Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPicĀ 


    Image and video hosting by TinyPic
    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CdH'er herhaalt: N-VA is racistisch

    CdH'er herhaalt: N-VA is racistisch

    En gelijk hebben ze

    WEG MET DE NVA

    "Ja, de N-VA is racistisch. Ik heb dat niet gezegd in een bevlieging." CdH-senator, grondwetspecialist en ex-hoogleraar Francis Delpérée herhaalde vanmorgen op de radio wat hij eerder dit jaar al zei over de partij van Bart De Wever.

    Delpérée had het vanmorgen op de RTBF-zender La Première over de vorming van de Zweedse formatie. Hij sprak daarbij zijn ongerustheid uit over een federale regering waarin de Franstaligen een minderheid vormen en "een racistische partij de touwtjes in handen heeft".

    Die racistische partij, aldus Delpérée, is de N-VA. Het is niet voor het eerst dat hij dit zei; ook in mei noemde hij de N-VA al racistisch, waarop de partij dreigde met juridische stappen.

    "Geen lapsus"
    Vanochtend zette de cdH-senator zijn standpunt nog wat kracht bij. "De N-VA is eurofoob, francofoob en 'Bruxellofoob'. In één woord: racistisch. Ik heb dat niet gezegd in een bevlieging of een lapsus. Een partij die sommige bevolkingsgroepen stigmatiseert - de Walen die altijd staken of de Brusselaars die niet bestaan - is een racistische partij."

    Ook in een interview in La Libre Belgique haalt Delpérée vandaag zwaar uit naar de toekomstige federale regering. De coalitie van N-VA, Open Vld, CD&V en MR "ondermijnt de fundamenten van de staat", meent hij. "Voor de verkiezingen zei de MR nooit te zullen regeren met de N-VA. Daarna noemt ze de partij een betrouwbare partner. Dit is een aantasting van het vertrouwen van de kiezer."

    02-10-2014 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen? 250 euro voor gebruik van net

    Zonnepanelen? 250 euro voor gebruik van net

    Laat ons deze winter eens allemaal tegelijk onze zonnepanelen loskoppelen voor een paar uur als protest , en belgië ligt plat. . Wanneer gaan ze die turtelboom eens afzagen. daar ben je nu eens niets mee.

    Zoals verwacht, eerst iedereen zonnepanelen opdringen, nu komt de rekening. De doorsnee consument blijft naïef en met oogkleppen in de val lopen.

    Deze regering moet gestopt worden

    WEG MET DE NVA

     De Vlaamse regering wil dat mensen die zonnepanelen hebben een vergoeding betalen omdat ze het stroomnet gebruiken. Het gaat om 200.000 gezinnen die zo'n 250 euro per jaar zouden moeten betalen, zegt de vereniging van eigenaars van zonnepanelen. Dat meldt Vtm Nieuws.

    Zo'n netvergoeding is een paar jaar geleden ook al eens ingevoerd. Toen hebben de eigenaars ze aangevochten en moest ze weer afgevoerd worden. En nu stappen ze opnieuw naar de rechter.

    Vlaams Minister voor Energie Annemie Turtelboom wil niet voor de camera reageren op het nieuws. "Het is te vroeg", zegt haar woordvoerder. Turtelboom is de nieuwe regeling nog in detail aan het uitwerken. 

    De Vlaamse Regulator voor Energie (VREG) wil ook nog niks kwijt. Alleen dat het nog wachten is tot november op de precieze tarieven voor die netvergoeding.

    02-10-2014 om 17:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je Ć©cht moet weten over Windows 10

    Microsoft kondigde op zijn Windows 9 presentatie Windows 10 aan. Ze noemen het Windows 10 omdat het zo revolutionair is. Ondertussen duiken er overal reviews, hand-ons en andere artikels op over het nieuwe paradepaardje van Microsoft, maar wat moet je nu echt weten over Windows 10? Wat is er echt belangrijk? Wij zetten hieronder de 5 zaken neer die er echt toe doen voor de gewone gebruiker.

    1De klassieke desktop is terug

    Tot groot jolijt van de meeste computergebruikers heeft Microsoft de taakbalk en het startmenu weer in ere hersteld. Microsoft erkende zijn fouten met de drastische veranderingen in Windows 8 en keert terug naar de roots. Weliswaar niet volledig: de klassieke elementen worden gemixt met de nieuwe elementen uit Windows 8.

    GbxHijN

    Het nieuwe startmenu met de tegels is in een nieuw jasje gestoken en het is een drastische verbetering ten opzichte van het klassieke menu. De verbeterde taakbalk krijgt ook een nieuwe functie. Die functie zal je alle openstaande apps en bestanden op jouw computer tonen in een eenvoudige en duidelijke lay-out.

    lrRxYfC

    “We hebben een enorme hoeveelheid gebruikers die Windows 7 goed kennen, maar we hebben ook gebruikers die fan zijn van Windows 8. We zochten dus naar iets dat voor beide groepen werkt,” legde Joe Belfiore, de vice-president van Microsoft, uit tijdens de presentatie.

    2Touch is niet dood

    Als je genoten hebt van de Live Tile lay-out uit Windows 8 voor touch screen-apparaten, dan is er goed nieuws. Microsoft heeft dat element behouden in Windows 10 en verbeterd. Als je een toetsenbord aansluit, zal Windows standaard overschakelen naar de desktop-modus. Heb je geen toetsenbord dan past Windows 10 zich aan en geeft het je de Live Tile lay-out.

    3) Een besturingssysteem, een app store

    hjyav62

    Microsoft koos vol voor het plan waarbij er één systeem werkt voor alle Windows-apparaten. Windows 10 zal dus beschikbaar zijn voor de telefoon, tablet, pc en alle andere apparaten waar Windows 10 op zou kijken draaien. Bij één operatiesysteem hoort ook één app store. De Windows Store zal alle apps aanbieden die voor telefoon, tablet en desktop beschikbaar zijn.

    Als je een app aankoopt, kun je je aankoop bekijken in een venster in de Windows Store in plaats van op volledig scherm. Microsoft zal ook universele apps creëeren. Meer informatie daarover volgt in april tijdens de BUILD conferentie.

