Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegeven is gegeven: Nederlander weigert 186.000 euro terug te storten na foute overschrijving

    Gegeven is gegeven: Nederlander weigert 186.000 euro terug te storten na foute overschrijving

    Ik hoor er hier veel zeggen dat er een wetgeving voor bestaat. Tot zover ben ik akkoord,...alleen in Belgenland is die er toch voor gemaakt om die met de juiste trucjes te omzeilen....toch?

    Onze politici doen niets anders dan graaien naar geld dat niet van hen is. Ook zij betalen teveel betaalde belastingen niet tijdig terug. Als de rechtbank, zoals het hoort, voor iedereen de lat gelijk legt, gaan we nog mooie tijden tegemoet.

    Hij heeft gelijk. Niks terug geven want de staat had hem al op voorhand bestolen!

    Amsterdam heeft opnieuw geblunderd met het overmaken van geld. Volgens AT5 heeft de admininstratie van de Nederlandse grootstad 186.000 euro overgemaakt aan een Brabander doordat er een foutief rekeningnummer op een factuur stond. De gemeente wil het geld natuurlijk terug, maar de man weigert elke medewerking omdat hij niets met het veranderde rekeningnummer te maken zegt te hebben.

    AT5 weet dat de Brabander met een deel van het geld schulden heeft afgelost. Ook zou hij een camper hebben gekocht. Om de afhaallimiet aan de geldautomaat te omzeilen, zou hij geld naar kennissen hebben overgemaakt, zodat zij voor hem geld konden afhalen.

    De gemeente eist ook het geld van de kennissen terug, maar zij zeggen niets met de zaak te maken te hebben, omdat ze het geld al contant aan de Brabander hebben teruggegeven. Donderdag buigt de rechter zich over het opmerkelijke dossier.

    Eerder blunderde Amsterdam toen door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage ruim 9.000 inwoners duizenden euro's meer op hun rekening kregen gestort dan de bedoeling was. Er werd 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen.

    05-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2015 is nog maar drie dagen ver en al meer dan tien doden op Belgische wegen

    2015 is nog maar drie dagen ver en al meer dan tien doden op Belgische wegen

    2015 is nog maar drie dagen ver en al meer dan tien doden op Belgische wegen

    Sinds de overgang van oud naar nieuw zijn er in België al zeker elf verkeersdoden te betreuren. 'Deze periode is sowieso een periode met een verhoogd risico op ongevallen', zegt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV).

    Het zwaarste ongeval tot nu toe was dat in Denderleeuw, waar vrijdag een moeder en haar twee kinderen omkwamen toen een vrachtwagen inreed op een rij auto’s. Acht mensen raakten daarbij gewond.

    Tijdens de nieuwjaarsnacht zelf kwam in het Limburgse ‘s Herenelderen een vrouw om toen de wagen waarin zij passagier was tegen een boom belandde. In Nandrin, in de provincie Luik, overleed een 17-jarige jongen nadat hij de controle over het stuur was verloren ter hoogte van een rotonde nabij een dancing. De tiener had vermoedelijk de auto van zijn ouders geleend. Donderdagavond overleed in Beloeil (Henegouwen) een 96-jarige man die op straat gevallen was en overreden werd door een auto.

    Vrijdag kwam een motorrijder om na een botsing tegen een verlichtingspaal in het Oost-Vlaamse Herzele. In de Antwerpse haven belandde een vijftiger onder een vrachtwagen. Hij werd verschillende kilometers meegesleurd en overleefde dat niet. In het Henegouwse Beaumont overleed een tachtigjarige vrouw na een frontale botsing met een bestelwagen, en in Doische, in de provincie Namen, kwam een man van in de tachtig om toen hij de controle over zijn wagen verloor en die twee bomen raakte. Zaterdagochtend ten slotte overleed een vrouw die om een nog onbekende reden aan het spookrijden was op de ring rond Charleroi, nadat ze twee voertuigen had geraakt.

    Het BIVV heeft geen specifieke statistieken over de nieuwjaarsperiode, maar woordvoerder Koen Peeters wijst erop dat het een periode is met een verhoogd risico op ongevallen. 'Het is niet toevallig dat in deze periode de jaarlijkse BOB-campagne loopt', klinkt het. Het risico ligt niet alleen hoger door eventueel alcoholgebruik tijdens de nieuwjaarsfeesten, maar ook vermoeidheid kan een rol spelen bij mensen die veel familiebezoeken afleggen.

    04-01-2015 om 21:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man belandt onder truck en wordt 20 km meegesleept door Antwerpse haven

    Man belandt onder truck en wordt 20 km meegesleept door Antwerpse haven

    Het jaar begint al goed , op 2 dagen het ene ongeval na het andere ...

    Een trucker is deze ochtend om het leven gekomen bij een bizar verkeersongeval in de Antwepse haven. De man werd 20 kilometer meegesleept door een vrachtwagen bij het oppikken van een container bij containerterminal PSA op Linkeroever.

    Het ongeval gebeurde toen vrachtwagens in verschillende lijnen stonden aan te schuiven. De bestuurder van de vrachtwagen in lijn elf draaide weg en had blijkbaar niet gezien dat een andere bestuurder in zijn dode hoek liep, dit was de trucker van lijn negen die terug naar zijn vrachtwagen stapte.

    Pas 20 km verder, toen de trucker op zijn bestemming aankwam bij de Durme-Natie op Rechteroever, zag personeel dat er iets tussen de achterwielen van de trekker zat. De trucker van lijn negen was de hele afstand met zijn kleding vastgehaakt gebleven aan de wielas. Het slachtoffer was aan zijn verwondingen bezweken.

    03-01-2015 om 22:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonny wil alle homo’s naar de hel

    Bonny wil alle homo’s naar de hel

    ‘Bonny wil alle homo’s naar de hel’

    De vereniging Pro Familia roept op haar blog alle gelovigen op om mee te bidden voor de bekering van de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Die pleitte de voorbije weken verschillende keren voor meer respect voor homoseksualiteit.

    Nadat Bonny begin september al in open brief aan het Vaticaan shreef dat homoseksualiteit meer respect verdient en ‘een meer genuanceerd oordeel dan uit de taal van bepaalde kerkelijke documenten mag blijken’, hield de bisschop het voorbije weekend in De Morgen een pleidooi voor de kerkelijke erkenning van holebirelaties.

    Dat zorgde onder meer voor onbegrip bij het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond Antwerpen. Die organisatie stelde onder meer in een reactie dat Bonny wil dat de kerk seksualiteit buiten het huwelijk bestempelt als niet-zondig.

    Ook de vereniging Pro Familia reageert nu afwijzend op de uitspraken van Bonny. In een blogpost klinkt het onder meer dat Bonny alle homo’s naar de hel wil sturen door hen wijs te maken dat zij zich niet aan de christelijke leer moeten houden. ‘Welke redenen kan iemand dan hebben om homo’s wijs te maken dat zij zich niet aan die Christelijke Leer moeten houden? Dat zij niet in kuisheid moeten leven, zoals elke andere katholiek, gehuwd of ongehuwd? Welke andere reden dan om de deur van de Hemel, die Jezus Christus voor ons terug geopend heeft, voor deze mensen te sluiten?, klinkt het op de website.

    ‘Bonny is een ketter’

    Elders op de website luidt het onder meer dat Bonny door zijn uitlatingen verdeeldheid zaait in de kerk en publiekelijk een valse en ketterse leer verspreidt. Volgens de vereniging zet Bonny zich op die manier buiten de kerk.

    De organistaie roept alle gelovigen op om mee te bidden voor de bekering van de bisschop ‘dat hij al zijn gelovigen waarlijk mag beminnen, hen de ware Leer zou willen onderwijzen en hen zo de weg naar de Hemel tonen’.

    Op zaterdag 16 mei organiseert de vereniging een ‘Mars voor het gezin’ in Antwerpen. Tijdens die optocht wil Pro Familia zich uitspreken voor de verdediging van het natuurlijke gezin. In een manifest roept de organisatie de kerk op om afstand te nemen van de verklaringen van Bonny. Verder moet de kerkelijkheid overheid Sensoa de toegang tot de katholieke scholen ontzeggen en seksuele misdrijven van geestelijken snel en passend sanctioneren.

    03-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Jambon start Europees proefproject tegen Syriëstrijders

    Minister Jambon start Europees proefproject tegen Syriëstrijders

    Kruip in je nest gek en neem Bard De Wever mee

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft van Europa de taak gekregen om actief strijders te ontraden om naar conflictgebieden zoals Syrië te vertrekken. Hij zal een 'Contrapropaganda Actie' opzetten. Dat heeft Jambon vandaag in het ATV nieuws gezegd.

    Zo een Contrapropaganda Actie-programma bestaat al in het Verenigd Koninkrijk. In dat land schuimt een dienst het internet af, op zoek naar radicaliseringsboodschappen of actieve oproepen om naar Syrië te vertrekken om daar te gaan strijden. De dienst geeft daarop actieve tegenboodschappen op het internet om mensen van het tegendeel te overtuigen.

    De federale regering heeft nu het licht op groen gezet om hier ook bij ons werk van te maken. "De 'deradicalisering' is een topprioriteit voor minister Jambon", verklaart zijn woordvoerder Olivier Van Raemdonck.

