Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    07-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhandelingen in laatste rechte lijn

    Onderhandelingen in laatste rechte lijn

    Beke en Peeters , blaas aub de onderhandelingen af en jullie zullen beloond worden bij de volgende verkiezingen .

    Is het nu de laatste rechte lijn of de allerlaatste rechte lijn ,misschien de voorlaatste rechte lijn.Het kan ook nog een kromme lijn zijn.

    Laa(g)ste spurt ,even de grootste en onbeschofte dieven,goed zien te praten,want de gewone werkmens kotst op julie maffia praktijken.

    WEG MET DE NVA

    De voorzitters van N-VA, MR, CD&V en Open Vld zitten sinds 14.30 uur opnieuw met de twee coformateurs Charles Michel en Kris Peeters samen in het voorzitterschap van de Kamer voor de opmaak van de begroting. Michel en Peeters maakten zich sterk dat men in de laatste recht lijn zit en dat het bedoeling is de begrotingsbesprekingen deze avond, nacht of dinsdagochtend af te ronden.

    "Dit is de laatste rechte lijn", zei Charles Michel bij zijn aankomst aan de RTBF. Afgelopen weekend waren er heel wat contacten waarbij Michel een centrale rol speelde. "Bij alle partners is er een sterke wil om een regeerakkoord te sluiten, zo is me dit weekend bevestigd", voegde hij eraan toe. 

    Het is de eerste maal dat de coformateurs en de partijvoorzitters opnieuw officieel rond tafel zitten na de aanvaring tussen CD&V-voorzitter Wouter Beke en zijn Open Vld-collega Gwendolyn Rutten vorige dinsdagavond. Bij hun aankomst wilden geen van de partijvoorzitters iets kwijt. Didier Reynders, die namens MR aan tafel zit, was voorzichtiger dan zijn partijvoorzitter/coformateur en sloot niet uit dat er twee dagen nodig zijn om de begroting op te maken. "Ik wil geen snel akkoord, maar een goed akkoord", zei hij.

    Uitzonderlijk kreeg de wachtende pers toch Bart De Wever te zien. De N-VA-voorzitter komt meestal via de achterkant van de Kamer binnen, maar kwam toch naar buiten om een 'overlevingspakket' voor de lange onderhandelingsnacht op te pikken die een ploeg van De Ideale Wereld (Vier) uitdeelde aan alle partijvoorzitters. Enig commentaar voor de wachtende journalisten kon er evenwel niet af.

    "Enkel over het budget"
    Er wordt vanavond enkel over het budget gesproken en over niets anders. Zo reageert men bij N-VA op een bericht op de website van de krant De Tijd. Dat bericht stelt dat N-VA wil dat het regeerakkoord vastlegt dat op het einde van de legislatuur het grondwetsartikel 195 voor herziening vatbaar wordt verklaard. Omdat het artikel de procedure voor een grondwetswijziging vastlegt, opent dit volgens De Tijd de deur naar confederalisme.

    Wat er met de lijst van de grondwetsartikelen gebeurt, zullen de partners bespreken als de kaap van de begroting genomen is, zo luidt het nog. De volgende legislatuur kunnen enkel die artikelen van de grondwet gewijzigd worden, die de vorige legislatuur voor herziening vatbaar verklaard werden.

    In kringen van de onderhandelaars wordt erop gewezen dat de toekomstige regering een socio-economische regering is. Bij de start van de onderhandelingen over een 'Zweedse' coalitie werd een communautaire stand-still afgesproken, luidt het nog. In de omgeving van coformateur Michel (MR) wordt ook ontkend dat het punt vandaag op tafel ligt. Bij de overige partijen wilde men niet reageren op het artikel.

    07-10-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhandelaars bereid laatste spurt in te zetten

    Onderhandelaars bereid laatste spurt in te zetten


    koning filip moet de NVA weigeren , en in een condor saniteir plaatsen zoals,het Vlaams Belang

    Onderhandelaars bereid bereid laatste spurt in te zetten, . richting container park met groot gevaarlijk afval.Daar is de plaatst van al deze schijnheilige postjes pakkers.Welke maatregelen gaan ze nu weer uit hun mouw schudden om de werkende mens te kl*ten.Zal wel weer op niet veel trekken maar dat zijn we gewoon in dit prachtig land met ........aan het roer.

    Telkens die pipo's op tv komen kunnen ze niet laten te vermelden "we werken hard, er wordt hard gewerkt...." Ze zouden beter wat minder eten en drinken op onze kosten zodat ze nuchter blijven en wat meer vooruitgang boeken.

    De onderhandelaars voor een federale regering zijn bereid de laatste spurt richting een akkoord in te zetten. Dat heeft ontslagnemend vicepremier Pieter De Crem (CD&V) vandaag verklaard. Over zijn eigen positie in de volgende centrumrechtse ploeg, ligt De Crem naar eigen zeggen niet wakker, al liet hij in 'De Ochtend' op Radio 1 niet na zijn eigen verwezenlijkingen op te sommen.

    Tegen alle verwachtingen in, hebben de vertegenwoordigers van N-VA, MR, CD&V en Open Vld het voorbije weekend de laatste rechte lijn naar een federaal akkoord nog niet ingezet. De onderhandelingen hervatten vandaag om 14.30 uur in de Kamer. Dat werd uit goede bron vernomen. Het gaat om de eerste plenaire vergadering sinds dinsdag, toen het tot een aanvaring was gekomen tussen CD&V-voorzitter Wouter Beke en Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. Sindsdien vonden er discrete gesprekken, ver weg van de camera's, plaats.

    Defensieminister De Crem verwacht dat de partijcongressen wellicht eind deze week bijeenkomen om een akkoord goed te keuren. Over de vraag naar zijn eigen rol in de nieuwe regering, stelde De Crem niet wakker te liggen. Eerst telt de inhoud en dan is het aan de voorzitter om daarover knopen door te hakken, aldus De Crem.

    Toch zette hij zijn verwezenlijkingen in de voorbije regering in de verf. "Het departement Defensie is goed geleid, we hebben een belangrijke inspanning gedaan om bij te dragen tot de sanering van de overheidsfinanciën en desalniettemin erin geslaagd zeer performant te zijn", luidde het. "Als vicepremier heb ik ervoor gezorgd dat we het Europees traject hebben aangehouden en dat de staatshervorming tot een goed einde werd gebracht. Ik heb uitgevoerd wat van mij werd verwacht."