    4) Power user features

    FPR1Ecv

    Net als het besturingssysteem van Apple, OS X, zal Windows 10 de mogelijkheid geven om meerdere desktops actief te houden in een keer. Dat is een leuke functie voor power users die meerdere werkbestanden tegelijk open hebben staan en die willen scheiden van persoonlijke apps.

    5) Er komt nog meer nieuws

    Microsoft heeft nog meer mogelijkheden om te pronken met Windows 10. Apps als Internet Explorer werden namelijk niet gedemonstreerd tijdens het evenement. Het ging namelijk om de kernervaring van het nieuwe systeem. Het bedrijf wilde ook niet kwijt of Windows 10 een gratis update zou zijn, zoals Apple dat doet met zijn OS X-besturingssysteem.

    Windows 10 zal vanaf 2015 beschikbaar zijn. De exacte datum werd niet bekend gemaakt maar Terry Myerson, Windows Chief, zei dat het besturingssysteem halverwege het jaar klaar zou zijn voor het grote publiek.

     

    02-10-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke stapt boos op

    Beke stapt boos op

    Beke het opperhoofd van de windhanen.... draaien tot dat NVA uit de regering ligt.... allemaal bekokstooft op voorhand!!!!

    De grootste lafbekken zijn toch wel de NVA "verkozenen" met Bartje de windhaan op kop. Zij slikken alles voor de postjes en bijhorende centen .

    De tjeven liggen plat van het lachen. Eerst halen ze Marianne als EU commissaris en als de ARCO pil niet door de belastingbetaler betaald gaat worden, dan stappen ze uit deze onderhandelingen om met de sossen een regering te vormen en Peeters alsnog premier te maken.

    WEG MET DE NVA

    Het ultieme gepoker in de formatie is begonnen. Na een zoveelste clash met Open Vld over de belastingen is CD&V-voorzitter Wouter Beke gisteravond boos opgestapt. "Turbulentie tijdens de landing", aldus een bron. Hoe het vandaag verder moet, is onduidelijk.

    CD&V had er al een lastige dag op zitten toen gisteravond het luik fiscaliteit werd aangesneden. Via een lek in de krant 'De Tijd' werd het reddingsplan voor de Arco-coöperanten op straat gegooid waarvoor minister van Financiën Koen Geens al weken in stilte een compromis aan het zoeken is. In dat plan staat dat de 800.000 beleggers slechts een deel van hun centen terugkrijgen, wat gisteren behoorlijk wat druk zette op de partij. Toen daarbovenop de behandeling van voorstellen voor nieuwe inkomsten op een zoveelste discussie met Open Vld uitdraaide, stapte Wouter Beke plots op - en de CD&V-delegatie met hem.

    Over wat precies aan de basis van de clash lag, lopen de versies sterk uiteen, wat geen goed teken is. Volgens de ene bron ontplofte Beke omdat Open Vld-voorzitter Rutten alleen maar vraagtekens zette bij CD&V-voorstellen over fiscale hervormingen in het pensioensparen, volgens de andere trapte Beke het af omdat een hervorming van de fiscale aftrek nadelig dreigt uit te vallen voor gezinnen met meerdere kinderen en getrouwden.

    Crisette
    Meerdere bronnen spreken over een 'crisette', eerder dan een crisis. "De landing is ingezet en omdat sommigen niet binnenhalen wat ze dachten binnen te halen, zorgt dat voor turbulentie, maar geen crash." Niettemin schudt het opstootje wel het vervolg van de gesprekken dooreen. Vandaag schakelen de formateurs noodgedwongen opnieuw over op bilaterale gesprekken. Of CD&V daar weer opduikt, is nog niet duidelijk.

    01-10-2014 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 oktober?

    Wat verandert er op 1 oktober?

    Een nieuwe maand luidt elke keer opnieuw enkele veranderingen in. Deze dingen zullen vanaf 1 oktober anders zijn:

    Handelaars kunnen afronden naar 0 of 5 cent

    Vanaf 1 oktober kunnen handelaars en vrije beroepen het totaalbedrag op het kasticket afronden naar de dichtstbije 0 of 5 cent, om zo geleidelijk aan het gebruik van muntstukken van 1 en 2 eurocent te verminderen. Er is geen verplichting om mee te doen met de afrondingsmogelijkheid.

    Er zijn vier voorwaarden voor handelaars die willen meestappen in het afrondingssysteem: de betaling moet volledig of gedeeltelijk contant gebeuren (met muntstukken of met maaltijd-, eco- of geschenkcheques), het totaalbedrag wordt afgerond, de handelaar moet consequent afronden en hij moet het verplichte pictogram op een duidelijk zichtbare manier gebruiken. Als een handelaar ervoor kiest af te ronden, moet die afronding gelden voor alle klanten die contant betalen.

    Voor geneesmiddelen of voor betalingen met een bankkaart geldt het principe niet. Als de klant een deel met een bankkaart betaalt, mag enkel het contant betaalde bedrag afgerond worden.

    De muntjes van 1 en 2 cent worden door deze maatregel niet buiten omloop gesteld en behouden hun waarden. Consumenten mogen ze nog altijd gebruiken en moeten ze aanvaarden als een handelaar teruggeeft in stukken van 1 en 2 cent. Meer info staat opgoedafgerond.belgium.be.

    Rookmelder verplicht in elke studentenkamer

    Vanaf 1 oktober 2014 moet op elke studentenkamer een rookmelder hangen. Dat is het gevolg van een voorstel tot decreet dat in maart door de Vlaamse regering werd goedgekeurd. De verplichting geldt voor elke zelfstandige studentenkamer en voor de gemeenschappelijke ruimtes.

    Sinds begin 2013 is de aanwezigheid van een rookmelder verplicht in elke studentenkamer waarvoor een nieuw contract is afgesloten. Het decreet breidt dit uit tot alle kamers, dus ook die met een lopend contract.

    Socialezekerheidsbijdragen verschuldigd voor alle huispersoneel

    Elke burger die huispersoneel tewerkstelt voor huishoudelijke prestaties van overwegend manuele aard, zoals bijvoorbeeld poetsen, strijken of tuinhulp, wordt vanaf 1 oktober als werkgever beschouwd en zal socialezekerheidsbijdragen moeten betalen. Die verplichting geldt ongeacht de omvang van deze prestaties.