    "Naast repressie heeft ook preventie een plaats in het beleid. Minister Jambon wil in dat verband een regisseursrol opnemen. In het Verenigd Koninkrijk is al gebleken dat contrapropaganda via internet een effectief instrument kan zijn om jihadistische kringen met 'tegengif' te bestrijden. Dat België een leidende rol neemt in dit proefproject is ook te wijten aan het feit dat het probleem van de Syriëstrijders in ons land vrij groot is."

    02-01-2015 om 22:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk zet 3.000 gezinnen zonder kabeltelevisie

    Vuurwerk zet 3.000 gezinnen zonder kabeltelevisie

    Wel klagen dat de elektriciteitsrekening met 100 euro per jaar naar omhoog gaat, maar geld in de lucht schieten dat mag wat kosten.

    Vuurwerk totaal verbieden en alleen nog georganiseerd door steden en gemeenten op plaatsen waar geen gevaar is!

    Zowat 3.000 huishoudens in de regio Bergen hebben vandaag geen toegang tot het net van kabeldistributeur Voo, na schade aan een kabel door vuurwerk in de nacht van oud naar nieuw. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf, die daarmee een bericht van de RTBF bevestigt.

    "Om 0.01 uur precies beschadigde een vuurpijl van een vuurwerk een bovengrondse kabel", aldus de woordvoerder. Werknemers van de operator zijn momenteel ter plaatse en de herstellingswerken zouden vrij snel kunnen gebeuren.

    02-01-2015 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    01-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verandert op 1 januari

    Dit verandert op 1 januari

    Dit verandert op 1 januari

    Op 1 januari gaan een hele reeks nieuwe maatregelen van start. Andere dingen veranderen dan weer. Een overzicht.

    Elektriciteit duurder, gas goedkoper

    Vanaf 1 januari gelden nieuwe tarieven voor gas en elektriciteit. De elektriciteitsfactuur van een gezin in Vlaanderen zal gemiddeld met 50 euro toenemen op jaarbasis, maar de aardgasfactuur zal met 42 euro dalen.

    De elektriciteitsfactuur van een gezin in Vlaanderen met een verbruik van 3.500 kWh stijgt met gemiddeld 8,4 procent, terwijl de aardgasfactuur, voor een gezin met een verbruik van 23.260 kWh, met gemiddeld 3,06 procent daalt. Aangezien twee op de drie gezinnen in Vlaanderen met aardgas verwarmen, zou de totale energiefactuur gemiddeld stijgen met 0,54 procent, aldus de Vreg.

    Het gaat om gemiddelden: per regio zijn er traditioneel erg grote verschillen. Alles hangt af onder welke intercommunale men valt.

    Proton houdt op te bestaan

    Betalen met Proton wordt onmogelijk vanaf 1 januari 2015. Het aantal punten waar gebruikers hun kaart kunnen opladen is vanaf 1 oktober geleidelijk verminderd. In de fase die op 1 januari start, en op 28 februari afloopt, worden de nog resterende Protonterminals uit de markt genomen. Wie na het uitdoven van Proton het opgeladen saldo toch niet opgebruikt zou hebben, kan die som via de bank nog recupereren.

    Postzegels worden duurder

    Wie een reeks van tien of meer postzegels koopt voor gewone briefwisseling, betaalt 0,72 euro per postzegel. Dat is een stijging met 2 eurocent. De prijs van een enkele postzegel verandert niet (0,77 euro).

    Ook een reeks andere postzegels verhoogt in prijs. Zo gaat het tarief voor internationale zendingen van 1,07 euro naar 1,10 euro (binnen Europa) en van 1,29 euro naar 1,32 euro (rest van de wereld) indien minimaal vijf zegels worden aangekocht. Per stuk stijgen de internationale tarieven van respectievelijk 1,17 euro en 1,39 euro naar 1,20 euro en 1,42 euro.

    Iets meer op loonbriefje

    Vanaf 1 januari treedt de verhoogde forfaitaire aftrek voor beroepskosten in werking. Werkende mensen zullen vanaf dan elke maand tot 12,5 euro extra op hun loonbriefje verschijnen. Het jaar daarop wordt dat zowat 25 euro.De federale regering trekt daarvoor in 2015 450 miljoen euro uit, in 2016 wordt dat verdubbeld.

    Verkoper moet melden of huis beschermd is

    Wie een woning wil verkopen of verhuren, is vanaf 1 januari verplicht om te melden of het pand beschermd is of voorkomt op een inventaris van onroerend erfgoed. Wie dat niet doet, riskeert een geldboete tot maximaal 10.000 euro.

    Wie een beschermd pand wil verkopen of verhuren, zal dat al in het zoekertje of op de affiche moeten vermelden. Voor woningen die op een inventaris staan, geldt de informatieplicht alleen voor de verkoopovereenkomst.

    Nieuwe norm voor dakisolatie

    Vanaf 1 januari 2015 geldt een nieuwe norm voor dakisolatie voor de woningen in Vlaanderen die gebouwd zijn voor 2006. Daarnaast zullen er ook in Brussel striktere energie-eisen komen.

    De nieuwe Vlaamse dakisolatienorm treedt in januari in werking voor alle zelfstandige woningen, zoals studio’s, eengezinswoningen en appartementen.

    Chronisch zieken kunnen makkelijker schuldsaldoverzekering afsluiten

    Voor personen met een verhoogd gezondheidsrisico, zoals chronisch zieken en ex-kankerpatiënten, wordt het vanaf 1 januari makkelijker om een betaalbare schuldsaldoverzekering af te sluiten. Voor deze, kwetsbaardere, consumenten, is het vaak niet eenvoudig om een schuldsaldoverzekering af te sluiten wanneer ze een hypothecaire lening aangaan voor de koop van een eigen appartement of woning.

    Antwerpen belast imagoverlagende winkels

    Wie vanaf januari in Antwerpen een nachtwinkel, shishabar of internetcafé wil openen, betaalt daarvoor een startbelasting van 6.000 euro. Wie al zo’n zogenaamde ‘imagoverlagende winkel’ heeft, betaalt een jaarlijks terugkerende belasting van 1.500 euro. Daarnaast vallen ook club-vzw’s, videotheken en seksshops onder deze regel.

    Taks op pensioensparen daalt

    Om het pensioensparen verder aan te moedigen, verlaagt de federale regering de zogenaamde ‘anticipatieve heffing’ van 10 pct naar 8 pct. Tot en met 2014 werd op de leeftijd van 60 jaar een eenmalige eindbelasting van 10 procent geheven. Die heffing wordt nu verlaagd tot 8 procent. In ruil wordt de volgende vijf jaar al 1 procent ingehouden op bestaande contracten.

    Miserietaks wordt teruggeschroefd tot 1 procent

    De in de zomer van 2012 gestemde verhoging van de verdeeltaks, die al snel de bijnaam ‘miserietaks’ kreeg, wordt op 1 januari 2015 grotendeels ongedaan gemaakt. Vanaf dan is het basistarief opnieuw 1 procent, in plaats van de eerdere 2,5 procent, voor wie getrouwd was of al minstens een jaar wettelijk samenwoonde.

    Gepensioneerde 65-plusser kan onbeperkt bijverdienen

    Vanaf 1 januari kan elke gepensioneerde 65-plusser of wie een loopbaan van 45 jaar achter de rug heetf, onbeperkt bijverdienen. De regering-Michel heeft de maximumbedragen geschrapt voor het toegelaten beroepsinkomen dat gecumuleerd mag worden met het pensioen.

    Minder goed nieuws is er voor wie op (vervroegd) pensioen kan gaan, maar blijft werken. Tot nu had hij of zij recht op een pensioenbonus. Elke gewerkte dag leverde een extraatje op. De bonus wordt op 1 januari afgeschaft voor iedereen die er voor die dag geen recht op had.

    Leeftijdsgrenzen SWT worden opgetrokken

    Vanaf 1 januari 2015 worden de leeftijdsgrenzen in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT, het vroegere brugpensioen) opgetrokken. Het individueel SWT is voortaan pas mogelijk vanaf 60 in plaats van 62 jaar. SWT bij herstructureringen of in bedrijven in moeilijkheden kan vanaf 1 januari pas van 55 jaar en die leeftijd stijgt later geleidelijk naar 60 jaar.

    Het SWT voor zware beroepen (ploegenarbeid en onderbroken uren), 20 jaar nachtarbeid en arbeidsongeschiktheid in de bouw vereist voortaan een loopbaan van 33 jaar en een minimumleeftijd van 58 jaar. Die leeftijd stijgt naar 60 jaar na advies van de Nationale Arbeidsraad (NAR).

    Zware verkeersovertredingen worden zwaarder bestraft

    Bestuurders die meermaals een zware verkeersovertreding begaan, kunnen voortaan strenger bestraft worden. Vanaf een tweede inbreuk kunnen ze hun rijbewijs voor minstens drie maanden verliezen.

    De maatregel is bedoeld voor recidivisten. Dat zijn mensen die binnen de drie jaar nadat ze door een politierechter veroordeeld zijn, opnieuw een zware verkeersinbreuk plegen. Het gaat dan bijvoorbeeld om overdreven en onaangepaste snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs of onder invloed van alcohol en drugs, vluchtmisdrijf plegen of de aanwijzingen van een agent niet respecteren.

    Alcohollimiet professionele chauffeurs daalt tot 0,2 promille

    De regels voor rijden onder invloed van alcohol voor professionele bestuurders worden verstrengd. Chauffeurs van vrachtwagens, autobussen en taxi’s mogen voortaan nog maar 0,2 promille alcohol in het bloed hebben. De maatregel moet de verkeersveiligheid ten goede komen. De verstrenging was begin 2012 al aangekondigd, maar gaat pas nu effectief van kracht.

