. Ze werden immers niet geraadpleegd en nemen het woord ‘afbraakpolitiek’ in de mond. Het kan volgens de vakbonden ook niet anders of de reizigers zullen de besparing voelen in hun portemonee. ‘De reiziger zal meer betalen voor minder aanbod’, klinkt het bij de socialistische vakbond.

    Ook het personeel zal de besparingen ongetwijfeld voelen. Er zal meer flexibiliteit verwacht worden van de werknemers en de tewerkstelling zal ongetwijfeld teruglopen, aldus de socialistische vakbond.

    02-09-2014 om 21:24 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unizo-topman: Loonkosten zullen stijgen

    Unizo-topman: Loonkosten zullen stijgen

    Waarschuwingsschot uit onverwachte hoek voor de federale onderhandelaars. Topman Karel Van Eetvelt van zelfstandigenorganisatie Unizo geeft de uitgelekte plannen volgens een onvoldoende. "Met wat nu op tafel ligt, staat de kmo's geen loonkostenverlaging maar een verhoging te wachten", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

    "Er is Thatcheriaanse kopie in de maak." De vorming van een centrumrechtse federale regering is nog maar drie weken ver en vakbonden staan al op hun achterste poten. Intussen lurken de patroons nog eens aan hun pina colada op het strand van Saint-Tropez, zou je denken. Hún regering is in de maak: centrumrechts met N-VA als spelverdeler en een ex-Unizo-topman als spits. Maar zie, Karel Van Eetvelt roert zich in het debat: de maatregelen uit de uitgelekte formateursnota zijn onvoldoende om de economie die broodnodige boost te geven, oordeelt hij.

    "Dit is niet de shocktherapie waarvan sprake. Ja, men stelt voor om de werkgeversbijdragen van 33 naar 25 procent te verlagen. Maar men wil dat financieren door de middelen die al gereserveerd waren voor de uitvoering van het concurrentiepact van Di Rupo en de jaarlijkse korting op de bedrijfsvoorheffing te recycleren. Dat is niks anders dan vestzak-broekzak." 

    "Erger nog: het concurrentiepact dumpen heeft een pervers effect, tonen onze berekeningen. In sectoren met grote tewerkstelling, zoals kmo's, de bouw, de horeca, de distributie, zullen de loonkosten niet dalen maar toenemen. Het feest van de multinationals wordt zo betaald met het verlies van de kleine bedrijven. Ik ga ervan uit dat men dit verkeerd heeft ingeschat en nog rechtzet. Als dit toch de uitkomst van deze regeringsvorming wordt, zullen we onze stem stevig verheffen."

    Niet pessimistisch
    Volgens de Unizo-voorman is de 'hete herfst' die de bonden nu al aankondigen, misplaatst. "De vergelijking met Thatcher is onzin. De werkloosheidsuitkering blijft onbeperkt in de tijd, tijdskrediet blijft onaangeroerd, uitkeringen blijven welvaartsvast en de besparingen in de gezondheidszorg lijken wel erg gematigd. Een blokkering van de index zie ik er al helemaal niet komen. CD&V zal dat niet toelaten."

    Ondanks de kritiek is Van Eetvelt niet pessimistisch. "De toon van de toekomstige regering zit goed. Er staan dingen in die formateursnota die ik jarenlang niet in regeringsakkoorden gezien heb. Mijn belangrijkste boodschap: vorm zo snel mogelijk die regering en begin te hervormen. We kunnen ons geen 'stop-and-go-beleid' meer permitteren."

    02-09-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf maandag is sterilisatie katten verplicht

    Vanaf maandag is sterilisatie katten verplicht

    Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier gesteriliseerd. Vanaf die datum moeten alle katten namelijk gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

    De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

    Sinds 1 september 2012 moeten alle katten die in de Belgische asielen worden binnengebracht al gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden voor ze ter adoptie worden aangeboden. Nu wordt die maatregel dus uitgebreid voor verhandelingen van katten tussen particulieren. Alleen de katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of voor mensen in het buitenland zullen nog zonder voorafgaande sterilisatie verhandeld mogen worden. Voor die overdracht zullen de katten dan wel moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn.

    01-09-2014 om 21:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 september?

    Wat verandert er op 1 september?

