Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syriëstrijder bedreigt ons land op Facebook: meteen 50 likes van Vlaamse jongeren

    Syriëstrijder bedreigt ons land op Facebook: meteen 50 likes van Vlaamse jongeren

    Hopelijk gaan de ogen open van onze politiekers en nemen ze maatregelen

     

    Op Facebook is gisteren een dreigend bericht opgedoken van een Syriëstrijder uit Kortrijk. "We komen naar België", klinkt het. Opvallend: meer dan vijftig Vlaamse jongeren reageerden meteen enthousiast op zijn dreigementen.

    Eerder had Lucas Van Hessche al zijn steun betuigd aan de daders van de aanslagen in Parijs, maar gisteren deed de 19-jarige Syriëstrijder er nog een schepje bovenop.

    "Dit is een bericht naar België toe en iedereen die strijdt tegen de Islamitische Staat", schreef hij op Facebook."We zijn geen klein leger, zoals ze jullie daar wijsmaken. We zijn een staat die zich aan het uitbreiden is en die uiteindelijk ook in België zal aankomen. Of jullie dat nu willen of niet."

    West-Vlaming
    Meteen oogste zijn betoog heel wat bijval, en dat niet enkel bij gekende moslimextremisten. Ook tientallen schijnbaar niet-geradicaliseerde vrienden van de West-Vlaming gaven hun 'like' en postten positieve commentaar. Onder hen een 16-jarige, die blijkbaar ook voor de Rode Duivels supportert en naar 'F.C. De Kampioenen' kijkt. "Moge God je woorden zegenen", schreef die onder Van Hessches boodschap.

    19-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom België het hoogste aantal jihadisten van Europa heeft

    Waarom België het hoogste aantal jihadisten van Europa heeft

    Bedankt regering.

    Hier worden ze betaalt om niks te doen en zo hebben ze tijd voor terrorisme.

    Alles is gratis en ze misbruiken het woord rasiste om hun goesting te krijgen. Stuur ze allemaal weg aub ik ben het al jaren zat met dat soort

    De continue klopjacht van de politie op terreurverdachten en de schietpartij in Verviers zetten het moslimextremisme in ons land volop in de schijnwerpers. België telt zelfs het hoogste aantal jihadi's van Europa in verhouding tot het bevolkingsaantal. Dat is ook buitenlandse media niet ontgaan. Guy Van Vlierden, journalist van Het Laatste Nieuws, maakte op vraag van BBC een analyse, en uiteraard lees je die ook hier.

    Ongeveer 450 Belgen zijn naar Syrië en Irak vertrokken en dat is het hoogste aantal vergeleken met andere Europese landen in verhouding tot het bevolkingsaantal. In dat aantal zijn inbegrepen: zij die nog net op tijd konden tegengehouden worden, diegenen die terugkeerden en de strijders die nog steeds in het oorlogsgebied vertoeven.

    Onderzoek
    Dat getal is gebaseerd op het onderzoek dat Van Vlierden samen met de Belgische historicus en arabist Pieter Van Ostaeyen heeft uitgevoerd. Officiële cijfers houden het op 300 à 350 jihadi's.

    Per miljoen Belgen zijn er dus zo'n veertig strijders en alleen Zweden evenaart ons. Voor Frankrijk gaat het in totaliteit om 1.100 strijders, dat komt overeen met 16 jihadi's per miljoen inwoners.

    Andere netwerken
    Sharia4Belgium speelde een belangrijke rol in het ronselen van strijders. Velen onder hen hadden links met die radicale groep. Maar het onderzoek legde nog andere netwerken bloot


    Sociaal-culturele background
    Het merendeel van de jihadisten in ons land zijn Belgen met een Marokkaanse achtergrond. Hun sociaal-culturele background is vaak verschillend. Het is niet correct om te stellen dat ze allemaal geradicaliseerd zijn door ontbering, een problematische jeugd of een crimineel verleden. Er zitten ook weinig bekeerlingen tussen. Het valt op dat velen onder hen grootgebracht zijn in etnisch diverse gezinnen of geadopteerd zijn. Dat heeft wellicht bijgedragen tot hun zoektocht naar een eigen identiteit die is uitgemond in een extreme religie.

    Het 'old school' jihadisme lijkt amper nog van tel omdat nieuwe netwerken die rol hebben overgenomen. Maar dat zou opnieuw kunnen veranderen. Sommige jihadi's hebben de kloof tussen de oude en de nieuwe netwerken namelijk al kunnen dichten.

    Lees ook

    18-01-2015 om 10:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    17-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V en N-VA kibbelen over inzet van leger

    CD&V en N-VA kibbelen over inzet van leger

    De Wever scheit in zijn broek van de schrik , een groote muil heeft hij wel de bangerik 

    Het plan om 150 militairen in te zetten voor specifieke beveiligingsopdrachten zorgde gisterenavond nog voor stevige discussies tussen N-VA en CD&V. De christendemocraten waren volgens politieke bronnen niet te spreken over de uitspraken van Bart De Wever in het VTM-nieuws.

    De burgemeester van Antwerpen had daar gezegd dat hij vandaag vanaf zeven uur zo'n dertig paracommando's in zijn stad zou inzetten. Maar op dat moment was het protocol tussen Defensie en Binnenlandse Zaken over de inzet van het leger nog niet getekend.

    Normaal gezien moesten minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en zijn collega van Defensie Steven Vandeput (N-VA) op basis van een dreigingsanalyse voorstellen doen over op welke plaatsen militairen moeten worden ingezet. De ministerraad keurde dat voorstel pas om negen uur 's avonds goed.