    Ook Belgen in buitenland kunnen kiezen welke achternaam ze hun kind geven

    Vanaf 1 januari 2015 kunnen ook de Belgen in het buitenland de verklaring tot naamsverandering afleggen om aan hun kinderen de door hen gekozen naam te geven.

    Sinds 1 juni 2014 kunnen ouders de naam van de vader, de naam van de moeder of een combinatie van beide namen aan hun kinderen geven, in de volgorde die zij zelf wensen. Belgen die hun woonplaats in het buitenland hebben, konden dit vooralsnog niet omdat de consulaire beroepsposten niet bevoegd waren om deze verklaringen te ontvangen. Dat verandert dus vanaf 1 januari. De regeling geldt tot 31 mei.

    Remgeld voor specialisten wordt vastgelegd

    Vanaf 1 januari 2015 bedraagt het remgeld - het bedrag dat patiënten uit eigen zak moeten betalen na tussenkomst van de ziekteverzekering - voor een bezoek aan een geneesheer-specialist 12 euro. Patiënten die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming van de ziekteverzekering, zullen 3 euro moeten ophoesten. Door de maaregel zullen sommige remgelden verhogen, terwijl andere zullen dalen.

    Bedrijfswagens zwaarder belast

    Werknemers die een bedrijfswagen ter beschikking krijgen en die ook privé mogen gebruiken, betalen vanaf begin volgend jaar meer belastingen. Die belastingsverhoging is het gevolg van de jaarlijkse aanpassing van de standaard CO2-uitstoot voor het berekenen van het belastbare voordeel. Zowel voor diesel- als benzinewagens daalt de standaarduitstoot, waardoor het belastbare voordeel stijgt.

    Woonbonus wordt ingeperkt

    De woonbonus, de belastingaftrek voor hypothecaire leningen, is vanaf 1 januari 2015 geen federale bevoegdheid meer maar een gewestelijke. In haar regeringsverklaring van 23 juli kondigde de Vlaamse regering meteen aan dat de woonbonus fors ingeperkt wordt.

    Voor wie al een lening heeft lopen, verandert er niets, op één detail na: de vermindering in het kader van de woonbonus zal vanaf 2015 niet langer geïndexeerd worden.

    De cijfers vanaf 1 januari 2015: het basisbedrag van de woonbonus bedraagt 1.520 euro, de verhoging voor de enige woning bedraagt gedurende de eerste 10 jaar dat de lening loopt 760 euro en de verhoging voor drie kinderen ten laste 80 euro.

    Brandweerkorpsen smelten samen

    Op 1 januari treedt de lang aangekondigde brandweerhervorming in werking. De 249 brandweerkorpsen worden teruggebracht tot 34 brandweerzones, er komt een eengemaakt statuut voor beroepsbrandweerlui en vrijwilligers en de arbeidsduur wordt teruggebracht tot 38 uur per week. Ondanks de besparingen stijgt de federale dotatie met 46 miljoen euro. Over de eindeloopbaanregeling voor het brandweerpersoneel wordt nog onderhandeld.

    Fiscus krijgt info over rekeningen van in het buitenland overleden Belgen

    Banken moeten de belastingsadministratie vanaf 1 januari op de hoogte brengen van tegoeden van Belgen die overleden zijn, ook als die in het buitenland woonden. Die verplichting gold tot eind 2014 enkel voor mensen die in België verblijven. De nieuwe wet moet zorgen voor een goede inning van de successierechten.

    Verzekeringsbemiddelaars moeten examen afleggen

    Wie aan de slag wil als verzekeringsbemiddelaar zal vanaf 1 januari zijn of haar kennis van de verzekeringen moeten bewijzen in een gecentraliseerd examen. Voor elke verzekeringstak waarin de bemiddelaar actief wil zijn, zal hij of zij examens moeten afleggen.

    De verplichting geldt voor alle nieuwe verzekeringstussenpersonen, zoals makelaars, agenten en subagenten, maar ook de medewerkers die in contact staan met de consumenten en de verantwoordelijken voor de distributie die op basis van hun diploma niet vrijgesteld zijn. Ook de commerciële medewerkers van verzekeraars zullen het examen moeten afleggen.

    Nieuwe maatregelen over werkloosheid

    Het federale regeerakkoord bevat een rist maatregelen over werkloosheid die op 1 januari 2015 ingaan. Het gaat meestal om beperkingen in de uitkering of de voorwaarden. Uitzondering wordt gemaakt voor werkende 65-plussers die voortaan tijdelijke werkloosheidsuitkeringen kunnen krijgen.

    Wie tijdelijk werkloos is, ziet zijn uitkering dalen tot 65 procent van het laatst verdiende (geplafoneerde) loon. Dat was 70 procent en in 2008 als anticrisismaatregel zelfs 75 procent.

    Vlaanderen int registratie- en successierechten

    Met de staatshervorming krijgt Vlaanderen er, zoals bekend, een pak bevoegdheden bij. Een ervan is de inning van registratie- en successierechten, die op 1 januari dus een Vlaamse bevoegdheid worden. Daarmee verandert ook de naam. De Vlaamse overheid heeft het voortaan over registratiebelasting en erfbelasting.

    Registratierechten zijn belastingen die de ontvanger van de registratie int bij de registratie van akten of geschriften die wegens hun aard, hun voorwerp of een later feit verplicht moeten worden geregistreerd. De registratie gebeurt door het afschrijven, ontleden of vermelden van een akte of van een geschrift door de ontvanger van registratierechten in een register.

    Mogelijkheid tot tijdskrediet wordt ingeperkt

    Vanaf 1 januari worden de mogelijkheden voor tijdskrediet en landingsbanen ingeperkt.

    Nieuwe aanvragen voor niet-gemotiveerd tijdskrediet zijn vanaf volgend jaar niet meer mogelijk. Maar wie tijdskrediet neemt om de zorg voor iemand op te nemen kan dat gedurende 48 kalendermaanden doen in plaats van 36 maanden vandaag.

    Landingsbanen worden pas mogelijk vanaf 60 jaar. Bij herstructurering en bij zware beroepen en lange loopbaan kan nog vanaf 55 jaar in het systeem gestapt worden. Dan moet wel een kader-cao worden afgesloten. De sectoren moeten deze cao door eigen cao’s activeren, zoniet verhoogt de leeftijd geleidelijk naar 60 jaar.

    Beurstaks gaat omhoog

    Beleggers die van plan zijn binnenkort aandelen te kopen of te verkopen, doen dat best nog voor het einde van het jaar. Op 1 januari 2015 stijgt de beurstaks immers zowel voor aandelen als voor beleggingsfondsen. Voor obligaties verandert er niets.

    Concreet stijgt de taks op de aankoop en de verkoop van aandelen licht van 0,25 naar 0,27 procent op het hele bedrag. De maximale taks stijgt van 740 naar 800 euro. Voor beleggingsfondsen gaat het om een stijging van 1 naar 1,32 procent, terwijl het maximum toeneemt van 1.500 tot 2.000 euro.

    De Watergroep neemt IWM over

    De Intercommunale Watermaatschappij (IWM), die drinkwater produceert en levert in acht gemeenten in Limburg en Vlaams-Brabant, gaat op 1 januari op in De Watergroep. Zij neemt de installaties, de leidingen, het personeel en de abonnees van IWM over.

    Geen pesticiden meer voor onderhoud parken en bermen

    De openbare diensten in Vlaanderen kunnen vanaf 1 januari 2015 in principe geen pesticiden meer gebruiken voor het onderhoud van parken, wegen en bermen. Enkel onder specifieke voorwaarden wordt het gebruik van de pesticiden nog mogelijk.

    Niet enkel de terreinen van de gemeenten, maar ook die van scholen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en zorginstellingen vallen onder het verbod.

    Litouwen treedt toe tot eurozone

    Litouwen treedt op 1 januari toe tot de eurozone. De groep EU-lidstaten die met de euro betaalt, breidt zo uit tot negentien landen, op een totaal van 28 Europese lidstaten.

    Tot 31 december is de litas nog de officiële munt van Litouwen. Vanaf 1 januari wordt dat dus de euro.

    Europese Bankenunie is compleet

    Vanaf 1 januari liggen alle puzzelstukjes van de Europese bankenunie, het versterkte toezicht op de financiële sector, op hun plaats. Ook al zoekt ze in Brussel nog een hoofdzetel, gaat de zogenaamde afwikkelingsraad dan van start. Die raad bereidt de ontmanteling of de herstructurering voor van banken die in de problemen gekomen zijn.

    Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van EU treedt in werking

    Het hervormde Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie treedt per 1 januari helemaal in werking. Veranderingen zijn onder meer de nieuwe berekening van de directe inkomenssteun, het meer duurzaam maken van het landbouwbeleid en het vermijden van subsidies die te beurt vallen aan bedrijven die weinig of niets met landbouw te maken hebben, zoals luchthavens en sportclubs.

    Het nieuwe landbouwbeleid beslaat de periode 2014-2020, maar de meeste regels zijn pas vanaf 1 januari 2015 van toepassing. Zo moesten de lidstaten en regio’s de tijd krijgen hun wetgeving aan te passen en konden de landbouwers zich voorbereiden.