    Enkel occasionele activiteiten van niet-manuele aard ten behoeve van een huishouden zijn vrijgesteld van sociale bijdragen. Ook voor dienstencheques geldt deze regelgeving niet, omdat die tewerkstelling via een derde gebeurt. Dat maakt de FOD Sociale Zekerheid maandag bekend. Doel van de wetgeving is "een gelijkaardige sociale bescherming voor huispersoneel als voor andere werknemers"

    Construbadges in gebruik genomen in de bouw

    Bouwvakkers kunnen vanaf 1 oktober Construbadges, bedoeld als visueel identificatiemiddel op de bouwplaats, dragen. De Construbadge is een initiatief van vakorganisatie Confederatie Bouw en wordt volgens secretaris-generaal van Confederatie Bouw Gabriel Delporte ruim gedragen in de sector, zowel door de binnenlandse als de buitenlandse aannemers. "Het is immers van groot belang voor een aannemer om te weten wie zich op de bouwplaats bevindt, zowel wat betreft de arbeiders van Belgische bedrijven als de buitenlanders en uitzendkrachten", aldus Delporte.

    Ook voor aanwezigheidsregistratie zal de badge een belangrijke rol kunnen spelen. Het gebruik van de badge kan geïntegreerd worden in de elektronische systemen die de ondernemingen voor de aanwezigheidsregistratie kunnen gebruiken. Eind september loopt de proefperiode af voor verplichte elektronische aanwezigheidsregistratie op werven met een waarde van 800.000 euro of meer. Dat betekent dat er vanaf 1 oktober boetes uitgeschreven kunnen worden wanneer de elektronische aanwezigheidsregistratie niet of foutief gedaan is.

    De badge op zich is echter niet verplicht. "We pleiten er bij de volgende regering voor om het opspelden van de badge in de wetgeving op te nemen, en niet enkel in de collectieve arbeidsovereenkomst." De inspectie kan wel van de Construbadges gebruik maken om de verschillende arbeiders op een werf te controleren.

    Roerende voorheffing op liquidatiebonus stijgt van 10 naar 25 procent

    De fel bekritiseerde verhoging van de roerende verhoging op de liquidatiebonus, van 10 naar 25 pct, gaat op 1 oktober in. Om het effect van de verhoging te milderen, werd voorzien in een overgangsregeling van meer dan een jaar. De bonus in kwestie is het verschil tussen het bedrag dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders bij de vereffening, en het bedrag dat ze als kapitaal hebben ingebracht. Op dat verschil moet roerende voorheffing betaald worden.

    In de overgangsregeling kon men het lage tarief van 10 pct nog genieten, zonder dat de vennootschap voor 1 oktober geliquideerd moet worden. Het volstaat dan om de oude belaste reserves op tijd uit te keren, en het ontvangen dividend meteen in het kapitaal in te brengen, en het daar voor een bepaalde termijn te houden. In regel is dat acht jaar, maar voor KMO-vennootschappen is die termijn verkort tot vier jaar. Op de uitgekeerde dividenden is in de overgangsregeling 10 pct belasting verschuldigd.

    Eerste fase afbouw Proton van start

    De mogelijkheid om Protonkaarten op te laden wordt vanaf 1 oktober geleidelijk afgebouwd. Vanaf 1 januari 2015 wordt betalen met Proton onmogelijk, met een uitdoofperiode tot 28 februari 2015. In die tweede fase worden de nog resterende Protonterminals uit de markt genomen.

    Het aantal punten waar gebruikers hun kaart nog kunnen opladen wordt vanaf 1 oktober, tot 31 december uiteraard, geleidelijk verminderd.

    Wie na het uitdoven van Proton het opgeladen saldo niet heeft opgebruikt, zal dat geld via de bank kunnen recupereren.

    Noorse ex-premier Stoltenberg volgt Rasmussen op als secretaris-generaal NAVO

    De Noorse ex-premier Jens Stoltenberg (55) volgt op 1 oktober de Deen Anders Fogh Rasmussen op als secretaris-generaal van de NAVO. De Deen zal vijf jaar en twee maanden aan het hoofd van de alliantie hebben gestaan.

    In de periode 2000-2001 en van 2005 tot oktober 2013 was Stoltenberg premier van Noorwegen. In september 2013 verloor zijn centrumlinkse coalitie de parlementsverkiezingen.

    Onze eigen minister van Defensie Pieter De Crem werd ook genoemd voor de functie, maar hij moest uiteindelijk het onderspit delven.

    De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, 65 jaar oud inmiddels, bevindt zich in een woelige periode, met de Oekraïense crisis van de afgelopen maanden en, eind december, de stopzetting van de gevechtsmissie in Afghanistan.

    01-10-2014 om 00:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begroting ook morgen nog niet op de agenda

    Begroting ook morgen nog niet op de agenda

    En ook nog niet de vervroegde verkiezingsdatum. Want dat zweeds gedoe zal niet lang duren. De klassieke tripartite wordt een feit. Let op mijn en vele anderen hun woorden,Elio zit zich al lang rot te lachen. En eigenlijk na decenia tseven beleid deed hij dat zo slecht niet. Want het zijn de tseefkes die ons de dieperik in duwden . Leer uw geschiedenis ipv u te laten op maken

    WIJ WILLEN EEN NIEUWE REGERING ZONDER DE NVA

    WEG MET DE NVA

    De federale onderhandelaars hebben vandaag tot ongeveer 20.15 uur vergaderd over het hoofdstuk Pensioenen uit de formateursnota. Morgen gaan de werkzaamheden voort, maar buigen de vertegenwoordigers van N-VA, MR, CD&V en Open Vld zich nog niet over het begrotingsluik. Een finaal akkoord ligt dus nog niet onmiddellijk in het verschiet.

    Nadat ze anderhalve week niet meer plenair samenkwamen, zaten de onderhandelaars voor een centrumrechtse bewindsploeg gisteren en vandaag  opnieuw allemaal samen rond de tafel. Morgen blazen ze om 14 uur opnieuw verzamelen in het voorzitterschap van de Kamer.