    Wat verandert er op 1 september?

    Een nieuwe maand luidt elke keer opnieuw enkele veranderingen in. Deze dingen zullen vanaf 1 september anders zijn:

    25 Vlaamse scholen beginnen met immersie-onderwijs

    25 Vlaamse secundaire scholen gaan op 1 september van start met CLIL (Content and Language Integrated Learning), ook bekend als immersie-onderwijs. Met die onderwijsvorm worden vakken in een andere taal gegeven. Dat is al langer mogelijk in Wallonië, en Vlaanderen volgt nu ook dat voorbeeld. In Wallonië is het in 300 scholen mogelijk.

    Om les te mogen geven in een andere taal moet de leraar wel een diploma hebben in een andere taal, bijvoorbeeld Engels of Frans. De leerlingen moeten bovendien kunnen kiezen tussen het CLIL-traject of een parallel Nederlandstalig traject, en moeten het dus ook in het Nederlands kunnen volgen. Vijfentwintig scholen dienden een aanvraag in, en zij hebben van de administratie ook hun goedkeuring gekregen. Jaarlijks is een aanvraagronde voorzien.

    Consumenten kunnen groepsvordering aanspannen

    Consumentenorganisaties kunnen vanaf 1 september een groepsvordering, ook bekend als de zogenaamde “class action suit”, aanspannen tegen een onderneming als ze menen dat ze in groep benadeeld zijn. Bedoeling van de wet is de door een onderneming veroorzaakte schade die een groep consumenten geleden heeft, te herstellen. De wet geldt wel enkel als de onderneming in kwestie een contractuele inbreuk heeft gepleegd of als een in de wet opgenomen Belgische of Europese wet werd overtreden.

    Motilium-zetpillen 60 mg en Touristil-tabletten uit de handel

    Eerste aanvragen voor .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam

    Merkhouders van een merknaam die is opgenomen in de Trademark Clearinghouse kunnen vanaf 1 september, en tot en met 1 oktober, een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam registreren. Voor de registratie betalen de merkouders 400 euro aan DNS.be, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de .be-domeinnaam. De toewijzing zal gebeuren op basis van het principe "first come, first served", aldus DNS.be. Na de merkhouders volgen ook andere organisaties, overheidsinstanties en particulieren.

    Motilium-zetpillen 60 mg en Touristil-tabletten worden vanaf 1 september uit de handel gehaald in België. Dat is een gevolg van een beslissing van de Europese Commissie. Reden hiervoor is de bezorgdheid die gerezen was over de bijwerking van het bestanddeel domperidon voor het hart.

    De vergunningen voor het in de handel brengen van orale formuleringen met een dosis hoger dan 10 mg, rectale formuleringen met een dosis van 10 mg en 60 mg, en combinatiemiddelen die domperidon/cinnarizine bevatten worden ingetrokken. Europa vraagt ook dat de bijsluiters voor de medicijnen worden aangepast.

    Nieuw energielabel voor stofzuigers

    Vanaf september wordt het maximaal vermogen van stofzuigers beperkt tot 1.600 watt en krijgen toestellen een nieuw label. Dat is het gevolg van een nieuwe Europese richtlijn rond het energieverbruik van stofzuigers.

    Volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop is het vermogen van de stofzuigers niet de doorslaggevende factor voor de prestaties van het toestel. Een hoog vermogen houdt vooral een hoger energieverbruik in. De nieuwe Europese richtlijn maakt daar een eind aan: stofzuigers mogen voortaan nog een maximaal vermogen van 1.600 watt hebben, vanaf september 2017 wordt dat nog verder verlaagd naar 900 watt.

    Oprichting familierechtbank zorgt ook voor wijzigingen bij vrederechter

    Familiale geschillen worden vanaf 1 september bij de vredegerechten weggetrokken. Ze verhuizen dan naar de nieuwe familierechtbanken, die speciaal worden opgericht voor betwistingen rond bijvoorbeeld echtscheidingen en onderhoudsgeld.

    Toch wordt de rol van de vrederechters ook uitgebreid. Momenteel behandelen ze geschillen waarbij een particulier betrokken is tot 1.860 euro. Vanaf 1 september wordt die grens opgetrokken tot 2.500 euro.