    Meemoeder in lesbisch koppel moet kind niet meer adopteren

    Vanaf 1 januari kan de meemoeder in een lesbisch koppel net als een vader een afstammingsband vestigen ten opzichte van een kind. Tot nu moest een meemoeder steeds via de lange weg van adoptie gaan om dezelfde rechten te krijgen als een vader.
    De afstammingsband is automatisch als de moeder en meemoeder gehuwd zijn. Indien het kind buiten het huwelijk geboren is, kan de meemoeder het kind erkennen. Als het kind verwerkt werd in een gezamenlijk ouderschapsproject (medisch begeleide voortplanting binnen een fertiliteitscentrum), kan de afstammingsband gevestigd worden door een gerechtelijk onderzoek naar meemoederschap.
    Vanaf 2015 moet de meemoeder het kind dus niet meer adopteren. Ook kinderen die voor 1 januari 2015 geboren of verwekt werden, kunnen nog erkend worden door de meemoeder.

    01-01-2015 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

    Happy end voor hond die elke dag naar kliniek gaat waar baasje stierf

    Hart verwarmend,mooi toch.

    Een hond is het enige wezen dat meer van jou houdt dan van zichzelf. En bovendien onvoorwaardelijk!!

    Drie gezinnen poogden het voorbije jaar de hond Masha in huis te nemen. Maar het trouwe teefje ging toch elke dag naar de kliniek waar haar baasje vorig jaar overleed. Dat ontroerde het medisch personeel van het ziekenhuis in de Siberische stad Novosibirsk zo dat ze Masha adopteerden.

    Een jaar lang doolde Masha elke dag door de gangen van het ziekenhuis waar haar baasje in december 2013 overleed. Tot drie keer toe kreeg Masha een nieuwe thuis, maar daar liep ze telkens weg om haar baasje te zoeken.

    "Ze gelooft niet dat hij dood is"
    "Masha blijft hier omdat ze op haar baasje wacht. Mochten we haar naar zijn graf brengen, ze zou nog niet geloven dat hij dood is. Ze verwacht hem levend, niet dood", zegt verpleegster Alla Vorontsova in Siberian Times.

    Een jaar lang gaf het medisch personeel Masha te eten en te drinken en lieten ze haar uit. Met Kerst heeft het personeel haar officieel geadopteerd. Het verhaal van Masha haalde de nationale pers en zorgde voor een vloedgolf van medeleven.

    "Drie gezinnen uit de stad hebben haar proberen adopteren, maar ze bleef naar hier terugkeren. Ze wil het ziekenhuis niet meer verlaten. Intussen is iedereen hier dol op haar en omgekeerd. Hoe zou ze elders kunnen wonen?", zegt Alla.

    De mand van Masha staat nu in het ziekenhuis. "De patiënten brengen haar een bezoekje, strelen haar en geven haar koekjes. Vooral de bejaarden. Masha verwarmt vele harten".

    Hachiko
    De vastberadenheid van Masha roept herinneringen op aan de Japanse hond Hachiko. Die had de gewoonte zijn baasje elke avond aan het station op te wachten. Zes jaar na de plotse dood van zijn baasje, professor landbouwwetenschappen Hidesaburo Ueno, bleef Hachiko dat doen. Over Hachiko werd een film gemaakt met Richard Gere in de rol van de professor, 'Hatchi'.

    31-12-2014 om 22:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarheen met oudjaar?

    waarheen met oudjaar?

    Naar nievers en geweune boterhammen met stuutn en bruud eten.

    AALTER
    Feestzaal Kokorico is open met een grote New Years Party met gratis ontbijt, acts, confettikanon... Vollen bak dus.

    ANTWERPEN
    Gatsby achterna : Op de Gatsby NYE kan je in De Ark het nieuwe jaar vieren in de uitgelaten en glamoureuze sfeer van de 'roaring twenties'. Alle gasten worden gevraagd zich helemaal op te kleden alsof het 1920 is. Voor de boys betekent dat kostuums of smokings en een gladde brillantine-look. De dames kunnen met een lange avondjurk,bling bling en elegante boa helemaal ondergaan in de sfeer. Voor de opzwepende mix van hedendaagse hits en topsongs van toen zorgen onder meer dj's Djaxx & Neurotique, Fuse, Noski en Da Groove. De diner-formule is al lang uitverkocht, maar voor het feestje vanaf 23u zijn er nog een aantal tickets te koop bij Chaplins Salon & Barbershop op 't Eilandje.

    Berlijnse beats : Ampere is een gloednieuwe feestplek die de rauwe sfeer van de Berlijnse undergroundparty's naar Antwerpen wil halen. Letterlijk ondergronds, want de zaak bevindt zich in de Simonsstraat 21, vlak onder de sporen van het Centraal-Station. Verwacht je aan de beste stompende techno en house van de Britse dj's van Bicep, de Oekraïense Nastia en Dan D uit Berlijn. De Sunday Matinee crew zorgt voor de Antwerpse touch. Er zijn nog kaarten voor 20 euro voor snelle beslissers via www.ampere-antwerp.com .

    Vuurwerk: Om klokslag middernacht kan u ook dit jaar uw geliefde kussen onder de gloed van het vuurwerkspektakel van de stad. "Het ponton op de Schelde van waarop we de pijlen afschieten is 115 meter lang, tegenover 60 meter vorig jaar. Dat maakt het vuurwerk veel breder én mooier" aldus vuurwerkmaker Cliff Hooge van H.C. Pyrotechnics, die vorige week nog in Dubai zijn kunsten vertoonde. Het 20 minuten durende vuurwerk, op een soundtrack van Carré resident dj F.R.A.N.K. wordt afgestoken ter hoogte van het Zuiderterras. Het beste zicht heb je vanop de busparking daar. Let op, de Scheldekaaien sluiten vanaf 23.30 uur voor alle verkeer. De Lijn voorziet de hele nacht lang in extra feestbussen om iedereen veilig van en naar het vuurwerk te brengen.

    Millenium aan de Schelde: Millenium Nacht in feestzalen Stuurboord en Barcelona aan de Rijnkaai is al aan haar 16de editie toe. Wie helemaal niet wil koken, zonder zich zorgen te maken over hoeveel het weeral zal kosten kan hier zorgeloos intekenen op verschillende all-in formules vanaf 70 euro met een 3 of 4 gangenmenu waarbij (bijna) alle drank is inbegrepen. Ook voor de party achteraf zijn er all-in formules. Op het ruime terras aan de Schelde ben je bovendien verzekerd van een plek op de eerste rij tijdens het nieuwjaarsvuurwerk.
    Www.oudjaar.com

    Back 2 The Future: Geen zin in megagrote feesten of koppenlopen op de Scheldekaaien? Zak gezellig af na middernacht naar Back 2 The Future, een gezellige party in Club Magic, Antwerpen's favoriete hipster hangout. Dj's Jean Le Rouge en Gavin Francis houden met hun aanstekelijke mix van deephouse, disco en uk garage gegarandeerd alle vrouwen op de dansvloer tot het ochtendgloren.
    Www.wearemagic.be

    BRUGGE
    In Brugge wordt 2.000 man verwacht in Oud Sint-Jan voor een fuif van de vzw Suburb Soundz.
    UIteraard ook het jaarlijkse feest op 't Zand!

    DENDERMONDE
    Klassieker én volkslokker is de Eindejaarsparty van Q-Music. Die vindt in de Oktoberhallen van Wieze plaats en start op woensdag 31 december al om 22 uur 's avonds. Voor de gelegenheid komen DJ's Sven Ornelis, Bart-Jan Depraetere, Maarten Vancoillie langs om een hele nacht voor ambiance te zrogen. Het feest gaat door tot 7 uur 's morgens. Traditiegetrouw komen hier duizenden mensen op af. In de Oktoberhallen staat de champagne alvast koud. Toegangskaarten kosten 17 euro in voorverkoop, 20 euro aan de kassa. Info: www.oktoberhallen.be.

    GENT
    Om klokslag middernacht wordt VUURWERK afgestoken aan Portus Ganda. Het vuurwerk wordt opgedragen aan Luc De Vos, en dus zal ook zijn muziek weerklinken tijdens het spektakel. Er worden meer dan 12.000 'effecten' de lucht in geknald.

    In de Artcube aan de Galveston-site (Wiedauwkaai 52) het evenement 'ERROR' door. Ze vullen er drie zalen met licht- en visuele effecten.
    UTOPIA vind voor de tweede keer plaats, en is verhuisd naar de Eskimo-fabriek aan de Wiedauwkaai. Op oudejaar organiseren ze een feest zoals in het Aards Paradijs: in een prachtige omgeving waar je vrij bent van zorgen en zonde.

    In de VOORUIT is er voor de 16de keer op rij Poplife, voor velen niet te missen om het jaar af te sluiten, of het nieuwe te beginnen.
    De VLASMARKT is altijd goed voor ene feestje. In de Charlatan wordt uiteraard uitgebreid gevierd, maar ook Kinky Star doet niet onder.
    De CENTRALE pakt het iets kleinschaliger maar minstens even professioneel aan, met de 11de editie van Soirée Bourée. In de bovenzaal zijn er swingende folkbands uit Italië en België, en bars teen Gala Boombal los. In de benedenzaal staan de 2 huisdj's garant voor een 'mega wijze fuif' met de 'betere dansmuziek' van vroeger tot nu.

