Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    02-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unizo-topman: Loonkosten zullen stijgen

    Unizo-topman: Loonkosten zullen stijgen

    Waarschuwingsschot uit onverwachte hoek voor de federale onderhandelaars. Topman Karel Van Eetvelt van zelfstandigenorganisatie Unizo geeft de uitgelekte plannen volgens een onvoldoende. "Met wat nu op tafel ligt, staat de kmo's geen loonkostenverlaging maar een verhoging te wachten", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

    "Er is Thatcheriaanse kopie in de maak." De vorming van een centrumrechtse federale regering is nog maar drie weken ver en vakbonden staan al op hun achterste poten. Intussen lurken de patroons nog eens aan hun pina colada op het strand van Saint-Tropez, zou je denken. Hún regering is in de maak: centrumrechts met N-VA als spelverdeler en een ex-Unizo-topman als spits. Maar zie, Karel Van Eetvelt roert zich in het debat: de maatregelen uit de uitgelekte formateursnota zijn onvoldoende om de economie die broodnodige boost te geven, oordeelt hij.

    "Dit is niet de shocktherapie waarvan sprake. Ja, men stelt voor om de werkgeversbijdragen van 33 naar 25 procent te verlagen. Maar men wil dat financieren door de middelen die al gereserveerd waren voor de uitvoering van het concurrentiepact van Di Rupo en de jaarlijkse korting op de bedrijfsvoorheffing te recycleren. Dat is niks anders dan vestzak-broekzak." 

    "Erger nog: het concurrentiepact dumpen heeft een pervers effect, tonen onze berekeningen. In sectoren met grote tewerkstelling, zoals kmo's, de bouw, de horeca, de distributie, zullen de loonkosten niet dalen maar toenemen. Het feest van de multinationals wordt zo betaald met het verlies van de kleine bedrijven. Ik ga ervan uit dat men dit verkeerd heeft ingeschat en nog rechtzet. Als dit toch de uitkomst van deze regeringsvorming wordt, zullen we onze stem stevig verheffen."

    Niet pessimistisch
    Volgens de Unizo-voorman is de 'hete herfst' die de bonden nu al aankondigen, misplaatst. "De vergelijking met Thatcher is onzin. De werkloosheidsuitkering blijft onbeperkt in de tijd, tijdskrediet blijft onaangeroerd, uitkeringen blijven welvaartsvast en de besparingen in de gezondheidszorg lijken wel erg gematigd. Een blokkering van de index zie ik er al helemaal niet komen. CD&V zal dat niet toelaten."

    Ondanks de kritiek is Van Eetvelt niet pessimistisch. "De toon van de toekomstige regering zit goed. Er staan dingen in die formateursnota die ik jarenlang niet in regeringsakkoorden gezien heb. Mijn belangrijkste boodschap: vorm zo snel mogelijk die regering en begin te hervormen. We kunnen ons geen 'stop-and-go-beleid' meer permitteren."

    02-09-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf maandag is sterilisatie katten verplicht

    Vanaf maandag is sterilisatie katten verplicht

    Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier gesteriliseerd. Vanaf die datum moeten alle katten namelijk gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

    De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

    Sinds 1 september 2012 moeten alle katten die in de Belgische asielen worden binnengebracht al gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden voor ze ter adoptie worden aangeboden. Nu wordt die maatregel dus uitgebreid voor verhandelingen van katten tussen particulieren. Alleen de katten die bestemd zijn voor een erkende kwekerij of voor mensen in het buitenland zullen nog zonder voorafgaande sterilisatie verhandeld mogen worden. Voor die overdracht zullen de katten dan wel moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn.

    01-09-2014 om 21:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 september?

    Wat verandert er op 1 september?

    Wat verandert er op 1 september?

    Een nieuwe maand luidt elke keer opnieuw enkele veranderingen in. Deze dingen zullen vanaf 1 september anders zijn:

    25 Vlaamse scholen beginnen met immersie-onderwijs

    25 Vlaamse secundaire scholen gaan op 1 september van start met CLIL (Content and Language Integrated Learning), ook bekend als immersie-onderwijs. Met die onderwijsvorm worden vakken in een andere taal gegeven. Dat is al langer mogelijk in Wallonië, en Vlaanderen volgt nu ook dat voorbeeld. In Wallonië is het in 300 scholen mogelijk.

    Om les te mogen geven in een andere taal moet de leraar wel een diploma hebben in een andere taal, bijvoorbeeld Engels of Frans. De leerlingen moeten bovendien kunnen kiezen tussen het CLIL-traject of een parallel Nederlandstalig traject, en moeten het dus ook in het Nederlands kunnen volgen. Vijfentwintig scholen dienden een aanvraag in, en zij hebben van de administratie ook hun goedkeuring gekregen. Jaarlijks is een aanvraagronde voorzien.

    Consumenten kunnen groepsvordering aanspannen

    Consumentenorganisaties kunnen vanaf 1 september een groepsvordering, ook bekend als de zogenaamde “class action suit”, aanspannen tegen een onderneming als ze menen dat ze in groep benadeeld zijn. Bedoeling van de wet is de door een onderneming veroorzaakte schade die een groep consumenten geleden heeft, te herstellen. De wet geldt wel enkel als de onderneming in kwestie een contractuele inbreuk heeft gepleegd of als een in de wet opgenomen Belgische of Europese wet werd overtreden.

    Motilium-zetpillen 60 mg en Touristil-tabletten uit de handel

    Eerste aanvragen voor .vlaanderen- en .brussels-domeinnaam

    Merkhouders van een merknaam die is opgenomen in de Trademark Clearinghouse kunnen vanaf 1 september, en tot en met 1 oktober, een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam registreren. Voor de registratie betalen de merkouders 400 euro aan DNS.be, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de .be-domeinnaam. De toewijzing zal gebeuren op basis van het principe "first come, first served", aldus DNS.be. Na de merkhouders volgen ook andere organisaties, overheidsinstanties en particulieren.