    Het lijkt evenwel niet de bedoeling dat ze de landing vandaag of vannacht inzetten. Op de agenda staan immers opnieuw de sociaal-economische hervormingen, meer bepaald de hoofdstukken rond sociale vooruitgang, sociale zaken en sociale zekerheid en rond fiscaliteit. Eerder werden de thema's Economie en Werk en Pensioenen afgerond. Het begrotingswerk staat daarentegen nog niet geprogrammeerd voor morgen.

    30-09-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indexsprong zinloos door negatieve inflatie

    Indexsprong zinloos door negatieve inflatie

    ‘Indexsprong zinloos door negatieve inflatie’

    Als de negatieve inflatie zich doorzet kunnen de onderhandelaars voor de federale regering de indexsprong begraven als maatregel om onze concurrentiekracht te verbeteren. Dat zegt onder meer professor Economie Koen Schoors (UGent).

    België kende in september een negatieve inflatie van 0,12 procent. Vooral de lagere energieprijzen liggen aan de basis. Het is nog lang niet zeker dat de negatieve inflatie zich doorzet, maar indien dat gebeurt kunnen de onderhandelaars hun indexsprong opbergen. Een indexsprong is een van de opties die momenteel op de onderhandelingstafel van de ‘Zweedse’ onderhandelaars ligt.

    ‘Die maatregel wordt volkomen zinloos, omdat de lonen toch niet stijgen’, aldus professor Economie Koen Schoors. ‘De index doet nu eindelijk zijn werk in goede zin, onze lonen stijgen minder snel dan die in de buurlanden. Laat het mechanisme zijn werk doen en kijk verder dan de symbolen.’

    De negatieve inflatie is deels te wijten aan een daling van de vraag in eigen land, onder meer door een laag economisch vertrouwen. ‘Daaraan zullen de geplande besparingen van de Vlaamse regering weinig goeds doen’, zegt Schoors. Daarnaast spelen ook internationale effecten, zoals wisselkoersen.

    Wat dan wel doen?

    De federale onderhandelaars hebben een aantal hefbomen in handen waarmee ze de inflatie opnieuw zouden kunnen opkrikken. ‘Een BTW-verhoging, bijvoorbeeld, kan de index weer opdrijven’, zegt specialist Dirk Heremans (KU Leuven). Ook aan de energieprijzen hebben de onderhandelaars iets te zeggen.

    De twee experts waarschuwen voor het ‘kortetermijndenken’ van een indexsprong. ‘De loonkosten mogen dan wel even dalen, maar ook de belastinginkomsten zullen snel omlaag gaan’, aldus Heremans.

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monstertruck rijdt in publiek: Drie doden en vijftien

    Monstertruck rijdt in publiek: Drie doden en vijftien (zwaar)gewonden

    Zowel organisator als de gemeente 100% verantwoordelijk voor dit. Had nooit mogen georganiseerd worden op zo'n kleine opppervlakte.Veiligheidperimeter is 0,0.

    View image on Twitter

    Tijdens het evenement AutoMotorSportief in het Nederlandse Haaksbergen is een monstertruck het publiek ingereden tijdens een demonstratie. Volgens de burgemeester zijn er drie doden gevallen,  waaronder een kind. Daarnaast zijn er ook zeker vijftien (zwaar)gewonden gevallen. De brandweer roept omstanders op om weg te blijven van de plek van het ongeluk en hulpverleners vrije baan te geven.

    De pick-up van 1.500 pk met zeer grote wielen vloog tijdens een stunt uit de bocht en kwam in het publiek terecht. Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft extra personeel opgeroepen om de slachtoffers op te vangen. Op Twitter melden meerdere mensen dat brandweer, ambulances en traumahelikopters op grote schaal uitgerukt zijn.

    Hieronder vindt u nog twee andere filmpjes van het drama. We wensen u wel te waarschuwen voor de schokkende beelden van vooral de tweede video (Ongeluk monstertruck Haaksbergen). AutoMotorSportief is een jaarlijks evenement in Overijssel dat altijd veel bezoekers trekt.

    29-09-2014 om 22:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farid le Fou wil euthanasie aanvragen

    Farid le Fou wil euthanasie aanvragen

    Farid Bamouhammad -beter bekend als Farid 'le Fou'- wil euthanasie aanvragen. Dat liet hij vanavond via de Franstalige openbare omroep RTBF weten. Sinds 1985 zit hij opgesloten voor doodslag, poging tot doodslag en poging tot ontvoering.

    "Ik heb al die tijd in de duisternis en de hel doorgebracht, want dat betekent gevangen zijn. Wat men mij heeft aangedaan, wens ik niemand toe. Ik verkies te sterven. Dat is contradictorisch in relatie met mijn moeder en in tegenspraak met de liefde voor mijn dochter. Het staat ook haaks op het leven dat ik wil leiden", vertrouwt 'Farid le Fou' de RTBF toe in een getuigenis in het zondagavondjournaal. 

    In totaal werd Farid Bamouhammad 167 keer van de ene naar de andere gevangenis overgebracht. In augustus 2005 gijzelde hij zijn dochter in Brussel. De man wordt door veel cipiers die met hem werkten als de meest gevaarlijke en de moeilijkste gedetineerde aanzien.

    Volgens de RTBF beantwoordt zijn aanvraag niet aan het wettelijk kader over euthanasie en maakt hij geen kans.

    29-09-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois: We hadden begrotingscijfers beter vroeger gegeven

    Bourgeois: We hadden begrotingscijfers beter vroeger gegeven

    Bourgeois jullie zijn de grootste dieven van ons land

    WEG MET DE NVA

    ‘Achteraf gezien hadden we de concrete cijfers die we deze week bekend hebben gemaakt beter al in juli meegedeeld.’ Dat zegt minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in een interview met De Zondag. De Vlaamse regering kreeg deze zomer veel kritiek voor het gebrek aan cijfers.

    ‘Nu had de oppositie twee maanden tijd om onrust te stoken.’ In een terugblik op de voorbije zomer zegt Bourgeois dat de tijd die de oppositie kreeg te lang was. Dat had alles te maken met het gebrek aan cijfers die de Vlaamse regering gaf bij de voorstelling van haar regeerakkoord. Er lekten wel cijfers in de pers, wat de ongerustheid alleen maar groter maakte.