    Dat Bart De Wever voor die tijd al aangaf dat er dertig paracommando's naar zijn stad zouden komen, was dus opmerkelijk. "Wij hebben dat protocol niet nodig", aldus de woordvoerder van De Wever. "Want de wet op het politieambt voorziet sowieso dat het leger gebruikt kan worden voor ondersteuning."

    Bij het kabinet van defensieminister Steven Vandeput (N-VA) hadden ze er vertrouwen in dat het op tijd zou worden goedgekeurd. "Het protocol ligt klaar op de regeringstafel. De 150 militairen staan klaar. Zodra het ondertekend is, kunnen zij in actie schieten. Er is dus nog tijd genoeg."

    Finaal is het de bedoeling om 150 para's in te schakelen die ervaring hebben met bewakingsopdrachten. De soldaten zullen wel een extra opleiding krijgen over de omgang met burgers. De militairen zullen heel specifieke plaatsen moeten bewaken. "In het buitenland doen onze para's al beveiligende opdrachten. Waarom in Kaboel wel, maar hier niet?", verdedigde Jambon die beslissing in Terzake.

    17-01-2015 om 22:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever: Antwerpen zet vanaf morgen het leger in

    De Wever: Antwerpen zet vanaf morgen het leger in

    Den broekschieter is bang

    De Wever: “Antwerpen zet vanaf morgen het leger in”

    Vanaf morgen (zaterdag) zet de stad Antwerpen het leger in. Dat zei burgemeester Bart De Wever vrijdag aan VTM NIEUWS.

    Vanaf 7 uur ’s ochtends worden zo’n dertig paracommando’s ingezet. Volgens De Wever komt de maatregel er vooral zodat de politie zich kan concentreren op zijn eigenlijke opdrachten.

    Eerder op de dag meldde de regering al dat een peloton van 150 militairen onmiddellijk beschikbaar is om de politie bij te staan. Een tweede compagnie kan binnen enkele dagen klaarstaan.

    De mogelijke inzet van het leger was voorzien in het regeerakkoord, op voorwaarde dat het algemeen dreigingsniveau in ons land zou worden opgetrokken tot niveau 3. Dat is sinds donderdagavond het geval. De militairen zullen de komende uren, dan wel dagen, al in het straatbeeld verschijnen. Het is de bedoeling dat ze ‘statische bewakingsopdrachten’ uitvoeren.

    17-01-2015 om 13:15 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gijzeling gaande in postkantoor Parijs

    Gijzeling gaande in postkantoor Parijs

    Frankrijk In Colombes, een voorstad in het noordwesten van Parijs, is een gijzeling bezig. Dat melden de Franse media. Volgens Le Parisien worden er verschillende personen vastgehouden door een man met een automatisch wapen en mogelijk ook granaten. Het zou gaan om een man met persoonlijke problemen en er zou geen verband zijn met de terroristische aanslagen van de afgelopen dagen.

    De gijzeling zou plaatsvinden in een postkantoor in de Boulevard Charles De Gaule in Colombes. Volgens de eerste berichten wandelde de gijzelnemer alleen het postkantoor binnen. Op dat moment kon al een aantal klanten naar buiten vluchten. De man belde daarna de politie met de mededeling dat hij drie mensen gijzelde. Op dit moment zouden nog twee mensen vastzitten.

    De man zou naar eigen zeggen zwaar gewapend zijn met een of meerdere kalasjnikovs, een pistool en verschillende granaten. Er zouden nog geen schoten zijn gevallen.

    View image on Twitter

    Volgens verschillende Franse media zou de man mogelijk psychische en persoonlijke problemen hebben. Hij maakte aan de telefoon een verwarde indruk. De politie gaat dus in eerste instantie niet uit van een geval van terrorisme.

    Er werd een veiligheidszone ingesteld door de politie en een helikopter cirkelt boven het gebied. De verdachte, die zijn identiteit bekendmaakte, zou geen onbekende zijn bij het gerecht. De onderhandelingen tussen de ordediensten en de verdachte zijn van start gegaan

    View image on Twitter

    View image on Twitter

    16-01-2015 om 22:26 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit weten we van de antiterreuracties in ons land

    Dit weten we van de antiterreuracties in ons land

    Er zijn twee doden en een zwaargewonde gevallen bij een antiterreuractie van de politie in Verviers. Dat bevestigt het federaal parket aan RTBF. Er zouden verschillende mensen aangehouden zijn.

    De federale politie is een woning in de Rue de la Colline in Verviers binnengevallen. Daarbij vielen twee doden en een zwaargewonde. De drie individuen werden eerder geobserveerd en zouden net teruggekeerd zijn uit Syrië.

    De inval door de politie in de woning vond plaats rond 17.45 uur, aldus verschillende getuigen. De agenten gingen de woning binnen terwijl scherpschutters buiten bleven staan en de daken in het oog hielden. Er werden geweerschoten gehoord en minstens drie ontploffingen.

    Volgens De Standaard planden de drie een aanslag op het politiebureau van Verviers. De schietpartij maakte deel uit van een grote nationale antiterreuractie van de federale politie, zo meldt de communicatiedienst van de federale regering. Om 20 uur geeft het parket meer uitleg tijdens een persconferentie. Volgens VTM is het terreurniveau verhoogd voor politie- en gerechtsgebouwen.