    Motilium-zetpillen 60 mg en Touristil-tabletten worden vanaf 1 september uit de handel gehaald in België. Dat is een gevolg van een beslissing van de Europese Commissie. Reden hiervoor is de bezorgdheid die gerezen was over de bijwerking van het bestanddeel domperidon voor het hart.

    De vergunningen voor het in de handel brengen van orale formuleringen met een dosis hoger dan 10 mg, rectale formuleringen met een dosis van 10 mg en 60 mg, en combinatiemiddelen die domperidon/cinnarizine bevatten worden ingetrokken. Europa vraagt ook dat de bijsluiters voor de medicijnen worden aangepast.

    Nieuw energielabel voor stofzuigers

    Vanaf september wordt het maximaal vermogen van stofzuigers beperkt tot 1.600 watt en krijgen toestellen een nieuw label. Dat is het gevolg van een nieuwe Europese richtlijn rond het energieverbruik van stofzuigers.

    Volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop is het vermogen van de stofzuigers niet de doorslaggevende factor voor de prestaties van het toestel. Een hoog vermogen houdt vooral een hoger energieverbruik in. De nieuwe Europese richtlijn maakt daar een eind aan: stofzuigers mogen voortaan nog een maximaal vermogen van 1.600 watt hebben, vanaf september 2017 wordt dat nog verder verlaagd naar 900 watt.

    Oprichting familierechtbank zorgt ook voor wijzigingen bij vrederechter

    Familiale geschillen worden vanaf 1 september bij de vredegerechten weggetrokken. Ze verhuizen dan naar de nieuwe familierechtbanken, die speciaal worden opgericht voor betwistingen rond bijvoorbeeld echtscheidingen en onderhoudsgeld.

    Toch wordt de rol van de vrederechters ook uitgebreid. Momenteel behandelen ze geschillen waarbij een particulier betrokken is tot 1.860 euro. Vanaf 1 september wordt die grens opgetrokken tot 2.500 euro.

    Sterilisatie katten verplicht

    Wie een kat wil verkopen of weggeven, dient er vanaf 1 september voor te zorgen dat het dier gesteriliseerd. Vanaf die datum moeten alle katten namelijk gesteriliseerd, geïdentificeerd en geregistreerd worden wanneer ze een nieuw baasje krijgen.

    De maatregel moet het aantal zwerfkatten en het aantal katten dat in een asiel wordt gestopt in toom houden. Een niet-gesteriliseerde kattin kan per jaar twee keer werpen en tijdens haar leven tientallen nakomelingen voortbrengen. Een behoorlijk aantal ervan dreigt vroeg of laat in een asiel te belanden of als zwerfkat in de natuur te worden achtergelaten. De enige afdoende manier om dat in te perken, is een sterilisatie en een registratie.

    Lieven Boeve aan het hoofd van katholiek onderwijs

    Op 1 september volgt Lieven Boeve officieel Mieke Van Hecke op aan het hoofd van de koepel van het katholiek onderwijs. Van Hecke ging in 2004 aan de slag als topvrouw van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO).

    Boeve, geboren in Veurne, is gewoon hoogleraar fundamentele theologie aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven en sinds 1 augustus 2008 decaan. Hij staat ook aan het hoofd van de lerarenopleiding van de universiteit. Boeve stond op de shortlist met drie namen van kandidaat-opvolgers. De andere namen op die lijst waren Steven Vanackere en Paul Yperman.

    Lifestylemagazine voor moslima’s in Vlaanderen en Nederland

    Moslima’s in Vlaanderen en Nederland krijgen op 1 september een eigen magazine: AYA Lifestyle. In het nieuwe vrouwenblad komen dezelfde thema’s aan bod die ook in de reeds bestaande vrouwenbladen worden behandeld, al zal AYA Lifestyle meer aandacht hebben voor levensbeschouwelijke thema’s. Het tijdschrift zal vier keer per jaar verschijnen.

    01-09-2014 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale formatie is een dieet waar mensen van doodgaan

    Federale formatie is een dieet waar mensen van doodgaan

    ‘Federale formatie is een dieet waar mensen van doodgaan’

    'Dit is een dieet waar mensen van doodgaan.' Dat zei ACV-voorzitter Marc Leemans op Radio 1 in een reactie op de federale formatie. 'Ik heb nog niets gezien voor de werknemers', aldus Leemans. 'Er zijn heel veel lastenverlagingen, een opbod van miljarden, en aan de andere kant zijn er alleen maar besparingen: duurdere collectieve diensten, minder collectieve diensten, een afbouw van de sociale zekerheid.'

    Leemans waarschuwde dat met de voorliggende formatievoorstellen alle zuurstof uit de samenleving zal verdwijnen. 'Je moet werkgevers meer ruimte geven op voorwaarde dat dat op een evenwichtige manier gebeurt en dat je de werknemers de factuur daarvoor niet laat betalen. Daar zijn recepten voor.'

    De vakbondsman pleitte voor een belasting op vermogen. 'Wij zijn een vakbond, ons standpunt is gekleurd', gaf hij toe. 'Maar als de OESO dat zegt, het Planbureau, de Nationale Bank en de Hoge Raad van Financiën, wie zijn wij dan, en wie zijn de politici dan, om te zeggen: ‘Wij gaan die gedurfde keuze voor een structurele verandering niet maken’?'

    Leemans voorspelde nog moeilijke tijden voor CD&V, de partij die het dichtst bij ACV staat. 'Voor CD&V zal het zeker en vast niet makkelijk zijn, zij moeten opboksen tegen drie partijen met een liberaal programma. Het is aan hen om het centrumbeleid er in te krijgen.'

