Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van staken?

    Wat is nu eigenlijk de meerwaarde van staken?

    25-11-2014 om 20:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokwerkers keren makkelijk terug naar 't Kot om iets te drinken

    Dokwerkers keren makkelijk terug naar 't Kot om iets te drinken

    Verschillende keren hebben dokwerkers nu al een kruispunt in de buurt van hun aanwervingslokaal 't Kot in Antwerpen bezet. De sfeer is geladen, maar voorlopig blijft alles rustig. In Wallonië gaat het er op sommige plaatsen harder aan toe.

    't Kot is de naam waaronder het aanwervingslokaal van de dokwerkers van de haven van Antwerpen bekendstaat. Twee- tot driehonderd onder hen hebben in de loop van de dag een kruispunt in de buurt verschillende keren bezet.

    "De dokwerkers willen zich aan de stad Antwerpen laten zien", legt Kurt Callaerts van de christelijke vakbond uit. "De enige manier om de media te halen is actie ondernemen. We geven hen telkens richtlijnen waarop ze makkelijk naar 't Kot terugkeren om iets te drinken."

    De sfeer is naar verluidt geladen. In de vooravond hebben enkele groepjes dokwerkers gepoogd naar het stadhuis op de Grote Markt af te zakken waar straks de gemeenteraad begint. De ordediensten van de vakbonden en de politie hebben de heethoofden kunnen bedaren. Die laatste roept de aanwezige persfotografen intussen op de dokwerkers niet verder op te hitsen. "Fotografen veroorzaken meer verkeershinder dan stakers", klinkt het op Twitter.

    Afbeelding weergeven op Twitter

    "Staking goed opgevolgd in sectoren waar vakbonden sterk staan"

    Is de stakingsactie over het algemeen een succes te noemen (zoals de vakbonden beweren) of valt het allemaal nog mee (zoals de werkgeversorganisaties beweren)? "Ze hebben allebei voor een stuk gelijk", meent VRT-radiojournalist Steven Dierckx in "Vandaag" op Radio 1. "De staking is goed opgevolgd in die sectoren waar de vakbond sowieso sterk staat, zoals de industrie, of waar een minimum aan mensen op sleutelposities volstaat om de zaak lam te leggen, zoals de havens."

    "In KMO's waar de vakbonden minder sterk staan, is amper gestaakt. Toch was ook daar een impact voelbaar: zo'n 20% van de werknemers zou te laat op het werk zijn aangekomen. Tot 40% van de leveringen kon niet doorgaan."

    "Actiebereidheid in Wallonië is groter"

    In Wallonië gaat het er op sommige plaatsen harder aan toe, zegt Dierckx. "Er wordt in meer sectoren gestaakt dan in Vlaanderen. De actiebereidheid is er traditioneel groter. In veel scholen is geen lesgegeven en ziekenhuizen draaien op minimumbezetting."

    "Er is ook harder gestaakt met meer blokkades in winkelcentra, invalswegen en industriezones. De Waalse vakbonden houden er andere strategieën op na. Een mooi voorbeeld: in Vlaanderen verliep de postbedeling vandaag grotendeels normaal, in Wallonië is nagenoeg geen post tot bij de postbodes geraakt."

    In Aarlen in de provincie Luxemburg zijn bij een manifestatie poppen verbrand die premier Charles Michel (MR) en VBO-topman Pieter Timmermans moesten voorstellen. 800 manifestanten waren daarbij aanwezig.

    25-11-2014 om 12:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Filip zit ongrondwettelijk op de troon

    Koning Filip zit ongrondwettelijk op de troon

    Inderdaad 2 koningen en 3 koninginnen , te zot voor woorden! Dit kost de staat handenvol geld en 2 personen met dezelfde functie, hier dus koning, is onmogelijk! Schaf af die boel! Tevens de helft van de ministers is ook reeds voldoende, weer enorme besparing! Belgische staatsschuld ineens opgelost! Wij moeten de vorige koningen en koninginnen hun luxe leventje niet blijven Opkuisen die boel!

    Als het zo is,hebben we ook geen regering!!! Alles wat Filip heeft getekend,is dan ook niet wettig!! Zo moet hij ook al zijn inkomsten terug betalen!! En Mathilde zij kan terug gaan werken.

    Een eed afleggen met de vingers in V vorm is ook onwettelijk. Dus alle NV-A ministers zijn onwettig benoemd.

    KONINGSHUIS "Koning Filip zit ongrondwettelijk op de troon", dat beweert grondwetspecialist Jan Ghysels in VTM-magazine Royalty. Hij legt uit waarom dat zo is in een artikel dat over enkele maanden verschijnt in een toonaangevend juridisch blad.

    "De Belgische grondwet voorziet niet dat een zetelende koning afstand kan doen van de troon en dat er dus een opvolger komt terwijl dat de koning in functie nog in leven is", legt grondwetspecialist Ghysels uit. Volgens hem zit koning FIlip dan ook ongrondwettig op de troon. Dat brengt natuurlijk ook heel wat gevolgen met zich mee waarschuwt de jurist. "Strikt genomen zijn alle besluiten die koning Filip ondertekent, die dan niet grondwettig geworden is, ongeldig."

    "Kroon ontbloot"
    Om het even wie die het niet eens is met een koninklijk besluit kan volgens Ghysels dat besluit naast zich neerleggen omdat het ongrondwettelijk is. Een delicate zaak aangezien koning Filip sinds zijn aantreden al zo'n 1.500 besluiten ondertekende. "Het is een echte tijdsbom die onder het functioneren van de instellingen gelegd is", stelt Ghysels. "Degenen die de procedure niet correct hebben laten verlopen, hebben niet meer of niet minder gedaan dan wat men noemt: de kroon ontbloot."

    Het is niet de eerste keer dat Jan Ghysels die opmerking maakt. In de zomer van 2013 liet hij ook al van zich horen. Emmanuel Vandenbossche, grondwetspecialist van de VUB, gaf toen toe dat de juristen gelijk hebben. Al ziet hij geen graten in de troonswisseling zoals die op 21 juli geregeld werd.

     

    24-11-2014 om 21:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vreest acties aan woning Bart De Wever

    Politie vreest acties aan woning Bart De Wever

    Dewever zit met een ei in zijn broek.


    De stakingsdag die morgen plaats heeft in Antwerpen en Limburg is nu al voelbaar in de haven van Antwerpen. In de loop van de dag is het scheepvaartverkeer stilgevallen. En hoewel de vakbonden zeggen dat het morgen enkel bij staken zal blijven, bereidt de politie zich voor op andere scenario's. 

    Zo vrezen ze acties aan de woning van burgemeester Bart De Wever, en aan andere grote verkeerstunnels rond de stad. Volgens een anonieme bron bij de politie gaat het gerucht dat de betogers morgen naar de woning van De Wever zullen gaan. 

    Ook Fernand Huts, de CEO van Katoen Natie wordt in het vizier genomen. "We volgen de situatie op de voet", klinkt het. "Van zodra het er nog maar op lijkt dat er iets dreigt te gebeuren, grijpen we in."