    Volgens onze bronnen zouden er ook politieacties in Brussel-centrum, Schaarbeek, Anderlecht, Molenbeek en Vlaams-Brabant plaatsgevonden hebben. In Molenbeek zou een man aangehouden zijn die in de metro een wapen droeg en 'Allahu akbar' (Allah is de grootste) schreeuwde. Dat meldt de krant 7sur7. Volgens persagentschap Belga ging het om een man van Afrikaanse origine en vond het incident plaats in het metrostation Ribaucourt in Sint-Jans-Molenbeek.

    Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon volgt de acties, maar geeft voorlopig geen commentaar. Ook premier Charles Michel onthoudt zich voorlopig van commentaar "om het werk van de veiligheidsdiensten niet in het gedrang te brengen".

    In Verviers is de rue des Ecoles en de rue du Palais momenteel afgesloten, aldus de lokale politie. Er zijn ziekenwagens ter plaatse. In het begin van de avond was nog steeds een interventie aan de gang. Volgens de gemeente is de situatie momenteel onder controle.

    Er duiken verschillende getuigenissen."Ik hoorde eerste een explosie en daarna verschillende schoten", zegt een buurtbewoner aan RTL. "Meer kan ik op dit moment niet zeggen, ik durf niet naar beneden om te gaan kijken." Een andere getuige zei aan RTL dat ze gedurende tien minuten schoten van automatisch geweren hoorde. Op Twitter spreekt men van 3 à 4 grote explosies.

    Buurtbewoonster Marie-Laure sprak zonet met de RTBF. "Ik was net mijn kinderen van school gaan halen. We zagen een blauwe bestelwagen en een andere auto midden op straat staan. Ik dacht eerst dat het om een verkeersongeluk ging. Maar toen zagen we dat ook verder in de straat allemaal politiewagens stonden. Een andere man kwam lopend de straat uit gevlucht. Ook ik ben samen met de kinderen beginnen te lopen. Meteen daarna hoorden we drie of vier grote explosies en geweerschoten."

    View image on Twitter

    View image on Twitter

    16-01-2015 om 00:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Antwerpse dagbladhandelaars bedreigd: Verkoop Charlie Hebdo en het zal branden

    Ook Antwerpse dagbladhandelaars bedreigd: Verkoop Charlie Hebdo en het zal branden

    Ook Antwerpse dagbladhandelaars bedreigd: ‘Verkoop Charlie Hebdo en het zal branden’

    Antwerpen -

    Verschillende Antwerpse dagbladhandelaars zijn woensdag bedreigd naar aanleiding van het uitkomen van Charlie Hebdo in België. ‘Als je het krantje verspreidt, steek ik uw zaak in brand’, klonk het via de telefoon.

    'Leuk is dit allerminst, maar ik ga me niet laten bang maken', vertelt Anita Stessels in Gazet van Antwerpen. Ze kreeg woensdag in de voormiddag telefoon van een onbekende man. De winkel stond op dat moment vol klanten. 'Hij begon meteen te praten, zonder begroeting', vertelt Anita. 'Je moet eens goed luisteren, ik heb een belangrijke mededeling, zei hij. Ik vroeg of ik mocht weten met wie ik sprak. Bent u dom?, vroeg hij. Ik schoot in de lach. Luister, ik ben van de grootste Borgerhoutse moskee. Als u zo’n krantje verspreidt, dan steek ik uw zaak in brand. Daarna heb ik ingehaakt. Hij belde nog eens terug. U beseft toch dat het belangrijk is?, vroeg hij nogmaals. Ik heb opnieuw opgehangen.'

    Anita vertelde alles aan de politie. De dreigementen beperken zich niet tot Antwerpen. Ook vier dagbladhandels in de Brusselse gemeente Jette kregen brieven in de bus waarin wordt gewaarschuwd voor het verkopen van het satirische Franse magazine.

    Zowel het Brusselse als het Antwerpse parket tilt zwaar aan de dreigementen. 'De daders moeten er niet aan twijfelen dat ze zullen vervolgd worden', zegt de Brusselse parketwoordvoerder Laurens Dumont.

    'Alle mogelijke middelen zullen worden ingezet om de dader of daders te identificeren en te vervolgen', valt zijn Antwerpse collega Ken Witpas bij.

    De Antwerpse moskeeën hebben naar eigen zeggen geen weet van de dreigtelefoons. 'Iedereen kan de naam van een grote moskee laten vallen', klinkt het bij de Moslimexecutieve, het vertegenwoordigende orgaan van de moslims in België. 'Het is aan de politie om de identiteit te achterhalen van de beller(s). De moslimgemeenschap in Antwerpen heeft eerder al een duidelijk standpunt ingenomen tegen het geweld in Frankrijk.'

    15-01-2015 om 21:45 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

    Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

    Ik heb al lang geen geld meer om mij wekelijks te douchen. Nog 1X per maand. De prijs van het water is te veel gestegen en mijn inkomen nog meer gedaald.

    Als je het mij vraagt lopen er meer mensen die te weinig douchen dan te veel, als ze het nu nog gaan lezen zal dat nog erger worden dan kruipen ze helemaal niet meer onder de douche! Er is niks zo lekker dan een dag te beginnen met een heerlijke douche!! Maak gewoon dat het niet te heet douchen is voor de rest kei gezond en hygiënisch!!

    Het wordt al jaaaaaren gezegd dat dagelijks douchen schadelijk is voor de huid maar 'ze leven toch nog he'.

    Heel wat westerlingen kruipen haast elke dag onder de douche. Maar dermatologen zeggen dat dit schadelijk is voor het lichaam. Hoe vaak kunnen we ons best wassen om de balans tussen een gezonde huid en goede hygiëne in evenwicht te houden? Experts geven het antwoord.