    Deze week kwam de regering met concrete cijfers in de Septemberverklaring, al blijven er nog een paar gaten. Zo weten we nog niet hoe sterk het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs zal stijgen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) pleegt daarover nog overleg met de instellingen.

    Dat was volgens Bourgeois ook het probleem deze zomer. ‘Hadden we de cijfers al vroeger gegeven, hadden de minister niet de mogelijkheid om in dialoog te gaan met de sectoren over de besparingen.’

    28-09-2014 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoop doorgehakt: tweede flitsmarathon op 10 oktober

    Knoop doorgehakt: tweede flitsmarathon op 10 oktober

    Dat ze maar eens een dag organiseren waarop ze de fietsers de verkeersregels doen volgen. Zou veel meer uithalen want die denken ook dat ze alles ongestraft mogen. En het ergste is : je kan er nog voor betalen ook als ie onder je auto sukkels door zijn eigen schuld!

    En dan willen die niet werken tot 65, te gevaarlijke job. Toch gevaarlijk hé zo in een flitsauto hangen.

    De inbrekers kunnen al beginnen met hun planning op te stellen!

     Op vrijdag 10 oktober wordt op onze wegen een tweede flitsmarathon gehouden. Dat heeft VTM NIEUWS vanavond bericht. Net als tijdens de eerste flitsmarathon, op donderdag 17 april, zal een hele dag extra gecontroleerd worden op snelheid. De protestactie tijdens de zogenaamde boetevrije week die de agenten volgende week willen houden, zal de flitsmarathon niet in de weg staan.

    De flitsmarathon zal plaatsvinden op vrijdag 10 oktober, vanaf 6 uur 's morgens tot en met zaterdagochtend 6 uur. De federale politie heeft die datum aan VTM bevestigd. Voor de nieuwe flitsmarathon, kan je deze keer geen flitslocaties doorgeven aan de politie.

    Specialisten vinden het een goede zaak dat de flitsmarathon net voor een weekend begint. Zo komt het hele scala van automobilisten in het vizier. Volgens Gert Cockx van politievakbond NSPV komt de operatie niet in gevaar door de acties van de politie over de pensioenregeling.

    Tijdens de eerste editie flitsten de mobiele camera's 15.615 bestuurders en de onbemande camera's langs de Belgische autosnelwegen nogmaals 4.599 autobestuurders.

    28-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    27-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 1 oktober kunnen kleinste centjes stilaan verdwijnen

    Vanaf 1 oktober kunnen kleinste centjes stilaan verdwijnen

     Blijf met jullie poten van de eurocentjes het leven is al duur genoeg

    Vanaf 1 oktober kunnen handelaars en vrije beroepen het totaalbedrag op het kasticket afronden ‘naar de dichtstbije 0 of 5 cent’, om zo geleidelijk aan het gebruik van muntstukken van 1 en 2 eurocent te verminderen.

    Handelaars zullen vanaf 1 oktober vrij kunnen kiezen of ze hun prijzen gaan afronden. Het is dus geen verplichting. Vrijdag geeft de FOD Economie meer uitleg over de nieuwe wetgeving.

    Eind maart, toen de ministerraad het eens raakte over de mogelijkheid om betalingen in eurocenten af te ronden, werd gemeld dat de regels al in juni van kracht zouden worden. Toen al werd duidelijk dat enkel afgerond kan worden bij cashbetalingen.

    Na twee jaar zou er een evaluatie van de ingreep moeten volgen, met het oog op een eventuele uitbreiding naar bijvoorbeeld elektronische betalingen.

    27-09-2014 om 11:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MR kibbelt over premierschap

    MR kibbelt over premierschap

    MR kibbelt over premierschap

    In alle partijen zijn er wel eens spanningen tussen de kopstukken. Bij de MR is dat niet anders met Charles Michel en Didier Reynders. Twee mannen met ambitie en elk een eigen achterban. Tot nu hielden de twee elkaar in evenwicht. Charles Michel als voorzitter van de MR, Didier Reynders als dé man van de MR in de regering-Di Rupo. Maar nu MR de premier zou leveren, zijn de ambities van beide heren een probleem.

    Intussen is de landing van de nieuwe federale regering in zicht. Wanneer die landing precies wordt ingezet, is onduidelijk. Dat zou al dit weekend kunnen zijn. Dan moet er wel eerst duidelijkheid zijn over de kandidaat-premier.

    27-09-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katholiek onderwijs: Zware besparingen zijn brug te ver

    Katholiek onderwijs: Zware besparingen zijn brug te ver

    Wij moeten zorgen dat de NVA rap op zijn bakkens valt 

    WEG MET DEN NVA

    Katholiek onderwijs: ‘Zware besparingen zijn brug te ver’

    Volgens het VSKO, de koepel van het katholiek onderwijs, gaat de Vlaamse regering 2,3 procent besparen op de werkingsmiddelen van het basisonderwijs en 4,5 procent voor het secundair onderwijs. ‘De goede werking van scholen komt ernstig in het gedrang.’

    ‘Deze bijkomende besparingen, die bovenop de onvolledige indexering van deze middelen in de afgelopen jaren komt, heeft tot gevolg dat de goede werking van scholen ernstig in het gedrang komt’, zo zegt directeur-generaal Lieven Boeve.

    Bouwen

    Het VSKO, dat woensdagmorgen op het kabinet van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op de hoogte is gebracht van het besparingsvoornemen, ‘betreurt’ de besparingen ‘diep’.

    De katholieke onderwijskoepel vreest ‘dat scholen niet langer zullen kunnen investeren in het nodige didactisch materiaal voor leraars en leerlingen’. ‘Ook zullen scholen in de toekomst niet meer kunnen bouwen. Ze zullen bij bouwdossiers niet langer de nodige gelden hebben om het eigen aandeel te betalen.’ Dat eigen aandeel bedraagt 30 procent van de totale kostprijs voor het basisonderwijs en 40 procent voor het secundair onderwijs.