    HAACHT  
    Op de Markt in Haacht zal er met oudejaar weer massaal worden afgeteld naar het nieuwe jaar. Na de succesvolle editie van vorig jaar, waarbij er zo'n 3.500 feestvierders opdaagden, is er tijdens de overgang opnieuw een grote openluchtparty. Maar de feestelijkheden beginnen 's middags al met een kinderprogramma. "Haacht feest de klok rond", klinkt het bij de organisatoren.

    HASSELT
    Wie vanavond naar de Versuz wou afzakken om oudejaar te vieren, is eraan voor de moeite. "De tickets voor Black 'n Silver is helemaal uitverkocht met 4.000 feestvierders", zegt uitbater Yves Smolders. "Resident DJ's als Roma, Laurent Wery, Tom Leclercq, Sem Thomasson en vele anderen zorgen voor de beats. Tal van special acts, tonnen confetti, vuurwerk en andere verrassingen garanderen een even stijlvolle als spectaculaire overgang van oud naar nieuw." Een dag later doet de discotheek het feest echter nog eens over.  "Traditiegetrouw zijn onze feestjes op 1 januari erg populair bij iedereen die zelf op 31/12 moest werken. De party gaat dan ook door onder de naam 'Horeca Night'."

    IEPER/POPERINGE
    Poperinge: In jeugdhuis De Kouter wordt voor de tweede keer Radio Ano Novo georganiseerd. In ware rock & rollstijl zet je er het nieuwe jaar in, samen met Dizzy Dropz, We are Prostitutes, Sam de Bruyn (StuBru) en Down Under. Maar je moest er wel op tijd bij zijn, want alle tickets zijn al de deur uit.

    Ieper: In kasteel de Plaisance wordt naar jaarlijkse traditie het Oudejaarsgala georganiseerd. Dj Wardje, dj Unlimited en Dj Harne zorgen er vanaf 23 uur voor de nodige sfeer. Maar ook dat feest is al lang op voorhand volzet.

    Ieper: Maar niet getreurd, in het JOC in Ieper kan iedereen nog terecht voor een fantastische oudejaarsavond op het NYE 2015-feest. De deuren gaan er om 22.30 uur en wie voor middernacht komt, krijgt gratis toegang en gratis bubbels. Deaf Generation, 2 many vdm's en Lennert V. Verzorgen de soundtrack voor het eerste feestje van het nieuwe jaar.

    KOKSIJDE
    Het New Year Glam in het Casino van Koksijde is met 1.000 verkochte tickets al helemaal volzet. Wie in de buurt zoekt naar een alternatief, kan naar de oudejaarshappening in Sint-Idesbald trekken. Vanaf 22.30 uur wordt er muziek gespeeld, glühwein en hapjes geserveerd op de dijk. Om middernacht wordt dan vuurwerk afgeschoten

    LEUVEN
    Op de Oude Markt in Leuven worden op oudejaarsavond weer meer dan 10.000 personen verwacht om in het kader van de traditionele "Leuven Countdown" samen af te tellen naar het nieuwe jaar. Op initiatief van de vzw Oude Markt start om 22.00 uur een deejay- en lichtshow vanop een brugpodium ter hoogte van de Krakenstraat. De muzikale omlijsting stopt om 00.30 uur, maar de lichtshow blijft draaien tot 04.00 uur.

    LIER
    Feestvierders kunnen van oudjaar naar nieuwjaar terecht in discotheek La Rocca. Voor 12 euro kan je er vanaf 22 uur feesten en dansen op de muziek van dj's Gee, Mousa, Jean, Philip en Licious. En het feest duurt verder op 1 januari met de 'Legendary After Reveillon'.

    MECHELEN
    Dit oudjaar geen klassiek podium op de Grote Markt. Mechelen Houdt Je Warm presenteert naast het vuurwerk dan ook vooral beats op de overgang van 2014 naar 2015 met optredens van de deejays van het Ricky Dick Soundsystem (vanaf 23 en 2 uur) (van Radio Botanique tijdens Parkpop) en Merdan Taplak (24-2 uur). Het podium staat voor de eerste keer midden op de markt. Dansen kan tot 3 uur.

    MIDDELKERKE
    In het Casino van Middelkerke staat een menu van zes gangen klaar. Voor 140 euro krijg je er champagne en aangepaste wijnen bij. The MG Band moet voor de nodige ambiance zorgen. Wie zin heeft om eens volledig loos te gaan op stevige beats, kan beter naar Sun Studio vlakbij gaan. Voor 23 uur krijgen feestgangers er gratis cava. Met special effects, goodies en gadgets moet het een leuk feest worden

    OOSTENDE
    Om middernacht wordt op de Zeedijk, nabij het Kursaal, duizenden mensen verwacht voor het traditionele vuurwerk. Daarna zakken heel wat feestneuzen af naar de binnenstad en vooral de Langestraat. Elk café zal haar eigen oudejaar inkleuren. Zo organiseert Club Nice een stevige party vol club music, dancehall en R 'n B. Net als de voorbije jaren wordt de club uitgedost met visuele extraatjes. De toegang bedraagt 10 euro, via 0499/935.429 kan je VIP-kaarten en tafels reserveren. Krush Club is niet open op oudejaar. "We focussen ons volledig op New Year's Eve", legt medezaakvoerder Kevin Beirens uit. "Op 1 januari zijn we dan wel open vanaf 18 uur met ons concept 'The Hangover'. We geven dan tot middernacht cava en hapjes weg."
    New Year's Eve in Wellington (2.000 feestvierders)
    New Year's Eve Deluxe (2.000 man) in Kursaal met indoorvuurwerk en kilo's confetti om 12 uur

    ROESELARE/IZEGEM
    Sterrenchefs Tim Boury (Restaurant Boury in Roeselare) en Angelo Rosseel (La Durée in Izegem) verwennen straks met de feestdagen heel wat meer smaakpapillen dan enkel die van hun klanten. Beide chefs zetten ook een traiteurdienst op waardoor je hun gastronomisch kooktalent gewoon tot bij je thuis op tafel kan brengen. Een succesformule volgens Tim en Angelo.

    TORHOUT
    In Place 2 Party in Torhout is de fuif nu al uitverkocht. "Dat is eigenlijk traditioneel zo", zegt Lorenzo Desoete. "Deze feestzaal heeft een jarenlange ervaring met feesten op oudejaarsavond. We hebben dan ook een vast publiek opgebouwd. Zij komen hier de jaarovergang vieren."

    VLAAMSE ARDENNEN
    In Brakel hebben fuifnummers afspraak in het feestcomplex De Rijdt aan de Jagerstraat voor de T' Chieleboer Oudejaarsnacht. "Drie muziekmakers staan er achter de knoppen: dj Ramskie, dj Timm en dj Rick. De deuren gaan één minuut voor middernacht open", kondigt organisator Tom De Geyter, uitbater van het café T' Chieleboer, aan. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Daarin zijn twee drankjes begrepen. Kaarten zijn alleen aan de ingang en dus niet vooraf te koop.

    De evenementenhal De Qubus moet in Oudenaarde de grote publiekstrekker worden. Er is verschillende muziek in drie hallen. De bekendste namen dj Rebel (Laundry Day), Les Mecs (Tomorrowland), maar ook onder anderen dj Vide, Morelle, Ceat Touch en Tom de l' Escaut staat op de line-up. De deuren gaan om 22.30 uur open en het feest mag er tot 7 uur duren. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Meer info: www.nye-qubus.be
    In de fraai gerenoveerde zaal Harmonie aan de Markt in Oudenaarde kondigen ze een overgang in stijl aan.

    Er zijn optredens van Stylistic, Bock & Balls en Pro-Teaz. Tickets kosten 5 euro en zijn te koop in Kaffee Hyppo, de Zwem.com en op de website harmonieoudenaarde.be/tickets.html

    Nòg een fuifplek op oudejaarsavond in Oudenaarde is het café Adriaen Brouwer. De muziek is van dj Wo' (AB-resident, Karma Pop-Up club, Qubus), Hosdez (De Viking Gent, Culture Club, Bal der Bals) en Drezz (Tam Tam Gent, Pi-nuts Gent, AB-resident)
    In Zottegem is er een oud-naar-nieuw fuif in café James. Dj Dario is daar de muziekmaker met dienst.
    DJ Q-Berça moet in The Smash in Zottegem voor de sfeer zorgen.

    WILLEBROEK
    De Carré in Willebroek opent om 22 uur de deuren. Mensen worden verwelkomd met een coupe cava en iets voor middernacht is er de bekende countdown, met dansers en vuurwerk. "We hebben meer dan 230 openingsdagen per jaar, maar voor ons is oudejaarsavond het belangrijkste feestje. Het is de ideale test om te zien of alles op punt staat", zegt Hans De Smedt, die een vol huis verwacht. "Onze maximum capaciteit is 2000 personen, en ik ben er vrij zeker van dat het hier morgenavond uitverkocht is. Zolang het niet sneeuwt natuurlijk, dan blijven de mensen liever thuis." Wie op oudejaarsavond niet tot in Willebroek geraakt krijgt op donderdag een herkansing. "Elke eerste donderdag van de maand is er de Pretty People Party, en toevallig valt 1 januari 2015 op een donderdag. Wie op oudejaarsavond dus al een afspraak heeft met de familie, kan bij ons nog op nieuwjaarsavond zijn dansbenen komen strekken."