    24-11-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie schiet met scherp op begroting na vernietigend rapport Rekenhof

    Oppositie schiet met scherp op begroting na vernietigend rapport Rekenhof

    Rekenhof hekelt federale begroting


    Het Rekenhof hekelt de ontwerpbegroting voor 2015 van de federale regering van premier Charles Michel (MR). Vaak is er te weinig informatie om de regeringsplannen en de geschatte inkomsten te toetsen. De oppositie schiet met scherp: "Dit is vrij vernietigend om de eenvoudige reden dat de rekeningen niet kloppen."

    Op basis van de verkregen informatie is het Rekenhof niet in staat om de budgettaire impact van de indexsprong te beoordelen

    Rapport Rekenhof

    Sommige maatregelen zijn volgens het Rekenhof te weinig toegelicht. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk waar de bijkomende 75 miljoen euro uit de strijd tegen fiscale fraude gehaald wordt, zoals vandaag in deze krant stond.

    Anderzijds rekent de regering bijvoorbeeld op 30 miljoen euro uit de zogenaamde "rechtzettingen van de aanslag op geheime commissielonen". Maar de FOD Financiën verwacht hier echter een meerkost van 113 miljoen euro, merkt het Rekenhof op. De regering schroeft immers de door de ondernemerswereld gehekelde 'monsterboete' van 309 procent terug. Die plannen maken volgens het Rekenhof "in essentie" het nieuwe regime minder streng, waardoor een toename van de ontvangsten "weinig aannemelijk is".

    Maatregelen inzake de "bijdrage van de financiële sector" moeten 100 miljoen opleveren, maar de FOD raamt dit maar op 10 miljoen euro - deze minderinkomsten worden wel volledig gecompenseerd door andere meerontvangsten, bijvoorbeeld uit de hervorming van de liquidatieboni.

    De impact en verwachte inkomsten of kosten van enkele belangrijke niet-fiscale maatregelen van de nieuwe regering kunnen niet nagegaan worden, bijvoorbeeld de kost van het effect van de indexsprong en de sociale begeleiding van de indexsprong. "Op basis van de verkregen informatie is het Rekenhof niet in staat om de budgettaire impact van deze maatregelen te beoordelen." Dit geldt ook voor andere maatregelen, bijvoorbeeld de verhoging van de accijnzen op tabak.

     

     


    Dit rapport veroordeelt de regering Michel eigenlijk tot een tweede zit

    Kristof Calvo (Groen)

    "Dit rapport veroordeelt de regering Michel eigenlijk tot een tweede zit." Dat zeggen Groen-fractieleider Kristof Calvo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet in reactie op het rappor. 

    "Het Rekenhof legt de fouten in de begroting helemaal bloot. Fiscale ontvangsten worden volgens het rapport onvoldoende onderbouwd. Het Rekenhof vreest ook de impact van de besparingen, bijvoorbeeld bij justitie en defensie", stellen ze. Volgens de groene volksvertegenwoordigers zullen de geplande provisies niet volstaan om de ontoereikende kredieten te compenseren. De gevolgen zullen meteen op het terrein voelbaar zijn, luidt het.

    Het uiteindelijke plaatje zal "nog minder rechtvaardig zijn", waarmee Calvo verwijst naar minder inkomsten uit de bankenbijdrage. "Kortom, de keuzes in deze begroting zijn niet alleen fout, ze worden ook nog eens fout ingeschat", dixit Calvo.

    Vernietigend

    Dit rapport is vrij vernietigend om de eenvoudige reden dat de rekeningen niet kloppen. Het huiswerk moet opnieuw gemaakt worden

    Karin Temmerman (sp.a)

    Sp.a-Kamerfractieleidster Karin Termmerman noemt het rapport "vrij vernietigend om de eenvoudige reden dat de rekeningen niet kloppen. Het huiswerk moet opnieuw gemaakt worden", zegt Temmerman, voor de begroting die nog ingediend moet worden bij het parlement. Bijzonder kwalijk is volgens Temmerman dat bij de inschatting van kosten en opbrengsten zoals die van de indexsprong, "er niet eens een berekening tegenover staat". "Waar halen zij dat geld?", vraagt Temmerman zich af. "Voor de indexsprong zegt het Rekenhof dat de gevolgen op de begroting niet te achterhalen zijn." Ook merkt ze op dat veel middelen uit de algemene provisie gehaald worden.

    De financiële plannen voor Justitie en Defensie stroken niet met de noden, klinkt het nog. Bij justitie is het "zeer flagrant" dat de middelen voor gerechtskosten ingeschreven voor 2015 lager liggen dan de geraamde betalingsachterstand in 2014. De socialiste vraag zich af hoe die achterstand weggewerkt zal worden.

    23-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokwerker: We zijn er niet op uit om 't Stad af te breken

    Dokwerker: We zijn er niet op uit om 't Stad af te breken


    STAKING IN DE HAVEN Ja, de havenarbeiders gaan maandag staken, maar een scenario als op de nationale betoging in Brussel zullen ze proberen te vermijden. Dat zei dokwerker Bob Baete in 'Terzake'. En opvallend: hij stak zich niet weg toen hem naar de rellen gevraagd werd: "Het waren dokwerkers, we moeten daar niet onnozel over doen."

     
    Er is van een betoging geen sprake, ik weet niet waar De Wever ze vandaan tovert
    Dokwerker Bob Baete

    De havenarbeiders zijn niet akkoord met de maatregelen die de regering doorvoert. "Wij hebben een zware job: wij kunnen niet tot ons 67ste werken", zegt dokwerker Bob Baete in 'Terzake'. "Al die regeltjes zijn op de kap van de gewone werkman. Ook het kapitaal mag zijn bijdrage leveren." De staking is een succes als "geen enkele kraan in de haven draait". "Wij zijn niet op ons mondje gevallen. Wij laten ons niet doen. Als wij ons bedreigd voelen, slaan wij terug. Niet letterlijk, want dat is dan direct het beeld dat geschetst wordt."

    Dat Antwerpen zich schrap zet, ligt aan de vele verklaringen in de media, stelt hij. De harde taal van Bart De Wever vindt Baete bijvoorbeeld raar, want "er is van een betoging geen sprake, ik weet niet waar hij ze vandaan tovert."

     
    Dit is gewoon te ver gegaan. Wij zijn daar niet mee akkoord


    Baete was ook op de nationale betoging in Brussel. Hij gelooft helemaal niet in die verhaaltjes over een betoging die 'geïnfiltreerd' werd door neonazi's en anarchisten. "Komaan mannen, het waren dokwerkers, we moeten daar niet onnozel over doen. Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten. We vallen sowieso op door onze jassen, we maken veel kabaal. We willen dat het geweten is dat we daar zijn geweest. Maar dit is gewoon te ver gegaan. Wij zijn daar niet mee akkoord."

    In Antwerpen zegt Baete dat de dokwerkers dergelijke uitspattingen gaan proberen te vermijden. "We zullen zelf zorgen dat het niet zo ver komt. We zullen zelf ingrijpen. We staan nu al in een slecht daglicht. Wij zijn harde mannen, wij maken veel lawaai. Maar we zijn er niet op uit om 't Stad af te breken."