    De ACV-voorzitter kreeg in De Ochtend tegengewicht van VBO-voorzitter Pieter Timmermans. 'Je moet eerst zaaien en dan oogsten', wierp die tegen. 'Eerst moet het economisch draagvlak versterkt worden. De beste koopkrachtmaatregel is een job, dan is er ook geld voor sociale correcties.'

    Timmermans is geen voorstander van een vermogensbelasting. 'In dit land is alles al belast, behalve het in- en uitademen van lucht.' De VBO-voorzitter kondigde aan volgende week met een precieze becijfering te komen van welke lasten ondernemers in België zoal betalen.

    31-08-2014 om 20:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars

    De onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars

    Maggie De Block heeft altijd haar poederdoosje bij de hand en Alexander De Croo springt kwistig om met aftershave.

    Deze week lekte uit dat N-VA een lijstje bijhoudt met de kleine kantjes van hun Franstalige tafelgenoten. We weten nu dat Charles Michel verlekkerd is op garnaalkroketten en dat Olivier Chastel Vlaamse Koehonden kweekt. Maar ook de Vlaamse onderhandelaars hebben hun onbekende kantjes.

    Jan Jambon (N-VA) houdt van opera en zijn lievelingseten is geen Vlaamse kost, maar Thais. Bart De Wever weet intussen alles over gezond eten en drinkt geen alcohol. Dat zal zijn fenomenaal geheugen goed doen, want De Wever noteert nauwelijks tijdens marathononderhandelingen maar onthoudt wel feilloos wie wat wanneer gezegd heeft.

    Dat Kris Peeters (CD&V) graag verschillende sporten beoefent, is geweten. Paardrijden doet hij op zijn eigen paard, met de Duitse naam Feuer. Ook een eigen motor moet hem de nodige adrenaline bezorgen. Wouter Beke draagt een stappenteller aan zijn pols die verbonden is met zijn smartphone, zo weet hij elke avond hoeveel stappen hij nog moet tellen om fit te blijven. Pieter De Crem houdt dan weer zijn conditie op peil met inline-skates.

    Gwendolyn Rutten (Open VLD) drinkt graag zelfgemaakte smoothies en schreef ooit een poëziebundel. Maggie De Block heeft altijd haar poederdoosje bij de hand en gebruikt dat verschillende keren per dag. Alexander De Croo durft dan weer kwistig om te springen met zijn aftershave, overdreven volgens sommigen in zijn omgeving.

    31-08-2014 om 00:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    30-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe onthoofdingsvideo ISIS opgedoken

    Nieuwe onthoofdingsvideo ISIS opgedoken

    Echt schandalig hoe is dat toch mogelijk zijn dat dan nog mensen wat denkt u.

    Nieuwe onthoofdingsvideo ISIS opgedoken

    De terreurgroep Islamitische Staat heeft een nieuwe onthoofdingsvideo op YouTube geplaatst. Het moet dienen als waarschuwing voor de strijd tegen ISIS in het noorden van Irak.

    De video waarin een vermoedelijke Koerdische man wordt onthoofd, werd donderdag onder de titel ‘Een bloedige waarschuwing’ op YouTube geplaatst. Het slachtoffer zit geknield voor een moskee in de door ISIS gecontroleerde Iraakse stad Mosoel.

    De jihadisten waarschuwen ervoor dat anderen het zelfde lot zullen ondergaan als de Koerdische leiders van de regio hun banden met de Verenigde Staten niet doorknippen. De luchtaanvallen van dat bondgenootschap hebben er al voor gezorgd dat ISIS zich uit bepaalde regio’s moest terugtrekken.

    De video doet denken aan de onthoofdingsvideo van de Amerikaanse journalist James Foley en volgt meteen nadat ISIS video’s vrijgaf van wat volgens hen een massa-executie van tientallen Syrische krijgsgevangenen is.

    ISIS controleert nu ongeveer een derde van Syrië, vooral gebieden in het noorden en het oosten van het land. Dinsdag stelden onderzoekers van de Verenigde Naties al dat ISIS-strijders massale gruweldaden hadden begaan in Syrië. Publieke terechtstellingen zouden schering en inslag zijn, terwijl de lokale bevolking gedwongen wordt om toe te kijken. De Amerikaanse president Barack Obama heeft donderdagavond gezegd dat de VS nog geen strategie vastgelegd hebben om de militanten van Islamitische Staat aan te pakken in Syri

    30-08-2014 om 22:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel 4 toch sneller beschikbaar?

    Doel 4 toch sneller beschikbaar?

    Doel 4 toch sneller beschikbaar?

    De vermoedelijk gesaboteerde kerncentrale Doel 4 zal met haar vermogen van 1.039 megawatt mogelijk sneller opnieuw in gebruik worden genomen dan eerst werd meegedeeld. Bronnen binnen het bedrijf menen dat de reactor al eind november technisch operationeel kan zijn. Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

    De schade aan de turbine is enorm, maar zou mogelijk toch sneller kunnen worden hersteld, onder meer omdat er reservestukken voorradig zijn, zo blijkt.

    De herziene planning moet eerst aan het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en aan netbeheerder Elia worden meegedeeld. Bij Electrabel wou een woordvoerder aan de krant alleen bevestigen dat het bedrijf ‘begin volgende week zicht zal hebben op de planning’. Het is dus nog afwachten wat definitief beslist wordt door Electrabel.

    30-08-2014 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto's afgekeurd na administratieve fout

    Auto's afgekeurd na administratieve fout

    Niet de eerste keer dat de FGOV Mobiliteit voor administratieve ellende zorgt. Probeer maar eens een wagen van buiten de EU ingeschreven te krijgen in België!