    Maximumfactuur

    Het VSKO eist dat deze besparingen op de werkingsmiddelen eenmalig zijn en vraagt ook de nodige compensaties. ‘In plaats van de zoveelste wafelbak of een bijkomend mosselfeest vraagt het VSKO om in het basisonderwijs de maximumfactuur te verhogen met een bedrag dat evenredig is aan de besparing. Ook onderwijs vrijstellen van de vele bijkomende kosten die gepaard gaan met auteursrechten, SABAM... en verlaging van de btw voor nieuwbouw zijn voor het VSKO ’noodzakelijke maatregelen.’

    Positief vindt de koepel van het katholiek onderwijs wel ‘dat in een besparingscontext de scholen niet moeten inleveren op het aantal lesgevers’.

    26-09-2014 om 22:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder de miljarden voor Walloniƫ en Brussel waren besparingen niet nodig

    Zonder de miljarden voor Wallonië en Brussel waren besparingen niet nodig

    WEG MET DE NVA

    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) is wel tevreden dat de Vlaamse regering een begroting in evenwicht kan presenteren, maar betreurt dat 'de dienstverlening aan de gezinnen, cultuur- en sportverenigingen en het onderwijs wordt verminderd'.

    Dat zegt Willy De Waele, politiek secretaris van de Vlaamse Volksbeweging en burgemeester van Lennik. Volgens De Waele zou die dienstverlening echter niet moeten teruggeschroefd worden als er 'een einde zou gemaakt worden aan de overdracht van 16 miljard euro aan Brussel en Wallonië'.

    De Vlaamse Volksbeweging vindt het goed dat de Vlaamse regering door het begrotingsevenwicht geen nieuwe schulden opbouwt. Maar de gezinnen, verenigingen en het onderwijs betalen daarvoor wel een prijs. Die prijs zou volgens de VVB echter niet nodig geweest zijn als de factuur van de zesde staatshervorming niet zo groot zou geweest zijn.

    ‘Vlamingen leveren welzijn in voor politieke voorrechten Franstaligen’

    Die zesde staathervorming en de saneringsbijdrage voor de federale overheid blijven de VVB een doorn in het oog. 'De Vlaamse Volksbeweging aanvaardt niet dat Vlaanderen welzijn en welvaart moet inleveren om de financiële, administratieve en politieke voorrechten van de Franstaligen blijvend te ondergaan', luidt het. De organisatie roept de federale onderhandelaars daarom op 'geen regeerakkoord af te sluiten die deze financiële transfers naar Brussel en Wallonië in stand houden en zelfs opdrijven'.

    Tegelijk doet de Vlaamse Volksbeweging een oproep aan de Vlaamse en federale volksvertegenwoordigers 'geen medewerking te verlenen aan de uitvoering van de zesde staats(mis)vorming'. 'We dagen hen uit op te komen voor de belangen van hun gewest en hun gemeenschap en de kiezers aan wie ze verantwoording schuldig zijn', klinkt het nog.

    26-09-2014 om 14:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FBI identificeert beul onthoofde journalisten Foley en Sotloff

    FBI identificeert beul onthoofde journalisten Foley en Sotloff

    De VS hebben de moordenaar van de Amerikaanse journalisten James Foley en Steven Sotloff geïdentificeerd, zo heeft directeur James Coney van de Amerikaanse opsporingsdienst FBI donderdag bekendgemaakt. Jihadisten van de extremistische terreurmilitie Islamitische Staat IS hebben de onthoofding van beiden opgeëist.

    "Wij hebben hem geïdentificeerd", zei het hoofd van de federale recherchedienst van de VS op een persconferentie, over de beul die met een Brits accent sprak en wiens gezicht op de opeisingsvideo's was verhuld. Alleen zijn ogen waren te zien. 

    Coney wilde zijn identiteit en nationaliteit niet zeggen. Volgens de Britse commerciële zender Sky identificeerde de FBI de onthoofder als Jihadi John

    26-09-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rzoska: Schaamt u zich niet, mevrouw Turtelboom?

    Rzoska: Schaamt u zich niet, mevrouw Turtelboom?

    WEG MET DE NVA & EN OPEN VLD

    Rzoska: ‘Schaamt u zich niet, mevrouw Turtelboom?’

    Na de middag mocht Björn Rzoska, fractieleider van Groen, het debat opnieuw openen. Hij hekelde meteen dat het woord ‘klimaat’ niet voorkwam in septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois (N-VA), en was ook hard voor Open VLD-minister Annemie Turtelboom over haar Oosterweel-bocht.

    Rzoska begreep niet dat de Vlaamse regering met geen enkel concreet idee over het milieu op de proppen kwam. ‘En dat terwijl de wereld (hij verwees de klimaatbetoging in New York, red.) en vele Vlamingen zich er zorgen over maken. U heeft niet 1 ideetje kunnen bedenken. Dat is ronduit choquerend. Wat betreft klimaat vertrekt u eigenlijk met 0 op 10. Ik ben diep beschaamd in uw plaats.’

    Volgens Rzoska heeft deze regering maar één doel en dat is besparen. ‘Waarom moeten wij overal besparen? Wat is het doel? Welk Vlaanderen willen we in 2019?’ Mattias Diependaele (N-VA) was snel om te antwoorden: ‘In het debat moet u ook luisteren. Wij besparen om te investeren. In welzijn, in schoolgebouwen, in onderzoek en ontwikkeling.’

    ‘De Vlaming wilde meer schone lucht’, verwees Rzoska naar een peiling van VRT voor de verkiezingen. ‘Het antwoord van de regering: ‘We houden vast aan Oosterweel, we houden vast aan de vergunning voor Uplace, ondanks de negatieve adviezen. Schaamt u zich niet mevrouw Turtelboom’, kwam hij nog eens terug op de bocht die Open VLD na de verkiezingen maakte over het Oosterweeldossier. ‘Gelooft u zelf echt nog dat die eerste spadesteek er komt in 2016?’

    'I have a dream'

    Onder het motto ‘I have a dream’ gaf Rzoska ten slotte nog mee hoe Groen het besparingsbeleid had willen zien. ‘Laat ons naar een evenwicht gaan over vijf jaar gespreid. Laat ons proberen om niet in de fundamenten te snijden, maar de inspanningen te spreiden.’