    22-11-2014 om 21:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen wantrouwen politieke partijen

    Walen wantrouwen politieke partijen

    Niet alleen de Walen ook de vlaaming 

    Walen wantrouwen politieke partijen

    Onze landgenoten ten zuiden van de taalgrens hebben erg weinig vertrouwen in politieke partijen. Zeven op tien (68 procent) vinden dat ze geen geloofwaardige ideologie meer hebben, en zes op tien (62 procent) zeggen dat ze zelfs meer problemen creëren dan oplossen. Dat blijkt uit de Waalse sociale barometer 2012-2013, die donderdag gepubliceerd werd door het IWEPS, het Waals Instituut voor evaluatie, toekomstverwachting en statistiek.

    De vingerwijzing naar politieke partijen is duidelijk, want er is meer. Iets meer dan de helft van de Walen (53 procent) is ook ontevreden over de rol die politieke partijen spelen, en bijna negen op tien (88 procent) vinden dat politici veel beloven maar weinig waarmaken. Daar staat wel tegenover dat slechts drie op tien (31 procent) Walen denken dat ze even goed werk kunnen leveren als de politici die ze verkozen.

    Steeds minder verwant met Vlamingen

    Uit diezelfde barometer, waarvoor 1.200 personen werden bevraagd, blijkt overigens dat Walen zich steeds minder verwant voelen met de Vlamingen. Twee Walen op drie (66,1 procent) voelen zich naar eigen zeggen anders of heel anders dan de Vlamingen. Het verschil met tien jaar geleden is opmerkelijk: toen ging het nog om amper 35 procent. Onze landgenoten ten zuiden van de taalgrens voelen zich klaarblijkelijk beter bij hun buren in Frankrijk. 'Slechts' 54,9 procent van de ondervraagde personen voelt zich eerder anders of heel anders dan de Fransen.

    Toch is vier op vijf (78 procent) van de respondenten fier om een Waal te zijn. Een trots die een Belgische fierheid overigens niet in de weg staat, want 79 procent van de Walen geeft tegelijkertijd aan ook gehecht te zijn aan hun land.

    22-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    21-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbondsprotest: hier mag u maandag grootste hinder verwachten

    Vakbondsprotest: hier mag u maandag grootste hinder verwachten

    NMBS verwacht spoorhinder over het hele land


    Op maandag 24 november voeren de vakbonden voor de eerste van de drie keer acties in de provincies Antwerpen, Limburg, Luxemburg en Henegouwen. In die regio's, maar ook daarbuiten, wordt heel wat hinder verwacht. Een overzicht.

    Spoorhinder in het hele land

    De NMBS raadt reizigers aan om "niet enkel op de trein te vertrouwen"

    Hoewel de vakbondsacties zich in principe zouden moeten beperken tot een aantal provincies, worden maandag treinreizigers over het hele land de dupe. De NMBS verwacht maandag een forse verstoring van het nationale en internationale treinverkeer. Bij de spoorwegen zullen er vooral gevolgen zijn in Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Waals-Brabant, maar de NMBS vreest wel voor spoorhinder in heel het land.

    De NMBS raadt reizigers aan om "niet enkel op de trein te vertrouwen, maar ook op zoek te gaan naar andere transportmiddelen".

    Antwerpen: hinder voor haven en kinderdagverblijven


    In de provincie Antwerpenwordt met de staking van maandag wellicht het hardst gekeken naar de impact op Antwerpen en zijn haven. Met vier vaste en mogelijk mobiele stakingsposten wordt verwacht dat de haven grotendeels zal stilliggen.

    Ook andere diensten in het Antwerpse worden getroffen, zoals destedelijke kinderopvang. Van de 34 kinderdagverblijven blijven er voorlopig twee volledig en twee gedeeltelijk geopend.

    Aan de stadsloketten wordt ook hinder verwacht. Bij het stedelijk onderwijs vermoedt men op basis van vroegere ervaring vooral gesloten basisscholen. De UAntwerpen verwacht nauwelijks hinder, vanwege een vermoedelijk laag aantal stakers. 

    Bij vervoersmaatschappij De Lijn in Antwerpen kan men de situatie vooraf moeilijk inschatten.

    Limburg: Hinder voor openbaar vervoer, onderwijs, bedrijven en ziekenhuizen


    De syndicale acties zullen in de provincie Limburg zorgen voor zware hinder. Volgens de voorzitter van ABVV Limburg zal er, op basis van de informatie waarover de bond voorlopig al beschikt, niet of nauwelijks gewerkt worden in een honderdtal bedrijven, "en niet van de minste". Vrancken waarschuwt ook voor heel wat acties in het onderwijs in Limburg en in heel wat warenhuizen.

    "Openbaar vervoer zal niet of nauwelijks rijden, de gevangenissen zullen plat liggen en heel wat ziekenhuizen zullen op minimumbezetting werken", aldus de ABVV Limburg-voorzitter. Ook in veel bejaardentehuizen zal er minder personeel aan het werk zijn.

    Volgens Jean Vranken van ACV-Limburg zal er op veel plaatsen gestaakt worden, waar de impact van de nieuwe regering duidelijk is. Op plaatsen waar die impact nog niet duidelijk is, zal er vooral geïnformeerd en gesensibiliseerd worden, via infomomenten of flyers.

    Maandagvoormiddag zal er ook een symbolische actie zijn, waarbij de bonden in begrafenisstoet naar de regionale hoofdkantoren van CD&V, Open Vld en N-VA in Hasselt trekken.

    Luxemburg: Vooral metaalsector en openbare diensten getroffen

    In de provincie Luxemburg worden alle sectoren getroffen, klinkt het, maar vooral de openbare diensten en de metaalsector.

    "Er zullen stakingsposten zijn in verschillende scholen en in de drie gevangenissen van de provincie (Aarlen, Marche en Saint-Hubert). Bij bpost zal het sorteercentrum van Libramont plat liggen en zal er dus geen post zijn. Ook bij Belgacom in Marche wordt gestaakt", aldus Olivier Dulon van de socialistische overheidsvakbond. "De treinen zullen wel rijden, aangezien hun stakingsactie plaatsvindt op 10 december, op hetzelfde moment als in Luik."

    Voorts zullen er stakingsposten zijn voor alle metaalfabrieken van de provincie, zoals Eurolocks of Magolux. "Maar werkwilligen zullen we niet tegenhouden, dat is niet onze bedoeling", zegt Serge Carême van de socialistische vakbond.

    Henegouwen: hinder in alle sectoren

    Er zullen blokkades zijn in industriezones, in bedrijven en op enkele grote verkeersassen

    Marie Marlier, christelijke vakbond

    Ook in Henegouwen zal in alle sectoren gestaakt worden. Heel wat werknemers in Henegouwen zijn gemobiliseerd. "We willen de bevolking laten weten dat onze acties niet bedoeld zijn om de mensen te hinderen, maar dat ze georganiseerd worden omdat de regeringsmaatregelen aangepast moeten worden", aldus Marie Marlier van de christelijke vakbond.

    "Alle sectoren en ook de scholen in Henegouwen zullen maandag vanaf 04.30 uur de hele dag stil liggen. Er zullen blokkades zijn inindustriezones, in bedrijven en op enkele grote verkeersassen", klinkt het.