    De voorbije maanden zijn tientallen auto's niet door de keuring geraakt door een administratieve fout. Op hun inschrijvingsbewijs stond het gewicht van de auto niet vermeld en dan moeten de keuringscentra de auto afkeuren. De overheid heeft intussen ingezien dat dat een voor een hoop ellende zorgt. Daarom laten ze die auto's sinds kort toch door de keuring

    29-08-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    28-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude winter in Frankrijk, en bij ons gaat het licht uit

    Koude winter in Frankrijk, en bij ons gaat het licht uit

    Het laaste is het juiste, eerst beloven dat de stroom goedkoper zal worden en dan een kerncentrale plat leggen, om hun belofte niet dienen na te komen. NVA e.a politieke partijen zijn alvast goed begonnen met besparingen over de nek van de kleine en modale burger. Grote hebben uiteraard aandelen, verdienen er nog meer aan.

    Koude winter in Frankrijk, en bij ons gaat het licht uit

    Het ‘warme’ zuiden van Frankrijk beslist deze winter mee of in ons land het licht uitgaat. ‘Als in de Zuid-Franse groot­steden deze winter de verwarming aan moet, wordt het risico op stroomtekorten wel héél reëel’, zegt net­beheerder Elia.

    Deze winter is er structureel ruim 2.000 megawatt aan elektriciteit minder dan tijdens de al zeer moeilijke winter van 2012/2013. En veel oplossingen om op korte termijn nog extra elektriciteit op te slaan, zijn er niet. Stroom invoeren uit Frankrijk is er een van, maar blijkt niet evident.

    Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, windt er geen doekjes om, ondanks de wat zalvende toon van sommige politici de afgelopen dagen. CEO Jacques Vandermeiren vreest deze winter vooral voor de koude, windstille dagen (geen windenergie), in combinatie met koude temperaturen in het ‘warme’ zuiden van Frankrijk.

    ‘Als in steden zoals Marseille deze winter ook de verwarming fors aan moet, betekent dat een gigantisch energieverbruik extra. Eén graad Celsius kouder in Frankrijk betekent telkens een meerverbruik van 2.300 megawatt aan elektriciteit. Dat is de capaciteit van twee Belgische kerncentrales, puur om het extra Franse stroomverbruik op te vangen.’

    Toch wil Elia nu nog niet wanhopen. ‘Er is nog tijd om een aantal zaken in gang te zetten’, klinkt het. Zo staan er grote sensibiliseringsacties op poten om het energieverbruik in ons land te doen dalen.

    Straffen voor leveranciers

    Elia ziet ook mogelijkheden in het fors aanporren van de stroomproducenten/leveranciers zoals Electrabel en Luminus. Zij moeten volgens Elia dringend meer initiatieven nemen zodat ze het te verwachten stroomverbruik van hun klanten deze winter in alle omstandigheden kunnen garanderen. ‘Niet de particulieren moeten vandaag op zoek naar een noodgenerator. Dat zouden beter de leveranciers doen’, aldus nog Vandermeiren.

    Elia houdt daarvoor een forse financiële stok achter de deur. Energieleveranciers die deze winter meer energie nodig hebben dan ze zelf kunnen produceren of invoeren, worden daarvoor financieel zwaar gestraft, met een boete die honderd keer hoger is dan de huidige marktprijs voor elektriciteit. ‘Door onvoldoende energie voorradig te hebben voor hun eigen klanten, veroorzaken ze immers een onevenwicht op de markt’, zo klinkt het nog bij Elia.

    In hoeverre het dreigement met superboetes een stroom­tekort in België kan voorkomen, moet nog blijken. ‘Maar elke megawatt die nog extra geproduceerd wordt (door noodgeneratoren, nvdr.) of vermeden wordt (door grote klanten tijdelijk af te schakelen, nvdr.), kan wel degelijk een acuut stroomtekort voorkomen.’

    In het slechtste geval worden bepaalde gebieden in ons land ‘ordentelijk’ afgeschakeld van het elektriciteitsnet. Volgens Elia zou zo’n afschakeling nooit langer dan 3 uur duren. Desnoods wordt een ander gebied afgeschakeld.

    28-08-2014 om 21:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering maakt zorgpremie dubbel zo duur

    Vlaamse regering maakt zorgpremie dubbel zo duur

    De regering-Bourgeois I verhoogt de bijdrage voor de zorgverzekering van 25 euro naar 40 à 50 euro en voor lage inkomens van 10 euro naar 20 euro. ‘Een verdubbeling is het meest waarschijnlijke scenario’, luidt het in De Tijd. Op die manier probeert de Vlaamse regering het systeem betaalbaar te houden.

    Iedere Vlaming ouder dan 25 jaar wordt op dit ogenblik gevraagd om één keer per jaar 25 euro te betalen voor de verplichte zorgverzekering. Uit solidariteit met zwaar zorgbehoevende medemensen. Met dat geld krijgt al wie een beroep moet doen op mantel- of thuiszorg of in een woonzorgcentrum verblijft, maandelijks een vast bedrag als tegemoetkoming in de niet-medische kosten.

    ‘Door de vergrijzing stijgt het aantal zwaar zorgbehoevende mensen in Vlaanderen ieder jaar met meer dan 4 procent’, laat het Agentschap Zorg en Gezondheid weten. ‘Op dit ogenblik gaat het al om meer dan 200.000 mensen.’

    Eerder verklaarde minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen al in De Standaard dat een premieverhoging tot de mogelijkheden behoort. ‘Het is belangrijk als uitdrukking van onze solidariteit. Het bedrag is sinds 2003 niet aangepast of geïndexeerd.’

    ‘We willen naar een beter beleid voor alle mensen die langdurige zorg nodig hebben’, aldus Vandeurzen. ‘Daarom gaan we een nieuwe, Vlaamse sociale bescherming uitbouwen, waarin de zorgverzekering, het budget voor beschut wonen en voor revalidatie, de thuiszorg, de woonzorg en de basisuitkering voor alle personen met een handicap allemaal samenkomen. We leggen dus een tweede laag van bescherming bovenop de bestaande federale ziekteverzekering. Een uniek en boeiend concept, vind ik. Zo kunnen we een aanpak uitbouwen die tegemoet komt aan nieuwe behoeften, zoals de vraag van ouderen om langer thuis te blijven wonen.’