    31-12-2014 om 10:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil dat koning elektronische handtekening gebruikt

    N-VA wil dat koning elektronische handtekening gebruikt

    De NVA zijn klootzakken 

    N-VA wil dat koning elektronische handtekening gebruikt

    De regering-Michel roept koning Filip vervroegd terug van zijn kerstvakantie in India zodat hij op tijd zijn handtekening kan zetten ­onder een aantal kb’s die het sociaal overleg regelen. Volgens N-VA zou een elektronische handtekening voor de koning, maar ook voor ministers een besparing kunnen opleveren van minstens 60.000 euro.

    Koning ­Albert liet vaak papieren met een militair vliegtuig navliegen naar zijn vakantieadres. Defensie stuurde dan ‘koeriervluchten’ naar Frankrijk, Italië en Kroatië om hem toe te laten wetten of besluiten te ondertekenen. Gezien de besparingen is daar nu geen sprake meer van. Volgens N-VA komt de jaarlijkse kostprijs van deze koeriervluchten voor de belastingbetaler neer op zo’n 60.000 euro.

    ‘Dat kan efficiënter en goedkoper, en wel met de elektronische handtekening’, klinkt het. Een tijdje geleden dienden N-VA-kamerleden Hendrik Vuye en Kristien Van Vaerenbergh een wetsvoorstel in dat de ondertekening van wetten en besluiten met de elektronische handtekening mogelijk maakt. Ook ministers kunnen gebruik maken van de elektronische handtekening.

    ‘Technisch moet een en ander nog gespecificeerd worden’, zegt Hendrik Vuye. ‘De elektronische handtekening kan namelijk vele vormen aannemen. Het kan gaan om een gescande handtekening, een code of een andere vorm van versleuteling, maar de koning zou ook gewoon zijn identiteitskaart kunnen gebruiken.’

    Al sinds 2000 is de elektronische handtekening een volwaardige handtekening. ‘Het is de hoogste tijd dat ook de federale overheid de stap zet naar het digitale tijdperk’, benadrukken Vuye en Van Vaerenbergh.

    30-12-2014 om 21:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente Staden stevent af op onbestuurbaarheid

    Gemeente Staden stevent af op onbestuurbaarheid

    Gemeente Staden stevent af op onbestuurbaarheid


    Het rommelt in de gemeente van Francesco Vanderjeugd ,de jongste burgemeester van Vlaanderen. Zijn coalitie – een krappe meerderheid van N-VA, Open VLD en SP.A – staat vanavond op barsten.

    De meerderheid in Staden telt elf zetels, oppositiepartij CD&V telt er tien. Maar één raadslid van N-VA, Koen Demonie, weigerde vanavond mee te stemmen met zijn partij over de begroting en daagde zelfs niet op. De man wou geen commentaar kwijt, maar als hij morgen beslist om over te stappen naar CD&V, is de onbestuurbaarheid van Staden wellicht een feit.

    Daarmee zou de gemeente zich in het rijtje plaatsen van steden en gemeenten die eerder al de onbestuurbaarheid inriepen, waaronder Turnhout, Putte, Denderleeuw, Borgloon en Tienen.

    30-12-2014 om 12:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse politie neemt voor 15.000 euro aan vuurwerk in beslag

    Brusselse politie neemt voor 15.000 euro aan vuurwerk in beslag

    De Brusselse lokale politie heeft vorige week woensdag voor 15.000 euro aan vuurwerk in beslag genomen bij één enkele handelaar. Die had het explosieve materiaal opgeslagen in zijn winkel en in het tuinhuisje van zijn woning in Waals-Brabant. Al het vuurwerk zal vernietigd worden.

    De Brusselse politie kreeg verschillende meldingen over incidenten met vuurwerk op straat. Die bleken het werk van enkele minderjarigen die het vuurwerk gekocht hadden in een gespecialiseerde Brusselse winkel.

    Samen met gespecialiseerde controleurs van de FOD Economie ging de politie poolshoogte nemen aan de winkel. Al na enkele minuten zagen ze een klant de winkel verlaten met een hoeveelheid feestvuurwerk die ongetwijfeld de toegelaten hoeveelheid voor privégebruik overschreed.

    Daarop stapten de agenten en controleurs de winkel binnen voor een grondig onderzoek. De eigenares bleek over een milieuvergunning voor een hoeveelheid van 10 kilo vuurwerk te beschikken, maar had 4,5 keer zoveel liggen. Bovendien was een hoop van dat vuurwerk opgeslagen op plaatsen die daarvoor niet geschikt waren. Alle vuurwerk waarvoor de eigenares geen milieuvergunning had, 35 kilo in totaal, werd in beslag genomen.

    Politie en controleurs trokken daarop naar de woning van de eigenares en haar echtgenoot in Waals-Brabant en vonden daar nog eens 6 kubieke meter aan dozen gevuld met professioneel vuurwerk, opgeslagen zonder vergunning en zonder enige veiligheidsmaatregel. Ook dat vuurwerkmateriaal werd in beslag genomen en zal vernietigd worden.

    29-12-2014 om 22:25 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    24-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV: De regering maakt geen enkele opening

    ACV: De regering maakt geen enkele opening

    De NVA een condor a.u.b. lafaards 

    De regering denkt een opening voor het sociaal overleg gecreëerd te hebben, maar de vakbonden stappen niet mee in dat verhaal. De toegevingen die er liggen krijgen een ruim onvoldoende mee. "We willen een bijsturing van het regeringsbeleid, zodat de lasten eerlijker gespreid worden. En die opening zie ik nog altijd niet", zegt ACV-voorzitter Marc Leemans aan deredactie.be.

    Deze ochtend nog kwam een trotse premier Michel na het kernkabinet verkondigen dat de sociale vrede onder de kerstboom ligt. De coalitie bekrachtigde een akkoord onder de sociale partners over (onder meer) het tijdskrediet en de brugpensioenen, en hoopt dat de trein nu vertrokken is.

    Leemans is blij dat de regering naar de sociale partners geluisterd heeft. "Dat is positief". Maar meteen plaatst hij ook grote vraagtekens bij het vervolg van het verhaal. "Er ligt helemaal niets op tafel", zegt hij. "Sociale vrede onder de kerstboom? Dan moeten er wel eerst pakjes liggen. En die zijn er niet."

    "Lief voor de rijken"

    De regering tekende vanochtend de contouren van dat toekomstige sociale overleg uit: het kan over de loonvorming, de verdeling van de welvaartsenveloppe, de pensioenhervorming en jobcreatie gaan. "Ze beginnen nu over andere dingen, terwijl wij een bijsturing van het regeringsbeleid willen."

    Dat betekent dat er zoiets als een vermogenswinstbelasting moet komen. "Deze regering is lief voor de rijken, en hard voor de armen. Er komen elf miljard lasten op de schouders van de werkenden terecht, en dat evenwicht moet rechtgetrokken worden. Dit is en blijft onaanvaardbaar."

    Het aanbod van de regering-Michel is dan niet genoeg? "Het is nog minder. Het is helemaal niets. Natuurlijk gaan wij straks praten over de thema's die de regering aanreikt. Maar we willen wel een duidelijk signaal dat de regering de lasten evenwichtiger wil verdelen, en dat zien we nog altijd niet."

    Nieuwe stakingen?

    Betekent dat dat een vervolg aan de stakingsacties onvermijdelijk is? Leemans wil daar niet op vooruit lopen, maar maakt er geen enkel geheim van dat dit niet het signaal is dat hem van gedachten zal doen veranderen.

    "We nemen dit mee in onze beoordeling van 13 januari, ik loop daar niet op vooruit. Maar laat ons hopen dat de kerstboom waar Michel het over heeft tegen dan niet is uitgedroogd."

    Onderhandelingspositie

    De uithaal van Leemans is opmerkelijk, zeker na de voorzichtig optimistische boodschap van de regering. Maar binnen de coalitie werd niet met eenzelfde kracht geriposteerd op Leemans. "De uitnodiging om te praten ligt op tafel", klonk het bij minister van Werk Kris Peeters (CD&V). "En zolang er gepraat wordt, kan er resultaat geboekt worden."

    Volgens bronnen bij de werkgevers wil Leemans vooral zijn onderhandelingspositie versterken. En Unizo-topman Karel Van Eetvelt, die vraagt op zijn beurt een signaal van de vakbonden. "De regering heeft wel degelijk openingen gemaakt. De vakbonden moeten een signaal geven dat ze voor overleg willen gaan. De werkgevers zijn daartoe bereid."

    24-12-2014 om 10:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mayeur weigert bezoek Jambon aan Brusselse politie

    Mayeur weigert bezoek Jambon aan Brusselse politie

    Weg met deze rotzak , en neem je vriendje De Wever mee julie plaats is in de zoutmijn 

    Mayeur weigert bezoek Jambon aan Brusselse politie

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon blijft de gebeten hond bij de Franstalige socialisten. De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) wil niet dat Jambon morgen kersttaarten komt brengen bij zijn politiekorps. Eerder had ook burgemeester Paul Magnette al geweigerd Jambon te ontvangen.

    Minister Jambon - als hoofd Binnenlandse Zaken bevoegd voor de politie - wilde in deze kersttijden een gebaar van verzoening stellen door aan de Brusselse politie kerststronken en -taarten af te leveren. Het bezoek was gepland voor morgenavond. Maar daar steekt Brussels burgemeester Mayeur nu een stokje voor, vernam onze redactie in politiekringen en op het kabinet-Jambon.