    21-11-2014 om 22:18 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overleden na 50 jaar coma: Hij was er klaar mee

    Overleden na 50 jaar coma: Hij was er klaar mee

    Wat een schrijnend verhaal zeg. Die man 50 jaar lang als een plant laten verder leven. Intriest dat zoiets kan/mag.

    Bert in oktober 1964, een maand voor hij door ziekte in coma raakte. De laatste 24 jaar werd Bert Schampaert verzorgd in Lingesteyn in Leerdam. © Privéfoto's.

    Een week voor zijn 63ste verjaardag blies Bert Schampaert op 9 augustus zijn laatste adem uit. Maar alleen in de eerste 13 jaar van zijn leven kon de Nederlander een gewoon leven leiden.

    "Hij wilde niet wakker worden,'' herinnert broer Guus (64) zich een novemberochtend in 1964. "Laat maar lekker liggen, zei mijn moeder.'' Toen er echt iets aan de hand bleek, wilde de dokter niet komen. "Terwijl die wist dat Bert ziek was.''

    Nooit had Bert echt iets gemankeerd, tot in 1964 een oorontsteking roet in het eten gooide. "Die oorontsteking werd een abces. Of bij de operatie iets fout is gegaan of dat zijn lichaam al te ver door de kanker was aangetast, kregen we niet te horen.'' Feit is dat Bert, in 'niet responsieve comateuze toestand' nog 50 jaar doorleefde. "Als je hem op zijn zij draaide om te wassen, pakte hij met zijn hand de bedrand vast,'' vertelt jongste zus Anita (48).

    Ziekenhuis
    Opmerkelijk, zeker voor nu, is dat Bert bijna 2 jaar in een ziekenhuisbed lag. Eerst in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem, daarna een paar maanden in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht en vervolgens terug naar Gorinchem. "Pas in november '66 is hij naar het ziekengasthuis in Gorinchem gebracht.''

    De laatste 24 jaar verbleef Bert in Lingesteyn in Leerdam. "De mensen die daar werkten, waren bijna broers en zussen,'' zegt Anita. "Er waren erbij die in opleiding waren toen ze Bert in de jaren '70 te verzorgen kregen en die inmiddels in Lingesteyn werkten. Die hebben hem tot op het laatst verzorgd.''

    Broer Guus (64) heeft levendige herinneringen aan de 13 maanden jongere Bert. "Ik zat altijd bij de boer, hij was liever in huis. Lekker kletsen met de ouderen en een klusje voor ze doen.'' Kwebbeltje noemden ze hem, vult Anita aan. "Hij was een goeie geweest voor de verzorging.'' Een wrang idee: in die verzorging bracht Bert uiteindelijk het grootste deel van zijn leven door, zij het aan de verkeerde kant van het bed.

    Aanloop
    Vaste vriendjes had Bert niet, mede omdat hij liefst met de 'oude besjes' een kopje thee dronk. Bovendien was het gezin vanuit Vogelswerf, waar Bert en Guus waren geboren, in 1964 verhuisd naar Heukelum. Zodoende was de aanloop vanuit school minimaal. "De schoolmeester is nog geruime tijd langsgekomen, veel kinderen vonden het eng,'' zegt Guus. Familie bleef Bert wel bezoeken. Anita: "Tante Jannie en ome Ot waren trouwe bezoekers, net als Adriaan van Steenis.'' Die leidde in augustus ook de uitvaartdienst.

    Anita kwam in 1966 ter wereld en kan zich niet anders herinneren dan dat haar broer in coma lag. "Ik heb altijd gevoeld dat ik een soort troostkind was. Mijn aanwezigheid moest voor afleiding zorgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik er niet was geweest, als dat met Bert niet was gebeurd.'' 

    Dat had geen nadelige gevolgen voor de band die Anita met haar ouders kon opbouwen. "Hoewel het wel altijd duidelijk was dat Bert op de eerste plaats kwam. Elke middag om 2 uur wilde mijn moeder bij Bert zijn,'' blikt Anita terug. "En waarom? Wij waren na al die jaren op geen enkele manier meer aan bezoekuren gebonden. Of we nou bij elkaar zaten met kerst of op zondagmorgen met zijn allen een bak koffie namen met een broodje, dan zat mijn moeder al op de klok te kijken.'' Hoewel ze het anders had gewild, overleed Berts moeder enkele jaren eerder dan Bert. "Ma wilde ons er niet mee belasten,'' zegt Guus. 

    Bezoekrooster
    Maar Anita, Guus en hun familie hielden het bezoekrooster goed gevuld, zij het niet meer dagelijks. "Mijn ouders gingen altijd, of het nu stormde of ijzelde.'' Anita en Guus hebben het in de laatste periode wel over euthanasie gehad. "Maar dat kon niet omdat Bert zelf natuurlijk niets had geregeld.'' Ook al lag hij in coma, al die jaren heeft Bert wel kunnen communiceren met zijn naasten. Anita: "Hij was gek op aardbeien. Als je die gaf, deed hij snel zijn mond open voor de volgende.'' Die reacties bleven steeds meer uit.

    Ook werd hij vaker ziek, zegt Guus. "Hij was er klaar mee, zijn lichaam was op.''

    21-11-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    20-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van jaar geen televisie kunnen kijken

    Helft van jaar geen televisie kunnen kijken

    Dit is een goude tip dat veel mensen niet weten

    “Helft van jaar geen televisie kunnen kijken”

     

     

    Als uw televisie stuk gaat en u een nieuwe krijgt, heeft u dan ook nog recht op een compensatie voor de kilometers en telefoontjes die u door het defect moest maken? Jawel, stelt het Europees Centrum voor de Consument (ECC). Maar u moet redelijk blijven.

    “Volgens een Europese richtlijn heb je als consument recht op een tweejarige kosteloze garantie. De verkoper moet ook de bijkomende kosten dragen, als een product binnen die termijn de geest geeft door een defect inherent aan het toestel”, zegt Karen Ghysels van het ECC.

    “Binnen de garantieperiode heeft u dus recht op een vergoeding voor het demonteren en transporteren van een defect toestel, en ook voor de montage van het vervangtoestel. Hetzelfde geldt als u online een product bestelt.”

    Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.

    20-11-2014 om 18:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francken (N-VA) stelt humaan asielbeleid voor

    Francken (N-VA) stelt humaan asielbeleid voor

    Francken is een grote lul weg met de NVA

     Francken (N-VA) stelt ‘humaan’ asielbeleid voor

    Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft tijdens zijn hoorzitting in de Kamer zijn ‘humaan’ beleid voorgesteld. ‘De terugkeer moet omhoog’, klonk het. ‘Onaanvaardbare stigmatisering’ vindt de oppositie.

    Theo Francken ging er woensdag prat op een ‘humaan’ asielbeleid te zullen voeren, gestoeld op drie pijlers. Ten eerste wil hij ‘realistisch en sociaal’ zijn. ‘Als je recht hebt op een verblijfsvergunning, dan zul je die krijgen.’ Maar het zal ook een ‘eerlijk en rechtvaardig’ beleid zijn, waarbij de mensen geen valse hoop meer zullen kunnen koesteren. Tot slot zal Francken ook ‘correct en duidelijk’ beleid voeren. ‘Alle beslissingen zullen worden uitgevoerd, ook de negatieve.’