    28-08-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno De Wever: Wie weet leidt mijn broer in 2019 een onafhankelijk Vlaanderen

    Bruno De Wever: Wie weet leidt mijn broer in 2019 een onafhankelijk Vlaanderen

    We wisten al dat Bruno het een beetje moeilijk heeft met het succes van zijn broer.

    Bruno De Wever: “Wie weet leidt mijn broer in 2019 een onafhankelijk Vlaanderen”

    Bruno De Wever, broer van, sluit een grote omwenteling in 2019 niet uit. Hij gelooft dat de voornaamste doelstelling van N-VA nog steeds een onafhankelijk Vlaanderen is en niet het vormen van een herstelregering. Voorts roept Bruno De Wever Ecolo en Groen op om samen één partij te vormen, als tegengewicht voor het ‘verdampen van België’. Dat zegt hij in een weekendinterview in De Standaard.

    “Dat herstelbeleid, pfff, daar is de partij misschien wel mee bezig, maar daar draait het eigenlijk niet om”, zo zegt de historicus onomwonden. “Mijn broer kan straks mooi in de luwte in Antwerpen afwachten. En dan, wie weet, binnen vijf jaar binnengehaald worden als the grand old man die het quasi onafhankelijk Vlaanderen mag leiden.” De analyse is opmerkelijk omdat Bart De Wever meestal zelf op de vlakte blijft als het separatistische gedachtegoed van de N-VA gaat.

    Het vormen van een onafhankelijk Vlaanderen zal alleszins geen evidentie zijn, zo meent Bruno De Wever. Welke oplossing moet er bijvoorbeeld komen voor het probleem-Brussel? “Men heeft nooit een deftige strategie uitgewerkt voor de hoofdstad. Er zal een band blijven, maar hoe sterk zal die zijn? Nu kan ik mij voorstellen dat Vlaams-nationalisten genoegen zullen nemen met een zelfstandig Vlaanderen dat samen met Brussel deel uitmaakt van een bondsstaat België.”

    Verbond Groen-Ecolo

    Ook deed Bruno De Wever een opmerkelijke oproep aan het adres van de partijen Groen en Ecolo. “Ik herhaal mijn oproep aan Groen en Ecolo: vorm een Belgische partij. Milieu, stedelijkheid en sociale zekerheid – die materies overstijgen toch de gemeenschappen. Wat houdt jullie tegen?”

    Volgens Bruno De Wever is het geen evidentie dat de Belgische staat zomaar zal ‘verdampen’. Door de opkomst van het Engels als tweede taal en door de toenemende digitalisering kan er een nieuw soort communicatie ontstaan in de publieke ruimte, zo stelt Bruno De Wever. In die ruimte kan dan een groep rechtstaan, die dezelfde belangen deelt aan beide zijden van de taalgrens. “Een belangrijke stap in dat proces is partijvorming en de zoektocht naar nieuwe democratische vormen”, aldus de historicus.

    Van Besien: ‘Symbolische oproep’

    Wouter Van Besien, voorzitter van Groen, is niet meteen gewonnen voor die stap. “De oproep van Bruno De Wever lijkt me veeleer symbolisch: laat taal geen barrière zijn. En dat is het voor ons ook niet. Groen en Ecolo werken nu al zeer goed samen. We zetten het samenwerkingsfederalisme in de praktijk om, bijvoorbeeld door één fractie te vormen in Kamer en Senaat of door in Brussel en in de Brusselse gemeenten samen op één lijst te staan.”

    Die samenwerking doortrekken naar het vormen van één partij, dat hoeft voor Wouter Van Besien niet. “Dat lijkt me op dit moment niet nodig. Het zou ook heel wat gesleutel aan partijstructuren vergen. Trouwens, wat veel mensen vergeten is dat wij als enige nooit een unitaire partij zijn geweest. Maar waar de andere partijen verder uit elkaar groeien, wordt onze samenwerking met Ecolo nog verder uitgediept.”

    27-08-2014 om 22:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht tempert Zweedse verwachtingen: België kan geen groei creëren

    De Gucht tempert Zweedse verwachtingen: België kan geen groei creëren

    De Gucht heeft gelijk. Het enige wat die nieuwe "Zweedse" coalitie zal bereiken is dat de inlandse economie stil valt.

    Waarom moeten we dan zo veel ministers in de gewesten en federaal betalen als ze toch niks kunnen verwezelijken ? Waarom stort de gucht dan zijn verkregen lonen niet terug als hij toch niks heeft gepresteerd in het verleden ?

    De enige oplossing is om uit de eurozone te stappen , dit nekt ons allemaal. Wanneer is hier een referendum ?

    In gesprek met De Standaard laat eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) zijn licht schijnen over de Belgische politiek. De Zweedse coalitie maakt zich maar beter geen illusies: "Ik geloof niet dat je autonoom, met welk programma ook, in België een serieuze economische groei kunt creëren als er in onze buurlanden geen groei is."

    "Als Duitsland niet groeit, kan je er gif op innemen dat België ook niet groeit", geeft De Gucht onheilspellend mee. "Zo'n crisissituatie kan je wat opvangen door bijvoorbeeld de bouw te stimuleren of kmo's wat zuurstof te geven. Maar zelf een groeipatroon creëren in Europa tegen de globale trend in, is ondoenbaar." 

    De Zweedse onderhandelaars staan volgens De Gucht dus voor een zo goed als onmogelijke opdracht. "Er zijn een heleboel dingen die je moet doen: de staatsbegroting op orde brengen, de concurrentiekracht van de bedrijven verhogen, het overheidsbeslag moet absoluut omlaag, de vergrijzing moet aangepakt worden en de personenbelasting moet omlaag. Mijn punt is dat dit eigenlijk onmogelijk te combineren is als je geen groei hebt."