    Joshua Zeichner is een Amerikaanse dermatoloog in het New Yorkse ziekenhuis Mount Sinai Hospital, hij verklaart waarom we ons te vaak douchen. "We zijn te hygiënisch door ondermeer reclame van zeepfabrikanten vorige eeuw. Lichaamsgeur en de nood om ons vaak te wassen is een cultureel fenomeen."

    Dermatologe Katherine Ashenburg zegt dat je te vaak wassen meer kwaad dan goed kan doen. "Het kan je huid uitdrogen en voor irritaties zorgen. Zo was je de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Kleine scheurtjes zijn het gevolg, waardoor je meer kans loopt op een infectie. Baby's en kleuters nemen daarom best niet elke dag een badje. Blootstelling aan vuil en bacteriën op jonge leeftijd maken de huid minder gevoelig bij het verouderen. Wat je tegen allergieën, eczeem en aandoeningen beschermt. Daarom douch je beter niet elke dag en beperk je het beter tot een wasbeurt om de twee tot drie dagen."

    Als je je toch vuil voelt, kun je je behelpen met een washandje en een klein beetje zeep. Denk aan het gezicht, oksels, de zone onder de borsten en geslachtsorganen. Trek ook elke dag versgewassen ondergoed aan. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat we elke dag meer vuil en olie kwijtraken via onze kledij dan dat we in de douche doen.

    15-01-2015 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benzineprijs daalt naar laagste peil in bijna zes jaar

    Benzineprijs daalt naar laagste peil in bijna zes jaar

    De maximumprijs van benzine gaat morgen opnieuw omlaag, en nadert de grens van 1,3 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. Het is van begin mei 2009 geleden dat de benzineprijs zo laag stond, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische Petroleumfederatie.

    Wie benzine 95 tankt, betaalt vanaf morgen nog maximaal 1,306 euro per liter. Dat is een daling met ruim 3 cent. De nieuwe maximumprijs van benzine 98 wordt 1,373 euro per liter.

    Exact een jaar geleden bedroeg de maximumprijs van benzine 95 net geen 1,6 euro per liter.

    De prijsdaling is het gevolg van de dalende olieprijzen op de internationale markten, aldus de FOD Economie.

    Gisteren was de maximumprijs van diesel al onder 1,2 euro per liter gedaald. In de praktijk betaal je in een aantal tankstations minder dan 1 euro per liter diesel.

    14-01-2015 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent bedreigde collega met dienstwapen na discussie tijdens manifestatie Brussel

    Agent bedreigde collega met dienstwapen na discussie tijdens manifestatie Brussel

    Meningsverschil? Hoe kan dat nu?

    Natuurlijk moet hier zwaar aan getild worden. En dezelfde mensen vragen om hun dienstwapen mee naar huis te nemen. Welke ongevallen gaan we dan zien gebeuren?

    Tijdens de manifestatie zondag in Brussel in het zog van de terreuraanslagen in Frankrijk, kregen twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene een meningsverschil over een religieuze kwestie. Een van beide agenten greep zijn dienstwapen en bedreigde zijn collega.

    Brussels burgemeester Yvan Mayeur tilt zwaar aan het incident en verordende onmiddellijk een onderzoek. Hij preciseerde dat indien een en ander waar blijkt te zijn, dit om een uiterst zware overtreding gaat.

    De woordvoerster van betreffende politiezone verklaarde dat een gerechtelijk dossier en een intern onderzoek werden geopend. Ze gaf verder geen commentaar.

    De twee agenten, één van Belgische en één van Marokkaanse afkomst, begonnen te bekvechten over godsdienst in een politiecombi, waarin nog drie andere personen zaten. Het kwam tot een scheldpartij waarop de Belgische agent zijn dienstwapen trok en het op zijn collega richtte. Die diende op een Brussels politiecommissariaat klacht in.

    14-01-2015 om 13:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever tweet eigen Hitlercartoon: Prijs van de vrijheid

    Bart De Wever tweet eigen Hitlercartoon: Prijs van de vrijheid

    Is dat al dat hij te doen heeft? hij zou beter zijn verantwoordelijkheid opnemen, of is hij niet bekwaam.

    Ziekelijk figuur en een gevaar voor de maatschappij.

    Zielig ventje,hoge bomen vangen veel wind en hebben lange tenen.

    Bdw gij zijt een heel zieke man. Het wordt nu duidelijk voor wie jij bewondering hebt!!!!

    Bart De Wever heeft een cartoon van zichzelf op Twitter geplaatst, waarop hij wordt afgebeeld als Hitler. "Beledigd worden is de prijs van de vrijheid", klinkt het.

    View image on Twitter

     Beledigd worden is de prijs van de vrijheid, en wij betalen die met plezierBart De Wever

    De foto op Twitter is een warme oproep voor vrije meningsuiting en persvrijheid. Het is een cartoon van cartoonist GAL waarop de N-VA-voorzitter wordt afgebeeld als Hitler en met Vlaams Belangpukkels. "Beledigd worden is de prijs van de vrijheid, en wij betalen die met plezier", klinkt het in de boodschap erbij.

    Een paar dagen geleden stond de nieuwjaarstoespraak van De Wever nog grotendeels in het teken van de terreur die Frankrijk de voorbije dagen doormaakte. "We moeten heel duidelijk zeggen: tot hier en niet verder. Nooit zullen wij toegeven aan extremisme en terreur."