    Voor de staatssecretaris is het prioritair dat het aantal terugsturingen omhoog gaat, ‘vrijwillig of gedwongen. De mensen moeten beseffen dat er een realistische kans bestaat op terugkeren.’ Absoluut belangrijk vindt de N-VA’er dat illegale criminelen het land uitgezet worden.

    Geen misbruik meer

    Francken wil elk misbruik van asiel eruit. ‘Humaan zijn is correct zijn.’ En van een collectieve regularisering zal, als het van hem afhangt, nooit nog sprake zijn. Hij wees erop dat zijn departement nog steeds kampte met de werklast van 2009, en nam daarmee zijn voorgangers duidelijk onder vuur.

    Ook van de strijd tegen terrorisme en jihadisme wil Francken een punt maken. Om deelname aan strijd onmogelijk te maken moet volgens hem de wetgeving waar nodig aangepast worden om vertrek in meer gevallen onmogelijk te maken.

    Theo Francken wil ook het huidig opvangmodel voor vluchtelingen veranderen. Collectieve opvang wordt de norm, individueel enkel voor kwetsbare groepen. Daarnaast gaat hij in 2015 ook eenmalig het aantal ‘hervestigingsplaatsen’ voor kwetsbare vluchtelingen uit Syrië en Irak verdubbelen: van 150 naar 300.

    ‘Hardvochtig beleid’

    ’s Mans beleidsverdediging kon weinig verrassend op applaus van partijgenoot Sarah Smeyers rekenen, die van de gelegenheid gebruik maakte om te sneren naar de kritikasters jegens de persoon en niet het beleid. Er waren inderdaad opvallend veel aanwezigen bij de hoorzitting, en dat had net wat uiteraard te maken had met de heisa rond Francken de voorbije maanden. In in oktober gelekte mails deed Francken uitspraken die door velen als homofoob ervaren werden. Andere kritiek was er na Franckens aanwezigheid op de verjaardag van VMO-stichter en ex-VU-senator Bob Maes, en op zijn Facebookprofiel had Francken zich in 2011 openlijk afgevraagd of de Marokkaanse, Congolese en Algerijnse’ diaspora voor economische meerwaarde zorgde.

    Ook Denis Ducarme (MR) had lof voor het aangekondigde beleid van Francken, maar wees op het werk dat Maggie De Block (Open VLD) al gedaan had in de vorige ambtstermijn. Minder vrolijk reageerde Emir Kir (PS) op het ‘hardvochtige beleid’ van Francken. Volgens hem wordt verblijf gecriminaliseerd en uitzetting een straf. ‘Dat is een onaanvaardbare stigmatisering’.

    20-11-2014 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    19-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Subsidies voor zonnepanelen jagen nettarieven hoogte in

    Subsidies voor zonnepanelen jagen nettarieven hoogte in

    Het zijn gewoon dieven 

    Subsidies voor zonnepanelen jagen nettarieven hoogte in

    Over twee weken zullen we precies weten hoe duur onze stroom en gas volgend jaar worden. Op 1 december maakt de Vlaamse regulator VREG immers bekend hoeveel de netbeheerders Infrax en Eandis mogen aanrekenen aan de stroomleveranciers. Volgens VREG-baas André Pictoel gaan de nettarieven - die al jaren bevroren zijn - zeker omhoog. Die tarieven zijn verantwoordelijk voor ongeveer 40 procent van de stroom- en gasprijzen.

    De bezitters van zonnepanelen, die weinig of geen stroom verbruiken en dus niet veel distributiekosten betalen, blijven voorlopig buiten schot. Er wordt voor hen wel een netvergoeding ingevoerd voor het gebruik van het stroomnet, maar die zal nul euro bedragen omdat de grote stroomleveranciers – die al sinds oktober op de hoogte zijn van deze vergoeding – de aanrekening niet meer tijdig in hun facturatiesystemen verwerkt krijgen. Wellicht komt de netvergoeding er vanaf juli 2015 en zal ze opnieuw worden aangevochten bij de rechtbank, net als de vorige.

    Niet alleen de subsidies voor zonnepanelen, maar ook andere factoren jagen de energiefactuur de komende jaren de hoogte in. Zo loopt de btw-verlaging van 21 naar 6 procent, die de regering-Di Rupo heeft ingevoerd, einde 2015 af. Deze btw-verlaging heeft de totale stroomprijs dit jaar ruim 11 procent goedkoper gemaakt, terwijl de productieprijs toch iets duurder is geworden.

    19-11-2014 om 21:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy aan Van Overtveldt:Ik kan niet meer volgen

    Van Rompuy aan Van Overtveldt:Ik kan niet meer volgen

    Ontploffen is niet ver meer af gaat deze regering 2015 halen ? ik denk het niet . als ze valt moet er met de sossen gepraat worden of wel nieuwe verkiezingen

    't Wordt tijd dat de cdnv er de stop uit trekt...wat een zootje,...

    Allez, dat die onnozele regering maar rap valt, hoe rapper, hoe liever......


    VERMOGENSBELASTING Ook binnen de meerderheid is het lang niet voor iedereen duidelijk welk standpunt de federale regering nu juist aanhoudt over de tax shift en een eventuele vermogenswinstbelasting. "Ik persoonlijk weet ook niet meer waar men naartoe gaat", zei voorzitter van de Kamercommissie Financiën Eric Van Rompuy (CD&V), na de uiteenlopende uitspraken van verschillende ministers de voorbije dagen.

    De oppositie grijpt de hoorzittingen met ministers in de Kamer dezer dagen aan om de "kakofonie" binnen de federale meerderheid aan te kaarten. "Op één dag tijd hoorden we vier verschillende verklaringen", hekelde sp.a-fractieleidster Karin Temmerman deze ochtend. Iets wat premier Charles Michel prompt tegensprak. Een verschuiving van de lasten zal besproken worden binnen de regering, verzekerde hij voorts.

    Ook binnen de meerderheid ziet echter niet iedereen er nog klaar in. Zo drong Eric Van Rompuy - voorzitter van de Kamercommissie Financiën - expliciet aan op duidelijkheid bij aanvang van de beleidsverklaring van financieminister Johan Van Overtveldt (N-VA). De CD&V'er betreurt de "stortvloed" aan verklaringen in de media en gaf toe ook zelf niet meer te kunnen volgen.

    Lees ook

    "Ik hoop dat u klaarheid schept"

    Op het antwoord van minister Van Overtveldt blijft het nog even wachten. De parlementsleden waren nog bezig met het afvuren van hun vragen toen de minister omstreeks 18.30 uur weg moest

    "Ik hoop dat u klaarheid schept over de positie van de regering", zo verwelkomde Van Rompuy de N-VA-minister. "Ik vind dat er van onze minister van Financiën een statement moet komen. Het zou surrealistisch zijn om over de beleidsnota te spreken, terwijl dat thema waar de kranten vol van staan niet aan de orde zou zijn."