    Uitkijken naar Commissie
    Het probleem situeert zich dus op Europees niveau. Het mag volgens De Gucht dan ook niet verbazen dat het begrotingstraject van de verschillende landen een van de eerste debatten van de volgende Europese Commissie zal zijn. Begrotingsevenwichten uitstellen en de economie zuurstof geven lijkt een reële optie. 

    De Gucht maakt de denkoefening voor België: "Ik ga mij nu niet uitspreken over wat wel of niet kan. België heeft een hoge schuldgraad, maar is momenteel zeker niet bij de slechtste leerlingen van de klas. Als je het tekort onder de 3 procent houdt, zal Europa ook niet zo direct ingrijpen. Maar als er geen groei komt, mag men die zoektocht van 17,3 miljard euro tegen 2019 vergeten."

    27-08-2014 om 00:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    26-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gaever wil via De Wever en Beke cordon sanitaire afschaffen

    Van Gaever wil via De Wever en Beke cordon sanitaire afschaffen

    Van Gaever wil via De Wever en Beke cordon sanitaire afschaffen

    Oud-parlementslid Freddy Van Gaever (76) zal zich kandidaat stellen om één jaar voorzitter te worden bij Vlaams Belang. Dat heeft hij gezegd op de IJzerwake. De Antwerpse zakenman heeft voor dat jaar grote ambities.

    Van Gaever, van 2004 tot 2010 politiek actief als Vlaams parlementslid en gecoöpteerd senator, wil Vlaams Belang na de vervroegde voorzittersverkiezingen in het najar één jaar leiden. Die tijd hebben ondervoorzitters Barbara Pas en Chris Janssens en jongerenvoorzitter Tom Van Grieken volgens Van Gaever nodig om ervaring op te doen.

    De drie Vlaams Belang-beloften, die nu al genoemd worden als kandidaat-opvolgers voor Gerolf Annemans, ontberen volgens Van Gaever nog wat kilometers op de teller om het tot een goed einde te brengen als voorzitter. Daarom wil hij naar eigen zeggen nog een laatste inspanning doen voor de partij.

    ‘Goede contacten met partijvoorzitters’

    Van Gaever toont zich overigens ambitieus voor zijn partijvoorzitterschap. Hij wil de goede contacten die hij naar eigen zeggen heeft met Bart De Wever (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) gebruiken om het cordon sanitaire rond Vlaams Belang af te schaffen.

    Verder vindt Van Gaever dat er in Vlaanderen een rechtse krant moet komen. Ten slotte wil hij de financiën van het Vlaams Belang op orde krijgen, zodat er minder geld wordt uitgegeven dan er binnenkomt.

    26-08-2014 om 21:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparen op gezinnen, maar wel geld voor peperdure straaljagers

    Besparen op gezinnen, maar wel geld voor peperdure straaljagers

    “Besparen op gezinnen, maar wel geld voor peperdure straaljagers”

    De groene oppositie reageert fel op het nieuws dat de federale regeringsonderhandelaars principieel overeengekomen zouden zijn om te investeren in een opvolger voor de F-16’s van het Belgische leger. “Deze beslissing zegt heel veel over de prioriteiten van Peeters en Michel”, zegt Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo. “Terwijl wordt bespaard op gezinnen en gewone mensen, ligt er wel al een cheque klaar voor peperdure straaljagers.”

    CD&V, MR, Open Vld en N-VA beslisten het voorbije weekend om de F-16’s te vervangen tegen 2023. In 2018 zou worden beslist welk toestel in de plaats komt van de verouderde straaljagers.

    “De kostprijs kan oplopen tot 5 miljard euro”, zegt Kristof Calvo. “Vijf miljard euro is drie keer het budget dat nodig is om alle Belgen uit de armoede te halen. Of beeld je in welke loonlastenverlaging we met dat geld zouden kunnen doorvoeren, de noodzakelijke zuurstof voor onze economie en bedrijven.” Voor Groen leggen de onderhandelaars hun prioriteiten fout.

    Bovendien zou België beter met de andere Europese lidstaten overleggen, zegt Calvo. “In Europa hebben we vandaag geen tekort aan gevechtstoestellen. Dergelijke aankopen moeten gecoördineerd en in Europees verband gebeuren.” Voor Groen is het helemaal onbegrijpelijk “dat de CD&V, in principe de meest sociale partij van deze coalitie, deze aankoop heeft gepusht”.

    Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt zal de kwestie laten agenderen in de commissie Legeraankopen van de Kamer.

    26-08-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    25-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagvlak voor minimale dienstverlening

    Draagvlak voor minimale dienstverlening

    Kris Peeters

    De ‘Zweedse’ onderhandelaars hebben zondagochtend tot 1.30 uur gediscussieerd over de thema’s als overheidsbedrijven, ambtenaren, mobiliteit, defensie en buitenlands beleid. Volgens co-formateur Kris Peeters (CD&V) is er een draagvlak voor een minimale dienstverlening, al moet dat wel nog worden uitgewerkt.

    CD&V, N-VA, Open Vld en MR zetten er vaart achter met de bespreking van de formatienota. Zaterdag werd bijna twaalf uur vergaderd, tot halftwee ‘s nachts. Aanvankelijk was zondag een nieuwe bijeenkomst gepland, maar die werd geschrapt. ‘We hebben besloten gewoon zaterdag wat langer te onderhandelen’, zegt co-formateur Kris Peeters.

    Volgens de CD&V’er is de sfeer rond de tafel uitstekend en waren de partijen het zaterdag eens over het principe van een minimale dienstverlening voor het openbaar vervoer. ‘Het gaat natuurlijk nog maar om een eerste lezing van de nota’, zegt Peeters. ‘De precieze formulering moet nog op papier worden gezet.’