    Normaliseren

    De reden die Mayeur daarbij opgeeft is dat hij er morgen zelf niet bij kan zijn (Mayeur zit op dit moment in het buitenland). Maar belangrijker, Mayeur zegt er ook bij dat een en ander eerst nog genormaliseerd moet worden vooraleer Jambon weer welkom zal zijn.

    Mayeur verwijst daarmee naar de onenigheid naar aanleiding van de aanpak van de nationale betoging in Brussel op 6 november, waarbij bij de politie meer dan honderd gewonden vielen. Jambon vroeg toen officieel een onderzoek aan naar de bevelen die de politiediensten gekregen hebben maar dat was niet naar de zin van de Brusselse burgemeester.

    Het plan van Jambon is nu om morgen alsnog de taarten af te leveren bij de Brusselse politie, al zal Jambon zelf er niet bij zijn.

    Geen ‘verbod’

    Burgemeester Mayeur is ontstemd dat er wordt gesproken over een ‘verbod’ voor Jambon. Volgens hem is er geen sprake van een ‘verbod’, maar draait alles om respect. Respect voor de politie, maar bovenal voor de burgemeester van de hoofdstad.

    ‘Ik heb de heer Jambon niet meer gehoord sinds de nationale betoging van 6 november, toen ik door er door zowat iedereen van beschuldigd werd verantwoordelijk te zijn voor de gewonde politiemensen. Intussen is er een rapport dat mij heel duidelijk vrijpleit, maar denk je dat de minister van Binnenlandse Zaken contact met mij opneemt? Neen! Terwijl ik hem heel wat te zeggen heb, ook over onze budgetten trouwens.’

    ‘Ik heb hem via de informele weg regelmatig laten weten dat ik een gesprek wil - en dat wil ik nog steeds - maar tevergeefs. Als er dan plots wordt aangekondigd dat Jambon hier van Kerstman komt spelen zonder eerst eens even te bellen naar de burgemeester, dan zeg ik stop. Hij is hier welkom, maar vóór hij cadeautjes komt uitdelen aan de politiemensen moet hij eerst met mij praten. Ik neem dit heel serieus, ik ben al zó lang vragende partij voor een dialoog met de minister.’

    Mayeur wil dus eerst een gesprek met Jambon. Pas nadien is hij welkom bij zijn politiekorps.

    Charleroi

    Het is niet de eerste PS-burgemeester die de deur dichthoudt voor Jambon. In november liet Paul Magnette, burgervader in Charleroi, weten dat hij Jambon liever niet zag opdagen bij de inhuldiging van het nieuwe politiebureau. Magnette nam die beslissing na de uitspraken van Jambon over de collaboratie.

    24-12-2014 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een domper op onze feestdagen

    Wat een domper op onze feestdagen

    Het parket van Brugge gaat in beroep tegen de vrijspraak voor een koppel uit Middelkerke dat een bevriende draagmoeder betaalde om hen een kind te schenken. ‘Wat een domper op onze feestdagen’, zeggen ze in tranen.

    Johnny T. (52) en zijn vrouw Carmen D. (44) uit Middelkerke stapten gisteren opgelucht het gerechtsgebouw van Brugge buiten. De rechter had het koppel namelijk net vrijgesproken voor ‘mensonterende behandeling’ van hun vijfjarige zoontje M. Ze moesten voor de rechter verschijnen omdat ze een draagmoeder 12.800 euro betaald hadden om hun zoontje ter wereld te brengen. Dat vond het parket niet kunnen, maar de rechter oordeelde dat het kind wel degelijk in een zorgzame en liefdevolle omgeving opgroeit.

    De opluchting voor Johnny en Carmen was echter van korte duur. Het parket van Brugge besliste gisteren namelijk om beroep aan te tekenen tegen het vonnis. Daardoor moet de zaak nu binnenkort opnieuw gepleit worden in Gent voor het hof van beroep.

    Mama Carmen barstte in tranen uit toen ze het nieuws gisteren te horen kreeg. ‘Waarom doen ze dat toch?’, vroeg ze huilend. ‘Die zaak sleept nu al drie jaar aan. Wij hebben het echt wel gehad. De adoptie werd ons geweigerd, dus wat maakt het allemaal nog uit? We hadden echt niet verwacht dat ze in beroep zouden gaan. We hadden het gisteren (maandag, red.) nog over een mooi kerstcadeau. Maar dit doet nu alles opnieuw teniet. Nu zal dat opnieuw door ons hoofd blijven spoken. Wat een domper op de feesten, zeg!’

    Bij het parket van Brugge is men duidelijk. ‘Wij hebben samen gezeten om te overleggen’, zegt procureur Céline D’havé. ‘We kunnen ons echt niet vinden in die vrijspraak en hebben daarom ook beslist om in beroep te gaan.’

    23-12-2014 om 23:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Michel bekogeld met frieten en mayonaise

    Charles Michel bekogeld met frieten en mayonaise

    Ze hebben de verkeerde het zou beter geweest zijn dat De Wever het was  met zijn groote muil




     Twee leden van LilithS, een groep van Belgische activistische vrouwen, hebben premier Charles Michel met frieten met mayonaise bekogeld toen hij een voordracht wilde geven in de Cerle de Wallonie in Namen. De eerste minister dient geen klacht in.

    Toen premier Michel voor een publiek van Waalse bedrijfsleiders en investeerders een toespraak met als thema "verantwoordelijkheid opnemen" wou aanvatten, begonnen gemaskerde en in het zwart geklede actievoersters "Michel, dégage, austérité dégage" (Michel rot op, weg met de besparingen) te roepen en de eerste minister met frieten met mayonaise te bekogelen.

    View image on Twitter

    23-12-2014 om 18:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen, doe iets tegen eenzaamheid

    Belgen, doe iets tegen eenzaamheid

     Geert Bourgeois geef het voorbeeld en geef zelf iets , maar nee daar zijn jully te laf voor.

    Mijn stem zal je nooit krijgen ik geef ze liever aan ABBV

    Valse judas...laat je parlementsleden hun wedde en zeker de jouwe afstaan om mensen te helpen...

    Voor warmte moet je nochtans niet bij N-VA zijn.

    Geert, ... doe iets aan de verdraagzaamheid, ... zoek geen vijanden waar ze niet zitten en stop de verdeel & heers strategie ... het volk heeft het schijt aan jullie hypocriet beleid

    Beste mr. Bourgeois, blijft U nu stekeblind dat U niet wil zien dat dit gevolgen zijn van de uitwassen van een anti-sociaal beleid ? Weet U iets af van APATHIE of EMPATHIE ? Weet U iets af hoe het er in de buik van DEZE huidige samenleving aan toe gaat ? Uw oproep is wel zeeeeeer hypocriet en zeer vreemd ook voor een ver uit de bocht gereden verrechtste Vlaming die alle titels en thermen gebruikt om aan macht te kunnen deelnemen. We houden wel echt van reele mensen en geen karikatuur daarvan.

     

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) roept alle Belgen op iets te doen aan de eenzaamheid waar onze maatschappij volgens hem sterk onder te lijden heeft. Dat zei hij vanmiddag tijdens een gesprek in 'VTM Nieuws', waar hij studiogast was. "Mijn steun gaat uit naar de vele vrijwilligers in rusthuizen, ziekenhuizen en verenigingen. We kunnen niet iedereen vragen dat te doen, maar iedereen kan op zijn manier zorgen voor wat warmte. Al is het maar door een gesprek aan te knopen met een buur."

    Tijdens het interview ging Bourgeois nader in op het besparingsbeleid van de Vlaamse regering. "De slechte economische tijden en de Europese boekhoudregels dwingen ons tot besparingen en efficiëntie-oefeningen", zei hij. Een van de maatregelen die genomen werden, is de hervorming van de woonbonus. "Ik denk dat we hiermee een zeer verstandige maatregel genomen hebben."

    "Hadden we niets gedaan, dan zou de woonbonus 800 miljoen euro per jaar meer kosten", aldus Bourgeois, "en dat zou leiden tot enorme begrotingstekorten." Daarom werd ervoor gekozen de tussenkomst te verlagen. Het gevolg daarvan op de woningprijzen is volgens de minister-president niet te voorspellen, maar een crisis in de immomarkt verwacht hij niet.

    "Bij specialisten leeft al lang de overtuiging dat de woonbonus leidt tot te hoge woningprijzen", zei hij. "Ik verwacht dat de stormloop op huizen in de eerste periode van 2015 wellicht wat zal afnemen, maar dat de markt zich daarna zal stabiliseren."

    Zorgen voor warmte

     
    Ik wil iedereen oproepen te doen wat in zijn mogelijkheden ligt om te zorgen voor wat warmte
    Geert Bourgeois, Vlaams minister-president

    De economie versterken, daar draait het volgens Bourgeois allemaal om. "De sluiting van Ford Genk deze week is een zwarte bladzijde voor Limburg", zei hij. Om te voorkomen dat Volvo Gent eenzelfde lot te wachten staat, moeten er nu maatregelen genomen worden. "Binnenkort hebben we een onderhoud met de Volvo-top", aldus Bourgeois. "Ik ben blij dat er ook federaal maatregelen genomen worden om de competitiviteit te verbeteren en ik heb er goede hoop op dat we Volvo met zoveel mogelijk maatregelen tegemoet kunnen komen."