    Rzoska had ook gehoopt dat de regering 'scherpe keuzes voor een duurzame economie' had gemaakt. '45 miljoen euro voor Uplace: hebt u er in al uw besparingsdrift nooit aan gedacht of dat wel zo nodig is op dit moment? Hetzelfde geldt voor Oosterweel.'

    ‘U pleit ervoor om volgend jaar in het rood te gaan’, repliceerde Diependaele. ‘Dan moet u het jaar nadien opnieuw die schulden afbetalen. Wij doen die inspanningen nu om te kunnen investeren. Met uw systeem kan dat niet. U pleit voor stilstand, wij willen investeren voor vooruitgang.’

    John Crombez (SP.A) was het daar niet mee eens. ‘Europa heeft nu gezegd dat we moeten investeren. Ik voorspel u dat we bij de volgende begroting gaan kunnen zeggen: de economie is minder gegroeid dan we verhoopt hadden. En dan komt dat omdat u nu te weinig hebt durven investeren.’

    Minister-president Geert Bourgeois vond dat er wel degelijk slim geïnvesteerd werd. ‘Deze regering trekt groeipaden voor duurzame investeringen. U, meneer Crombez, maakt daar een karikatuur van.’ Matthias Diependaele trad de minister-president bij en herhaalde dat er gesnoeid wordt om te investeren. 'Wij kozen er ook voor om de begroting niet op te smukken via maatregelen met terugverdieneffecten.'

    'Schulden, extra belastingen of kiezen voor slankere overheid'

    Vlaams minister Annemie Turtelboom benadrukte dat  deze regering drie mogelijkheden had om te kunnen investeren. 'Schulden maken, extra belastingen per burger ter waarde van 450 euro of kiezen voor een slankere en slimmere overheid.' Volgens Turtelboom heeft deze regering enkel geopteerd voor de laatste optie. 

    Het slotwoord was voor Groen-fractieleider Björn Rzoska die nog een waarschuwende vinger over had voor de minister-president en zijn ploeg. 'U bespaart op de toekomst, u bespaart op de wortels... Een samenleving afbreken gaat snel, ze opnieuw opbouwen iets trager.'

    25-09-2014 om 23:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter De Crem: Kernkabinet akkoord met inzet Belgische F-16’s

    Pieter De Crem: Kernkabinet akkoord met inzet Belgische F-16’s

    Ons kleinkind is weer gelukkig hij mag weer oorlogje spelen

    Pieter De Crem: ‘Kernkabinet akkoord met inzet Belgische F-16’s’

    De federale topministers hebben hun zegen gegeven om zes Belgische F-16-gevechtsvliegtuigen in te zetten in de strijd tegen de terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) in Irak. Zodra de Kamerleden ook het licht op groen zetten, wat wellicht vrijdag gebeurt, kunnen de toestellen binnen de 48 uur opstijgen.

    ‘Het kernkabinet gaat akkoord met de inzet van zes F-16’s, voor een initiële duur van één maand’, zo heeft uittredend defensieminister Pieter De Crem (CD&V) vandaag in de Kamer verklaard. Na een maand volgt een evaluatie van de operatie, ‘met het oog op een eventuele verlenging’. De inzet van grondtroepen is uitgesloten.

    Enkel Irak, niet Syrië

    De Crem deed de aankondiging in de gemengde commissies Defensie en Buitenlandse Zaken, waar de Kamerleden bijeen zaten om de vraag van de VS te bespreken, en er uiteindelijk over te stemmen. Hij maakte meteen ook duidelijk dat als er Belgische F-16’s de lucht ingaan, die enkel boven Irak, en niet boven Syrië zullen worden ingezet.

    Maar voor er ook maar één F-16 de lucht in kan, moeten de Kamerleden sowieso eerst nog de resolutie die De Crem en uittredend buitenlandminister Didier Reynders (MR) hen voorlegden op groen zetten.Een fiat van de Kamer is nodig, aangezien de huidige regering-Di Rupo er een van lopende zaken is.

    De leden van de commissies Buitenlandse Zaken en Defensie keurden de resolutie na de bespreking al goed - enkel Groen onthield zich. Vrijdag komt de voltallige Kamer dan bijeen om zich er op haar beurt over uit te spreken. Maar in principe zou een goedkeuring geen enkel probleem mogen vormen. Eerder deze maand werd namelijk al duidelijk dat de neuzen van zowat alle partijen in de richting van een deelname aan de internationale coalitie staan. Zodra de Kamerleden hun zegen geven, kunnen de F-16’s binnen de 48 uur opstijgen.

    Volgens De Crem (CD&V) zullen zes F-16’s worden ingezet, die vanuit Jordanië zullen opereren. ‘Het centrale commando daar zal dan beslissen welke taken de Belgische missie zal uitvoeren’, zo zei hij in De Ochtend op Radio 1. Nog volgens De Crem zullen 120 Belgische militairen aan de missie deelnemen. Het gaat om piloten, maar ook om grondpersoneel voor de algemene omkadering en voor het onderhoud van de toestellen. Later kan ons land dan nog worden gevraagd om het Iraakse leger op te leiden, of om C-130-transportvliegtuigen in te zetten.

    Brief van Obama

    België kreeg de officiële vraag om te helpen in de strijd tegen de VS in de loop van vorige nacht, op een aparte manier, namelijk een brief van president Barack Obama. De brief was rechtstreeks gericht aan premier Elio Di Rupo (PS), die op dat moment de VN-klimaatconferentie in New York bijwoonde.

    In de brief wordt nog eens vermeld dat de VS opgeroepen heeft tot een bredere coalitie en dat de Amerikanen dan ook blij zijn met onze bereidheid om in het verhaal mee te stappen. Er wordt duidelijk verwezen naar uitspraken daarover van Reynders en De Crem, en dan vooral naar de uitspraken over de inzet van F-16’s . De brief wordt afgesloten met de uiteindelijke vraag om F-16’s en ander militair materieel in te zetten.