    Maar de vakbonden reageerden eerder al scherp. ACV waarschuwt voor chaos en hekelt de eenzijdige benadering: 'Het zou ingaan tegen de aanpak van de afgelopen jaren, een aanpak waarover een consensus bestond.' Ook bij ACOD is er weinig begrip. 'Als je een minimale dienstverlening wil invoeren, heb je twee mogelijkheden', zegt Chris Reniers. 'Ofwel laat je gewoon geen staking toe, ofwel draai je de reiziger een rad voor ogen.'

    Reniers bedoelt daarmee dat een bedrijf als de NMBS niet kan functioneren met slechts een deel van het personeel. 'De veiligheid van de reizigers zal in het gedrang komen.' ACV vraagt zich af hoe de pendelaars zullen weten welke bussen of trams er rijden en welke niet. 'En hoeveel van de pendelaars zullen überhaupt een plaatsje kunnen bemachtigen?' ACOD vindt het al te makkelijk de zwarte piet naar de vakbonden door te spelen. 'Dit dossier wordt zeer eenzijdig belicht.'

    Dinsdag snijden de onderhandelaars de begroting aan, een thema dat nu nog in werkgroepen wordt voorbereid. Volgens Peeters zal dan een versnelling hoger worden geschakeld. ‘Vanaf dinsdag kan het echt avond- en nachtwerk worden.’

    25-08-2014 om 19:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beul van journalist James Foley is geïdentificeerd

    Beul van journalist James Foley is geïdentificeerd

    Doodstraf herinvoeren voor die gasten, en snel !

    De beschaafde wereld is om zeep.

    Het laffe monster krijgt straks een gezicht

    De Britse geheime diensten MI5 en MI6 hebben de beul van de onthoofde journalist James Foley geïdentificeerd. Volgens The Sunday Times heeft een "belangrijke overheidsbron" hen gemeld dat de man achter 'Jihadi John' bekend is. De bronnen zeggen niet wie de man is

    MI5 en MI6 zaten de beul van James Foley op de hielen. Ze wisten al dat het een Brit was. Gisteren brachten we al het lijstje met nog drie namen: die van een rapper, een reisgids en een computerhacker. 

    Volgens de Britse media zou het gaan om een 23-jarige rapper uit Londen, die onlangs een beeld van zichzelf via Twitter heeft verspreid waarop hij een afgehakt hoofd omhoog houdt. De gemaskerde man met een Londens accent zou onder zijn medestrijders van de extremistsche Islamitische Staat (IS) bekendstaan als Jihadi John. Het groepje Britse jihadi's staat bekend als 'The Beatles' en de leden kregen de namen John, Paul, George en Ringo.

    Met het onvoeren van westerlingen kan in Syrië grof geld worden verdiend. Volgens een veiligheidsbron hebben meerdere Europese landen vorig jaar in totaal 30 miljoen euro betaald voor het vrij krijgen van 11 gijzelaars. Volgens ex-gijzelaars schepten 'The Beatles' op over het geld dat ze verdienden. Sommigen zeiden plannen te hebben om in Koeweit of Qatar te gaan rentenieren.

    De regeringsbronnen gaven geen verdere details over de man die zij hebben geïdentificeerd. Maar volgens de Sunday Times is Abdel-Majed Bary, die vorig jaar de gezinswoning in het westen van Londen heeft verlaten, een hoofdverdachte. Abdel-Majed Barry was een rapper die muziek uitbracht onder de naam 'L Jinny'. Op YouTube staan enkele nummers van hem, zoals Overdose, Flying High en Dreamer.

    Bary is de zoon van een in Egypte geboren militant die vastzit vanwege een terrorismeaanklacht, en in afwachting is van zijn proces. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania waarbij honderden mensen omkwamen.

    Professor Peter Neumann van het Internationale Centrum voor de studie van Radicalisering aan het King's College in Londen denkt dat John gekozen is als beul om de impact op de Verenigde Staten te maximaliseren. "Ze wilden duidelijk iemand die vloeiend Engels spreekt (...) maar omdat er niet zoveel Amerikanen in hun midden zijn, was dit waarschijnlijk de beste optie. Ze willen dat deze propaganda maximaal effect heeft in het westen en om zeker te stellen dat delen van de video door Amerikaanse netwerken worden uitgezonden, hadden ze iemand nodig die Engels spreekt. Het ging dus meer om de taal dan de nationaliteit", aldus Neumann.

    Intussen werden de SAS (Special Air Service) en de Special Reconnaissance Regiment van Groot-Brittannië al richting Irak gestuurd om de moordenaar van Foley op te sporen en eventuele andere gijzelaars te bevrijden. De elitetroepen kunnen gebruik maken van de nieuwste technologische snufjes in hun strijd tegen de moord die deze week de wereld schokte.

    25-08-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders hopen op hogere dieselprijzen in België

    Nederlanders hopen op hogere dieselprijzen in België

    Dat die hogere dieselprijs ervan komt is wel zeker: onze voorbije rode regeringen hebben niet voor niks een tijdlang diesel willen promoten als zogezegd 'milieuvriendelijkst' om nadien hun zakken te kunnen vullen door de taksen erop te verhogen, een verhoging die de nieuwe regering nu sowiso gaat moeten toepassen om de voorbije rode spilzuchtige putten te kunnen vullen...

    Ik denk zoveel mogelijk de wagen laten staan en de fiets nemen dan zullen ze weer wel en fietsplaat inbrengen maar dan zullen we toch minder diesel en benzine moeten nemen dat zal zwaar wegen in de staats kas wat denkt u.

    Iedere regering is begonnen met een hoop schulden denk je dat regering dewever het zal oplossen zonder aan onze portemonee te zitten je zal eens iets gaan zien de voorbije regering heeft de begroting toch in stand kunnen houden Europa legt op de regering moet een oplossing vinden voor de schulden en dat is niet alleen door de voorbije regering alleen gebeurd

    Nederlanders hopen op hogere dieselprijzen in België

    Onze noorderburen kijken uit naar een hogere dieselprijs in België. “Een onverwachte meevaller voor de noodlijdende pomphouders in het zuiden van Nederland”, klinkt het donderdag in De Telegraaf.