    06-10-2014 om 21:22 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo kondigt harde oppositie aan tegen ultra-rechtse regering

    Di Rupo kondigt harde oppositie aan tegen ultra-rechtse regering

    Wij eisen een condor sanitair voor gans de ploeg van de NVA

    Waarschijnlijk zijn die nog niet uitgelekt, want hetgeen ik tot nu toe vernomen heb is niet meer dat een hoop belastingverhogingen.

    Het worden wel 'besparingen' op de kap van de gewone man ! Die 'besparingen' zijn eigenlijk platte belastingen, want hoe noemt ge verdubbeling van de zorgverzekering, verhoging van water, elektriciteit, studiegeld, en vermindering van terugbetalingen zoals bij ziekte,enz. dan immers ? Ja, diegenen die voor deze conservatieve neoliberalen gekozen hebben, moeten achteraf zeker niet komen zagen

    WEG MET DE NVA

    De leiding van de PS heeft op het rentree-congres in Tubeke een harde oppositie aangekondigd tegen de toekomstige regering van N-VA, MR, CD&V en Open Vld. "We horen vaak spreken over een centrumrechtse regering, maar het zal in feite gaan om een ultrarechtse regering", aldus partijvoorzitter en uittredend premier Elio Di Rupo. "Het is het moment om de vlaggen, sjaals, spandoeken en hesjes boven te halen. Onze oppositie moet gezien worden en die moet helrood zijn", vatte Waals parlementslid en gewezen minister Christiane Vienne de boodschap samen.

    "De toekomstige coalitie zal veel rechtser zijn dan de regering Martens-Gol in de jaren 1980. België zal nooit een meer rechtse regering gekend hebben", meende Di Rupo. "Mijn regering was er een van algemeen welzijn, zonder N-VA en besparingen." Hij verwees ook naar het behoud van de index en de strijd tegen de fraude.

    De Franstalige socialisten belanden de komende jaren in de oppositie. "De PS zal de strijd vierkante centimeter per vierkante centimeter voeren. We zullen niets laten passeren. We gaan de ultrarechtse regering 130 jaar sociale vooruitgang niet laten vernietigen", klonk het.

    "Wie houdt men voor de gek, kameraden?"
    Di Rupo herhaalde ook de PS-kritiek tegen het verbond van de MR met de Vlaams-nationalisten. Hij verbaasde zich over de snelheid waarmee de Franstalige liberalen hun jas keerden na de verkiezingen. "Denk aan de ophef die ik veroorzaakte toen ik het tijdens de kiescampagne had over de liefkozingen tussen MR en N-VA, terwijl Charles Michel zich sterk maakte dat hij een regering zonder N-VA zou vormen als hij het voor het zeggen had", klonk het.

    "Wie houdt men echter voor de gek, kameraden? Hoe kan men op dergelijke manier liegen tegenover de burger en de eigen kiezer? De toekomstige federale regering is een regering van meineed, die gebouwd is op een cynische leugen. En haar geloofwaardigheid zal vooral aan Franstalige kant ongeveer nul zijn", verklaarde Elio Di Rupo.

    "Diepste excuses aan Zweedse bevolking"
    Voordien hadden niet minder dan 14 sprekers uit de verschillende federaties al dan niet met de nodige humor de Zweedse coalitie gehekeld. "Ik bied mijn diepste excuses aan tegenover de Zweedse bevolking, die niets gevraagd heeft. Ze heeft overigens bij de jongste verkiezingen voor een linkse coalitie gekozen", stelde Jean-Marc Delizée.

    "Men wil ons doen geloven dat de CD&V links is en Marianne Thyssen de 'Che Guevara girl' van de Europese Commissie", lanceerde André Frédéric. De Luikse burgemeester Willy Demeyer kondigde een guerrilla aan in alle dossiers, en meer bepaald tegen "de Europese boekhoudkundige regels die ons verhinderen te investeren". Hij haalde ook uit naar Europese milieuregels die een rem zetten op de economische heropstanding.

    06-10-2014 om 12:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Eyskens: Bart De Wever blijft gevaarlijk

    Mark Eyskens: Bart De Wever blijft gevaarlijk

    WEG MET DE NVA

    In een interview met Le Grand Oral (RTBF) / Le Soir laat voormalig CD&V-premier en Minister van Staat Mark Eyskens zijn licht schijnen over de regeringsvorming. Daaruit blijkt dat hij er niet helemaal gerust in is. En Bart De Wever als eerste minister ziet hij al helemaal niet zitten.

    Eyskens vindt dat men na de verkiezingen van 25 mei snel werk had moeten maken van een regeringsvorming. ‘Ze hadden het risico moeten nemen en proberen een regering te vormen, indien mogelijk zelfs voor 21 juli’, vindt hij. De onderhandelaars hadden daarbij moeten focussen op de sociaal-economische hervormingen en een reeks mogelijke maatregelen moeten uittekenen om voor te leggen aan de sociale partners. ‘Om te doen wat je wil doen in een land als België, moet je de dialoog met de sociale partners openen.’ Hij vreest dat de regering nu naar die sociale partners zal stappen met een reeks maatregelen die te nemen of te laten zijn. ‘Ik had de voorkeur gegeven aan een constructieve discussie met de sociale partners.’

    Als de Zweedse coalitie mislukt - nog altijd een reële mogelijkheid volgens Eyskens - en er niet komt, dan belanden we in een kritieke situatie, vreest hij. ‘Dan krijgt Bart De Wever gelijk. En dan kan hij van alle daken schreeuwen dat hij gelijk had: dat België inderdaad onbestuurbaar is en dat zijn confederaal programma klopt. Dat de federale regering kan opgedoekt worden en kan vervangen worden door een maandelijkse bijeenkomst van de drie leiders van de drie regio’s.’

    Maar ook als de Zweedse coalitie wél slaagt, wint De Wever volgens Eyskens: ‘Stel dat de economie weer aantrekt, dat de werkloosheid terugloopt enzovoort, dan kan hij zeggen ‘Dat is allemaal dankzij mij! De socialisten maken geen deel meer uit van de regering en kijk eens wat een mooi resultaat we neerzetten’.’