    14-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    13-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten tot donderdag en acties uitstellen tot erna

    Wachten tot donderdag en acties uitstellen tot erna

    De vakbonden beslissen morgen nog niet over nieuwe protestacties tegen de besparingen, maar wachten op het belangrijke overleg met de regering, volgende donderdag. Dat is gezegd na de vergadering met de werkgevers in de Groep van Tien, vanmorgen.

    De soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Tot voor kort lieten de vakbonden stoere taal horen en dreigden ze met nieuwe sociale acties als de regering de inspanningen niet eerlijker zou verdelen. Deze week is de toon iets milder en krijgt het overleg weer kansen.

    "Het contact van vandaag is op een goede manier verlopen", zei ACV-voorzitter Marc Leemans na afloop van het overleg met de werkgeversorganisaties. "Dat is al een belangrijk onderdeel in een evaluatie die wij sowieso elke week maken."

    Natuurlijk is het de regering die knopen moet doorhakken en die de krijtlijnen uittekent voor de sociale partners. Marc Leemans blikt vooruit: "Het contact dat we donderdag gaan hebben met de regering is minstens even belangrijk, en ook wat daar zal gezegd worden over een evenredige verdeling van de lasten over alle bevolkingsgroepen." In mensentaal betekent dat dat de vakbonden het overleg een kans gunnen en voorlopig minder hard van leer trekken.

    Jan Vercamst van de liberale vakbond ACLVB is iets concreter: "We gaan wachten tot donderdag en acties uitstellen tot na donderdag." Volgens Vercamst is het sociaal overleg herboren. "Er is de sfeer om tot een oplossing te komen. Er is een agenda vastgelegd tot eind januari." Tegen die datum hopen de sociale partners tot een consensus te komen over een interprofessioneel akkoord (IPA).

    ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw houdt zich als enige op de vlakte en heeft het over een evaluatie die morgen zal worden gemaakt: "Er is de wil om een interprofessioneel akkoord te maken. De vraag is of de regering dit zal toelaten."

    13-01-2015 om 22:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV gechoqueerd: Oproep van Horeca Vlaanderen is chantage

    ABVV gechoqueerd: Oproep van Horeca Vlaanderen is chantage

    Als de horeca in 't zwart mag werken, dan mag iedereen in 't zwart werken. Een grondwettelijk gelijkheidsbeginsel...

    Eindelijk geeft de horeca toe dat ze al JAREN IN T'ZWART WERKEN

    .

    De oproep van Horeca Vlaanderen om personeel te ontslaan is "schandalig, onaanvaardbaar en zeer dom". Dat zegt Alain Detemmerman, co-voorzitter van ABVV Horval, de socialistische vakbondscentrale die het horecapersoneel vertegenwoordigt. "Dit is chantage."

    Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, roept zijn leden in een nieuwjaarsbrief op het personeelsbestand in te krimpen, minder dagen te openen en de prijzen met 20 procent op te krikken. Horeca Vlaanderen ziet door de komst van de witte kassa en het uitblijven van compenserende maatregelen geen andere oplossing.

    "Dat een horecafederatie waarschuwt voor ontslagen, oké. Maar oproepen tot ontslagen is over de schreef. We zijn gechoqueerd", aldus Detemmerman.

    De vakbondsman vindt de oproep ook gewoon erg dom. "Het is een klaagzang waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn. Ze hebben zelf zwartwerk geïntroduceerd. Bovendien zijn in de horecasector de werknemers het belangrijkste van het bedrijf", aldus Detemmerman. Hij wijst erop dat de regering al heel wat maatregelen heeft genomen voor de sector. "Dit is chantage. Ik hoop dat de regering zich niet laat chanteren."

    13-01-2015 om 00:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie zoekt haatzaaiers thuis op

    Antwerpse politie zoekt haatzaaiers thuis op

    Antwerpse politie zoekt haatzaaiers thuis op

    Antwerpen -

    Niet alleen in Frankrijk zit de schrik voor nieuwe aanslagen erin. Ook in Antwerpen kregen verscheidene mensen de politie over de vloer na boodschappen van haat op sociale media.

    De Antwerpse politie kreeg eind vorige week tal van oproepen van ongeruste burgers nadat zij op de sociale media reacties hadden gelezen waarin de aanslagen werden vergoelijkt.

    'Al die meldingen worden overgemaakt aan een gespecialiseerd team', zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert. 'Zij zijn getraind in het onderscheiden van grootspraak en werkelijke dreigingen. Sowieso volgen zij de dossiers verder op, want ook wat nu kan worden geïnterpreteerd als grootspraak, kan de kiem vormen voor radicalisering in de toekomst.' 

    In verscheidene gevallen wachtte de politie niet af. Enkele verdachten die vergoelijkend hadden gereageerd op het nieuws, kregen de politie over de vloer. In minstens één geval plaatste de ‘verdachte’ in kwestie later zijn excuses online. Er werden geen aanhoudingen verricht.

    'De lijn tussen een emotionele reactie, provocatie en een effectieve dreiging is dun', klinkt het bij de veiligheidsdiensten. 'Het is onze taak de aard van de boodschap te beoordelen. Een directe aanpak in de vorm van een onaangekondigd bezoek bij de targets is een krachtig signaal met een dito effect.'

    12-01-2015 om 21:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live: Mars voor de republiek vertrokken in Parijs

    Live: Mars voor de republiek vertrokken in Parijs


    In heel Frankrijk vonden er al optochten plaats om de slachtoffers van de aanslagen te herdenken, maar de grote nationale mars vindt vandaag plaats in Parijs en omgeving. Er worden minstens een miljoen mensen verwacht. Volg hier live de nationale mars.