    Op het antwoord van minister Van Overtveldt blijft het evenwel nog even wachten. De parlementsleden waren nog bezig met het afvuren van hun vragen toen de minister omstreeks 18.30 uur weg moest. Morgenochtend om 10.00 uur wordt de discussie verder gezet.

    Indexsprong en autonomie fiscus

    Intussen maakte de oppositie wel al heel wat grieven over. Naast de onduidelijkheid over een mogelijke vermogenswinstbelasting kreeg Van Overtveldt vragen voorgeschoteld over de "vermeende jobs die de indexsprong zou moeten opleveren", de regeling voor de Arco-coöperanten en de mate waarin fiscale fraude zal kunnen worden bestreden als gesnoeid wordt in de werkingsmiddelen van de betrokken diensten.

    Wat ook met de autonomie van de fiscus en de Bijzondere Belastinginspectie, vroeg de PS zich af? De regering wil een "structureel en onafhankelijk orgaan" oprichten om te waken over de uniforme toepassing van de fiscale regels door de verschillende controlediensten, inclusief de BBI. Maar dat zou ook vertegenwoordigers tellen van de cijferberoepen, advocaten en de financiële sector. "Dat zijn de mensen die zelf dergelijke fiscale constructies opzetten", zo toonde PS'er Ahmed Laaouej zich nog "zeer bezorgd".

    19-11-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaams beleid zou beter zijn

    Een Vlaams beleid zou beter zijn

     ‘Een Vlaams beleid zou beter zijn’

    KU Leuven wil zwaar gebuisde eerstejaarsstudenten verhinderen om de opleiding verder te zetten. Geen slecht idee, vinden ook veel studentenverenigingen, mits een paar voorwaarden. Andere universiteiten hopen evenwel op een maatregel op Vlaams niveau.

    KU Leuven heeft een plan klaar om studieduurvertraging aan te pakken. In je eerste jaar niet geslaagd voor 30 procent van de opgenomen studiepunten? Dan mag je je niet meer voor diezelfde opleiding inschrijven. Om de ‘doorgeslagen flexibilisering’ in te perken en de ‘barslechte slaagcijfers’ op te krikken, zeggen initiatiefnemers vicerectoren Didier Pollefeyt (onderwijsbeleid) en Rik Gosselink in De Standaard.

    Donderdag wordt het voorstel aan de onderwijsraad voorgelegd. Daarin zitten ook studenten, en zij zouden wel eens minder tegenstand kunnen bieden dan verwacht. Het Leuvense studentenblad Veto wist zondagavond al dat er ‘weinig kritiek te merken’ viel bij de studenten, en ook in De Standaard leest het dat de studentenraad van de KU Leuven het voorstel alvast steunt. ‘Wij pleiten al langer voor een snellere heroriëntatie van studenten’, stelde voorzitter Andries Verslyppe. ‘Het moet wel gekoppeld zijn aan een beter instroombeleid.’

    Uitgesloten

    Ook de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Studenten, Bram Roelant, is positief over het voorstel. In De Ochtend op Radio 1 wijst hij er wel op dat voorlopig enkel de KU Leuven de beslissing wil nemen, en dat dat ertoe kan leiden dat wie daar uitgesloten wordt, het bij een andere universiteit gewoon opnieuw kan proberen. ‘Een Vlaams beleid zou beter zijn’, wijst hij naar Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). ‘Nog beter zou zijn dat de student van wie ingeschat kan worden dat hij bij een bepaalde opleiding geen grote slaagkansen heeft, die opleiding ook niet begint te volgen.’

    Herpakken

    Of het evenwel een algemene, universitaire maatregel zal worden, valt nog af te wachten. Andere universiteiten blijken er immers heel wat minder voor te voelen. Allereerst betreurt Alain Verschoren, rector van de Antwerpse universiteit, in De Morgen dat het initiatief er niet kwam na interuniversitair overleg. ‘Het kan een gevaarlijk precedent zijn, omdat het een chaos wordt als universiteiten afzonderlijk ingrijpende maatregelen gaan nemen.’ Los daarvan vindt hij het een ‘bespreekbaar’ idee.

    Ook UHasselt vindt dat, ‘als het wordt geïntroduceerd, dan moet het voor iedereen gelden. Anders kan er extra concurrentie ontstaan tussen de verschillende instellingen en dat is maatschappelijk gezien niet wenselijk.’ De meeste tegenkanting zou tot slot misschien wel vanuit Gent kunnen komen. ‘Ingrijpen bij eerstejaars? Ik denk niet dat dat de beste oplossing is’, redeneert onderwijsdirecteur Kris Versluys in De Morgen. ‘Je moet mensen de kans geven zich te herpakken.’

    18-11-2014 om 23:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcske uit 'De Kampioenen': Schaf kinderbijslag af voor tweeverdieners

    Marcske uit 'De Kampioenen': Schaf kinderbijslag af voor tweeverdieners

    Dit zou een reële vorm van discriminatie zijn. Ik weet het, in België is niet iedereen gelijk voor de wet... de arme is minder gelijk dan de rijke... maar of het een arm kind of een rijk kind is... ze hebben allemaal recht op even veel van het 'goede'. Het hangt er alleen van af, hoe de ouders met het kindergeld willen omgaan. Een chique auto kopen en de kinderen hiervoor verwaarlozen, of de kinderen voorzien van de nodige voeding, kleren, verwarming, scholing...

    Drinkt nog een chocomelken stort uw kindergeld aan een goed doel 

    En wat Marckske als deze tweeverdieners net mensen zijn met een minimumloon? Blijf je dan jezelfde slogan verkopen?

    Een netelige kwestie is het, die Herman Verbruggen - Marcske uit 'De Kampioenen' - aankaart: "Waarom krijgen tweeverdieners kindergeld?" Want hij en zijn vrouw - gewone tweeverdieners, zoals zovele Vlamingen - zouden zonder kunnen, zegt hij. "Geef liever méér aan mensen die het echt nodig hebben." Experts schieten zijn voorstel meteen af.

    Het was, op z'n zachtst gezegd, opmerkelijk wat Herman Verbruggen gisterochtend in het Radio2-programma 'De Rotonde' zei: "Waarom krijgen mijn vrouw en ik kindergeld? We werken allebei en we hebben bewust voor kinderen gekozen. Eigenlijk hebben we dat geld niet nodig."

    Niet dat hij pleit om het kindergeld helemáál af te schaffen, maar een herverdeling moet wel kunnen, vindt Verbruggen. En dan niet zoals recent in het regeerakkoord is overeengekomen, namelijk dat Vlaanderen voortaan het kindergeld zal uitkeren in plaats van de federale overheid en dat het bedrag per kind hetzelfde wordt. Nee, voor Verbruggen mag de verdeling wat ingrijpender.

    Samen met zijn vrouw Petra De Pauw heeft Herman Verbruggen twee dochters, Roos (10) en Billie (8). Dat betekent, volgens het tot nu gangbare stelsel, 273,06 euro kinderbijslag per maand. En zoveel kan hij dus best missen. "Het gaat over prioriteiten stellen: ik kan gerust zonder de nieuwste telefoon als minder kindergeld betekent dat ik de broeksriem wat moet aanhalen. Maar voor sommige mensen kan dat geld een gróót verschil betekenen."