    Sterilisatie katten verplicht

    Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier gesteriliseerd. Vanaf die datum moeten alle katten namelijk gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

    De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

    Lieven Boeve aan het hoofd van katholiek onderwijs

    Op 1 september volgt Lieven Boeve officieel Mieke Van Hecke op aan het hoofd van de koepel van het katholiek onderwijs. Van Hecke ging in 2004 aan de slag als topvrouw van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO).

    Boeve, geboren in Veurne, is gewoon hoogleraar fundamentele theologie aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven en sinds 1 augustus 2008 decaan. Hij staat ook aan het hoofd van de lerarenopleiding van de universiteit. Boeve stond op de shortlist met drie namen van kandidaat-opvolgers. De andere namen op die lijst waren Steven Vanackere en Paul Yperman.

    Lifestylemagazine voor moslima’s in Vlaanderen en Nederland

    Moslima’s in Vlaanderen en Nederland krijgen op 1 september een eigen magazine: AYA Lifestyle. In het nieuwe vrouwenblad komen dezelfde thema’s aan bod die ook in de reeds bestaande vrouwenbladen worden behandeld, al zal AYA Lifestyle meer aandacht hebben voor levensbeschouwelijke thema’s. Het tijdschrift zal vier keer per jaar verschijnen.

    01-09-2014 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale formatie is een dieet waar mensen van doodgaan

    Federale formatie is een dieet waar mensen van doodgaan

    ‘Federale formatie is een dieet waar mensen van doodgaan’

    'Dit is een dieet waar mensen van doodgaan.' Dat zei ACV-voorzitter Marc Leemans op Radio 1 in een reactie op de federale formatie. 'Ik heb nog niets gezien voor de werknemers', aldus Leemans. 'Er zijn heel veel lastenverlagingen, een opbod van miljarden, en aan de andere kant zijn er alleen maar besparingen: duurdere collectieve diensten, minder collectieve diensten, een afbouw van de sociale zekerheid.'

    Leemans waarschuwde dat met de voorliggende formatievoorstellen alle zuurstof uit de samenleving zal verdwijnen. 'Je moet werkgevers meer ruimte geven op voorwaarde dat dat op een evenwichtige manier gebeurt en dat je de werknemers de factuur daarvoor niet laat betalen. Daar zijn recepten voor.'

    De vakbondsman pleitte voor een belasting op vermogen. 'Wij zijn een vakbond, ons standpunt is gekleurd', gaf hij toe. 'Maar als de OESO dat zegt, het Planbureau, de Nationale Bank en de Hoge Raad van Financiën, wie zijn wij dan, en wie zijn de politici dan, om te zeggen: ‘Wij gaan die gedurfde keuze voor een structurele verandering niet maken’?'

    Leemans voorspelde nog moeilijke tijden voor CD&V, de partij die het dichtst bij ACV staat. 'Voor CD&V zal het zeker en vast niet makkelijk zijn, zij moeten opboksen tegen drie partijen met een liberaal programma. Het is aan hen om het centrumbeleid er in te krijgen.'

    De ACV-voorzitter kreeg in De Ochtend tegengewicht van VBO-voorzitter Pieter Timmermans. 'Je moet eerst zaaien en dan oogsten', wierp die tegen. 'Eerst moet het economisch draagvlak versterkt worden. De beste koopkrachtmaatregel is een job, dan is er ook geld voor sociale correcties.'

    Timmermans is geen voorstander van een vermogensbelasting. 'In dit land is alles al belast, behalve het in- en uitademen van lucht.' De VBO-voorzitter kondigde aan volgende week met een precieze becijfering te komen van welke lasten ondernemers in België zoal betalen.

    31-08-2014 om 20:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars

    De onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars

    Maggie De Block heeft altijd haar poederdoosje bij de hand en Alexander De Croo springt kwistig om met aftershave.

    Deze week lekte uit dat N-VA een lijstje bijhoudt met de kleine kantjes van hun Franstalige tafelgenoten. We weten nu dat Charles Michel verlekkerd is op garnaalkroketten en dat Olivier Chastel Vlaamse Koehonden kweekt. Maar ook de Vlaamse onderhandelaars hebben hun onbekende kantjes.