    View image on Twitter

    De mars voor de republiek is begonnen. Voor hen uit loopt een groep nabestaanden van de slachtoffers van de terreurdaden. Met tientallen regeringsleiders van over de hele wereld voorop trekt een menigte van mogelijk honderdduizenden mensen door Parijs.

    Onder een koude winterzon fotograferen manifestanten de bloemen en slogans aan de voet van de Place de la Republique, waar straks de burgermars van start gaat.

    President Hollande ontvangt op het Elysée staatshoofden en regeringsleiders die speciaal voor de mars naar Frankrijk reisden. Present uit België zijn onder meer premier Charles Michel en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Ook de christendemocraten sturen een delegatie naar Parijs.

    Toespraak Hollande
    Frankrijk zal zich vandaag van zijn beste kant laten zien, beloofde president François Hollande vandaag in de aanloop naar een immense mars door Parijs. "Parijs is vandaag de hoofdstad van de wereld.

    ''Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius vulde aan: "Deze middag is Parijs de mondiale hoofdstad van de strijd tegen het terrorisme en de verdediging van de vrijheden. Dit is echt een mondiale mars voor de vrijheid.''

    Om alles in goede banen te leiden worden er meer dan 5.500 ordetroepen ingezet. Op de Place de la République in Parijs komen de eerste deelnemers van de nationale mars samen. Ook de pers is massaal aanwezig om het hele gebeuren van dichtbij te volgen.

    Niet alleen in Parijs, ook in andere Franse steden zijn vandaag  tienduizenden mensen op de been voor protestmarsen. Volgens Franse media is de opkomst immens.

    In Dammartin, de plaats waar de broers die de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo pleegden, werden gedood, waren 10.000 mensen op de been. Ze schreeuwen "Charlie, Charlie''. Er wonen maar 8000 mensen in het dorpje ten noordoosten van Parijs


    In Saint-Etienne liepen zo'n 60.000 mensen mee in een mars door de stad. In Perpignan (110.000 inwoners) liepen ongeveer 40.000 mensen mee en in Tarbes (40.000 inwoners) namen 14.000 mensen deel aan een mars.

    Gisteren liepen al zo'n 700.000 Fransen in marsen in verschillende steden. Dat aantal wordt mogelijk vandaag alleen al in Parijs overtroffen.

    Grenscontroles
    Bepaalde personen zouden meer gecontroleerd moeten worden, als ze grenzen binnen de EU passeren. Dat is een van de plannen die de Europese en Amerikaanse ministers die in Parijs beraadslaagden na de aanslagen in die stad zondagmiddag presenteerden


    Bij die controles zouden de afspraken over het vrije verkeer van goederen en personen wel gerespecteerd moeten worden, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, na de bijeenkomst. Verder willen de ministers dat aan de buitengrenzen van de EU beter gecontroleerd wordt.

    De ministers van tien Europese landen waaronder Nederland, stellen zich twee doelen, zo bleek vandaag. Ten eerste moet het reizen van geradicaliseerde personen of terroristen worden beperkt, ten tweede moet worden voorkomen dat mensen radicaliseren, bijvoorbeeld via internet.

    Samenwerking
    Om dat te bewerkstelligen willen de ministers meer informatie met elkaar delen over buitenlandse strijders, de geldstromen naar terreurgroepen en terroristen blokkeren en een Europees systeem opzetten waarmee vliegreizen van mensen worden geregistreerd. Dat systeem moet gekoppeld worden aan andere databases, waardoor het voor iedereen zichtbaar moet zijn dat verdachte mensen zich verplaatsen met een vliegtuig.

    Verder willen de ministers de illegale wapenhandel steviger aanpakken. Op internet willen de ministers ,,kwalijke invloeden'' sterker bestrijden. "Maar tegelijk willen we het internet als een forum voor vrije meningsuiting beschermen'', aldus Cazeneuve.

    De ministers van de tien aanwezige Europese landen spraken al eerder met elkaar over dergelijke initiatieven, onder meer in Milaan. Binnenkort zal er in het Letse Riga en in Washington worden gesproken over de antiterreurmaatregelen die landen gezamenlijk willen nemen. "Terrorisme maakt geen onderscheid tussen landen en continenten. Wat Frankrijk is overkomen, gaat alle democratische landen in de wereld aan. Dat was voor mij de reden om deze ministers nu samen te brengen. We zijn vastberaden om terrorisme te bestrijden op een internationaal niveau'', aldus Cazeneuve.

    De mensenmassa vandaag op de Place de la Republique. ©Getty
    ©Benoit De Freine
    ©Benoit De Freine
    ©Benoit De Freine

    12-01-2015 om 11:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever, Samaras en Trump beschuldigd van wansmakelijk misbruiken Charlie Hebdo voor eigen politiek gewin

    De Wever, Samaras en Trump beschuldigd van wansmakelijk misbruiken Charlie Hebdo voor eigen politiek gewin

    De Wever, Samaras en Trump beschuldigd van ‘wansmakelijk’ misbruiken Charlie Hebdo voor eigen politiek gewin

    Het Franse tijdschrift ‘L’Express’ beschuldigt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA), de Griekse premier Antonis Samaras en de Amerikaanse miljardair Donald Trump van de ‘ergste poging tot recuperatie’ van de aanslag op Charlie Hebdo.

    De gruwelijke aanslag op Charlie Hebdo in Parijs heeft geleid tot een aantal opmerkelijke politieke ‘verzoeningspogingen’, het misbruiken van het bloedbad voor electoraal voordeel en het pleiten voor wapendracht in Frankrijk en in het buitenland.