    Voor al wie nu vreest dat het idee van Herman Verbruggen een opstapje is naar een radicale herverdeling van het kindergeld: die komt er niet. "Het is niet de eerste keer dat dit idee wordt opgeworpen. Ook vanuit politieke en academische hoek is daar al over gesproken, maar het is gewoon een slecht idee", zegt Bea Cantillon, directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck aan de Universiteit Antwerpen.

    18-11-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assisenprocedure bij georganiseerde misdaad afschaffen

    Assisenprocedure bij georganiseerde misdaad afschaffen

    Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit ervoor om de assisenprocedure bij rechtszaken over georganiseerde misdaad af te schaffen. Bij passionele misdrijven kan een volksjury volgens Geens wel een meerwaarde zijn. Voorts wil hij het vertrouwen in Justitie herstellen door de duur van de gerechtelijke procedures flink terug te brengen.

    Het is niet de eerste keer dat een afschaffing van de assisenprocedure op tafel ligt. "Dat is in het eerste decennium van de 21e eeuw al eens geprobeerd", brengt Geens in "De zevende dag" in herinnering. Er gaat veel tijd verloren door een assisenprocedure, en daarom wil de minister de volksjury in rechtszaken over georganiseerde misdaad afschaffen. De procedure volledig naar de vuilnisbak verwijzen, is echter een brug te ver voor Geens.

    Bij passionele misdrijven zou hij assisen immers wel nog blijven gebruiken, "omdat een volksjury daar beter dan wie aanvoelt wat de mensen heeft bezield om zo'n misdrijf te plegen".

    "In georganiseerde misdaad, of dat nu financieel, terroristisch of anderszins is, ben ik persoonlijk van mening dat een volksjury minder geschikt is. Mensen zijn bang om te zetelen, en bovendien is er veel expertise vereist in assisenzaken."

    Vertrouwen herstellen

    Het vertrouwen in justitie zakte de afgelopen jaren naar een dieptepunt. Dat vertrouwen wil Geens herstellen door eerst het vertrouwen van justitie in de politiek te herstellen, en vervolgens het vertrouwen van het publiek in justitie.

    "Het vertrouwen in justitie is in containers vertrokken, ik wil nu beginnen om dat in kruiwagens, bestelwagens en vrachtwagens terug te brengen", zegt hij. Dat wil hij doen door onder meer de verjaringstermijn aan te pakken. Die werd de voorbije jaren al gradueel verlengd, maar "wij gaan de verjaring voor een aantal misdrijven naar 20 jaar brengen".

    Nog een maatregel die het vertrouwen in justitie kan versterken, is de duur van de gerechtelijke procedure terugbrengen. "Wij willen proberen om een procedure in één aanleg tot één jaar te beperken", aldus Geens.

    "Vermogenswinstbelasting sociaal en fiscaal rechtvaardig"

    Ook de werklast bij justitie is een oud zeer, weet Geens. "Op lange termijn kunnen we een betere justitie realiseren als we de werklast bevrijden van overbodige zaken die niet meer van de 21e eeuw zijn."

    Geens maakt zich sterk dat hij tegen het einde van het jaar de 136 miljoen euro achterstand voor de helft wil wegwerken, maar geeft toe dat extra financiële middelen voor justitie bijzonder welkom zijn.

    De CD&V'er kwam ook nog even terug op de vermogenswinstbelasting. "Het regeerakkoord bevat elementen voor een tax shift van arbeid naar andere bronnen van inkomsten, zoals vermogenswinst. Dat is een kwestie van sociale en fiscale rechtvaardigheid. De vraag is wanneer de regering de tijd daar rijp voor acht."

    17-11-2014 om 21:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervoersverbod voor pluimvee in Nederland na geval van vogelgriep

    Vervoersverbod voor pluimvee in Nederland na geval van vogelgriep

    Zo kan de prijs weer durder worden 

    Vervoersverbod voor pluimvee in Nederland na geval van vogelgriep

    Voor heel Nederland is zondag om 11.30 uur een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel ingegaan. Het verbod geldt voor maximaal 72 uur. Tijdens die periode geldt ook een ophokplicht. Aanleiding voor het verbod is de vaststelling van een gevaarlijke variant vogelgriep bij een kippenboerderij in Hekendorp, in de provincie Utrecht.

    Het blijkt te gaan om een voor gevogelte zeer besmettelijke en ook voor mensen gevaarlijke variant van vogelgriep, aldus het Nederlandse ministerie van Economische Zaken zondag. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) ziet toe op de naleving van zowel het vervoersverbod als de ophokplicht.

    Voor mensen die direct en intensief in contact kunnen komen met besmet pluimvee, gelden beschermende maatregelen. ‘Het gaat onder meer om een bezoekersregeling: wie niets op een pluimveebedrijf te zoeken heeft, mag er niet komen. Wie er toch moet zijn, moet beschermende kleding aan’, aldus een woordvoerder van Economische Zaken.

    Op het bedrijf in Hekendorp worden 150.000 legkippen afgemaakt. Bij twee pluimveebedrijven in de buurt wordt nog onderzocht of de ziekte daar ook heerst. De uitkomst van dat onderzoek wordt maandag verwacht.

    In een zone van ruim 10 kilometer rond de kippenboerderij in Hekendorp geldt het vervoersverbod langer, namelijk 30 dagen. Binnen dat gebied liggen 16 andere pluimveebedrijven.

    17-11-2014 om 00:11 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zult u merken van de bevriezing van de belastingvermindering?

    Wat zult u merken van de bevriezing van de belastingvermindering?

    Wat zult u merken van de bevriezing van de belastingvermindering?

    De regering zal de belastingvermindering voor de komende vier aangiften niet verhogen. De jaarlijkse verhoging is dus geschrapt. Wat zijn de gevolgen voor u?

    Elk jaar wordt de aftrek licht verhoogd, om mee te evolueren met de levensduurte. Aan het begin van het jaar wordt al duidelijk gesteld om hoeveel het gaat voor de verschillende aftrekposten, zodat iedereen die dat wil daar rekening mee kan houden. De banken brengen daarmee hun klanten op de hoogte, maar ook de overheidssite Wikifin publiceerde eerder dit jaar al de aangepaste cijfers voor de aangifte van 2015.