    25-09-2014 om 00:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    24-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is nog maar het begin van het verzet

    Dit is nog maar het begin van het verzet

    WEG MET DE BLAASKOPPEN VAN DE NVA

    De drie vakbonden betogen vandaag in Brussel tegen de besparingsplannen van de federale regeringsonderhandelaars. "Dit is nog maar het begin van het verzet", zegt ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw.

    Volgens de bonden gaat de Zweedse coalitie blinde besparingen doorvoeren die vooral de werknemers en de uitkeringstrekkers zullen treffen. "Dit wordt de meest conservatieve regering sinds de Tweede Wereldoorlog", zegt De Leeuw. "Men gaat alles financieren op de kap van de werknemer en ze rijden voor de rijken en de vennootschappen. De maatregelen die we al kennen, zijn blinde bezuinigingen die het verlies van 50.000 jobs zullen teweegbrengen. Een indexsprong zal elke werknemer in zijn hele loopbaan bovendien 20.000 euro kosten."

    De vakbonden eisen dat een nieuwe federale regering de koopkracht vrijwaart, investeert in jobs en werk maakt van eerlijkere belastingen. Ook de nieuwe Vlaamse regering treft met haar besparingen vooral de werknemers, vinden de bonden.

    De betogers, volgens de vakbonden zo'n 5.000, verzamelen op het Muntplein in een gemoedelijke sfeer. Velen zijn met de trein gekomen en trokken vanuit het Centraal Station door de Brusselse binnenstad. Dat veroorzaakte wat verkeershinder. 

    24-09-2014 om 22:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois: 'Meneer Crombez, ik ben ontgoocheld door uw populistische tussenkomsten

    Bourgeois: 'Meneer Crombez, ik ben ontgoocheld door uw populistische tussenkomsten

    De NVA ZIJN DE GROOTSTE DIEVEN VAN ONS LAND

    WEG MET DE NVA

    Bourgeois: 'Meneer Crombez, ik ben ontgoocheld door uw populistische tussenkomsten'

    Het Vlaams parlement debatteert vandaag een hele dag over de septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois. SP.A-fractieleider John Crombez mocht de spits afbijten, en beukte hard in op het besparingsbeleid van de regering-Bourgeois I.

    ‘340 verenigingen stonden hier maandag voor uw deur. Dat is nooit gezien. Op welk moment bent u de Vlamingen beginnen zien als een lastige kostenpost?’, vroeg Crombez zich af. 'De Vlaamse regering vraagt wie geen broeksriem heeft om ze strakker vast te snoeren, terwijl diegene met een dikke broeksriem nog bretellen krijgen.'

    De septemberverklaring is volgens hem een mijlpaal in de geschiedenis van Vlaanderen. ‘Dat is de werkelijke kracht van de verandering: voor het eerst in honderd jaar, minder welvaart voor heel wat Vlamingen.’

    ‘Waar is het eigenlijk misgelopen in Vlaanderen, meneer de minister-president? Meneer Vandeurzen, mevrouw Crevits?’, aldus Crombez. ‘Waardoor hebben jullie de klik gemaakt om in het welvarende Vlaanderen alleen nog de allerarmsten te helpen? Investeringen in mensen worden gezien als lastige uitgaven.’

    CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel vroeg aan Crombez wat dan het alternatief is voor de besparingen. ‘Wat is jullie alternatief? Wat gebeurt er in Frankrijk met de socialisten en de groenen? Schuldenopbouw. En wie wint erbij? Extreem-rechts’.

    Ook N-VA-fractieleider Diependaele wou weten waar de SP.A dan het geld vandaan zou halen. ‘Er moet geïnvesteerd worden, maar daarvoor hebben we beleidsruimte nodig.'

    Rzoska: 'Hoe zit het met NV België?'

    Groen-fractieleider Björn Rzoska vroeg zich af hoe de Vlaamse besparingen pasten binnen de NV België. 'Aan deze kant van de straat halen jullie de broeksriem aan. Aan de andere kant van de straat, bij de regeringsonderhandelingen, wil u het begrotingsevenwicht loslaten.' 

    Rzoska herinnerde minister Muyters (N-VA) er ook aan hoe belangrijk hij de bijdrage van 125 miljoen euro aan het competitiviteitspact, die de Vlaamse regering schrapt, eerder noemde. 'Ik wil die 125 miljoen euro liever later efficiënt inzetten dan ze nu op de hoop te gooien', repliceerde de minister.

    'U moet eens denken wat gezinnen en kmo's van dat tijdelijk uitstellen vinden', mengde Crombez zich. 'Bij VOKA zijn ze wel 'zot' content. Ze geven u 17 op 20. Van de verenigingen van Hard voor Hart (die maandag kwamen protesteren voor het Vlaams parlement, red.) kreeg u 0 op 20.

    Crombez: 'Ambetant hé, als het wordt gezegd'

    Crombez verwees ook nog naar de uitspraken van minister Crevits, die stelde dat mensen met een pensioen boven de 3.000 euro, geen openbaar vervoer nodig hebben. 'De meeste pensioenen liggen veel lager. Nu zijn er geen gratis bussen meer voor gepensioneerden, maar wel voor parlementsleden.'

    Met die verwijzing naar de onenigheid bij de meerderheid over de gratis busabonnementen voor parlementariërs zorgde Crombez voor ophef bij de meerderheid, die vond dat hij zijn eigen beroepsgroep zwartmaakte. 'Ambetant hé, als het gezegd wordt', repliceerde hij.

    Brusseel: 'Vindt u numerus clausus voor studenten dan wel democratisch?'

    De SP.A-fractieleider verlegde vervolgens het geweer van schouder en begon over de onderwijsbesparingen en de vertragingen van de scholenbouw. Die laatste kritiek werd hem niet in dank afgenomen door bevoegd minister Crevits, die erop wees dat SP.A dat dossier de laatste tien jaar bemeesterde.

    'Het inschrijvingsgeld in landen als Finland, Oostenrijk en ja ook Zweden en zelfs Schotland, bedraagt 0 euro', zei Crombez nog. 'Ik ga niet zeggen dat het gratis is, want dan willen jullie het afschaffen. Maar het argument dat ons inschrijvingsgeld naar boven moet omdat het ook elders duurder is, is een nepargument.'

    24-09-2014 om 14:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!