    Bart De Wever: ‘Godsdienst is de opium van het volk’

    De Wever wordt door het Franse magazine daarvan beschuldigd door zijn uitspraken in Reyers Laat op de VRT eerder deze week. ‘Ik zie nu al dat de partijen die honderd jaar hebben gezegd ‘godsdienst is de opium van het volk’, nu de partijen zijn die graag de moslimkiezer binnenhalen. Puur om demografische redenen, want het zijn er ongelofelijk veel.’

    Antonis Samaras: ‘En nog moedigen sommigen hier illegale immigratie aan’

    De Griekse premier Samaras haalde net zoals De Wever ook uit naar links. ‘Er zijn minstens twaalf mensen gestorven bij een kluguber bloedbad in Parijs en hier moedigen sommigen nog steeds de illegale immigratie aan met beloftes tot naturalisatie’. Volgens het Franse tijdschrift L’Express haalt Samaras daarmee uit naar de radicaallinkse partij Syriza, die in de peilingen in Griekenland op kop staat.

    Donald Trump: ‘Opvallend dat dit gebeurt in land met zeer strenge wapenwetten’

    Trump vond het dan weer nodig om van de gelegenheid gebruik te maken om te wijzen op de strikte wapenwetgeving in Frankrijk. ‘Als de mensen die zo gruwelijk werden afgeslacht een wapen bij zich hadden en mochten dragen, dan hadden ze tenminste de kans gehad om zichzelf te beschermen ten te verdedigen.’

    11-01-2015 om 21:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Malanda (20) komt om het leven bij auto-ongeval

    Junior Malanda (20) komt om het leven bij auto-ongeval

    ex-speler van Zulte Waregem, is deze namiddag bij een auto-ongeval om het leven gekomen. Dat meldt de Duitse krant Bild. Malanda, die samen met Kevin De Bruyne bij VfL Wolfsburg speelde, was pas 20 jaar.

    Het ongeval deed zich voor omstreeks 15.30 uur op de A2-autobaan nabij Porta Westfalica, een gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Malanda zat niet zelf aan het stuur van de wagen, een VW Touareg. De Belgische belofteninternational lag op de achterbank te slapen en werd uit de auto geslingerd, nadat die tegen een boom belandde. Malanda was op slag dood. Volgens de politie was er bij het ongeval sprake van te hoge snelheid, aldus Bild. Ook hevige regen en zware windstoten zouden aan de oorzaak liggen van de crash

    Malanda was op weg naar de luchthaven om met zijn ploegmaats te vertrekken naar een trainingsstage in Zuid-Afrika. Drie andere inzittenden van de wagen weren zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Rinteln. Wolfsburg, dat om 20 uur zou vertrekken naar Zuid-Afrika, reageert verslagen op het nieuws. De vader van Malanda, die zich in Congo bevindt, is in allerijl naar Duitsland afgereisd. De middenvelder zou een paar maanden geleden al een ongeval met zijn wagen gehad hebben. Ook toen zat hij niet zelf aan het stuur.

    11-01-2015 om 00:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    10-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie vreest achterkamerpolitiek rond opvolger F-16's

    Oppositie vreest achterkamerpolitiek rond opvolger F-16's

    De federale oppositie vreest dat het parlement volledig buiten de keuze voor een opvolger van de Belgische F-16's gehouden zal worden. "Zelfs in deze eerste vrijblijvende fase van marktverkenning krijgen we al geen inzage", hekelde Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Nochtans loopt het prijskaartje van de vervanging in de miljarden.

    Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) en kolonel Harold Van Pee herhaalden in de Kamer de timing voor de vervanging. In 2023 moeten de eerste verouderde F-16's uit roulatie, dus midden 2018 moet de knoop definitief doorgehakt worden.

    Om dat te halen, is halfweg 2016 een aanbesteding nodig. Maar daarvoor is het sowieso wachten op meer duidelijkheid over de richting die Vandeput in zijn strategisch plan uit wil met het leger, klonk het.

    "Legertop lokt politiek in een fuik naar F-35"

    Sp.a'er Dirk Van der Maelen vreest echter voor "achterkamerpolitiek" waarbij de legertop al lang gekozen heeft voor de dure Amerikaanse F-35 en de politiek nu "stapsgewijs in een fuik lokt waaruit we niet meer terug kunnen". De socialist vermoedt dat ook de eerste informatieve vragenlijst aan vijf potentiële constructeurs - die vandaag in de Kamer werd voorgesteld - al op maat van de F-35 geschreven werd.

    Vandeput sprak dat opnieuw met klem tegen. "Er is op vandaag nog niet meer gebeurd dan een verkennend marktonderzoek. Er zijn nog geen bedragen opgegeven of op enige manier keuzes gemaakt. Defensie heeft zelfs nog geen enkel bindend document ontvangen", aldus de minister. "We zitten nu nog maar in een voorbereidende fase, niets meer dan dat."

    "Gebrek aan transparantie"

    De oppositie pikt echter niet dat ze zelfs dat voorbereidende werk niet onder ogen krijgt, ook al onderstreepte kolonel Van Pee de "strikte geheimhouding" gevraagd door de leveranciers. "Hoe gaan we het parlement in godsnaam betrekken als we zelfs in deze eerste fase geen recht hebben op inzage?", sneerde De Vriendt, die hamerde op transparantie in een miljardendossier als dit. "Minstens een deel van de antwoorden van de producenten kan perfect publiek gemaakt worden", vindt hij.