    Jan Jambon (N-VA) houdt van opera en zijn lievelingseten is geen Vlaamse kost, maar Thais. Bart De Wever weet intussen alles over gezond eten en drinkt geen alcohol. Dat zal zijn fenomenaal geheugen goed doen, want De Wever noteert nauwelijks tijdens marathononderhandelingen maar onthoudt wel feilloos wie wat wanneer gezegd heeft.

    Dat Kris Peeters (CD&V) graag verschillende sporten beoefent, is geweten. Paardrijden doet hij op zijn eigen paard, met de Duitse naam Feuer. Ook een eigen motor moet hem de nodige adrenaline bezorgen. Wouter Beke draagt een stappenteller aan zijn pols die verbonden is met zijn smartphone, zo weet hij elke avond hoeveel stappen hij nog moet tellen om fit te blijven. Pieter De Crem houdt dan weer zijn conditie op peil met inline-skates.

    Gwendolyn Rutten (Open VLD) drinkt graag zelfgemaakte smoothies en schreef ooit een poëziebundel. Maggie De Block heeft altijd haar poederdoosje bij de hand en gebruikt dat verschillende keren per dag. Alexander De Croo durft dan weer kwistig om te springen met zijn aftershave, overdreven volgens sommigen in zijn omgeving.

    31-08-2014 om 00:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    30-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe onthoofdingsvideo ISIS opgedoken

    Nieuwe onthoofdingsvideo ISIS opgedoken

    Echt schandalig hoe is dat toch mogelijk zijn dat dan nog mensen wat denkt u.

    Nieuwe onthoofdingsvideo ISIS opgedoken

    De terreurgroep Islamitische Staat heeft een nieuwe onthoofdingsvideo op YouTube geplaatst. Het moet dienen als waarschuwing voor de strijd tegen ISIS in het noorden van Irak.

    De video waarin een vermoedelijke Koerdische man wordt onthoofd, werd donderdag onder de titel ‘Een bloedige waarschuwing’ op YouTube geplaatst. Het slachtoffer zit geknield voor een moskee in de door ISIS gecontroleerde Iraakse stad Mosoel.

    De jihadisten waarschuwen ervoor dat anderen het zelfde lot zullen ondergaan als de Koerdische leiders van de regio hun banden met de Verenigde Staten niet doorknippen. De luchtaanvallen van dat bondgenootschap hebben er al voor gezorgd dat ISIS zich uit bepaalde regio’s moest terugtrekken.

    De video doet denken aan de onthoofdingsvideo van de Amerikaanse journalist James Foley en volgt meteen nadat ISIS video’s vrijgaf van wat volgens hen een massa-executie van tientallen Syrische krijgsgevangenen is.

    ISIS controleert nu ongeveer een derde van Syrië, vooral gebieden in het noorden en het oosten van het land. Dinsdag stelden onderzoekers van de Verenigde Naties al dat ISIS-strijders massale gruweldaden hadden begaan in Syrië. Publieke terechtstellingen zouden schering en inslag zijn, terwijl de lokale bevolking gedwongen wordt om toe te kijken. De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond gezegd dat de VS nog geen strategie vastgelegd hebben om de militanten van Islamitische Staat aan te pakken in Syri

    30-08-2014 om 22:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel 4 toch sneller beschikbaar?

    Doel 4 toch sneller beschikbaar?

    Doel 4 toch sneller beschikbaar?

    De vermoedelijk gesaboteerde kerncentrale Doel 4 zal met haar vermogen van 1.039 megawatt mogelijk sneller opnieuw in gebruik worden genomen dan eerst werd meegedeeld. Bronnen binnen het bedrijf menen dat de reactor al eind november technisch operationeel kan zijn. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

    De schade aan de turbine is enorm, maar zou mogelijk toch sneller kunnen worden hersteld, onder meer omdat er reservestukken voorradig zijn, zo blijkt.

    De herziene planning moet eerst aan het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en aan netbeheerder Elia worden meegedeeld. Bij Electrabel wou een woordvoerder aan de krant alleen bevestigen dat het bedrijf ‘begin volgende week zicht zal hebben op de planning’. Het is dus nog afwachten wat definitief beslist wordt door Electrabel.

    30-08-2014 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!