    Eyskens vindt dan ook niet dat De Wever eerste minister moet worden, zoals onder meer Karel De Gucht (Open VLD) al opperde. ‘Bart De Wever wil nog altijd dat België ophoudt te bestaan. Het is een intelligente man, hij wil geen onmiddellijke afscheiding. Hij is een passieve separatist. Hij is er van overtuigd dat alle grote naties in Europa zullen oplossen en hij blijft trouw aan zijn roeping: het land ontmantelen. Hij is misschien geduldig, maar hij blijft gevaarlijk.’

    05-10-2014 om 22:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada zet licht op groen voor import Belgische peren

    Canada zet licht op groen voor import Belgische peren

    Canada zet licht op groen voor import Belgische peren

    De Canadese voedselveiligheid zet het licht op groen voor de invoer van Belgische peren. Dat ze dat zou doen, maakte Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht reeds bekend, maar de voedselinspectie heeft nu formeel vastgesteld dat de fytosanitaire maatregelen die in België gelden, de risico’s op zieke peren voldoende afzwakken.

    Het Canadese directoraat Plantengezondheid en Bioveiligheid deelde het nieuws woensdag al mee aan het FAVV, het federaal agentschap voor de voedselveiligheid. Concreet oordeelt de voedselinspectie in Canada dat het risico op zogenaamde ‘quarantaineziekte’ voldoende ingedijkt wordt.

    Van zodra Canada alle administratieve formaliteiten heeft afgerond, mag de invoer van Belgische peren worden gestart. Er geldt wel een proefperiode, die zal aflopen wanneer Canada er vertrouwen in heeft dat de peren aan alle importvereisten beantwoorden. Zolang zal elke lading worden gecontroleerd.

    Europees commissaris De Gucht besprak de kwestie vorige week in de marge van de Canadees-Europese top met minister van Handel Ed Fast en zijn collega van Landbouw Gerry Ritz. Europa is naarstig op zoek naar nieuwe afzetmarkten na het Russische invoerverbod op landbouwproducten.

    05-10-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politievakbonden staken tijdens flitsmarathon

    Politievakbonden staken tijdens flitsmarathon

    Politievakbonden staken tijdens flitsmarathon

    De flitsmarathon van vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober dreigt in de soep te lopen. De politievakbonden gaan een stakingsaanzegging indienen. Dat bevestigt Vincent Houssin van de liberale politievakbond VSOA. “Uit niets blijkt dat de politiek aan onze eisen tegemoetkomt.”

    Normaal gezien zou de politie 24 uur lang extra snelheidscontroles uitvoeren vanaf vrijdag 10 oktober. Maar dat plan gaat niet door. “We gaan een stakingsaanzegging indienen voor het personeel dat de flitscamera’s bedient. En daar zal het niet bij blijven. We bereiden nog meer acties voor”, zegt Vincent Houssin.

    “We zijn niets wijzer geworden na het overleg met de raadgevers van regering. Dat was al een beetje aan te voelen, na de minicrisis bij de partijen, midden deze week. Er is dus nog altijd geen akkoord in het pensioendossier. Aan onze basis kunnen we dus ook geen goed nieuws melden. Die basis moet duidelijk wat stoom aflaten. De flitsmarathon is daarbij een drukkingsmiddel”, zegt Gert Cockx van de politievakbond NSPV.

    De federale politie houdt voorlopig wel nog vast aan de flitsmarathon. “We bekijken wat er nu moet gebeuren. In de loop van volgende week is er overleg. Maar de flitsmarathon blijft voorlopig doorgaan op vrijdag 10 oktober”, zegt woordvoerster Tine Hollevoet. Uitstel van de flitsmarathon behoort tot één van de mogelijkheden.

    De agenten voeren actie omdat ze niet meer op 58 op vervroegd pensioen kunnen, maar op 62 jaar. Dat is het gevolg van een beslissing van het Grondwettelijk Hof.

    “De woede van de politie is begrijpelijk”, zei ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken daar eerder over Melchior Wathelet (cdH). “Het arrest betekent voor sommigen acht extra dienstjaren. Bovendien zadelt het de politiezones met extra kosten op en dus minder middelen om nieuw personeel aan te trekken”, argumenteert hij.

    Wathelet roept de centrumrechtse onderhandelaars van N-VA, MR, CD&V en Open VLD daarom op snel het akkoord goed te keuren dat hij met de vakbonden overeenkwam. Het houdt in dat alle officieren - inclusief ex-rijkswachters - twee jaar extra werken, maar dat zij die hun pensioenleeftijd onder de oude wet al bereikten, nog onder het oude regime blijven vallen.

    04-10-2014 om 22:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel 1 en 2 openhouden geschenk voor energielobby

    Doel 1 en 2 openhouden geschenk voor energielobby

    ‘Doel 1 en 2 openhouden geschenk voor energielobby’

    ‘Voor Doel 1 en 2 bestaat er een alternatief’, zegt ontslagnemend minister Johan Vande Lanotte (SP.A). Waarom de nieuwe coalitie die kerncentrales dan toch wil openhouden, kan alleen zijn omdat de energielobby weer ‘aan tafel’ zit, zegt hij in De Morgen en op Radio 1.

    ‘Ik zeg dat niet, maar Elia wel: als Doel 1 en 2 zoals afgesproken zouden sluiten in 2015, zouden er genoeg alternatieven zijn.’ Dat de ‘Zweden’ er anders over beslisten - de kernuitstap voor Doel 1 en 2 is voor tien jaar uitgesteld - kan alleen gezien worden als een cadeau voor Electrabel, aldus Vande Lanotte.

    ‘Wie wordt hier beter van? De energieproducent. Wie betaalt de prijs? De consument. Eindelijk betalen consumenten minder voor energie, en nu zegt men weer: de prijzen gaan omhoog, en er is niets aan te doen’, hekelt Vande Lanotte ook de beslissing dat de volgende coalitie de prijzen vanaf 2016 niet meer ‘in toom’ zal houden via het ‘vangnetmechanisme’. Dat zorgt ervoor dat de energieprijzen niet sneller stijgen dan in onze buurlanden. In De Morgen suggereert Vande Lanotte dat de energielobby een grote invloed heeft op de ‘Zweden’: ‘Zat de lobby mee aan de onderhandelingstafel?’