    10-01-2015 om 22:13 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man

    Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man

    Mertens heeft gelijk. De Wever is een populist. De lijken van de slachtoffers zijn nog niet koud of hij (mis)gebruikt ze al tegen links.

    Het cordon sanitaire rond het VB is een historische vergissing zo blijkt nu. Indien de democratie zijn rol had kunnen spelen was het zo'n vaart niet gelopen.

    Sorry hè,het is wel BDW die gretig het voorval in Parijs naar zich toetrekt en opfokt om toch maar meer kiezers aan te lokken en vooral de menigte bang maken maar ondertussen steekt de politiek zijn kop in ' t zand wat de Islamietisering betreft en doen ze huichelachtig tegenover de bevolking ,goed wetende wat er gaande is

    .

    PVDA reageert verontwaardigd op de manier waarop N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever volgens hen de slachtoffers van Charlie Hebdo gebruikt tegen PVDA en links. De Wever noemde het gisterenavond in Reyers Laat fascinerend om te zien welke allianties PVDA sluit met radicale moslims om toch maar die stemmen binnen te halen.

    In een ruimer debat over de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo, had De Wever het in Reyers Laat ook even over de mogelijkheid dat de lege doos die Europa geworden is op vlak van waarden zou kunnen heropgevuld worden door de islam.

    "Ik zie nu al dat de partijen die honderd jaar hebben gezegd 'godsdienst is de opium van het volk', nu de partijen zijn die graag de moslimkiezer binnenhalen. Puur om demografische redenen, want het zijn er ongelofelijk veel", zei De Wever. "Hoe de communisten, de PVDA nu allianties sluit met radicale moslims en die in alles napraat om toch maar die stemmen binnen te halen van die steeds groeiende groep in onze steden, dat is toch fascinerend om te zien."

    PVDA-voorzitter Peter Mertens pikt die uitspraken niet. "De lijken van de slachtoffers van Charlie Hebdo zijn nog niet koud of hij gebruikt ze al tegen PVDA en links", reageerde hij meteen op Twitter. "Twee van de cartoonisten werkten ook voor communistische krant L'Humanité, maar BDW recupereert hun dood schaamteloos tegen PVDA."

    "Omdat we de strategie van 'verdeel en heers' resoluut afwijzen, omdat we deel uitmaken van een grote interculturele coalitie in het district van Borgerhout, omdat we ons verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme, steekt Bart De Wever ons in dezelfde zak als de lafaards die tekenaars, cartoonisten en journalisten vermoord hebben met kalasjnikovs", besluit de extreemlinkse partij ook op haar website. "Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man, in oorlog met iedereen, oproepend tot een oorlog tegen iedereen."

    10-01-2015 om 00:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker vier gijzelaars Parijse winkel gedood

    Zeker vier gijzelaars Parijse winkel gedood

    Proficiat aan de Franse ordediensten

    En in België stug blijven volhouden dat er geen extra dreiging is...

    Vier gijzelaars zijn omgekomen in de joodse supermarkt Hypercasher in Parijs. Dat meldde een bron binnen de politie. Onduidelijk is of zij zijn omgekomen bij de bestorming van de winkel. Ook de gijzelnemer kwam om het leven. Agenten van de speciale eenheid vielen ongeveer tegelijkertijd met de bestorming in Dammartin de supermarkt in Porte de Vincennes binnen.

    De voorraadmanager van de supermarkt wist te ontsnappen, schrijft Le Parisien. Hij heeft een schotwond in zijn arm en is naar het ziekenhuis gebracht. Na de bestorming van de winkel reden verschillende ambulances weg. Er werd niks gemeld over het aantal gewonden dat mogelijk is gevallen

    De gijzelnemer eiste dat de broers Kouachi die in Dammartin-en-Goële iemand gegijzeld houden, een vrijgeleide kregen.

    Ook dreigde Amédy Coulibaly gijzelaars te doden als de schuilplaats van de broers  Kouachi zou worden bestormd. De dertiger zou in telefonisch contact met de broers hebben gestaan. Tientallen zwaarbewapende politieagenten waren in stelling gebracht. Het incident begon rond 13.00 uur in de wijk Porte de Vincennes.

    Djamel Beghal
    Gijzelnemer Amedy Coulibaly zou mogelijk dezelfde zijn als die van de schietpartij donderdag in Montrouge, in het zuiden van Parijs. Daarbij kwam een agente van 25 om het leven. Hij zou de broers Kouachi persoonlijk kennen. Coulibaly en Chérif Kouachi, de jongste van de twee broers, kennen elkaar uit een terreurgroep. Ze waren beiden discipelen van Djamel Beghal, die veroordeeld is voor terrorisme. Dat meldde Le Monde vandaag.

    "Je weet wie ik ben"
    Schutter Coulibaly zou bij binnenkomst in de winkel hebben geroepen: "je weet wie ik ben", twittert een correspondent van The Daily Telegraph. Dat is echter nog niet bevestigd door officiële bronnen

    Vier scholen
    Kinderen in scholen in de buurt van de gijzeling zijn in veiligheid gebracht.  In de veiligheidsperimeter liggen vier scholen waar de leerlingen binnen moeten blijven totdat de veiligheid is gewaarborg

    De minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en bugemeester van Parijs Anne Hidalgo zijn inmiddels ter plaatste.

    Tientallen politiebusjes waren naar de wijk bij de ringweg gereden en boven het gebied cirkelden helikopters. De wijk is nog afgesloten voor het publiek, het metro- en tramverkeer is stilgelegd.

    View image on Twitter

    View image on Twitter

    09-01-2015 om 22:07 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!