    Bourgeois beëindigde het gesprek met een kerstboodschap. "Hoe ouder ik word, hoe meer belang ik hecht aan warme contacten", klonk het. "Mijn gedachten gaan uit naar de mensen die dat niet hebben. Een miljoen Belgen leven in eenzaamheid. Ik wil iedereen oproepen te doen wat in zijn mogelijkheden ligt om te zorgen voor wat warmte. Zoiets kan een overheid niet opleggen; we kunnen alleen maar vragen dat mensen hier aandacht voor hebben."

    22-12-2014 om 22:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijke dagen voor Peeters: Ik was graag Vlaams minister-president gebleven

    Moeilijke dagen voor Peeters: Ik was graag Vlaams minister-president gebleven


    Zeven jaar is hij in Vlaanderen op handen gedragen als minister-president. Dezer dagen moet de 'bijna-premier' water en vuur zien te verzoenen. In gesprek met de weekendkranten van Het Laatste Nieuws en De Tijd spreekt minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) openhartig over het verlies van het minister-presidentschap en de identiteitscrisis die daarmee gepaard gaat.

    "Ik ben zeven jaar minister-president geweest, heb als coformateur het Vlaamse regeerakkoord onderhandeld en dan wordt aan het einde van de rit de andere coformateur (Geert Bourgeois, red.) minister-president. En tegen jou: gelieve je auto, gsm en badge af te geven. Daar sta je dan", aldus Peeters. "Mensen weten ook niet dat formateur of coformateur op federaal niveau geen vergoeding oplevert. Maar goed, in het gewone leven zijn er nog die hun job verliezen."

    Daarna was er nog die tweede les in nederigheid: naast het premierschap grijpen. Peeters: "Dat was geen makkelijke periode, geef ik toe. Overal stond al 'Peeters I' aangekondigd. Het is vrij uniek dat je zo dicht bij dat premierschap staat. Maar ook anderen grijpen naast promoties. Daar ben ik niet uniek in."

    "Het heeft toch een aantal dagen geduurd voor ik me kon herpakken. Dat is een verwerkingsproces. Maar goed, sporten helpt om weer met de voeten op de grond te komen. Maar het heeft mij wel getekend, ja", aldus het CD&V-boegbeeld.

    Financieel BHV

    Voorts laat Peeters zich nog uit over de felbesproken vermogenswinstbelasting: "Die moet er snel komen, want mijn grote bekommernis is dat ze een zodanig symbool wordt dat we een financieel BHV creëren, waardoor het niet meer opgelost geraakt."

    Op de uitlatingen van vicepremier Alexander De Croo (Open Vld), die ervoor pleit dat er geen vermogenswinstbelasting kan komen, reageert Peeters fijntjes: "In de politiek is het nooit goed dat iemand per se zijn gezicht zou moeten verliezen, maar om resultaat te boeken, zal iedereen water bij de wijn moeten doen."

    In een kerstboodschap met weerhaken countert Kris Peeters (CD&V) de kritiek van Bart De Wever (N-VA) op zijn partij. De sfeer binnen centrumrechts is verre van uitstekend, en dat is in niemands voordeel.

    Wat begint als een gezellige vriendenboel, kan eindigen in een bijzonder ongezellig feestje. Zo eentje waar de giftige opmerkingen heen en weer vliegen en de ruggen breed genoeg zijn om heimelijk gefluister achter te verbergen. Zo eentje waar halfweg blijkt dat toch niet iedereen dezelfde plannen had voor de avond. Uiteindelijk wordt één groepje buitengesloten.

    22-12-2014 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze regering zal niet vallen onder het sociale protest

    Deze regering zal niet vallen onder het sociale protest

    Wat ben jij een dikke lul

    “Deze regering zal niet vallen onder het sociale protest”

    Bart De Wever is er vrij gerust op: deze regering zal niet sneuvelen. Gisteren lekte uit dat hij op een partijbijeenkomst nogal fors uithaalde naar de CD&V die stokken in de wielen van de regering zou willen steken. Op die uitspraken wil hij niet verder ingaan, maar in dit interview dat uw krant eerder deze week afnam, waarschuwde hij zijn coalitiegenoot ook al: “De partij die de stekker eruit trekt, neemt een heel zware verantwoordelijkheid. Wat wij moeten doen is de gelederen sluiten. ”

    Hoe moet het nu verder met de sociale partners?

    Het moment is gekomen om rond de tafel te gaan zitten. Maar dan moet iedereen wel aanvaarden dat we uitvoeren wat móét gebeuren. De context is duidelijk: dit land leeft 440 miljard frank boven zijn stand. In een context ook van 107 procent staatschuld, van quasi de hoogste belastingen te wereld. We zitten in vieze papieren.

    Is het denkbaar dat deze regering valt onder het aanhoudend sociaal protest?

    Ik kan mij dan niet indenken. Wie daar de verantwoordelijkheid voor wil opnemen, moet wel heel erg oppassen. Zowel politiek als sociaaleconomisch. Welk land laat de partij achter die de stekker eruit trekt? Vandaag gaat het om 11 miljard euro besparingen. Maar wat na nieuwe verkiezingen? 15 miljard? Hoe? Met dezelfde maatregelen als vandaag. Onderschat de kiezer niet. Hij is slimmer dan je denkt. Diep vanbinnen weet de grote meerderheid van de bevolking dat het roer moet worden omgegooid en dat er geen alternatief is voor het beleid van deze regering. Wat wij moeten doen, is de gelederen sluiten.

    21-12-2014 om 00:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    20-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters tweet opmerkelijke kerstboodschap naar Bart De Wever

    Peeters tweet opmerkelijke kerstboodschap naar Bart De Wever

    BDW is specialist om mensen tegen elkaar op te zetten. Eerst Vlamingen tegen Walen, dan stakers tegen mensen die willen werken en nu partijen onderling. Die man is gevaarlijk. Hij gaat duidelijk voor een samenleving van individuen die alles regelen met de politiek. Hij doet de mensen geloven dat het middenveld niet nodig is, en het lukt nog aardig ook. Ga als individu maar onderhandelen over loon en arbeidsvoorwaarden op sectorvlak. Voka en Unizo komen niet bij van het lachen...

    De Regering De Wever één ligt zowat op zijn gat

    Peeters,Laat je niet doen door deze kerel die constant met de wind meedraait. CD&V doet tenminste nog zijn best om menselijk te blijven.

    View image on Twitter

    "CD&V is een groot probleem", zei Bart De Wever gisteren nog op een besloten partijbijeenkomst. Dat is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij CD&V. Vicepremier Kris Peeters schiet nu terug met een welgemikte Kerstboodschap

    "Als CD&V niet met ons meefietst, zullen op een bepaald moment de voeten in de spaken terechtkomen en gaan we vallen", kon een Franstalige journalist van Le Vif L'express die binnengeraakte op de bijeenkomst optekenen. De verzuurde relatie tussen de coalitiepartners vaart er niet beter bij door de uitlatingen van Bart De Wever.

    Kris Peeters (CD&V) stuurde een duidelijke boodschap richting het Schoon Verdiep. "Laten we van 2015 een jaar van opbouwende dialoog maken. Een jaar van overleg, samenwerking en een niet aflatende vastberadenheid."

    "Jaar van overleg"
    Vorig week doorkruiste De Wever ook al de pogingen van Peeters om de dialoog tussen de sociale partners weer vlot te trekken. De N-VA-voorzitter deed de nationale staking van 15 december af als een "zuiver politieke staking" en noemde de socialistische vakbond FGTB "de gewapende arm van de PS".

    "Door straffe uitspraken te doen ga je de partners niet rond de tafel krijgen", reageerde Peeters eerder al. "Ik heb geen nood aan schoonvaders en -moeders vanop de zijlijn."

    CD&V is loyale partner, maar laat zich niet vanuit Antwerpen de les spellen 
    Ook in de Kamer werd er vandaag gereageerd op de uitspraken van De Wever. Eric Van Rompuy (CD&V) riposteerde dat zijn partij "in de opeenvolgende commissies op een totaal correcte en loyale manier de begrotingspolitiek van deze regering waarmaakt" en dat CD&V "niet zal aanvaarden dat iemand uit Antwerpen ons de les komt leren". 

    "Maak u geen illusies"
    Meteen gooide hij socialisten en groenen voor de voeten dat ze nog 4,5 jaar in de oppositie zullen zitten. "Maak u geen illusies. Beke en Verherstraeten staan echt niet met de stekker klaar", luidde het. Van Rompuy eindigde zijn tussenkomst met een citaat van oud-Kamervoorzitter Charles-Ferdinand Nothomb: "Op het einde zijn het enkel de stemmingen die tellen".

    "Vraag aan Bart De Wever of hij ook vindt dat CD&V echt op een positieve manier binnen de regering aan het samenwerken is", jende Dirk Van der Maelen (sp.a) zijn christendemocratische collega, terwijl het probleem voor Kristof Calvo net is "dat CD&V té positief meewerkt aan de regering". "Het is te laat, je bent zijn programma aan het uitvoeren", luidde het. "We zien dag na dag dat CD&V niet wordt gerespecteerd".

    Pispaal
    Voor Laurette Onkelinx (PS) getuigde de tussenkomst van Van Rompuy van de typische CD&V-houding. "Men geeft u een klets en u biedt uw andere wang aan". "U zal nooit de pispaal zijn van N-VA - dat zijn de socialisten - maar u bent wel de risée aan het worden", klonk het.

    20-12-2014 om 22:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!