    Vandenbroucke

    Vande Lanotte mocht op Radio 1 ook nog reageren op de uitspraken van zijn partijgenoot Freya Van den Bossche gisteren in Knack. Daarin zei ze dat de ‘oude generatie’ Frank Vandenbroucke richting exit geduwd heeft. Van den Bossche wil Vandenbroucke nu weer betrekken bij de partij.

    Voelt Vande Lanotte zich aangesproken, als lid van die oude generatie? ‘Als de samenwerking op een bepaald moment moeilijk loopt, dan wordt er voor anderen gekozen om in de regering te zetelen. Maar de partij kan en moet iedereen gebruiken die kan bijdragen. Het kan zeker zinvol zijn om, als hij dat wil, de ideeën van Frank weer te horen. Maar ik denk niet dat we Frank weer in de politiek moeten verwachten, hij heeft zijn keuze gemaakt.’ Vandenbroucke is op dit moment hoogleraar aan de KU Leuven, en hij werkt ook voor UAntwerpen en de Universiteit van Amsterdam.

    04-10-2014 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    03-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeesters moeten diefstallen zelf bestraffen met GAS-boetes

    Burgemeesters moeten diefstallen zelf bestraffen met GAS-boetes

    ‘Burgemeesters moeten diefstallen zelf bestraffen met GAS-boetes’

    Als het parket overbelast is, kan de procureur een hele reeks misdrijven doorschuiven naar de steden en gemeenten - zelfs diefstallen. Daar zijn de burgemeesters niet over te spreken, schrijft Het Laatste Nieuws.

    In theorie kunnen diefstallen al een tijd bestraft worden via de GAS-wet. Dat de burgemeesters nu de alarmbel luiden, heeft alles te maken met een omzendbrief van de procureurs-generaal. Daarin leggen die uit hoe ze de praktische toepassing van de GAS-wet zien. Als de parketten het te druk hebben, zouden ze een heleboel zaken kunnen doorschuiven naar de gemeenten.

    Een diefstal die bestraft wordt via een GAS-boete, komt uiteraard ook niet op het strafblad van de dader. Ook zaken van slagen en verwondingen kunnen in principe door de lokale besturen worden vervolgd.

    Marnic De Meulemeester, burgemeester van Oudenaarde en Nationaal Voorzitter van de Adviesraad Burgemeester Lokale Politie vindt dat hij het werk van het gerecht niet moet overnemen. ‘Als het gaat om kleine misdrijven moeten wij als stad of gemeente in de eerste plaats vaststeller, in de tweede plaats onderzoeksrechter en in de derde plaats ook nog rechter. Ik denk niet dat we de expertise daarvoor in huis hebben. Dat zijn echt gerechtelijke taken die door Justitie zouden moeten opgelost worden.’

    03-10-2014 om 20:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vandenbroucke gaat mee nadenken over toekomst sp.a

    Frank Vandenbroucke gaat mee nadenken over toekomst sp.a

    Frank Vandenbroucke gaat mee nadenken over toekomst sp.a

    Minister van Staat Frank Vandenbroucke gaat in op de uitnodiging van Freya Van den Bossche om mee te denken over de vernieuwing van de sp.a. Dat vernam deredactie.be. Voor Vandenbroucke is het “vanzelfsprekend” dat hij op dit soort uitnodigingen ingaat, maar hij legt er liever geen publieke verklaringen over af.

    De venieuwingsoperatie bij de sp.a is - naast voorzitter Bruno Tobback - in handen van Ingrid Lieten, John Crombez en Freya Van den Bossche. Die laatste wenst daar Vandenbroucke graag bij te betrekken: eerstdaags staat een gesprek gepland tussen de twee.

    Dat gesprek zal vooral gaan over het essay dat Vandenbroucke vier jaar geleden schreef over geluk, waarin hij betoogde dat er een almaar grotere kloof ontstond tussen “geluk” enerzijds en “bruto nationaal product” en “rijkdom” anderzijds. Vandenbroucke is ten zeerste gecharmeerd door dat aanbod.

    Het betekent niet dat de minister van Staat nu plots weer een politieke carrière ambieert. Daarvoor ligt geen concreet scenario klaar. Vandenbroucke wil nog altijd vol inzetten op zijn academische carrière aan de KU Leuven.

    In “De ochtend” betwijfelde partijgenoot Johan Vande Lanotte of Vandenbroucke überhaupt wil terugkeren. “Ik denk het niet.” Maar hij stelde zich wel op de lijn van Freya Van den Bossche dat het goed is dat hij meedenkt over de toekomst van de partij. “De partij moet en kan iedereen gebruiken die een bijdrage kan leveren.”

    03-10-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CdH'er herhaalt: N-VA is racistisch

    CdH'er herhaalt: N-VA is racistisch

    En gelijk hebben ze

    WEG MET DE NVA

    "Ja, de N-VA is racistisch. Ik heb dat niet gezegd in een bevlieging." CdH-senator, grondwetspecialist en ex-hoogleraar Francis Delpérée herhaalde vanmorgen op de radio wat hij eerder dit jaar al zei over de partij van Bart De Wever.

    Delpérée had het vanmorgen op de RTBF-zender La Première over de vorming van de Zweedse formatie. Hij sprak daarbij zijn ongerustheid uit over een federale regering waarin de Franstaligen een minderheid vormen en "een racistische partij de touwtjes in handen heeft".

    Die racistische partij, aldus Delpérée, is de N-VA. Het is niet voor het eerst dat hij dit zei; ook in mei noemde hij de N-VA al racistisch, waarop de partij dreigde met juridische stappen.

    "Geen lapsus"
    Vanochtend zette de cdH-senator zijn standpunt nog wat kracht bij. "De N-VA is eurofoob, francofoob en 'Bruxellofoob'. In één woord: racistisch. Ik heb dat niet gezegd in een bevlieging of een lapsus. Een partij die sommige bevolkingsgroepen stigmatiseert - de Walen die altijd staken of de Brusselaars die niet bestaan - is een racistische partij."

    Ook in een interview in La Libre Belgique haalt Delpérée vandaag zwaar uit naar de toekomstige federale regering. De coalitie van N-VA, Open Vld, CD&V en MR "ondermijnt de fundamenten van de staat", meent hij. "Voor de verkiezingen zei de MR nooit te zullen regeren met de N-VA. Daarna noemt ze de partij een betrouwbare partner. Dit is een aantasting van het vertrouwen van de kiezer."