    Maar volgens De Tijd komt de nieuwe regering daar dus op terug. Dat betekent dat de laatst voorziene verhoging er niet komt. U zult dus dezelfde cijfers als bij de vorige aangifte moeten hanteren, en niet de cijfers die begin dit jaar werden gemeld voor de aangifte van 2015. Concreet gaat het hierom:

    • Vermindering voor pensioensparen: 940 euro in plaats van de voorziene 950 euro, of 10 euro minder aftrek
    • Voordeel langetermijnsparen: 2.260 euro (was: 2.280 euro, - 20 euro)
    • Woonbonus voor niet-eigen woning: 3.010 euro (was: 3.040 euro, - 30 euro)
    • Vrijstelling op spaarboekje: 1.880 (was: 1.900 euro, - 20 euro)
    • Voordeel voor passiefhuis: 900 euro (was: 910 euro, - 10 euro)
    • Voordeel voor nulenergiewoning: 1.810 euro (was: 1.830 euro, -20 euro)
    • Inbreng werkgeversaandelen: 750 euro (was 760 euro, - 10 euro)
    • Voordeel elektrisch voertuig: 3.010 euro (was 3.040 euro, - 30 euro)
    • Vermindering voor energiebesparing (oa overgedragen rekening voor zonnepanelen): 3.910 euro (was 3.950 euro, - 40 euro)
    • Vermindering voor ziekteuitkeringen: 2.598 euro (was 2.627 euro, -29 euro)
    • Vermindering voor vervangingsinkomsten/pensioenen:2.024 euro (was 2.046 euro, - 22 euro)

    Let wel: het gaat om een lagere aftrek. Het bedrag dat u dus minder kunt aangeven is niet hetzelfde als het bedrag dat u meer aan belastingen zult betalen. Dat bedrag is afhankelijk van uw individuele situatie.

    Uitzondering zijn die ziekteuitkeringen en vervangingsinkomsten en pensioenen. Volgens fiscalist Jef Wellens van Wolters Kluwer verliezen ze door het terugschroeven van de aanpassingen aan de inkomensschalen wel degelijk ook inkomsten. Hij berekende dat het bij een ziekteuitkering van 23.000 euro per jaar zou gaan om een verlies van zo'n 50 euro netto. 

    16-11-2014 om 00:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abou Jahjah wil neutrale piet

    Abou Jahjah wil neutrale piet

    Abou Jahjah wil ‘neutrale piet’

    Movement X, de burgerrechtenbeweging van Dyab Abou Jahjah, wil vanaf 2015 een neutrale en niet-racistische intocht van Sinterklaas in Antwerpen.

    Een delegatie gaat zaterdagmiddag - enkele uren voor de boot van de goedheilig man aanmeert in de Scheldestad - op een ludieke manier een ingebrekestelling overhandigen aan het stadsbestuur waarin ze vraagt om uiterlijk tegen 15 januari 2015 een overleg daarover op te starten. De beweging wil de huidige “Zwarte Piet” vervangen zien door een ‘neutrale Piet’, zonder racistische elementen.

    Volgens de indieners zit in de figuur van Zwarte Piet racistische elementen uit een koloniaal verleden. “Dit is kwetsend voor mensen met een donkere huidskleur”, zegt Karim Hassoun van Movement X.



    De ingebrekestelling gaat uit van Movement X en nog drie andere verzoekers. Ze vinden dat Zwarte Piet in zijn huidige vorm - met zwart gemaakte huid, kroeshaar, oorringen en dikke rode lippen - aanstootgevend en vernederend kan overkomen op donkere medeburgers. "De knecht van Sinterklaas kreeg in de 19de eeuw de uiterlijke kenmerken van het stereotiepe, karikaturale beeld van mensen met een donkere huidskleur. In die tijd had men nog de opvatting dat het blanke ras superieur was aan het zwarte", klinkt het in de ingebrekestelling.

    Vasthouden aan het traditionele uiterlijk van Zwarte Piet in de 21ste eeuw is volgens de verzoekers dan ook moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar en een ontkenning van racisme. "We kunnen moeilijk blijven aanvaarden dat Zwarte Piet door het roet van de schoorstenen zwart is geworden. Dat verklaart niet waarom zijn gezicht volledig zwart is, hij Afrikaanse gelaatskenmerken en kroeshaar heeft, creoolse oorbellen draagt en zijn kleren miraculeus roetvrij zijn gebleven."

    De opstellers van de ingebrekestelling zijn er zich van bewust dat de meeste mensen geen racistische intenties hebben bij het vieren van het Sinterklaasfeest en dat voor velen de figuur van Zwarte Piet niets met racisme te maken heeft, maar dat neemt volgens hen niet weg dat zijn huidige uiterlijk kwetsend kan overkomen.

    Ze vinden het dan ook hoog tijd om te debatteren over Zwarte Piet en roepen Bart De Wever, als burgemeester van de grootste en meest diverse stad van Vlaanderen, op om voortrekker te zijn bij het bedenken van een "neutrale Piet", die niet gebaseerd is op de stereotype en karikaturale weergave van zwarte mensen in de 19de eeuw. Ze vragen het stadsbestuur om uiterlijk tegen 15 januari 2015 een overleg met hen op te starten. Als er niet wordt ingegaan op dat verzoek, dan volgen er wellicht juridische stappen.

    De ingebrekestelling brengt de aankomst van de Sint zaterdag in Antwerpen niet in het gedrang. "We hebben er bewust voor gekozen om de ingebrekestelling voor het begin van de intrede te overhandigen. Het is niet de bedoeling om het kinderfeest te verstoren", zegt Movement X-bestuurslid Karim Hassoun.

    15-11-2014 om 17:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    14-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook grote stakingsbereidheid in Antwerpse kmo’s

    Ook grote stakingsbereidheid in Antwerpse kmo’s

    “Ook grote stakingsbereidheid in Antwerpse kmo’s”

    Niet alleen in grote bedrijven, maar ook in kmo’s is er veel bereidheid bij werknemers om op maandag 24 november deel te nemen aan de Antwerpse provinciale staking die de vakbonden ABVV, ACV en ACLVB plannen. Dat zeggen de bonden donderdag na een onderling overleg waarin ze de organisatie van de stakingsdag op punt hebben gesteld. Ze maken zich sterk dat die dag “het economische leven in de Antwerpse regio effectief stil zal vallen”.

    Volgens de vakbonden groeit de woede over de Vlaamse en federale regeringsplannen. De “werkenden en sociaalgerechtigden nemen het niet dat de gevolgen van de crisis volledig op hun schouders afgewenteld worden, terwijl de grote vermogens en ondernemers onvoorwaardelijke cadeaus krijgen of minstens vrijuit gaan”. De stakingsdag van 24 november wordt daarom allicht een groot succes, menen de bonden.

    “De afgelopen dagen kregen we ook verbazend veel vragen over de mogelijkheid tot staken van werknemers uit kleine en middelgrote bedrijven”, klinkt het verder in een mededeling. “Ook zij kunnen rekenen op de steun van de vakbonden om te weerstaan aan de patronale druk om geen actie te voeren in kmo’s.”

    Het vakbondsfront legt naar eigen zeggen het zwaartepunt van de provinciale stakingsdag in de sectoren en aan de piketten voor de poorten van bedrijven, (openbare) diensten en administraties. Een betoging is er ditmaal dus niet gepland.

    De vakbonden zeggen tot slot te zullen oproepen tot een ordelijk verloop van de acties, al neemt dat volgens hen niet weg “dat een algemene staking altijd een behoorlijke portie chaos inhoudt”. Wie de te verwachten mobiliteitsproblemen door het verstoorde openbaar vervoer wil vermijden, vervoegt volgens het vakbondsfront beter de piketten of blijft een dagje thuis.

    14-11-2014 om 21:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!