    “De dieselprijs in België is straks misschien hoger dan die in Nederland. Automobilisten en truckers uit België zullen daardoor liever in Nederland komen tanken dan in eigen land.”

    In de formateursnota staat dat het verschil tussen de diesel- en de benzineprijs in België op termijn moet worden weggewerkt.

    De Belgische maximumprijs voor een liter diesel zou dan van iets meer dan 1,40 euro naar ruim 1,60 euro stijgen. In Nederland zit de dieselprijs net onder de 1,50 euro.

    24-08-2014 om 22:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie wil staken omwille van pensioenregeling

    Politie wil staken omwille van pensioenregeling

    Luiaards en profiteurs en als het er op aankomt gaan ze lopen wat een bende onozelaars !

    Voor iedereen gelijk zeggen velen van U. De Politiekers mogen reeds na 27 jaar in Pensioen. Dat zij eens het voorbeeld geven aub. Of staan zij boven de wet.

    Waarom doen we allemaal niet mee dit is pas een idee iedereen gelijk voor de wet.Politie,bouwvakkers,fabriekwerkers...iedereen samen staan we sterk!!!!!!!!!!!!!

    De vakbonden voor het politiepersoneel (ACV-Politie, ACOD-Politie, NSPV en VSOA-Politie) hebben besloten om in gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale stakingsaanzegging in te dienen. Oorzaak is het uitblijven van een oplossing voor het vervroegd pensioen.

    Begin juli oordeelde het Grondwettelijk Hof dat het niet kon dat gewezen rijkswachtofficieren bij de pensioenhervorming hun gunstigere leeftijdsvoorwaarde voor vervroegd pensioen konden behouden, terwijl andere officieren binnen de geïntegreerde politie pas op 62 jaar met vervroegd pensioen kunnen. Het hof vernietigde de uitzondering "voor de geïntegreerde politie" in de wet van december 2012 die de pensioenhervorming voor de overheidssector regelt. 
         
    De hervorming kwam er op vraag van KKOLP en SYPOL, die het niet eens waren met de bestaande uitzonderingen voor vervroegd pensioen.
         
    "Alle 37.000 personeelsleden van de politie zijn de dupe van de nieuwe procedure. Dit kan voor ons niet. We hebben aangedrongen op een oplossing op korte termijn, maar die komt er niet", meldt Jan Adam, secretaris ACV-Politie.
         
    De vier genoemde politiebonden eisen een "concreet initiatief waarbij het arrest van het Grondwettelijk Hof wordt nageleefd en anderzijds een herstel van de ontnomen rechten wordt gegarandeerd".
         
    De stakingsaanzegging loopt van 8 of 9 september tot begin volgend jaar

    24-08-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    23-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenen en vakbonden klagen over gevangenis Beveren

    Gevangenen en vakbonden klagen over gevangenis Beveren

    Gevangenen en vakbonden klagen over gevangenis Beveren

    Zeventien gedetineerden van de gevangenis van Beveren klagen in een open brief over het gloednieuwe complex. ‘Het regent binnen en de cipiers gedragen zich als cowboys’, zo citeert de ochtendkrant van De Standaard. ‘Er is wanorde en willekeur, beambten spreken elkaar tegen. En richtlijnen die de directie uitvaardigt, worden door cipiers met de voeten getreden.’

    Zeventien gedetineerden van de gevangenis van Beveren klagen in een open brief over het gloednieuwe complex. ‘Het regent binnen en de cipiers gedragen zich als cowboys. Er is wanorde en willekeur, beambten spreken elkaar tegen. En richtlijnen die de directie uitvaardigt, worden door cipiers met de voeten getreden.’

    Ook de socialistische vakbond ACOD ontving al verschillende klachten over het complex. ‘Deze gevangenis is gewoon te vroeg geopend’, zegt vakbondsman Robby De Kaey in de kranten. ‘Dat moest en zou nog voor de verkiezingen gebeuren. Daardoor is het gebouw te weinig getest en gecontroleerd.’

    De gevangenisdirectie is echter niet onder de indruk. ‘Tja, dat ze hier niet graag zijn. Het blijft natuurlijk een gevangenis’, reageert directeur Wim Adriaenssen. Volgens hem was er inderdaad waterinsijpeling in sommige cellen, maar kregen de betrokkenen de kans om te verhuizen. En het regime vlot draaiende krijgen, vraagt volgens hem nu eenmaal wat tijd

    23-08-2014 om 22:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tihange 1 dan toch voor winter beschikbaar

    Tihange 1 dan toch voor winter beschikbaar

    Jaren teveel gevraagd voor de stroom. Wat gaan ze doen, de mensen een deel van het teveel betaalde terug geven? Natuurlijk niet.

    Volgens vandelanotte kunnen we elektriciteit krijgen van nederland mits een kleine aanpassing en goedkoper. . nu gaat het voor elektrabel plots wel. . Met wiens voeten spelen ze wel ?

    Ze spelen met ons voeten zoveel ze kunnen

    Electrabel wijzigt de kalender van het onderhoud aan de kernreactor Tihange 1 "opdat hij voor het begin van de winter beschikbaar zou zijn".

    De kalender van het tienjaarlijkse onderhoud aan de kernreactor Tihange 1 wordt aangepast. Dat heeft Electrabel beslist. Daardoor kan de reactor voor het begin van de winter beschikbaar zijn "en op die manier bijdragen aan de bevoorradingszekerheid", luidt het in een persbericht.

    Het onderhoud zal in twee fases plaatsvinden. De eerste fase loopt van 30 augustus tot 16 oktober. De tweede fase wordt naar de zomer van 2015 verplaatst.

    Oorspronkelijk zou het onderhoud duren van eind augustus tot begin november

    23-08-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!