    02-10-2014 om 20:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen? 250 euro voor gebruik van net

    Zonnepanelen? 250 euro voor gebruik van net

    Laat ons deze winter eens allemaal tegelijk onze zonnepanelen loskoppelen voor een paar uur als protest , en belgië ligt plat. . Wanneer gaan ze die turtelboom eens afzagen. daar ben je nu eens niets mee.

    Zoals verwacht, eerst iedereen zonnepanelen opdringen, nu komt de rekening. De doorsnee consument blijft naïef en met oogkleppen in de val lopen.

    Deze regering moet gestopt worden

    WEG MET DE NVA

     De Vlaamse regering wil dat mensen die zonnepanelen hebben een vergoeding betalen omdat ze het stroomnet gebruiken. Het gaat om 200.000 gezinnen die zo'n 250 euro per jaar zouden moeten betalen, zegt de vereniging van eigenaars van zonnepanelen. Dat meldt Vtm Nieuws.

    Zo'n netvergoeding is een paar jaar geleden ook al eens ingevoerd. Toen hebben de eigenaars ze aangevochten en moest ze weer afgevoerd worden. En nu stappen ze opnieuw naar de rechter.

    Vlaams Minister voor Energie Annemie Turtelboom wil niet voor de camera reageren op het nieuws. "Het is te vroeg", zegt haar woordvoerder. Turtelboom is de nieuwe regeling nog in detail aan het uitwerken. 

    De Vlaamse Regulator voor Energie (VREG) wil ook nog niks kwijt. Alleen dat het nog wachten is tot november op de precieze tarieven voor die netvergoeding.

    02-10-2014 om 17:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je écht moet weten over Windows 10

    Microsoft kondigde op zijn Windows 9 presentatie Windows 10 aan. Ze noemen het Windows 10 omdat het zo revolutionair is. Ondertussen duiken er overal reviews, hand-ons en andere artikels op over het nieuwe paradepaardje van Microsoft, maar wat moet je nu echt weten over Windows 10? Wat is er echt belangrijk? Wij zetten hieronder de 5 zaken neer die er echt toe doen voor de gewone gebruiker.

    1De klassieke desktop is terug

    Tot groot jolijt van de meeste computergebruikers heeft Microsoft de taakbalk en het startmenu weer in ere hersteld. Microsoft erkende zijn fouten met de drastische veranderingen in Windows 8 en keert terug naar de roots. Weliswaar niet volledig: de klassieke elementen worden gemixt met de nieuwe elementen uit Windows 8.

    GbxHijN

    Het nieuwe startmenu met de tegels is in een nieuw jasje gestoken en het is een drastische verbetering ten opzichte van het klassieke menu. De verbeterde taakbalk krijgt ook een nieuwe functie. Die functie zal je alle openstaande apps en bestanden op jouw computer tonen in een eenvoudige en duidelijke lay-out.

    lrRxYfC

    “We hebben een enorme hoeveelheid gebruikers die Windows 7 goed kennen, maar we hebben ook gebruikers die fan zijn van Windows 8. We zochten dus naar iets dat voor beide groepen werkt,” legde Joe Belfiore, de vice-president van Microsoft, uit tijdens de presentatie.

    2Touch is niet dood

    Als je genoten hebt van de Live Tile lay-out uit Windows 8 voor touch screen-apparaten, dan is er goed nieuws. Microsoft heeft dat element behouden in Windows 10 en verbeterd. Als je een toetsenbord aansluit, zal Windows standaard overschakelen naar de desktop-modus. Heb je geen toetsenbord dan past Windows 10 zich aan en geeft het je de Live Tile lay-out.

    3) Een besturingssysteem, een app store

    hjyav62

    Microsoft koos vol voor het plan waarbij er één systeem werkt voor alle Windows-apparaten. Windows 10 zal dus beschikbaar zijn voor de telefoon, tablet, pc en alle andere apparaten waar Windows 10 op zou kijken draaien. Bij één operatiesysteem hoort ook één app store. De Windows Store zal alle apps aanbieden die voor telefoon, tablet en desktop beschikbaar zijn.

    Als je een app aankoopt, kun je je aankoop bekijken in een venster in de Windows Store in plaats van op volledig scherm. Microsoft zal ook universele apps creëeren. Meer informatie daarover volgt in april tijdens de BUILD conferentie.

    4) Power user features

    FPR1Ecv

    Net als het besturingssysteem van Apple, OS X, zal Windows 10 de mogelijkheid geven om meerdere desktops actief te houden in een keer. Dat is een leuke functie voor power users die meerdere werkbestanden tegelijk open hebben staan en die willen scheiden van persoonlijke apps.

    5) Er komt nog meer nieuws

    Microsoft heeft nog meer mogelijkheden om te pronken met Windows 10. Apps als Internet Explorer werden namelijk niet gedemonstreerd tijdens het evenement. Het ging namelijk om de kernervaring van het nieuwe systeem. Het bedrijf wilde ook niet kwijt of Windows 10 een gratis update zou zijn, zoals Apple dat doet met zijn OS X-besturingssysteem.

    Windows 10 zal vanaf 2015 beschikbaar zijn. De exacte datum werd niet bekend gemaakt maar Terry Myerson, Windows Chief, zei dat het besturingssysteem halverwege het jaar klaar zou zijn voor het grote publiek.

     

    02-10-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke stapt boos op

    Beke stapt boos op

    Beke het opperhoofd van de windhanen.... draaien tot dat NVA uit de regering ligt.... allemaal bekokstooft op voorhand!!!!

    De grootste lafbekken zijn toch wel de NVA "verkozenen" met Bartje de windhaan op kop. Zij slikken alles voor de postjes en bijhorende centen .

    De tjeven liggen plat van het lachen. Eerst halen ze Marianne als EU commissaris en als de ARCO pil niet door de belastingbetaler betaald gaat worden, dan stappen ze uit deze onderhandelingen om met de sossen een regering te vormen en Peeters alsnog premier te maken.

    WEG MET DE NVA

    Het ultieme gepoker in de formatie is begonnen. Na een zoveelste clash met Open Vld over de belastingen is CD&V-voorzitter Wouter Beke gisteravond boos opgestapt. "Turbulentie tijdens de landing", aldus een bron. Hoe het vandaag verder moet, is onduidelijk.

    CD&V had er al een lastige dag op zitten toen gisteravond het luik fiscaliteit werd aangesneden. Via een lek in de krant 'De Tijd' werd het reddingsplan voor de Arco-coöperanten op straat gegooid waarvoor minister van Financiën Koen Geens al weken in stilte een compromis aan het zoeken is. In dat plan staat dat de 800.000 beleggers slechts een deel van hun centen terugkrijgen, wat gisteren behoorlijk wat druk zette op de partij. Toen daarbovenop de behandeling van voorstellen voor nieuwe inkomsten op een zoveelste discussie met Open Vld uitdraaide, stapte Wouter Beke plots op - en de CD&V-delegatie met hem.

    Over wat precies aan de basis van de clash lag, lopen de versies sterk uiteen, wat geen goed teken is. Volgens de ene bron ontplofte Beke omdat Open Vld-voorzitter Rutten alleen maar vraagtekens zette bij CD&V-voorstellen over fiscale hervormingen in het pensioensparen, volgens de andere trapte Beke het af omdat een hervorming van de fiscale aftrek nadelig dreigt uit te vallen voor gezinnen met meerdere kinderen en getrouwden.

    Crisette
    Meerdere bronnen spreken over een 'crisette', eerder dan een crisis. "De landing is ingezet en omdat sommigen niet binnenhalen wat ze dachten binnen te halen, zorgt dat voor turbulentie, maar geen crash." Niettemin schudt het opstootje wel het vervolg van de gesprekken dooreen. Vandaag schakelen de formateurs noodgedwongen opnieuw over op bilaterale gesprekken. Of CD&V daar weer opduikt, is nog niet duidelijk.

    01-10-2014 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 oktober?

    Wat verandert er op 1 oktober?

    Een nieuwe maand luidt elke keer opnieuw enkele veranderingen in. Deze dingen zullen vanaf 1 oktober anders zijn:

    Handelaars kunnen afronden naar 0 of 5 cent

    Vanaf 1 oktober kunnen handelaars en vrije beroepen het totaalbedrag op het kasticket afronden naar de dichtstbije 0 of 5 cent, om zo geleidelijk aan het gebruik van muntstukken van 1 en 2 eurocent te verminderen. Er is geen verplichting om mee te doen met de afrondingsmogelijkheid.

    Er zijn vier voorwaarden voor handelaars die willen meestappen in het afrondingssysteem: de betaling moet volledig of gedeeltelijk contant gebeuren (met muntstukken of met maaltijd-, eco- of geschenkcheques), het totaalbedrag wordt afgerond, de handelaar moet consequent afronden en hij moet het verplichte pictogram op een duidelijk zichtbare manier gebruiken. Als een handelaar ervoor kiest af te ronden, moet die afronding gelden voor alle klanten die contant betalen.

    Voor geneesmiddelen of voor betalingen met een bankkaart geldt het principe niet. Als de klant een deel met een bankkaart betaalt, mag enkel het contant betaalde bedrag afgerond worden.

    De muntjes van 1 en 2 cent worden door deze maatregel niet buiten omloop gesteld en behouden hun waarden. Consumenten mogen ze nog altijd gebruiken en moeten ze aanvaarden als een handelaar teruggeeft in stukken van 1 en 2 cent. Meer info staat opgoedafgerond.belgium.be.

    Rookmelder verplicht in elke studentenkamer

    Vanaf 1 oktober 2014 moet op elke studentenkamer een rookmelder hangen. Dat is het gevolg van een voorstel tot decreet dat in maart door de Vlaamse regering werd goedgekeurd. De verplichting geldt voor elke zelfstandige studentenkamer en voor de gemeenschappelijke ruimtes.

    Sinds begin 2013 is de aanwezigheid van een rookmelder verplicht in elke studentenkamer waarvoor een nieuw contract is afgesloten. Het decreet breidt dit uit tot alle kamers, dus ook die met een lopend contract.

    Socialezekerheidsbijdragen verschuldigd voor alle huispersoneel

    Elke burger die huispersoneel tewerkstelt voor huishoudelijke prestaties van overwegend manuele aard, zoals bijvoorbeeld poetsen, strijken of tuinhulp, wordt vanaf 1 oktober als werkgever beschouwd en zal socialezekerheidsbijdragen moeten betalen. Die verplichting geldt ongeacht de omvang van deze prestaties.

    Enkel occasionele activiteiten van niet-manuele aard ten behoeve van een huishouden zijn vrijgesteld van sociale bijdragen. Ook voor dienstencheques geldt deze regelgeving niet, omdat die tewerkstelling via een derde gebeurt. Dat maakt de FOD Sociale Zekerheid maandag bekend. Doel van de wetgeving is "een gelijkaardige sociale bescherming voor huispersoneel als voor andere werknemers"

    Construbadges in gebruik genomen in de bouw

    Bouwvakkers kunnen vanaf 1 oktober Construbadges, bedoeld als visueel identificatiemiddel op de bouwplaats, dragen. De Construbadge is een initiatief van vakorganisatie Confederatie Bouw en wordt volgens secretaris-generaal van Confederatie Bouw Gabriel Delporte ruim gedragen in de sector, zowel door de binnenlandse als de buitenlandse aannemers. "Het is immers van groot belang voor een aannemer om te weten wie zich op de bouwplaats bevindt, zowel wat betreft de arbeiders van Belgische bedrijven als de buitenlanders en uitzendkrachten", aldus Delporte.

    Ook voor aanwezigheidsregistratie zal de badge een belangrijke rol kunnen spelen. Het gebruik van de badge kan geïntegreerd worden in de elektronische systemen die de ondernemingen voor de aanwezigheidsregistratie kunnen gebruiken. Eind september loopt de proefperiode af voor verplichte elektronische aanwezigheidsregistratie op werven met een waarde van 800.000 euro of meer. Dat betekent dat er vanaf 1 oktober boetes uitgeschreven kunnen worden wanneer de elektronische aanwezigheidsregistratie niet of foutief gedaan is.

    De badge op zich is echter niet verplicht. "We pleiten er bij de volgende regering voor om het opspelden van de badge in de wetgeving op te nemen, en niet enkel in de collectieve arbeidsovereenkomst." De inspectie kan wel van de Construbadges gebruik maken om de verschillende arbeiders op een werf te controleren.

    Roerende voorheffing op liquidatiebonus stijgt van 10 naar 25 procent

    De fel bekritiseerde verhoging van de roerende verhoging op de liquidatiebonus, van 10 naar 25 pct, gaat op 1 oktober in. Om het effect van de verhoging te milderen, werd voorzien in een overgangsregeling van meer dan een jaar. De bonus in kwestie is het verschil tussen het bedrag dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders bij de vereffening, en het bedrag dat ze als kapitaal hebben ingebracht. Op dat verschil moet roerende voorheffing betaald worden.

    In de overgangsregeling kon men het lage tarief van 10 pct nog genieten, zonder dat de vennootschap voor 1 oktober geliquideerd moet worden. Het volstaat dan om de oude belaste reserves op tijd uit te keren, en het ontvangen dividend meteen in het kapitaal in te brengen, en het daar voor een bepaalde termijn te houden. In regel is dat acht jaar, maar voor KMO-vennootschappen is die termijn verkort tot vier jaar. Op de uitgekeerde dividenden is in de overgangsregeling 10 pct belasting verschuldigd.

    Eerste fase afbouw Proton van start

    De mogelijkheid om Protonkaarten op te laden wordt vanaf 1 oktober geleidelijk afgebouwd. Vanaf 1 januari 2015 wordt betalen met Proton onmogelijk, met een uitdoofperiode tot 28 februari 2015. In die tweede fase worden de nog resterende Protonterminals uit de markt genomen.

    Het aantal punten waar gebruikers hun kaart nog kunnen opladen wordt vanaf 1 oktober, tot 31 december uiteraard, geleidelijk verminderd.

    Wie na het uitdoven van Proton het opgeladen saldo niet heeft opgebruikt, zal dat geld via de bank kunnen recupereren.

    Noorse ex-premier Stoltenberg volgt Rasmussen op als secretaris-generaal NAVO

    De Noorse ex-premier Jens Stoltenberg (55) volgt op 1 oktober de Deen Anders Fogh Rasmussen op als secretaris-generaal van de NAVO. De Deen zal vijf jaar en twee maanden aan het hoofd van de alliantie hebben gestaan.

    In de periode 2000-2001 en van 2005 tot oktober 2013 was Stoltenberg premier van Noorwegen. In september 2013 verloor zijn centrumlinkse coalitie de parlementsverkiezingen.

    Onze eigen minister van Defensie Pieter De Crem werd ook genoemd voor de functie, maar hij moest uiteindelijk het onderspit delven.

    De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, 65 jaar oud inmiddels, bevindt zich in een woelige periode, met de Oekraïense crisis van de afgelopen maanden en, eind december, de stopzetting van de gevechtsmissie in Afghanistan.

    01-10-2014 om 00:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begroting ook morgen nog niet op de agenda

    Begroting ook morgen nog niet op de agenda

    En ook nog niet de vervroegde verkiezingsdatum. Want dat zweeds gedoe zal niet lang duren. De klassieke tripartite wordt een feit. Let op mijn en vele anderen hun woorden,Elio zit zich al lang rot te lachen. En eigenlijk na decenia tseven beleid deed hij dat zo slecht niet. Want het zijn de tseefkes die ons de dieperik in duwden . Leer uw geschiedenis ipv u te laten op maken

    WIJ WILLEN EEN NIEUWE REGERING ZONDER DE NVA

    WEG MET DE NVA

    De federale onderhandelaars hebben vandaag tot ongeveer 20.15 uur vergaderd over het hoofdstuk Pensioenen uit de formateursnota. Morgen gaan de werkzaamheden voort, maar buigen de vertegenwoordigers van N-VA, MR, CD&V en Open Vld zich nog niet over het begrotingsluik. Een finaal akkoord ligt dus nog niet onmiddellijk in het verschiet.

    Nadat ze anderhalve week niet meer plenair samenkwamen, zaten de onderhandelaars voor een centrumrechtse bewindsploeg gisteren en vandaag  opnieuw allemaal samen rond de tafel. Morgen blazen ze om 14 uur opnieuw verzamelen in het voorzitterschap van de Kamer.

    Het lijkt evenwel niet de bedoeling dat ze de landing vandaag of vannacht inzetten. Op de agenda staan immers opnieuw de sociaal-economische hervormingen, meer bepaald de hoofdstukken rond sociale vooruitgang, sociale zaken en sociale zekerheid en rond fiscaliteit. Eerder werden de thema's Economie en Werk en Pensioenen afgerond. Het begrotingswerk staat daarentegen nog niet geprogrammeerd voor morgen.

    30-09-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indexsprong zinloos door negatieve inflatie

    Indexsprong zinloos door negatieve inflatie

    ‘Indexsprong zinloos door negatieve inflatie’

    Als de negatieve inflatie zich doorzet kunnen de onderhandelaars voor de federale regering de indexsprong begraven als maatregel om onze concurrentiekracht te verbeteren. Dat zegt onder meer professor Economie Koen Schoors (UGent).

    België kende in september een negatieve inflatie van 0,12 procent. Vooral de lagere energieprijzen liggen aan de basis. Het is nog lang niet zeker dat de negatieve inflatie zich doorzet, maar indien dat gebeurt kunnen de onderhandelaars hun indexsprong opbergen. Een indexsprong is een van de opties die momenteel op de onderhandelingstafel van de ‘Zweedse’ onderhandelaars ligt.

    ‘Die maatregel wordt volkomen zinloos, omdat de lonen toch niet stijgen’, aldus professor Economie Koen Schoors. ‘De index doet nu eindelijk zijn werk in goede zin, onze lonen stijgen minder snel dan die in de buurlanden. Laat het mechanisme zijn werk doen en kijk verder dan de symbolen.’

    De negatieve inflatie is deels te wijten aan een daling van de vraag in eigen land, onder meer door een laag economisch vertrouwen. ‘Daaraan zullen de geplande besparingen van de Vlaamse regering weinig goeds doen’, zegt Schoors. Daarnaast spelen ook internationale effecten, zoals wisselkoersen.

    Wat dan wel doen?

    De federale onderhandelaars hebben een aantal hefbomen in handen waarmee ze de inflatie opnieuw zouden kunnen opkrikken. ‘Een BTW-verhoging, bijvoorbeeld, kan de index weer opdrijven’, zegt specialist Dirk Heremans (KU Leuven). Ook aan de energieprijzen hebben de onderhandelaars iets te zeggen.

    De twee experts waarschuwen voor het ‘kortetermijndenken’ van een indexsprong. ‘De loonkosten mogen dan wel even dalen, maar ook de belastinginkomsten zullen snel omlaag gaan’, aldus Heremans.

    30-09-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monstertruck rijdt in publiek: Drie doden en vijftien

    Monstertruck rijdt in publiek: Drie doden en vijftien (zwaar)gewonden

    Zowel organisator als de gemeente 100% verantwoordelijk voor dit. Had nooit mogen georganiseerd worden op zo'n kleine opppervlakte.Veiligheidperimeter is 0,0.

    View image on Twitter

    Tijdens het evenement AutoMotorSportief in het Nederlandse Haaksbergen is een monstertruck het publiek ingereden tijdens een demonstratie. Volgens de burgemeester zijn er drie doden gevallen,  waaronder een kind. Daarnaast zijn er ook zeker vijftien (zwaar)gewonden gevallen. De brandweer roept omstanders op om weg te blijven van de plek van het ongeluk en hulpverleners vrije baan te geven.

    De pick-up van 1.500 pk met zeer grote wielen vloog tijdens een stunt uit de bocht en kwam in het publiek terecht. Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft extra personeel opgeroepen om de slachtoffers op te vangen. Op Twitter melden meerdere mensen dat brandweer, ambulances en traumahelikopters op grote schaal uitgerukt zijn.

    Hieronder vindt u nog twee andere filmpjes van het drama. We wensen u wel te waarschuwen voor de schokkende beelden van vooral de tweede video (Ongeluk monstertruck Haaksbergen). AutoMotorSportief is een jaarlijks evenement in Overijssel dat altijd veel bezoekers trekt.

    29-09-2014 om 22:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farid le Fou wil euthanasie aanvragen

    Farid le Fou wil euthanasie aanvragen

    Farid Bamouhammad -beter bekend als Farid 'le Fou'- wil euthanasie aanvragen. Dat liet hij vanavond via de Franstalige openbare omroep RTBF weten. Sinds 1985 zit hij opgesloten voor doodslag, poging tot doodslag en poging tot ontvoering.

    "Ik heb al die tijd in de duisternis en de hel doorgebracht, want dat betekent gevangen zijn. Wat men mij heeft aangedaan, wens ik niemand toe. Ik verkies te sterven. Dat is contradictorisch in relatie met mijn moeder en in tegenspraak met de liefde voor mijn dochter. Het staat ook haaks op het leven dat ik wil leiden", vertrouwt 'Farid le Fou' de RTBF toe in een getuigenis in het zondagavondjournaal. 

    In totaal werd Farid Bamouhammad 167 keer van de ene naar de andere gevangenis overgebracht. In augustus 2005 gijzelde hij zijn dochter in Brussel. De man wordt door veel cipiers die met hem werkten als de meest gevaarlijke en de moeilijkste gedetineerde aanzien.

    Volgens de RTBF beantwoordt zijn aanvraag niet aan het wettelijk kader over euthanasie en maakt hij geen kans.

    29-09-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois: We hadden begrotingscijfers beter vroeger gegeven

    Bourgeois: We hadden begrotingscijfers beter vroeger gegeven

    Bourgeois jullie zijn de grootste dieven van ons land

    WEG MET DE NVA

    ‘Achteraf gezien hadden we de concrete cijfers die we deze week bekend hebben gemaakt beter al in juli meegedeeld.’ Dat zegt minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in een interview met De Zondag. De Vlaamse regering kreeg deze zomer veel kritiek voor het gebrek aan cijfers.

    ‘Nu had de oppositie twee maanden tijd om onrust te stoken.’ In een terugblik op de voorbije zomer zegt Bourgeois dat de tijd die de oppositie kreeg te lang was. Dat had alles te maken met het gebrek aan cijfers die de Vlaamse regering gaf bij de voorstelling van haar regeerakkoord. Er lekten wel cijfers in de pers, wat de ongerustheid alleen maar groter maakte.

    Deze week kwam de regering met concrete cijfers in de Septemberverklaring, al blijven er nog een paar gaten. Zo weten we nog niet hoe sterk het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs zal stijgen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) pleegt daarover nog overleg met de instellingen.

    Dat was volgens Bourgeois ook het probleem deze zomer. ‘Hadden we de cijfers al vroeger gegeven, hadden de minister niet de mogelijkheid om in dialoog te gaan met de sectoren over de besparingen.’

    28-09-2014 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoop doorgehakt: tweede flitsmarathon op 10 oktober

    Knoop doorgehakt: tweede flitsmarathon op 10 oktober

    Dat ze maar eens een dag organiseren waarop ze de fietsers de verkeersregels doen volgen. Zou veel meer uithalen want die denken ook dat ze alles ongestraft mogen. En het ergste is : je kan er nog voor betalen ook als ie onder je auto sukkels door zijn eigen schuld!

    En dan willen die niet werken tot 65, te gevaarlijke job. Toch gevaarlijk hé zo in een flitsauto hangen.

    De inbrekers kunnen al beginnen met hun planning op te stellen!

     Op vrijdag 10 oktober wordt op onze wegen een tweede flitsmarathon gehouden. Dat heeft VTM NIEUWS vanavond bericht. Net als tijdens de eerste flitsmarathon, op donderdag 17 april, zal een hele dag extra gecontroleerd worden op snelheid. De protestactie tijdens de zogenaamde boetevrije week die de agenten volgende week willen houden, zal de flitsmarathon niet in de weg staan.

    De flitsmarathon zal plaatsvinden op vrijdag 10 oktober, vanaf 6 uur 's morgens tot en met zaterdagochtend 6 uur. De federale politie heeft die datum aan VTM bevestigd. Voor de nieuwe flitsmarathon, kan je deze keer geen flitslocaties doorgeven aan de politie.

    Specialisten vinden het een goede zaak dat de flitsmarathon net voor een weekend begint. Zo komt het hele scala van automobilisten in het vizier. Volgens Gert Cockx van politievakbond NSPV komt de operatie niet in gevaar door de acties van de politie over de pensioenregeling.

    Tijdens de eerste editie flitsten de mobiele camera's 15.615 bestuurders en de onbemande camera's langs de Belgische autosnelwegen nogmaals 4.599 autobestuurders.

    28-09-2014 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!